Αγναντεύοντας το Μέλλον … της Ελλάδας μην χέσω

Γράφει ο ΠΑΛΑΙΟΣ

Μέρος 3ον – Ας δούμε που βρισκόμαστε

 

Και αφού τα έκανες σκατά … ηλίθιε ελλαδόκαφρε, γιατί όσο και να βρέθηκαν οι προδοταραίοι να βάλουν τις υπογραφές, στην ουσία δεν είναι αυτοί οι κυρίως υπεύθυνοι αλλά ΕΣΥ, εσύ ο ηλίθιος μπούφος που το επέτρεψες, αν δεν το ζήτησες ή και δεν το επέβαλες κι όλας, με τα καμώματα και την ανοχή σου, διότι μην ξεχνάς ότι όλοι αυτοί είναι απλά η δική σου φάτσα, αν εσύ δεν ήσουν ο κατιμάς και το έκτρωμα που έχεις καταντήσει, όλοι αυτοί δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν … ΕΣΥ είσαι ο υπαίτιος όλης αυτής της συμφοράς … ΕΣΥ επέτρεψες να συμβεί ότι και αν έγινε.

Τέλος πάντων … αυτά έγιναν και δυστυχώς ότι έγινε δεν αλλάζει … δεν έχουμε την δυνατότητα να γυρίσουμε πίσω στον χρόνο και να αλλάξουμε καταστάσεις … έτσι θέλουμε δεν θέλουμε θα τα λουστούμε … το θέμα λοιπόν είναι τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα.

Ας δούμε όμως που είμαστε ..

Το πρώτο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να δούμε και να εκτιμήσουμε την διαμορφωμένη κατάσταση, χωρίς παρωπίδες, και να φροντίσουμε να αναλύσουμε κάθε σημείο της, ή τουλάχιστον τα πιό καίρια και βασικά, αλλιώς δεν πρόκειται να πάμε πουθενά.

Να δούμε πως είναι τα πράγματα και να εκτιμήσουμε το τι μπορούμε να κάνουμε, επιλέγοντας την ωφελιμότερη και προσφορότερη λύση, μέσα απ’ όσες μπορεί να υπάρχουν.

Όπως είπαμε πιο πρίν, το υποτιθέμενο κρατίδιο Ελλάς, γεννήθηκε και διαμορφώθηκε ως προτεκτοράτο, στο οποίο επεβλήθησαν διάφορα ώστε να πορευτεί και να παραμείνει ως τέτοιο. Του δόθηκαν ηγεμόνες, ώστε κρατώντας κοντά τα λουριά και σπρώχνοντας τα πράγματα, εκεί που οι πραγματικοί κυρίαρχοι ήθελαν, να μην αφήσουν καμμία δυνατότητα πραγματικής ανάπτυξης και πλουτισμού, παρά μόνο για τα δικά τους παιδιά και τους πρόθυμους γλείφτες. Ταυτόχρονα του φόρτωσαν δάνεια και υπέρογκους τόκους ώστε να το ξεζουμίζουν και να το κρατούν καθηλωμένο.

Το πρώτο δέσιμο και μάλιστα με υποθήκευση Γής και κατοίκων (το 1ο Μνημόνιο της Ψωροελλαδοκαφριστανίας) έγινε εκεί με τα δύο πρώτα δάνεια (αυτά που ελάχιστο μέρος τους έφτασε εδώ … όπου και φαγώθηκε από τους επιτήδειους) στα χρόνια της επανάστασης όπου η Ελλάδα δεν ήταν καν ακόμα κράτος. Μήπως λοιπόν σας πηγαίνει το μυαλό στο γιατί ξαφνικά, ενώ η επανάσταση έπνεε τα λοίσθια, τους έπιασε φαγούρα να βοηθήσουν την Ελλάδα, ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή φαίνονταν ενάντιοι σε κάτι τέτοιο (έστω και αν στα παρασκήνια έπαιζαν άλλο παιχνίδι … περιμένοντας απλά να δέσουν καλά τον γάϊδαρο), γιατί λέτε ο πόρδος και οι λοιπές κλώσσες να την βγήκανε στον Μπραΐμη εκεί στην Πύλο, και αργότερα στον άλλον στα Φαλήρια … επειδή τους έπιασε ο πόνος για τα δεινά των ραγιάδων ;;

Την επένδυσή τους υπεράσπιζαν (έε καλά μην φωνάζετε … των αφεντικών τους) … για να μην φτάσουν να πάρουν το μακρύτερο, τι διάολο νομίζετε ότι έκαναν … μήπως ότι τους πιάσαν τα φιλελληνικά τους αισθήματα και δεν είχαν ησυχασμό απ’ την φαγούρα … όπως φροντίζουμε να μαθαίνουμε αποβλακώνοντας τους Ελληνόπαιδες ;;

Έεε από τότε κάθε επόμενο δάνειο και Νέο Μνημόνιο … επιπλέον αναλήψεις υποχρεώσεων για το ένα, το άλλο, το παράλλο, πέραν των τόκων και των λοιπών οικονομικών βαρών … έτσι πήγαινε και πηγαίνει το πράγμα σερί-γαϊτάνι. Και όταν ξεθαρρεύαμε και δεν είμαστε καλά πιντιά, μας έσιαγναν αναμπουμπούλες, ταραχές, συγκρούσεις, εμφυλίους, πολέμους, αλλά και αποκλεισμούς και κανά μπαμπαμπούμ για να δέσει το γλυκό και μεις να … φρονιμέψουμε, να σκύψουμε αρκετά και οπωσδήποτε να καταθέτουμε αίμα και ιδρώτα στα εαυτών … τραπέζια . Γίναμε το λοιπόν τόσο καλά παιδιά που μάθαμε, ποτέ μα ποτέ, να μην λέμε όχι … όπου μέχρι και διαγραμμένα δάνεια αναγνωρίσαμε εκεί στο ‘960, αλλά και συμφωνήσαμε στην διαγραφή δανείων άλλων … της Γερμανίτσας κατά 50% να πούμε εκεί το ‘953 … αλλά το να απαιτήσουμε όσα μας χρωστούν ποτέ των ποτών … τι θα γίνουμε εμείς σαν τα μούτρα τους …. εμείς είμαστε υπεράνω αυτών -υποκάτω όμως κάθε βλακείας και μαλακίας ! Αφήστε δε πιά τις Λεόντειες συμβάσεις και δανεισμούς … με τα εξωφρενικά επιτόκια και πανωτόκια, που έχουμε πληρώσει τ’ άντερά μας σε δαύτους. Και να ήταν τα μόνα κερατιάτικα που χρυσοπληρώσαμε … θα ‘λεγε κανείς άει σιχτίρι … το θέμα είναι ότι φρόντισαν να στήσουν έτσι τα πράγματα, με τόσες γραφειοκρατικές διαδικασίες και απαγορεύσεις που ενώ σαν λαός διακρινόμαστε για τον υψηλότερο βαθμό νόησης, … ναι ναι και με δυόμισυ μύρια φτυχία σήμερις, εντούτοις δεν μπορέσαμε να φτιάξουμε βιομηχανία και να επιτύχουμε ανάπτυξη … και όταν και όπου τελικά κάτι κατάφερε να γίνει, μέσα σε λίγο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το αποδόμησαν … έτσι που η χώρα έμεινε σε τριτοκοσμική κατάσταση … έστω και αν θέλουμε να νομίζουμε αλλιώς.Ενώ είμαστε γενικά η πιό προικοδοτημένη χώρα με τεράστιες δυνατότητες, σε όλους τους τομείς -έδαφος, υπέδαφος, διαμόρφωση, κλίμα, κλπ.- εντούτοις τίποτε απ’ αυτά δεν έχουμε εκμεταλλευτεί. Ο ορυκτός και ενεργειακός πλούτος της Ελλάδος αγγίζει τα 200 Πεντάκις €υρουλάκια … ΝΑΙ καλά βλέπετε … αυτός είναι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας αν την περνούσαμε από ψιλό κόσκινο … που όμως δεν είναι δυνατόν διότι τότε πλέον δεν θα υπήρχε Ελλάδα, παρά μόνο μια τρύπα όλη κι όλη .. Τελικά όμως ο εκμεταλλεύσιμος πλούτος -με απόλυτη προσοχή στο περιβάλλον- και πάλι ανέρχεται σε κάποιες δεκάδες Τετράκις €υρόπουλα … ναι ρε μπούφοι τόσα είναι, διότι η Ελλάδα διαθέτει τα πάντα … όλα τα ορυκτά, μέχρι και σπάνιες γαίες, διαμάντια, ρουμπίνια, ευγενή μέταλλα -χρυσό, ασήμι, πλατίνα- μάρμαρα, γρανίτες, λιγνίτη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και λοιπά και λοιπά.

