…Γιά τις όποιες ελπίδες τρέφω, μπάς καί ξυπνήσει η νοημοσύνη αυτού του λαού.

[…Κι έχω κι εκείνον τον Παλιούρα (ο οποίος με τη σειρά του αμφιβάλλει διαρκώς γιά τη δική μου νοημοσύνη), να χαμογελάει χαιρέκακα εκεί στο βάθος, καί να μουρμουρίζει ότι πολύ άργησα να το πάρω χαμπάρι! 🙂 ]

Τέλος πάντων, η είδηση είναι ετούτη εδώ: Έλληνας εκπαιδευτής, λέει, βρίσκεται εδώ καί καιρό στην Ουκρανία, γιά να εκπαιδεύει τους Ουκρανούς στον χειρισμό των F-16.

. . . . . . . . . . .

Αναρωτιέμαι, αν ο τύπος κατάλαβε τί πάει να κάνει.

Εάν πράγματι κατάλαβε, αλλά το κάνει γιά τα φράγκα… Μου θυμίζει κάτι Ινδούς θαυματοποιούς ξέρω ‘γώ, που γιά τα φράγκα πάνε στα πανηγύρια ξεβράκωτοι καί άοπλοι σ’ ένα χαντάκι με καμιά δεκαριά κόμπρες από γύρω, καί τις προγκάνε. (Ενώι ο λαουτζίκος παρακολουθεί.) Τώρα, βέβαια, άμα φάνε καί μερικές τσιμπιές στον πισινό απ’ τα φιδάκια αυτά, καί μετά πάνε να συναντήσουν τον Βράχμα, έ! Ας πρόσεχαν. Οι βλακείες πληρώνονται.

. . . . . . . . . . .

Λοιπόν, ξέρετε γιατί τσατίζομαι;

Δεν είναι γιά κάποιον ανόητο (ίσως καί κομματόσκυλο, ή μασώνο φιλοδυτικό χαζοβιόλη)· που, άμα φάει Ρώσσικο πυρηνικό κατακέφαλα, δεν θα μείνει ούτε DNA από δαύτον, γιά να τον κλάψει η μάνα του.

Είναι, επειδή σ’ ολόκληρον λαό (καί οι στρατιωτικοί μέσα), με την εξαίρεση βεβαίως-βεβαίως του μικρού Γαλατικού χωριού, δεν βρέθηκε ένας! Ένας, ρέ γαμώτο! Να πεί το αυτονόητο:

Ποιός έστειλε Έφ δεκάξη στους Ουκρανοί;

Οι Ολλανδοί κι οι Δανοί.

Καί γιατί δεν πάει Ολλανδός, ή Δανός εκπαιδευτής, κι είν’ ανάγκη να πάει Έλληνας;

«- Μά, οι δικοί μας παίρνουν τα πρώτα βραβεία στο ΝΑΤΟ, ρέ Εργοδότη!»

Έ, ωραία! Καί γιατί απλά δεν τα κάνουν ταπετσαρία, να τα κοιτάνε όσο πίνουν καφέ; Είν’ ανάγκη να επιβεβαιώνουν την παροιμία, που λέει: «- Είπαν τ’ παλαβού να χέσ’, κι αυτός ξεκολώθ’κε!»;

. . . . . . . . . . .

Μάλιστα… Καταλάβατε, τώρα, γιατί τα δίνουν στους πιλότους μας;

Έχω καιρό που το φωνάζω, γιατί τους κολακεύουν – αλλά δεν είναι, δά, καί κανένα δύσκολο πρόβλημα, το να καταλάβεις πού θα πήγαινε η δουλειά. Μόνον οι ηλίθιοι δεν το καταλάβαιναν. Όμως, έφτασε η ώρα που τους αναμνηστικούς επαίνους των ηπαπαραίων καί λοιπών συμμοριτών της Ατλαντικής συμμορίας, οι δικοί μας να τους τους χώσουν στον κώλο.

Βαθειά.

Αν μή τί άλλο, είναι ατιμία να υπηρετείς Άτλαντες, τη στιγμή που οι πρόγονοί μας τους έστειλαν στον βυθό της θάλασσας… Όπως είναι ατιμία να υπηρετείς τα σχέδια των Χαζάρων γιά επανασύσταση του κράτους τους, δηλαδή της έδρας του Χαλδαϊκού ιερατείου.

Καί θέλεις να λέγεσαι Έλλην, απόγονος Εκείνων, ρε χεσμένο ανθρωπάκι; Από πού κι ως πού;

. . . . . . . . . . .

