αρατηρούμε ότι το εσωτερικό πεντάγωνο περνάει κοντά από (όχι μία, όχι δύο, αλλά) τρείς σημαδιακές τοποθεσίες: Νίκαια, Τροία, Πάτμο. Παρατηρούμε, επίσης, ότι τα σφάλματα χειρισμού του ποντικιού φαίνονται άσχημα σε zoom περιοχής (διότι μεγενθύνονται), οπότε θα το ξαναφτιάξουμε.
Πώς; Μά, με τον ίδιο τρόπο, που φτιάξαμε το μεγάλο.
Ξεκινάμε από τη σίγουρη «διαγώνιο» Πάτμος (σπήλαιο Αποκαλύψεως) μέχρι Νίκαια, καί προχωράμε -όπως ξέρουμε- με κύκλους καί ευθύγραμμα τμήματα. Η «διαγώνιος» αυτή είναι 442 km, οπότε η πλευρά του μικρού πενταγώνου μας θα είναι 442/(2*cos(36)) = 273.17 km.
Το προκύπτον σχήμα είναι το εξής:
Με μείον τους βοηθητικούς κύκλους, αλλά με σημειωμένη τη θέση της αρχαίας Τροίας, σύμφωνα με τους τουριστικούς οδηγούς:
Η πραγματική θέση της Τροίας είναι εκεί, όπου βρίσκεται η κορυφή του μικρού πενταγώνου· κάπου 40 km σε ευθεία γραμμή από την τουριστική. Ανάμεσα σε βουνά. Απλώς, η υπόλοιπη περιοχή («Τσανάκκαλε», σήμερα) ανήκε στο Ίλιον, αλλά η πόλη δεν ήταν εκεί, που λένε οι τουριστικοί οδηγοί.
Έτσι εξηγείται άριστα το ότι: (α) η Τροία δεν ήταν ναυτική δύναμη (δεν εμπόδισε την «Αργώ», ούτε βγήκε να δώσει ναυμαχία μεσοπέλαγα, όταν έφτασαν οι Αχαιοί), καί (β) το πού μπόρεσαν να δέσουν χίλια καράβια των Αχαιών. Απλούστατα, δεν μαζεύτηκαν στην εκβολή του Ελλησπόντου, αλλά χρησιμοποίησαν όλη την ακτογραμμή από τον Ελλήσποντο, μέχρι κι απέναντι από το σημερινό αεροδρόμιο της Μυτιλήνης· ίσως καί παρακάτω. (202 km βγάζει αυτός ο υπολογισμός, μετρημένα στο Γκ. Έρθ Πρό, με το εργαλείο «path».)
Ας δούμε, όμως, καί τις δύο άλλες κορυφές – αν έχουν να μας πούν κάτι.
Η τέταρτη κορυφή, η πιό νότια…
…βρίσκεται ανάμεσα σε κάτι Τουρκοχώρια, στη μέση του πουθενά, αλλά σημαδεύει ένα πυραμιδάκι απάνω σ’ ένα βουνό.
Αυτό το φαινόμενο, πυραμιδάκια (σαφώς τεχνητά) απάνω σε βουνά, οι περισσότεροι «ψαγμένοι» το ξέρετε από τον Ταΰγετο· ωστόσο, σας πληροφορώ ότι όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη από δαύτα! (Αρκεί να έχεις ανοιχτά μάτια, να τα βλέπεις – όσο κατεστραμμένα καί νά ‘ναι.) Σχηματίζουν ολόκληρο δίκτυο, το οποίο (απ’ όσα καταλαβαίνω) κάποτε εκμεταλλευόταν το αιθερικό πεδίο. (Προφανώς γιά τζάμπα ενέργεια –λέγε με Τέσλα-, εξισορρόπηση του κλίματος, καί μετάδοση πληροφορίας.)
