(προηγούμενο)

 

εν είμαστε με τα καλά μας, γενικώς!… Η κρίση μας, η εξυπνάδα μας ως λαού, έχει μηδενιστεί.

Άκου, «καναδυό νησάκια θα μας πάρουν»! Αφού οι Τουρκαλάδες μιλάνε πλέον ξεκάθαρα ΚΑΙ γιά Κρήτη!!! Δηλαδή, όχι μόνο τον διάδρομο του ανατολικού Αιγαίου θέλουν, αλλά κοιτάζουν καί να τον «ταπώσουν» από νότια (γιά να τον ασφαλίσουν), με Κρήτη καί Κύπρο. (Αν μή τί άλλο, γιά να μην προλάβει κανένας άλλος -χμ- ενδιαφερόμενος να πατήσει Κρήτη καί Κύπρο… το Οξαποδουήλ, ας πούμε.)

 • Την μέν Κύπρο την έχουν σίγουρη (διότι καλός μ@λάκας είναι κι ο μπεκροκανάτας – μας συναγωνίζεται επαξίως στην εθνική μειοδοσία, βλέπεις…), γι’ αυτό καί διαβάσατε (όσοι παρακολουθείτε τα «ψιλά» των ειδήσεων) πως οι Τουρκαλάδες αποβίβασαν πρό μηνών νέα τάγματα αρμάτων μάχης καί Πυροβολικού στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα του νησιού.
 • Την δέ Κρήτη θέλουν επίσης να τη φάνε, καί το λένε στα ίσα. Εκτός από τον νομό Χανίων! Όχι πως συμπαθούν ειδικά τους Χανιώτες, αλλά εκεί βρίσκεται η βάση της Σούδας, καί δεν θέλουν να τα βάλουν με τα φιλαράκια τους, τους ηπαπαραίους.

Άκου, «καναδυό νησάκια θα μας πάρουν»!… Ευτυχώς, που αρκετά από τα θρησκευτικά ιστολόγια το λένε πλέον στα ίσα, πως αρκετές από τις προφητείες που κυκλοφορούν, είναι «πειραγμένες». Αλλά εμείς οι υπόλοιποι, ρέ παιδί μου; Εμείς, των οποίων το μυαλό επιμένει ακόμη να δουλεύει; Τί πάθαμε, καί δεν βλέπουμε τα προφανή;

Συνεχίζουμε, όμως.

 

vi. πλάνη 6 – Δεν θα μας επιτεθεί ποτέ η τουρκίτσα!

«Απλώς μας φοβερίζει, διότι δεν τη συμφέρει ο πόλεμος. Προσπαθεί να κερδίσει τα πάντα απ’ την Ελλάδα, χωρίς να ρίξει ούτε μιά σφαίρα.» (Λένε οι «αναλυτές».)

Ναί, πώς;! Απ’ αυτό το πλευρό να κοιμάστε!

Κατ’ αρχήν, η όποια εδαφική κυριαρχία άλλου κράτους καταλύεται ΜΟΝΟ με πόλεμο. Μετά, οι όποιες συνθήκες με άλλο εχθρικό κράτος σπάνε επίσης ΜΟΝΟ με πόλεμο· ή καί σε περίοδο ειρήνης μέν, αλλά υπό πολλές προϋποθέσεις.

 • Μία από τις οποίες είναι το να δημιουργηθεί μή ισοφαρίσιμη υπεροχή οπλικής ισχύος (ώστε ο αμυνόμενος να εκφοβίζεται διαρκώς).
 • Μία άλλη, είναι το ν’ αλλάξουν οι διεθνείς συνθήκες επί το ευνοϊκώτερον γιά τον επιτιθέμενο.
 • Καί μιά τρίτη, είναι το μυστικό παζάρι με τα υπόλοιπα αναμένοντα (γιά πλιάτσικο) τσακάλια – τί δίνω, τί παίρνεις / τί δίνεις, τί παίρνω.