Νερά για καλλιέργειες, υδροηλεκτρικά κλπ.

Θάλασσες για ψάρεμα, ιχθυοκαλλιέργειες, σφουγγάρια, κοράλλια και της πουτάνας το κάγκελο.

Αέρα, Ήλιο, Κύματα, Γεωθερμία για παραγωγή ενέργειας.

Έδαφος για κάθε είδους καλλιέργεια.

Απίθανη γεωμορφολογική διαμόρφωση.

Εύκρατο κλίμα και συνεχή Ηλιοφάνεια.

Αυτά και άλλα πολλά διαθέτει ο ευλογημένος αυτό τόπος … μαζί με τα μεγαλύτερα Ζωντόβολα της οικουμένης. Και μην στραβομουτσουνιάζετε, καθώς ακόμη και αυτό πολύ σας είναι … βρε ηλίθιοι αφού έχουμε τόσο πλούτο στα πόδια μας, δεν είναι το άκρον άωτον της βλακείας, εσείς να βλέπετε ως βαρειά βιομηχανία τις κουράδες που αφήνουν οι διάφοροι γύφτοι, την ώρα που εσείς κάνετε τον υπηρέτη, και θεωρείτε επαγγελματική σας επιτυχία το να είστε γκαρσόνια ;;

Σκεφτήκατε ρε ηλίθιοι, πόσα απ’ αυτά θα μπορούσαν να είναι δικά σας, ακόμη και αν το δίναμε για εκμετάλλευση και παραγωγή σε ξένους -και όχι να τα ξεπουλήσουμε ή να τα χαρίσουμε- (με όρους, κανόνες, ρήτρες κλπ. και απόλυτο συνεχή έλεγχο) και μεις να παίρνουμε τα ποσοστά μας ;;

Μιλάμε για κάποιες δεκάδες μυριάκια στον καθέναν μας, να εισπράττουμε και να καθοοοόμαστε.

Ακόμα και στους σκύλους και στις γάτες θα μπορούσαμε να δώσουμε μερτικό !!

Φτού σας … ξεφτίλες !!!

Όλα αυτά φρόντισαν, αυτοί που πραγματικά έκαναν κουμάντο, κι όχι τα διάφορα πουλημένα τσόλια που ανέβαζαν ως κυβερνήτες και πρωθυπουργούς, να μην επιτρέπουν την αξιοποίησή τους, και ταυτόχρονα να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ξεπουλήσουν τα πάντα, για πενταροδεκάρες … την στιγμή που η αξιοποίηση και μόνο ενός μικρού μέρους του όλου πλούτου θα έκανε την Ελλάδα παράδεισο, και θα τρώγαμε όλοι με χρυσά κουτάλια, και όλοι αυτοί θα κέρδιζαν πολλαπλάσια από τις μίζες που σουφρώνουν, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τιμές και όχι αναθέματα. Για να επιλέγουν όμως να κάνουν ότι κάνουν, είναι απόλυτα ξεκάθαρο δείγμα ότι ΟΛΟΙ τους μηδενός εξαιρουμένου, είναι πουλημένα ηλίθια κοπρόσκυλα, μήποτε και κρυφά αλλόφυλα φίδια … που μοναδικό σκοπό τους έχουν να μην επιτρέψουν στους Έλληνες να σηκώσουν κεφάλι … διότι η αξιοποίηση αυτού του πλούτου θα έδινε τρομαχτικές δυνατότητες στην χώρα … που πλέον θα έπαυε να είναι χειραγωγήσιμη και ελεγχόμενη, και μάλιστα θα ανέτρεπε καταστάσεις, και θα αναλάμβανε σε πολλά πρωταγωνιστικό ρόλο.

Όμως το τραγικότερο, που συμβαίνει, δεν είναι οι όποιες μεθοδεύσεις, των επικυριάρχων και των πουλημένων ανδραπόδων εδώ κοπρόσκυλων αχυρανθρώπων τους, αλλά το ότι υπάρχουν ΗΛΙΘΙΟΙ Έλληνες, που έχουν μιάν κάποια μόρφωση (δεν μιλάμε για κάποιον αμόρφωτο ηλικιωμένο σε κάποιο κατσικοχώρι) που λένε «έ αφού δεν τα αξιοποιούμε εμείς ας τα πουλήσουν όσο-όσο να πάρουμε μιάν ανάσα», τόσο μα τόσο Ζωντόβολα έχουν καταντήσει, οι μπετόβλακες αυτού του τόπου.

Επιλέγοντας αντί για αφεντικά να είναι δούλοι και γκαρσόνια …. μιλάμε και για την εξυπνάδα !!!

Έχουμε καταντήσει αυτό που λένε … έξυπνοι βλάκες !!

Έτσι λοιπόν ενώ ο μεταξοσκώληξ είχε δεσμεύσει μέχρι το ’10 τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας και μέχρι τότε μόνο κοτρώνια και νεράκι είχαμε ως έλεγαν όλα τα πουλημένα κοπρόσκυλα -πολιτικάντηδες και επιστημονοϊνστρούχτορες-, αλλά με τίποτε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ξαφνικά, ως διά μαγείας, βρεθήκαμε να κολυμπάμε σ’ αυτά, μετά την υπογραφή του Μνημονίου και την εκ νέου δέσμευση της χώρας … και αναρωτιόταν ο Σοφιανόπουλος, γιατί ποτέ δεν τον άφησαν να βγάλει το πετρέλαιο στο Κερί Ζακύνθου, πετρέλαιο που άλλωστε έβγαζαν με την μανιβέλα οι Γερμανοί το ’40 και τροφοδοτούσαν τα καράβια τους.

Παρόμοια τίποτε απ’ όλα τα υπόλοιπα, όπως λέγαν, δεν ήταν σε εκμεταλλεύσιμη ποσότητα, ούτε και είχαν ακούσει γι’ αυτά, και οι έρευνες του ρημαδιασμένου ΙΓΜΕ καταχωνιάζονταν ή περνούσαν σε ξένα χέρια, όπως και όσα είχαν γράψει Μπάτσης, Κατράκης, Αϋφαντής, αλλά και ο Όμηρος, Παυσανίας, Ηρόδοτος δεν τα γνώριζε ούτε τα είχε δεί ποτέ κανένα κυβερνοκοπρόσκυλο, καθώς και όλοι αυτοί οι νεόκοποι πανιπιστημονοϊστρούχτορες που περίμεναν να υπογραφούν τα διάφορα μνημόνια για να αρχίσουν να μιλάνε και να εκδώσουν τις μελέτες τους.

Όταν μιλάω για το πουλημένο πουσταριό αυτού του τόπου … ξέρω τι λέω.

Χρόνια … πρίν όταν χρειάστηκα κάποιους χάρτες μετρήσεων από το ΙΓΜΕ με κοίταζαν σαν να ήμουν αρειανός, δείχνοντας να μην καταλαβαίνουν για τι πράγμα μιλάω … και όταν τους έτριψα στην μούρη ότι χάρτες τους κυκλοφορούσαν στο εξωτερικό … άρχισαν τα μου σου του, περί απορρήτων κλπ. αλλά να εξηγήσουν πως αυτά κυκλοφορούσαν έξω … μούγγα … απλά επικαλούνταν το υπηρεσιακό απόρρητο για μένα.

Το ίδιο στην Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού όπου δεν μου έδιναν χάρτες … ενώ ταυτόχρονα αυτοί ήταν σε χρήση και γνώση του ΝΑΤΟ και κάθε χώρας σ’ αυτόν … αλλά και κυκλοφορούσαν μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων στο Λονδίνο … μόνο εγώ ο μαλάκας Έλληνας δεν μπορούσα να τους έχω.

Και όταν τους έδειξα χάρτη με την σφραγίδα του πρακτορείου κατάπιαν την γλώσσα τους επικαλούμενοι διαταγές και λοιπά σκατά … αλλά εγώ χάρτη δεν είδα στα χέρια μου.

