ήμερα ανακοινώθηκαν οι ποινές των ηγετικών στελεχών της «ΧΑ»…

…αλλά γιά την αφεντιά μου το θέμα δεν είναι τόσο απλό.

Βλέπετε, σαν σήμερα (το 1904) σκοτώθηκε ο Παύλος Μελάς, καί σαν σήμερα (το 1307) μπουζουριάσανε στη Γαλλία τους Ναΐτες ιππότες, μετά από διαταγή του βασιλιά Φιλίππου Δ’ του Ωραίου.

Τώρα, θα μου πείς τί σχέση έχουν αυτά με τη «ΧΑ»; Κι όμως!… Διότι, ναί μέν, πολλοί πρόσεξαν τα 13 χρόνια φυλακίσεως στις (Τρίτη καί) 13 του μήνα, αλλ’ αυτό δεν είναι το μόνο παράξενο στοιχείο. Έτσι, παρακάτω ακολουθεί μιά ψιλοανάλυση με το δικό μας ανεπανάληπτο στύλ.  🙂

Οπότε, όπως το βλέπει κανείς. Είτε βλέπουμε ανθρώπους να εφαρμόζουν έναν συγκεκριμένον συμβολισμό, είτε βλέπουμε μιά χορογραφία του Μάτριξ! Είτε καί τα δύο!

Εν πάσει περιπτώσει, η 13η Οκτωβρίου δεν μπορούμε να πούμε πως είναι τυχερή μέρα. (Άρα, καλύτερα ν’ αποφεύγουμε το πάρε-δώσε με ανάποδους ανθρώπους καί στραβές καταστάσεις κάθε 13/10.)

 

Ο μύθος…

Παρατηρούμε, λοιπόν, πως επάνω σε κάθε μία απ’ αυτές τις τρείς «13 Οχτώβρη» παίζεται ένα δράμα, που θα το τιτλοφορούσαμε: «Παρακμή καί Πτώση του Μυημένου Ήρωα».

Τώρα, οι Ναΐτες, οκέϋ. Μυητική οργάνωση ήτανε, ήρωες ήτανε (καί του σπαθιού, καί της τοκογλυφίας! lol!!!). Ο Μελάς, όμως; Χμμμ… Ο Μελάς, εκτός από στρατιωτικός καί ήρωας (που σαφώς ήτανε), λέγεται πως ήταν καί τέκτων· καί, αν καί δεν έχω βεβαιωθεί 100%, προσωπικά το δέχομαι. Επειδή στον καιρό του ήταν μόδα στην Ελλάδα κάθε αρσενικός γόνος «καλής οικογενείας» -δηλαδή, κονομημένης- να είναι Αγγλόφιλος, κοσμοπολίτης, καί τέκτων.

Καί η ηγετική ομάδα της «ΧΑ»; «ήρωες» σαφώς καί δεν μπορείς να τους αποκαλέσεις. Αλλά, επειδή τό ‘χαν λιγάκι με το στρατιωτικό καί τα παραγγέλματα (όπως το ιστορικό «- Ιγιέρθητου!» – lol!!!), το pattern τους φέρνει προς το πρότυπο του ήρωα. Κι όσο γιά μυημένους… εγώ το είπα από την πρώτη στιγμή, πως με τέτοιο όνομα, εκπορεύονται κατ’ ευθείαν από τη Μεγάλη Στοά της αγγλίτσας. Λες καί στην Ελλάδα είχαμε στειρότητα επιλογής ονομάτων γιά πολιτικό κόμμα, κι έπρεπε να πάρουν αυτούσιο το όνομα της οργάνωσης (ουσιαστικά, του «περιστυλίου») του ΜακΓκρέγκορ-Μάδερς!

Παρενθετικώς, ο όρος «Χρυσή Αυγή» αναφέρεται στις «χρυσές ημέρες» της βασιλείας του Κρόνου στην Ατλαντίδα. (Κάτι λέει η Μυθολογία μας σχετικά.)