Όσον αφορά την πρώτη προϋπόθεση, είναι γνωστό πως η Τουρκία υπερεξοπλίζεται, ενώι εδώ -αντιθέτως- τ’ αφήσαμε όλα τα στρατιωτικά στο έλεος, γιά χάρη του ΔΝΤ. Όσον αφορά τη δεύτερη, γάτα η τουρκίτσα, γνωρίζει άριστα Ιστορία – κι έχει καί προϋπηρεσία στο σπόρ. Μην ξεχνάτε ότι τους Έλληνες στο έδαφός της τους ξέσκισε δεύτερη φορά μετά το 1922 με τον φόρο «Βαρλίκ» (κι άλλα τέτοια ωραία, στα οποία έχει πείρα – πχ φυλακίσεις κι εξορίες), ενόσωι η Ελλάδα βρισκόταν υπό Κατοχή. (Με ελεύθερη κι ετοιμοπόλεμη Ελλάδα, δεν θα τολμούσε να το κάνει.) Περιμένει, λοιπόν, σήμερα να μπλεχτούν οι Δυτικοί σε τίποτε άγριες καταστάσεις, ώστε να εφορμήσει εναντίον μας απερίσπαστη.

Κι όσον αφορά την τρίτη προϋπόθεση: πέρα απ’ το παζάρι με τις πετρελαϊκές (διότι, σιγά μην αφήσουν αυτές οι κουφάλες τον Ρετζεπίκα να τα φάει όλα μόνος του), παίζονται κι άλλα γεωπολιτικά… όπως πχ η ενθρόνιση Ρώσσου πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Διότι, τί νομίζετε; θ’ αφήσει ο Βαλόντυα την ευκαιρία να φύγει, να ΜΗΝ υλοποιηθεί το παλαιό όνειρο των Ρώσσων γιά δικό τους πατριάρχη; Ή ότι δεν μας τη φυλάει καί δεν θα μας τη φορέσει με την πρώτη ευκαιρία, με τις μαλακίες πού ‘κανε ο Βοθρολυμαίος στην Ουκρανία με τους σχισματικούς;

Τέλος, τα παζάρια με τους λοιπούς τσάκαλους περιλαμβάνουν καί την ανοχή τους, την ευνοϊκή ουδετερότητά τους, όταν η τουρκίτσα επιτεθεί εναντίον μας. (Πάρτε μιά ιδέα του τί πρόκειται να κάνουν σε επίθεση της τουρκίτσας οι «σύμμαχοί» μας -δηλαδή, απολύτως τίποτε-, απ’ όσα λέει εναντίον μας από τώρα εκείνη η λέχρα, ο Στόλτενμπεργκ.) Κι όλα στο μιλητό, όπως καταλαβαίνετε· διότι δεν γίνεται να διαρρεύσουν τέτοια έγγραφα.

[Τώρα, θα μου πείς… καί με το που διέρρευσε η ύπαρξη της χαρτοπετσέτας του Στάλιν, πάνω στην οποία αποφασίστηκε …γραπτώς η τύχη της Ελλάδας μετά τον Β’ ΠΠ, τί έγινε;…]

 

Όλ’ αυτά, λοιπόν, είναι θέμα χρόνου, το πότε θα υλοποιηθούν. Ο Γιώργος Αδαλής έχει πεί κατ’ επανάληψη ότι τα μισά μας οπλικά συστήματα απαξιώνονται λόγωι παλαιότητας το 2021, δηλαδή του χρόνου. Αλλά, κάπου εκεί (συν / πλήν) συγκλίνουν κι οι χρονογραμμές των υπολοίπων (παζαριών, κτλ), σύμφωνα με προσωπικές μου εκτιμήσεις.

