έγα καί καυτό το σημερινό θέμα, αλλά κάποιος κάποτε έπρεπε να το κολλήσει στα μούτρα όσων (επιστημόνων και μή) νομίζουν ότι η επιστήμη δουλεύει γιά το καλό της ανθρωπότητας, τραλαλά τραλαλό. (Έστω, “κυρίως” γιά το καλό της ανθρωπότητας.)

Διότι μερικές φορές ο αυνανισμός μπορεί να είναι χρήσιμος, αλλά ο συνεχής αυνανισμός -ειδικά στους ενήλικες- τυγχάνει λίαν επιζήμιος.

 

Προλεγόμενον

Τα όσα ακολουθούν, αφορούν τους Έλληνες επιστήμονες (κάθε ειδικότητας), που δουλεύουν σε συγκεκριμένες χώρες του εξωτερικού. Αυτές είναι οι ΗΠΑ καί η Αγγλία, καί δευτερευόντως η Γαλλία καί ο Καναδάς. Επίσης, οι λοιπές δυτικο-Ευρωπαϊκές – οι οποίες, όμως, πάλι συναποτελούν την τρόπον τινά ευρύτερη “περιφέρεια επιρροής” των Αγγλοφώνων.

Αν το διατυπώναμε κάπως πιό …κυνικά, είναι κι αυτές (σαν εμάς) σκυλάκια του καναπέ των Αγγλοφώνων. Διότι δεν υπάρχει επιστημονική ανακάλυψη που θα γίνει (ακόμη καί) σ’ αυτές, καί δεν θα την οικειοποιηθούν οι ηπαπάρα.

Εννοείται πως, στα ίδια πλαίσια, τα ίδια ακριβώς γίνονται καί με όσους Έλληνες επιστήμονες δουλεύουν στην Ελλάδα· άρα, το παρόν κείμενο αφορά κι αυτούς. Κάποιος, λοιπόν, έπρεπε να το πιάσει απ’ το κεφάλι αυτό το φαρμακερό φίδι καί να το συνθλίψει… έστω καί τώρα, στο “καί πέντε” του χρονικού διαστήματος που διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη του Έθνους μας. (Εξ αιτίας των ανοησιών καί των επιστημόνων μας.)

Ξεκαθαρίζω, επομένως (εμμέσως, πλην σαφώς), ότι δεν έγραψα ένα κατεβατό, γιά να παραδώσω -ακόμη μία φορά- (μάλλον βαρετά καί ανούσια) μαθήματα επιστημονικής ηθικής. Αλλά γιά να τονίσω τη ζημιά που κάνει στην Ελλάδα η απερισκεψία των επιστημόνων της.

 

Να ξεκαθαρίσω, ακόμη, ότι δεν γνωρίζω τί γίνεται με τους Έλληνες επιστήμονες σε ξένες χώρες, με τις οποίες δεν έχουμε πολλά επιστημονικά πάρε-δώσε. Πχ στη Ρωσσία, ή την Ιαπωνία. Ακόμη καί στις (Αγγλόφωνες) Αυστραλία καί Νέα Ζηλανδία, με τις οποίες χώρες (καί τους λαούς τους) οι σχέσεις μας είναι άριστες.

Εννοώ πως δεν γνωρίζω, αν οι παραπάνω χώρες ακολουθούν κι αυτές (απέναντι στους Έλληνες επιστήμονες) την πολιτική των Αγγλοσαξώνων. Ή, κυνικά, μέχρι ποιό βαθμό την ακολουθούν. Φυσικά, λοιπόν, δεν θα μιλήσω γιά καταστάσεις που δεν γνωρίζω.

 

α1. Εισαγωγή – τα βασικά

Τί εννοούμε, όταν λέμε “επιστήμων”;

Σαφώς εννοούμε κάποιον, ο οποίος γνωρίζει ένα θέμα σε ανώτατο επίπεδο, ου μήν καί το προχωράει (με την έρευνά του) μερικά βήματα πιό πέρα / πιό πάνω από τις σημερινές γνώσεις. Σωστά; σωστά.

Αυτό, τώρα, με τη σειρά του σημαίνει ότι ένας επιστήμων έχει αρκετό μυαλό (λογική, δηλαδή), ώστε να είναι ικανός να τα καταφέρει σε τέτοιους τομείς. Σωστό κι αυτό; σωστό κι αυτό.

Έλα, όμως, που η λογική ικανότητα του επιστήμονα κατά κανόνα -κι αντίθετα απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς με πρώτη σκέψη- σταματάει… μηδενίζεται έξω από τα όρια του επιστημονικού τομέα του! (Εξ ού καί η “απερισκεψία” του τίτλου του παρόντος.) Με τ’ αποτελέσματα αυτού του “μηδενισμού” να είναι τραγικά.

Βλέπετε, ο επιστήμων δεν είναι παιδάκι, που χάλασε το παιχνίδι του. (Καί θα του το φτιάξουμε, ή το πολύ-πολύ θα μας υποχρεώσει με το κλάμα του να ξοδευτούμε να του πάρουμε άλλο.) Είναι ένας ενήλικας (άρα κατά νόμον υπεύθυνος), που -εάν δεν είναι πορωμένος σαδιστής- στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορεί συνειδητά γιά το τί θα κάνουν τα -εντός, ή εκτός εισαγωγικών- τέρατα που ανακαλύπτει, καί στην χειρότερη δεν το καταλαβαίνει.

