Ώρε θρήνος κι οδυρμός – 1

ξανά «κουρτσεύτηκεν» η στρούγκα ..του νταβά !!

και τώρααα, τι θα κάμνετε μωρέ, πως θα το καταπιείτε ;;

 

 

Αφιερωμένο

στα χαϊβανιασμένα ζάπατα, της γελαδιστανίας !!

 

 

Παλαιός

 

..συνδετήριον

Ώρε κλάμα, θρήνος και γοερά βογγητά, τι δεν είναι πράμα αυτό που πάθανε τα ανατολικορωμαίϊκα χριστιανά ..ο Ερντογάνης θα κάνει, πάλι, την αη-Ψωφίαν λέειν ..τζαμίν, και θα βγάνει το μουεντζίνην να αλλαχού αλλαχου-ακμπαρίζει τας μπορδάς του, και τέρμα, κομμένα πλέον τα μουσειακά σούρτα-φέρτα ..για όχι ;;

Και έζεψαν όλους, δικούς και ξένους, λυτούς και δεμένους ..να φοβερίζουν το Ερντογάνη, το τι θα πάθει ..αν και τολμήσει !! ..μόνο να, εκείνος ο πάπιος, «φαίνεται» να κάνει νερά !! ..αλλά και το Ξανφόν Γκιένος (κάτα Εργολάβον) με τον πούστιν, παρά τα σταυροκοπήματα, σας την έκατσεν ..αφήστε δε την μητσοδρακούλενα (εντάξει θα μου πείτε αυτήν την ξέρατε), αλλά και ο μπουμπούκος που δεν μποράει τα βάρβαρα με τα τάνκσια, οι περισσότεροι βγάλανε τον σκασμό ή ψέλλισαν κάτι μέσα από τα δόντια τους ..να μόνο εκείνος ο σαλατίνι βρέθηκε αψής ..ούλοι οι ρέστοι βρέθηκαν αλοιφές (και μετά σας πειράζει που τις πουλάει ο άλλος για την καράφλα ..άλλωστε καλοέρια νομίζω ότι λέει τις σιάγνουν)  …ά χαχά !! 

 

Μπροστά σ’ αυτήν την λαίλαπα, σ’ αυτήν την φοβέρα, τον έκοψεν κρύος και παγερός ιδρώς, του λυθήκασιν τα γόνατα, κόντεψε να μείνει ..από τον φόβο του, ο άντρωπος !! ..συνήλθε όμως γρήγορις ..γατόνι βλέπετε ο Ταγίπης!! ..τα ‘ξυσε, και ήταν έτοιμος να σας το πετάξει, να τρέξετε να του κάνετε τα τρία δύο ..όμως το σκέφτηκε καλύτερα ..καλοκαίρι σου λέει πού ‘ναι κιόλας τώρα, και κάνει ζέστη ..και σας μήνυσε, να πάτε να του τα κλάσετε, και να του κάνετε αέρα !! ..ώρε τι σας είπε ο άντρωπος, δεν παίζεται λέμε ο σουλτάνος!!

Και, παρά την «τρομάρα» που πήρε, από τις φοβερές «πορδές», που εκτοξεύτηκαν εναντίον του ..το τόλμησεν ο μπαγάσας, και την έκανε ..τζαμίν ..όχι παίζουμε !! ..ως ανατολίτης βέβαια, μπορεί να έχει κι άλλα στο βάθος του μυαλού του ..και να την κάνει και κάτι άλλο !! 

..και βεβαίως-βεβαίως, όπως και όλα τα λοιπά που έχει κάνει, το είχε προανακοινώσει !! ..όπως έχουμε ‘πει άλλωστε, και το βλέπουμε συνεχώς να γίνεται, όπου όλοι «είναι υποχρεωμένοι», ότι σκοπεύουν να κάνουν, να το ανακοινώνουν πρίν – τι σου ‘ναι η τεχνολοΐα ρε παιδίμ’ έτσι κάνεις, γυρνάς ή πατάς το κουμπί ..και νά σου τα ούλα στο πιάτο !!  Έτσι λοιπόν και ο Ταγίπης, αυτός όμως είναι παίχτουρας, πάει με το σύστημα μεν, αλλά δεν μασάει, όχι σαν τα δικά μας τα σούργελα ..και βεβαίως, ότι λέει το κάνει, και ότι κάνει το λέει πρίν ..και μένει πιστός και στους κανόνες του «συστήματος». 

