Ώρε θρήνος κι οδυρμός – 2

ξανά «κουρτσεύτηκεν» η στρούγκα ..του νταβά !!

και τώρααα, τι θα κάμνετε μωρέ, πως θα το καταπιείτε ;;

 

 

Αφιερωμένο

στα χαϊβανιασμένα ζάπατα, της γελαδιστανίας !!

 

(προηγούμενο)

 

Παλαιός

 

..Σκέψη και Λογική

[ ..κάποιοι, σιγά-σιγά, να ετοιμάζονται για εγκεφαλικά !! ]

Δεν κάνουμε άλλη δουλειά, σ’ αυτό το μπλόγκι, από το να καλούμε και να παρακινούμε συνεχώς, γι’ Αμφισβήτηση των πάντων, για μη Άκριτη Αποδοχή κανενός !!

Εργαλεία σ’ αυτόν τον δρόμο, η Λογική, η Σκέψη και η σε βάθος Έρευνα των πάντων· προσώπων, θεωριών, ιδεών, φιλοσοφιών, γεγονότων παλαιών ή νέων, των αιτιών και των σχέσεών τους κλπ. κλπ.

 

Εισακουόμαστε ;; 

..μπάααα δεν το βλέπω ..απεναντίας θα έλεγα (συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο), και ο κόσμος αποβλακώνεται όλο και πιό πολύ, χάφτοντας αμάσητα τα πάντα !!

Και αφού δεν το κάνει ο κόσμος (να ψάξει και να Σκεφτεί), πάμε να το κάνουμε εμείς, επί του τρέχοντος αυτού θέματος (άη-Ψωφία) και όλων αυτών που σούρνει και σχετίζονται μαζί του ..πάντα βέβαια σε σχέση με Ελλάδα και Ελληνισμό, που ενδιαφέρει εμάς .. έστω εμένα μόνο, αν δεν υπάρχει κάποιος άλλος ειλικρινά ενδιαφερόμενος.

Αυτά δε, που σούρνει μαζί του, το εν λόγω θεμάτιον, σε σχέση πάντα με Ελλάδα, Έλληνες και Ελληνισμό είναι : αφ’ ενός το θέμα ΑνατολικοΡωμαϊκιά Αυτοκρατορία, και αφ’ ετέρου το θέμα Χριστιανισμός.

Πάμε να τα δούμε το λοιπόν, χωρίς παρωπίδες, χωρίς να χώσουμε κάτι κάτω απ’ το χαλί κάνοντας πως δεν το βλέπουμε, πως δεν υπάρχει, ούτε να παραμερίσουμε κάτι, επειδή δεν μας συμφέρει, επειδή θα φέρει στην επιφάνεια προδοσίες, λάθη και αβλεψίες, αλλ’ απεναντίας αυτά είναι που πρέπει ν’ αποκαλύψουμε και να προβάλουμε, μήποτε και διδαχτούμε, γίνουν μαθήματα και αποφύγουμε τα ίδια στην συνέχεια, εάν υπάρξει συνέχεια εδώ που έχουμε φτάσει, αφού τα κάναμε σκατά καθώς δεν φροντίσαμε αυτά που λέμε παραπάνω να τα κάνουμε πρωτινότερα.

 

 

..και «κόπιασεν» η Ρωμαϊκιά Αυτοκρατορία

Μετά τις μαλακίες που έκανε το «καλόπαιδο», ο μεγΑλέκος, 

 • το ξεγύμνωμα του Ελληνικού χώρου απ’ όλο το δυναμικό του (φυσικό και πνευματικό), σπέρνοντάς το στα βάθη της Ασίας, 
 • το Παγκοσμιοποιητικό άνοιγμα, 
 • τις επιμειξίες, και 
 • το «φαγωθείτε μαλάκες», που πέταξε, εκεί στους επιθανάτιους ρόγχους του ..και αφού οι απομείναντες ηλίθιοι -όσοι δεν είχαν σκοτωθεί στις διάφορες μάχες, και όσοι είχαν γλιτώσει από το μακέλεμα μέχρι τότε- έκαναν πράξη τα λόγια του, έτσι που η Ελλάδα αποδυναμώθηκε πλήρως, και βρήκαν το λοιπόν ευκαιρία οι Ρωμαίοι και μπούκαραν ..και άρχισε η πρώτη Ρωμαιοκρατία !!

 

Οι Ρωμαίοι όμως, ως εραστές και αντιγραφείς του Ελληνικού πνεύματος, πέρα απ’ ότι φέρνει πάντα μιά κατάκτηση, δεν προκάλεσαν άλλες ιδιαίτερες καταστροφές, απεναντίας μάλιστα θα έλεγα, ότι πολλοί Ελληνίζοντες Αυτοκράτορες, έκαναν πολλά έργα, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής.

Το σοβαρό πρόβλημα, για την Ελλάδα, ξεκίνησε με την Ίδρυση της Νέας (2ης)-Ρώμης – που ιστανμπόλιν την είπανε αργότερως !!

