iii. Επαλήθευση – κι αν ισχύει κι ανάποδα;
το σημείο αυτό, πρέπει να επαληθεύσουμε εάν υφίσταται καί δεύτερο πεντάγωνο, «κατοπτρικό» ως προς το πρώτο. Δηλαδή ότι, ξεκινώντας από τις δύο αρχικές πυραμίδες, μπορούμε να ξεκινήσουμε με δύο πλευρές προσκείμενες στη «διαγώνιο», αλλά απ’ την άλλη πλευρά.
Μαθηματικώς, ναί, μπορούμε να το κάνουμε. Αλλά, ας δούμε καί στην πράξη αν οδηγεί πουθενά· ή απλά είναι ένα σκέτο σχήμα, άνευ πρακτικής αξίας.
Εννοώ, λοιπόν, να χαράξουμε τις πρώτες δύο πλευρές (από τις δύο γνωστές πυραμίδες) προς το σημείο ετούτο εδώ:
Αλλά, αξίζει τον κόπο;
Γιά να το διαπιστώσουμε, κάνουμε μιά μεγέθυνση στην περιοχή του σημείου τομής, καί βλέπουμε το εξής (συνυπολογίστε την μικρή ανακρίβεια της επιλογής με το ποντίκι στο Γκ. Έρθ) :
Αυτόν τον τριγωνικό σχηματισμό (κάτω αριστερά) στη μέση του πουθενά! (Βασικά, ανάμεσα στα χωριά Μπουνούς καί Ορτάκιοϊ. Ορτάκιοϊ σημαίνει «Μεσοχώρι».) Καί σε μεγαλύτερη μεγέθυνση:
Τ’ είν’ αυτό, τώρα; δεν γνωρίζω. Ωστόσο, μας βάζει σε πειρασμό, να δούμε πού μας οδηγούν οι υπόλοιπες πλευρές καί γωνίες του πενταγώνου.
Νά ‘το κι αυτό:
Η έρευνα (υπό οπτική μεγέθυνση των περιοχών) στις δύο νότιες κορυφές, αυτήν στο νησί της Τυνησίας απέναντι απ’ το Σφάξ, καί την άλλη, μέσα στην έρημο της Λιβύης, έδειξε πως δεν έχουν τίποτε σημαντικό στην περιοχή τους. Ωστόσο, δεν λέμε την τελευταία μας κουβέντα ακόμη. Ρίχνουμε καί μιά ματιά στο κέντρο του σχήματος – το οποίο ορίζουν αρκετά καλά οι βοηθητικοί κύκλοι του σχεδίου:
Σε μεγέθυνση – καί με αλλαγμένα φωτεινότητα καί κοντράστ (γιά ν’ αναδειχθούν λεπτομέρειες) :
Έεεεεεπππππ!!!!! Τί βύθισμα του θαλάσσιου πυθμένα, καί τί «μάτι του Ώρου» είν’ αυτό, στο καρα-κέντρο!!!!!
Αν αυτό είναι το θρυλούμενο βγαλμένο (από τον Σέτ) μάτι του θεού, τότε φαντάζομαι ότι κάποτε έγινε της μουρλής στην περιοχή… κάποιος πόλεμος (πιθανώτατα ο Ελληνο-Ατλαντικός)… με χρήση τόσο ισχυρών όπλων, που επέφεραν τρομερές γεωλογικές ανακατατάξεις.
Αλλά καί στο φυσικό πεδίο να το πάρει κανείς… δεν μοιάζει, σα να έβαλε κάποιος έναν τεράστιο διαβήτη στο έδαφος, γιά να χαράξει το κατοπτρικό πεντάγωνο; (Το «μάτι» είναι το ίχνος του ακίνητου σκέλους του διαβήτη.) Χώρια οι (σαφώς όχι φυσικές) ευθείες γραμμές, που φαίνονται στον πυθμένα.