Βέβαια, δεν μπορώ να σας πω ακριβώς το πότε θα επιτεθεί η τουρκίτσα εναντίον μας· μπορεί καί μέσα στο 2020, μπορεί όμως καί να περιμένει μέχρι το 2022, γιά παράδειγμα. Δεν μπορώ να σας πω, διότι γενικώς δεν μπορεί να σας πεί κανείς! Βλέπετε, από ετών έχουμε εισέλθει σε περίοδο άκρας (γεω)πολιτικής ρευστότητας παγκοσμίωςτα σημερινά σχέδια καί συμφωνηθέντα ανατρέπονται άρδην αύριο. Οπότε, κάθε πρόβλεψη κινδυνεύει να πάει στον κουβά.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι θα μας επιτεθεί – κι είναι θέμα το πολύ 24 μηνών από σήμερα. Είναι σχεδόν αναγκασμένη να το κάνει. (Είπαμε, έχει αυτοκρατορικό φέρσιμο επιθετικής εξωστρέφειας – ως μόνη διέξοδο επιβιώσεως.) Οπότε, προετοιμαστήτε από τώρα.

 

vii. πλάνη 7 – Η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει πόλεμο με χάλια οικονομία!

Επίσης χοντρό σφάλμα – κι επίσης αλλάξτε πλευρό στον ύπνο σας, να μην πιαστήτε. Μπορεί καί παραμπορεί!

Η οικονομία της τουρκίτσας όντως μπορεί να πηγαίνει κατά διαόλου, αλλ’ αυτό ΔΕΝ θα την εμποδίσει να ξεκινήσει επιθετικό πόλεμο εναντίον μας. Καθόλου δεν θα την εμποδίσει.

Γιατί;

Γιά δύο ΑΚΡΩΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ λόγους.

 • Πρώτον, διότι αν καταλάβει Ελληνικά εδάφη, μή νομίσετε ότι απλά θα κάτσει να τα κοιτάει. Θα τα εκμεταλλευτεί αγρίως – κι απ’ όσους Έλληνες δεν σκοτώσει, θα τους πάρει μέχρι καί το βρακί που φοράνε. Αλλοιώς, τί νόημα θα έχει μιά στρατιωτική κατάκτηση, αν δεν κάνει καί το σχετικό πλιάτσικο; Άρα, θα ρεφάρει το οικονομικό άνοιγμα.

Μην ξεχνάτε, ότι τον «ατυχή» πόλεμο του 1897 (μ’ όλες του τις συνέπειες – στρατιωτικές, οικονομικές, κτλ) μας τον έκανε η τουρκίτσα, επειδή την έβαλε η γερμανίτσα!… Διότι με την πτώχευση που εκήρυξε ο Τρικούπης το 1896, οι Γερμανοί ομολογιούχοι του Ελληνικού Δημοσίου μείνανε με άχρηστα κωλόχαρτα στο χέρι. Αυτά να ξέρετε, Έλληνες! Πληρώναμε τα κερατιάτικα των Γερμαναράδων καί των Τουρκαλάδων μέχρι το 1967 τουλάχιστον. Εβδομήντα χρόνια είχαν οι ξένοι το χέρι τους στο ταμείο του δικού μας Δημοσίου!

 • Καί δεύτερον, η τουρκίτσα γνωρίζει άριστα το πού το πάνε οι Δυτικοί!

«- Καί πού το πάνε οι Δυτικοί, ωρέ Εργοδότη;»

 

Μάθημα Ιστορίας.

Το 1453, οι Δυτικοί περίμεναν περιχαρείς να πέσει η μΠόλις στα χέρια του Μεχμέτ του Β’, κι άνοιγαν σαμπάνιες. (Τρόπος του λέγειν· δεν γνωρίζω αν είχαν τότε σαμπάνιες. Μεθοκοπούσαν, πάντως, από χαρά.) Γιατί; διότι περίμεναν ο Μεχμέτ να τους την πουλήσει μετά… εφ’ όσον δεν διοικούσε κράτος (εναντίον κράτους), αλλά μιά μετακινούμενη πολυφυλετική ορδή χωρίς ξεκάθαρους στόχους – πέρα απ’ το πλιάτσικο. Άρα, τημ μΠόλιν τί θα την έκανε;

