Η αποβλάκωση των νεο-Ελλήνων – δούλοι ή Λεύτεροι ;;

συμπλήρωμα …. σύντομο !!

‘‘Ο σκλάβος δεν Λευτερώνεται κάνοντας έκκληση 

στην πονοψυχιά του αφέντη του 

… παρά μόνο … 

αν τον πατήσει στον λαιμό και του κόψει το λαρύγγι !! ’’

Παλαιός

Ελπίζοντας ότι δεν θα κάνω χαλάστρα, σε όποια συνέχεια έχει σκεφτεί ο «Εργοδότης», λέω να ‘πώ δυό λόγια και να ρίξω μερικές γραμμές, σαν συμπλήρωμα στο εν λόγω θέμα.

Πολύ ωραία και σωστά σε όσα αναφέρθηκε, θα ήθελα όμως να το πιάσουμε από και από μιάν άλλη πλευρά και να προσθέσουμε μιάν ακόμη παράμετρο … πάμε λοιπόν !!

____*____

Πρέπει κάποιος να είναι τελείως ηλίθιος ή να ζεί απομονωμένος σε κάποιο λαγούμι, ώστε να μην έχει πάρει είδηση … όχι το που έχουμε φτάσει σαν χώρα και λαός … αλλά το που οδηγούμαστε και που μοιραία θα φτάσουμε, με όλα αυτά που μηχανεύονται και πράττουν όλα τα προδοτικά σούργελα που το παίζουν κυβερνήτες αυτής της δύσμοιρης χώρας … της δικής μας χώρας … της πατρίδας μας !!

Έχουμε ‘πει και αναλύσει επανειλημμένως, ξανά και ξανά, όλα αυτά που γίνανε και γίνονται … αλλά φαίνεται ότι ο λαός έχει αποβλακωθεί τελείως, έτσι που δεν μπορεί να χωρέσει το μυαλό του όλα αυτά που έρχονται, όλα αυτά που όλο και με περισσότερη ορμή θα ξεσπάσουν πάνω στην δικήν του καμπούρα … μένοντας τελείως απαθής, λες και όλα αυτά αφορούν κάποιον άλλον … κάποιον μακριά στο διάστημα και όχι αυτόν τον ίδιο. Δεν φαίνεται να κατανοεί ότι όλοι αυτοί οι λούληδες της πωλητικής ξεπούλησαν και χάρισαν τα πάντα, ότι εκχώρησαν την χώρα, την γή, το νερό, τον ήλιο και τον αέρα, αλλά και όλους τους κατοίκους της, δεμένους πισθάγκωνα, στους πάτρονες τους. Δεν κατανοεί ότι δέσανε την χώρα, τα πάντα, πάνω-κάτω και μέσα σ’ αυτήν, χειροπόδαρα για εκατονταετίες στο μέλλον. Δεν κατανοεί ότι από ημιελεύθεροι άνθρωποι (γιατί ποτέ δεν είμαστε πλήρως ελεύθεροι μετά το ’21) που είμαστε μέχρι τώρα, ξαφνικά μας κατέστησαν και πάλι σκλάβους, σκλάβους μιας ιδιότυπης κατηγορίας, αλλά όμως σκλάβους !! 

Μας φόρεσαν τον χαλκά και μας έκλεισαν στην φυλακή.

____**____

Δεν δείχνει να κατανοεί ότι δεν είμαστε πλέον μιά ελεύθερη χώρα, αλλά κανονικό και πλήρες προτεκτοράτο, χωρίς εθνική κυριαρχία … μας πούλησαν κανονικά και ‘μείς δεν φαίνεται να πήραμε είδηση. 

Αλλά ούτε εκ των υστέρων δείχνουμε να κατανοούμε ότι μόνο σε μιά ελεύθερη χώρα οι πολίτες της μπορούν να έχουν Δικαιώματα και Ελευθερίες, ενώ σε μιά υπόδουλη και υποτελή έχουν μόνο υποχρεώσεις, και αυτή η έρμη χώρα τίποτε δεν μπορεί και δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί και να παράσχει στους κατοίκους της.