Ειδικά, τώρα, οι Έλληνες επιστήμονες συνήθως δεν εμπίπτουν στην περίπτωση Αγγλοσαξόνων καί λοιπών παλιανθρώπων (αλλοφύλων «ισοπεδωμένου», αμοραλιστικού ψυχισμού), που ξέρουν άριστα ότι κατασκευάζουν πχ φονικούς ιούς, αλλά το διασκεδάζουν… διότι θα οδηγήσουν στον θάνατο μερικά εκατομμύρια “άχρηστους”. Όμως, είναι εξ ίσου καταδικαστέες (με την καθαρή δολοφονική πρόθεση)

 • τόσο η αδιαφορία,
 • όσο καί η αδυναμία κατανοήσεως το πού μπορούν να οδηγήσουν οι επιστημονικές έρευνες.

 

[Παρένθεση: Αυτό το: “λοιπών παλιανθρώπων”, φοβάμαι ότι δεν το πιάσατε. Φοβάμαι πως πέρασε στο ντούκου. Δε μου λέτε, όμως, ρέ λεβέντες…

 • Ποιοί κατασκευάζουν υπερόπλα;
 • Ποιοί κατασκευάζουν φονικούς ιούς;
 • Ποιοί κατασκευάζουν τέρατα, με ανάμειξη γονιδίων ζώων καί ανθρώπων… καί μετά τα αμολάνε στην ύπαιθρο, να δουν κατά πόσο θα επιβιώσουν αυτά;
 • Ποιοί είναι γατόνια στον ψυχολογικό πόλεμο, κι εμάς εδώ μας παίζουν μπεγλέρι, έχοντάς μας γεμίσει πχ με παρανοϊκές “προφητείες”, πίσω από τις οποίες τρέχουν σύσσωμοι οι Έλληνες σαν κουτάβια;

Έ, λοιπόν, σωστά απαντήσατε! Αλλά δεν είναι μόνον αυτοί που σκεφτήκατε! Είναι κι άλλοι – καί γνωρίζω άριστα το τί λέω! Βλέπετε, έφτασαν μέχρι τ’ αυτιά μου κάτι …κελαηδίσματα από πολύ μέσα στο κλουβί!

Τί να κάνουμε; Πολύ δύσκολο έργο το να βάλεις ηθικό χαλινάρι στους ανθρώπους… πολύ δύσκολο· ακόμη καί γιά την Ορθοδοξία, ή το Ταό.]

 

[Δεύτερη παρένθεση, ειδικά γιά το θέμα των προφητειών, διότι θα τσινήσουν πολλοί (καί καλοπροαίρετοι) συν-Έλληνες μ’ αυτά που γράφω. Ένα χαρακτηριστικό παραδειγματάκι – ίσως το χαρακτηριστικώτερο απ’ όλα:

Δε με λλλέτε, ωρέ παλληκάρια (καί κοπελλούδες)… Νομίζετε πως -σύμφωνα με τις προφητείες- οι Ρώσσοι θα καταλάβουν καί θα μας δώκουν τημ Μπόλιν, έ; Αυτό νομίζετε;

Τα τέτοια τους θα μας δώκουν, με το συμπάθειο.

Αν γνωρίζατε λίγο Ιστορία, θα ξέρατε ότι από την εποχή του Πέτρου του Μεγάλου τα γεωπολιτικά όνειρα των Ρώσσων είναι δύο – καί απολύτως ξεκάθαρα καί σαφέστατα:

 • Η έξοδος στο Αιγαίο,
 • καί η «κατάληψη» του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως – με Ρώσσο πατριάρχη.

Το πρώτο προς στιγμήν φαίνεται πως το έχουν επιτύχει, έστω καί ως το πρώτο σκέλος του, διότι πλέον γι’ αυτούς -με τη συμμαχία / λυκοφιλία με τον Ρετζεπίκα- τα Στενά είναι ανοιχτά. (Απομένει ν’ “ανοίξει” το Αιγαίο, παρακάτω, αλλ’ αυτό θα είναι απόρροια πολλών παραγόντων.)

Ο παμπόνηρος Πούτιν θυσίασε το 2015 ένα παλιό πολεμικό αεροπλάνο καί τους πιλότους του (που μάλιστα επιχειρούσε μόνο του, ενώ τα πολεμικά αεροπλάνα πάνε σε ζευγάρια), αλλά έκτοτε έχει τον Ρετζεπίκα να σέρνεται στα πόδια του, σα σκυλάκι! “- Δώ’ μ’ κι εμένα πυραυλάκια, μπάρμπα!”, “- Δώ’ μ’ κι εμένα πυρηνική τεχνολογία!”, “- Δώ’ μ’ κι εμένα αγωγούς τζάμπα φυσικού αερίου!”, καί τα λοιπά, καί ταλιμπάν.

Το δεύτερο… Πόσο θέλει, νομίζετε, να συμφωνήσουν ο Ρετζεπίκας κι ο Βαλόντια σε Ρώσσο πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ειδικά μετά από τα “πανθρησκευτικά” αιρετικά καμώματα του Βοθρολυμαίου καί την αναγνώριση των σχισματικών της Ουκρανίας από το Φανάρι; Τό ‘χετε δύσκολο; Άμ, δέ! Θέμα κατάλληλου ανταλλάγματος είναι. Δούναι καί λαβείν. Τόσο απλά.