Καί πού μαζεύονται τα επίκεντρα των σεισμών στην περιοχή, είπαμε;
Τέλος πάντων, το συγκεκριμένο πεντάγωνο ίσως κάποτε σηματοδοτούσε κι αυτό κάποια μνημεία, κάποια κτίσματα. Ίσως το φτιάξανε κι αυτό τεχνητά, ίσως δημιουργήθηκε αυτομάτως από κάποιον ματριξιανό νόμο «συμμετρίας». (Το έχω ξαναδεί, αυτό που σας λέω. Πεντάγωνο προστασίας τεχνητό κι «αντιπεντάγωνο» αυτομάτως. Δεν μιλάω τζάμπα. Όμως, προς το παρόν δεν δίνω δημοσίως λεπτομέρειες πού καί πώς.)
Δεν το πετάμε, το κρατάμε κι αυτό στην άκρη του μυαλού μας… καί, ποιός ξέρει τί θα βγάλει μιά μέρα η αρχαιολογική ανασκαφή! Μέχρι κι αλλαγή της γωνίας του άξονα περιστροφής του πλανήτη μπορεί να βγάλει.
Επειδή, όμως, η έρευνα εδώ είναι μάλλον αδιέξοδη, πάμε ξανά στο «κανονικό» πεντάγωνο που βρήκαμε.
iv. Δεύτερο «αιωνικό» ρολόϊ – πάγοι
Ήδη αναφέραμε τον κατακλυσμικό κύκλο (19 χιλιάρικα χρόνια), αλλά υπάρχει καί δεύτερος μακροπερίοδος κύκλος…
…κι αυτός δεν είναι άλλος, παρά η έλευση κι η αποχώρηση των παγετώνων – μέχρι περίπου τις 45 μοίρες βόρειου πλάτους, ως νότιο όριο. (Δεν πάνε πιό κάτω. Μέχρι Ελβετία φτάνουνε, περίπου. Άντε, βόρεια Ιταλία.)
Γιά να έχει κάποια σημασία η βορειοανατολική κορυφή του «κανονικού» πενταγώνου μας (στην Ουκρανία), τότε έπρεπε (τον καιρό που φτιάχτηκε) να κατοικούσαν εκεί γύρω άνθρωποι. Όμως, δεν θα μπορούσαν να κατοικήσουν, εάν οι περιοχές αυτές ήταν σκεπασμένες από πάγο.
Είναι γνωστό, τώρα, ότι οι παγετώνες κατεβαίνουν μέχρι όσο κατεβαίνουν νότια, καί πάλι λυώνουν υποχωρώντας προς τα βόρεια (κι απελευθερώνοντας καλλιεργήσιμες εκτάσεις), με μιά περίοδο υπολογιζόμενη σε δέκα χιλιάδες χρόνια απάνω-κάτω (απ’ όσα είδα γραμμένα σε άρθρα, κτλ). Δεν έχει σημασία, αν θυμάμαι καλά το νούμερο· επειδή, κι αυτοί που το έγραψαν, το βγάλαν κατ’ εκτίμηση.
Υπάρχει κάπου σημειωμένη καί η ακριβής περιοδικότητα των σκεπασμάτων με πάγο: σε (ναί! πάλι!) αρχαιοελληνικό χειρόγραφο αγνώστου συγγραφέα. Το οποίο, όμως, πέρασε μεγάλες περιπέτειες, καί σήμερα αγνοώ την τύχη του. Αυτό νομίζω ονομάζεται «χειρόγραφο Μιλάνκοβιτς» (από τον ομώνυμο αστροφυσικό), βρέθηκε σε μιά κρύπτη στο Άγιο Όρος προπολεμικά, κι ο καλόγερος που το βρήκε (κι έκανε το λάθος να το επιδείξει σε υποτίθεται αξιοσέβαστα πρόσωπα), δολοφονήθηκε αγρίως. Αυτός που τον δολοφόνησε ήταν ξένος υπήκοος, καί συγκεκριμένα Άγγλος… καί ήταν αυτός εδώ ο αληταράς. (Δες κι εδώ.) Δεν μπορεί να ήταν κάποιος άλλος!
Γιατί; Επειδή:
- Μόνον ο αγγλίτσος αληταράς είχε ανοιχτή πρόσβαση στο Άγιος Όρος όποτε ήθελε… ορθόδοξος καλόγερος εκεί γάρ κι ο ίδιος (γιά ένα φεγγάρι).
