ήμερα, παιδιά μου, θα κάνουμε Γεωγραφία!

«- Μάλιστα, κύριε!»

 

Που λέτε, παιδιά μου, η Νιγηρία είναι μιά χώρα της κεντρικής Αφρικής.

Αλλά εκεί έχει πολλά κακά, καί δεν βλέπω κανένα καλό. (Εκτός από έναν μουσικό – αλλά κι αυτόν τον είχε, δεν τον έχει πιά.)

  • Πρώτον, δεν έχει αξιοθέατα να πας να δείς.

Δεν έχει, ας πούμε, κανένα μνημείο τύπου Παρθενώνα, ούτε κάν καμιά σιδηροκατασκευή, τύπου πύργου του Άϊφφελ. Όποιος πάει στη Νιγηρία καθαρά γιά τουρισμό, σίγουρα είναι βλαμμένος.

  • Δεύτερον, έχει μία από τις πλέον διεφθαρμένες κυβερνήσεις παγκοσμίως.

Να σκεφθήτε, η χώρα έχει πετρέλαιο, αλλά ο λαός της πεινάει.

  • Τρίτον, έχει πολλούς απατεώνες… αλλά, ακόμη κι αυτούς, ανέμπνευστους! Lol!!!

Αυτοί σκαρώνουν συνεχώς μία απάτη (την ίδια, πάντοτε), που ονομάζεται «Νιγηριανή«. Συγκεκριμένα, βρίσκουν στο Διαδίκτυο διάφορες διευθύνσεις ημέηλς, καί στέλνουν ημέηλς που λένε ότι είναι συγγενείς πλούσιου αποβιώσαντος, που θέλουν να βγάλουν την (μεγάλη) χρηματική κληρονομιά τους έξω απ’ τη Νιγηρία, αλλά το κακό καθεστώς δεν τους αφήνει. Κι έτσι… μπορείς να τους στείλεις πεντέξη χιλιάρικα ευρά, γιά να λαδώσουν τας Αρχάς καί να βγάλουν τα λεφτά έξω; Καί μετά, θα σ’ ανταμείψουν όπως πρέπει!

(Νομίζω, πάντως, ότι έχουν βρεθεί αρκετά βλήματα παγκοσμίως, που τσίμπησαν.)

Βέβαια, αυτή η απάτη απαντάται καί σε παλιές Ελληνικές ταινίες, όπου πχ ο Βουτσάς κάνει τον γυιό βιομηχάνου (γιά να ρίξει την όμορφη), αλλά μετά ζητάει …τράκα τσιγάρο, επειδή «δεν τού ‘στειλε λεφτά ο μπαμπάς του»!  🙂  Αλλά τον συγκεκριμένο τύπο απάτης τον έχουν υιοθετήσει οι Νιγηριανοί – καί σε πιό επεξεργασμένο επίπεδο, σε πιό φινετσάτο.  🙂

  • Τέταρτον, έχει κάτι βλαμμένους, που τά ‘χουν βάλει με την εκπαίδευση – καί σχημάτισαν έναν σύλλογο θα λέγαμε, ονόματι «Μπόκο Χαράμ».

Αυτοί, όμως, έχουν το κακό συνήθειο να σε σκοτώνουν, έτσι καί διαφωνήσεις μαζί τους· αλλά σε σκοτώνουν καί επί τήι εμφανίσει, ακόμη κι αν συμφωνήσεις μαζί τους. Απλούστατα, άμα δεν τους αρέσει η φάτσα σου, ατύχησες. (Ή άμα φοράς κανένα σταυρουδάκι.)

  • Πέμπτον, η Νιγηρία έχει πολλούς μαύρους!

Να δείς εκεί Έλληνα να οδηγεί αυτοκίνητο, απλά αδύνατον. Πρέπει νά ‘ρθεις στην Ελλάδα, γιά να δείς κάτι τέτοιο. (Έλληνα να οδηγεί αυτοκίνητο, παναπεί.) Πολύ ρατσιστές αυτοί οι Νιγηριανοί, ρέ παιδί μου!  🙂

 

Τέλειωσε το μάθημα, παιδιά μου! Διάλειμμα τώρα!

 

…Λοιπόν, αγάπη, πατσίσαμε, ή ακόμη; Μήπως θες κι άλλο;

Άντε μάζεψε το βρωμόστομό σου, όταν μιλάς γιά την Ελλάδα, γιατί δεν σε βλέπω καλά!

 

Υγ 1: Δεν περίμενα τίποτε καλύτερο από ένα -ανεξαρτήτως χρώματος επιδερμίδας- διεθνές ρεμάλι, που δεν πήγε κάν στην κηδεία του πατέρα του, επειδή είχε αγώνα. (Καί τον δέσμευε το συμβόλαιό του, λέει.) Όπως δεν περιμένω καλύτερη συμπεριφορά από άτομα, που προσκυνάνε το χρήμα. Αφελής δεν είμαι.

Αλλά, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ!!!

Άει σιχτήρ, το λοιπόν, κι ο αγάπης, καί ο γκάβακας που τον έκανε «ιθαγενή Έλληνα»!

Υγ 2: Από πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει ανά τα ιντερνέτια, λέγεται πως οι Μανικετόκουμποι δεν είναι τίποτε φτωχαδάκια. Συγγενείς τους έχουν υψηλές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό της χώρας τους… ναί, ακριβώς, στο διεφθαρμένο γκουβέρνο τους.