Διαβάζω πως αυτές τις μέρες κάτι ξανάγινε με το βόρειο γειτονικό κρατίδιο· φανατικές διαδηλώσεις, λέει, ανθελληνισμός, ξαναλέει, τέτοια πράγματα. (Λες καί δεν γινόντουσαν ποτέ πρίν αυτά, καί τώρα τά ‘δαμε γιά πρώτη φορά καί ξαφνιαστήκαμε!) Καί ξανάρχισαν όλοι οι εδώ πάλι την κλάψα: είναι προδοτική η συμφωνία των Πρεσπών, η νουδού έκανε κωλοτούμπα, καί τα ρέστα.

Ξέρετε κάτι;

Στην χαρτοπαιξία, υπάρχει κάτι, που ονομάζεται «μπλόφα». Στην καθημερινή ζωή, υπάρχει η παροιμία: «Ρίχνω άδεια, γιά να πιάσω γεμάτα.» Στην αρχαία-αρχαία Ελλάδα υπήρχε ο Δούρειος Ίππος, καί το ρητό: «Φοβού τους Δαναούς, καί δώρα φέροντας!»

Οπότε, η α-συμφωνία των Πρεσπών ήταν μεν εντολή των ηπαπαραίων (που θέλουν ελεγχόμενες απ’ αυτούς εστίες έντασης σ’ όλη τη Γή), την οποία εξετέλεσαν τα εδώ σκουλήκια του σφύριζα, αλλά θα μπορούσε να γίνει όπλο, προς όφελός μας.

Λοιπόν, δεν φταίνε οι Σκοπιανοί γιά όσα γίνονται.

Δεν φταίνε (σχεδόν…) ούτε οι σφυριζαίοι προδότες, που την υπέγραψαν.

Φταίνε οι νουδουπροδότες, που επιμένουν να τηρούν μονομερώς μιά συμφωνία ήδη νεκρή.

Από πότε νεκρή;

Μά, από τις 31 Δεκεμβρίου 2018. Διότι τότε ακριβώς ήταν το χρονικό όριο, ώστε να συμμορφωθούν οι Σκοπιανοί με όσα υπέγραψαν.

Αλλά δεν κάνανε τίποτε απ’ όσα υποσχέθηκαν γραπτώς!… καί παράταση ΔΕΝ προβλέπεται. Άρα, εδώ καί δυόμιση χρόνια, η α-συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα μεταχειρισμένο κωλόχαρτο, καί τίποτ’ άλλο. Αυτή είναι η αξία της!

Ούτε τις αλυτρωτικές διατάξεις του Συντάγματός τους κατήργησαν, ούτε τους αλυτρωτικούς χάρτες τους σταμάτησαν να εκδίδουν, ούτε τις πινακίδες τους άλλαξαν, ούτε τίποτε. Κι όχι μόνον, αλλά το χόντρυναν περισσότερο: αντί γιά «Βόρεια Μακεδονία», επέβαλαν (με τις πλάτες των ηπαπαραίων, βέβαια) το σκέτο «Ματσεντονίγια». Μ’ άλλα λόγια, η υπογραφή τους έχει λιγώτερη αξία κι απ’ την υπογραφή του Αλεκσάκι.

Εάν, λοιπόν, είχαμε κυβέρνηση με έστω στοιχειώδη πατριωτισμό, θα μπορούσε να πετύχει πάρα πολλά απ’ αυτή την κατάσταση.