- Κι επειδή γνωρίζω από απόγονο της οικογένειας του μοναχού, ότι, όταν πήγαν οι -άρρενες- συγγενείς ν’ αποχαιρετήσουν τον νεκρό, οι χωροφύλακες με το ζόρι τους άφησαν να δουν το πτώμα γιά δευτερόλεπτα, καί μετά τους έδιωξαν κακήν-κακώς. Δεν απαντούσαν, δέ, σε καμμία ερώτηση.
Αυτά δεν θα γινόντουσαν, αν: (α) ο μοναχός δεν έφερε σημάδια από άγρια κακοποίησή του εν ζωήι, καί (β) αν ο δράστης δεν ήταν υπήκοος (όχι απλά υπήκοος, αλλά μέλος της άρχουσας τάξης) της χώρας, που μας είχε καβαλλήσει από το 1821 μέχρι το 1947. (Κι ως φαίνεται, οι χωροφύλακες γνωρίζανε τα πάντα, αλλά τα κάναν γαργάρα.)
Ο μοναχός Γεώργιος, λοιπόν, ήταν το δεύτερο άτομο μέσα στον 20ο αιώνα (μετά τον Κοντράτυεφ), που πλήρωσε με τη ζωή του τη γνώση γιά τους μακροπερίοδους χρονικούς κύκλους.
Εν πάσει περιπτώσει, νομίζω πως σήμερα το χειρόγραφο αναπαύεται στο μουσείο Μιλάνκοβιτς, αν καί δυστυχώς δεν το έχω δεί προσωπικά. Νομίζω ότι θα έπρεπε να το ανεβάσουν στο Διαδίκτυο! Εάν, λοιπόν, ξέραμε καί τους χρονικούς κύκλους των παγετώνων, τότε θα χρονολογούσαμε ακόμη ακριβέστερα την κατασκευή του πενταγώνου.
Πάντως, λέγεται ότι τώρα πάμε πάλι γιά μεσοπαγετώνια περίοδο (δηλαδή, το κλίμα ψυχραίνει), κι αυτά που βάλανε το αυτιστικό (το Γκρέτα, ντέ!) να λέει, είναι μπούρδες ολκής.
Αν κάποιος αναγνώστης, όμως, έχει διαβάσει το επίμαχο χειρόγραφο, παρακαλείται να συνεισφέρει με τις γνώσεις του!
v. Τρίτο «αιωνικό» ρολόϊ – βιολογία
Σε κάποιες διαδικτυακές τηλεοπτικές του στραηγού Αϋφαντή, ανάμεσα στους καλεσμένους του ήταν κι ο κ. Μιχάλης Γρηγορίου, διατροφολόγος νομίζω. (Εδώ δεξιά, στο πρώτο βίντεο από σειρά τριών.) Ο συγκεκριμένος ειδικός είπε κάτι, το οποίο βρήκα τρομερά ενδιαφέρον (κι αν τα θυμάμαι καλά) : ότι στη θεωρούμενη ως «σιτοβολώνα της Ευρώπης» Ουκρανία, δεν ανιχνεύθηκε να υπήρξε dna σιταριού πρίν το 2,500 πΧ. Κι ότι, χωρίς σιτάρι, είναι αδύνατον να επιβιώσουν άνθρωποι σε μιά περιοχή, ειδικά Έλληνες. (Άρα, οι Αργοναύτες, που αλώνιζαν τον Εύξεινο κάπου στα 2,130 πΧ, είχαν εξασφαλισμένο το ψωμί τους!)
Φυσικά, το πεντάγωνό μας δεν φτιάχτηκε τόσο πρόσφατα. Αλλά, αν ξέραμε την ακριβή «πορεία» του dna διατροφικών φυτών, όπως το σιτάρι, σαφώς θα είχαμε μιά τρίτη χρονική καλή ένδειξη.
Δυστυχώς, δεν την γνωρίζουμε ούτ’ αυτήν. Πιθανώτατα, όμως, να ξαναείχαμε εποχές με σιτάρι σε τέτοια γεωγραφικά πλάτη, πρό της τελευταίας παγετωνικής περιόδου – ένθα καί κάποια πυραμίδα, ίσως, που θα οριοθετούσε την τέταρτη κορυφή του πενταγώνου μας.
vi. Το κέντρο του πενταγώνου μας
Πάλι κι αυτό οριοθετείται καλούτσικα από τις τομές των βοηθητικών κύκλων. Ιδού:
Κάπου στη δυτική (σημερινή) Τουρκία! (Τροία, πατρίδα Πέλοπα, κτλ κτλ.) Ενδιαφέρον… Πολύ ενδιαφέρον!