 

[Πρόκειται γιά τη διαφορά νοοτροπίας του νομά με την νοοτροπία του εγκατεστημένου. Διαφορά, η οποία αντικατοπτρίζεται σ’ όλους τους τομείς, από την καθημερινή ζωή μέχρι την αντίληψη γιά το δικαιϊκό σύστημα. Γιά παράδειγμα, ο νομάς λέει: «- Εφ’ όσον έστησα το τσαντήρι μου εδώ, όλα τ’ αποκάτω καί τα γύρω-γύρω, μέχρι εκεί που βλέπω, είναι δικά μου!» Ο εγκατεστημένος λέει: «- Εφ’ όσον κατέχω το οικόπεδο κι είναι δικό μου, τότε μπορώ να χτίσω σπίτι σ’ αυτό.»

Τα ίδια καί στο Δίκαιο των γεννήσεων: οι ηπαπαραίοι (νομάδες όντες καί σφετεριστές της γής των Ινδιάνων) λένε πως όποιο παιδί γεννηθεί στις ηπαπάρα, αυτομάτως παίρνει υπηκοότητα· πράγμα που -αν θυμάμαι καλά- πάει ν’ αλλάξει ο Τράμπ. Στην Ελλάδα λέμε ότι Ελληνική ιθαγένεια παίρνεις, αν καί οι δυό γονείς σου είναι Έλληνες. (Δυστυχώς, στο ψευτο-Ρωμαίϊκο -πονηρώς πως- δεν διακρίνεται η ιθαγένεια απ’ την υπηκοότητα· ας είναι καλά οι Βαυαροί του Όθωνα, κι ο κάθε ποδίτσας νομοπαρασκευαστής από τότε.) Πράγμα που πήγε να τ’ αλλάξει ο Γιωργάκης ΓΑΠας, καί να μας φέρει τις αμερικανιές των νομάδων επηλύδων… γιά νά ‘χει τα χέρια του ελεύθερα – κι αυτός, καί ο κάθε μετέπειτα ΠΡΟΔΟΤΗΣ- να χαρίζει νομιμοφανώς ιθαγένειες στους λάθρο.

Οι οργανωμένες πόλεις, δηλαδή (σαν την Κωνσταντινούπολη του 1453), δεν είναι γιά τα δοντάκια των νομάδων. Αυτό είναι το νόημα όλης αυτής της κουβέντας. (Καί γι’ αυτό ο Μεχμέτ έθεσε στην υπηρεσία του τους Βυζαντινούς γραμματείς καί φαρισαίους -όσους άφησε ζωντανούς-, διότι η διοίκηση πόλεων δεν περιλαμβανόταν στις ικανότητες των γενιτσάρων.)

Τέλος πάντων, δεν το αναλύουμε άλλο, διότι ξεμακραίνουμε πολύ.]

 

Όμως, ο Μεχμέτ τους την έφερε των Δυτικώνε, διότι τημ μΠόλιν την κράτησε γιά πάρτη του. Καί σε μεταγενέστερη αλληλογραφία του με τον πάπα, ερωτηθείς γιατί κρατάει τημ μΠόλιν, απάντησε ότι: «…-Πήραμε εκδίκηση γιά την Τροία!»!!!

Σήμερα, όμως, επειδή καί οι Δυτικοί ξέρουν καλά Ιστορία, δεν θ’ αφήσουν να επαναληφθεί αυτό το λάθος. Θα την ξεσκίσουν την τουρκίτσα, αφού πρώτα αυτή μας κατακτήσει! Κι επειδή καί οι τουρκαλάδες ιθύνοντες γνωρίζουν άριστα Ιστορία, αυτό το ενδεχόμενο το περιμένουν.

