Γράφει ο Γιάννης 301

 

τα μαθητικά μου χρονια επικρατούσε η τάση να γράφουνε με μαρκαδόρους και σπρέι σε τοίχους, θρανία και όπου αλλού μπορούσαν. Συνήθως γράφανε συνθήματα για τις ομάδες ποδοσφαίρου καθώς και άπειρα γνωμικά σοφίας επηρεασμένης από διάφορα χορταράκια και όχι μόνο. Θυμάμαι όμως πολύ καλά έναν διάλογο πάνω σε ένα τοίχο γραμμένο με μαύρο μαρκαδόρο το εξής: Όσοι γράφουνε στους τοίχους είναι μ@λ.. ., την ώρα που εσύ το διαβάζεις αυτό, είσαι και εσύ μ@λ.. , γιατί εγώ σου κλέβω το πορτοφόλι…

   Εδώ ο ποιητής έγραψε κάτι πολύ σημαντικό παρόλο που δεν το είχε καταλάβει. Μας έδωσε μια τεχνική της διάσπασης της προσοχής ή αποπροσανατολισμού, η οποία λειτουργεί παντού σε όλα και έτσι το κατεστημένο έχει εγκλωβίσει όλους σε μια σπηλιά , ένα μαντρί. Τα πράγματα είναι απλά και όπως τα περιγράφει ο ποιητής πιο πάνω, αποσπάμε την προσοχή του άλλου, ενώ στην ουσία εκείνη την ώρα κάνουμε εμείς τα δικά μας. Όποτε ο άλλος δεν ασχολείται με αυτό που θα έπρεπε να ασχολείται ουσιαστικά. Γιατί ; του δώσαμε ένα νέο παιχνίδι να παίζει, να εξαντλεί όλο το δυναμικό του εκεί. Να αισθάνεται γεμάτος αλλά πάντα σε λάθος δρόμο. Όποτε δεν κινδυνεύει να κάνει πότε αυτό που δεν θέλουμε εμείς. Άρα η μέθοδος αυτή δουλεύει μια χαρά και το κατεστημένο κοιμίζει γλυκά τα προβατάκια του. Όμως για να είναι πιο αποτελεσματική η μέθοδος την ανάπτυξε ακόμα παραπέρα. Πως το έκανε αυτό; απλό με το να σπάσει σε υποσύνολα τις διάφορες ασχολίες , έτσι ώστε να μπορέσει να πιάσει καλύτερα τους πάντες. Να καλύψει όλες τις διαφορετικές απόψεις , τα άλλα γούστα , τα διαφορετικά θέλω. Θα σας φέρω το παράδειγμα του γυμναστηρίου για να καταλάβουμε καλύτερα πως γυάλισε την παγίδα και την έκανε ακόμα πιο αποτελεσματική.

Το γυμναστήριο

       Λοιπόν όταν πάει κάποιος να γυμναστεί όλοι οι μύες έχουν 1 ή 2 βασικές κινήσεις που γυμνάζονται. Ανάλογα την μυική ομάδα. Οι καλύτερες ασκήσεις είναι αυτές που γίνονται με τα ελεύθερα κιλά , δηλαδή αλτήρες και μπάρες που μπορούμε να φορτώσουμε όσα κιλά θέλουμε. Όμως για να έχουμε αποτέλεσμα , πρέπει να υπάρχει ένας συνδυασμός διατροφής-άσκησης-ξεκούρασης. Ξέρετε είναι σκληρό και επίπονο κάθε φορά να φτάνεις σχεδόν στο 100% της δυνάμεως σου αν θες να πας παρακάτω. Όσο πιο πολύ πλησιάζεις στα όρια σου τόσο πιο παραπέρα πας. Έτσι λειτουργεί το σώμα μας. Με την προσπάθεια και την συνεπεία πας παρακάτω. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω μια κουβέντα που είχα με άνθρωπο που ήταν πολίστας στην Α1 και τον έβλεπα να κάνει βάρη. Μου είπε: το νερό κάνει τους μύες πολύ ελαστικούς και χρειάζονται αναγκαστικά τα βάρη που κάνουν τον μυ συμπαγή και δυνατό. Επίσης σε βοηθά να έχεις λιγότερους τραυματισμούς. Έτσι λοιπόν κάνοντας διάφορα αλλά κάνουν μια υποτυπώδη γυμναστική νομίζοντας ότι κάτι κάνουν. Ενώ στην ουσία δεν έχουν το αποτέλεσμα που θα είχαν με την κλασσική γυμναστική αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Πολύς κόσμος όμως , δεν θέλει να κοπιάσει, δεν θέλει να ιδρώσει, θέλει κάτι εύκολο, κάτι απλό, έτσι για να λέει πρώτα στον εαυτό του και στους άλλους ότι πάει γυμναστήριο και ότι κάτι κάνει. Όποτε αυτοί που έχουν το γυμναστήριο για να μην χάσουν τους πελάτες τους έχουν βρει ένα σωρό αλλά και καλά, εναλλακτικούς τρόπους εκγύμνασης όπως το trx, το cross fit και δεν συμμαζεύεται. Τα πράγματα είναι άπλα στην ουσία κάνουν γυμναστική και πληρώνουν τις συνδρομές τους που με την βασική άσκηση , δηλαδή τα ελεύθερα κιλά, δεν θα έκαναν. Έτσι λοιπόν αν κάποιος δεν μπορεί τους τέσσερις τοίχους και θέλει να είναι έξω μπορεί να κάνει croos fit που κανονικά πρέπει να γίνεται έξω. Έτσι αναλόγως πάει και με όλα τα αλλά είδη παραπλήσιας γυμναστικής. Βεβαία υπάρχει και κάτι παραπέρα για κάποιους που δεν μπορούν να κάνουν από μονοί τους και χρειάζονται κάποιον από πάνω τους να τους λέει τι να κάνουν , να τους δίνει διαταγές τι να κάνουν και τι όχι. Αυτός λέγεται προσωπικός γυμναστής, Γιατί οι ίδιοι είναι ανίκανοι να κάτσουν και να σκεφτούν πως γυμναζόμαστε κτλ. Όποτε πληρώνουν ακόμα περισσότερα.