 

Μιάς όμως και ήρθε ο λόγος, ας πούμε και δυό κουβέντες για το ποιοί ψωφήκασιν τον Αλέκο.

Όταν βέβαια δεν υπάρχουν αυθεντικά και αδιαμφισβήτητα στοιχεία το πάμε ψάχνοντας, και δεν ενστερνιζόμαστε τυχόν υπάρχουσες διαδόσεις – έτσι θα κάνουμε τώρα εδώ παρακατούλια.

Και στο πώς το ψάχνουμε ;; ..μα απλά βρίσκοντας το ποιός ωφελείται και ποιός βλάπτεται κάθε φορά !! ..βεβαια, για να είμαστε σωστοί και ειλικρινείς, πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις παραμένει ένα πολύ μικρό ποσοστό αμφιβολίας, μήπως και το περιστατικό είναι απλά τυχαίο.

 

Κάποιοι λοιπόν λένε :

 • τα Χαλδαϊκά ιερατεία
 • τα γ-Ελλαδικά παραρτήματα των ιερατείων
 • οι εντελλόμενοι απ’ τον Αριστοτέλη
 • συντρόφια των εκτελεσθέντων αξιωματικών και στρατηγών
 • από τις Ελλαδικές πόλεις
 • από τους κατακτηθέντες

 

Ποιοί απ’ όλους αυτούς όμως είχαν συμφέρον να φάνε τον Αλέκο ;;

 • Όλοι, εκτός από τα Χαλδαϊκά ιερατεία, και τούτο γιατί αυτά ήταν οι μπροστινοί του σκοτεινού ιερατείου που προσπαθούσε (και σήμερα είναι στο τσακ να το πετύχει) την Παγκοσμιοποίηση, πράγμα που ο Αλέκος το πήγαινε μια χαρά, καλύτερα από τον κάθε προηγούμενον μέχρι εκείνη την στιγμή. Αφού λοιπόν ο Αλέκος έσπρωχνε το δικό τους σχέδιο γιατί να τον φάνε ;; Εντάξει δεν θέλανε τους Έλληνες, και πάντα προσπαθούν να τους βγάλουν από την μέση, αλλ’ όμως στέλνοντας τον Αλέκο, όλο το σχέδιό τους πήγαινε πίσω αιώνες (όπως και πήγε και μάλιστα κολοβωμένο) ..γιατί να το κάνουν λοιπόν ..για τόσο μαλάκες τους έχετε ;;

 

Ας δούμε τους άλλους :

 • Οι Κατακτηθέντες ;; ..δεν νομίζω ότι ήταν σε θέση να πλησιάσουν τόσο πολύ ..οπότε άκυρον !!
 • Οι Ελλαδικές πόλεις ;; ..αν και δεν είχαν πρόσβαση, αλλά ούτε κι αυτές θα το τολμούσαν, καθώς ήξεραν ότι ακόμη και αν το πετύχαιναν, μετά η πόλη τους θα εξαφανιζόταν απ’ τον χάρτη ..πάπαλα κι αυτό το λοιπόν !!
 • Τα γελαδικά παραρτήματα των ιερατείων ;; ..μα καλά μου παιδάκια είπαμε παραρτήματα ήταν, οπότε και άλλοι αποφάσιζαν και όχι αυτά ..το ποιοί ήταν οι άλλοι ;; μα αυτοί που πάλευαν την παγκοσμιοποίηση …και είπαμε, αυτοί δεν το ‘θέλαν !! …άλλωστε ο Αλέκος τους έστελνε γερό μπαξίσι, λέτε ξαφνικά να το είδαν ιδεολόγοι ;;

 

Μένουν το λοιπόν οι άλλοι δύο :