Σε μεγέθυνση:
Κάπου ανάμεσα στα βουνά καί τα χωράφια της Ιωνιώτικης Μαγνησίας! (Αρχίζει να μας υποψιάζει το όνομα; )
Η έρευνα με μεγεθύνσεις δεν απέδωσε κάτι, άξιο αναφοράς.
Όμως…
(επόμενο)
Ιον. 09, 2020 @ 17:11:42
πεντατονικη…
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 09, 2020 @ 19:50:06
https://www.google.com/maps/place/Mount+Nemrut/@35.4802565,22.3928954,5z/data=!4m5!3m4!1s0x4075ff1780b7aec9:0x31abab7733e1fa45!8m2!3d37.9807788!4d38.7407995
Πυραμίδα του Αντίοχου του 1ου,
https://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Nemrut
Δες το όνομα/μέρος της μάχης: https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Magnesia
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 09, 2020 @ 20:30:08
Λόγω καμπυλότητας,τα πεντάγωνα προστατεύουν επιφανειακά ό,τι βρίσκεται εντός του πλέγματός τους ή συνολικά ό,τι βρίσκεται εντός του νοητικού όγκου που ορίζουνε(δηλαδή υπέδαφος+θάλασσα και ό,τι ζει/καλλιεργείται/υπάρχει σ’αυτά);Αν ισχύει το δεύτερο θα υπάρχουν σίγουρα και βοηθητικά συμπλέγματα ανόρθωσης δυναμικού για να περικλείουν συνολικά γη,θάλασσα και αέρα.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 09, 2020 @ 21:04:22
.
Άντε να δούμε ..θα υπάρξει κάποιο πραγματικά έξυπνο σχόλιο στην υπέροχη αυτή δουλειά του Εργολάβου, ή πάλι θα έχουμε ….
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 09, 2020 @ 22:53:07
https://www.researchgate.net/figure/Draft-of-Milankovis-letter-to-Koppen-1922-Archive-of-Serbian-Academy-of-Sciences-and_fig3_269555826
Ice Age theory: a correspondence between Milutin Milanković and Vojislav Mišković
https://www.degruyter.com/view/journals/geo/11/1/article-p263.xml
Glacial Cycles and Milankovitch Forcing
https://archive.org/details/arxiv-1511.06008
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 09, 2020 @ 23:57:15
@Αναστασία:
Ευχαριστούμε θερμότατα!!!
Θα τους ρίξω μιά ματιά, οπωσδήποτε. Όταν βρώ χρόνο. Παίρνουν προτεραιότητα, πάντως.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 15, 2020 @ 14:26:29
@εργολάβο
τα σέβη μου my friend
»Αυτός που τον δολοφόνησε ήταν ξένος υπήκοος, καί συγκεκριμένα Άγγλος… καί ήταν αυτός εδώ ο αληταράς.»
Για τον βίαιο εξανδραποδισμό…όσωνν αντιστέκονται… συμβάλλουν πάντα και «δυνάμεις του ελληνικού κράτους» (βασικά, μερικές οργανωμένες μονάδες αγράμματων και σχεδόν αγριανθρώπων τσαρουχοφόρων από την Κρήτη και άλλα νησιά συνήθως). Όπως με τους Βαλαάδες…και τον ξεριζωμό τους ή όπως έγινε «εν ψυχρώ και παραβύστω» για τον Ίωνα Δραγούμη, πάλι από «Κρητικούς φρουρούς των Αθηνών» υπό τον «Φρούραρχο» Γρυπάρη…»κατά λάθος».
