απετάν Άρης!… Έτσι μεταφράζεται (κάπως ελεύθερα) το όνομα του κερατοβάπορου Ορούτς Ρεῒς.

Εφ’ όσον, όμως, μιλάμε γιά Άρη, γιατί κανείς δεν σκέφτηκε να κάνει συσχετισμό με τα συμβαίνοντα εις τους ουρανούς; εννοώ, πλανήτη Άρη καί λοιπά άστρα.

Γιατί κανείς δεν σκέφτηκε να κάνει συσχετισμό του στολίσκου των πλοίων που το συνοδεύουν…

 

 

με κάποιο σμήνος άστρων…

…όπως τις Πλειάδες

 

 

(Δεν είναι πολύ σόϊ αυτός ο συσχετισμός, αλλά έρευνα κάνουμε. Δοκιμάζουμε πιθανότητες.)

…κι όχι μονάχα πάγιο, ή σημερινό αστρικό σχηματισμό, αλλά καί μελλοντικό…

 

 

…ξέρω ‘γώ, την επερχόμενη συσσώρευση των πλανητών του Ηλιακού μας Συστήματος κοντά στον Βασιλίσκο…

…μιά που η σημαία της τουρκίτσας (καί του πακισκατάν) απεικονίζει την Ηλιακή έκλειψη του 9600 πΧ κοντά στον Βασιλίσκο (έναρξη εκστρατείας Ατλάντων εναντίον Ελλάδας) ;

(Καί μιά που το τουρκιγιέ φλάμπουρο είναι ζωγραφισμένο απάνω στο κερατοβάπορο; )

Δεν είπαμε, όπως …κάτω έτσι καί πάνω; Καί να παίρνει στροφές το μυαλό σας, παρακαλώ! Το: «όπως επάνω, έτσι καί κάτω», ισχύει μέν γι’ ακίνητα μνημεία (ναούς, πυραμίδες, κτλ) – ναί, έτσι το ξέρουμε παραδοσιακώς· αλλά, γιατί να μην ισχύει καί γιά κινούμενα αντικείμενα, πχ πλοία;

 

Στο σημείο αυτό, σα να με ρωτάτε πολλοί: «- Γιατί να μπούμε στον κόπο;».

Διότι:

  • είτε δεν υπάρχει τέτοιος συσχετισμός, οπότε πράγματι είναι τζάμπα κόπος,
  • είτε υπάρχει.

Στη δεύτερη αυτή περίπτωση, έχουμε χτυπήσει χρυσωρυχείο! Εάν όντως πέσαμε μέσα, θα καταλάβουμε πολλά πράγματα από τέτοιον συσχετισμό.

  • Κατ’ αρχήν, εάν οι Τουρκαλάδες σκαμπάζουν απ’ αυτά τα πράγματα, κι αν αυτά ταιριάζουν με το θρησκευτικό τους πλαίσιο. (Οπότε έχουν καί το ελεύθερο να τα χρησιμοποιούν.)

Βλέπετε, η (γνωστή) Αστρολογία κι η Πτολεμαϊκή Αστρονομία είναι καθαρά δικές μας υποθέσεις, τις οποίες διαχρονικώς προσπαθούν να μιμηθούν καί να εκμεταλλευτούν κάτι λεβέντες από Δύση μεριά. (Καί κάτι άλλοι, με μυτόγκες.)

  • Εάν, λοιπόν, οι Τούρκοι έχουν (απ’ τους ιμάμηδες) το καλώς έχειν να παίζουν με τέτοια patterns, σε δεύτερο στάδιο θα διαπιστώσουμε καθαρά αν ενεργούν αυτόνομα, ή είναι δασκαλεμένοι – καί ποιός τους δασκάλεψε.
  • Επίσης, μπορούμε να καταλάβουμε ποιόν συμβολισμό / ποιές δυνάμεις επικαλούνται μεταφυσικώς πως.
  • Επίσης, μπορούμε να καταλάβουμε πού θα πάει η δουλειά με τα καράβια τους, απλούστατα (προ)βλέποντας τις μελλοντικές κινήσεις των άστρων! (Πότε σταματάνε αυτά κι αρχίζουν ανάδρομη κίνηση, άρα πότε θα αναστρέψει πρύμναν το Ορούτς να επιστρέψει στη βάση του – κτλ.)
  • Τέλος, μπορούμε να συμπεράνουμε καναδυό άλλα πραγματάκια από το pattern· πχ τη θέση του υποβρυχίου, που συνοδεύει τον σχηματισμό. (Ίσως βρίσκεται στη θέση της -νέας- Σελήνης, στην τρίτη εικόνα. “Σκοτεινή” γάρ αυτή, “σκοτεινό” κι αυτό.)