Αφήστε γιατί όσο τα θυμάμαι μου ‘ρχεται να πάρω μια καραμπίνα και να αρχίσω να καθαρίζω όποιον βρώ μπροστά μου. Κατάλαβες μαλάκα ηλίθιε Ελληνάκο ;; Αυτά για τα οποία εσύ πληρώνεις μπορεί να τα έχει ο όποιος ξένος αλλά εσύ όχι …ηλίθιε μπετόβλακα. Αλλά έστω και κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες υπήρξαν και κάποιοι που κατάφεραν να στήσουν βιομηχανίες, βιοτεχνίες, ναυπηγεία, κλωστοϋφαντουργεία, μηχανουργεία και να κατασκευάζουν κάθε λογής προϊόντα, πολυκαταστήματα κλπ.κλπ. και ενώ μέχρι το ’73 πηγαίναμε μπροστά, φρόντισες εσύ μαλάκα ηλίθιε ελληνάκο, ναι μωρή ξεσκισμένη λουλού, να καλέσεις τα δυό πουλημένα πρακτοροσούργελα για να διαλύσουν τα πάντα !!!

Πάνε λοιπόν και … πίσω δεν γυρνάνε :

Ναυπηγεία

Τσιμέντα

Κλωστοϋφαντουργίες

Μεταλλευτικές

Αυτοκινητοβιομηχανίες

κάθε είδους Βιοτεχνίες

Πολυκαταστήματα

Λιμάνια

Αεροδρόμια

Τραίνα

Δρόμοι

ΟΤΕ

ΔΕΗ

Νερό

 

Δεν αφήσανε τίποτα … διαλύσανε και ξεπουλήσανε, αλλά και χαρίσανε τα πάντα.

Ναι ρε ηλίθιε … τα πάντα και συ ακόμα γλείφεις κώλους βολευτάδων και κομματαρχών … φτού σου ξεφτίλα !! Ναι ρε μπούφο … φτάσανε στο σημείο όχι μόνο να τα χαρίζουν αλλά και να σε βάζουν να πληρώσεις κι αποπάνω … αλλά μήπως είναι το μόνο ;;

Δώσανε λέει 14 περιφερειακά αεροδρόμια σε κάποιον, που έχει κεφάλαιο άκουσον άκουσον, ΜΟΝΟ 24 χιλιάρικα ευρώ, και θα του δώσουν δάνειο από τις τράπεζες που εσύ ανακεφαλαιώνεις, για να αρχίσει να πληρώνει την αξία που τα κοστολόγησαν και να τα λειτουργήσει (κάτω από ένα Δις … μωρέ μπράβο ούτε ασφάκες και πουρνάρια να ‘ταν) και αυτό το δάνειο μάντεψε ποιός θα το εγγυηθεί … έλα σφίξου θα το βρεις δεν είναι δύσκολο … έλα Ζώον έλα … άαα μπράβο το βρήκες … Ναι ΕΣΥ μαλάκα … εσύ θα το εγγυηθείς … λοιπόν ο λεγάμενος δεν θα πληρώνει φόρους και οι όποιες αναβαθμίσεις είναι στο φλού, εάν και εφ’ όσον προαιρείται … και αφού θα τα έχει αρπάξει κανονικά κάποια πρωία θα την κοπανήσει και θα σου αφήσει να λουστείς την εγγύηση … βλάκας είναι να την πληρώσει ;; … κάποια τραπέζια … αυτό δεν κάνανε ;;

Μήπως πλήρωσαν οι άλλοι ;; ακόμα και για τα Φάπια που είχαν εισπράξει μία δεν έδωσαν …

Καλά μιλάμε ότι είσαι και το …. Ζώον !!

Δεν σε φτάνει κανένας …. είσαι κορυφή λέμε !!!

Φτού σου …. να μην σε «βασκάνω» !!!

Λοιπόν έχουμε και λέμε :

  • Κωλόχαρτο Σερβίας και Τουρκίας το δικό μας γρατζούναγε τον κώλο δεν ήταν καλό, αυτά είναι άλλο πράγμα … πέπουλο πιντί μου πέπουλο .
  • Βρακιά και όχι μόνο Κίνας … έτσι να κρατάνε … όσο κρατάνε.
  • Παπούτσια παρομοίως … όχι σαν τα δικά μας που δεν μύριζαν τα πόδια … αυτά έχουν ρε παιδί μου ένα άρωμα … εξωτικής μπόχας.
  • Αυτοκούνητα οξαπωδό … γιατί είχαμε και δικά μας ;; έλα μου ντε που είχαμε !!! φορτηγά, τρακτέρ, λεωφορεία, αγροτικά, επιβατικά κλπ.κλπ. αλλά έλα ρε παιδί μου πως να το κάνουμε … κάτι τους έλειπε … έ ένα όνομα καθώς πρέπει να πούμε όχι άντε άντε.
  • Τυριά, γάλατα. γιαούρτια, κρέατα …… στα ελληνικά κάτι έλειπε … εκείνη η μυρωδιά από τις ορμόνες και τ’ αντιβιοτικά που σε τσαγκώνει στον λαιμό … έτσι αυτά από Ολλανδία, Γαλλία, Ρουμανία έχουν άλλη ποιότητα …. έναν αέρα … πως να το πω … χορταστικόν.
  • Σταφυλάκια και κρασάκι …. ευτυχώς δεν τσίμπησαν όλοι και γλίτωσαν μερικά αμπέλια …. να ‘χουν και οι καθυστερημένοι που δεν εξ-ευρωπαΐστηκαν ακόμη για να το ρίξουν στις σαν -πάνιες και τους πατημένους κοριούς (γουΐσκια) και τα τορνωτικά συμπλάσματα.
  • Λαδάκι … ευτυχώς ακόμα τρώμε -είχαμε πολλές και δεν κατάφεραν να τις ξεκάνουν όλες με ξεκωλώματα, φωτιές κλπ.- όσοι δεν είχαμε πρόβλημα με τα γρανάζια μας και έτσι δεν μάθαμε στις βαλβολίνες και στα οχτάνια των μηχανοορυκτελαίων … θες γυρεύεις λοιπόν τώρα να μας ζητούσαν να περάσουμε ΚΤΕΟ ;;
  • Ρέμα … από τουρκιά, βουλγκάτια και αλμπάνια … να βοηθήκουμε και τους γειτόνους ρε πιδιά, αφού το έχουν αυτοί … να καθόμαστε τώρα να σιάγνουμε και μεις τα δικά μας … άσε πολύ βαβούρα το πράμα …. καλύτερα του γείτονα … έεε να πάρουμε και καμμιά μίζα …. πως θα την βγάλουμε ;;
  • Ψάρια … ά πά πά … είμαστε φιλόψαροι … εμείς δεν κάνουμε τέτοια … να αν δεν με πιστεύετε ρίξτε μια ματιά να δείτε θα βρείτε πουθενά καΐκια και λοιπά πλοιούμενα … σανίδες μπορεί, τέτοια τσού … ψαρεύουν οι άλλοι για μας … εμείς είμαστε καλά αντρώπια, ανγκαπάει ψάρια … τώρα αν δείτε κανένα καθίκι να ψαρεύει … ξέρουτε εσείς … σύρμα κατευθείαν … να τον μπουζουριάσουν τον κερατά.
  • Ζάχαρη … έ αφού το κλείσαμε … να βοηθήκουμε λέει τους Σέρβμπρους.
  • Μπατάκες … από ε-γύφτια μεριά
  • Περδοκάλια, μορνταρίνια κλπ. από τις ουβραίϊκες ερημιές

 

κλπ. κλπ. …. έεε αφήστε με ήσυχο … βρείτε τα υποδέλοιπα μουναχοί σας

 

Και δηλαδής … δεν βγάνουμε τίποτις …

Ούλο και κάτι βγάνουμε … αλλιώς ούτε τα ραδίκια δεν θα μπορούσαμε ν’ αγναντεύουμε … ακόμα κρατάμε … όταν θα … το παλεύουν λέτε να το πετύχουν για μπά … μην ανησυχείτε όμως έτσι και … θα το μάθετε πρώτοι-πρώτοι …. να είστε σίγουροι δεν θα σας το κρύψει κανείς.

Λοιπόν τέρμα το καλαμπούρι … ο παραγωγικός ιστός όχι μόνο φθίνει αλλά διαλύθηκε τελείως, εκεί που είχαμε σχεδόν πλήρη αυτάρκεια … έχουμε φτάσει να μην μπορούμε να θρέψουμε ούτε την μισή Ελλάδα … αυτά δυστυχώς είναι τα χάλια μας.

Την στιγμή που ο τόπος μπορεί να παράξει τα πάντα και μάλιστα σε τέτοιες ποσότητες που να καλύπτουμε δύο και τρείς φορές όλες τις ανάγκες μας … και να κάνουμε το περίσσευμα εξαγωγή.