Στην Πεντάτευχο…στα 4+1 Ευαγγέλια…στις 4+1 Βέδες…βρίσκονται αν διαβάσεις προσεκτικά αυτά που ζητάς. Εκεί θα βρεις και τους 8 συν τω αδικοχαμένο Π.Γεώργιο…
Η στρατηγική προτεραιότητα του Τάγματος, μετά την επαχθή καταστροφή της Ιωνίας το 1922, ήταν ακριβώς ότι και σήμερα «Να μετατρέψουμε το Αιγαίο, σε παγκόσμιο λιμάνι!»….εξ’ ου και τα ευτράπελα με τον ερδογάνιο και την φοβία μιτ, γερμανίας και αναρχομπαχαλάκηδων-κομμουνιστών της πλανητικής μπεστεσκύλοιαλέστε σοσιαλδημοκρατίας του σορού…μην αποκαλυφθεί ο ρόλος της τουρκιέ…ως δούρειος ίππος του κκκ…προς καταστροφή του νατο κ.λ.π.
Πάντως στην συνάντηση του Μονάχου ο Σέρβος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου…για γεωλογικές αναταράξεις λόγω…υπερεξάντλησης…του μαύρου χρυσού. Κάπου στα αρχεία τα ακασικά…υπάρχουν λεπτομέρειες…
Φιλιά
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Ιον. 15, 2020 @ 20:22:28
όσον αφορά τον παπά-Δημήτρη, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω
Είναι εντελώς αυθαίρετο…το ότι εκείνος ο δολοφόνος του Π.Γ.
Ο μπαλαφούριος (καμία σχέση με τον μπαλφούρ τον διακυρηχτή ή τον μπαλάφα της 71 ΟΕΝ) ήταν ένας περιπετειώδης άνδρας αναμφισβήτητα. Το ότι έπαιζε στα δάκτυλά του τους λοατκι, δόλιους λαμπράκηδες, σελέμπριτις, σκάϊς, αλαφούζους, ρουφούζους, αστέρες του κωλονακίου, λίμπεραλς και κομμουνιστές, συμπεριλαμβανομένου μπλουμπίδη νες καφε και κλάρα μπελ, πολάκηδοκαμμένοι της εποχής…για λογαριασμό της ιντελεκτουέλε μπριτις…δεν τον καθιστά «κακό» με την παιδιάστικη εξήγηση του όρου.
τριχασμένη πολυσχιδής προσωπικότητα….με ρόλο ναι…αλλά για τα άλλα αμφιβάλλω.
Οι οπαδοί του αναρχοκομμουνισμού πάντα τσουβαλιάζανε και τσουβαλιάζουν…Παπάγο, Μπαλφούρ, Διάκο, Μοναρχίδης…όλοι »εχθροί του λαού είναι»…κάτι σαν το νιγκας λαϊφ μάτερς…της σήμερον.
από όλους αυτούς μόνο ο όρχις ο τζωρτζ ο βου…ο χείριστος των χειρίστων μοναρχίδηδων…μπορεί να θεωρηθεί μέγας τέτιγγας
Σιγά μην είχε ανάγκη η ιντελεκτουέλε τον παπα μήτσο…αφού είχε την ερωμένη άμεσα δίπλα στον μοναρχίδι. Το τυπάκι…είναι σημείον αμφιλεγόμενο και του αποδίδονται σημεία και τέρατα (π.χ. δολοφονία Κορυζή…την στιγμή που η μόνη ομολογία είναι του Κοτζιά…που του είπε ο Διάκος…ότι ακούγαμε να αυτοκτονεί δισάκις με το άλλο χέρι. Οι δε εαμοβούλγαροι ξεκλήρισαν σχεδόν όλη την οικογένεια Κορυζή στα δεκεμβριανά).
Η ίδια η αγγλίτσα…ήταν διαιρεμένη…μισή ακραιφνώς σταλινοκομμουνιστική και μισή ότι ναναι…το ίδιο και οι μυστικές της.
ΚΚΕ-ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΑΓΓΛΙΤΣΑ-SOE-ΒΒC ήταν ένα και το αυτό…ανταρσύα και ξερό ψωμί..εξ΄ου και το κίνημα του 1938, που οργάνωσαν οι πράκτορες της Κρήτης (που λέγαμε) Μητσοτάκης και Σια, με την Συνδρομή της ΚΚΕ ΕΠΕ και κατσαπλιά Μάρκου, ή το άδειασμα Ππαχελά (παπού αλέξις)…εξ΄ου και οι λίρες στην πρακτόρισσα Κλάραμπελ, σιάντοκρομανιόν κλπ (δηλαδή ο Ζαχαριάδης είχε δίκιο όταν έλεγε ότι όλοι τούτοι ήσαντε πρακτόρια της ιντελεκτουέλ)
οπότε οι κομμουνιστικές παπαριές της μηχανής του παραχρόνου της κομμουνστικής είρτ ή τα αναμασήματα του ριζοκλάστη του επίσης πράκτορα καραγιώργου…είναι άνευ σημασίας
Σαφώς τον μπαρμπά Γιάννη τον δηλητηρίασε το δίκτυο μπαλαφούρ…
ΝΑΤΟ και Κομμουνιστική Διεθνής ήταν πάντα το ίδιο συνδικάτο..
