Πήγε και στη Λέσβο – και, με την ευκαιρία, πετάχτηκε καί δίπλα, στη Μυτιλήνη! 🙂

. . . . . . . .

Θα ρίξουμε μιά σύντομη ματιά στις πιθανές αστρονομικές / αστρολογικές (κι όχι μόνο) συγκυρίες της επίσκεψης του ποντίφηκα. Υπ’ όψιν, η εικόνα του ουρανού είναι όπως φαίνεται επάνω από κάθε τόπο – τον οποίο ορίζουμε στο Stellarium, πριν μας δείξει τις θέσεις των άστρων. Βέβαια, κι επειδή πρόκειται γιά προβολική Γεωμετρία, Αθήνα με Μυτιλήνη δεν έχουν σημαντικές διαφορές· αλλά δεν παραβλέπουμε τις λεπτομέρειες στον ορισμό τόπου.

. . . . . . . .

Κατ’ αρχήν, το (λεπτομερέστατο) πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψης το έχουν στα ΜΜΕ, κι εμείς (με λίγο διαδικτυακό ψάξιμο) το πήραμε από εδώ. Θα μείνουμε, όμως, στους κατά τη γνώμη μας σημαντικώτερους σταθμούς της περιοδείας, καί μόνο στη μητροπολιτική Ελλάδα. (Δηλ. όχι στην Κύπρο.)

 • Πρώτος σταθμός, άφιξη στην Ελλάδα (Αθήνα) από Κύπρο αεροπορικώς, το Σάββατο 04/12/2021 στις 11:15′ τοπική ώρα.

Μας κάνει τρομερή εντύπωση, που τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα ελάμβανε χώραν ολική έκλειψη Ηλίου, αν καί όχι ορατή στην Ελλάδα. (Πάνω από την Ανταρκτική συνέβαινε.)

Η έκλειψη είχε κορυφωθεί περίπου στις 10:30′ ώρα Ελλάδος, πράγμα που σημαίνει ότι βρήκε τον πάπα μέσα στο αεροπλάνο, το οποίο ήδη είχε μπεί στον Ελληνικό εναέριο χώρο, και βρισκόταν περίπου πάνω από τη Ρόδο. (Από Κύπρο μέχρι Αθήνα η πτήση κρατάει περίπου 1 ώρα και 45′.)

Ο ουρανός πάνω από την Αθήνα, τη στιγμή της άφιξης του αεροπλάνου:

Καί σε λεπτομέρεια:

Βλέπουμε πως η Σελήνη δεν περνάει ακριβώς μπροστά από τον Ήλιο, όσον αφορά τη θέαση από Ελλάδα. Βλέπουμε επίσης ότι πολύ κοντά στην έκλειψη αυτή βρίσκεται ο Ερμής.

Αν, πάντως, ενδιαφέρεστε καί γιά τις λεπτομέρειες της έκλειψης, αυτές βρίσκονται σε σχήμα, στο οποίο παραπέμπει η ιστοσελίδα της ΝΑΣΑ γιά τις εκλείψεις.

 • Δεύτερος σταθμός, η επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, να δεί τον Δυσώνυμο.

Η Σελήνη έχει προχωρήσει, κι έχει φτάσει σε ακριβέστατη σύνοδο (conjunction) με τον Ερμή. (Στην εικόνα βλέπετε το ισημερινό πλέγμα συντεταγμένων· τις γαλάζιες γραμμές. Στις άλλες εικόνες έχω το αζιμουθιακό πλέγμα, τις πορτοκαλιές γραμμές.)

 • Επόμενος σταθμός, η επίσκεψη στον αρχιεπισκοπικό ναό των καθολικών, τον Άγιο Διονύσιο Αρειοπαγίτη, στις 17:15′.

(Γιατί όχι καί στις 17:17′; lol!!!) Δεν αλλάζει ουσιαστικά κάτι στον ουρανό.