Η δέ πέμπτη κορυφή…
…σημαδεύει επίσης πυραμιδάκι επάνω σε βουνό, δίπλα στην πόλη Άκ Σεχίρ. (Λευκούπολη, καί στη Ρωμαϊκη καί Βυζαντινή εποχή «Φιλομήλιον». Φιλομήλιον… Θυμίζει κάτι με μήλα καί Αφροδίτη, μήπως; )
Ο παρατηρητικός αναγνώστης, θα με ρωτήσει γιατί αυθαιρετώ, εφ’ όσον στο σχήμα του κέντρου του πενταγώνου (κάτω-κάτω στη 2η συνέχεια), που σχηματίστηκε από τις τομές των μεγάλων κύκλων, η επάνω κορυφή απέχει από τη Νίκαια 60 km; (Μετρημένα.) Γιατί την ταυτίζω με τη Νίκαια; Άρα, γιατί προχωρώ με λάθος αριθμητικές αφετηρίες – που θα οδηγήσουν σε λάθος τελικά αποτελέσματα (καί συμπεράσματα) ;
Η απάντηση είναι:
- Πρώτον, επειδή -είπαμε- δεν διαθέτω καί τα ακριβέστερα γεωγραφικά εργαλεία· ούτε χρόνο.
- Δεύτερον… ακόμη κι έτσι, σφάλμα 60 km στα 1192 είναι μόλις ένα 5%.
- Τρίτον, τέτοιες αποστάσεις δεν έχουν καί τόση σημασία γιά τα συμπεράσματά μας· θα δήτε παρακάτω το γιατί. (Εντάξει, δεν θα το παρακάνουμε κιόλας στην ανοχή σφάλματος! Δεν θα την ξεχειλώσουμε! Το πενταράκι μας τοις εκατό, αλλά όχι παραπάνω.)
Καί τέταρτον, επειδή το «κλειδί» είναι η Πάτμος!
γ. Ιωάννου Αποκάλυψις
Όταν γράφω ένα κείμενο, προσπαθώ ν’ αποδώσω με γραμμική σειρά πληροφορίες, που μου έρχονται με ανάκατη σειρά, καί σκέψεις, που τις κάνω με κβαντικές ταχύτητες καί παράλληλη επεξεργασία. Όχι καί το πιό εύκολο πράγμα στον κόσμο το γραπτό ξετύλιγμα ενός τέτοιου Γόρδιου Δεσμού, έ; 🙂
Καί, μιά που είπαμε γιά Γόρδιο, κάντε έναν κόπο, να δήτε από ποιά σημεία-«σταθμούς» πέρασε ο Μ. Αλέξανδρος, διασχίζοντας τη Μ. Ασία! (Όχι όλες τις δουλειές εγώ!… ‘Ντάξ’; ) Έχουν σχέση μ’ αυτά, που λέμ’ εδώ σήμερα;
Λοιπόν, δεν έχει καμμία σημασία πώς προχωράει η αφήγηση, ή αν μπλέκω αρχαιότητα με χριστιανισμό, κτλ. Σημασία έχει ότι οι λεγόμενες «Επτά Εκκλησίες της Αποκαλύψεως» τονίζουν ακριβώς το κέντρο του πενταγώνου μας!… των πενταγώνων μας, γιά την ακρίβεια, μιά που το μικρό είναι γεωμετρικώς όμοιο με το μεγάλο – καί με τον ίδιο προσανατολισμό.
Νά ‘τες:
Καί σε τοποθέτηση στον πραγματικό χάρτη:
Μία (η όγδοη, η Πάτμος) σε κορυφή του μικρού πενταγώνου, κι εφτά στο εσωτερικό του! Όσο κι αν το σύνολό τους δεν σχηματίζει κάποιο ευδιάκριτο σχήμα (λένε πως αντιστοιχούν στις Πλειάδες… μάλλον ναί, αν καί δεν παίρνω όρκο), δεν παύει να είναι αποδειξάρα, γι’ αυτό που θέλω να δείξω τελικώς.