Όταν θα συμφωνήσουν στο ύψος του μπαχτσισιού, την επόμενη μέρα στο Φανάρι θα θρονιαστεί πατριάρχης από το Ξανφόν Γκιένος. Όπως ακριβώς έστησαν κώλο οι Τουρκαλάδες στους ηπαπαραίους το 1948 (κάνοντας πατριάρχη τον Αθηναγόρα), καί «ξέχασαν» όλους τους κανόνες περί εκλογής πατριάρχη οπωσδήποτε Τούρκου υπηκόου (διότι τότε θεωρούσαν πως τα συμφέροντά τους περνάνε από το γλείψιμο των ηπαπάρα), έτσι ακριβώς θα κάνουν καί τώρα στους Ρώσσους, αν ικανοποιηθούν με όσα θεωρούν πως «έχουν λαμβάνειν» από Ρωσσία μεριά.

Καί καθήστε μετά εσείς, χαϊβάνια, να παπαγαλίζετε “προφητείες”! Τις οποίες …κάποιος φίλος τις άκουσε από γνωστό του κουμπάρου του γείτονά του, που ο γνωστός ήταν πνευματικό παιδί κάποιου μακαρίτη γέροντα, κτλ κτλ κτλ κτλ. Περισσότερη αληθοφάνεια έχει ο Κοντορεβυθούλης απ’ αυτό το «σπασμένο τηλέφωνο», αλλά ποιός να το καταλάβει…

 

Τί είπατε; Αμφισβητώ τους αγίους μας; Τα γραφεία προπαγάνδας των αλλοδαπών “υπερεσιώνε” αμφισβητώ. Καί τη νοημοσύνη του έρμου του λαού μου.

Αρκετά πιά με τους “Αγαθάγγελους”! Αρκετά! Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, ουδείς είναι αγράμματος (έστω, επισήμως), ουδείς απληροφόρητος, άρα τέτοια επιδημία χαϊβανίτιδας δεν δικαιολογείται με τίποτε.

 

Τί ξαναρωτήσατε; Αν θα γίνουν τελικά όλ’ αυτά;

Μπορεί να γίνουν… είναι πιθανόν. Όντως παίζει ως ενδεχόμενο καί το να μας δώκουν τημ Μπόλιν· δεν το αποκλείω καθόλου. Αλλά πρώτα πρέπει να έρθει το Σύμπαν ανάποδα. Πρώτα πρέπει να γίνουν σημεία καί τέρατα, γιά να φτάσει το Ξανφόν Γκιένος στο σημείο να μείνει νηστικό, γιά να φάμ’ εμείς.

Παράδοση της Πόλης σ’ εμάς, έτσι στο τσάκ-μπάμ, σα να παραγγέλνεις πίτσες γιά το σπίτι, ΔΕΝ πρόκειται να γίνει – καί σας είπα παραπάνω το γιατί. Να μάθετε να βάζετε το έρμο το μυαλό σας σε λειτουργία.]

 

Όθεν, ο Έλλην επιστήμων οφείλει να γνωρίζει εξ αρχής (δηλαδή, από τη στιγμή που ξεκινάει την φοίτησή του στο πρώτο έτος σπουδών) πως μπαίνει -μεταφορικώς μιλώντας- τελείως άοπλος σ’ έναν κακοφωτισμένο καί κακόφημο “πίσω” δρόμο, όπου παραμονεύουν ένοπλοι ληστές, έμποροι ναρκωτικών, άλλα παραβατικά άτομα, καί κάμποσα πεινασμένα καί λυσσασμένα ντόμπερμαν – αμολητά. Φυσικά, όλο το προαναφερθέν σκυλολόϊ δεν είναι φιλαράκια του Έλληνα επιστήμονα, ώστε να τον πάρουν αγκαλίτσα καί να πάνε γιά διασκέδαση παρέα.

Άρα, οφείλει να βάλει στο νού του την πιθανότητα… την βεβαιότητα της υπάρξεως του κακού, καί να λάβει τις προφυλάξεις του. Κι αυτή τη βεβαιότητα οφείλει να την έχει διαρκώς στο μυαλό του, γιά όσο κρατήσει η ζωή του.

 

α2. Εισαγωγή – τα εν οίκωι

Το δίκιο, δίκιο.

Η κατηγορία, την οποία απευθύνω στους Έλληνες καριερίστες επιστήμονες της εποχής μας, μ’ έπιανε κι εμένα παλιότερα· στα είκοσί μου, ήμουνα …υπόδικος!

Βλέπετε, τότε είχα μιά αρκετά ρομαντική (έως βλακείας) άποψη γιά το έργο της επιστήμης… καί χρειάστηκαν αρκετές δυνατές φυσικές καί μεταφυσικές σφαλιάρες, ώστε να συνέλθω. Όταν, δηλαδή, στις σπουδές μου τερμάτισα δεύτερος, ενώι …έτρεχα μόνος μου (όπως έλεγε το παλιό αστείο), αναρωτήθηκα το γιατί· τό ‘ψαξα εξαντλητικά, καί κάποια στιγμή κατάλαβα. Έμαθα άριστα το μάθημά μου.

Έτσι, πέρασα άλλο τόσο με άριστα τις επόμενες …εξετάσεις. Ποτέ πιά δεν αναρωτήθηκα γιατί, στις επόμενες απόπειρες που έκανα γιά δεύτερο πτυχίο, συνάντησα παντού κλειστές πόρτες.