 

Patterns

Λοιπόν…

 

i. Το pattern «κατάβαση στον Άδη / ανάβαση στη Γή (αναγέννηση)»

Είναι γνωστό πως σε διάφορες μυήσεις πάντα παίζει μία συγκεκριμένη ακολουθία: ο ήρωας (καμιά φορά κι η αθώα κορασίς Περσεφόνη) κατεβαίνει υπό την Γή… θες σε σπήλαιο, θες στον Άδη… θες συμβολικά, θες κυριολεκτικά… όπου αναγεννάται καί ξαναβγαίνει στο φώς – «μυημένος» πιά. (Το σπήλαιο παίζει καί τον ρόλο της μήτρας· όπως ακριβώς καί οι Μυκηναϊκοί τάφοι – οι οποίοι συμβολίζουν την κοιλιά μιάς ετοιμόγεννης γυναίκας με ανοιχτά τα πόδια.) Υπάρχει κι ο σχετικός μύθος του πουλιού φοίνικα. Μάλιστα, ακόμη καί η χριστιανική θρησκεία μιλάει γιά Πάθη / Σταύρωση / Ταφή / Ανάσταση.

Όμως, σ’ όλ’ αυτά κάτι δεν κολλάει.

 

ii. Γιατί 13/10;

Κανονικά, η (συμβολική, ή πραγματική) πορεία του ήρωα προς τα κάτω, καί μετά (αναγεννημένου) προς τα πάνω, παραλληλίζεται με την πορεία του Ήλιου. Όθεν, η συμβολική «ταφή» του ήρωα λογικά πρέπει να συμπίπτει με το χειμερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή τη μέρα της χαμηλότερης τροχιάς του Ήλιου στον ορίζοντα του βορείου ημισφαιρίου. Αλλά εδώ δεν έχουμε 21/12, έχουμε 13/10. Δηλαδή, επάνω στη συγκεκριμένη ημερομηνία χοντρικά βρισκόμαστε στις 18 με 20 μοίρες του Ζυγού. (Κάθε χρόνο.)

Πιστεύω, λοιπόν, πως, αν είναι κάποιοι να παίζουν ένα τέτοιο συμβολικό δράμα κάθε 13 Οκτωβρίου, αυτό γίνεται επειδή αστρολογικώς θεωρείται πως στον Ζυγό ο Ήλιος βρίσκεται σε θέση «πτώσης» (detriment)· δηλαδή, ενεργειακώς στη χειρότερη δυνατή θέση.

Ειλικρινά, δεν γνωρίζω αν κάποιες οργανώσεις κάνουν συστηματικά τελετές (καί δή, αυτού του είδους) στις 13/10ου, όπως δεν έχω καθήσει ιδιαιτέρως να σκαλίσω τί αντιπροσωπεύει η 20η μοίρα του Ζυγού· αλλά πιστεύω έχετε όλα τα στοιχεία να το ψάξετε.

 

iii. Πόλεμος ιερατείων

Θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο pattern, στα τρία παραδείγματα που έδωσα, έλαβε χώραν καί πόλεμος ιερατείων.

Πώς;

Ιδού:

(α) Ο σκληρός πυρήνας των πρώτων Ναϊτών του 1118 ξεκίνησε ως Φλαμανδικής / Νορμανδικής καταγωγής, καί μιλούσε κάποια διάλεκτο της Γερμανικής ομογλωσσίας… ενώι το 1307 όλο το σώμα των Ναϊτών ήταν ήδη Φράγκικο (καί σαφώς Γαλλόφωνο). Ίσως η φυλάκισή τους να ήταν προσπάθεια από κάποιους κρυμμένους αρχηγούς να «επανέλθουν στην τάξη»… διότι πάντα παίζει καί το εθνικό στοιχείο σε τέτοιες ιστορίες. Μή σας ξεγελάνε οι διάφορες διακηρύξεις τέτοιων οργανώσεων περί «αδελφότητας των ανθρώπων» (καί λοιπές παρόμοιες αιδοιόθριχες μαϊμούς).

