άνω σκληρή προσπάθεια να συγκρατήσω τα νεύρα μου, μ’ όσα διαβάζω στα ιντερνέτια εδώ καί λίγες ώρες.

Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά μ’ αρέσει που όλοι… όχι απλά έχουν γνώμη καί το παίζουν ξερόλες… αλλά το παίζουν κι αρχηγοί! (Πνευματικοί αρχηγοί καί καθοδηγητές του πόπολου, έστω.)

Ενώι δεν βλέπουν την τύφλα τους!

 

Βγήκε, λέει, ο τούρκικος στόλος στο Αιγαίο, καλυπτόμενος πίσω από 150 αλιευτικά. Βγήκε κι ο δικός μας· που είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη, λέει, κρίσιμη νύχτα, ξαναλέει – κι άλλα τέτοια ηρωϊκά καί Κολοκοτρωναίϊκα.

Κι αρχίζουν οι αναλύσεις!…

«- Πάει γιά Λιβύη ο Ρετζεπίκας!», λέει ο ένας.

«- Όχι, στοχεύει Καστελλόριζο!», απαντάει ο άλλος.

Καί ούτω καθ’ εξής.

Αλλά, με τέτοιους «στρατηγούς» να μας οδηγήσουν σε μάχες, την τύφλα μας τη μαύρη έχω να πω.

 

Δε μου λέτε, ρέ λεβέντες, στα ίσα… επειδή φαίνεται ότι το κάνατε γαργάρα:

Ποιά καί πόσα πλοία (επιφανείας καί υποβρύχια) του 6ου Ηπαπαραίϊκου Στόλου βρίσκονται στην περιοχή; Καί πού βρίσκονται; Κι από πότε;

Δε μου λέτε… Μπορούν τα ηλεκτρονικά τους αντίμετρα να νεκρώσουν δικές μας φρεγάτες, ναί ή ού;

Δε μου λέτε, εκ τρίτου… Κανείς, μά κανείς σας δεν έμαθε αν η Σούδα είναι άδεια; Αν απέπλευσε τίποτε από ‘κεί; Τόοοοσο δύσκολο ήταν να το μάθετε;

Δε μου λέτε, ξανά… Όλοι οι «στρατηγικοί αναλυτές» (τρομάρα σας!) θυμηθήκατε την Κύπρο του 1974 – καί καλώς τη θυμηθήκατε. Καί καλώς κάνατε αντιπαραβολή με τα σημερινά. Μήπως, όμως, θυμηθήκατε καί το τί έκανε τότε η αγγλίτσικη βάση της Δεκέλειας υπέρ των τουρκαλάδων καί εναντίον ημών; Διότι αυτό σα να τό ‘φαγε το Αλτσχάϊμερ, νομίζω. Δεν τό ‘δα καί πολύ αναγραφόμενο.

 

Κοντεύω να ξυπνήσω τα παιδιά μου με το κοπάνημα των πλήκτρων, σίγουρα θα επισύρω την προσοχή ατόμων που δεν πρέπει (διότι αυτή τη φορά δεν ασχολούμαι με «φευγάτο» θέμα, καί η σχετική ανωνυμία που κρατώ ουδόλως είναι εμπόδιο γιά τις «υπερεσίες»), αλλά εν πλήρει γνώσει μου· δεν αντέχω αυτή τη στάση «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», από δήθεν πατριώτες κι αναλυταράδες.

Σε τόσο κρίσιμες περιστάσεις, ΑΠΑΙΤΩ να μάθω αν όσα γίνουν τις προσεχείς ώρες θα είναι κακής σκηνοθεσίας θέατρο, γιά να δικαιολογήσει ( ; ) τα ήδη προδομένα καί παραδομένα, ή αν η Ελλάδα θα φερθεί πραγματικά όπως επιτάσσει η Ιστορία της…

…το αποτέλεσμα της οποίας εθνικής στάσης θα εξαρτηθεί μεγάλως απ’ τη στάση που θα κρατήσουν αυτά τα ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ, οι «σύμμαχοι».

Καί δεν θα είναι ούτε η πρώτη φορά που θα μας κρεμάσουν (έστω, θα το επιχειρήσουν), ούτε η τελευταία.

 

Λοιπόν, κυρίες καί κύριοι,

Ελληνίδες κι Έλληνες,…

…Κάποιος να μας πεί την αλήθεια (όσον αφορά τους «συμμάχους»), ώστε να ξέρουμε κι εμείς τί θα κάνουμε αύριο, 22 του μηνός.

Κι εννοώ, αν πρέπει να προετοιμάσουμε τις τριχιές. Κι εννοώ, όχι γιά τους δικούς μας τους λαιμούς.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!

ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΘΕ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ!

 

Υγ: Ο Καλιφορνέζος αληταράς ξεκουμπίστηκε, ή ακόμη; Ξέρει κανείς;