(Καλά… άμα ξανάδινα εισαγωγικές εξετάσεις γιά το πανεπιστήμιο κι έγραφα …“έκθεση ιδεών” στα -άντα μου, θά ‘παιρνα άλλα πεντακόσια πτυχία. Αλλά θεωρώ πως η αξιοπρέπεια θέτει κάποια όρια.)

Γιά να γίνω σαφής: εάν συνέχιζα φυσιολογικά με ακαδημαϊκή καριέρα, τώρα οι βάρβαροι θα είχαν στη διάθεσή τους μερικά όπλα κι εργαλεία, που ουτε κάν θα τα είχαν ονειρευτεί. (Κι ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι πρώτα θα τα δοκίμαζαν εναντίον της Ελλάδας.) Θα ήταν πολύ εύκολο να ξεγελάσουν (να …”χειριστούν”, ως λέγεται) έναν ρομαντικό καί σχετικώς χαζούλη νέο, παρά το ότι το μυαλό αυτουνού θα δούλευε με υπερφωτεινές ταχύτητες στα της Φυσικής.

Κι έτσι, χρειάστηκε να επέμβουν Άνωθεν, γιά να ισοφαριστεί η ρομαντική βλακεία μου – καί να μή γίνει ζημιά στην ανθρωπότητα.

 

Δυστυχώς, όμως, διαπιστώνω ότι αυτή η δουλειά δεν έγινε μέν μ’ εμένα, αλλά γίνεται διαρκώς μ’ ένα σωρό άλλους συμπατριώτες μου επιστήμονες. Όλοι αυτοί δουλεύουν γιά τους εχθρούς της Ελλάδας – καί μάλιστα, με τον τρόπο που τους υπαγορεύουν αυτοί οι εχθροί!

Εντάξει, σ’ αυτόν το τόπο όλοι είμαστε τραγικά αυτοδίδακτοι (δηλαδή, κοπανάμε το κεφάλι μας στον τοίχο αρκετές φορές, μέχρι να βρούμε …άνοιγμα να περάσουμε), όπως είπε ο Σεφέρης. Κι εντάξει, η αφεντιά μου δεν είχε κάποιον σοφό από δίπλα, που θα με βοηθούσε ν’ αποφύγω τις κακοτοπιές της ζωής. Μόνο που τώρα παίζω εγώ τον ρόλο του σοφού γιά τους άλλους· καί τώρα δεν υφίσταται ΚΑΜΜΙΑ δικαιολογία γιά κανέναν, από τη στιγμή που δημοσιεύεται το παρόν κείμενο.

“- Καί γιατί να σε πάρουν στα σοβαρά εσένα, ρέ Εργοδότη;”

Διότι τους δίνω έτοιμη τη λύση στο πιάτο, εφ’ όσον ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να τη βρούν μόνοι τους.

“- Κι αν πάλι δεν σ’ ακούσουν;”

Τότε, έχουν καταδικαστεί από τώρα εις θάνατον, με την κατηγορία του ΠΡΟΔΟΤΗ.

Βλέπετε, μετά τα επερχόμενα γεγονότα, κι όταν θ’ αναλάβει η Αισυμνητεία να ξαναστήσει στα πόδια του αυτόν τον ταλαίπωρο τόπο, θα έχει ήδη έτοιμους “κανόνες πλεύσεως”· δεν θα περιμένει να τους σκεφτεί τότε!

Όποιος, λοιπόν, Έλλην επιστήμων ανοίγει τα μάτια των βαρβάρων εις βάρος της Ελλάδας, κι όποιος τους βοηθάει παντί τρόπωι, πάλι εις βάρος της Ελλάδας (είτε σιωπώντας εκεί που δεν πρέπει, είτε μιλώντας εκεί που δεν πρέπει), να θεωρεί από τώρα τον εαυτό του πτώμα. Στην “Ελλαδίτσα” κανένας τέτοιος δεν θα επιστρέψει, γιά να περάσει ονειρεμένα τη σύνταξή του – όπως, ίσως, σχεδιάζει· αν τυγχάνει σεσημασμένος, μόνο μιά θέση στο νεκροταφείο έχει σίγουρη, σε ομαδικό ανώνυμο τάφο ΠΡΟΔΟΤΩΝ… έτσι καί κάνει το λάθος να περάσει τα σύνορά μας προς τα μέσα.

 

[Παρένθεση:

Υπερβολικά τα παραπάνω, περί εκτελέσεως προδοτών; Σαφώς όχι. Είδατε τί έπαθε η βιολόγος, καί τί η αστροφυσικός – την οποία αστροφυσικό εγώ κλαίω από τώρα· αν καί τώρα, τη στιγμή που γράφω (07 Αυγούστου 2019 το πρωΐ), δεν είναι ακόμη γνωστή η τύχη της επισήμως. Προφανέστατα πρόκειται γιά βρωμοδουλειές αλλοδαπών “υπερεσιώνε”, ώστε -γιά κάποιους λόγους- να κλείσουν τα στόματα των μακαριτισσών.

(Προς το τέλος του κειμένου, έχω ετοιμάσει εκτενή αναφορά στις δύο αυτές γυναίκες, που μακάρι στον άλλο κόσμο να βρούν όσα καλά δεν βρήκαν σε τούτον.)