(β) Με τη «ΧΑ» (καί υπό το πρίσμα της δικής μου ερμηνείας, μου) είναι σαφές ότι οι ηπαπαραίοι μασώνοι έδωσαν μιά σφαλιάρα στους αγγλίτσους μασώνους, καθαρά γιά να δείξουν ποιός κάνει κουμάντο στο ενθάδε προτεκτοράτο. Βέβαια, επειδή οι ηπαπάρα υποχωρούν παγκοσμίως, η αγγλίτσα ξεθάρρεψε, καί κάνει (καί πολιτικές) προσπάθειες (με δικά της πρόσωπα) να επανακτήσει τα ηνία του άρματος «Ελλάδα», όπως πρό του 1947· αλλά, δυστυχώς γι’ αυτήν, κάθε φορά παραμονεύει υπερατλαντική παντοφλιά!  🙂

(γ) Με τον Παύλο Μελά, τώρα… Τη σφαίρα που τον σκότωσε, ο Μελάς την έφαγε στη μέση του εκ των όπισθεν. Δράστης κατά 99% ένας τύπος, που τό ‘παιζε δικός μας (μετανοημένος Βουλγαρόφρων ουσιαστικά), αλλά πρέπει να ήταν ή ρεμάλι (παραδόπιστο κι εξαγοραζόμενο), ή παραμένων αυθεντικός -καί κρυφίως- Βουλγαρόφρων. Ή καί τα δύο. (Ο Μελάς τον πήρε δίπλα του να τον οδηγεί, ως γνώστη της περιοχής καί προσώπων / καταστάσεων.) Δεν αποκλείεται, λοιπόν, ο δολοφόνος -γιά να βγάλει απ’ τη μέση τον Μελά- να έλαβε καί λεφτά, καί εντολές. (Δεν σας λέω από πού. Να το βρήτε! Δεν είναι δύσκολο…) Άρα, πάλι έχουμε εδώ ένα είδος διαμάχης «ιερατείων» (του της αγγλίτσας με του της Ελλάδας).

 

Συμπέρασμα;

Δεν γνωρίζω. Στην πράξη, δεν αλλάζει κάτι με εφαρμογή (ή μή) συμβολισμών. Ούτε καί παίζει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο στην κοινωνία η «ΧΑ», ειδικά σήμερα – με την έννοια, πως ούτε αφύπνισε κανέναν (το ξέραμε από πρίν πως το πωλητικό κατεστημένο είναι διεφθαρμένο, δεν περιμέναμε αυτήν να μας το πεί), ούτε μπόρεσε (ενδεχομένως καί δεν ήθελε) να σταματήσει τις αλλεπάλληλες προδοσίες του πωλητικού κατεστημένου (πχ με τις Πρέσπες ΔΕΝ παραιτήθηκε, ώστε να πέσει ο Τσίπρας καί να προκηρυχθούν εκλογές), ούτε έκανε τίποτε χοντρές ανατρεπτικές παρεμβάσεις (πχ με το θέμα του κοροϊδοϊού), ώστε να την πάρουν στα σοβαρά και ν’ αλλάξει ο λαός μας πορεία.

Έτσι, είτε εκτός φυλακής είναι, είτε μέσα, αυτό μόνον τους άγγλους ενδιαφέρει – νομίζω. Κι επειδή σε καμμία περίπτωση δεν δέχομαι αποκλειστική εκπροσώπηση των Ελλήνων πατριωτών / εθνικιστών από το συγκεκριμένο κόμμα, συνεπώς γιά μας τους εκ πεποιθήσεως «αμάντρωτους» πατριώτες, δίκες καί τα ρέστα είναι παγερώς αδιάφορα νέα.

Πάντως, αν κάποιος διακρίνει κάτι στην όλη ιστορία, που δεν το είδε ο γράφων, θα είναι περισσότερο από καλόδεχτος!