εκατόμβες και ..πόσο βόδια είστε !!ΠαλαιόςΣήμερα, από τις εκατοντάδες χιλιάδες κείμενα, της Κλασσικής, Προ-κλασσικής και Αλεξανδρινής εποχής, φτάσαμε να έχουμε μόνο μερικές χιλιάδες και αυτά κουτσουρεμένα ..μετά από την κοπτοραπτική στην οποία επιδόθησαν όλοι εκείνοι της κλασσικής εποχής (ναι  ..κυρίως και της δημοσκατικής Αθήνας) με την υποκίνηση των ανθ-ελληνικών παπαδαριών Δελφών, Ελευσίνας κλπ. κλπ. αλλά κυρίως του μαυροσκουτάδικου οβραιοχριστιανοταλιμπανικού βόθρου, που ακολούθησε, και που εκτός από τις σφαγές εκατομμυρίων στις οποίες πρωτοστάτησε, δεν άφησε τίποτε όρθιο στην Γραμματεία, απ’ όλη εκείνη την γνώση που είχε αναπτυχθεί μέχρις τότε, την στιγμή που η χλαπάτσα αυτή βρέθηκε στα πράγματα.

Έτσι ξωμείναμε, με το τίποτα, ή ελάχιστα, να προσπαθούμε να βρούμε άκρη …..

Είναι λες και τα Ζά, διαχρονικά έχουν απέχθεια στην γνώση, έτσι όταν αυτή αναπτύσσεται αρκετά, φροντίζουν να την γυρνάνε πάλι σχεδόν στο τίποτα.Μόνο τρία, ναι 3 μόνο, φτάσανε σε μας, από τα κείμενα της μακρινής πρό ιστορικής εποχής, και τούτα βέβαια λειψά, και κουτσουρεμένα Ορφέως, Ησιόδου και Ομήρου !!

Έτσι εκτός από τις διάφορες αντιγραφές και τις «δοκήσεις» του κάθε ηλίθιου – αλλά ποιός εχέφρων μπορεί να δώσει βάση σε δαύτα ..ουσιαστικά μόνο τα παραπάνω τρία κείμενα έχουμε, να μας μιλήσουν για την προ-ιστορική εποχή, το πως ήταν τα πράγματα, και το τι έγινε !!Δεν μας έφτανε όμως αυτό, αλλά έχουμε και τους διάφορους «ειδικούς» που ανάθεμα κι αν ξέρουν την τύφλα τους, εντούτοις είμαστε που είμαστε, επιμένουν να μας τυφλώσουν ολωσδιόλου.

Φαίνεται ότι δεν είναι τωρινό φαινόμενο, και «ειδικοί» πάντα υπήρξαν !!

..εκτός του ότι ήταν ντίπ καταντίπ Ζά, εντούτοις ήταν προικισμένοι μ’ ένα εξαιρετικό προτέρημα, το να είναι υπάκουοι στα κελεύσματα των εκάστοτε παπαδαριών, που ήθελαν τα πράγματα στα μέτρα τους ..έτσι φρόντιζαν τα υπόλοιπα Ζα να έχουν πάντα σανό, και να μην διανοούνται κάτι διαφορετικό ..αυτό το έκαναν με το να λένε, στα Ζα, εκείνα που ήθελαν τα σκατοπαπαδαριά !!Έτσι σιγά σιγά εκτός που ξεχάσαμε την ιστορία μας, ξεχάσαμε και το πραγματικό νόημα πολλών λέξεων.

Το πράγμα ήταν γνωστό, ακόμη και από την Κλασσική εποχή ..έτσι Αριστοτέλης, Αντισθένης, Επίκτητος, κλπ. κλπ. ,παρότρυναν τον κόσμο να μελετάει και να τηρεί τα νοήματα «Ἀρχή σοφίας ὀνομάτων επίσκεψις ..ή ..Ἀρχή παιδεύσεως ἡ τῶν ὀνομάτων ἐπίσκεψις» ..όμως κάπου φαίνεται να τα βρίσκουμε μπαστούνια ..όπως τα έβρισκαν από τότε, δεν ξυπνήσαμε ξαφνικά εμείς δηλαδή και το διαπιστώσαμε – αυτός, ίσως, ήταν και ο πρώτιστος λόγος, που ο Πεισίστρατος αναγκάσθηκε να καταγράψει τα αρχαιότερα υπάρχοντα κείμενα, έτσι ώστε να σταματήσει η «δόκηση» του κάθε ηλίθιου, ανάλογα με το πως και τι καταλάβαινε. 

