Δυό λογάκια: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!!!

. . . . . . . . . .

Είχα ακούσει ότι τους Πόντιους σε μεγάλο βαθμό τους έφαγαν οι ίδιοι οι προεστοί τους, με την ηλίθια δικαιολογία ότι: «- Οι Τούρκοι επί αιώνες δεν μας έκαναν κακό. Γιατί να μας πειράξουν τώρα;»

Κι έτσι, τους απέτρεψαν από το να φύγουν εγκαίρως καί να γλυτώσουν.

Δεν ξέρω αν ισχύει ή όχι· την αναφέρω προς γνώσιν καί συμμόρφωσιν… διότι προβλέπω πως σύντομα θ’ ακούσουμε κι εδώ τέτοιες μαλακίες. Του τύπου: «- Έλα, μωρέ, σιγά μή μας επιτεθούν οι Τούρκοι! Κι άμα γίνει πόλεμος, θα παρέμβει το ΝΑΤΟ καί θα τους σταματήσει!» Διότι ήδη ακούστηκαν στην Κύπρο το 1974: «- Μην κάνετε τίποτε, μιά άσκηση κάνουν οι Τούρκοι!»

(…Όπως είχαν ακουστεί καί την άνοιξη του 1203 στην Κωνσταντινούπολη: «- Τί ωραία καραβάκια έχουν οι σταυροφόροι! Αλλά την θεοφύλακτον πόλιν δεν μπορούν να την πάρουν!»)

Να είστε έτοιμοι, λοιπόν. Ανά πάσα στιγμή.

. . . . . . . . . .

Υγ: Ο Βενιζέλος έλαβε ευθεία απειλή σε επιστολή του Φόρεϊν Όφφις, να μην εκμεταλλευτεί το Ποντιακό αντάρτικο ως διαπραγματευτικό «ατού». (Έχει ήδη δημοσιευτεί το έγγραφο προ αρκετών ετών, διότι αποχαρακτηρίστηκε στα 90 χρόνια του.)

Δεν σχολιάζω εδώ το ποιόν του Βενιζέλου, δεν επιρρίπτω ευθύνες (ιστορικές, ή άλλες) σ’ αυτόν, ή σε άλλους· αλλά η αγγλίτσα, όσα μας έχει κάνει, θα τα πληρώσει πανάκριβα.