Οι Επιλογές της Ελλάδος

… μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης !!

ή υπάρχει … και άλλη … λύση ;;

Γράφει ο Παλαιός

Έχει επιλογές σαν χώρα η Ελλάδα ;;

Το ερώτημα αμείλικτο … επιβιώνουμε ή βουλιάζουμε και εξαφανιζόμαστε ;;

Πρόλογος

Όλοι μας, εκτός των ηλιθίων που ζουν στην καρακοσμάρα τους, και όσων τρωγοπίνουν στην υγεία των κορόϊδων, γνωρίζουμε την κατάσταση από πρώτο χέρι, αφού άλλωστε εμείς είμαστε που την ζούμε και που έχουμε γίνει πειραματόζωα στα παιχνίδια κάποιων, έτσι δεν χρειάζεται να τα ξαναπούμε επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια, αλλά συνοπτικά και μόνο θα λέγαμε ότι σαν χώρα [ όχι ότι οι πολίτες θα την γλιτώσουν, αφού άλλωστε στην ουσία δεν πτωχεύουν τα κράτη αλλά οι πολίτες τους, καθώς αυτοί είναι που χάνουν ότι έχουν και δεν έχουν ] δεν χωράει καμμία αμφιβολία ότι πάμε ολοταχώς στον διάολο. 

Η διαμορφωμένη-υπάρχουσα κατάσταση

Καλού κακού … ας κάνουμε μια σούμα, όχι ότι χρειάζεται βεβαίως, αλλά για να θυμηθούν ακόμη και οι «ξεχασιάρηδες» που βρισκόμαστε.

α).  Η Χώρα έχει παραδώσει την Εθνική της Κυριαρχία και έχουν υποθηκευθεί τα πάντα, με όρους Αγγλικού-Εταιρικού Δικαίου, για 100 χρόνια, και ξένοι κάνουν κουμάντο και έχουν στην ουσία αναλάβει την διαχείριση και την διοίκηση, και τα δε προδοτικά φρόκαλα του σκυλοβουλίου και των άλλων υποτιθέμενων θεσμών, είναι απλώς διακοσμητικά στοιχεία.

β).  Η Δημόσια περιουσία, ξεπουλιέται ή χαρίζεται, οπότε η χώρα αποστραγγίζεται από κάθε έσοδο.

γ).  Η Παραγωγική Ικανότητα της Χώρας, μειώνεται καθημερινώς, καθώς έχει αποβιομηχανιστεί πλήρως, αλλά και κλείνουν η μία μετά την άλλη όλες οι υπάρχουσες μεταποιητικές και παραγωγικές μικρές επιχειρήσεις, σε λίγο επίσης και η γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή, για τον άλφα ή τον βήτα λόγο θα πιάσει πάτο.

δ).  Το Δημόσιο και Ιδιωτικό χρέος, αυξάνει αλματωδώς, η ρευστότητα στερεύει καθημερινά και οι ελπίδες ανάπτυξης απομακρύνονται με φωτονικές ταχύτητες, καθώς τα απαιτούμενα των μνημονίων πιέζουν όλο και περισσότερο τα πράγματα

ε).  Η φορολογία στα ύψη, έχει ξεπεράσει και τον χαρακτηρισμό Ληστρική, και οδεύει σ’ αυτόν της Δολοφονικής, οπότε μοιραία η Ιδιωτική Περιουσία Καταληστεύεται, και τέλος Υφαρπαζόμενη θα καταλήξει στα χέρια των Τραπεζών ή των Επικυριάρχων, μέσω του υποτιθέμενου Δημοσίου, αλλά και οσονούπω ακόμη και τον αέρα  θα πρέπει να τον πληρώνουμε για να αναπνέουμε και δεν μιλάμε για τα ευκόλως εννοούμενα, νερό κλπ. κλπ.

ζ).  Προοπτικές υγιούς ανάκαμψης μηδενικές, ούτε του αγίου μπούτσου ανήμερα … όμως θα υπάρξει πρόοδος … θα οδεύσουμε ταχέως προς δημιουργία διαφόρων ΕΟΖ, με ότι αυτό συνεπάγεται, όταν ξεπουληθούν τα πάντα βεβαίως-βεβαίως … τότε ναί μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, αλλά όχι για τον λαό … αυτός θα συνεχίσει να είναι δεμένος στο παλούκι ως υποζύγιον … ας πρόσεχε όμως ποιός του φταίει ;;

η).  Το Δημογραφικό βουτάει … βουτάει … σε λίγο θα ψάχνουμε με το κιάλι τα Ελληνόπουλα … ευτυχώς όμως που θα έχουμε τα λαθροεισβολόπουλα και δεν θα ξεχάσουμε πως είναι τα παιδιά, έεε τώρα το μικρό εκείνο πρόβλημα με το χρώμα … που θα πάει θα το ξεπεράσουμε … θέλοντας και μή.

θ).  Η Κοινωνική Συνοχή πήρε τέλος … σε λίγο λόγω και της λαθροεισβολής, [ μάλλον κάτι ήξερε ο Οζάλ ] τα πάντα θα καταλήξουν μία Γκρίζα Όζουσα Αλοιφή, ένας αχταρμάς … αλλά ποιόν θα πειράζει, αφού δεν θα υπάρχει κανείς να νοιάζεται πλέον.