Το λένε ξεκάθαρα … μας το τρίβουν στην μούρη … και ‘μείς κοιτάζουμε σαν χάνοι, αδιαφορούμε πλήρως, λες και δεν πρόκειται για την δικήν μας ζωή, την δικήν μας περιουσία και των παιδιών μας … και όταν τελικά κάνουμε κάτι … αντί να τους πηδήξουμε το κέρατο που τους πέταγε … κλαψουρίζουμε σαν ηλίθιοι, φουντάρουμε από τις ταράτσες ή δοκιμάζουμε στις κρεμάλες πόσο αντέχει το σχοινί κι ο σβέρκος μας.  

Ρε πάμε καλά ;;;

____***____

Μα πως να πάμε καλά ;; … αφού καιρούς πολλούς τώρα χάσαμε τον μπούσουλα ;;

Είδατε, πολλές φορές, ζώο δεμένο στο παλούκι, ακόμη και αν μπορεί, αν είναι παιχνιδάκι γι’ αυτό να σπάσει τα δεσμά του … να το κάνει ;; 

Βλέπουμε εκείνα τα μεγαθήρια, τους ελέφαντες, να είναι δεμένοι με ένα σχοινί … μιά αλυσιδούλα σ’ ένα παλούκι, και ενώ τους κακομεταχειρίζονται δεν κάνουν μιά έτσι και να μην αφήσουν τίποτε στο διάβα τους, αλλά υπομένουν μοιρολατρικά κάθε ταλαιπωρία και βαναυσότητα … Δεν είναι αυτό για ν’ απορεί κανείς ;;

Μήπως το ίδιο δεν συμβαίνει με κάποιον ψύλλο που τον κλείσαν σε σπιρτόκουτο, που έστω κι αν αργότερα αφαιρέσανε το κάλυμμα ‘κείνος κάθεται άπραγος και δεν δίνει έναν πήδο να εξαφανιστεί ;;

Μάλλον κάτι τέτοιο φαίνεται έγινε με μας … μας δέσαν σε κάποιο παλούκι και μας πείσανε ότι έτσι πρέπει … ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε … και πρέπει να υφιστάμεθα όλα αυτά που κάποιοι επιβάλουν στην καμπούρα μας.

Μήπως όμως και μας το φέρανε σιγά-σιγά και την πατήσαμε χωρίς να το πάρουμε είδηση, σαν τον βάτραχο που τον βάλανε με κρύο νερό πάνω στην φωτιά να βράσει;;

____****____

Είναι δηλαδή κάτι που έγινε τελευταία … για μήπως και έχει πιό βαθιές και παλιές ρίζες ;;

Αναρωτιέται το λοιπόν (για την ανάπτυξη του θέματος) ο φίλτατος «Εργοδότης» … τι διάολο έφταιξε κι ο κόσμος δεν αντιδρά ;;

Παράλληλα και ‘μείς απ’ την πλευρά μας οφείλουμε να ψάξουμε και να το πάμε πολύ πιό πέρα απ’ όλα εκείνα, που πολύ καλά και σωστά παραθέτει ως λόγους γι’ αυτό μας το κατάντημα, και οφείλουμε με την σειρά μας να αναρωτηθούμε μήπως υπάρχουν και άλλοι λόγοι βαθύτεροι ;; … οφείλουμε να αναρωτηθούμε και να το ψάξουμε .

Σωστά … πολύ σωστά, μας έφερε το παράδειγμα με την μπανάνα και τις μαϊμούδες  … και αν τούτο το σπρώξουμε λίγο πιό πέρα … στους γονείς (κάθε είδους) που εκπαιδεύουν και κάνουν το ίδιο με τα παιδιά τους, όπως οι πρώτες μαϊμούδες με όλες τις νεοεισερχόμενες … θα έχουμε μιαν απόλυτη αντιστοιχία !!  

Ελάχιστες περιπτώσεις είναι που βλέπουμε να υπάρχουν εξαιρέσεις, όπου τα νέα μέλη δεν πείθονται να δεχθούν τα καθιερωμένα, και επαναστατούν … οδηγώντας τα πράγματα σε νέους δρόμους, ανοίγοντας νέες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητος.