Οπότε, γιατί είναι καλή η “ομερτά” των ξένων γιά τους επιστήμονες τους δικούς τους, καί η δική μας (της Αισυμνητείας) γιά τους δικούς μας θα είναι “κακή”; Με ποιά κριτήρια;

(Τα δύο μέτρα καί δύο σταθμά σε δύο ίδιες καταστάσεις μου θυμίζουν ένα κρατίδιο, που κάθε τόσο κλαίγεται πως «έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα» καί στη χρήση πυρηνικών όπλων… ενώι πχ οι Πέρσες ΔΕΝ πρέπει να έχουν! Κι άσε το τί σκέφτεται επί του θέματος γιά μας, τους Έλληνες!  🙂  )

Οκέϋ, αφού οι ξένοι (θεωρούν πως) θωρακίζουν τα συμφέροντά τους ακόμη καί μ’ αυτόν τον τρόπο (με πρακτορίστικες δολοφονίες, παναπεί), δεν μας πέφτει λόγος (έξω από τα καθαρώς ανθρωπιστικά πλαίσια)· αλλά δεν πέφτει λόγος καί σε κανέναν άλλον, αν κάνουμε κι εμείς το ίδιο, στέλνοντας στον άλλο κόσμο όσους δικούς μας επιστήμονες ξεπουλάνε την Ελλάδα διά πράξεων, ή παραλείψεων.

Ταύτα προσώρας, καί οι τσιρίδες σκασμός!

Θ’ αναπτύξω το θέμα σε άλλο σημείο του κειμένου· αρκετά παρακάτω. Έχει αρκετές πτυχές ακόμη, άκρως σημαντικές, που δεν φαίνονται με πρώτη ματιά.]

 

“- Καί τί να κάνουν οι Έλληνες επιστήμονες, ρέ Εργοδότη, αφού η ακαδημαϊκή τους καριέρα περνάει οπωσδήποτε απ’ τους βαρβάρους;”

Τί να σου πω;!… Ας τα βροντήξουν όλα από κάτω, κι ας φυτέψουν ντοματιές. Κηδεμόνας τους δεν είμαι, να τους πω τί θα κάνουν.

 

β1. Της επιστήμης το μονοπάτι το κακό

Οι συνειδητοί ενήλικες, λοιπόν (κι ένας λόγος παραπάνω, αν είναι επιστήμονες), οφείλουν να γνωρίζουν ότι η επιστήμη έχει καί μιά σκοτεινή, απαίσια όψη. Θα έλεγα, κυρίως αυτήν έχει!

Η επιστήμη είναι ιερατείο! Μαύρο, κατάμαυρο. Κρόνιο καί Τιτανικό. Καί δή, το χειρότερο όλων – διότι (α) δεν έχει αλλάξει χαρακτήρα εδώ καί κάτι …δεκάδες χιλιάδες χρόνια, καί (β) γιά παράδειγμα, το θρησκευτικό ιερατείο των παπάδων (με τις Κολάσεις καί τα ρέστα) μπορείς να το αγνοήσεις, αλλά πχ τον αρχιρουφιάνο, που λέγεται “κινητό τηλέφωνο”, μάλλον όχι.

(Κι άμα πάμε σε τεχνητές νοημοσύνες καί τέτοια τερατάκια, μετά θα σ’ το ξηγήσω εγώ καλά το όνειρο, εξυπνάκια μου… που μ’ ακούς να μιλάω γιά μαύρο ιερατείο, καί χαμογελάς ειρωνικά!)

Εδώ θα πεταχτούν διάφοροι εξυπνάκηδες, καί θα ξαναρίξουν στο τραπέζι τα γνωστά επιχειρήματα του κώλου… αν, δηλαδή, μπορώ να ζήσω χωρίς ψυγείο, ή χωρίς ηλεκτρονικό υπολογιστή. (Αφού όλ’ αυτά τά ‘φτιαξε η επιστήμη, μαθές.)

Μιά χαρά μπορώ, πιστέψτε με. Ακόμη καί χωρίς τη βοήθεια της σημερινής Ιατρικής μπορώ να ζήσω! Lol!!!

‘Ντάξ’, ομολογώ πως η ζωή με το ηλεκτρικό ρεύμα καί τα καλούδια του είναι σαφώς ευκολώτερη, αλλά δεν θα …πεθάνουμε κιόλας χωρίς αυτό! Ρωτήστε κι αυτούς, που τους έκοψε το ρεύμα η ΔΕΗ! Καρα-lol!!!

 

Εν πάσει περιπτώσει, το σκοτεινό πρόσωπο της επιστήμης οφείλουν να το γνωρίζουν οι αμέσως εμπλεκόμενοι (επιστήμονες), αλλά οφείλουν να το γνωρίζουν καί οι υποψήφιοι επιστήμονες στην ηλικία των δεκαοκτώ ετών, διότι η εποχή μας είναι η εποχή της πληροφορίας. Όλο καί κάποιος μεγαλύτερος θα τους το δείξει, όλο καί κάποιος μεγαλύτερος οφείλει να τους το δείξει.

Ξεκινώντας, λοιπόν, ακαδημαϊκή καριέρα, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι:

 • Οι φυσικοί / ηλεκτρονικοί / κομπιουτεράδες (χρησιμεύουν καί γιά να) φτιάχνουν οπλικά συστήματα.