 

Αλλά εντάξει ρε παιδίμ’ τέτοια μαυρίλα, τέτοια κατάθλιψη, τέτοιο κλάμα κι οδυρμό, δεν τα μπορώ, μου την βαράει άσχημα ..εγώ είμαι χαρούμενος τύπος, ακόμη και τα καντήλια μπορώ να τα ρίχνω γελώντας ..οπότε είπα λοιπόν κι εγώ, ο καψερός, να βοηθήκω, βάζοντας τα πράματα στην θέσην τους, και υποθέτοντας ότι υπάρχουσιν μερικοί έστω νοήμονες (την κάτσαμαν όμως, μου έμεινε υπόθεση ..αλλά γαμώ το μου, είδατε;; θύμα της ακόμη κι εγώ ..αυτή η πουτάνα, η ελπίδα, σκλήρο καρύδι, πεθαίνει πάντα τελευταία) και κάθισα κι έγραψα που λέτε, ένα 2-σέλιδο σχολιανό κατεβατό, μπας και σταματήσει το κλάμα, και γλιτώσουμε την μαυρίλα και τον πνιγμό απ’ τα ζουμιά … αλλά φεύ !! ..επενέβη ταχίστως ασθμαίνουσα, ούτε «μύγα» να την είχε τσιμπήσει, η ενταύθα ψεσκολόγα, και το σκουπιδοντενεκέδιασε δεόντως, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο, αυτό που έγραψα εγώ δηλαδής, είναι παντελώς, και πέρα ως πέρα, αδόκιμο χρονικώς, διότι τα χριστιανά γελαδοχάπατα, το έχουν ανάγκη (εννοώντας βέβαια και την ίδια) και πρέπει να μείνουν ανεπηρέαστα κι ανεμπόδιατα, να φορέσουν τις πλερέζες τους, να σκούξουν, να κλάψουν, να ουρλιάξουν και να θρηνήσουν, ξεμαλλιαζόμενα -ευτυχώς που οι στάχτες ελλείπουσιν- εκφράζοντας το πένθος και την λύπη τους, για την μεγάλην απώλειαν και την μετατροπήν του οίκου του Νταβά τους, σε οίκον αλλουνού Νταβά (αν κι εδώ που τα λέμε -μεταξύ μας έεε- του Ίδιου είναι) ..διότι αλλέως, αν δεν το κάμνουν, θα τους εμείνουν ψεσκατολογικά τραύματα …ώ λα λά !!

 

Χαλάω ρε όμως εγώ χατίρια ;;

Ποτέ των ποτών !!

 

Έτσι, ούλοι εσείς, αναγνώστες του μπλογκίου και μή, σας άφηκα να σκούξετε ανεμποδίστως και ανεπηρεάστως ώστε να γλιτώσετε τα ψεσκατολογικά τραύματα ..και έφαγε κι ο ντενεκές !! ..αυτό που το βάζετε ;; ..είπαμε, να φροντίζουμε τους πάντες και τα πάντα, χωρίς διακρίσεις ..χαχά !!

Ελπίζω μόνο αυτά που είδα στα ιντερνέτια, ν’ ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, να χορτάσατε και να φχαριστηθήκατε κλάμα και σκούξιμο …και να βάλατε και στα μπατζάκια που λέμε, μην έχουμε πάλι αύριο μεθαύριο ξανά τα ίδια, απαιτήσεις και γι’ άλλα πολυήμερα πένθη και οδυρμούς !! …διότι εγώ, που δεν τα μπορώ είπαμε κάτι τέτοια, σας το δηλώνω ευθέως, και μην μου πείτε ότι χεστήκατε, διότι θα σηκωθώ και θα πάω μετανάστης ..κάπου εκεί, με τις φώκιες και τους πιγκουίνους, να βρώ την ησυχία μου !! ..αφήνοντάς σας να κοπανιέστε, έρημοι και μόνοι !! ..χαχά !!

