Τελείως αντίθετα απ’ τον Καβαφικό στίχο.

Απάνω-κάτω, είπε, λέει, ένας «όχι» μιά φορά στη ζωή του σ’ ένα θέμα, καί σ’ όλη την υπόλοιπη ζωή του τον έτρωγαν οι τύψεις που δεν είπε «ναί». (Αν κι ο ποιητής αναγνωρίζει ότι το «όχι» αυτό: καί γιά πολύ σημαντική απόφαση ήταν η απάντηση, καί -ηθικώς, λογικώς- σωστό.)

Εμάς, όμως, ουδόλως μας χαλάει «…το ‘ΟΧΙ!’ εκείνο, το σωστό…» των αμέσων προγόνων μας. Παρά τη μετέπειτα συμπεριφορά των «συμμάχων» μας.

. . . . . . . . . . .

Στις 28 Οκτωβρίου του 1940, ήμασταν κι εμείς -γι’ ακόμη μία φορά- με τη «σωστή πλευρά της Ιστορίας». Κι ως αντάλλαγμα, τί πήραμε; το μακρύτερον· καί φίλων, καί εχθρών.

  • Ενώι οι εχθροί Γερμανοί (καί Ιταλοί, καί Βούλγαροι – μην ξεχνάμε) άρχισαν να μας σκοτώνουν καί να κλέβουν τα πάντα, ακόμη καί τρόφιμα (κι ο λαός άρχισε να πεθαίνει στα πεζοδρόμια από την πείνα), οι «σύμμαχοι» Άγγλοι απαγόρευσαν να έρθει επισιτιστική βοήθεια στην Ελλάδα!

[Τελικά, ήρθε με τρόφιμα το …τουρκικό φορτηγό πλοίο «Κουρτουλούς»!]

  • Ενώι οι εχθροί είχαν πατήσει όλη την Ελλάδα, οι «σύμμαχοι» Άγγλοι …έταζαν στους τουρκαλάδες τα νησιά του Αιγαίου, αν οι τελευταίοι έβγαιναν στον πόλεμο στο πλευρό των «συμμάχων»!

[Ναί!!! Ιστορικό γεγονός. Η πρόταση διατυπώθηκε από τον αλήτη τον Ήντεν. Σήμερα, ακριβώς τα ίδια κάνουν οι ηπαπαραίοι, γιά να κρατήσουν τη σκατοτουρκία στο ΝΑΤΟ.

Ναί, πώς;! Περιμένετε, μαλάκες Δυτικοί, να πολεμήσουν καί να πεθάνουν γιά σας οι πονηροί άχρηστοι! Ούουουου!!!… Θα σπεύσουν πρόθυμα, τί να σας πω;!

Ευτυχώς γιά μας, γλυτώσαμε -γιά κάποιες δεκαετίες- την ξεφτίλα, που μας επεφύλασσε η αγγλίτσα, διότι οι Τούρκοι διπλωμάτες έβλεπαν μακριά. Σου λέει, εσύ αγγλίτσα θα τελειώσεις, καί το βλέπουμε. Άρα, τί μας χαρίζεις; Αυτά που σε κάποια χρόνια θα τα πάρουμε μόνοι μας; Κι έτσι, ο υπαρχηγός του Κεμάλ, ο Ινονού, αρνήθηκε.

Βέβαια, με τους -με μυαλό καί τρόπους γορίλλα- ηπαπαραίους, μην είστε σίγουροι ότι θ’ αργήσει το ξεπούλημα του καταδικού μας ανατολικού Αιγαίου…]

  • Κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι σημερινοί (…μή χέσω!…) «εταίροι συν-Ευρωπαίοι»παραδόθηκαν στον Χίτλερ (ακόμη κι όσοι προέταξαν μιά αντίσταση «γιά τα μάτια»), ή τήρησαν ευμενή ουδετερότητα. ΟΛΟΙ, δέ, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι σημερινοί βόρειοι Βαλκάνιοι γείτονές μας έγλειφαν την κ@λοτρυπίδα των ναζήδων.