(Εδώ, σα ν’ ακούω μερικούς καραμαλάκες να γελάνε ειρωνικά, ταυτόχρονα προφέροντας τη λέξη “συνομωσιολογία”. Ναί, μωρέ, δίκιο έχετε! Ποιοί φυσικοί καί κομπιουτεράδες; Τα οπλικά συστήματα τα φτιάχνουν κάτι κακές μάγισσες, απλά κουνώντας τα ραβδάκια τους!

Άσταδγιάλα, ζωντόβολα!)

 • Οι χημικοί / φαρμακοποιοί (χρησιμεύουν καί γιά να) φτιάχνουν δηλητήρια.
 • Οι βιολόγοι  (χρησιμεύουν καί γιά να) φτιάχνουν θανατηφόρους ιούς καί τέρατα.
 • Οι μαθηματικοί (χρησιμεύουν καί γιά να) φτιάχνουν αλγορίθμους, που ξετινάζουν κάθε μυστικό, διαλύοντας τις όποιες ψευδαισθήσεις περί της ιερότητας της ιδιωτικής ζωής του καθενός. Κάθε μυστικό… από συνθηματικά χρηστών, μέχρι τα μυστικά του παρελθόντος καί του μέλλοντος. (Με εξελικτικά μοντέλα – περί αυτών, παρακάτω.)

Κι αν νομίζετε ότι το κακό περιορίζεται στις θετικές επιστήμες καί την τεχνολογία, κάνετε μέγιστο λάθος! Καμμία, επαναλαμβάνω ΚΑΜΜΙΑ επιστήμη δεν έχει ανοσία στην ψυχική βρωμιά μερικών επιστημόνων. ΟΛΕΣ οι επιστήμες μπρούν να κάνουν τρομερή ζημιά.

Ποιά θέλετε να σας δείξω, απ’ τις νομιζόμενες ανώδυνες;

 • Τη Νομική;

Χρειάζεται ν’ αναλύσω το τί γίνεται μ’ ένα καλομελετημένο πλέγμα νόμων εναντίον του πολίτη;

 • Τη Θεολογία;

Καλώς, ή κακώς, το 95% των κατοίκων αυτής της χώρας είναι έστω καί τύποις χριστιανοί ορθόδοξοι. Λοιπόν, τί νομίζετε ότι θα γίνει, αν κάποιοι αρχίζουν να λένε τα δικά τους σε θεολογικά θέματα, περιφρονώντας τα θεσμοθετημένα; Η Ορθοδοξία έχει πολύ συγκεκριμένους κανόνες (πρακτικά Οικουμενικών Συνόδων, κτλ), οπότε αν τους παραβιάσεις, είναι σα να λες ότι ξέρω ‘γώ το ποδόσφαιρο θα παίζεται με είκοσι παίκτες απ’ τη μιά ομάδα καί πέντε απ’ την άλλη, καί με μπάλλα κυβική.

Η παραβίαση των κανόνων της θρησκείας της πλειονότητας των Ελλήνων σημαίνει αποπροσανατολισμό του λαού καί οδήγημά του στον γκρεμό.

Γιατί, πού νομίζετε ότι οδηγούν τα διάφορα καμώματα με τις “πανθρησκείες” καί τα ρέστα;

 • Τη Φιλολογία στις διάφορες μορφές της (πχ Αρχαιολογία, Λαογραφία, κτλ) ;

Πέρα απ’ την καταφανή προσπάθεια αλλοιώσεως της Ιστορίας μας, ώστε ν’ …αποδειχθεί ότι δεν έχουμε καμμία σχέση με τους αρχαίους ημών, αλλά είμαστε απλώς μπάσταρδα παιδιά της τύχης, που έτυχε να κατσικωθούμε κάποτε σ’ αυτόν τον τόπο, πέρα απ’ τις κλοπές (καί ενδεχομένως ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ) του ιστορικού μας υλικού (όπως η ύπουλη φυγάδευση ευρημάτων απ’ την Αμφίπολη καί το άγριο, τελείως ανεξέλεγκτο πλιάτσικο των εναλίων αρχαιοτήτων μας), ουδέ κάν η απλή Φιλολογία του “λύω-λύεις-λύει” δεν γλυτώνει απ’ το δαιμονικό κακό των σκοτεινών ψυχών.

Πώς;

Σας έχω ξαναπεί ότι οι βάρβαροι σκαλίζουν τα αρχαία κείμενά μας (έστω, τα σωζόμενα – αν κι αυτοί έχουν στη διάθεσή τους καί τα υπόλοιπα) με πολύ συγκεκριμένους σκοπούς.

Εάν ο Τσάντγουϊκ το 1952 (στην εποχή, που καλά-καλά δεν είχε εφευρεθεί το στυλό, καί πολλοί ακόμη χρησιμοποιούσαν μελανοδοχεία) δούλευε επάνω στη χρονική διαστρωμάτωση της Ελληνικής γλώσσας (οπότε, ας αναρωτηθεί ο καθένας τί τους ένοιαζε τους Άγγλους αυτό), σκεφτήτε τί μπορούν να κάνουν σήμερα, με τα κομπιούτερς! Μιά έκκληση γιά βοήθεια στο δίπλα τμήμα, με τους μαθηματικούς, κι ένα καλοδουλεμένο μαθηματικό εξελικτικό μοντέλο (που κοιτάζει προς το παρελθόν) θα δώσει την απάντηση στο πιάτο, γιά το από πού ξεκίνησε η Ελληνική γλώσσα, καί πώς εξελίχθηκε στην πορεία. (Έστω, μιά απάντηση γιά τα προηγούμενα είκοσι χιλιάρικα χρόνια.)