Από αγροτοκτηνοτροφικά και ψαρικά δεν θα έπρεπε να εισάγουμε ούτε γραμμάριο … να είμαστε πλήρως αυτάρκεις και μάλιστα να τροφοδοτούμε και άλλους.

Αλλά εμείς ότι παράγουμε μας μυρίζει … θέλουμε ξένο … είναι καλύτερο άμα το ‘χει χέσει ή κατουρήσει αράπης και κάποιος άλλος γύφτος.

Άκου εκεί να παράγουμε το καλύτερο λάδι παγκοσμίως και μεις να ζητάμε βαλβολίνες … μιλάμε για το άκρον άωτον της μαλάκυνσης … δεν πάει άλλο λέμε ρεεεεεέ, σπάσαμε το κοντέρ .

Μπορεί βέβαια αυτήν την στιγμή το ισοζύγιο πληρωμών να είναι περίπου ισοσκελισμένο, αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι … δεν πρέπει με τίποτε διατροφικά τουλάχιστον να εξαρτώμεθα από άλλους και να μην παράγουμε τα προς το ζήν μόνοι μας … εντάξει δεν μιλάμε για κάτι ιδιαίτερα τροπικό που δεν αναπτύσσεται εδώ … αλλά γιατί όχι να μην φτιάξουμε ελεγχόμενα περιβάλλοντα ώστε να παράγουμε και αυτά ;; Αλλά ξέχασα εμείς θέλουμε το δούλεμα και το πήδημα … να μας φοβερίζουν αν θα μας δώσουν γάλα ή όχι, και να πιάνει υστερικός παροξυσμός τους ηλίθιους ότι θα μείνει το παιδί χωρίς γάλα και τι θα κάνουμε … λες και ότι ακόμα και αν δεν έχουμε γάλα το παιδί δεν μπορεί να φάει άλλα πράγματα … πρέπει απαραιτήτως να φάει γάλα … και μάλιστα τα ομογενοποιημένα ζουμιά και τα αλεσμένα πτώματα που πασάρουν στον κόσμο …. τόσο ηλίθιοι καταντήσαμε !!

Σαν την άλλη φορά που είπανε, σε λίγο τέρμα το ρύζι, και όρμησαν οι Αθηναίοι και πήρανε σακιά ολόκληρα … και μετά φάε .. φάε ρύζι, βουλοκωλιάσανε και πέσανε στα μπρούξ-λαξ (που χέζεις καλά και εύκολα χωρίς ζόρια) αλλά μέχρι να πάρει εμπρός και να ξεβουλώσει το σιφώνι αναστέναξαν οι φωταγωγοί … και μετά όλα τα βρακιά ήταν με κηλίδες μέχρι να προκάμουν τα ντοχτόρια να γειάνουν τις σούφρες από τα μορροΐδια.

Και καθώς ξεφορτωθήκαμε τις Χούντες ήρθαν και μας κατσικώθηκαν στον σβέρκο ούλα τα κωλόπαιδα της Μετρα-πολίτεψης, αλλά έλα μου ντε που ήτανε φαγανιάρικα και πεινασμένα, αυτήν την φορά μπήκανε στον χορό και τα κουρμούνια, και αυτά τα λιμάρικα, τόσο καιρό παραπεταμένα στην απόξω, μπέκανε και μπέκανε και χάφτανε με δέκα μασέλες, γι’ αυτό και παίρναμε και παίρναμε δάνεια και παραδάνεια χωρίς κανέναν έλεγχο, και η ανάπτυξη να πηγαίνει με την όπισθεν … ένα πράμα του κώλου λέμε. Τώρα πως διάολο γινόταν μέχρι το ’74 με χαμηλή φορολογία και χαρτόσημο 3.6% όλα να πηγαίνουν μια χαρά και με δαύτους, υψηλή φορολογία και Φάπια μέχρι και 36% (ναί εκεί το είχε φτάσει ο μπεκρούλιακας … πολυτέλεια η αγορά ρολογιού, οπότε φάε το 36άρι να μάθεις που μου θες ρολόϊ) να υπάρχουν συνεχώς ελλείμματα βρείτε το.

Λοιπόν αφού δεν μας άρεσε η ανάπτυξη που είχαμε μέχρι το’73-4 καλέσαμε τις προδοτικές πούστρες να έρθουν και να βάλουν τάξη.

Η πρώτη τάξη που έβαλαν ήταν να ξαποστείλουν μακριά την Κύπρο, μετά συνεχίσανε και ξαποστείλανε ότι καλό υπήρχε εδώ στο ελλαντιστάν … τα ‘παμε μην τα ξαναγράφουμε.

Στην συνέχεια λέει επειδή δεν είχαμε χρέη δεν είμαστε ωραίοι … έτσι βάλθηκαν να μας ωραιοποιήσουν … και να τα δάνεια -εννοείται με κάτι επιτόκια … να με το συμπάθειο- καθώς έπρεπε να εξοφλήσουν και τα χρέη στους χρηματοδότες τους ντέ … αυτούς που τους δώκανε κάτι εκατοντάδες μύρια … να φκιάξουν τα αποκόμματα που θα μας εκσεδημοκράτιζαν … όπου βεβαίως με κάποιο τρόπο έπρεπε να τα πληρώσεις εσύ μαλάκα … για μήπως νομίζεις ότι τα αποκόμματα θα τα πλήρωναν ;;

Ά όλα κι όλα όμως, υπήρχαν και όροι αφού τους δώκαν τα λεφτά … εκτός του να τα γυρίσουν πίσω πολλαπλάσια … να μας κάνουν και όλους μας χωρίς σπίτια και λεφτά.

Τι;; δεν ξέρω τι λέω ;;; τα έχω χαμένα ;;

Μακάρι να ήταν έτσι κουραδόγυφτε του κερατά … αλλά δυστυχώς δεν.

Μετά πήρανε τον κάθε ηλίθιο, και τον κάνανε μονιμά δημοσιοκοπρίτη … και βάζανε και βάζανε και δώστου δάνεια από τα ξωτερικά … και μετά έχει άδικο ο σαπιοκοιλιάς όταν λέει ότι μαζί τα φάγατε -εντάξει αυτός και οι άλλοι λεχρίτες φάγανε παραπάνω … αυτό δα έλειπε να φάτε ίδια, όμοια και ίσια- και γίναμε ωραίοι αφού αποχτήσαμε χρέη … καθώς ήθελε Μερτσέντες, Λιούτους και Καένια ο κάθε βλαμμένος μπουρτζόβλαχος.

Και ψωνίξαμε ούλης της Γής τις μπαχαντέλες, τάνκσια χωρίς βλήματα (υπολόγιζαν στα εδώ φαίνεται) παπόρια που πήγαιναν στραβά, ραντάρια που δεν βλέπανε τον κώλο τους, αβρύχια που μπατάρανε προτού να ξεκουνήσουν … άς μην τα πολυλογάμε … είπαμε ότι μπαχανταλοειδές σε πολλαπλάσια τιμή … πληρώναμε κάτι παραπάνω αλλά παίρναμε την καλύτερη και πιο σάπια μπαχαντέλα … μην είμαστε και αγνώμονες !!

Και το παίξανε καλά το χαρτί … λεφτά και δάνεια για κάθε είδους μαλακία … για να ξεριζώσεις τα αμπέλια, τις ελιές, να διαλύσεις το καΐκι, το .. το … το … και να αράξεις στην καφετέρια να φραπεδιάζεις και να γίνεις ευρω-πέος, να πάρεις κούρσα να δείξεις ότι εσύ και μόνο είσαι, να παίξεις στο χρηματιστήριο -ναι εσένα ηλίθιε περίμεναν … για να σε κάνουν πλούσιο- να κάνεις τούτο το άλλο το παράλλο αλλά ποτέ τίποτα παραγωγικό.

Μέχρι και για να βαράς μαλακία σου δίνανε δάνειο, και όποιος την έφτανε μακρύτερα έπαιρνε και μ-πόνους.

Και επειδή τα τραπέζια θέλανε προκαταβολή το μερτικό, έεε μαζί με όλα τ’ άλλα το κοιμισμένο βόδι της ραφήνας έριξε και κατά κείθε μεριά μερικά Δισομύρια … κοντά στα τριάντα, αν θυμάμαι καλά.