Έεε, έτσι λοιπόν έχουσιν τα πράγματα, οπότε σας χαρίστηκαν μερικές ‘μερούλες -μην είστε πλεονέχτες- πρίν σας αρχίσω στο καταχέριασμα, διότι πώς να το κάνουμε, δεν γίνεται να έχετε μόνο τα δικά σας, πρέπει να το γλεντήσω και ‘γώ λίγο ..γιατί δηλαδής, εγώ στο πηγάδι κατούρησα ;;

 

 

..ας ‘κουνήσουμε το λοιπόν

Ωραίαααα, γελάσαμε ..με τα παραπάνω !! 

..πάμε τώρα στα σοβαρά, μπας και ξυπνήσει κάνα Ζωντόβολο !!

Επιθυμητό μεν (αυτό που λέγαμε και πρίν περί ελπίδος), απίθανο δέ !! 

..αλλά εντάξει, μην το προεξοφλούμε ..αφού έτσι κι αλλιώς (οι ελπίδες) θα ψωφήσουν τελευταίες !!

 

Και τι έγραφα ο καψερός, εκεί στο σχολιανό;; ..που κίνησε την μήνην της Γραμματέψας, και το ντενεκέδιασε αβλεπή ;; ..έγραφα κάνα ψέμα, τίποτις λάθος ;; ..μπα που τέτοια πράματα ..μακριά από ‘μένα !! ..απλά, όπως το συνηθίζω, αλήθειες ..αλήθειες που δεν αρέσουν όμως, αλήθειες που τσούζουν, βαριές κι ασήκωτες !! 

Έτσι λοιπόν, κι αυτήν την φορά, αν και αυτά που έγραφα τα ‘χω ξαναπεί, όχι μόνο μία αλλά κάμποσες φορές ..απλά τώρα λόγω και ανεβασμένων θερμοκρασιών, τα ‘σουρνα συνοπτικά, με λίγα λόγια, χωρίς πολλές επεκτάσεις (σχολιανό όν), στα γελαδοχάπατα ..στα χριστιανά, που δεν ξέρουν τι στον κόρακα είναι ..και στους υποτιθέμενους και γιαλαντζί, Ελληνίσκους !!

 

Πάμε το λοιπόν ξανά, όλα εκείνα, που σας έχω ξαναματαπεί, και δεν θέλετε να ‘δείτε, να σας τα τρίψω πάλι ..στην μούρη, μπάς κι αυτήν την φορά ξεκλουβιάνει κάνα γελαδοχάπατο !! ..πάρτε, το λοιπόν, το καφεδάκι σας ή τον χυμούλη σας, καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε την συνέχεια ..δεν έχω σκοπό να μακρηγορήσω (αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει ..μαζί μου ..αν τελικά θα το αποφύγει) και να σας κουράσω!! ..άλλωστε ..ιδρώνει και μένα ο πισινός μου στην καρέκλα !!

 

 

..θρησκεία

Όπως σας έχω ‘πεί, και αυτό που πάνω απ’ όλα προσπαθώ, κυρίως, να σας δώσω να καταλάβετε, σχετικά με το θέμα και την αποδοχήν της όποιας θρησκείας, είναι ότι, πρωτίστως, αυτό είναι προσκόλληση, σε κάτι ξένο, σε κάτι έξω από ‘σας ..είναι προσκόλληση στον δρόμο και στην αλήθεια ή στην βλακεία κάποιου άλλου, και δεν έχει απολύτως τίποτε να κάνει με την ουσία και το δικό σας βαθύτερο είναι.  Δεν είναι κάτι που πήγασε ή βρήκατε σκύβοντας-σκάβοντας μέσα σας, είναι κάτι που σας επιβλήθηκε και σας πέρασε απ’ έξω, και που ‘σεις γίνατε ο Ξενιστής του, είναι κάτι που σας μπολιάζει και σας αλλάζει σε κάτι ξένο, καλύπτοντας την δικήν σας ουσία, το βαθύτερο είναι σας. 

 

Έτσι θα λέγαμε -το έχουμε ξαναπεί βέβαια- ότι :

  • Θρησκευτικότητα, είναι, ο δρόμος -«η αλήθεια» ..αν θέλετε- κάποιου άλλου – είναι προσκόλληση σε κάτι ξένο.