Αν θέλετε κι εσείς να κάνετε έρευνα στον χάρτη, ιδού τα αντίστοιχα λήμματα της Γουΐκι, καθώς καί τα σημερινά Τούρκικα ονόματα των πόλεων αυτών (πλήν Πάτμου, φυσικά – αν κι όπως πάμε…), ώστε να τις εντοπίσετε στο Γκ. Έρθ:
- Έφεσος (Selçuk)
- Σμύρνη (Izmir)
- Πέργαμος (Bergama)
- Θυάτειρα (Ak Hisar)
- Σάρδεις (δεν υφίσταται σήμερα)
- Φιλαδέλφεια (Alaşehir)
- Λαοδίκεια η Φρυγική (Denizli)
Με την ευκαιρία… όλη αυτή η αφήγηση του οράματος του Ιωάννη, με την καταστροφή στην Αποκάλυψη (ίπποι, σάλπιγγες, ακρίδες, κτλ κτλ) αναφέρεται στο παρελθόν. Όχι στο μέλλον. Διότι πρόκειται γιά περιγραφή των συνεπειών, που έφερε στη Γή η έκρηξη του πλανήτη Φαέθωνα. Ξέρω τί σας λέω!
Όπως καί νά ‘χει, όμως, η Πάτμος ήταν ένα ισχυρό κλειδί της έρευνάς μας. Κι αφού μιλάμε γιά τον μύθο ( ; ) του Φαέθωνα, μας δίνει ακόμη ένα στοιχείο του τί παίζει με το πεντάγωνο.
Αναμείνατε!
(επόμενο)
Ιον. 10, 2020 @ 00:34:04
Εργοδότη,το πας καλά.Τι χρειάστηκε όμως για να ενεργοποιηθεί το πλέγμα;
-Το εξωτερικό κατευθυντήριο πεντάγωνο πάτησε εκούσια πάνω σε συγκεκριμένες φορτισμένες θέσεις ή απλά αυθαίρετα δεδομένης της περιοχής που θέλουμε να προστατέψουμε;
-Όφειλε να είναι φτιαγμένο από συγκεκριμένα υλικά ή βασικό ρόλο παίζει κυρίως το σχήμα(δηλαδή η ακρογωνιαία πυραμίδα)
-Όφειλε να «φορτιστεί» από κάποιες συγκεκριμένες πράξεις -ξόρκια,τελετές κλπ- για να «μάθει» ποια είναι η δουλειά του;
-Αντίθετα,με αντιξόρκι,θα μπορούσε να εξουδετερωθεί ή να στραφεί και εναντίων μας;
-Σήμερα μπορούμε να το ξαναφτιάξουμε,έστω και κάπως πιο μπακάλικα;
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 10, 2020 @ 05:30:53
ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΡΓ.
ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΤΣΕΚΑΡΩ ΒΕΒΑΙΩΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.
ΠΑΡΑΤΑΥΤΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΩΣ ΘΕΣΦΑΤΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥ.
ΓΙΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΦΑΕΘΩΝΑ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ;
ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΜΟΤΙΒΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ 10000 ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΣ ΚΑΘΕ 20000 ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΣ 500000 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΛΕΞΕ.ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.
ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΤΩΡΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ.
ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ. ΣΕ ΜΙΑ ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΚΥΚΛΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ.
ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ.
ΟΣΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ.
ΤΩΡΑ ΠΕΦΤΕΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ.
ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΦΑΕΘΩΝΑ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΣΧΕΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΓΩΝΩΝ Π.Κ.Φ (ΠΡΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΦΑΕΘΩΝΑ ) ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΗΜΕΙΑ Μ.Κ.Φ;
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 10, 2020 @ 08:10:00
@Προλαλήσαντες, καί όλους-ες:
Καλημέρες!
Παίδες, υπομονή!
Θα προσπαθήσω να τ’ απαντήσω όλα μέσα στο κείμενο.