αλλά το τάγμα πάντα έχωνε τους ανθρώπους του παντού…ακόμα και στα άδυτα των στοών…και σπανίως κάποιος «περιπετειώδης ανήρ»…ήταν απλός πρακτωρ θου βου…ήταν διπλός και τρίδιπλος…για να μην τα βλέπουμε και μανιχαϊστικά όλα.
Η συνάντηση των 8+1 έγινε το Καλοκαίρι του 1929…ο Μπαλφούριος έσκασε μύτη στον Άθωνα το 1932 και δη ως μαθητής πλησίον του τρομερού…Αγίου Σιλουανού (ο οποίος έχει…το tartam knowledge…της καθόδου στα τάρταρα) και Σωφρονίου…για τους οποίους έχουν ειπωθεί σημεία και τέρατα.
ο δε Σιλουανός είναι εκ των μεγαλύτερων liberated souls…του προηγούμενου αιώνος…
Ο δε Σέρβος μυηθείς στο τάγμα από το 1899 και δη σε ηλικία εφηβική…είχε πρόσβαση σε χειρόγραφα από παλιότερα…Ο δε πατήρ Γ…είχε εκτός από το αντίγραφο της 5G και το ένα εκ των 3 rings που φορούσε ο Γκάνταλφ the white Σμύρνης…το οποίο εδώθη στην γνωστή μάνα…και απο εκεί πέρασε στον Άθωνα…όπου και μετά χάνονται οριστικώς και αμετακλήτως τα ίχνη του (λέμε τώρα).
Εξ΄ου και η μανία….αυτών που έψαχναν μανιωδώς…το αυτό
my precious…
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 16, 2020 @ 07:46:55
»…Όλοι σήμερα ακούμε και μιλάμε, για τους πάγους που λιώνουν, ενώ κανονικά θα έπρεπε να γινόταν λόγος, για επερχόμενες παγωνιές. Διαστροφή στην πορεία της ιστορίας πρώτη, αφότου ο Σέρβος αστροφυσικός Μιλούτιν Μιλάνκοβιτς προειδοποιούσε με τα αποτελέσματα των ερευνών του (1935), ότι η αλόγιστη αξιοποίηση των ενεργοφόρων σωθικών της «περιστρεφόμενης Γης» μας, ενόψει της εισόδου του παγκόσμιου πολιτικο-οικονομικού ανταγωνισμού στο κυνήγι της Ανάπτυξης, με μαθηματική ακρίβεια θα δημιουργούσε συνθήκες επιβράδυνσης της γήινης περιστροφής (γύρω απʼ τον άξονά της), αλλά και αιφνίδια απόκλιση πορείας της ελλειπτικής της, γύρω απʼ τον ήλιο. Αυτό, κατά τον Μ. Μ., θα έχει σαν αποτέλεσμα, αντί τους πάγους, τη έναρξη μίας θερμικής, όσο και άγνωστης διάρκειας, εποχής, κατά την οποία, το ανόργανο υπόλοιπο του Πλανήτη, με διάφορους όσο και ήδη γνωστούς στον άνθρωπο τρόπους (σεισμοί, ηφαίστεια, ανεμοθύελλες, κλιματικές μετατοπίσεις και ανατροπές της σχετικής σταθερότητας των εποχικών περιόδων κ.