ι).  Κοινωνικές Παροχές ;; τί ;; πώς ;; για τους Έλληνες ;; … αυτά δυστυχώς τέλος !!! … μας τελείωσαν που λένε … από εδώ και πέρα μόνο για τα Λαθροπιθήκια και όσους ακόμη έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν.

κ).  Η Ασφάλεια στο Ναδίρ … ‘‘μπέστε σκύλοι αλέστε’’ … εσείς καλού κακού στήστε κώλο … σας το ζητήσουν ή όχι … ας είστε προετοιμασμένοι … μην δημιουργείται προβλήματα στους «ανύθρωπους».

λ).  Η Ανεργία, παρά την φυγή στα ξένα 550-600 χιλιάδων, παραμένει σκαρφαλωμένη στα ύψη, κοντά στο 28.5% επίσημο και 35% ανεπίσημο ποσοστό, μεταφραζόμενο περίπου στο 1,4-1,5 μύριο ανέργους.

μ).  Οι απολαβές-μισθοί στο άστα να πάνε, για όσους τέλος πάντων καταφέρνουν να έχουν μιά ψευτοδουλειά.

ν).  Σε λίγο πάντως με την δημιουργία των διαφόρων ΕΟΖ, θα υπάρξει δουλειά (έε όχι για όλους, μην είμαστε πλεονέχτες) άσχετα αν οι απολαβές δεν θα φτάνουν ούτε για ένα κουλούρι

ξ).  Οι μισθοί του Δημόσιου τομέα, ναι για τους δημοσιοκοπρίτες, γύρω στο 40% υψηλότεροι του ιδιωτικού, ενώ θα έπρεπε να ισχύει το ακριβώς αντίθετο, με όλα τα προνόμια που απολαμβάνουν όλοι αυτοί οι κόπροι, και όχι όλος ο Ελληνικός λαός να στύβεται για να εκτρέφει κηφήνες, οι οποίοι τρωγοπίνουν στην υγεία του, αλλά βλέπεις ανέκαθεν όλοι αυτοί υπήρξαν τα υπάκουα σκυλάκια που στήριζαν το κατεστημένο (και μιλάμε για το μεγαλύτερο μέρος τους και όχι τους πέντε-δέκα ηλίθιους που είναι τα κορόϊδα των υπολοίπων) οπότε και δεν πρόκειται τώρα να πούνε όχι, σε ότι και αν γίνεται, παρά μόνο για να απαιτήσουν και αυτοί μεγαλύτερο μερίδιο στην ληστεία.

ο).  Το δε σύνολον του πολιτικού, δικαστικού, ακαδημαϊκού, νομικού, στρατιωτικού, βιομηχανικού και πλοιοκτητικού κόσμου, μια διαπλεκόμενη ληστρική συμμορία, που προσβλέπει μόνο σε ατομικές και συντεχνιακές αρπαχτές και ας γίνουν όλα κάρβουνα και στάχτη.

π).  Γλώσσα, Ιστορία, Ήθη και Έθιμα … στο πύρ το εξώτερον … σε λίγο τίποτε εδώ δεν θα θυμίζει Ελλάδα … εκτός από τα ερείπια της αρχαιότητος … αν ακόμα και κείνα δεν τα εξαφανίσουμε βεβαίως.

Δυστυχώς … αυτή είναι η υπάρχουσα κατάσταση … στην χώρα !!!

Συνοπτικώς

Οπότε, η υπάρχουσα κατάσταση δεν είναι απλώς δύσκολη, αλλά δραματική και απελπιστική, όμως το πιό κύριο και ουσιώδες δεν είναι όλα αυτά, αλλά το ότι οι πολίτες αυτής της χώρας παραμένουν αποχαυνωμένοι και δεν αντιδρούν, λες και όλα αυτά δεν αφορούν τους ίδιους, αλλά κάποιους άλλους … και φαίνεται ότι έχουν επιλέξει να μην κάνουν απολύτως τίποτε, αλλά να περιμένουν απαθώς να έρθει η ώρα της ταφόπλακας.

Το τι θα έπρεπε, πράγματα όμως που δεν έγιναν, ενώ θα έπρεπε να έχουν γίνει, εδώ και καιρούς, δεν γίνονται ούτε αυτήν την στιγμή, που ο κόμπος έχει σπάσει πλέον το χτένι και όχι απλώς φτάσει σ’ αυτό, και ούτε φαίνεται ότι έστω προετοιμάζονται να γίνουν αύριο, αφού τα ελλαδοχάπατα δεν είναι με τίποτε διατεθειμένα να κουνηθούν, και τους λόγους γι’ αυτό, τους έχω αναφέρει και αναλύσει στο 5ο Μέρος του ‘‘Αγναντεύοντας το Μέλλον … της Ελλάδος’’ οπότε και δεν θα μπώ στον κόπο να τους ξαναεπαναλάβω εδώ.

Έτσι λοιπόν, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, δεν μένει άλλο τι, παρά να ψάξουμε να δούμε αν υπάρχει έστω κάτι άλλο, κάτι το οποίο θα μπορούσε να σταματήσει την κατηφόρα και να σώσει την κατάσταση και την χώρα.

Εδώ όμως, στο χάλι που είμαστε, δεν χρειαζόμαστε απλά γνώσεις, αλλά πράξεις, διότι όσες γνώσεις, ιδέες ή λύσεις και να υπάρχουν, αν αυτές δεν γίνουν πράξεις είναι άχρηστες, καθώς δεν αποφέρουν κανένα αποτέλεσμα.