Οι πολλοί, το μπούγιο, όμως δεν θα το κάνει ποτέ … έχοντας αποδεχτεί ή επειδή έτσι το βρήκαν, έτσι τους είπανε και τους πείσανε ότι πρέπει να είναι … εύκολα θα δεχτούν και κάτι παραπέρα. Να ας πούμε σαν τους διάφορους νόμους, που ψηφίζουν αβέρτα κουβέρτα, τα πωλητικά σούργελα, χωρίς να μας ρωτούν και να παίρνουν την σύμφωνη γνώμην μας, και αναλαμβάνουν να τους εφαρμόσουν τα λοιπά κοπρόσκυλα (κρατικός και δικαστικός μηχανισμός) … και ‘μείς … σχεδόν το σύνολο αυτού του ηλίθιου λαού, αντί να τους πηδήξουμε το κέρατο που τους πέταγε … σαν το μεγαλύτερο χάπατο της οικουμένης, λέμε … έεε αφού είναι Νόμος !! 

Τι λέτε ρε ηλίθιοι ;; … επειδή κάποιοι ψήφισαν νόμο να μας πηδήξουν εμείς θα καθίσουμε και μάλιστα θα τουρλώσουμε τον κώλο μας ;; … για θα τους περάσουμε άκρη μπάντα κάποιο παλούκι ;;

____*****____

Βέβαια τι μπορεί να περιμένει κάποιος από βλακόζωα … που αποδέχονται να είναι «Υπήκοοι» και όχι Πολίτες, που όχι μόνο έχουν απλά και μόνο λόγο αλλά οι Ίδιοι είναι που καθορίζουν τα πράγματα ;;

Όμως πως μπορεί … πως υπάρχει περίπτωση να αντιδράσει, κάποιος, ένας λαός, που δέχτηκε να είναι ΥΠΗΚΟΟΣ και ΔΟΥΛΟΣ ;; 

… τι σας ξυνίζει το τελευταίο ;; … γιατί ωρέ κοπρίτες είναι ψέματα ;; 

… Δούλοι δεν δεχτήκατε να είστε ;; 

… τι ακόμα να πάρετε χαμπάρι ;; … έεε βέβαια, αφού τα μυαλά σας έχουν γίνει μαρμελάδα … τι είδηση να πάρετε ;; … εσείς σανό μόνο να έχετε να μασάτε και όλα καλά !!

Γιατί μανάρια μου, ΔΟΥΛΟΙ δεν δηλώνεστε από την στιγμή που γεννιέστε αλλά και για πολύ πολύ μετά τον Ψώφο σας ;;

Γεννιέται … βαφτίζεται … αρραβωνιάζεται … παντρεύεται … γαμιέται … ψωφάει … μνημονεύεται … ο ΔΟΥΛΟΣ κάποιου «κερατά» … αλλά που να πάρετε είδηση εσείς … εκεί στην καρακοσμάρα σας !!

Στιγμή δεν περνάει στην γαμημένη σας ζωή, χωρίς να αποζητήσετε μετά πάθους την ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ σας … χωρίς να ζητήσετε τον αφέντη … τον Τσοπάνη σας !! 

… έε μετά τι ;; … θα σας πειράξει να είσαστε και Υπή-κοοι ;; … θα αντιδράσετε αν σας ρίξουν εκατό ή χίλιους νόμους ακόμα ;; … ή αν θα σας ξεσκίσουν και την σούφρα ;;

____******____

Ώη … ώη !!

Σαν να μου φαίνεται ότι βρήκαμε την ρίζα !!

Για ψάξτε λοιπόν μανάρια μου, μήπως βαδίζετε με σημαία και σλόγκαν σας το : 

‘‘ Μιά φορά δούλος … για πάντα δούλος !! ’’   … και δεν το έχετε πάρει είδηση !! 

Και καλά το βρήκαμε !! … και τώρα τί ;;

Λοιπόν όπως ξεκάθαρα είπε ο Μάρκος, εκεί στην τελευταία του ανάρτηση … και μετέφερα σαν τμήμα σχολίου εδώ στο μπλόγκι [ https://ergdhmerg.wordpress.com/2017/12/20/η-αποβλάκωση-των-νεο-ελλήνων-τα-αίτια/#comment-23146 ]  :

«Κανένας δούλος δεν ξεφορτώθηκε ποτέ τις αλυσίδες του, αν προηγουμένως δεν είχε ξεπαστρέψει τον αφέντη του. Αν αυτός που τον καταπίεζε παρέμενε ζωντανός, απλά γινόταν ένα διάλειμμα στο κάτεργο και σύντομα οι αλυσίδες επανέρχονταν βαρύτερες ή ακόμα χειρότερα … η σκλαβιά περνούσε σε άλλο επίπεδο, γινόταν αόρατη μαζί με τις σιδεριές, και ενώ έπαυε να πληγώνει τα χέρια και τα πόδια του δούλου, περνούσε ύπουλα στο υποσυνείδητό του, εξουσιάζοντάς τον καθολικά.»