π.), θα απορροφήσει ολόκληρο το οργανικό του υπόλοιπο, για αναπλήρωση των «χαμένων σωθικών» του. Έτσι, και χάρη της αμετάβλητης περιοδικότητας της μετάπτωσης των ισημεριών, στο γειτονικό μας διαπλανητικό σύστημα, θεωρούσε λογικό να προβλέψει, ότι το ενδεχόμενο αυτό θα επιφύλασσε για το οργανικό μέρος (ζωή) του πλανήτη μας, μία περίοδο χρονική, τουλάχιστον ίση με εκείνη της παγετώδους που προηγήθηκε ( κάτι περισσότερο από 520.000 χρόνια), κατά την οποία η θερμοκρασία του θα έχει συνεχή ανοδική πορεία. Κατά τον ίδιο, αρκούσαν μόνον χίλια χρόνια, για να φθάσουμε σε θερμοκρασίες που υπάρχουν σήμερα στην επιφάνεια της Αφροδίτης. Μα κανένας δεν τον άκουσε, εκεί στο Μόναχο (1938), στη γνωστή Διάσκεψη, που υποτίθεται θα απέτρεπε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ή μάλλον, τον άκουσαν κι αποφάσισαν επειγόντως, το «μοίρασμα της πίτας» (των πετρελαίων φυσικά και λοιπών «αποθεμάτων»!), που είχ στα σωθικά η Γη (μας). Έκαναν τον γνωστό Πόλεμο. Που φυσικά, δεν τερματίστηκε το 1945, αλλά μόλις, το 1989, με τη διακύρηξη Ρήγκαν_Γκορμπατσόφ, για μία «Νέα Τάξη Πραγμάτων»!…»
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 16, 2020 @ 07:49:43
@Τρισ-α-τέλειον:
Κάθε φορά που σχολιάζεις, είσαι θησαυρός!
Επίτρεψέ μου μιά μικρή αμφιβολία: νομίζω ότι ο Μπάλφουρ πήγε στο Άγιο Όρος το καλοκαίρι του 1935; (παραμονές Δεκαπενταύγουστου). Πάντως, όταν ψάχνεις απαντήσεις, ισχύει απόλυτα το ρητό του Σέρλοκ Χόλμς: Κάτι είναι έτσι, επειδή ΔΕΝ μπορεί να είναι αλλοιώς! Δεν υπάρχουν πολλοί άλλοι υποψήφιοι δολοφόνοι του μοναχού, βλέπεις…
Ποιός Σωφρόνιος; ο (Ζαχάρωφ) μετέπειτα γνωστός ως «του Έσσεξ»;
Το γνωστό δαχτυλίδι; είσαι σίγουρος;
Τώρα, όσο γιά δαχτυλίδια τέτοιου είδους, ιστορικώς καί μυθολογικώς πως έχω εντοπίσει τρία από δαύτα! Τέλος πάντων, ίσως κάποια μέρα να έχουμε την (κυρίως χρονική) πολυτέλεια να τα ψάξουμε (συζητώντας, ή άλλως).
Η προπολεμική αγγλίτσα, όχι στα δύο, αλλά στα τρία! Σαν τους Ηπειρώτικους χορούς! lol!!! Οι λάτρεις της ΕΣΣΔ (όλα εκείνα τα καλόπαιδα του Κέημπριτζ, της Οξφόρδης, κτλ – Φίλμπυ καί ρέστοι), οι ορίτζιναλ αγγλίτσοι οπαδοί μιάς αιώνιας αυτοκρατορίας (εις βάρος όλων των άλλων λαών), καί οι αμερικανόφιλοι (που ροκάνιζαν εκ των έσω την αυτοκρατορία των προηγουμένων, γιά να έρθει η Πάξ Αμερικάνα μετά το 1945).
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 16, 2020 @ 08:29:14
@καλημέρα boy
Επέστρεψε το καλοκαίρι του 35….και ναι μιλάμε για τον γνωστό Σωφρόνιο του Έσσεξ. Τα φαινόμενα απατούνσε προειδοποιώ μι φρεντ.