Ψάχνοντας Διεξόδους

Ας δούμε όμως τις υπάρχουσες εναλλακτικές δυνατότητες και τι μπορούν να προσφέρουν :

1).  Παραμονή στην Ευρωζώνη

Όπως είναι σήμερα τα πράγματα, με τους κανόνες και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται απ’ αυτά, τούτο σημαίνει, πολύ-πολύ απλά, ότι θα μετατραπούμε σε αποικία χρέους, ιδιότυπο προτεκτοράτο (όχι ότι τώρα δεν είμαστε), στο διηνεκές, ή αλλιώς μέχρι να ξεχρεώσουμε το 75% των δανείων, πράγμα που όμως με την διαμορφωθείσα κατάσταση δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, όση δημόσια περιουσία και να ξεπουληθεί, όση ιδιωτική και να εκπλειστηριαστεί, όσο και να μειωθούν ή να περικοπούν μισθοί, συντάξεις και παροχές, καθώς η χώρα μην έχοντας έσοδα από παραγωγικές πηγές, και αφού δεν έχει πλέον δυνατότητα να κόψει χρήμα, χρόνο με τον χρόνο θα στερεύει και οι ανάγκες της όλο θα αυξάνουν και δεν θα λιγοστεύουν, οπότε κανένα πλεόνασμα δεν πρόκειται να υπάρξει, από κάποια στιγμή και μετά, όσα νέα μέτρα και αν επιβληθούν, όσες περικοπές και να γίνουν.

Ήδη βρισκόμαστε σε ‘‘Κυλιόμενη Χρεοκοπία’’ αλλιώς σε κωματώδη κατάσταση μηχανικής υποστήριξης … περιμένοντας απλά κάποια στιγμή κάποιος να τραβήξει την μπρίζα.

Η διαγραφή χρέους όπως είναι τα πράγματα έχει αποκλειστεί, αλλά ακόμη και αν γινόταν θα έπρεπε να είναι της τάξης του 50%, δηλαδή να πέσει κοντά στο ΑΕΠ, ταυτόχρονα βέβαια θα έπρεπε να διενεργηθούν Δημόσιες επενδύσεις και όχι Αποκρατικοποιήσεις, πράγματα που όμως αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, το πράγμα οικονομικά όσο και να στιμωχτεί, δεν μπορεί να πάει πέρα από το ’20-21, οπότε οι πιστωτές αναγκαστικά θα δώσουν κάποια επιμήκυνση του χρόνου εξυπηρέτησης των δανείων, κάτι που όμως δεν εξασφαλίζει απολύτως τίποτε, καθώς και μια μικρή χρηματιστηριακή αναταραχή θα επανέφερε στο προσκήνιο την τυπική πτώχευση.

Βέβαια, η όποια επιμήκυνση, κανέναν σκοπό δεν θα έχει να βοηθήσει την χώρα, αλλά αυτό στο οποίο θα αποσκοπεί θα είναι στην πλήρη υφαρπαγή των πάντων, Δημόσιας και Ιδιωτικής περιουσίας, έτσι που τίποτε να μην μείνει στους ηλίθιους αυτού του κωλοχανείου, ούτε καν το βρακί που φορούν ακόμη και αν είναι τρύπιο και χεσμένο, είναι όμως τόσο σάπιος ο λαός αυτού του τόπου, που δεν εννοεί να ‘δεί τίποτε, πράγμα το οποίον δημιουργεί αμφιβολίες αν η κατάσταση είναι δυνατόν και επιδέχεται ανάταξη. Τέλος ακόμη και αυτή η συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση δεν μπορεί να τραβήξει σε βάθος χρόνου, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα έχει και νόημα για τους πιστωτές, όταν θα έχουν επιτύχει τον στόχο τους, οπότε θα είναι η πρώτη χώρα πειραματόζωο [ όπως άλλωστε έγινε με τα μνημόνια για την λεηλασία και την παραχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας ] που θα πάρει την θέση της στο κατώϊ της Ευρώπης, των Πολλών Ταχυτήτων και των διαφόρων ΕΟΖ (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών), των Κατατμήσεων και Αυτονομήσεων (ποιόν σκοπό λέτε να εξυπηρετούσε η δημιουργία των Καλλικρατικών Δήμων και των Περιφερειών ; )

Μέχρι να συμβούν όλα αυτά, το βιοτικό επίπεδο, η ζωή και η κατάσταση στην χώρα, μέρα με την μέρα, συνεχώς θα επιδεινώνονται, μέχρι σημείου τελμάτωσης των πάντων, τότε θα δημιουργηθούν και οι ΕΟΖ, όπου η φύλαξη, η λειτουργία και η διοίκηση θα ανατεθούν σε ξένους (κάποιο Γκόλντεν Μπόϊ και τον Ευρωστρατό με την Ευρωαστυνομία … ίσως και σε μερικούς δικούς μας προθύμους). Ετοιμαστείτε λοιπόν, αν είστε καλά και υπάκουα παιδιά, να βρείτε εκεί δουλειά για το κουλούρι σας, και πιθανώς εάν έχετε δυνάμεις, να αντιπαρατεθείτε με τους υπόλοιπους διεκδικητές … για μια θέση ύπνου κάτω από κάποιον τσίγκο, στην παραγκούπολη, που θα στηθεί δίπλα ή εντός του χώρου της ΕΟΖ.