Βέβαια από τότε έτρεξε πολύ νερό ..και τα πράγματα, τα πήρε κυριολεκτικά ο διάολος …

Ευτυχώς όμως, κάμποσο καιρό τώρα, ήρθαν εδώ οι κάθε είδους «ειδικοί» σωτήρες μας  ..και αντί ν’ ανοίξουν τα μάτια μας στραβωθήκαμε εντελώς …Σήμερα λοιπόν ..δεν θα προσπαθήσω να σας ξεστραβώσω ..απλά θα σας δείξω ένα πολύ μικρό μέρος, του πόσο ηλίθιοι και βλάκες είστε ..το επόμενο διάστημα, μην και σας πέσουν βαριά, θα σας τρίψω περισσότερα στην μούρη, μήποτε και κάνα Ζό σηκώσει επιτέλους το κεφάλι από τον σανό, κι αρχίσει να χρησιμοποιεί τον Νού του, να σκέφτεται και να συν-λογάται – καλά για τους «ειδικούς» δεν γεννάται θέμα, αυτοί αν δεν είναι το ίδιο ηλίθιοι με σας, τότε είναι τσιράκια του κατεστημένου, με σκοπό να διαιωνίσουν τα πράγματα, ώστε να μην διαταραχθεί το παραμύθι που σας πασάρει το σύστημα.

Λοιπόν ..θα πάρουμε μιά λεξούλα από τον Όμηρο, μιά λεξούλα που αναφέρεται δεκάδες φορές – την εκατόμβη/ες …..

Όπως μας λένε και αποδίδουν οι «ειδικοί» (αν και αυτά τα χάπατα μεταφράζουν, από το γερμανικά, Γαλλικά κλπ.), αυτό σημαίνει 100σταριές από βόδια (κυριολεκτικά βόδια και όχι «βόδια» σαν αυτούς) που εκείνοι οι μαλακοπύτουρες τα έκαναν θυσία στους θεουτζίκους.Δεν μπορεί ..αν ο Όμηρος δεν είχε αποτρελαθεί, ή δεν το είχε βάλει αμέτι-μουχαμέτι να τρελάνει τους επόμενους, τότε άλλο πράγμα σημαίνει το εκατόμβη, κάτι διαφορετικό εννοεί !!Ας πάρουμε μερικά τέτοια κομμάτια, από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια :

Επιστροφή Μενελάου από Τροία.

Μιά εκατόμβη όταν φτάνει στο νησί Φάρος, και άλλη μία όταν φεύγει.

Οδύσσεια Δ-351-359 & 581-582

Και η Μετάφραση από την Βικιθήκη


Ο Αχιλλέας χλευάζει και απειλεί τον Αγαμέμνονα ..

Όταν δε φεύγει ο Αχιλλέας, ο Αγαμέμνονας ρίχνει στην θάλασσα καράβι με 20 κωπηλάτες, την Χρυσηίδα κι εκατόμβη

Ιλιάδα Α-308-317

Πάμε ξανά Μετάφραση από Βικιθήκη


Το μουνόπανο-Οδυσσέας, οδηγεί την Χρυσηίδα και την εκατόμβη στον πατέρα της.

Ιλιάδα Α-430-450

Και ξανά οι Μεταφράσεις από ΒικιθήκηΈχουμε λοιπόν :

βοῦς – βοὸς  – βοΐ  –  βοῦν – βοῦ          

βόες – βοῶν – βουσὶ(ν) – βοῦς – βόες

..όμως η κλασσική γραμματική πουθενά δεν τρέπει το «βο» σε «βη» !!

εκατό + βη = εκατόμβη, αλλά ρε παιδιά που είναι τα βόδια ;; Εάν διαβάσετε τον Όμηρο θα βρείτε πολλές αναφορές σε εκατόμβες.