Όμως, ποιούς κολακεύουν οι ηπαπαραίοι σήμερα; Ακριβώς αυτούς, που συνταχθήκαν με τους φονιάδες των στρατιωτών τους! (Καί φυσικά όχι εμάς, τον …«πυλώνα σταθερότητας». Μή σας περνάνε απ’ το κεφάλι κακές καί ανυπόστατες ιδέες!)

  • Οι «σύμμαχοι» τρόμαξαν να μας αφήσουν να πάρουμε τα δικά μας Δωδεκάνησα… αφού πρώτα μας έστησαν έναν ξεγυρισμένον εμφύλιο ( / ανταρτοπόλεμο / συμμοριτοπόλεμο, όπως θέλετε πέστε τον, η καλλιέπεια λίγη σημασία έχει· το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: θάνατος καί καταστροφή εις βάρος μας).
  • Κι άλλα πολλά τέτοια, ών ούκ έστι αριθμός.

. . . . . . . . . . .

Κοπρίτη Τσώρτσιλλ, μαλάκες ηπαπαραίοι… Ναί, οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες… Αλλά, αν χρειαστεί, καί πίνουν φραππέ ξύνοντάς τα σαν Έλληνες!

Γελάτε, έ;

Κι όμως! Δεν μιλάω τζάμπα.

Λίγο να σκεφτόσασταν, το όνομα «Αχιλλέας» θά ‘πρεπε να σας λέει πάρα πολλά, κοπρίτες «σύμμαχοι»!

Όταν θα μας χρειαστήτε (που έρχεται σύντομα η ώρα, που οπωσδήποτε θα μας χρειαστήτε), να φροντίσετε να έχετε βάλει βαζελίνη – ξέρετε πού.

Γιατί;

Διότι, κάτι τέτοια «δανεικά» της Ιστορίας ΠΑΝΤΑ πληρώνονται. ΜΕ ΤΟΚΟ.

Γελάτε με το ότι θα μας χρειαστήτε; Το θεωρείτε ανόητο ισχυρισμό; Κι όμως! Ήδη αρχίσατε να μας χρειάζεστε, πχ που μας ζαλίσατε τον έρωτα να στείλουμε δικό μας, άκρως απαραίτητο γιά την άμυνά μας οπλισμό στην Ουκρανία.

Γιατί δεν στέλνετε τα δικά σας προηγμένα όπλα;

Γιατί δεν πάτε εσείς να πολεμήσετε τους Ρώσσους; (Καί βάλατε μερικούς καραγκιόζηδες εδώ να λένε ότι η Ελλάδα …έχει πόλεμο με τη Ρωσσία!!!)

Τί περιμένετε από μιά μικρού πληθυσμού, αδύναμη, αλλά κυρίως πτωχευμένη χώρα; (Το ξέρουμε καλά: ο μόνος λόγος, που δεν αφήνετε τους εγχώριους πωλητικούς να κηρύξουν επίσημη πτώχευση, είναι ότι δεν θέλετε να γκρεμίσετε στην άβυσσο το ευρώ καί τους φίλους σας, τους Γερμανούς.)

[Βέβαια, εγώ ο ίδιος έχω γράψει ότι δεν σας είμαστε απαραίτητοι· μόνο που δεν διευκρίνησα ότι δεν σας είμαστε απαραίτητοι σήμερα απλά ως πολεμική δύναμη. Σας είμαστε απαραίτητοι γιά άλλα πράγματα, αλλά δεν θα διευκρινήσω τα πώς καί τα γιατί.]

«Συμμαχικά» σκατοερπετά, μή νομίζετε ότι θα γλυτώσετε την τιμωρία της ύβρεώς σας. Να το θυμάστε αυτό.

. . . . . . . . . . .

Ζήτω το «ΟΧΙ»!

Ζήτω το έθνος των Ελλήνων!

Ζήτω η Ελλάδα μας!

ΤΕΛΟΣ

. . . . . . . . . . .

Υγ 1: Με τη σημερινή κατάσταση γενικευμένης αδιαφορίας περί τα εθνικά θέματα / αφιλοπατρίας / αρνησιπατρίας (εδώ, η ίδια η -τύποις- αρχηγός του κράτους μας, καί συστηματικώς τα γράφει αυτά στο γηραλέο μ@υνί της), είναι ν’ αναρωτιέται κανείς τί νόημα έχουν πλέον οι εθνικές επέτειοι. Μόνο γιά κοπάνα μιάς μέρας είναι καλές, θά ‘λεγε (με πικρία) ένας σκεπτόμενος Έλλην.