    Άλλη μια ακόμα πιο καλά αποτελεσματική παγίδα. Την παγίδα μέσα στην ίδια την παγίδα. Για να μην ξεφεύγει κάνεις μας. Μην κολλήσετε στις λεπτομέρειες που δίνω για τα γυμναστήρια, αλλά στον τρόπο που τους πιάνουν όλους και τους κρατάνε μέσα , με αυτόν τον τρόπο , αυτήν την μέθοδο, το έχουν κάνει παντού σε χιλιάδες πράγματα. Καθίστε και σκεφτείτε πόσες εκατοντάδες πράγματα υπάρχουν για να ασχοληθεί κάνεις. Λέτε να έγιναν έτσι κατά τύχη;

Συμπέρασμα…

   Πολύ απλά το κατεστημένο έχει στήσει ένα δόκανο που πάρα πολλοί έχουν πέσει μέσα. Έχει φτιάξει χίλιες-δυο ασχολίες που ο καθένας μας ασχολείται και κοιμάται τον ύπνο του δίκαιου. Έκτος από την αληθινή αποστολή του. Έβαψε, έντυσε, έστησε , έλουσε με χιλιάδες ψέματα και φωτεινά χρώματα τον βόθρο του , ώστε να φαίνεται ωραίος και να μην παίρνει κάνεις χαμπάρι που είναι πραγματικά. Έδωσε και κάποια ασχολία , ώστε να τους ΠΙΑΣΕΙ όλους από κάπου. Η λίστα των πραγμάτων αυτών δεν έχει τελειωμό. Δεν μπορεί να έχουμε πατώσει σαν Ελλάδα και εσύ να αρμενίζεις και να ασχολείσαι με Ότι άλλο άσχετο υπάρχει, εκτός από την ίδια σου την ύπαρξη, εκτός από την φυλή σου και την αποστολή αυτής. Μα έμενα μου αρέσουν τα ταξίδια να βλέπω τον κόσμο, Αλήθεια τώρα; Εσύ γεννήθηκες πιστεύεις για να γυρνάς γύρω-γύρω και στο τέλος θα σου μείνουν οι αναμνήσεις και οι φωτογραφίες που τράβηξες;; Και ο τόπος εδώ; Η πατρίδα; μια χαρά κατά διαόλου πάει ε;; Κάθε μέρα που περνάει βυθιζόμαστε όλο και πιο πολύ και εσύ είσαι στον πλανήτη σου. Αν αυτή η δήθεν αναισθησία που δείχνει ο καθένας δεν είναι ισάξια της προδοσίας τότε τι είναι;;; (Αν κάνω λάθος σε αυτό να με διορθώσει ο Παλαιός) Σημασία έχει ότι δεν είναι δικά μας, φυτεύτηκαν μέσα μας σαν δικά μας. Έτσι με το σβήσιμο της μνήμης μας και τον καινούργιο προγραμματισμό, μας κάνεις δεν ασχολείται με την αποστολή του Έλληνα. Κάνεις δεν ξέρει τι είναι.. Γιατί με το ότι άλλο και αν είναι αυτό που κάνουν , δεν ασχολούμαστε με αυτό που θα έπρεπε να έχουμε σαν νούμερο 1 προτεραιότητα δηλαδή την έξοδα από τον κόσμο-φυλακή και την επανασύσταση της πάλαι ποτέ Ελλάδας. Όχι όλα αυτά δεν είναι δικά μας, δεν ταιριάζουν στον Έλληνα, Ο σκοπός σου δεν είναι να είσαι εκείνο, Το άλλο, το τρίτο, τέταρτο. Να κάνεις ένα σωρό αλλά πράγματα. Άλλα να πραγματοποιήσεις την αποστολή σου. Αυτήν την μεγίστη ευθύνη φέρει ο Έλληνας. Για αυτήν είναι υπόλογος απέναντι στην φυλή. Προσωπικά δεν βλέπω τίποτα πιο σημαντικό από το Ξύπνημα του Έλληνα και την επαναφορά μας εκεί που μας αξίζει να είμαστε. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω κάτι όλο αυτό το διάστημα, μιλώντας δεξιά και αριστερά για την πατρίδα και αποκαλύπτοντας τα χιλιάδες ψέματα που έχουν στηθεί για την αποβλάκωση και αποχαύνωση, αλλά θα προσπαθήσω μέχρι τέλους στον σκοπό αυτό. Όμως θα ξέρω ένα πράγμα: ότι θα έχω κάνει την προσπάθεια μου απέναντι στην φυλή μου και στον εαυτό μου. Η προσωπική βελτίωση στα πρότυπα του Άριστου θα γίνει οδηγός για τον δρόμο αυτό. Ναι θα έχω κάνει την προσπάθεια μου με το 100% της δυνάμεως μου. Το ίδιο προτρέπω να κάνουμε όλοι μας. Γεννηθήκαμε Έλληνες επιτελους να εκπληρώσουμε την αποστολή μας έστω και αυτήν την υστάτη ώρα.Την έξοδο από τον κόσμο-φυλακή και την γέννηση της πάλαι ποτέ Ελλάδας. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.