 • «Τζίζ» κάνει ο επόμενος (σημαντικός) σταθμός, η (ιδιωτική!) συνάντηση του πάπα με τα μέλη της «Εταιρείας του Ιησού»… τους γνωστούς Ιησουΐτες, στις 18:45′.

Αλλά δεν παρατηρούμε κάτι το αξιοσημείωτο ψηλά.

 • Πέμπτος σταθμός της περιοδείας, η επίσκεψη στο ΚΥΤ Μυτιλήνης την Κυριακή, 05/12/2021, στις 10:45′.

Εδώ βλέπουμε ότι η Σελήνη έχει μετακινηθεί περίπου στην περιοχή του Γαλαξιακού κέντρου (κόκκινος κύκλος) :

Βέβαια, αν ήταν να τηρηθεί ακριβές αστρονομικό «πρωτόκολλο» (γιά να πέσει η Σελήνη ακριβώς σε σύνοδο με το Γαλαξιακό κέντρο), η επίσκεψη θα έπρεπε να γίνει στις 05:30′ το πρωΐ. Αλλά δεν μπορούμε να τά ‘χουμε όλα σ’ αυτή τη ζωή, ακόμη κι αν είμαστε πάπες! 🙂

Ενδιαφέρον παρουσιάζει καί το λογότυπο της επίσκεψης του πάπα (το βλέπουμε εδώ) :

Λογότυπο; Ναί! Γύρευε καί τί αναμνηστικά μπλουζάκια τυπώθηκαν, κτλ. Το Βατικανό είναι κι επιχείρηση, μην ξεχνάτε! Εν πάσει περιπτώσει, το σκίτσο αυτό με την παπική τιάρα που γίνεται καραβάκι (σαν το καπέλλο του Σούπερ Μάριο του υδραυλικού, που γίνεται …διαστημόπλοιο! lol!!!), ήταν μάλλον ατυχής έμπνευση· διότι το μόνο ουράνιο καράβι, η Αργώ, την ίδια ώρα ήταν …βυθισμένο! 🙂 (Εννοώ, πολύ κάτω απ’ τον ορίζοντα. Η Αργώ στα γεωγραφικά πλάτη της Ελλάδας δεν φαίνεται στην εποχή μας ολόκληρη. Μόνο τα πανιά της ανεβαίνουν πάνω απ’ τον ορίζοντα. Πρέπει να φτάσεις περίπου μέχρι το Σουδάν, γιά να τη δείς.)

Προχωράμε στον επόμενο σταθμό:

 • Στις 16:45′ θεία λειτουργία (καθολική) στο …Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Τίποτε το ιδιαίτερο εν ουρανοίς.

 • Στις 19:00′ ανταποδίδει τα μουσαφιρλίκια ο Δυσώνυμος, στην πρεσβεία του Βατικανού στην Αθήνα (στην «Αποστολική Νουντσιατούρα»).

Παρομοίως τίποτε το ιδιαίτερο.

 • Τη Δευτέρα, στις 08:15′ το πρωΐ, επισκέπτεται την πρεσβεία κι ο πρόεδρος της Βουλής.

Πάλι τίποτε.

 • Ο τελευταίος σταθμός της παπικής περιοδείας που αναφέρεται, είναι στις 09:45′: επίσκεψη στο καθολικό σχολείο του τάγματος των Ουρσουλίνων.

Πάλι τίποτε.

Επειδή, όμως, «Ουρσουλίνες» σημαίνει -στην κυριολεξία- αρκουδίτσες, έψαξα να βρώ πού πέφτει εκείνη την ώρα η Μικρή Άρκτος. Με το αζιμουθιακό πλέγμα, είναι μακριά από το μεσουράνημα. Με το ισημερινό, το ακραίο αστέρι της ουράς της, ο Πολικός, βρίσκεται πάντα στο ανώτατο σημείο του ουρανού. Δεν μπορούμε, επομένως, να μιλήσουμε γιά συσχετισμό.

