άποιες σκέψεις…

 

Όταν έγραφα γιά τους Χετταίους, είχα υπ’ όψιν μου καί τα αγάλματα, που βρέθηκαν επάνω στο όρος Νεμρούτ (ΝΑ Τουρκία). Κυρίως το λιοντάρι καί τον αετό.

Δεν είναι Χιττιτικά αυτά, παρά το ότι βρίσκονται μέσα στα όρια της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας των Χετταίων (καί των Μιττάνι, αργότερα)· είναι πολύ νεώτερα, της Ελληνιστικής εποχής. Κι ο αετός του όρους Νεμρούτ θεωρείται Περσικός (όχι Ελληνικός, κατά οποιαδήποτε έννοια) – επειδή όλα εκείνα τα αγάλματα εκφράζουν εποχή θεοκρασίας.

Ωστόσο, οι Χετταίοι δεν παύουν να είναι Πελασγοί… κι ο αετός δεν παύει να είναι καί δικό τους σύμβολο, όπως όλων των Πελασγών. Ο αετός… καλύτερα, το ζευγάρι αετών, που τους έστειλε ο Δίας γύρω απ’ τη Γή αμέσως μετά τον Κατακλυσμό, να δουν πού είχε στερεό έδαφος, γιά να ξαναπατήσουν οι άνθρωποι.

 

Επειδή, τώρα, ο …δολοφόνος πάντα ξαναγυρίζει στον τόπο του εγκλήματος, βλέπουμε τους δύο αετούς του Διός ως δικέφαλο αετό, πλέον, στην ύστερη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, καί στην Αυτοκρατορία της Νικαίας, καί… καί… . Έμβλημα, που υιοθέτησε καί η σημερινή (Ελλαδική) Εκκλησία, προσθέτοντας στα δύο ποδάργια του αετού το σπαθί καί την υδρόγειο σφαίρα… ερμηνεύοντάς το ως την προσπάθεια του Ελληνισμού να επεκταθεί (αυτοκρατορικώς πως) ανατολικά καί δυτικά.

 

 

Ωστόσο, φαίνεται πως μάλλον από την Αυτοκρατορία της Νικαίας τον κληρονομήσαμε· επειδή (αν διάβασα καλά τα κιτάπια) γιά ορίτζιναλ Βυζαντινή Αυτοκρατορία αμφισβητείται.

Πάντως, το σύμβολο αυτό, παρά το ότι στον καιρό μας το ταυτίσαμε με το Βυζάντιο (Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία), ΔΕΝ είναι Βυζαντινό! Εκτός του ότι έχει πανάρχαιη Ελληνική προέλευση, στην Κωνσταντινούπολη ήρθε (το 1179) με την περίφημη πριγκήπισσα της Γαλλίας, την Αγνή τη Φράγκα· της οποίας ένα μέλος της συνοδείας είχε τη σημαία αυτή ως έμβλημα / οικόσημο, αλλά προσέξτε: με τα χρώματα αντεστραμμένα!

Συγκεκριμένα, έτσι:

 

 

Καί τούτο είναι το σωστό!

Διότι, ο αετός, ως ηλιακό σύμβολο, πρέπει να είναι χρωματισμένος με χρώματα που παραπέμπουν σε Ήλιο (καί ουρανό), ή -έστω- συμβολικώς σε έσχατη περίπτωση, με κόκκινο χρώμα. Ποτέ, μά ποτέ, μά ποτέ μαύρος!!!

Ρίξτε μιά ματιά στην Ιστορία, να δήτε πού βρίσκονται σήμερα η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία καί η Αυτοκρατορία της Νικαίας, που τον είχαν έμβλημα: στα σκουπίδια! Η πρώτη, μάλιστα, έφαγε καί μιά άλωση, 25 χρόνια μετά την άφιξη της Αγνής, απ’ τους συμπατριώτες της Αγνής!!! Δεν θα τό ‘λεγες καί «καλότυχο», αυτό το σύμβολο…

Μ’ αυτές τις εμπνεύσεις (δηλαδή την υιοθεσία συμβόλου με κάθε έννοια μαύρου), εκεί ακριβώς θα καταλήξουν καί το μαγαζί του Δυσώνυμου, αλλά καί η Αλβανία! Όπως κατέληξε καί το Γ’ Ράϊχ, άλλως τε, που μαύρισε το κατ’ εξοχήν ηλιακό σύμβολο.

Ειδικά, όμως, κι επειδή μας αφορά άμεσα, η Ελλαδική Εκκλησία ΕΝΤΕΛΛΕΤΑΙ ν’ αφήσει κατά μέρος τις χαζές της ιδέες, καί να σοβαρευτεί. Με τα σύμβολα ΔΕΝ παίζουμε!… Ούτε αυτά αστειεύονται! Το λοιπόν, να δώσει εγκαίρως δρόμο στο δικέφαλο τέρας, πρίν να είναι αργά γιά όλους μας. (Καί μαζί της, κάτι μόνιμοι ναυτικοί σε κάτι ημέτερες φρεγάτες, όπως μαθαίνω.) Καί να τ’ αφήσει γιά το μασωνικό συμβούλιο του 33ου βαθμού! (Να φάνε κι αυτοί το κεφάλι τους! lol!!!)

 

Έγραψα «τέρας»; ναί. Απόλυτα λογικό, εφ’ όσον ο δικέφαλος αετός είναι φράγκικο κατασκεύασμα.

…Φυλετική ανάμνηση των κατορθωμάτων των επιστημόνων της Ατλαντίδας;… Πιθανώτατα.

Αλλά κι επειδή: (α) οι Φράγκοι δεν πολυνογάνε, (β) φαίνεται πως πράγματι οι ύστεροι Βυζαντινοί είχαν υιοθετήσει τον δικέφαλο ως σύμβολο, ιδού πώς αντέγραψαν οι Γερμαναράδες τον δικέφαλο, ως σύμβολο της δικής τους …Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του …Γερμανικού Έθνους:

 

 

Με …φωτοστέφανα στα κεφάλια του τερατιδίου! Όχι, παίζουμε! Ή έχεις μεγάλη ιδέα γιά τον εαυτό σου, ή δεν έχεις!  🙂

 

Άρα, τελικώς πρέπει να κάνουμε ακόμη μία διόρθωση στο σύμβολο, κόβοντάς του το ένα κεφάλι! Κι ακόμη μία, διώχνοντας τη μαυρίλα!

Κάπως έτσι:

 

 

Πιστεύω, τώρα πλησιάσαμε το σωστό.

 

Αυτά, ως αφιέρωμα στο όραμα που είχα λίγες μέρες πρίν.

 

Υγ: Στα ανωτέρω πλαίσια, προβλέπω η ΑΕΚ να βλέπει πρωτάθλημα, κάθε φορά που ο Ελληνικός Λαός θα βλέπει τίμιο πολιτικό! Καρα-lol!!!!!