ενώ …

  • Πανευματικότητα, είναι η καταδική σας αλήθεια, ο δικός σας δρόμος.

 

Ασχολιόμαστε (ίσως) με την χριστιανική θρησκεία, όχι γιατί έχει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά γιατί είναι αυτή που μας έχει κατσικωθεί στον σβέρκο, εδώ στην Γελαδιστανία (αν ήταν κάποια άλλη θ’ ασχολιόμασταν με ‘κείνη), όπως πάμε βέβαια, οσονούπω, σε λίγο καιρό δεν θα γλιτώσουμε μιά δεύτερη -αδερφάκι της τωρινής- ..όσο για τις άλλες, ποιός τις χέζει ..ιδιαίτερα κάτι γραφικούς χλαμυδοφορούντες πυρσοφόρους που αναπέμπουν ύμνους και (π)ω(ρ)δές, ποδοβολώντας γύρω από κάτι κοτρώνια έεεε ρε και να τους είχα όλους αυτούς, να τους ζέψω στ’ αλώνι, όταν κουράζονταν τα μουλαρογάϊδουρα !!

Όταν λέμε θρησκεία, αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι, το θέμα δεν είναι ειδικά αυτή ή εκείνη η θρησκεία [[ αν και υπάρχουν πολλές και τεράστιες διαφορές μεταξύ των ]], αλλά όλες ανεξαιρέτως, μηδεμιάς εξαιρουμένης, αφού είναι αυτές που έκαναν και κάνουν Ζημιά, επιφέροντας μαρμελαδοποίηση-σκατοποίηση-κλούβιασμα στα μυαλά -όχι μόνο των Ελλαδοδιαβιούντων, αλλά- όλης της ανθρωπότητος.

 

Όλες μα όλες ανεξαιρέτως, οι θρησκείες, αφού όλες για το καλό μας κόπτονται ..ακόμη  και οι πιό ανεκτικές, στις οποίες με τίποτε δεν συγκαταλέγεται η χριστιανική, όπου εδραιώθηκαν, αυτό έγινε με την βία, την επιβολή, τον καταναγκασμό και το σφάξιμο, και όσο και να ψάξουμε ούτε μία δεν θα βρούμε να πέρασε αλλιώς.

 

Είναι κωμικοτραγικό λοιπόν, στην σημερινή εποχή, αφού αυτά είναι γνωστά, να βλέπουμε την ανθρωπότητα -πολλώ δε μάλλον σ’ έναν χώρον όπου ήκμασε η Λογική, η Σκέψη και η Φιλοσοφία- να φέρεται αγεληδόν ως κοπάδια (άλλωστε στα ίσια και έξω από τα δόντια τους το λέγουν, αποκαλώντας τους ποίμνια – αλλά σιγά μην πάρουν χαμπάρι) από τους ρασοφόρους κάθε τέτοιας μαγάρας.

 

Θα σας έλεγα και κάτι από κείνα περί του «Κόσμου Φυλακή» αλλά αφήστε το καλύτερα, είναι και καλοκαίρι με ανεβασμένες ζέστες, σούρνονται και κουραδογιοί ..μην το κάψετε τελείως και πάθετε κάνα εγκεφαλικό (αλλά ρε παιδίμ’ παθαίνουν τέτοια και οι ανεγκέφαλοι ;; ..αλλά θα μου πείτε ότι εκεί παθαίνουν κουραδογιό, οι ανακοπές, τα δυστυχήματα και οι αυτοκτονίες ..οι ανεγκέφαλοι δεν θα πάθουν εγκεφαλικό ;;) ..και μείνει ξερή η γελαδιστανία ..τι θα έχουν να πηδήξουν οι μπίθακες που καταφτάνουν ;; ..ξεχνάτε ρε ότι τους έχουν υποσχεθεί μωϋνί και κώλο ;; ..πάλι στις γαϊδάρες και στις γίδες θα το ρίξουν ;; ..έ του πούστη ..τέτοιο ρίξιμο, αν γίνει, δεν ξαναματάγινε !!

 

συνεχίζεται