Όμως τι σκατά είναι αυτή η εκατόμβη ;;

Είναι δυνατόν ο Όμηρος να λέει για εκατοσταριές βόδια ;; ..ή τα «βόδια» είναι όλοι αυτοί οι «ειδικοί», που νομίζουν ότι οι άνθρωποι εκείνου του καιρού ήταν τόσο μαλάκες και βλήτα όσο ελλόγου τους ;;Πάμε παραπέρα ..και ας ξεκινήσουμε από το πρώτο ανάρτημα :

Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο Μενέλαος έκανε μιά εκατόμβη όταν έφτασε στον Φάρο, και άλλη μία όταν έφευγε ! ..ωραία ;; ..ωραία !!Εμείς τώρα πάμε ν’ αναρωτηθούμε :

Δηλαδή κουβαλούσε μαζί του 200 βόδια για την κάθε τελετή, χώρια που δεν ήξερε πόσες τελικά τελετές θα χρειαζόταν, μέχρι να φτάσει στην Σπάρτη, πέραν βεβαίως και μιάς καβάντζας, καλού-κακού, μην και του ψωφήσουν μερικά, αλλά και όσα θα τρώγανε οι ίδιοι, στον δρόμο του γυρισμού – τι λέτε ;; ..με καμμιά 500άρια είμαστε εντάξει ;;

Σημειωτέον ότι, μόνο για κάθε βόδι, ακόμη και παστωμένα, κολλητά το ένα στο άλλο, να τα έχεις, θέλεις για το καθένα 1×2 μέτρα = 2 τμ χώρο x 500 = 1000 τμ, 

Χώρια για τα χωρίσματα-περάσματα, τις ταΐστρες, τον σανό, το νερό και το σκατό και τον αναγκαίο κόσμο να τα περιποιείτε ..μέσες άκρες δηλαδή 4-5 φορές, τον χώρο για τα βόδια ..σύνολο περίπου 5000 τμ.Ας το πάμε αλλιώς ..ξεχωριστά και ελάχιστα για το κάθε βόδι :

 • χώρος βοδιού = 1×2 = 2 τμ
 • χώρος σανού = 1×2 = 2 τμ
 • χώρος νερού = 1×1 = 1 τμ
 • χώρος ταΐστρας = 0,5×1 =  0,5 τμ
 • χώρος περάσματος εμπρός = 0,5×1 = 0,5 τμ
 • χώρος σκατοβολιού = 0,5×1 = 0,5 τμ
 • χώρος πίσω = 0,5×1 = 0,5 τμ
 • Σύνολο χώρου για κάθε βόδι, το ελάχιστο 7-10 τμ.

Κάντε τον λογαριασμό λοιπόν !! ..πόσα καράβια έπρεπε να σούρνει μαζί του, ώστε να κουβαλάει τα βόδια και μόνο ;;Αλλά έχουμε ακόμη :

 • το κάθε βόδι ζυγίζει 700-1000 κιλά
 • ο σανός άλλα τόσα
 • το νερό παρομοίως
 • Μέσες άκρες 3-τόνους, 3000-κιλά για κάθε το βόδι.

Ξανακάντε τώρα τον λογαριασμό !! Ρε εδαύτοι, οι «ειδικοί», δεν πάνε καλά !! 

..θα χρειαζόταν έναν ολόκληρο στόλο, για να κουβαλάει τα βόδια, το σανό, το νερό και τους βοϊδοταϊστές, για τις τελετές των εκατομβών !! 

..και περιμένετε από τέτοια ζωντόβολα-«ειδικούς», να μορφώσουν τα καμάρια σας, και μάλιστα να τους περάσουν Όραμα ;; 

..μάλλον βοϊδοσύνη θα τους περάσουν, κάνοντας τα και αυτά «βόδια» σαν τους ίδιους (όχι ότι θα ζοριστούνε βεβαίως) ..ή Ζωντόβολα αν ποτιμάτε !! χα χά !!Τι σημαίνει λοιπόν εκατόμβη ;; ..ποιά η σημασία της/των τότε λέξεων ;;Πάμε στ’ άλλα αναρτήματα τώρα :

Κατά τους «ειδικούς», φαίνεται ότι την «μαλακία» την είχαν σύμφυτη οι Ατρείδες ..αλλά όχι μόνο ..είχαν και άλλα ωραία!!

Λοιπόν λέει ότι ο Αγαμέμνονας, εκτός από το «φρούτο» ανέβασε στο καράβι την Χρυσηίδα, 20 ναυτικούς, αλλά πάστωσε και 100 βόδια  ..τέτοια ικανότητα ρε παιδίμ’ άλλο πράμα !!