Και μπορεί οι κόπροι του δημόσιου τομέα, να νομίζουν ότι αυτοί θα αποφύγουν τα παραπάνω, αλλά θα έρθει η ώρα να φάνε και αυτοί το αγγούρι τους, όταν δεν θα τους έχουν ανάγκη πιά, παρά μόνο ελάχιστους και αυτούς και μάλιστα από τα δικά τους παιδιά, καθώς η μηχανοργάνωση και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα κάνει όλη την χαμαλοδουλειά και απλά θα έχει ανάγκη μόνο επίβλεψης, τότε θα καταλάβουν τι εστί βερύκοκκο.

Και όταν γίνουν αυτά, όλοι εσείς οι δήθεν ανυπόταχτοι του κώλου, που ονειρεύεστε ελεύθερη ζωή στα βουνά, [ με ένα μαχαίρι, ένα τσεκούρι και μια καραμπίνα με μερικά φυσίγγια ]ξεχάστε την !! … καθόσον απαγορεύεται διά ροπάλου … είπαμε πρέπει να προστατεύσουμε και να δώσουμε χώρο στην φύση …. τα ΝΤΡΟΝ λοιπόν θα κάνουν κυνήγι … ίσως βέβαια εσείς να θέλετε να δοκιμάσετε την ζωή του θηράματος … οπότε δεν μένει παρά να σας ευχηθούμε καλή … ατυχίαόσο πιό γρήγορα σας πετύχουν τόσο καλύτερα … θα γλιτώσετε ταλαιπωρία !!!

Κάτω από αυτό το πρίσμα, και έτσι όπως είναι τα πράγματα, καμμία διαφορά δεν μπορούν να έχουν οι θέσεις των διαφόρων λούληδων του σκυλοβουλίου, πολλώ δε μάλλον αφού κανείς τους δεν έχει το σθένος (με τι προσόντα άραγε ; αφού το βρακί είναι άδειο !! … υπαλληλάκια είναι όλοι τους ! ) να συγκρουσθεί με την ΕΕ, αλλά και ούτε δείχνουν να το θέλουν, άλλωστε σε αυτά τα πλαίσια πέφτει η μίζα, γίνονται οι αρπαχτές και η μεγάλη μπίζνα.

Ουσιαστικά η παραμονή στην ΕΕ, δεν είναι λύση, δεν δίνει καμμία προοπτική … παρά μόνο για τους κατσαπλιάδες που θα σκυλεύσουν ότι κόκκαλο μείνει από το πτώμα της Ελλάδος.

2).  Έξοδος από την Ευρωζώνη

Είχαμε ακούσει στο παρελθόν τον Σόϊμπλε, αλλά πρόσφατα και τον Λίντερ, τον νέο εταίρο της Φράου, ότι θα συμφωνήσουν σε μια διαγραφή μέρους του χρέους, μόνο με αποχώρηση και επιστροφή σε Εθνικό Νόμισμα. Τούτο βέβαια ίσως να είχε κάποια αξία ΑΝ υπάρξει αποδέσμευση απ’ όλα όσα έχουν υπογραφεί και με διαγραφή περισσοτέρων από 250δις € δηλαδή του 75% του χρέους, ώστε το εναπομείναν να μην ξεπερνάει το 50% του ΑΕΠ, αφού έχουν ξεπουληθεί σχεδόν τα πάντα, για να μπορούμε και να έχουμε την δυνατότητα επιβίωσης, αλλιώς θα είμαστε χαμένοι από χέρι.

Όμως εδώ μπαίνει και ένα άλλο θέμα, ποιός από τα υπάρχοντα πολιτικά φρόκαλα έχει σχέδιο εξόδου και επιστροφής σε Εθνικό Νόμισμα, αλλά και σχέδιο να διεξάγει τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις ;;

Με ποιόν κρατικό και παραγωγικό μηχανισμό, θα μπορέσουν όλοι αυτοί οι ανίκανοι λελέδες να στήσουν την χώρα στα πόδια της ;;

Πολύ πολύ εύκολα, χωρίς να το κουράσουμε, μπορούμε να απαντήσουμε : 

… Κανένας από δαύτους !!!

Οι δυό παραπάνω περιπτώσεις, είναι σαν την Σκύλα με την Χάρυβδη, ότι και να διαλέξεις δεν πρόκειται να κερδίσεις … έτσι και αλλιώς θα χάσεις … απλά η μόνη διαφορά θα είναι ο τρόπος που θα χάσεις.

Η δεύτερη όμως επιλογή, αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν οι αναγκαίοι εκείνοι ανθρώποι (όχι βέβαια μέσα από τον υπάρχοντα πολιτικό οχετό) με δέουσες ικανότητες, θα είχε ίσως πολλές πιθανότητες επιτυχίας, αν και οπωσδήποτε μετά από μακροχρόνια διαδικασία και πολύ-πολύ σκληρή δουλειά.

Όπως είναι βέβαια τα πράγματα, μετά το καταστροφικό 2015, μοιάζει να είμαστε εγκλωβισμένοι, εκτός και άννννν …

3).  Άλλες πιθανές Περιπτώσεις … Απεγκλωβισμού

Άντε να δούμε :

α).  Η μία απ’ αυτές είναι ένα Παγκόσμιο Οικονομικό Κράχ

Όπου όλα θα ξεκινούσαν από την αρχή … πράγμα που όμως δεν νομίζω ότι θα ωφελούσε ιδιαίτερα την Ελλάδα …. στο χάλι που έχει περιέλθει.