Οπότε, είδατε καθαρά τί καί πόσα μπορούμε ν’ ανακαλύψουμε, αν παίξουμε λίγο το μυαλουδάκι μας!

 

Άντε, λοιπόν, ανασκουμπωθήτε καί κάντε τίποτε από ψάξιμο! Όλα εγώ θα σας τα δίνω έτοιμα;

 

. . . . . . . . . . . . . . .

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2020-08-12 μεσημέρι

 

Καλά το είχα υποψιαστεί!… Η διάταξη των Τουρκικών πλοίων είναι αυτή, που είχαν μόλις πρίν λίγο (ίσως καί τις προηγούμενες μέρες – διότι κινούνται γρήγορα) ο Κρόνος με κάποιους από τους μεγάλους δορυφόρους του. (Κλίκ στην εικόνα γιά πλήρες μέγεθος.)

 

 

Καί με λίγο ζούμ-άουτ:

 

 

Χθές βράδυ, πάντως, η διάταξη ήταν η ίδια, αλλά με άλλους δορυφόρους. Μόνο που είχα ήδη αναρτήσει το άρθρο, καί επιφυλασσόμουν γιά ενημερώσεις, επειδή ήθελα να ψάξω κι άλλες εκδοχές με την ησυχία μου.

Ο ίδιος ο Άρης,τώρα, βρίσκεται στους Ιχθύες. (Σημαίνει πολεμικό υποβρύχιο, κατά μία ερμηνεία. Είμαι περίεργος να μάθω το όνομα του υποβρυχίου, που συνοδεύει την νηοπομπή!)

 

 

Λέτε να επαναληφθεί ο 15Αύγουστος του 1940; Ελπίζω πως όχι.

 

Υγ: Εμείς εδώ στο μπλόγκι πάμε απλά να μας φύγει ο καημός… μήπως καί δούμε όσα δεν είδε άλλος κανείς, κι αποκτήσουμε μιά άλφα περηφάνεια γιά την εξυπνάδα μας, βραδερφέ! Διότι κατά βάσιν το ανέκδοτο είναι γνωστό, καί (…το παραδέχομαι…) δεν χρειάζεται πολύ ψάξιμο στ’ άστρα: οι Τούρκοι θα κάνουν ό,τι γουστάρουν, κι ο δικός μας στόλος θα περιοριστεί στο μπανιστήρι.

Πάει περίπου ως εξής:

“- Μπήκαν 20 ναυτικά μίλια μέσα στην ΑΟΖ μας!”

“- Τους παρακολουθούμε!”

“- Μπήκαν 200 ναυτικά μίλια μέσα!”

“- Τους παρακολουθούμε!”

“- Φτάσανε στον ναύσταθμο!”

“- Τους παρακολουθούμε!”

“- Ετοιμάζονται να πυροβολήσουν!”

“- Τους παρακολουθούμε!”

 

Αυτά όλα, βεβαίως-βεβαίως, θυμίζουν σενάριο μιάς ταινίας του Γκουσγκούνη (δικό του το σενάριο), όπου ο Γκουσγκούνης ήταν αστυνομικός επιθεωρητής, κι έβλεπε με τα κυάλια κάτι κακούς.

Γυρίζει, λοιπόν, ο βοηθός του (που ήταν δίπλα του), καί του λέει:

“- Αρχηγέ, μας είδαν!”

“- Ναί, μας είδαν!”, απαντάει ο Γκουσγκούνης, με τη βαρειά Θεσσαλική προφορά του.

“- Αρχηγέ, έρχονται κατά ‘δώ!”

“- Ναί, έρχονται κατά ‘δώ!”

“- Αρχηγέ, μας φτάσαν!”

“- Ναί, μας φτάσαν!”

“- Αρχηγέ, θα μας πιάσουν!”

“- Ναί, θα μας πιάσουν!”

…Το θέμα, όμως, είναι ότι ο Γκουσγκούνης δεν μπορούσε μέν να γράψει σενάρια της προκοπής, αλλά ήταν χρήσιμος σ’ άλλη δουλειά. Ετούτοι εδώ, σε ποιά δουλειά είναι χρήσιμοι;