Τό ‘χω πεί αρκετές φορές: μέγιστη εφεύρεση το Διαδίκτυο! Τα ιστολόγια καί οι ιστότοποι (κυρίως τα πρώτα) είναι αλληλοδιδακτικά σχολεία.

Αρκεί να προσέχει κανείς τί γράφει.

Έτσι, καί με αφορμή τις τρομερές πυρκαϊές των ημερών μας, κυκλοφορούν διάφορα παραμυθολογήματα… που, καλό είναι να σταματήσουν.

Εφ’ όσον, όμως, δεν σταματάνε τόσο εύκολα, θα τους τραβήξουμε εμείς το χειρόφρενο.

Αν μή τί άλλο, στις δύσκολες αυτές ώρες οι ανευθυνότητες αυτές κάνουν ζημιά.

. . . . . . .

Μύθος πρώτος:

«- Τελειώνει η πολιτική καριέρα του Μητσοτάκη!»

Σας έχω εξηγήσει κατ’ επανάληψη ότι: εδώ καί κάποια χρόνια (δέκα με δεκαπέντε), εξ ορισμού δεν υφίσταται (πιθανή μελλοντική) πολιτική καριέρα κανενός. (Γι’ αυτό -μεταξύ των άλλων- είδατε να καταποντίζεται το κάποτε πανίσχυρο Πασόκ.)

Εκείνο που υφίσταται, είναι πολιτικοί-τζιχάντια, οι οποίοι θα κάνουν τη ζημιά καί θα φύγουν, αφού «ανατιναχτούν»· χωρίς να τους νοιάζει η οποιαδήποτε πολιτική καριέρα. Τα άτομα αυτά παίρνουν τις σχετικές εντολές καταστροφής της Ελλάδας από τα γνωστά σκοτεινά κέντρα αποφάσεων, εκλέγονται με τη γνωστή διαδικασία, τις εκτελούν, καί γειά σας!

Θέλετε απόδειξη; Εντάξει.

Πόσα βγάζει ένας πρώθυ στο Ελλαδιστάν;

Ας πούμε είκοσι χιλιάρικα ευρά τον μήνα καθαρά.

Αυτό σημαίνει ότι τον χρόνο θα βγάλει 240 χιλιάρικα, καί σε είκοσι (20) χρόνια ως πρώθυ (που ποτέ κανένας δεν έκατσε τόσο) θα τσεπώσει 4,800,000 ευρά. Κοντά πέντε μύρια.

Κι εντάξει, αυτά είναι τα φανερά. Ας υποθέσουμε, όμως, ότι έχει καί τα κρυφά «τυχερά» του (από μίζες, κτλ), που είναι ενδεχομένως άλλα 200 (διακόσια) μύρια.

Έ, λοιπόν! Γιατί να μην πάρει προκαταβολικά 500 (πεντακόσια) μύρια ευρά κρυφά σε μιά εξωχώρια σε κάτι απίθανες χώρες, καί να ξεχάσει τελείως την όποια μελλοντική 20ετή πολιτική του καριέρα στο Ελλάντα…

…αν απλά εκτελέσει τις εντολές των σκοτεινών κέντρων αποφάσεων μέσα σε μία μόλις θητεία; (Ή καί …μισή.)

Μπροστά σε τέτοιο όφελος, ποιός τη χέζει τη δημοφιλία, τις προεκλογικές εκστρατείες, καί τις ψήφους των χωρικών! Ή μήπως θαρρείτε ότι τα σκοτεινά κέντρα αποφάσεων δεν μπορούν να βρούν τόσο χρήμα;…

…εφ’ όσον το χρήμα σήμερα είναι απλά λογιστικές εγγραφές σε υπολογιστές, σε συγκεκριμένα χέρια;

Το πιάσατε, τώρα;

Συμπερασματικώς, η καριέρα του Μητσοτάκη δεν θα τελειώσει όπου νά ‘ναι. Ούτε αργότερα. Έχει ήδη τελειώσει, από την ώρα που οι ψηφοφόροι του Αϊδωνάϊ τον έβγαλαν πρόεδρο του κόμματός του στις εσωκομματικές εκλογές.

Από την ώρα, που ζώστηκε τα εκρηκτικά κι ανέλαβε αποστολή αυτοκτονίας.

Από τότε τέλειωσε.

[Ώρα, βέβαια, είναι ν’ ανακαλύψει -με καθυστέρηση Ράν-Τάν-Πλάν- ο κάθε παπάρας πως τέλειωσε κι η πολιτική καριέρα του Καμμένου!!!… που έκανε όλη την Ελλάδα βάση των ηπαπαραίων καί στόχο των Ρώσσων, καί δή τζάμπα.

Τέλος πάντων, ο καθένας με τα μυαλά του.]

. . . . . . .

Μύθος δεύτερος:

«- Να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης!» (Αφού τα θαλάσσωσε.)

Ρέ αφελείς!

Ρέ χαζοβιόληδες!

Ρέ μαλάκες!

Ρέ Ζά του Παλαιού!!!