β).  Διάλυση της ΕΕ και επιστροφή όλων στα Εθνικά Νομίσματα

Αυτό θα είχε περισσότερες ελπίδες επιτυχίας … αν και δεν βλέπω η Γερμανία να το επιτρέψει πρίν να υφαρπάξει όσο περισσότερα μπορεί από την περιουσία, Δημόσια και Ιδιωτική, των άλλων χωρών … οπότε κλαύτα Χαράλαμπε.

γ).  Ένας Γενικός πόλεμος … πράγμα που βέβαια κανείς δεν εύχεται, αλλά ούτε και νομίζω ότι θα επιτρέψουν οι ελίτ … [ εκτός βέβαια ενός ατυχήματος ή κάποιου θερμοκέφαλου, που όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ] το οποίο άν παρ’ ελπίδα γίνει, κανείς δεν είναι σε θέση να ‘πεί και να προβλέψει, μέχρι που θα φτάσει, και τι τελικά θα αφήσει όρθιο … οπότε άλλη μιά άκυρη περίπτωση.

Και οι τρείς παραπάνω περιπτώσεις, ενώ θα μας απεγκλώβιζαν από το υπάρχον πρόβλημα, εντούτοις δεν είναι λύση.

δ).  Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση ο κοιμήσουλας λαός να ξυπνήσει, και να τα πάρει στο κρανίο, κάνοντάς τα όλα ίσιωμα … οπότε μετά από μιά Εθνοσυνέλευση, θα μπορούσαμε να ελπίζουμε σε μιά νέα αρχή ή μήπως όπως έχουμε συνηθίσει και πάρει το κολλάει … πάμε πάλι σε μιά από τα ίδια ;;;

Όμως μια τέτοια αντίδραση, από τον βοϊδολαό της ψωροκώσταινας … είναι παραπάνω από όνειρο θερινής νυκτός.

ε).  Η ΜΟΝΗ ουσιαστική περίπτωση, αν και ομολογουμένως δύσκολη, είναι αυτή που πρότεινα στο 5ο Μέρος του ‘‘Αγναντεύοντας το Μέλλον … της Ελλάδος’’ καθώς είναι μέσα στα ακόμα υπάρχοντα πλαίσια, και δεν απαιτεί κάτι Βίαιο, [ μιάς και ο λαός δεν δείχνει διατεθειμένος για κάτι δυναμικό, μιά κατευθείαν σύγκρουση δηλαδή με το κατεστημένο ], αλλά κάτι Έξυπνο, στο οποίο πρέπει να συστρατευθούν αρκετοί Ικανοί άνθρωποι για να το οργανώσουν και να το τρέξουν, βάζοντας πάνω απ’ όλα την Πατρίδα και το Έθνος, και οι οποίοι θα παίξουν έξυπνα με τα δικά του όπλα στο παιχνίδι που αυτό έχει στήσει, έτσι ώστε να αποφευχθεί η περίπτωση εμφυλίου αιματοκυλίσματος, καθώς και η διαφαινόμενη διάλυση της χώρας με την επακόλουθη εξαφάνιση του Ελληνικού Έθνους,

… δηλαδή την δημιουργία μιάς Πατριωτικής Κίνησης απαλλαγμένης όμως από εγωπαθητικές αρχηγικές βλέψεις και δεσμεύσεις, ένθεν κακείθεν, η οποία την μόνη δέσμευση που θα πρέπει να έχει θα είναι απέναντι στο Έθνος και την Φυλή.

Μια τέτοια κίνηση, εάν κατάφερνε να αποκτήσει έρεισμα στον λαό (και ναι μπορεί … υπάρχει κάτι τέτοιο), θα μπορούσε να ανατρέψει όλα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής, και να οδηγήσει την χώρα μέσα από μιά νέα αρχή σε καινούργιους δρόμους.

Βέβαια κάτι τέτοιο σημαίνει ότι, θα πρέπει να συστρατευτούν πολλοί καλοί και άξιοι άνθρωποι, οι οποίοι με αυταπάρνηση θα εργαστούν ακάματα για το γενικό καλό και την συνέχεια του Έθνους, καθώς επίσης θα χρειαστεί και σκληρή δουλειά απ’ όλους εμάς τους υπολοίπους, για να το πετύχουμε.

Σ’ αυτόν τον αγώνα, η Πατρίδα θα έχει ανάγκη τον καθέναν, και όλους μας, ιδιαίτερα όμως το σπουδασμένο και κατηρτισμένο δυναμικό της, το οποίο θα κληθεί να σηκώσει στους ώμους του την βιομηχανική, τεχνολογική και παραγωγική ανάπτυξη της χώρας.

Αν όμως αυτοί απουσιάσουν … τότε ποιός θα πρωτοπορήσει, ποιός θα παλέψει και θα δημιουργήσει την ανάπτυξη ;; … ο φούφουτος  θα το κάνει ;;

Τους λόγους και όλα τα συναφή, με την περίπτωση αυτή, τα έχω εκθέσει εκεί, στο 5ο Μέρος του ‘‘Αγναντεύοντας το Μέλλον … της Ελλάδος’’ και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω εδώ … όποιος θέλει ας ανατρέξει στο έν λόγω άρθρο.    