Αυτοί ήταν οι σημαντικοί σταθμοί της παπικής περιοδείας στην Ελλάδα. Τα επόμενα, πχ αναχώρηση από Ελλάδα καί άφιξη στη Ρώμη, δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Εκτός, ίσως, από την ακριβή σύνοδο Σελήνης-Αφροδίτης στις 03:00′ της 7ης Δεκεμβρίου 2021 τοπική ώρα Ρώμης, καί την ακριβή σύνοδο Σελήνης-Πλούτωνα δύο ώρες μετά, στις 05:00′, πάλι με τοπική ώρα Ρώμης.

Υπ’ όψιν, όλον αυτόν τον καιρό η Αφροδίτη βρίσκεται σε σύνοδο (όχι ακριβή, όμως, δηλ. όχι στις 0 μοίρες) με τον Πλούτωνα.

. . . . . . . .

Ας θυμηθούμε καί τί παρατηρήσαμε πεντέμιση χρόνια πρίν (16 Απριλίου 2016), στην τότε επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο: τη Σελήνη να βρίσκεται κάτω από την πατούσα του (αστερισμού του) Λέοντα…

…Εικόνα που θύμιζε τα παραδοσιακά Κινέζικα λιοντάρια-φύλακες της «Απαγορευμένης Πόλης», που παίζουν με μιά μπάλλα:

Αυτά, όσον αφορά τους αστρονομικούς συσχετισμούς.

. . . . . . . .

Τώρα, αν το πάμε κι ένα βήμα παραπέρα, ά λά Γκόρο Αντάτσι, θα δούμε καί τους εξής συσχετισμούς:

 • Η Ρόδος (θυμηθήτε: ώρα μέγιστης έκλειψης / πάπας πετούσε από πάνω της) είχε τον Κολοσσό, δηλαδή τον θεό Ήλιο.
 • Η σημαία του Γ’ Ράϊχ απεικονίζει μία έκλειψη Ηλίου, αν καί δακτυλιοειδή (όχι ολική). Έ, λοιπόν…
 • …Το Βατικανό φυγάδευσε όσους ναζί μπόρεσε στην Αργεντινή, πατρίδα του πάπα!
 • …Καί μιά που μιλάμε γιά φυγή, η «φυγή» (στις 3 Δεκεμβρίου 2021) από την ενεργό πολιτική της αντιπαθέστατης σκατόγριας της Γερμανίας , που είχε το ίδιο αξίωμα με τον Χίτλερ, καγκελάριος (ού μήν καί βιολογική συγγενής του, καταπώς λένε κάτι κακές γλώσσες), συνοδεύτηκε από τελετή καθαρά, καθαρώτατα ναζιστική! (Σύνδεσμος 1, σύνδεσμος 2 – όλο το φίλμ της τελετής. Δεν βάζουν μυαλό οι Γερμανοί, πάει καί τελείωσε.)

Κι αν δούμε καί τ’ αστρολογικά, τί βγαίνει; Πρόχειρα θα λέγαμε ότι ο φορέας σκοτεινών δυνάμεων (έκλειψη) πάει να προσηλυτίσει τον Δυσώνυμο (Σελήνη σύνοδος με Ερμή), καί οι σχετικές συνομιλίες (αφού η Σελήνη παίρνει τη δύναμη του Γαλαξιακού κέντρου) στοχεύουν στην αποκάλυψη παναρχαίων αποκρύφων γνώσεων (Σελήνη σύνοδος με Αφροδίτη), καί δή, δύναμης (Σελήνη σύνοδος με Πλούτωνα), που προέρχονται από πολύ παλιά (παρομοίως).

Είπαμε, όμως, πρόχειρη ανάλυση – στο ποδάρι.

. . . . . . . .

Εντάξει, όλ’ αυτά μπορεί να ισχύουν, αλλά μπορεί καί όχι· μπορεί απλά να γίνονται γιά εντυπωσιασμό των αφελών (ακόμη καί των ψαγμένων: «ερευνητών», «συνομωσιολόγων», ή άλλων). Τά ‘παμε… πρώτοι εμείς εδώ (απ’ όλη την «ερευνητική κοινότητα») αμφισβητήσαμε το αγαπημένο μας παιχνίδι, τις «ματριξιανές» διαιρέσεις του χρόνου.