Εντάξει, δεν είναι όλοι οι -τύποις καί ταυτότητι- Έλληνες εθνικώς σάπιοι. Αλλά, σας λέω μόνον το εξής: όταν έρθει το γενικευμένο χάος (που θα έρθει), αν συναντήσω άτομο, πχ απ’ αυτά που ζητάνε να πεθάνει η Ελλάδα να ζήσουν αυτά, δεν θα προλάβουν να το σφάξουν τα εντός Ελλάδος παρεπιδημούντα τζιχάντια.

Υγ 2: Γεμίσαμε νομπελίστες! Ειδικά σύσσωμη η -δήθεν- αντιπολίτευση είναι, τί να σας πω;! Τζιμάνια! Σαΐνια! 🙂

Επί τρία χρόνια (καί κάτι ψιλά), όχι μόνον κάνουν πλάτες στον κουκλοχαιρετάκια, αλλά καί υπερθεματίζουν – έχοντας βγάλει το σκασμό. Παραφωνία των Πρεσπών, εμβόλια, καταπάτηση άρθρων του Συντάγματος, κλοπές δημοσίου χρήματος… καί ούκ έσται τέλος. Προφανώς, όλα καλώς καμωμένα, γιά την «αντιπολίτευση»!

Οι λόγοι είναι δύο (πέρα από το ότι παίρνουν εντολές από τα ίδια αφεντικά των «λεσχών», κτλ κτλ) :

  • Εάν υπάρχει ατιμωρησία της νύν κυβερνώσης συμμορίας, ελπίζουν ότι θα ισχύσει καί γι’ αυτούς – όποτε (καί αν) κυβερνήσουν.
  • Καί αφήνουν τον κουκλοχαιρετάκια να φάει τα μούτρα του, γιά να μή σκάσουν τα σημαντικά θέματα στα δικά τους χέρια (όποτε -καί αν- κυβερνήσουν οι «αντιπολιτευόμενοι»).

Έλα, όμως, που -παρά τις κουτοπόνηρες προφυλάξεις τους- τους περιμένει κλύσμα!

Γιατί;

Επειδή, μόνον οι βλάκες δεν βλέπουν ότι έρχεται τρέχοντας η πλήρως ένοπλη φάση του Γ’ ΠΠ! (Τώρα, βέβαια, αν η εγχώρια «αντιπολίτευση» δεν το βλέπει αυτό, δεν μπορώ να βοηθήσω.)

Καί λοιπόν;

Καί λοιπόν, η Ιστορία λέει ότι: σε τέτοια περίπτωση, η Ελλάδα δεσμεύεται καί σέρνεται με το λουρί του σκύλου εκεί, όπου θέλουν οι «σύμμαχοι». Δεν θ’ αφεθούν, επομένως, οι εγχώριοι πωλητικοί να κάνουν τα δικά τους.

  • Στον Α’ ΠΠ, με πρόσχημα τη γερμανοφιλία (καί τη συγγένεια με τον Κάϊζερ) του βασιλιά Κωνσταντίνου, οι «σύμμαχοι» με τα πλοία τους βομβάρδισαν Πειραιά καί Αθήνα, διαίρεσαν την Ελλάδα στη μέση, κυνήγησαν καί σκότωσαν βασιλόφρονες στρατιώτες (ευζώνους)… ώστε η Ελλάδα να βγεί (με το στανιό) στον πόλεμο στο πλευρό τους.

. . . . . . . . . . .