 • Άρα, θα κοιτάξουν να κατσικωθούν μόνιμα καί στις δυό πλευρές του Αιγαίου…
 • …άρα, πόλεμος…
 • …στον οποίο θα παίξουν τα πάντα σε μιά ζαριά…
 • …κι άμα κερδίσουν, άντε κούνα τους μετά!

Ο πόλεμος, λοιπόν, είναι αναπόφευκτος· ακόμη κι αν το κρατικό ταμείο της τουρκίτσας είναι άδειο.

 

Βέβαια, μένει η λεπτομέρεια, του γιατί οι Δυτικοί να μην ευνοήσουν εμάς – αν θέλουν μονάχα ένα κράτος (υποταγμένο σ’ αυτούς, εννοείται) να κατέχει καί τις δυό όχθες του Αιγαίου. Όμως, τό ‘χουμε απαντήσει κι αυτό:

Εάν εμείς απελευθερώσουμε την ανατολική Ελλάδα (της Μ. Ασίας), δεν πρόκειται ούτε να το κουνήσουμε από ‘κεί, ούτε να πουλήσουμε οποιοδήποτε τμήμα της. Διότι όλ’ αυτά τα μέρη είναι δικά μας, από χρόνων αμνημονεύτων. Είμαστε κύριοί τους, κι όχι τυχαίοι περαστικοί! Αντιθέτως, η σημερινή τουρκίτσα (ως πολυσυλλεκτικό κράτος) δεν πολυδιαφέρει από την ορδή του Μεχμέτ. Άρα, δεν έχει την ιστορική «κόλλα» να κολλήσει στα εδάφη μας, άρα (μετά την όποια κατάκτηση Ελληνικών εδαφών) είναι πανεύκολος αντίπαλος γιά τους Δυτικούς.

Σ’ εμάς, όμως, τί να πούν οι Δυτικοί; να φύγουμε απ’ το σπίτι μας;

Γι’ αυτό βάζουν την τουρκίτσα να μας ξεκάνει, καί περιμένουν τη σειρά τους.

 

viii. Συμπέρασμα

Ο πόλεμος με την τουρκίτσα έρχεται, καί θά ‘ναι ολοκληρωτικός!

Μην ακούτε το κάθε ζώον στην τηλεόραση, που λέει: «- Καί τί θέλετε, δηλαδή; να κάνουμε πόλεμο;» Αν μή τί άλλο, ακόμη κι αν δεν θέλουμε εμείς πόλεμο, θα μας τον επιβάλουν οι άλλοι, καί δή ΧΩΡΙΣ να μας ρωτήσουν. Ούτε οι Ιταλοί μας ρώτησαν το 1940, αν θέλουμε πόλεμο.

Τώρα, βέβαια, όποιο ζώον δεν ξέρει Ιστορία, αμολάει όποια μαλακία του κατέβει. Πχ ότι σε τυχόν συνομιλίες με τους τουρκαλάδες, «…- Θα χάσουμε το Καστελλόριζο, αλλά θα κερδίσουμε τη Ρόδο!» Να με συμπαθάτε που δεν καταλαβαίνω τέτοιες σοφίες, αλλά έχω την εντύπωση πως η Ρόδος είναι ήδη δική μας. Άρα, τί να «κερδίσουμε» από δαύτην; (Καί γιατί να χάσουμε το -επίσης δικό μας- Καστελλόριζο; το χρωστάμε κανενός; )

Απορώ, όμως, που οι δημοσιοκάφροι επιμένουν να καλούν στις εκπομπές τους πιθήκια. Δέ βαρέθηκαν τόσα χρόνια, να βγάζουν στο γυαλί το ίδιο καί το ίδιο ζωϊκό βασίλειο, καί να ζητάνε τη γνώμη του; Καί μετά απορούν, που η τηλεθέαση πάει στα Τάρταρα. Δέ βαρυέσαι, όμως· πρόβλημά τους. Όχι δικό μας.

 

(επόμενο)