‘Εεεε και αφού τα κάνανε ούλα αυτά, βγήκε μετά το καθυστερημένο και είπε πάπαλα, τα λεφτά που είπα τα φάγανε τα δικά μας πιντιά και ντεν υπάρκει τσάλιο … οπότε πάμε Στροσκάνη τζητήσει ντάνειο. Και το πήρε και μας …. το ‘χωσε με το ΔουΝουΤού. Μετά πεταξοκωλιάστηκε από τα άλλα μόμολα, γκαβοί και κλαρινογλείφτες, που μας σφυρίξανε το Πσάϊ και τα χοντρά παλούκια. Η αλλαξοκωλιά πήγε σύννεφο … ο ένας την έπαιρνε στον άλλο την έδινε … σερί-γαϊτάνι το πράμα μέχρι το χαζοχαρούμενο. Τα αποδέλοιπα τα γουρνίζετε … και άμα δεν … καλά να πάθετε.

Και πουλήσανε τα πάντα και … τους πάντες.

Ναι και σένα ηλίθιε φιόγκο, και σένα … για το τομάρι σου αυτό που κουβαλάς και νομίζεις ότι είναι πραγματικά δικό σου, μιλάω … άσε τα υπόλοιπα. Τα πάντα είναι υποθηκευμένα … απλά το πάνε λάου-λάου, μπας και κανά βόδι τα πάρει στο τσερβέλο και αρχίσει να καθαρίζει όποιον βρεί μπροστά του.

Μνημόνια επί μνημονίων, για να σωθούν οι τράπεζες, ελλαδίτικες και ξένες … οπότε εσύ μπούφο πρέπει να μπεις στην μηχανή του κιμά … κατάλαβες για ού ;;

Μπήκαμε σ’ έναν Ζυγό με ανόμοια υποζύγια

Αυτήν την στιγμή, μέσα από μια πορεία λαθών χρόνου δύο αιώνων, κατά τον οποίον μέσω του λάθους επιλογής κυβερνητών, της κοροϊδίας και εξαπάτησης, και της σιωπηρής ανοχής των καταπατήσεων Συνταγμάτων και Νόμων, φτάσαμε στο σημείο να είμαστε χειροπόδαρα δεμένοι, οικονομικά εξαθλιωμένοι, έχοντας εκχωρήσει ταυτόχρονα σχεδόν τα πάντα στούς υποτιθέμενους δανειστές μας, στο όνομα κάποιας αόριστης και ανύπαρκτης ευρωπαϊκής ένωσης.

Μας βάλανε σε μια Ένωση για να γίνουμε λέει Ευρωπαίοι … λες και το να είμαστε απλά και μόνο ΈΛΛΗΝΕΣ είναι λίγο, και είναι καλύτερο να σμίξουμε όλοι οι διάφοροι ευρωπαϊκοί λαοί, με τον διαφορετικό πολιτισμό, τρόπο και αντιμετώπιση ζωής, οικονομική βάση και διάρθρωση, παραγωγικό μοντέλο και δυναμικό, διαφορετικές γλώσσες και ιστορία … να ομογενοποιηθούμε και να γίνουμε αλοιφή … στο όνομα κάποιας υποτιθέμενης προόδου.

Αν είναι ποτέ δυνατόν, στα χάλια που έχουμε ως ανθρωπότητα, και χωρίς να έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα, το πράγμα να πετύχει και να μην οδηγηθεί στην αποτυχία, να μην διαλύσει και οδηγήσει στην εξόντωση κάποιους λαούς ή μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες.

Πράγμα που φάνηκε από την πρώτη στιγμή, όταν ο θρουμποελιάς καμάρωνε τα πρώτα €υρά, και μείς -όσοι τέλος πάντων- βλέπαμε την τσέπη μας να αδειάζει … το μπουκάλι το νερό από 50 Δρχ να φτάνει 0.5 € = 170 δρχ, η τυρόπιτα από 150 δρχ. στο 1.5€ = 510 δρχ. και λοιπά και λοιπά.

Δώσαμε το πορτοφόλι μας σε άλλους να κάνουν κουμάντο

Το άλλο μεγάλο λάθος ήταν ότι μπήκαμε στην ΟΝΕ, παραχωρώντας το απόλυτο δικαίωμα κοπής και διαχείρισης του Νομίσματος σε μιάν απρόσωπη Ιδιωτική Εταιρία – ΕΚΤ, στην οποία δεν έχουμε κανέναν έλεγχο. Δώσαμε δηλαδή το πορτοφόλι μας σε κάποιον ξένο να κάνει κουμάντο, και να μας υπαγορεύει αυτός, χωρίς να έχουμε λόγο εμείς, πως θα διαχειριστούμε τα οικονομικά μας, τι που και πόσο θα ξοδέψουμε ή θα φάμε.

Από την στιγμή που κάποιο κράτος χάνει τον έλεγχο επί του Νομίσματός του … γίνεται έρμαιο στα χέρια εκείνου που παρέδωσε τον έλεγχο και μοιραία χάνει τα πάντα και καθίσταται αποικία και προτεκτοράτο, καθώς ξεπουλιούνται τα πάντα και οι πολίτες του φυτοζωούν, καταντούν σκλάβοι ή αναγκάζονται να ξενιτευτούν.

Έτσι και έγινε … μας υπαγόρευσαν τα πάντα … ακόμη και το άν και πότε θα κλάσουμε.

Δεν δώσαμε μόνο το πορτοφόλι μας … αλλά και το δικαίωμα να μας λένε τι, πόσο και πότε θα παράγουμε

Τόσο βλάκες είμαστε που δεχτήκαμε να μπούνε ποσοστώσεις … τόσο γάλα, κρέας, λάδι, κρασί, τόσο τούτο, τόσο τ’ άλλο, το παράλλο … και να μην μπορούμε να παράξουμε όσο και όποτε θέλουμε.

Και μετά αρχίσανε οι επιδοτήσεις για το ξεπάστρεμα … και αφού τα άρπαξε ο ηλίθιος μπούφος και πλέον δεν είχε δουλειά να κάνει το ‘ριξε στους φραπέδες και στις βόλτες με τα καένια.

Τελικά έμεινε τίποτις για …. μπάααα

Τα ασφαλιστικά ταμεία τέρμα … δεν αφήσανε τίποτα, δεν πα να πλήρωνες τ’ άντερά σου νια ζωή … τώρα άντε καλή ψυχή, άδειασέ μας τον τόπο … ήρθε καινούργιο φρέσκο πράμα … εσύ στην άκρη.

Γι’ αυτό και κόβουνε … κόβουνε, και το άλλο το συφιλιδιασμένο αριστεροζαβό ευρωμόμολο των 35 χηνών θέλει λέει ο κόφτης να μπεί και στο σύνταγμα, και όπου να ‘ναι οι συντάξεις να φτάσουν στα επίπεδα Βουλγαρίας των 150€ … και αν και αυτά.

Όσοι μπορούν, και ιδίως νέοι πτυχιούχοι και κατηρτισμένοι, (κυρίως αυτοί που δεν το πήραν από το γραφείο του κόμματος, αλλά έστρωσαν τον κώλο τους και διάβασαν … παρά τις τόσες απεργίες και καταλήψεις) καμμιά 500 χιλιάδες, την έκαναν για τα ξωτερικά … όμως παρ’ όλα αυτά, και όλων εκείνων επιπλέον που σκυλοβαρέθηκαν να πηγαίνουν στα ΟΑΕΔια, η ανεργία μένει σκαρφαλωμένη εκεί στο 26%, πράγμα που σημαίνει ότι ο μισός εργατικός πληθυσμός της Ελλάδας είναι χωρίς καμμία δουλειά, και ένα μεγάλο μέρος με λίγα μεροκάματα το μήνα ή δουλειές του ποδαριού για 150 και στην καλύτερη περίπτωση 300€ τον μήνα. Και ενώ είμαστε σ’ αυτά τα χάλια, αρκετοί Έλληνες διαλέγουν … όλα κι όλα χειρωνακτική με τίποτα … τι δηλαδής τζάμπα πήρανε το φτυχίο που έλεγε ο μπαμπάς και η μαμά, του δεκηγόρου, του χασαπογιατρού και κάθε άλλου.

Δέκα μύρια ούλοι κι ούλοι, γέροι, νέοι, παιδιά … έχουμε όμως 2.5 μύρια φτυχιούχους … μπορεί δεν μπορεί, όσο κόπανος και βλάκας κι αν είναι το παιδί … πρέπει να πάρει φτυχίο … τι δηλαδής άντε άντε είμαστε ;; Είδες τα ΒΟΔΙΑ … είναι και με φτυχίο … γι αυτό πήγαμε στον διάολο … η πολλή μόρφωση μας έφαγε … παρα-μορφωθήκαμε και άντε να βρούμε άκρη τώρα.

