Δεν ξέρω αν το πιάσατε με την πρώτη, πάντως δεν εννοώ το ομώνυμο νησί!

Αν δεν το καταλάβατε, βιβλιογραφία εδώ.

Εφ’ όσον, τώρα, κάνατε την επανάληψή σας, μπορούμε να προχωρήσουμε.

. . . . . . . . . . .

Όποιο ερευνητικό θέμα θίγουμε εδώ, να ξέρετε ότι καί γερά θεμέλια έχει, καί συνέχεια στον χρόνο (καί στον χώρο) έχει. Μάλιστα, η χρονική του συνέχεια πάει καί μπρός, καί πίσω στον χρόνο. Δηλαδή, δεν γράφουμε πράγματα, απλώς γιά να περνάει η ώρα του αναγνώστη ευχάριστα.

Βέβαια, επαφίεται στον καθέναν πώς θα χρησιμοποιήσει τα γραφόμενα. (Στα Ζά υποθέτω πως μάλλον θα φανούν κάτι σαν ανέκδοτο, αλλά οκ· δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε γι’ αυτό! 🙂 )

Τέλος πάντων, μιά που είχα κάνει τον συσχετισμό της συγκεκριμένης περιοχής του ουρανού με το συγκεκριμένο κομμάτι της Ελλάδας, οι διαδοχικοί σεισμοί στη νότια Εύβοια μου έκαναν αμέσως «κλίκ». Άρα, δεν ήθελε φιλοσοφία να κοιτάξω τα τεκταινόμενα στον ουρανό.

Ας τα δούμε κι εμείς. (Οι εικόνες είναι λίγο μεγάλες σε μέγεθος· παρακαλώ, κάντε υπομονή να φορτώσουν. Αξίζει.)

Πρώτα, μιά σημερινή (02/12/2022 –προσέξτε την αριθμητική ακολουθία, 2, 12, 22!– μεσημεριάτικη με ώρα Ελλάδος) capture από την αυτόματη καταγραφή της σεισμικής δραστηριότητας, από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (κλίκ επάνω στην εικόνα, γιά το αρχικό ευανάγνωστο μέγεθος) :

Στον σεισμό με κίτρινη επισήμανση (δεξιά στην εικόνα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο), βλέπουμε την ώρα 05:46′ GMT, δηλαδή 07:46′ ώρα Ελλάδος. Συνεπώς, πάμε στο Stellarium καί θέτουμε τον χρόνο στην ώρα αυτή… όχι πως αλλάζει κάτι σημαντικά στις θέσεις των άστρων, αν βάλουμε πχ χθεσινή ή προχθεσινή ημερομηνία, αλλά γιά την ακρίβεια. (Μόνον η Σελήνη αλλάζει θέση σημαντικά ακόμη καί με το ημίωρο, αλλά περί αυτής παρακάτω.)

Πρόκειται γιά τον «δίδυμο» σεισμό στη Σκιάθο. (Τα γαλάζια κυκλάκια στην εικόνα.)

Οπότε, αμέσως μετά, προκύπτει η αντίστοιχη εικόνα από το Stellarium:

Σαρπράϊζ!!! Βλέπουμε δύο «δυάδες» άστρων εκεί κοντά στην ουράνια «Σκιάθο»: τον Ήλιο με τον (επίσης ήλιο) Αντάρη (δες σημείωση αμέσως παρακάτω), καί τον Ερμή με την Αφροδίτη.

Έκπληξη; Πιστεύω πως δεν θά ‘πρεπε.

Σημείωση: γιά μερικούς, ο Αντάρης είναι το άστρο του αρχαγγέλου Μιχαήλ. (Αν θυμάμαι καλά την αντιστοιχία.) Επίσης δεν αποτελεί έκπληξη γιά τον γράφοντα, το ότι εμφανίστηκαν δημοσιεύματα, που μιλάνε γιά λίαν προσεχή επέμβαση του συγκεκριμένου αρχαγγέλου, κτλ κτλ. Δεν θα σας ρωτήσω αν πιστεύετε τα σχετικά, ή όχι, απλώς το καταθέτω.

. . . . . . . . . . .

Το κύριο θέμα, όμως, είναι η συσσώρευση των απανωτών σεισμών στη νότια Εύβοια· παρατηρούμε ότι αυτοί γίνονται λίγο πρίν το κεφάλι της ουράνιας Ύδρας (ύδρα = νεροφίδα, η δε συγκεκριμένη Ύδρα είναι το φίδι της θεάς Αθηνάς!). Αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω αν στις συγκεκριμένες ουρανογραφικές συντεταγμένες, κάπου στα βάθη του ουρανού, έγινε η έκρηξη κάποιας σουπερνόβα.

[Η πιό πρόσφατη έκρηξη σουπερνόβα, στις 19/10/2022, είναι ετούτη εδώ, πάνω καί δεξιά από τον αστερισμό του Ηρακλή. Μακριά, όμως, από εκεί που κοιτάζουμε.]

…Ή, ίσως, επίκειται να δούμε την εικόνα της τις προσεχείς ημέρες…

Επίσης, δεν βλέπω πλανήτες επάνω από την ουράνια «νότια Εύβοια», άρα το ζήτημα παραμένει ακόμη χωρίς απάντηση – αν καί (πιστεύω πως) όντως είμαστε επάνω στα ίχνη κάποιου εντυπωσιακού λίαν προσεχούς γεγονότος.

. . . . . . . . . . .

Λοιπόν, προφητείες καί γεροντάδες μιλάνε καί γιά έναν επικείμενο (πολύ) μεγάλο σεισμό, έ;

Ας δούμε με το Stellarium μία πιθανή του ημερομηνία, που είναι η 23η Δεκεμβρίου 2022.

Γιατί;

Διότι (πάλι κλίκ απάνω στην εικόνα) :

Ο Ήλιος σε συζυγία με τη (νέα) Σελήνη, καταποπάνω από το γαλαξιακό κέντρο!!! (Νεοχώρι Πηλίου, παράρτημα Σέρν – αν θυμάστε…) Ειλικρινά, δεν βλέπω τον συσχετισμό με τους σεισμούς στη νότια Εύβοια, αλλά προβλέπω ότι τα μελομακάρονα θα βγούν ξινά σ’ αρκετούς!

Τέλος πάντων, αυτά προς το παρόν, μαζί με τις ευχές μου να μή βγούν σε κανέναν οι γιορτές ξινές. Ακόμη καί στα Ζά.

. . . . . . . . . . .

Υγ 1: Δουλέψτε λίγο τις πιθανές προεκτάσεις των γεγονότων αυτών! Όχι όλα εγώ!

Υγ 2: Υπάρχει κι άλλο υποκρυπτόμενο «κλειδί» στο πρόβλημά μας, που οδηγεί ίσως στη λύση, αλλά θα μου επιτρέψετε να κάνω την πάπια. (Το ιστολόγιο το διαβάζουν καί άτομα, που δεν θέλω να τους ανοίξω τα μάτια.) Όμως, όποιος έπιασεν, έπιασεν.