Εμένα, όμως, μου βασανίζουν το έρμο το μυαλουδάκι μου έτερά τινα, γιά τα οποία απαντήσεις δεν βρίσκω:

 • Τί σκατά γυρεύει ο πάψ ειδικά στη Μυτιλήνη, την οποία μάλιστα επισκέφθηκε δύο φορές μέσα σε μιά πενταετία;

(Κι αν δεν ήταν στη μέση η εθιμοτυπία, δηλ. να είναι υποχρεωμένος να δεί πρώτα την Κατίνα καί τον κουκλοχαιρετάκια, πάω στοίχημα πως θα πήγαινε κατ’ ευθείαν εκεί. Δεν θα σταματούσε στην Αθήνα.)

Να θέλει, άρα γε, να μάθουμε καλά το μάθημά μας, ότι πρέπει οπωσδήποτε ν’ ανοίξουμε σύνορα καί καρδιές (καί σπίτια, καί πορτοφόλια… καί πόδια, καί πισινούς) στο κάθε πιθήκι που μας κουβαλιέται εδώ καί παραβιάζει τα σύνορά μας με το έτσι γουστάρω; (Κι αυτός, τί θα κερδίσει άμα μαντρώσουμε όλ’ αυτά τα ερπετά στη Λέσβο; )

Να ισχύουν πράγματι όλ’ αυτά τ’ αστέρια καί τα φεγγάρια, καί ταυτόχρονα η Μυτιλήνη να παίζει κάποιον πανάρχαιης καταγωγής απόκρυφο ρόλο σε συνδυασμό με δαύτα, τον οποίο εμείς σήμερα αγνοούμε, αλλ’ αυτός τον γνωρίζει;

Ή, τί;

. . . . . . . .

Απαντήσεις δεν βρίσκω· αλλά, ειλικρινά σας λέω, κάτι μέσα μου με προτρέπει να κοιτάζω κυρίως την πρακτική πλευρά του θέματος. Όσο εμείς επιμένουμε πανεθνικώς ν’ ασχολούμαστε με μαλακίες (ιούς, εμβόλια, αλληλοβρισίδια στα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης», πολιτικές σαχλαμάρες τύπου εκλογές γι’ ανάδειξη αρχηγού πεθαμένου κόμματος, κτλ κτλ)…

…Τα όντως σημαντικά (πχ λαθρομετανάστευση) συνεχίζουν να συμβαίνουν – καί στο τέλος θα μας πνίξουν.

ΤΕΛΟΣ

. . . . . . . .

Υγ: Κι αν όλη αυτή η αστρονομική / αστρολογική ανάλυση είναι άνευ σημασίας, άρα το ιστολόγιο ασχολείται με σκουπίδια;

Τά ‘παμε. Εστιάζουμε στην πράξη, στο πρακτέον – αλλά δεν παραλείπουμε να ρίχνουμε καί μιά ματιά στα «φευγάτα» θέματα. Καί το πρακτέον τώρα σημαίνει:

 • Να σταματήσουμε τις ανοησίες με το ολημερίς χάζεμα στα ιντερνέτια καί την ανταλλαγή ύβρεων («ψέκια», καί λοιπές ανοησίες).
 • Να κλείσουν οριστικά τις τηλεοράσεις, όσοι τις έχουν ακόμη ανοιχτές.
 • Να οργανώσουμε την επιβίωσή μας εν όψει επερχομένων.
 • Κι άμα είμαστε μάγκες, να δοκιμάσουμε να προμαντέψουμε πού πάνε τα γεγονότα. (Εδώ ακριβώς παίζει η έρευνα στο παράξενο, ως ισχυρός προβλεπτικός παράγων.)

Αυτά.