Οι άγραφοι νόμοι της επιχειρηματικής (αλλά καί της πολιτικής) πιάτσας έχουν αναφερθεί αρκετές φορές στα ιντερνέτια. Μην κάνετε πως δεν τους ξέρετε!

Ένας απ’ αυτούς, λοιπόν, λέει:

When things go shit, blame somebody else!

Μή μεταφράζω, τώρα. Καταλαβαινόμαστε.

Λοιπόν… Ποιός θα παραιτηθεί, είπατε;

Καί γιά ποιό λόγο, είπατε; «Ευθιξία»;

Τ’ είν’ αυτό;

Άει ξυπνάτε, ρέ!

. . . . . . .

Μύθος τρίτος:

«- Οι εμπρησμοί έγιναν γιά τις ανεμογεννήτριες!»

Ετούτος εδώ ο μύθος έχει μιά λογική βάση, δηλαδή δεν είναι καπνός χωρίς φωτιά. Όπως είναι κι οι αντίστοιχοι μύθοι (γιά τα αίτια των εμπρησμών) περί οικοπεδοφάγων, Τούρκων πρακτόρων, κτλ.

Σωστά όλα τα παραπάνω – εν μέρει.

Όμως, το χοντρό αίτιο των εμπρησμών βρίσκεται αλλού.

Βλέπετε, το δάσος είναι ένα σύνολο πραγμάτων· δεν είναι μόνο τα δέντρα.

 • Είναι πουλιά στα ψηλά.
 • Είναι διάφορα ζώα στα χαμηλά.
 • Είναι συμβιωτική βλάστηση (από πικραλήθρες μέχρι μανιτάρια).
 • Είναι διάφορα μάλλον χρήσιμα ζουζούνια, με κορυφαία τις μέλισσες.
 • Είναι συγκράτηση εδαφών καί σωστή κατανομή των ομβρίων υδάτων στο υπέδαφος.
 • Είναι …κι ό,τι άλλο δεν μού ‘ρχεται στο μυαλό αυτή τη στιγμή. (Μέχρι κι η αυτοφυιής φούντα, γιά τους μερακλήδες! lol!!!)

Λοιπόν, εάν καεί το δάσος, καίγονται μαζί του κι όλα τα παραπάνω. Κι αν δεν υπάρχουν μέλισσες, ποιός θα κάνει γονιμοποίηση των φυτών – καί πώς; Θα ρουφάνε οι αγρότες τη γύρη με καλαμάκια του φραππέ, καί μετά θα την κάνουν «φού!» απάνω στα λουλούδια;

Το κάψιμο των δασών, λοιπόν, είναι ευθύ χτύπημα στην τροφική αλυσίδα – άρα στη διατροφή των Ελλήνων.

Σας καλώ, επομένως, να σκεφτήτε πόσα δάση μέλλουν ακόμη να κάψουν αυτοί οι γκάνγκστερζ (αν δεν τους σταματήσουμε εγκαίρως), καί σε ποιές περιοχές της Ελλάδας.

Σας καλώ, επίσης, να σκεφτήτε τί ακριβώς πάει να πεί η φράση του αρχιγκάνγκστερ, ότι «θα καταπολεμήσει τον νατιβισμό».

Το καταλαβαίνετε τώρα λιγάκι καλύτερα το νόημά της;

. . . . . . .

Μύθος τέταρτος:

«- Πρόκειται γιά το σχέδιο Τυφών!»

Κι ετούτος ο μύθος έχει μιά λογική βάση, αλλά δεν πρόκειται γιά το σχέδιο «Τυφών» στην ολότητά του· αλλά γιά μέρος του.

Εάν έχετε λίγη λογική στο κεφάλι σας, θα καταλάβετε ότι πρόκειται μονάχα γιά το πρώτο μέρος. Εάν έχετε ακόμη λίγη λογική, θα καταλάβετε καί τί θα επακολουθήσει – με μαθηματική ακρίβεια.

Αλλά, θα σας τα πω κι εγώ.

Το σχέδιο «Τυφών», άλλως: το να καταστρέψεις τις υποδομές του αντιπάλου πριν του επιτεθείς, δεν είναι ούτε πρωτότυπο, ούτε καινούργιο. Θα έλεγα ότι διδάσκεται εδώ καί χρόνια σε κάμποσα εγχειρίδια πρακτόρων καί σαμποτέρ, οπότε -πιστεύω- με λίγο ψάξιμο στο Διαδίκτυο θα βρήτε κανένα. Απλά, το όνομα «Τυφών» ταιριάζει σε σχέδιο καταστροφής ειδικά της Ελλάδας, διότι εμείς …έχουμε προηγούμενα με τον κύριο αυτόν.