Πώς χώρεσαν 100 βόδια ;; ..και πως κατάφεραν, εκείνοι οι 20 άνθρωποι, να πάνε το καράβι στον Χρύση δεν ξέρω .. 

Θυμηθείτε ..μόνο για τα βόδια (ότι τα βόδια τα πήγαιναν κάπου εκεί κοντά, και δεν τα έκαναν περατζάδα στην Μεσόγειο, όπως τα έκανε ο μενέλαος) ότι έπρεπε το καράβι να έχει μόνο γι’ αυτά, 200 τμ χώρο, έστω και κολλητά, το ένα με το άλλο, να τα είχαν !!

Αλλά και δαύτα, μυρίζονταν φαίνεται ότι τα πάνε σούμπιτα για θυσία, και δεν κουνιόσαντε καν, περιμένοντας υπομονετικά το σφάξιμό τους  ..δεν έκαναν μπράφ μία, και να πάνε με το καράβι και τους λεβέντες στον πάτο της θάλασσας ..είπαμε όμως μαγικές ικανότητες είχε εκείνος ο Αγαμεμνωχλέμπουρας ..και τα βόδια τα είχε υπνωτίσει και καταστήσει υπάκουα, χωρίς να χρειάζονται επιτηρητές !!

Από την άλλη, πως και κατάφερναν 20νοματαίοι, να τσουλάνε το καράβι, ενώ κουβαλούσε 70-100 τόνους βόδια, χώρια το ίδιο το βάρος του καραβιού ;;  ..δεν ξέρω ..άντεστε να τους ρωτήσετε !! χα χά !!

Εγώ πάντως, δεν βλέπω πουθενά 100 βόδια, εκτός από τα «ειδικά» «προφεσόρικα» βόδια !!Το ερώτημα λοιπόν είναι :

Τι σκατά είναι η εκατόμβη ;; 

..γιατί μην μου πείτε 100 βόδια !! ..καθώς δεν θα περίμενε, ούτε ο πιό βλάκας, οι άνθρωποι εκείνου του καιρού, να είχαν πρόχειρες 100αριές βόδια, για να κάνουν θυσίες !!

Κάτι άλλο έλεγε ο Όμηρος, και κάποιοι το άλλαξαν σε εκατόμβη ;; 

..ή η θυσία, δεν ήταν με πραγματική σφαγή 100 βοδιών, αλλά εικονική, με κάτι (τρίχες, ουρές, αίμα, γάλα ή κάτι άλλο) που είχαν πάρει από 100 βόδια, και τα πετούσαν απλά στην φωτιά, για να ντουμανιάσουν ;;Καλά θα ‘πείτε : δουλειά δεν είχαμε να κάνουμε, και θ’ ασχοληθούμε με τις θυσίες και τα βόδια του ενός και του άλλου, εμείς έχουμε ν’ ασχοληθούμε με τα σημερινά «βόδια» !Εντάξει εντάξει !! ..συμφωνώ ότι πρωτίστως πρέπει ν’ ασχοληθούμε με τα σημερινά «βόδια», μόνο που αυτά τα «βόδια» υπάρχουν διότι όλα τα προηγούμενα «βόδια» θεωρούσαν την Σκέψη και την Λογική βαριά δουλειά ..αυτό είναι στο οποίο προσπαθούμε τόσο καιρό να σπρώξουμε τον κόσμο ..στο ν’ αρχίσει να Σκέφτεται και να χρησιμοποιεί Λογική !!

Το παραπάνω είναι μιά απλή προσπάθεια για να σας δείξω ότι όλοι αυτοί οι προφέσορες του κώλου, είτε είναι ηλίθιοι, είτε τσιράκια του συστήματος, που θέλουν να μασάτε, χωρίς αντιρρήσεις, τον σανό που σας πετάνε !!Μην επαναπαύεστε, θ’ ακολουθήσουν και άλλα, πιό βαριά, που θα ξεμπροστιάσουν όλους τους «ειδήμονες και ειδικούς», έχει να πέσει κλάμααααα ..αναμείνατε στην οθόνη σας !!Υγ.  και όπως, επιμένω να, λέω : ..σχόλια, μόνο επί του θέματος !