Βέβαια τούτο δεν είναι το μόνο αίτιο, είναι ίσως το ριζικό αίτιο, αυτό που μπολιάστηκε παλιά, όταν η φυλή που έχοντας χάσει τον μπούσουλα, αφέθηκε και δέχτηκε και από Λεύτερη μετέπεσε σε Δούλη … τούτο είν’ το αίτιο που έθρεψε όλα όσα επακολούθησαν … όλα όσα φυτρώνουν συνέχεια και συνέχεια, είναι το αίτιο που δεν άφησε να γίνει ξεκαθάρισμα όλων των ζιζανίων, όλων των πουλημένων ανά τους αιώνες και έμειναν να διαιωνίζονται συνεχώς μέχρι σήμερα, σαπίζοντας και ότι άλλο σωστό υπήρχε, έτσι που φτάσαμε στην τραγική κατάσταση των ημερών μας.

____*******____

Το ερώτημα που γεννάται λοιπόν, και η επιλογή που έχουμε μπροστά μας, είναι ξεκάθαρα πλέον : 

Δούλοι ή Λεύτεροι ;; 

Εάν το πρώτο (Δούλοι) εντάξει !! … καλά πηγαίνουμε (;) !! … δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, ούτε να κάνουμε κάτι !! … όλα είναι απόλυτα σχεδιασμένα και προγραμματισμένα !! … θα φάμε καλά !!

Εάν όμως θέλουμε και επιλέγουμε να είμαστε ΛΕΥΤΕΡΟΙ … τότε πρέπει να σπάσουμε οριστικά και αμετάκλητα όλες τις αλυσίδες και να ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ πλήρως κάθε λογής αφέντες και όλο το σόϊ τους, όλους τους παρατρεχάμενούς τους (μέχρι και τα κατσικομούλαρά τους που λέει ο λόγος) χωρίς να αφήσουμε ρουθούνι !! … να απαλείψουμε κάθε τι σάπιο !! … αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να Λευτερωθούμε, να είμαστε Πολίτες και όχι υπήκοοι, να είμαστε εμείς ΑΦΕΝΤΕΣ και όχι υπηρέτες και δούλοι …

Εάν δεν αποφασίσουμε να απαγκιστρωθούμε από κάθε τι που μας περιορίζει, να γίνουμε λεύτεροι, αυτόνομοι και αυτεξούσιοι … κόβοντας μαχαίρι τα πάντα, και αναλαμβάνοντας τον πλήρη έλεγχο … συνέχεια και συνέχεια θα βυθιζόμαστε στο τέλμα (τι να βυθιζόμαστε δηλαδή αφού ήδη έχουμε βαρέσει πάτο) οπότε όσο και να σκούζουμε … όσο και να κάνουμε έκκληση στην πονοψυχιά των αφεντάδων, αυτοί δεν πρόκειται να ελευθερώσουν τα υποζύγια (δηλαδή εμάς) … σίγουρα δεν είναι κορόϊδα να πετάξουν αυτά που γεμίζουν την κοιλιά ή την τσέπη τους … και οτιδήποτε ίσως κάνουν, δεν θα είναι προς δικό μας όφελος, αλλά επειδή θα έχουν βρεί κάποιον πιό πρόσφορο τρόπο να αρμέξουν και να πάρουν περισσότερα !!

____********____

Η μόνη λύση ήταν … και θα είναι πάντα … η επανάσταση !! και το σπάσιμο των αλυσίδων !! … όλων των αλυσίδων χωρίς καμμιά απολύτως εξαίρεση … μαζί με το «μακέλεμα» εννοείται όλων αυτών που μέχρι εκείνη την στιγμή κρατούσαν τα λουριά !!