Γιατί;

Διότι γλώσσα καί σκέψη αποτελούν αξεχώριστο δίπολο. (Να σας παραπέμψω πάλι στον θρυλικό “Θαυματουργό Ψίθυρο του Ερμή”; ) Οπότε, με τη μελέτη του δέντρου της γλώσσας μας, οι -σύμφυτες στη φυλή μας- σκεπτικές διεργασίες των Ελλήνων περνάνε ακτινογραφία.

Τ’ αποτελέσματα που ακολουθούν, δεν θέλω ούτε να τα σκεφτώ.

 

[Παρένθεση:

‘Ντάξ’… τα σκέφτομαι! Lol!!! Πχ, “χειρισμός” των Ελλήνων καθαρά μέσωι της γλώσσας μας. Θα μας λένε τις κατάλληλες φράσεις, καί μετά θα σκεφτόμαστε μονάχα στους τομείς που θα μας επιτρέπεται – χωρίς να μπορούμε ν’ αντιδράσουμε. Οπότε, πόσο μακριά είναι τα φαινόμενα τύπου “Γαλάζιας Αδελφότητας”; Εδώ φτιάξανε αλγορίθμους γιά τις βιντεοκάμερες, που μαντεύουν τα συναισθήματα μας! Στον “χειρισμό” ενός ολόκληρου λαού θα κολλήσουνε;

Βέβαια, κι οι ομιλίες των πωλητικών -που υπνωτίζουν τον λαό- αποτελούν μελετημένα προϊόντα ψυχολογικού πολέμου… αλλά -μ’ αυτά καί μ’ αυτά τα πρόσφατα …επιστημονικά, που ανακαλύπτονται καθημερινώς- πολύ σύντομα θα τις χαρακτηρίζουμε πρωτογονισμό. Ίσως καί σε μερικά χρόνια να νοσταλγήσουμε την εποχή των λαοπλάνων!

Πάντως, η προσπάθεια “χειρισμού” των Ελλήνων μέσωι της γλώσσας μας δεν είναι καθόλου καινούργια. Ξεκίνησε από παλιά. Γιατί; Τί νομίζετε; Πως στην Αναγέννηση απλά τους έπιασε αρχαιοπάθεια, καί μαθαίνανε Ελληνικά; Ή μήπως ότι ο Έρασμος απλά ήταν ένας ιδιόρρυθμος;

Των ανωτέρω ειπωθέντων, αν εξακολουθήτε να νομίζετε ότι ακόμη κι οι απλές λέξεις είναι ανώδυνες, τούτες θα σας πω:

 • Προφητείες!
 • Φασίστας!
 • Ρατσιστής!

Χορεύουν αυτές οι τρείς στο ταψί έναν ολόκληρο λαό, ναί ή ού;

Να συνεχίσω; Ή πειστήκατε ήδη;]

 

[Παρένθεση, ξανά:

Μή μου την πεί κανείς, ότι εγώ ο ίδιος δεν τηρώ αυτά που λέω, διότι δίνω στους βαρβάρους ιδέες – πχ με τα εξελικτικά μαθηματικά μοντέλα μελέτης της Ελληνικής γλώσσας. Είμαι περισσότερο από βέβαιος ότι οι βάρβαροι όχι μόνο τα σκέφτηκαν πρό πολλού από μόνοι τους αυτά, αλλά ήδη τά ‘βαλαν σε εφαρμογή… επίσης πρό πολλού. Καί αναφέρω τέτοια πράγματα εδώ, επειδή ακριβώς είμαι βέβαιος ότι έγιναν. Αλλοιώς, θα το βούλωνα. (Εννοείται, πως τέτοιες έρευνες / χρηστικά εργαλεία κυριαρχίας, ποτέ δεν ανακοινώνονται δημοσίως.)

Βλέπετε -σε αντίθεση μ’ εμάς, που είμαστε χύμα-, οι βάρβαροι τηρούν συστηματικό αρχείο καί δεν πετάνε τίποτε από τις παλιές προσπάθειές τους, όσο παράλογο κι αν φαίνεται.

(Να, ας πούμε την μεσαιωνική αντίληψη ότι τους πλανήτες τους σπρώχνουν στην τροχιά τους άγγελοι, που ταυτόχρονα παίζουν καραμούζες.

Παιδαριώδες καί παράλογο, έ; Η επιστήμη δεν δέχεται τέτοιες μαλακίες, έ;

Κατακαημένα μου!…

Μιά φαρμακερή αναλυσούλα, που θα σας δείξει το πόσο έξω πέφτετε, θά ‘ρθει προς το τέλος του παρόντος. Λίγη υπομονή!)

Κι όταν έρθει ο καιρός, συνεχίζουν την προσπάθεια με τα μέσα, που τους παρέχει κάθε εποχή.

Άσε που πάντα έχουν καί αρκετό κόσμο στη δούλεψή τους.]

 

Ο δεύτερος σκοπός, γιά τον οποίο οι βάρβαροι μελετούν τ’ αρχαία μας κείμενα, είναι γιά να βρούν φράσεις “δύναμης”· κοινώς, ξόρκια.