  • Πρώτον, αντί να τρώμε στη μάπα τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών, θα επιβάλαμε τον δικό μας. «Βόρεια Μακεδονία» θέλετε; Πολύ ωραία! Αλλ’ αυτό σημαίνει πως πρόκειται γιά Ελληνικό έδαφος, καί οφείλει να ενσωματωθεί στη Μητέρα Πατρίδα! Το: «Μακεδονία-ο,τιδήποτε» είναι καθαρά Ελληνική υπόθεση, καί δεν ανήκει ούτε σε Πάρθους, ούτε σε Οστρογότθους, ούτε σε κανέναν μή-Έλληνα.
  • Δεύτερον, θ’ αδειάζαμε οριστικώς τους φορτικούς αλήτες ηπαπαραίους σ’ αυτό το θέμα. Θα τους λέγαμε ότι ναί μέν, εμείς ήμασταν καλά παιδιά καί σας κάναμε το χατήρι καί υπογράψαμε, αλλά βλέπετε τί κάνουν οι Σκοπιανοί! Καί νέα συμφωνία ΔΕΝ ξανα-υπογράφουμε, μή μας ξαναπρήξετε. (Αυτό ονομάζεται «κλύσμα με βαζελίνη», κι οι ηπαπαραίοι καί θα το τρώγαν μεγαλοπρεπώς, καί θα βγάζαν καί το σκασμό.)
  • Τρίτον, ΔΕΝ θα είχαμε όλες τις παρεπόμενες συνέπειες – από την οικονομική ζημιά των παραγωγών μας (με τις αλλαγές στις ονομασίες προελεύσεως των προϊόντων), μέχρι την επικείμενη γένεση μειονοτικού ζητήματος από πλευράς Σκοπιανών (καί με τις πλάτες των ηπαπαραίων). Καταλαβαίνετε πόσο σοβαρό είναι ΕΙΔΙΚΑ αυτό το τελευταίο; Αντί να μιλάμε εμείς γιά την καταπνιγμένη Ελληνική κοινότητα στα Σκόπια, μιλάνε οι πορδές γι’ ανύπαρκτο μειονοτικό!
  • Τελευταίον, αλλ’ όχι έσχατον, δεν θα είχαμε την τουρκίτσα να φτιάχνει δικούς της στρατιωτικούς θύλακες μέσα στα Σκόπια – με τη βάση Μπόντστηλ (των ηπαπαραίων, βεβαίως-βεβαίως) να κάνει τα στραβά μάτια.

Έτσι, η α-συμφωνία των Πρεσπών αντικειμενικώς ήταν επικίνδυνη γιά την Ελλάδα επί ένα εξάμηνο μέσα στο 2018, αλλά σήμερα όχι. (Εκτός αν πιστεύετε ότι κινδυνεύουμε από φαντάσματα.) Όπως ήταν επικίνδυνα (γιά λίγο χρόνο) τα ναυπηγημένα στην προπολεμική Γερμανία αντιτορπιλλικά μας, μέχρις ότου τα βύθισαν τα Στούκας. Μ’ άλλα λόγια, κι αν είχαμε ηγέτες έξυπνους καί -κυρίως- πατριώτες, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοια άσφαιρα «δωράκια» σε εχθρούς μας, που σ’ ένα εξάμηνο το πολύ θα ήσαν χωρίς αντίκρυσμα. (Καί να πουλάμε καί διεθνή μούρη «καλών προθέσεων καί σχέσεων».) Αλλά δέν…

Αυτή ακριβώς είναι η προδοσία της νουδούλας: όχι ότι έκανε κωλοτούμπα σ’ όσα έλεγε προεκλογικώς, αλλά το ότι έβγαλε απ’ τα σκουπίδια το μεταχειρισμένο κωλόχαρτο, τό ‘πιασε ευλαβικά, καί τό ‘βαλε στο εικόνισμα. (Φυσικά, ισχύει καί το ότι τα άτομα αυτά -εκτός από προδότες- είναι καραμπινάτα ηλίθια: όταν ο εχθρός σε πυροβολάει, εσύ δεν απαντάς με τους καλούς τρόπους της βαρώνης Στάφφ.)

Δεν γράφω άλλα επί του θέματος, δεν έχει νόημα. Μόνο σας συνιστώ ν’ αρχίσετε να βλέπετε καουμπόϋκες ταινίες.

Δείχνουν λεπτομερώς το πώς στήνονται οι κρεμάλες.