Αν υπάρξουν άτομα να γίνει κάτι τέτοιο, τότε πρέπει να συντομεύουν όσο το δυνατόν, ώστε όχι μόνο η κίνηση να πάρει μέρος στις επόμενες εκλογές [ που πιθανόν να είναι και οι τελευταίες ], όσο γρήγορα και αν γίνουν αυτές, αλλά να διεκδικήσει και την πρωτοκαθεδρία, καθώς μόνο έτσι ίσως θα έχει την ευκαιρία να δράσει πραγματικά, πρίν γίνουν και οριστικοποιηθούν κάποια πράγματα που μαγειρεύονται στην ΕΕ, και τα οποία θα καθιστούν δύσκολες άν όχι απαγορευτικές πολλές κινήσεις και διαδικασίες στο μέλλον.

Μερικοί αναρωτιούνται … πως μπορεί να γίνει αυτό [ η ανάπτυξη … αφού η χώρα έχει διαλυθεί ] … όμως πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους ότι όλα αυτά που έχουν γίνει (δάνεια, υπογραφές, μνημόνια, εκχωρήσεις, παραχωρήσεις, ξεπουλήματα και λοιπά) μπορούν να αναιρεθούν πολύ εύκολα … αρκεί όπως είπαμε να υπάρξει θέληση προς τούτο .

Η τελευταία αυτή περίπτωση μοιάζει να είναι η μόνη μας ελπίδα, ώστε να αποφύγουμε το προδιαγεγραμμένο αποικιακό μέλλον της χώρας … το μέλλον εκείνο όπου πλέον θα παύσει να υπάρχει το Έθνος … και πιθανόν μόνο τύποις να συνεχίσει να υπάρχει μιά χώρα Ελλάς, εάν δεν κατατμηθεί σε αυτόνομες ΕΟΖ.

Βέβαια κάποιοι λένε :

«Αν οι Εκλογές άλλαζαν κάτι τότε θα είχαν καταργηθεί»

και συνεχίζουν :

«Οι Εκλογές δεν αλλάζουν το έργο, παρά μόνο τους ρόλους των ηθοποιών»

Πατώντας λοιπόν πάνω σ’ αυτά, πολλοί ισχυρίζονται ότι, οι Εκλογές δεν έχουν σημασία αφού ισχύουν τα παραπάνω και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.

Εν μέρει βέβαια έχουν δίκαιο … αλλά μόνο εν μέρει … διότι ναι το έργο μέχρι στιγμής είναι στημένο και οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι, και επιπλέον παίζεται στο γήπεδο αυτών που έχουν στήσει το παιχνίδι … όμως δεν είναι ανάγκη εμείς να παίξουμε και με τους δικούς τους κανόνες ή την συνήθη σύνθεση, και αυτό είναι που μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα.

Από την άλλη όμως, επειδή είναι στημένα τα πράγματα, το να μην κάνουμε και απολύτως τίποτε, ή ακόμη και να εναντιωνόμαστε, επειδή διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις ως προς την καθαρότητα και αποτελεσματικότητα του παραπάνω εγχειρήματος, όχι μόνο στερούμε την πιθανότητα επιτυχίας του, αλλά είναι σαν να συμβάλουμε καθοριστικά στην αποτυχία του και στην συνέχεια της σχεδιασμένης κατάστασης … όθεν και της πορείας της Πατρίδος προς τον θάνατόν της, οπότε ακόμη και αν οι πιθανότητες επιτυχίας είναι ελάχιστες, [πράγμα που ουδόλως βέβαια ισχύει, αλλά απεναντίας έχει πάρα πολλές, αρκεί να μαζευτούν πολλοί ικανοί και να το τρέξουν οργανωμένα και γρήγορα ] πάλι θα έπρεπε να μην το αμελήσουμε, αλλά να εκμεταλλευτούμε και την παραμικρή πιθανότητα, αν θέλουμε να λέμε ότι προσπαθήσαμε να μην χαθεί η Πατρίδα και το Έθνος.

Τα δε λεγόμενα από κάποιους … ότι αυτό δεν γίνεται …. μπλά … μπλά …. μπλά, τα ακούω βερεσέ, για να μην ‘πω ότι επειδή φοβούνται να κάνουν το οτιδήποτε, σαν κότες και κιοτήδες που είναι, προσπαθούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους … και απλά όλα τα δήθεν πατριωτικά τους λογύδρια και ξεσπάσματα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά πορδές !! … Και βέβαια καλά κάνουν και φοβούνται … δεν λέω ότι δεν θα έπρεπε, αλλά ας αναλογιστούν επιτέλους, τι θα πρέπει να φοβούνται περισσότερο ;; … να εκτεθούν με πιθανότητα να τους τύχει μια στραβή, ή το να παραδοθούν αμαχητί και να πάνε ως πρόβατα στην σφαγή ;; … όχι μόνο οι ίδιοι αλλά σέρνοντας μαζί τους σ’ αυτό τα παιδιά και τα εγγόνια τους, αλλά και την Πατρίδα και το Έθνος ολόκληρο ;;

Και ας σταματήσουν επιτέλους να μιλάνε για σύσταση Ομάδων και άλλων τινών, αυτά καμμία Πατρίδα και κανένα Έθνος δεν πρόκειται να σώσουν … ίσως απλά και μόνο τους ίδιους, την οικογένειά τους και μερικούς φίλους … αν και γενικά είναι αμφίβολο ότι θα καταφέρουν το οτιδήποτε τελικά, παρά μόνο ίσως να παρατείνουν για λίγο διάστημα τον χρόνο τους … εάν δεν υπάρξει κάτι που θα φέρει την ανατροπή στα σχέδια αυτών που μηχανεύονται την διάλυση και καταστροφή της Ελλάδος και των Ελλήνων ... δεν θα διστάσω λοιπόν να ‘πω ότι, για το μόνο που οι εν λόγω στην ουσία κόπτονται, άσχετα το τι λένε, είναι για το τομάρι τους και μόνο !!