Αλλά και να θέλει κάποιος να δουλέψει … που να βρεί δουλειά ;; στις καφετέριες και τα σουβλατζίδικα … σχεδόν μόνο αυτές μείνανε … όλα τα άλλα τα κλείσανε και όσα με το ζόρι κρατάνε ακόμα … οσονούπω πάπαλα. Όσες δουλειές δεν κλείσανε ξεπουλιούνται για μισό κομμάτι ψωμί.

  • Τον ΟΠΑΠ τον δώκανε όσο τα κέρδη μιας χρονιάς.
  • Τον ΟΤΕ παρομοίως.
  • Τον ΟΣΕ και για παλιοσίδερα να τον πουλάγανε περισσότερα θα παίρνανε.
  • Τα Λιμάνια μόνο κώλο που δεν στήσαμε … αλλά που ξέρεις μπορεί να υπάρχει καμμιά κρυφή παράγραφος και αύριο να μας το ζητήσουν κι αυτό (ευτυχώς που τα κινέζια δεν διακρίνονται σε δαύτο όπως τα πιθήκια … αλλά καθώς έχει ο καιρός γυρίσματα … μπορεί και να μάθουν)
  • Την α-ΔΕΗ αφού φάγανε τ’ άντερά τους, φουσκώνουνε τώρα τους λογαριασμούς και θα την ξεπουλήσουν στο 1/20 της αξίας της (άντε με το ζόρι κάνα μύριο και αυτό μπορεί εμείς να το χρηματοδοτήσουμε), άσχετα αν πριν μερικά χρόνια για αναβάθμιση ρίξαμε καμμιά δεκαριά Δις … αλλά τα φέσια θα μείνουν φέσια στο σβέρκο σου μπούφο, αυτά δεν θα πάνε μαζί … για μαλάκες τους έχεις ;;
  • Νεράκι πιές όσο ακόμα προλαβαίνεις … μετά θα γκανιάσεις στην δίψα … αφού μπικικίνια να πλερώσεις δεν θα ‘χεις.
  • Νοσοκομεία, σε λίγο ακόμα και το νύν μπάχαλο, τέρμα … Ιδιωτικά … και αν έχεις να πληρώσεις καλώς … αλλιώς άντε στον διάολο … να μας αδειάζεις και τον τόπο.
  • Φάρμακα … μόνο ασπιρίνες Πακιστάν και Ινδίας, και αυτές με μέτρο … έχεις να πληρώσεις παίρνεις … δεν έχεις σκούξε για όσο θα μπορείς … έ μετά τι θα κάνεις θα το βουλώσεις δεν θα το βουλώσεις ;;
  • Ναυπηγεία …. καλά αυτά τα χαρίσαμε … δεν θυμάμαι σε ποιόν.
  • Τον Αστέρα … έεε αφού είχαμε υποχρέωση στο τοκογλύφο δεν έπρεπε να την ξεπληρώσουμε ;;
  • Το φιλέτο του Ελληνικού …. νά ‘ναι καλά τα πιθήκια που για χάριν τους … δεν ξέρω για πόσο καιρό θα κρατήσει αυτό … τζάμπα μας ήρθε … ευτυχώς και δεν πληρώσαμε τίποτις … λες όμως να γίνει κάτι και να τα ακουμπίσουμε αναδρομικά ;;
  • Αεροδρόμια … είπαμε πληρώνουμε για να τα πάρουν και τους δίνουμε και δάνειο.
  • Πετρέλαια με χρηματοδότηση στον εθνικό τοκογλύφο … κάτι ανάλογο με κείνο στον εθνικό εργολάβο
  • Χρυσό, ασήμι, χαλκό και λοιπά σκουριασμένα πράματα ευτυχώς και τα ξεφορτωθήκαμε εγκαίρως … είμαστε υπεράνω χρημάτων λέμε … εμείς με πράματα του μαϊμωνά δεν καταπιανόμαστε … τελεία και παααύλα, γι’ αυτό τα δώκαμε μπιρ-παρά (και από τα ξύλα του δάσους αποπάνω περισσότερα θα παίρναμε)
  • Δρόμοι είπαμε στον εθνικό εργολάβο … με διόδια (άντε σε λίγο κάθε εκατό μέτρα) πρίν ακόμα πέσει η πρώτη κασμαδιά.
  • Τράπεζες ;; … έεε αυτές αν και Ιδιωτικές, τις ανακεφαλαιώσαμε για να τις σώσουμε … και μετά να τις χαρίσουμε … σωσμένες.

 

Με αυτά και μ’ αυτά, τελικά δεν έχει μείνει τίποτα … αλλά όλα κι όλα, μπορεί σε λίγο να μην μας ανήκει απολύτως τίποτα … αλλά θα έχουμε ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ Υπερεσία … θα στείλουμε λέει αντρώπους στο ντιάστημα … ναι ρε τι γελάτε δεν το πιστεύετε ;; … καλά τότε που θα μαζέψουμε ούλες τι κλανιές και σζβσζούμ θα εχτοξέψουμε τουν μπύραυλου θα γδείτε … τότενες να σας δώ τι θα λέτε !!!

Αφού λέμε το ‘παν, του ντιάστημα μας περμένει, να του σκατα-χτίσουμε … τό ‘πε δεν το ‘πε ;; … τώρα αυτός που το ‘πε αν δεν μπορεί ούτε σ’ ένα γαϊδούρι (όχι σε δύο … μην του βάζουμε δύσκολα) να μοιράσει άχυρο … αυτό είναι άλλο θέμα …

Άντε να σου τα κάνω μιά … σούμα

Αυτήν την στιγμή αγαπητοί αναγνώστες του κατεβατού, δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο.