Αλήθεια, υπάρχουν τέτοιες “μαγικές” φράσεις, που μπορούν ν’ αλλοιώσουν την πραγματικότητα απλά προφερόμενες;

Γνώμη του γράφοντος, πως ναί. (Το γιατί μπορούν να το κάνουν αυτό, ξεφεύγει κατά πολύ του παρόντος.)

Καί υπάρχουν τέτοιες στ’ αρχαία μας κείμενα;

Χμμμ… Αν σας πω “ναί”, θα είναι σα να βάζω τους βαρβάρους να ψάχνουν τα κείμενα με μανία χίλιες φορές μεγαλύτερη αυτής που έχουν τώρα. Αν σας πω “όχι”, θα είναι σα να φτύνω τη νοημοσύνη μου.

Οπότε… προτιμώ να σιωπήσω, καί να φτύσετε τη νοημοσύνη μου εσείς, αποκαλώντας με “συνομωσιολόγο”!  🙂  Τί, δηλαδή; Μόνον οι μασώνοι θα κάνουν την πάπια, όταν τους ρωτάνε αν είναι μασώνοι;  🙂

(«- Ρέ Εργοδότη, κι αν δεν το είχαν κάν υποψιαστεί, καί τους άνοιξες εσύ την πόρτα;»

Ρέ σείς!… Λαοί, που έχουν εδώ κι αιώνες δημιουργήσει ολόκληρα πακέτα λογοτεχνίας του Φανταστικού, συν ένοπλο / οικονομικό / πολιτισμικό ιμπεριαλισμό εις βάρος άλλων λαών, λέτε να μην ξέρουν ότι υπάρχουν ξόρκια – καί τί μπορούν να κάνουν αυτά; Μην είστε αφελείς!

Απλώς, τα δικά μας δεν θα τα βρούν ποτέ, χί-χί-χίιι!!! Κι ακόμη κι αν τα υποψιαστούν, ποιός σας είπε ότι μπορεί να τα προφέρει ο καθένας – καί δή, αλλόφυλος; )

 

Αυτά καί γιά την “ανώδυνη” κλασική Φιλολογία, του “λύω-λύεις-λύει”.

Επιμένετε να συνεχίσουμε την κουβέντα; Σειρά σας!

Μπορείτε να μου αναφέρετε καμιά άλλη επιστήμη, να σας δείξω τί ζημιά μπορεί να κάνει; Την Ιατρική, είπατε;

Άσε!…  🙂

 

β2. Της επιστήμης το μονοπάτι το θολό

Στην προηγούμενη ενότητα, δείξαμε καθαρά την άβυσσο που παραμονεύει τον απρόσεκτο επιστήμονα. Θα με ρωτήσει, όμως, κάποιος… τί γίνεται, αν ο επιστήμων έχει καθαρή συνείδηση, αλλά δεν καταλαβαίνει ότι τον χειρίζονται;

Διότι αρκετές έρευνες είναι πράγματι σπασμένες σε κομμάτια, όχι μονάχα γιά διευκόλυνση της ερευνητικής μεθοδολογίας, αλλά ώστε κυρίως οι έχοντες συνείδηση επιστήμονες να μην χαμπαρίζουν πού πάει η δουλειά. Σε τέτοιες περιπτώσεις έρευνας, η κάθε ειδικότητα δουλεύει το δικό της «ανώδυνο» κομμάτι, καί καμμία ειδικότητα δεν υποψιάζεται ότι ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ είναι μαύρο καί σατανικό. Το σύνολο, το οποίο μετά το δουλεύουν μόνοι τους “κάποιοι” …αόρατοι, που απλώς παίρνουν έτοιμα τα κομμάτια που δούλεψαν οι “παρακατιανοί” επιστήμονες, καί τα συρράπτουν / συνθέτουν.

Να, γιά παράδειγμα, τί γίνεται αν ο ερευνητής του dna δώσει στους “αόρατους” έτοιμη εργασία, καί ταυτόχρονα δώσουν εργασία με εξελικτικό μοντέλο οι μαθηματικοί; Βγαίνει στη φόρα πάραυτα, ή δεν βγαίνει, ο σκοπός κάποιων τμημάτων του λεγόμενου “σκουπιδο”-dna, που αλλοιώς δεν θα ‘βγαινε, παρά μόνον σε καμιά τριανταριά χρόνια;

Τις συνέπειες απλώς σας τις αφήνω να τις φανταστήτε. Δεν θα σας τα λέω όλα έτοιμα!

(Φυσικά, οι “αόρατοι” στους μαθηματικούς θ’ αναθέσουν απλώς τη μελέτη της εξέλιξης ενός “συστήματος”, γενικώς καί αορίστως.

“- Καί πού θα βρούν παλιό dna, ρέ Εργοδότη, ώστε να στήσουν το εξελικτικό μοντέλο;”

Τις μούμιες, τις έχετε ακουστά; Μπερδεγουέη, στας Ευρώπας υπάρχουν καί χριστιανικοί τάφοι αιώνων. Άσε τα δικά μας τα αρχαία ταφικά, που φυγαδεύονται πάραυτα έξω – άμα τήι ανακαλύψει τους.

Σας απάντησα; Άντε τώρα, σκεφτήτε καί τίποτε από μόνοι σας!)

 

(επόμενο)