Όσο για ‘κείνους τους υπερ-πατριώτες … ναι … ναι … για κείνους τους πατριώτες του κώλου … που δεν μπορούν λέει να εκτεθούν, διότι έτσι βάζουν το κεφάλι τους στον ντουρβά, και μπορεί να τους την πέσουν μερικοί-μερικοί του συστήματος … έχω να τους ρωτήσω για ποιά πατρίδα μιλάνε ;; … ποιόν υπέρ πάντων αγώνα θα κάνουν ;; τι μπαρούφες ξαμολάνε ότι θα προτάξουν τα στήθη τους στον εχθρό … αν δεν τολμάνε να εκτεθούν ακόμη και σε μια ειρηνικού τύπου αντίδραση … να ξεκινήσουν μιά κίνηση … να συστήσουν ένα κόμμα και να παλέψουν για την Πατρίδα ;; 

… Όλοι αυτοί τολμώ να ‘πώ ότι το λιγότερο κοιτάζουν μόνο την πάρτη τους και καμμία Πατρίδα … πως θέλουν να συγκριθούν με μιά υποτιθέμενη στραβή (που άλλωστε μπορεί να σου τύχει ακόμη και πέφτοντας απ’ το κρεβάτι σου) με όλους εκείνους που πήραν μέρος σε πολέμους και επαναστάσεις ;; … εκεί που πλέον δεν μιλούσαν για απλή πιθανότητα κάτι να τους τύχει … αλλά για σιγουριά ότι πολλοί δεν θα γυρίσουν πίσω … παρά νεκροί ;; 

… βουλώστε το λοιπόν, βγάλτε τον σκασμό και σταματήστε να λέτε απλά για να λέτε … αφού δεν είστε παρά κιοτήδες και παρτάκηδες !!  Άντεστε από ‘κεί χάμω !!!

ζ).  Βεβαίως οτιδήποτε και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα μπορούσε να βοηθήσει την Πατρίδα, δεν θα πρέπει να πάει στην άκρη, αλλά όλα πρέπει να μπούν σε δράση και να συστρατευθούν, ώστε να επιτύχουμε την σωτηρία και την ανάσταση του Έθνους και της Πατρίδος, οτιδήποτε μπορεί να κάνει κάποιος για να συμβάλει σ’ αυτό, πρέπει και είναι υποχρεωμένος να το κάνει … ειδάλλως δεν μπορεί να λογίζεται Έλληνας !!!!

Όμως οποιαδήποτε ιδέα, κίνηση ή ενέργεια πρέπει και οφείλει να εστιαστεί στο εδώ και τώρα, και όχι στο μέλλον, διότι η Πατρίδα κινδυνεύει άμεσα … τώρα, αυτήν την στιγμή … και αύριο μπορεί να είναι πλέον αργά … οπότε όσο καλό και να είναι αυτό (ιδέα, κίνηση, ενέργεια) μπορεί να μην προλάβει, και όταν εκδηλωθεί να μην έχει πλέον αντικείμενο, αφού το Έθνος και η Πατρίδα θα έχουν χαθεί, γι’ αυτό πρέπει να τρέξουμε και να τα υλοποιήσουμε πρίν να είναι αργά … βρείτε κάτι που μπορεί να συμβάλει στην διατήρηση του Έθνους και της Πατρίδος και κάντε το τώρα … όχι αύριο !!!

η).  Λοιπόν λεβέντες και λεβέντισσες, τα πράγματα είναι απλά, πάρα μα πάρα πολύ απλά !!

… Θέλετε ή δεν θέλετε να παλέψετε για την Ζωή, το Μέλλον το δικό σας και των παιδιών σας, για την Χώρα, για την Πατρίδα και το Έθνος ;; 

… απαντήστε που να πάρει ο διάολος …. Ναί ή Ού ;; … θέλετε ή δεν θέλετε ;;

… Διότι δεν γίνεται το ένα να σας μυρίζει, το άλλο να σας βρωμάει, το ένα έτσι το άλλο αλλιώς … αυτά το μόνο που δείχνουν είναι ότι τελικά είστε χειρότεροι και από τους κόπρους του Αυγείου … 

  Να Πλημμυρίσετε τους δρόμους … δεν το κάνετε,

  Να κάνετε Ολική Στάση Πληρωμών … δεν το κάνετε,

  Να πάρετε ότι βρείτε και να τα κάνετε Όλα λαμπόγυαλο … δεν το κάνετε,

  Να πιάσετε και να κρεμάσετε Όλους τους υπευθύνους … δεν το κάνετε,

  Να Φτιάξετε ένα κόμμα και να πάρετε την Εξουσία … ειρηνικά αφού είστε κιοτήδες και δεν μπορείτε αλλιώς … δεν το κάνετε,

  Να κάνετε Επανάσταση … αυτό και αν δεν κάνετε.