Εν πάσει περιπτώσει, αν θέλετε να καταστρέψετε τις υποδομές μιάς χώρας, χοντρικά έχετε τους εξής στόχους:

 • Πείνα του πληθυσμού της. (Είπαμε, καμμένα δάση καί καλλιέργειες.)
 • Δίψα. (Δηλητηριασμός του πόσιμου νερού. Να πάτε να διαβάσετε πώς καταστράφηκε η Κίρρα στις αρχές του 6ου αιώνα πΧ.)
 • Ασθένειες. (Κάποτε πετούσαν ψόφια ποντίκια στα πηγάδια, ή ζωντανά μέσα στις πόλεις του εχθρού. Ή μολυσμένα ζώα με ασθένειες μεταδιδόμενες στον άνθρωπο, όπως μελιταίο πυρετό, κτλ. Σήμερα, επάγουν ασθένειες με …εμβόλια.)
 • Καταστροφή δικτύων. (ΔΕΗ καί κεραιών τηλεπικοινωνίας.)
 • Καταστροφή στρατιωτικών εγκαταστάσεων με σαμποτάζ.
 • Ψευδείς φήμες.
 • Εξαγορά πιθανών προδοτών.
 • Κτλ κτλ.
 • Στρατιωτική επίθεση.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν έχει φτάσει ακόμη η ώρα της επίθεσης εναντίον μας – από πλευράς τουρκίτσας, εννοώ. Διότι η τουρκίτσα δεν είναι ακόμη έτοιμη. Ούτε εμείς έχουμε φτάσει ακόμη στο απαραίτητο επίπεδο …προδοτικού αφοπλισμού μας.

Είναι φανερό πλέον, πως πρέπει πρώτα να φύγει απ’ τη μέση ο Ερντογάν.

Διότι αυτός μπορεί να είναι μεγαλόστομος, αλλά μαλάκας δεν είναι. Με τα πολλά, κατάλαβα ακόμη κι εγώ πως δεν σκοπεύει να ρισκάρει ευθεία επίθεση εναντίον της Ελλάδας, αφού γίνεται μιά χαρά η δουλειά του καί τώρα, όπως πάνε τα πράγματα.

Άρα, πρέπει να φύγει απ’ τη μέση αυτός, καί να βρεθεί ο παρορμητικός μαλάκας, που θα ετοιμάσει τον στρατό της τουρκίτσας γιά πόλεμο καί θα διατάξει επίθεση.

Δηλαδή, δουλειά που θέλει λίγο παραπάνω από δωδεκάμηνο γιά να υλοποιηθεί, από τότε που θα την αποφασίσουν.

Άρα, η πρώτη φάση του «Τυφώνα» μπορεί μέν να ισχύει, αλλά όχι μόνη της· κι όχι τόσο νωρίς, αν δεν δούμε να συνοδεύεται από τις υπόλοιπες κατά σειράν. (Προσωπική εκτίμηση, αλλά δεν βλέπω καί εναλλακτικές.)

Το μετά, βέβαια, είναι εύκολο να το μαντέψουμε:

 • Θα μας επιτεθεί η τουρκίτσα καί θα πάρει φαλάγγι μιά Ελλάδα μειωμένη κατά 2 εκατομμύρια υπερασπιστών της (ανδρών καί γυναικών – τόσο ξενητεμένων, όσο καί νεκρών από εμβόλια καί ασιτία) παραγωγικής καί αναπαραγωγικής ηλικίας, υπό το απαθέστατο βλέμμα τόσο των ηπαπαραίων, όσο καί του Ξανφού Γκιένους.

Αυτό, επειδή κανείς δεν θέλει να υπάρχουν μετά τον πόλεμο οι νόμιμοι διεκδικητές της περιοχής – δηλαδή, εμείς… αφού τη θέλουν αυτοί γιά πάρτη τους.

 • Όμως, λίγο πριν ξεκινήσει πάλι μιά νέα τουρκοκρατία, την τουρκίτσα θα την ξεσκίσουν πατόκορφα Ρώσσοι τε καί Δυτικοί. Επειδή ακριβώς την περιοχή τη θέλουν γιά πάρτη τους!

Όχι, δηλαδή, να φάει ο σκύλος καί να μείνουν οι αφεντάδες νηστικοί! Δεν γίνονται αυτά.

. . . . . . .

Τώρα, το τί θα γίνει μετά απ’ αυτά… δεν γνωρίζω.

Πάντως, παράκληση: μη μου ζαλίζετε τον έρωτα με τις μαλακίες περί «προφητευόμενου», που άρχισαν πάλι να γεμίζουν ιστοσελίδες επί ιστοσελίδων. Δεν αντέχω άλλο.

Αν θέλετε να κάνετε καλό στην Ελλάδα, να μάθετε να σκέφτεστε· έστω καί τώρα, στο καί μισή.

Κι όσοι ξέρετε ήδη να σκέφτεστε, να σκέφτεστε περισσότερο!

ΤΕΛΟΣ

. . . . . . .

Υγ: Έχει καί πέμπτον μύθο, γιά την αναδάσωση. Σ’ αυτόν, όμως, θ’ αφιερώσω ξεχωριστό άρθρο.

Διότι πιό εύκολο είναι ένας καράφλας να γίνει δασύτριχος ωσάν μαϊμού (ακόμη καί με τις αλοιφές του Βδελλόπουλου), παρά να ξαναδημιουργηθεί δάσος με τις μαλακίες που διάβασα αυτές τις μέρες.

Αναμείνατε.