[…Όπως κανείς δεν φώναξε το επίσης αυτονόητο: Γιατί δεν στέλνει τζάμπα υλικό καί φαντάρους ο «δεύτερος μεγαλύτερος στρατός του ΝΑΤΟ», η τουρκίτσα, καί γδύνουν εμάς; Έ; Γιατί;

Αλλά, εφ’ όσον πάνε καί ψηφίζουν (καί θα ξαναψηφίσουν…) άτομο, που κανονικά έπρεπε να το έχουν κάψει ζωντανό, δεν είναι ν’ απορείς.]

. . . . . . . . . . .

Κάτι ακόμη, που με ανησυχεί όσο τίποτε: ότι ο συγκεκριμένος παπάρας, εάν γλυτώσει γιά καμπόσους μήνες ακόμη, θ’ αποτελέσει κακό παράδειγμα γιά τους υπόλοιπους, που θα θελήσουν να τον μιμηθούν.

Τώρα, θα μου πείς… όσοι δεν σκέφτονται με γνώμονες τη λογική καί την αγάπη γιά την πατρίδα μας, να πάνε στον αγύριστο. ‘Ντάξ’, αλλά άρχισα πλέον να φοβάμαι μή γίνει χιονοστιβάδα.

. . . . . . . . . . .

Τέλος πάντων, δέ γ@μιέται. Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα έχουν ήδη κριθεί από καιρό· κι όσοι κατάλαβαν καί ξύπνησαν, κατάλαβαν καί ξύπνησαν. Οι δύο παρατάξεις, που ζούν στη χώρα μας (Έλληνες καί ανθρωποειδή σκουπίδια), έχουν ξεχωρίσει επίσης από καιρό. Οπότε, δεν είναι ούτε να καταγγέλουμε, ούτε να να μεμψιμοιρούμε· αλλά, απλώς να περιμένουμε την εξέλιξη των επερχομένων γεγονότων, καί να κοιτάξουμε πώς θα επιβιώσουμε.

. . . . . . . . . . .

Υγ 1: Θυμήθηκα κάτι συζητήσεις με τη Γραμματέψ, που λέει ότι οι στρατιωτικοί ορκίζονται υπακοή στην πολιτική ηγεσία, επομένως δεν μπορούν να κάνουν του κεφαλιού τους. Αν διαταχθούν, θα κάνουν ό,τι λέει η διαταγή.

Άμ, δέ!!!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μην το κάνουν, ξεκινώντας από τις αναρρωτικές άδειες. Πρέπει να είναι κάποιος πολύ στόκος, γιά να μή βρίσκει «τρύπες» στο εγχώριο Δημόσιο. Τρόπο θέλει, δεν θέλει κόπο. 😉

Υγ 2: «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες!»… Καί νάααα μιά Κατοχάρα στην καμπούρα σου, Έλληνα, γιά χάρη της αγγλίτσας, που ήθελε μάλιστα να χαρίσει τα νησιά σου στην τουρκίτσα!

Αν δεν τους στείλετε τους νατοϊκούς καί τους Ουκρανούς μαζί να πάνε να γαμηθούν, δεν αξίζετε να λέγεστε Έλληνες.

Υγ 3: Άλλο αυτονόητο, που πάλι δεν το φώναξε κανείς:

Εφ’ όσον δεν είμαστε κυρίαρχο κράτος, μωρή Στόλτενμπεργκ, καί δεν έχουμε το δικαίωμα να καταρρίπτουμε τούρκικα αεροπλάνα, τότε τί γυρεύει το ΝΑΤΟ από μας; Έ; Δεν πας να γαμηθείς κι εσύ κι αυτό; Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας (συγνώμη, χρυσή μου! …μόνες σας! 🙂 ) με τους Ρώσσους!

Υγ 4: Πού θα πάει;! Δεν θα συνέλθουν αρκετοί ακόμη, καί δή στρατιωτικοί; Έχετε να φάτε μαλαπέρδα, Δυτικοί παλιάνθρωποι, που θα πάει καπνός! Όλη η κακία που ξεράσατε απάνω μας, Μέρκελ, Σόϊμπλε, καί λοιπά αποβράσματα, ενώι δεν σας φταίξαμε, θα σας γυρίσει στα κεφάλια σας στο πολλαπλάσιο!

Καί μην περιμένετε να ξαναγίνουμε φράγμα στις επιδρομές Ανατολικών ορδών, γιά να γλυτώσετε εσείς – καί στο τέλος να εισπράξουμε την αχαριστία σας! Πάνε αυτά! Έτσι καί κάνουν πως ροβολάν’ κατά ‘δώ τίποτε Κινέζοι, όχι μόνο δεν θα τους εμποδίσουμε, αλλά θα τους διευκολύνουμε να περάσουν!