… απεναντίας όμως

  Συνεχίζετε να Ψηφίζετε όλους αυτούς που σας κοροϊδεύουν και πουλάνε εσάς και την Πατρίδα,

  Συνεχίζετε να Γλείφετε κώλους κομματαρχών και κομματάκηδων,

  Συνεχίζετε να Μήν βγάζετε άχνα όσους φόρους και να σας βάζουν,

  Συνεχίζετε να Πληρώνετε τους τοκογλύφους … και παύετε μόνο όταν δεν έχετε πλέον μία,

  Σας Ληστεύουν τον Κόπο μιας Ζωής και βγάζετε τον σκασμό,

  Σας κόβουν Συντάξεις και Περίθαλψη (λεφτά που εσείς έχετε πληρώσει) και πάλι απλά μουρμουρίζετε,

  Σας βάζουν θηλιές και χαλκάδες για να σώσουν τις Τράπεζες των Αφεντάδων τους, και σεις ξύνετε τον κώλον σας,

  Σας υποχρεώνουν με το έτσι θέλω να έχετε τα χρήματά σας στις τράπεζες των αφεντάδων τους και σας απαγορεύουν να τα διαχειριστείτε, και δεν βγάζετε άχνα,

  Χαρίζουν την ΓΗ και τον ΠΛΟΥΤΟ της Χώρας, που γι’ αυτά έχυσαν το ΑΙΜΑ τους οι Γονείς και οι Παππούδες σας, και εσείς σαν ηλίθιοι δεν βγάζετε μιλιά,

  Εκχωρούν την Πατρίδα, Υποθηκεύουν την Χώρα και το Έθνος, και εσείς ως άλλοι κρετίνοες χαχανίζετε,

  Αφήνουν το κάθε Τσόλι, να καίει, να ληστεύει και να καταστρέφει, και δεν κάνετε τίποτε,

  Σας πετάνε στο Δρόμο, και στο σπίτι σας βάζουν πιθήκια, και εσείς απλά… αυτοκτονείτε,

  Κάνουν την Χώρα μπουρδέλο και ξέφραγο αμπέλι, και εσείς περί άλλων τυρβάζετε.

… αλλά συγγνώμη ξέχασα … κάτι κάνετε !!

  Γίνατε κωλοσφουγγάριοι του κάθε τιποτένιου,

  Παίρνετε μέρος στα πράντια και μοστράρετε τον κώλο σας,

  ναί … γίνατε δημοκράταροι και αλληλέγγυες λουλούδες,

  Προσκυνήσατε και γλείψατε κάθε σκατό … χειρότερα από τις μύγες,

  Γίνατε και τι δεν γίνατε … αλλά και τι δεν κάνατε … όλες τις παλιαθρωπιές και τα στραβά εσείς τα κάνατε,

  Καραγκιόζηδες, ρουφιάνοι, προδότες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος.

Δεν τα λέω καλά και έχω λάθος ;; … δεν νομίζω !!

  Αν ήταν λάθος όλα αυτά … τότε η κατάσταση θα ήταν διαφορετική !!

  Αν σχεδόν το σύνολο αυτού του κοπρολαού δεν ήταν όλα τα παραπάνω … τότε δεν θα είμαστε στο γνωστό χάλι !!

  Αν ήταν αρκετοί οι Σωστοί … πάλι δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που είμαστε !!

Ότι έγινε όμως, δυστυχώς δεν ξεγίνεται … μόνο να διορθωθεί μπορεί !!

Όμως πρέπει να αποφασίσετε … θα πάτε σαν πρόβατα στην σφαγή ;;; … γιατί αυτό είναι απόλυτα σίγουρο, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα … ή θα αντιδράσετε ;;

Αφήστε στην άκρη, θεούς, θεούληδες, προφητείες, μετάνοιες, τουρλοκωλιάσματα, συμμαχίες και άλλα μπαρμπούτσαλα … Κανείς και Τίποτε δεν θα σώσει την Ελλάδα … παρά μόνο οι ίδιοι οι ΈΛΛΗΝΕΣ … εάν βεβαίως …ξυπνήσουν … και πάρουν την μοίρα στα χέρια τους !!

Όμως αυτό, δεν πρόκειται, να συμβεί, δηλαδή, να το κάνουν πέντε δέκα, και οι υπόλοιποι να περιμένουν τους τρελούς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα … χρειάζεται σύσσωμος ο Λαός να ΣΗΚΩΘΕΙ και να ΠΑΛΕΨΕΙ … και όταν ο Λαός αποφασίσει και ξεκουνήσει … τότε θα βρεθεί και αυτός που θα Οδηγήσει ξανά την Ελλάδα στον δρόμο της Δόξας … αλλά μόνο τότε … αλλιώς ας δέσουμε μια πέτρα στο λαιμό μας και να πάμε να φουντάρουμε … πιό φτηνά και βολικά θα μας έρθει !!!!!

Εν επιλόγω

Να γιατί λέω ότι το ερώτημα ‘‘Μέσα ή έξω’’ ή αλλιώς ‘‘να μείνουμε ή να φύγουμε’’ που κάνουν πολλοί είναι κίβδηλο και ίσως ηλίθιο αν όχι ανθελληνικό …

Λοιπόν τι θα γίνει … θα το παλέψουμε ή θα περιμένουμε να πέσει η ταφόπλακα ;;

… η απάντηση αναμένεται να δοθεί … απ’ όλους εσάς … τους ‘‘υποτιθέμενους‘‘ Έλληνες !!!!

= // =