  • Πρώτο καί κύριο … το Σύνταγμα είναι κουρέλι
  • Από την αρχή Προτεκτοράτο είμαστε και άλλοι έκαναν κουμάντο …. τώρα πλέον και στα φανερά χωρίς να κρύβονται
  • Αν νομίζεις ότι σε λαμβάνει κάποιος υπ’ όψιν του … μάλλον ζείς σε άλλον πλανήτη, τώρα ζητάνε απλά την ψήφο σου για να νομιμοποιούν όσα κάνουν, και συ να μένεις με την εντύπωση και να νομίζεις ότι επηρεάζεις καταστάσεις και πράγματα.
  • Νόμοι, Αποφάσεις και Εγκύκλιοι έρχονται έτοιμα … εδώ απλά κάποια από αυτά (έ όχι και όλα μην είμαστε πλεονέχτες) δημοσιεύονται … για τα μάτια του κόσμου, ώστε να λένε … να είδες ;; … κάτι ανάλογο με κείνο των δια-βολέψεων … όπου μοναχοί τους τα λένε μοναχοί τους τ’ ακούνε … όταν προλαβαίνουνε δηλαδή προτού το κατεβάσουνε στο άψε-σβήσε … και τελικά κάνουνε ότι ακριβώς τους είπαν (σαν τα μνημόνια των 10 χιλιάδων σελίδων που ψήφιασαν μέσα σ’ ένα βράδυ)
  • Οι βολευτάδες είναι μόνο για να ξεχαρμανιάζουν οι κυρίαρχοι … τι λέτε έτσι απλά να κέρδισαν την θεσούλα και τον μισθουλάκο χωρίς να σκύψουν και να ρουφήξουν ;;
  • Η δικαιοσύνη κάθε άλλο παρά δικαιοσύνη είναι, ακόμη και με τον νόμο της Ζούγκλας θα είμαστε καλύτερα … οι Νόμοι ισχύουν μόνο για τους φουκαράδες … για τους άλλους δεν …
  • Ασφάλεια κι αστυνόμευση ;; καλά ανέκδοτα λέμε τώρα ;;
  • Παρακολούθηση των πάντων … όχι μήποτε είσαι τρομοκράτης, αναρχικός, κλέφτης ή προδότης … αλλά για το αν είσαι καλός και υπάκουος σκύφτουλας … ακόμη και αν παίρνεις στην ώρα τους τα χάπια σου και πηγαίνεις στο κρεβάτι για νάνι.
  • Ασφαλιστικό … όσοι πλήρωναν καλά να πάθουν … τώρα θα πάρουν το μακρύτερο … κάτι είναι και αυτό βέβαια … φαντάσου να μην παίρνανε ούτε αυτό.
  • Υγειονομική περίθαλψη … μας τέλειωσε χροοοοοόνια πρίν …. τώρα όποιος έχει μέρες μόνο.
  • Κοινωφελείς υπηρεσίες … καλά τι είναι αυτό … υπάρχουν και τέτοιες ;; … Ναι ρε υπήρχαν κάποτε !!!
  • Οι Άοπλες Δυνάμεις είναι μόνο για να κάνουν τις φιλιππινέζες στα πιθήκια … και να δικαιολογούνται οι μίζες στα οξο-πλιστικά.
  • Ήδη παραχωρήθηκαν και χαρίστηκαν τα πάντα -το ότι κάποια πουλήθηκαν είναι απλά ανέκδοτο … ίσως η πιό επιεικής έκφραση να ήταν … ξεπουλήθηκαν … τι εκπτώσεις και πρασινάλογα … εδώ έγινε το πάρε και ότι προαιρείσαι
  • Σε λίγο τριτοκοσμική χώρα και με την … βούλα
  • Θα έχεις μόνο τόσα … όσα … για να μην ψωφήσεις … για όσο καιρό θα μπορείς να δουλεύεις και να είσαι χρήσιμος … και οι μπολσεβίκικες καταστάσεις θα φαντάζουν παραδεισένιες.
  • Μισθοί και συντάξεις επιπέδου Βουλγαρίας ….οσονούπω και Μποτσουάνας
  • Δουλειά στα ΕΟΖια … και εκ περιτροπής λέμε … για να ξεκουραζόμαστε κιόλας
  • Σπίτια σύμφωνα με τα καθορισθέντα της Ατζέντας … 25 μέτρα και πολλά είναι … όπου να είναι σε λειτουργία τα κλουβιά … το ένα πάνω στ’ άλλο …. έτσι για να αναπνεύσει και το περι-βάλλο
  • Διατροφή … μεταλλαγμένα …. να χορτάσει ο κόσμος φαΐ ρε παιδί μου
  • Ελλάδα ;;; …. ποιά Γελάδα …. αυτή που σε λίγο θα την κόβουν κομματοφιλετάκια …. μα δεν το ακούσατε … δεν το είπε το πιντί ;; …. μ-περιφέρειες !!! … γιατί λέτε να την χωρίσανε … και γιατί φκιάξανε Δήμους εκτρώματα σαν τα μούτρα τους ;;
  • Τα Ελληνόπουλα σε λίγο θα είναι πιό ηλίθια από εκείνους τους ηλίθιους που ρωτάνε τα βλακοσούργελα του Σκαϊσμένου
  • Εκτός των άλλων όλα θα τα καταντήσουν πουστράκια και λεσβίες … όταν τελειώσουν οι γίδες κάπου πρέπει να βρίσκουν να ξεχαρμανιάζουν τα πιθήκια (κάτι άκουσα ότι είναι υπό συζήτηση αν αυτό θα πρέπει να είναι και υποχρεωτικό …. ή να το αφήσουν στο φλού για λίγο … βλέποντας και κάνοντας δηλαδή)
  • Κάποιος είπε ότι, σε λίγο προγραμματίζουν, να μπορείς να κυκλοφορήσεις μόνο όταν η διάμετρος της σούφρας σου είναι πάνω από ένα ορισμένο εύρος … δεν μπορώ να πω βέβαια ότι το υιοθετώ αυτό … αλλά μάλλον ο φίλος έχει δίκιο αφού κατά εκεί πάει το πράγμα …. οπότε οι μόνοι τυχεροί και ευνοημένοι θα είναι όσοι πάσχουν από βουλοκωλιάσματα … και πλέον θα ξαλαφρώνουν μ’ ευκολία.

Γελάτε ;; …. καλά όταν φτάσει στον δικό σας … τα λέμε !! … μην γελάτε ρε λέμε … για γέλια το βρίσκουτε … για μήπως είμαστε όντως για κλάματα ;;

  • Μάθετε να ζείτε με τα πιθήκια … μην ανησυχείτε όμως, μόλις καλοστρωθούνε θα τους την φτιάξουν και αυτονών.

 

 

Εν κατακλείδι

Λοιπόν φίλτατοι, εκτός των παραπάνω υπάρχουν και άλλα πολλά, άσε που δεν τα θυμάμαι τώρα, αλλά και που να τα γράφω ούλα, θα ‘θελα μέρες ολάκερες … οπότε συμβιβαστείτε μ’ αυτά και πάμε να την πέσουμε σε κάποια άλλα χοντρά.

 

Λοιπόν μας βάλανε στην ΕΕ να γίνουμε ένα με κάποιους που ακόμη είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, ναι ρε με τα γερμανά δεν το ξέρατε … ακόμα δεν έχει υπογραφεί συνθήκη ειρήνης.

Δεύτερον αυτοί οι τσογλαναραίοι που μας κουνάνε το δάκτυλο δεν είναι κράτος … τα ‘χουμε πεί … εταιρεία είναι και μάλιστα ΕΠΕ με κεφάλαιο κάποια χιλιάρικα. Τώρα πως κυρίαρχα κράτη συνδιαλέγονται, ούτε καν επί ίσοις όροις, με με εταιρειούλα του κερατά … μόνο ο διάολος το ξέρει.

 

Η ΕΚΤ είναι Ιδιωτική τράπεζα (το ποιοί την έχουν άντε βρείτε το … και άμα το βρείτε πείτε το και σε μας) και όχι των Κρατών που απαρτίζουν την ΕΕ … επιπλέον εκτός του ότι δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, δεν υπόκειται σε κανέναν έλεγχο, στην ουσία δεν διαθέτει περιουσιακά στοιχεία αλλά κόβει αέρα κοπανιστό, βασιζόμενη στην εγγύηση που της έχουν δώσει τα κράτη της ΕΕ.

Αλλά και τον αέρα που κόβει δεν τον δίνει κατευθείαν στα κράτη, τον δανείζει στις εμπορικές τράπεζες και κείνες μετά δανείζουν τα κράτη.

Τον αέρα αυτόν της έδωσαν το δικαίωμα να τον κόβει από το πουθενά … κοπανιστό του θανατά που λέμε, όταν της παραχώρησαν το δικαίωμα κοπής χρήματος.

Τα χαρτάκια που έχετε όσοι τα έχετε ακόμα στην τσέπη σας ξέρετε τι είναι ;;

Μάλλον όχι !!!

Δεν είναι κάν υποσχετικές …. είναι χρεωστικές, δεν έχουν αντίτιμο … είναι απλά ένα σημείωμα χρέους … χρέους του κράτους (άρα και δικό σας) προς την ΕΚΤ καθώς αυτά της ανήκουν και μέσω δανείου έχουν εκχωρηθεί

…. τι είναι δύσκολο να το πιάσετε και να το καταλάβετε ;;

Μα αν το καταλαβαίνατε δεν θα είσαστε … Βόδια !!

 

Ο ΕΜΣ είναι ένα σκαλί παραπέρα … έτσι για να δέσει το γλυκό.

 

Το 2001 που μπήκαμε στην ΟΝΕ και πέθαναν οι δραχμούλες, αφού είχαμε μαγειρέψει με την αγαστή βοήθεια όλων, ευρωπαίων, χρυσοσάκς, ΕΛΣΤΑΤ, ΓΙΟΥΡΟΣΤΑΤ κλπ. μετά από κάτι ξεγυρισμένα σουάπς-μουάπς που έκανε ο θρουμποελιάς για να αποκάμει τα πράγματα μετά το πλιάτσικο του χρηματιστηρίου … όσοι είχαν μυαλό ξέρανε, ότι πλέον θα τρώμε τόσο, όσο και όταν μας λένε, τέρμα πλέον το κουμάντο μόνοι μας … από εκεί και πέρα ο δρόμος ήταν και είναι προδιαγεγραμμένος … χρέη και άγιοι χίλιοι δέκα τόσοι … αργά ή γρήγορα πάντα προς τα πάνω να τραβούν την ανηφόρα.

 

Από εκείνη την στιγμή το κομπόδεμα άρχισε να λιγοστεύει και να λιγοστεύει μέχρι που έμεινε πάτος.