 • Για τον Αριστοτέλη κυκλοφορούν πολλές διαδόσεις, αλλά διαδόσεις ..τίποτε σίγουρο, ούτε καν κάποια αρχαία πηγή ή έστω αναφορά !! ..Τι διαδόσεις λοιπόν ;; ..να ας πούμε το ότι, πέρα από το ότι ο Αλέκος είχε σκοτώσει τον Ανηψιό του Αριστοτέλη, αλλά και άλλους μαθητές και προσκείμενους σ’ αυτόν, οπότε ο Αριστοτέλης είχε λόγους να θέλει να τον βγάλει από την μέση – κάτι που όμως θα ήταν πολύ μικρονοϊκό για το μέγεθος του Αριστοτέλη ..οπότε πάμε στην ετέρα διάδοση, όπου φέρεται ότι ο Αριστοτέλης εκτός του ότι είχε δώσει συγκεκριμένες εντολές, είχε προειδοποιήσει τον ίδιο τον Αλέκο ότι αν παρεκτραπεί από έναν συγκεκριμένον δρόμο, τότε αν δεν το κάνουν οι στρατηγοί του και το στράτευμα να τον σκοτώσουν, τότε θα το κάνει ο ίδιος ο Αριστοτέλης, γι αυτό είχε στείλει τον Ανηψιόν του να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα τεκταινόμενα, και να του δίνει αναφορά …πάνω δε στην προειδοποίησην αυτήν στηρίζεται αυτό που κυκλοφορεί για τον μάγειρα, που ήταν υπεύθυνος ακόμη από την εποχή του Φιλίππου, και επιπλέον φιλαράκι και κολλητός του Αριστοτέλη.  Μπορεί όμως να σταθεί κάτι τέτοιο ;; βεβαίως και μπορεί !!  ..όπως και ότι στο στράτευμα υπήρχαν πολλοί μαθητές και κολλητοί του Αριστοτέλη, που σίγουρο είναι ότι είχαν πάρει ειδικές εντολές και οδηγίες απ’ αυτόν !! ..και καθώς ο Αλέκος είχε παρεκτραπεί σε πολλά [[παγκοσμιοποίηση με άνοιγμα συνόρων και διάβρωση και ανακάτεμα νοοτροπίας, επιμειξίες, αποδυνάμωση της Ελλάδος από φυσικό και πνευματικό δυναμικό, άνοιγμα πολλών μετώπων, κίνηση πέραν των ορίων, εκτέλεση πολλών και σημαντικών στρατηγών και άλλων παραγόντων κλπ. κλπ.]] ο Αριστοτέλης θα είχε κάθε λόγο να βάλει φρένο σ’ όλην αυτήν την εκτροπή !! ..οπότε ναι, είναι μια περίπτωση που έχει βάσεις !! ..ισχύει όμως ή όχι ;; ..με απόλυτη σιγουριά δεν μπορούμε να το πούμε, αυθεντικά στοιχεία εκείνης της εποχής που να πιστοποιούν ή έστω να υπαινίσσονται κάτι τέτοιο δεν υπάρχουν, τουλάχιστον δεν φτάσανε μέχρις εμάς !!
 • Υπάρχει βέβαια και η άλλη εκδοχή ..να τον φάγανε κολλητοί των εκτελεσθέντων στρατηγών (που πολλοί ήταν σε σχέση με τον Αριστοτέλη, όπως είπαμε παραπάνω)  ..πράγμα το οποίο έχει και αυτό μεγάλη πιθανότητα να συνέβη ..όμως πάλι δεν έχουμε διασωθέντα στοιχεία .

 

Αυτές είναι οι πιθανές εκδοχές, μαζί με το ελάχιστο εκείνο ποσοστό της τυχαιότητος !! .. τώρα το ποιό ήταν αυτό που συνέβη, δεν μπορούμε να το πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ..όμως το πράγμα κατατείνει στο ότι πίσω απ’ αυτό ήταν ο Αριστοτέλης, σ’ αυτό οδηγούν όλα !!

 

Ναι ..ατρόμητος, παληκάρι, καλός στρατηγός (αν και όχι μόνος του – αν δεν είχε τους περίφημους εκείνους στρατηγούς, πολύ λίγα θα είχε κάνει) ο Αλέκος, αλλά ηλίθιος και μαλάκας στην προκειμένη ..και θα προσέθετα ζαβό το παιδί από γεννησιμιού του ή με την επιρροή της μάνας του – είπαμε η μεγάλη ενασχόληση και εμπλοκή με θρησκείες καίει εγκεφάλους, και κάνει τους ενασχολούμενους άβουλα και κατευθυνόμενα ρομποτάκια .. και ξέρουμε πολύ καλά ότι η μανούσκα του, τέτοια σκατά ήταν !! ..και που βεβαίως τα καμώματα του Αλέκου, είχαν σαν συνέπεια το διάπλατο άνοιγμα της πόρτας (μάλλον το γκρέμισμα ολάκερου του τοίχου) που οδήγησε στην καταστροφή της Ελλάδος.

 

Ο Αλέκος δούλεψε για όλους τους άλλους – οπότε και δικαιολογημένα τον έχουν περί πολλού όλοι οι ασιατικοί λαοί !! ..αλλά όχι για την Ελλάδα !!

 

Κι εμείς ;;

..κάποια στιγμή, ακόμη και τώρα που είμαστε στο και μισή, πρέπει να δούμε και να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, αν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την έστω ελάχιστη πιθανότητα σωτηρίας που ακόμα υπάρχει, αλλιώς ας βάλουμε τουλάχιστον μόνοι μας ένα τέλος, χωρίς να περιμένουμε και αυτό να το κάνουν κάποιοι άλλοι και όχι εμείς !!

Δεν γίνεται να κάνουμε πώς δεν βλέπουμε, να σπρώχνουμε τα σκατά και τα λάθη κάτω απ’ το χαλί, ή να λέμε ότι δεν είναι ώρα ν’ ασχοληθούμε με όλα τα στραβά ή τα σάπια, και θα πρέπει αυτά να τα αφήσουμε γι’ αργότερα ..διότι μανάριαμ’ ακολουθώντας αυτήν την «λογική» περάσαν χρόνια, αιώνες, χιλιετίες ολάκερες, και ‘μείς αντί για καλύτερα πάμε όλο και χειρότερα – καιρός λοιπόν ν’ αλλάξουμε ταχτική, αν θέλουμε κάτι να σώσουμε !!

 

 

συνεχίζεται