Αλοίμονο, δεν ξεκινάει καλά ο μήνας.

Δεν γνωρίζω τί θα συμβεί αύριο το μεσημέρι (κι αν θα συμβεί), πάντως τα πράγματα μπορούν να γίνουν καί (πολύ) χειρότερα.

. . . . . . . . . . .

Υπάρχει μία θεωρία, ότι οι μεγάλοι σεισμοί προξενούνται (καί) από τις ευθυγραμμίσεις των πλανητών του Ηλιακού μας Συστήματος. (Ευθυγραμμίσεις πλανητών = αυτό, που η Αστρολογία αποκαλεί «συζυγίες».) Απόλυτα λογικό, μιά που γιά κάποιο μικρό χρονικό διάστημα αυξάνεται η βαρυτική έλξη σε ένα συγκεκριμένο σημείο της Γής, άρα -επίσης λογικά- δημιουργούνται διατμητικές τάσεις στο έδαφος του πλανήτη μας.

Βρήκα σχετική και σοβαρή βιβλιογραφία από το Διαδίκτυο, στους εξής δύο συνδέσμους:

Στον πρώτο σύνδεσμο, η ανάπτυξη του θέματος έχει μιά ιστορική αναδρομή στο θέμα καί αρκετά Μαθηματικά. Στον δεύτερο, έχει πίνακες με καταγεγραμμένα «στιγμιότυπα» αντιστοιχίας (μεγάλων) σεισμών και ευθυγραμμίσεων πλανητών, μάλιστα λέει καί ποιοί πλανήτες συμμετείχαν στην ευθυγράμμιση κάθε φορά.

Εκείνα που δεν βρήκα, είναι: (α) η ακριβής ώρα του σεισμού, (β) το κατά πόσο ο σεισμός συνέβη αμέσως μετά την ακριβή χρονική στιγμή της συζυγίας, ή πόσο μετά, ή -ενδεχομένως- πόσο πρίν.

Βλέπετε, ως φυσικός γνωρίζω ότι η ταχύτητα της διαδόσεως της βαρύτητας είναι ακόμη άγνωστη. Οπότε, αυτές οι λεπτομέρειες θα μας λέγανε ξεκάθαρα κατά πόσο αυτή τρέχει επίσης με την ταχύτητα του φωτός (γνωστή), ή πολύ περισσότερο. (Δηλαδή, σχεδόν ακαριαία γιά τα δικά μας μέτρα.) Επειδή, όταν βλέπουμε τη συζυγία = ταύτιση σε μοίρες τόξου κύκλου των πλανητών στον ουρανό, αυτή ήδη έχει συμβεί κάμποσο πρίν. (Άρα, μπορούμε να βγάλουμε πολύ διαφωτιστικά συμπεράσματα.)

Επίσης, δεν βρήκα το πού βρισκόταν το μέρος του σεισμού, δηλαδή αν «κοίταζε» προς το μέρος των πλανητών, ή όχι. (Κι αυτή η λεπτομέρεια θα μας έλεγε πολλά.)

. . . . . . . . . . .

Όμως, το πότε θα λάβει χώραν μία συζυγία πλανητών, το ξέρουμε άριστα.

Λοιπόν, το «μενού» γιά αύριο το μεσημέρι έχει δύο συζυγίες, μία (ακριβέστατη) Δία-Αφροδίτης, καί μία επίσης αρκετά ακριβή Ερμή-Κρόνου. (Ψυχοπομπού με Κρόνο;! Ώχ ώχ!!!…)

Ειλικρινά, δεν θα έδινα σημασία (είπαμε: η θεωρία περί προκλήσεως σεισμών μπορεί να ισχύει, μπορεί καί όχι – δεν το έψαξα εξονυχυστικά), αν δεν θυμόμουν ότι ο Γκόρο Αντάτσι έχει επισημάνει (αρκετές φορές) ότι οι συζυγίες ειδικά των εσωτέρων πλανητών φέρνουν καταστροφές.

. . . . . . . . . . .

Δεν έχω να προσθέσω κάτι. Δυστυχώς, η απουσία ασφαλών συμπερασμάτων δεν μας επιτρέπει να προσδιορίσουμε τον ακριβή τόπο του μελλοντικού σεισμού, καθώς καί την ακριβή ώρα του.

Ας προετοιμαστούμε, λοιπόν, κι ας ελπίσουμε ότι τελικώς δεν θα συμβεί τίποτε.