 

Η ΕΕ έναν και μόνο σκοπό είχε και έχει … ανομολόγητο και κρυφό … μέσω της παραγωγής χρέους να διαλύσει τα κράτη και να υφαρπάξει την Δημόσια και Ιδιωτική περιουσία, εξαθλιώνοντας τους λαούς …. όλα τα υπόλοιπα φούμαρα είναι για τους βλάκες … αυτούς που πίστευαν ότι υπάρχουν κάποιοι χαζοί, κάποια κορόϊδα που θα τους χαρίσουν λεφτά.

Έβλεπαν μόνο το τυρί … την φάκα με τίποτα !!!

 

Κατόπιν αφού τα χρέη φτάσανε εκεί που έπρεπε … και βοηθήσανε όσο μπορούσαν για να φτάσουνε εκεί που έπρεπε, αφού σπρώξανε το κοιμισμένο βόδι της ραφήνας να ξεχυλίσει το ποτήρι (κοντά τριάντα τόσα έριξε στα τραπέζια) … μετά βάλανε και το καθυστερημένο να φέρει το ΔΝΤ … και ξέρετε τι φκιάνει τούτο όπου περνάει … πίσω του αφήνει μόνο καμένη Γή.

Μετά ο τουρκομπουχέσας με το Πσάϊ ρημάξε τα ασφαλιστικά ταμεία, και τα χρέη προς τους Ιδιώτες (τράπεζες και Φαούντια) τους τα πλήρωσε και μέσω της ΕΚΤ αφού από το Ελληνικό Δίκαιο τα πέρασε στο Αγγλικό … φορτώθηκαν με την εγγύηση των Λαών της Ευρώπης.

Αλλά μην νομίζετε όμως ότι οι λαοί της ευρώπης μας έδωσαν χρήματαόχι ούτε δεκάρα τσακιστή δεν έδωσαν … απλά εγγυήθηκαν για το δάνειο που υποτίθεται δόθηκε στην Ελλάδα … μόνο αν η Ελλάδα κάποια στιγμή πτωχεύσει ή τα βροντήξει θα έχουν πρόβλημα … όπου σαν εγγυητές θα πρέπει να φορτωθούν το αναλογούν μέρος τους από το δάνειο.

Επιπλέον κάποια κράτη … γερμανία ας πούμε, από την διαφορά επιτοκίου στην διευκόλυνση του δανείου έχουν μέχρι σήμερα κέρδη, κοντά στα 100 Δις … δεν άκουσα … είπατε τίποτα ;;

 

Και για να αρχίσετε σοβαρά να αναρωτιέστε πόσο βλάκες είστε, δείτε συνοπτικά το παρακάτω :

–   Όταν μπήκαμε στην ΟΝΕ (2002) είχαμε χρέος 145 Δις (το 75% σε Δρχ και το 25% σε συνάλλαγμα)

–   Τέλος του ’09 είχε φτάσει στα 300Δις

–   Σήμερα είναι κοντά στα 360Δις

–   Μέχρι το ’10 είχαμε πληρώσει τοκοχρεωλύσια κοντά 450 Δις

–   Από το ’10 μέχρι σήμερα άλλα 260 Δις

–   Δηλαδή από το 2002 μέχρι σήμερα έχουμε πληρώσει 710 σύν 360 που χρωστάμε, σύνολο 1.070 Δις

–   Δηλαδή με την είσοδό μας στην ΟΝΕ, μόνο μέσα σε μια 15ετία … βρείτε τι φορτωθήκαμε, χώρια αυτά που χάσαμε λόγω του κουρέματος, που κατά κύριο λόγω επιβάρυνε ΕΜΑΣ και όχι τους ξένους.

 

Έκτοτε λοιπόν, πήρε μπρός το γαϊτανάκι και η Ελλάδα έγινε το πειραματόζωο, για να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν, προς τα υπόλοιπα Ζώα.

 

Ουσιαστικά οι όποιες δανειακές συμβάσεις υπογράφονται, έχουν κύριο σκοπό να διασφαλίσουν τους δανειστές … έτσι επιβάλλονται κάποιοι όροι … μνημόνια λέγονται … με μειώσεις μισθών-συντάξεων, περιορισμός κοινωνικού κράτους, παύση δημοσίων επενδύσεων, ανεργία, υψηλή φορολογία, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπουλήματα κλπ. κλπ. και τελικά αποτέλεσμα ΥΦΕΣΗ, ασφυξία και περιορισμός στην αγορά … ουσιαστικά πτώση του βιοτικού επιπέδου ακόμα και εξαθλίωση του λαού.

Όσο διαρκεί το Μνημόνιο … επενδύσεις πάπαλα … ανεργία στα ύψη … ποιά ανάκαμψη και κουραφέξαλα …. άλλωστε έχετε αποδείξεις περί αυτού … από το ’12 και κάθε χρόνο το ίδιο βιολί … βγαίναμε στις αγορές και ερχόταν η ανάκαμψη και οι επενδύσεις … καλά ακόμη μερικοί περιμένουν να τα δούνε …

 

Τελικά μην τα πολυλογούμε, υποθήκευσαν ολόκληρη την χώρα, Πρωτίστως την Δημόσια περιουσία και εμμέσως την Ιδιωτική (Αγγλικό ή αλλιώς Εταιρικό Δίκαιο γάρ) για τα επόμενα 100 χρόνια όπου και εκχωρήθηκε η Εθνική Κυριαρχία.

Βέβαια δεν θα χρειαστούν εκατό χρόνια, για να πάρουν τα πάντα… ακόμα και τον αέρα … αλλά σε 10-15 χρόνια δεν θα έχουμε απολύτως τίποτε, στην κατοχή μας … ιδιωτική περιουσία πάπαλα … απλά θα δουλεύουμε όσο μπορούμε και αντέχουμε ή μας χρειάζονται, για ένα κομμάτι ψωμί και ένα κλουβί να μένουμε.

Μέχρι το 2010, είμαστε στην ουσία καλυμμένα Προτεκτοράτο, από την στιγμή εκείνη και μετά είμαστε απόλυτα δούλοι … το ότι δεν μας έχουν φορέσει ακόμη χαλκά έγκειται στο ότι οι δούλοι παράγουν περισσότερο όταν νομίζουν ότι είναι ελεύθεροι και επιπλέον δεν διαμαρτύρονται και δεν επαναστατούν, ιδίως όταν νομίζουν ότι ευθύνονται για τα εν λόγω δεινά-χρέος. Φίλοι μου νομίζω πολύ το τραβήξαμε … δεν χρειάζεται άλλο … ελπίζω το όλο πράγμα να έγινε απόλυτα κατανοητό. Με δυό λόγια … ΑΝ συνεχίσουμε να μην αντιδρούμε … τότε θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο … θα χάσουμε τα πάντα, θα διαλυθούμε και θα χαθούμε σαν ΈΘΝΟΣ, θα αλλοιωθούμε σαν κοινωνία, θα παύσουμε σαν οικογένεια …. θα καταντήσουμε αλοιφή !! Εν τέλει ;;

Και δικαιολογημένα θα βρεθεί κάποιος να πεί :

Καλά ρε Παλαιέ τι διάολο μας τα αράδιασες όλα αυτά τα κατεβατά ;;

Τον κακό μας τον καιρό … τον ξέρουμε … Προτάσεις και λύσεις δεν βλέπουμε !!

Έχετε απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρεστε, για όλα αυτά τα σεντόνια, κανονικά δεν θα έπρεπε ούτε μια γραμμή να αφιερώσω σ’ αυτά … αλλά να πάμε κατευθείαν στο διά ταύτα. ΌΜΩΣ … έλα μου ντε που υπάρχει αυτό το όμως …

Λογικά δεν θα έπρεπε να αναφερθώ καν σ’ αυτά όπως είπα … ΑΝ όλα αυτά τα ήξεραν και τα είχαν οι Έλληνες στο μπρός μέρος του κεφαλιού τους …. όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, και τούτο δεν χρειάζεται καμμία απόδειξη … απόδειξη είναι το ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, επειδή ο Λαός δεν ξέρει, δεν θέλει να μάθει και να ξέρει, και δεν θυμάται.

Αυτός λοιπόν ήταν και ο λόγος που τα έγραψα, ώστε να πάμε στο παρακάτω, στο Ζουμί, καθώς τα παραπέρα βασίζονται εν πολλοίς σ’ αυτά που έγιναν και είναι, και που πρέπει να ξεγίνουν ….. και όχι για να τα πω σε κείνους που ήδη τα ξέρουν ή να τα επαναλάβω στον εαυτόν μου.

Στην συνέχεια θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, τι προοπτικές υπάρχουν και που οδηγεί κάθε επιλογή. Συνεχίζεται =>