Έστω καί με τη μέθοδο των αναρχικών (των αυθεντικών), πάλαι ποτέ ειπόντων: «- Ν’ απαντάτε στις ερωτήσεις με ερωτήσεις!» 🙂
Μου αρέσει!Αρέσει σε 2 άτομα
Ιον. 10, 2020 @ 11:05:33
Όσες συμπτώσεις και να βρεις, ή να νομίζεις ότι βρήκες, αν δεν έχεις σκληρές αποδείξεις για τη ΔΡΑΣΗ του «προστατευτικού πενταγώνου», δεν έχεις τίποτα. Μόνο μία ανώδυνη άσκηση στα εφαρμοσμένα μαθηματικά για να ανεβάζεις ενδορφίνες στον ελεύθερο χρόνο σου που κι εγώ ομολογώ πως τη βρίσκω με τέτοια οπότε μέχρι εκεί σε καταλαβαίνω. Σαν να μου φαίνεται κρύβεται και έν κυκλικό επιχείρημα σε όλο το πόνημα, σαν να λέμε θα σας αποδείξω το Α ξεκινώντας με υπόθεση το Α.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 10, 2020 @ 11:43:39
O Έρωτας σαν ερώτηση και η Ερώτηση σαν έρωτας
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 10, 2020 @ 12:21:16
@Ανώνυμον της Ιον. 10, 2020 @ 11:05:33 :
Τις σκληρές αποδείξεις τις αφήνω στους ακαδημαϊκούς! 🙂 Κάπως πρέπει να δικαιολογήσουν τον μισθό τους.
Ενδορφίνες ανεβάζω μ’ άλλους τρόπους. Το γραπτό είναι σχεδόν υποχρέωση, καί σχεδόν μαζοχισμός! 🙂
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 10, 2020 @ 13:32:13
@Αντώνιον μεγαλογράμματον:
Δεν νομίζω ότι το πεντάγωνο είναι τόσο παλιό. (Δηλαδή, 3,200,000 χρόνια καί πλέον.)
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Ιον. 10, 2020 @ 13:33:35
@Δημήτρη:
Οι απαντήσεις που ζητάς, θα έλεγα ότι ήδη εμπεριέχονται στις ερωτήσεις σου.
Πιστεύω ότι ο Παλαιός θ’ αναλάβει (αν έχει όρεξη) να εξηγήσει κάποια παραπάνω πράγματα, που στο κείμενο ούτε κάν τα έθιξα.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 10, 2020 @ 14:41:06
@ΕργΔημΕργ
Εμμέσως, πλην σαφώς (μιας και το ένα κτίσμα που αποκαλείς «πυραμίδα» είναι υποθαλάσσιο), υποστηρίζεις πως η ανατολική λεκάνη της Μεσογείου περί το 32.000 π.Χ. ήταν ξηρά; Εαν ισχύει, το γιατί και πώς θα σήκωνε πολύ μεγάλη συζήτηση.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 10, 2020 @ 21:46:36
@ΠήγαSON:
Ναί. Απολύτως. Ουδείς χτίζει πυραμίδες στον πάτο της θάλασσας, όσο σχιζοφρενής κι αν είναι. 🙂
Τώρα, πώς καί ποτε συνέβησαν τέτοιες γεωλογικές ανακατατάξεις… ουδέν γνωρίζω. Ίσως με τα αιθερικά όπλα των Ελλήνων κατά τον Ελληνο-Ατλαντικό πόλεμο.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 10, 2020 @ 21:58:06
«Το γραπτό είναι σχεδόν υποχρέωση, καί σχεδόν μαζοχισμός!»
Άμα δεν το ευχαριστιέσαι τότε τι κάνεις; Μη μου πεις ότι ελπίζεις να ενεργοποιήσεις την πυραμίδα του Χέοπα. Λείπουν κάτι εξαρτηματάκια. Και που ‘σαι. Οι δικές μου πληροφορίες λένε χτίστηκε πολύ παλαιότερα από την επίσημη θεωρία, και δεν έκανε συλλογή ενέργειας εισερχόμενης από αλλού αλλά διαχείριση ελεύθερης ενέργειας. Η φυσική του 20ου αιώνα δεν ξεκολλάει εύκολα από τα μυαλά μας.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 10, 2020 @ 22:01:29
@Ανώνυμον της Ιον. 10, 2020 @ 21:58:06 :
Κοίτα: κάτι μεγαλεπήβολες ιδέες, όντως τις έχω! Αλλά όχι του Χέοπα αμέσως. Πρέπει πρώτα να περάσω απ’ τα τσικό! 🙂
Υγ: Κοιτάζω πρώτα να ενεργοποιήσω τα μυαλά των σημερινών Ελλήνων. Γι’ αυτό γράφω. Ως -ούτως ειπείν- υποχρέωση στην Πατρίδα.
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο