Ποιό είν’ αυτό; Κοιτάχτε… δεν υπάρχουν πολλά κανάλια. Ένα είναι, με πολλά ονόματα. (Αφορισμός φίλης συναδέλφου.)

Εν πάσει περιπτώσει, αφού το εν λόγωι κανάλι φέρεται όπως φέρεται, καλό είναι να σκεφτούμε το γιατί.

Προσωπική (συμπερασματική) γνώμη είναι πως δεν φέρεται έτσι, (μονάχα) επειδή τού ‘δωσαν χρήμα. Δεν γίνεται γιά τα χρήματα ο λόγος! Διότι, αν είναι να δωροδοκήσεις τυχάρπαστους αρδ, γιά να λένε όσα θες εσύ να πούν, είτε τσεπώσουν χρήμα, είτε όχι, κάποια στιγμή μπορεί να σου την κάνουν γυριστή – εφ’ όσον πρόκειται γι’ αλήτες καί τυχοδιώκτες. (Κι εφ’ όσον βρεθούν άλλοι -λέμε τώρα…-, που πληρώνουν περισσότερα.) Ο υπόκοσμος δεν είναι να τον εμπιστεύεσαι.

Άρα, κάτι ισχυρώτερο απ’ το χρήμα τους κρατάει. Κάτι πολύ δυνατό κρατάει πχ τον Εισαγγελάτο απ’ τα φυστικάκια πού ‘χει στο παντελόνι του. Κάτι, που αναγκάζει τους αρδ να φέρονται σαν τις μαριονέττες-πωλητικούς του Pet Goat.

Οπότε… ποιό είν’ αυτό; Ά; Ποιό μπορεί να είναι;

Τίποτε το ιδιαίτερο το σημερινό, απλώς ακόμη μία άσκηση λογικής.

Υγ: Ενώι εξ ορισμού είναι η κορυφαία άσκηση λογικής, η συνομωσιολογία έβγαλε κακό όνομα, επειδή μαζεύει πολλούς βλάκες, ανισόρροπους, καί άτομα με μνήμη χρυσόψαρου.

Μαθαίνω ότι συμβαίνουν κάτι τυχαίοι θάνατοι, λέει· που, φυσικάαααα, κανείς δεν τους συσχετίζει με το εμβόλιο του κοροϊδοϊού. Κανείς, όμως δεν θυμήθηκε ότι τέτοιες «τυχαιότητες» εμφανίζουν καί οι θάνατοι από το λεγόμενο «σκονάκι της μάγισσας»… μιά ουCIA, που την πετάς σ’ ένα ποτήρι νερό (ή στο φαγητό), κι αυτός που την πίνει, ύστερ’ από κάτι τέρμινα, καπούτ. Από καρδιά, στομάχια, συκώτια, εγκέφαλο, ό,τι θες. Τυχαίο αίτιο θανάτου σε τυχαίο χρόνο, ώστε κανείς να μή συσχετίσει τον θάνατο με πιθανούς δολοφόνους – κι ενώι το θύμα, μέχρι να καταπιεί το δηλητήριο, ήταν υγιέστατο.

Κάτι μου λέει ότι έγινε μεταφορά …τεχνογνωσίας στους Κινέζους (όπως με τα ολοκληρωμένα κυκλώματα), κι ας αφήσουν οι ηπαπαραίοι τα σάπια γιά «κακούς Κινέζους» – κι οι Κινέζοι τα κινεζοσάπια γιά παγκολίνους καί τα ρέστα.