[Μαλάκες ημιμαθείς καί εμπαθείς ερασιτέχνες εγχώριοι ιστορικοί του Διαδικτύου, που πετάγεστε σαν πορδές κι εκφέρετε γνώμη, την Ιστορία δεν τη διαβάζουμε επιλεκτικώς. Ο Κωνσταντίνος ήταν μέν συγγενής του Κάϊζερ, αλλά ταυτόχρονα ήταν καί συγγενής με τον «οίκο» της αγγλίτσας. Κι ο «οίκος», με τη σειρά του, κι αυτός συγγενής με τον Κάϊζερ!… ενώι οι στρατιώτες τους αλληλοσκοτωνόντουσαν στα χαρακώματα του Βερντέν. Όλοι οι βασιλικοί «οίκοι» της Ευρώπης είναι -εδώ κι αιώνες- συγγενείς μεταξύ τους.

Ο Κωνσταντίνος ήταν μέν γερμανόφιλος, ο δέ διαβόητος βαρώνος Σένκ έστελνε κρυπτογραφημένα σήματα μέσα απ’ το παλάτι – γνωστά πράγματα αυτά. Αλλά, μην κάνετε γαργάρα το συγγενολόϊ του Κωνσταντίνου καί με τον «οίκο» της αγγλίτσας… προσπαθώντας να δικαιώσετε -εμμέσως καί αναδρομικώς- την αισχρή συμπεριφορά των Αγγλογάλλων.

Τα ίδια καί με το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ. Φωνές!… τσιρίδες!… κακό!… «Οι κακοί Σοβιετικοί, μαζί με τους κακούς ναζί!…» Ναί, σύμφωνοι, δεν ήταν Παναγίες, ούτε οι μέν, ούτε οι δέ. (Απλώς, έκαναν διπλωματική «ρελάνς» σ’ αυτό, που θα διαβάσετε αμέσως παρακάτω.)

Αλλά, τα ίδια σκατά ήσαν καί οι Δυτικοί, που ακριβώς έναν χρόνο πρίν είχαν συνυπογράψει το σύμφωνο Τσάμπερλαιν / Νταλαντιέ / Χίτλερ / Μουσσολίνι. Αν δεν σας λέει τίποτε αυτό το τελευταίο (που, ως συνέπεια, είχε την αποθράσυνση του Χίτλερ), ρίξτε κανένα διάβασμα πρώτα, πρίν γεμίσετε το Διαδίκτυο με τις ανοησίες σας.]

. . . . . . . . . . .

  • Στον Β’ ΠΠ, οι «σύμμαχοι» επέβαλαν (ξανά!) την συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτόν· αφού πρώτα επέβαλαν δικτατορία.

Εμείς, εδώ, καί πικρές αναμνήσεις είχαμε από τον Α’ ΠΠ (οι ηττημένοι Βούλγαροι μας έδωσαν -με το «έτσι γουστάρω»– την ανατολική Μακεδονία καί τη Θράκη κοντά δυόμιση χρόνια μετά την υπογραφή της λήξεως του πολέμου), καί κουρασμένοι από πολέμους καί καταστροφές (καί κινήματα) ήμασταν, καί αισθανόμασταν (πολύ σωστά!) ότι ο επερχόμενος Β’ ΠΠ δεν μας αφορούσε.

Οπότε, σαΐνια της αντιπολίτευσης, τί νομίζετε ότι πρόκειται να γίνει τώρα, με τον Γ’ ΠΠ;

Βομβαρδισμός Πειραιά-Αθήνας δεν πρόκειται να γίνει, ούτε δικτατορία. Δεν είναι απαραίτητα αυτά. (Ίσως καί να μην τα σηκώνει η εποχή μας – ίσως, όμως.) «Δημοκρατικά» πράγματα, τώρα! Πάλι γίνεται η δουλειά καί μ’ αυτά.

Θα γίνει «οικουμενική» (συγ)κυβέρνηση, ώστε όλοι ανεξαιρέτως οι εγχώριοι πωλητικοί να είναι συνυπεύθυνοι γιά όσα συμβούν. Οπότε, μήν ελπίζετε, ώ …αντιπολίτεψις, ότι μόνον ο κουκλοχαιρετάκιας θα υποχρεωθεί να κάνει μακροβούτια στον βόθρο! Θα του κάνετε παρέα όλοι ομού!

. . . . . . . . . . .

Αλλά, τί να περιμένει κανείς από ανθρώπους, που δεν ξέρουν αν η Λέσβος και η Μυτιλήνη είναι ένα νησί, ή δύο!…