Για τα δακτυλίδια δύναμης…και για τους «πεμπουσιωτές» (άλλο η πέμπτη ουσία…και άλλο το πέμπτο στοιχείο…το τελευταίο είναι ταινία με τον μπρους γουιλάρα)…ήξερε και ο Τόλκιεν όταν έλεγε για τους »αθανάτους από χέρι άνδρα» Νάζγκουλς τους βασιλείς φαντάσματα δεμένους από τον Σάουρον…και η τύπα h Ρόουλινγκ του HΡ που διαβάζει η Καμίλα στους ελληνοπαίδες κατά τις επισκέψεις της στην γκρης. Η διαφορά Νάζγκουλς, θανατοφάγων και Κασσιτών…είναι μηδαμινή.
https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-4854438404183d70a6f81a0508501961.webp
Πρόσεξε…μιλάμε για αυτά που είπαμε παλιότερα…για την πτώση της Βαβυλώνος στους Κοσσαίους…
με την βοήθεια των Χετταίων που ήταν και αυτοί καθίκια του κερατά…και ουχί πελασγοί. Υπερβόρειοι πίκτες ανθρωποφάγοι είναι όλοι αυτοί από την Ιουτλάνδη και τα Highlands…της παγετώδους.
Τα καθίκια ο Μουρσίλις Α΄ και διάδοχος του Χατουσίλις Α΄ ανέτρεψαν τους Αμμοραίους του Χαμουραμπί…και δώσανε την πόλη στους Κασσίτες (αν και δεν έγινε επακριβώς έτσι…αλλά τέσπα). Αυτοί οι σε -ίλις…(βλ. και Ιμπιλις) σατανίσκοι…ευθύνονται για την πιο σκοτεινή περίοδο της «σύγχρονης ανθρωπότητας». Μιλάμε για την σκοτεινή περίοδο 1750-1200 π.Χ. περίπου που γεννήθηκε ιστορικά, η μεγαλύτερη και πιο παρατεταμένη διχόνοια μεταξύ των ανθρώπων όλης της Οικουμένης. Επρόκειτο για την κρίση και αποσύνθεση της «Άριας» ή «Ινδοευρωπαϊκής» ομογένειας:«ιαπετικής», κατά τους Έλληνες, «σανσκριτικής», κατά την σύγχρονη «Ακαδημία».
Η «ομηρική εκδοχή» της ιωνικής «λαϊκής ψυχής», αποτελούσε τον απόηχο εκείνης της περιόδου, «κοσσαίικης κακοδαιμονίας» επί της Δυτικής Οικουμένης: από Μ. Ασία-Συρία και μέχρι τις «Στήλες του Ηρακλή»(Γιβράλταρ). Στην «Ανατολή»(υπόλοιπη ηπειρωτική Ασία σχεδόν), όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο, οι Δυτικοί θα τα «μάθαιναν» δύο χιλιάδες χρόνια μετά: από τον «Μάρκο Πόλο», τις «Βέδδες», τους «Εθνολόγους» του 19ου μ.Χ. αιώνα και το …Χόλυγουντ!…και το «ακαδημαϊκό κατεστημένο»…του ψευδοδιαφωτισμού της γαλλικής…
Ο μύθος του Κοσέϊ (Kashchey ή Koschei) του «αθάνατου»…που ήξερε το μυστικό διαχωρισμού και κρυψίματος της ψυχής σε αντικείμενα….δεν απέχει καθόλου από τους 9 βασιλείς-φαντάσματα του Τόλκιεν…με τα δικά τους δαχτυλίδια
ούτε βέβαια…από τους 5ουσιωτές του Λόρδου Βόλντεμορτ
του »Μάγου»…που δεν καταλάβαινε…όπως δεν καταλαβαίνανε και οι οπαδοί του μεγάλου ιεροεξεταστή…όταν βασανίζανε τους αληθινούς μάγους της κατακτημένης Βαβυλώνας και αυτοί του λέγανε τα μυστικά τους…περί »χρόνου»…
Αυτό είναι μια μεγάλη ιστορική αλήθεια. Το βάθος της κακοδαιμονίας που έσπειραν οι Κοσσαίοι στις ανθρώπινες ψυχές και στα μυαλά τους, ξεκινούσε από τη δύναμη που έδινε στους απογόνους και κληρονόμους μερικών Μάγων της ειρηνικής Βαβυλώνας(με τους «κρεμαστούς κήπους, η διανοητική αδυναμία των υπερβόρειων κατακτητών τους, να «μάθουν» τα «μυστικά των Μάγων»…και η Βαβύλων..εξέπεσε σε πόρνη γυνή…φουλ γεμάτη εκ 7 δαιμονίων (όπως και η Μαγδαληνή που της τα έβγαλε ο Ιησούς Χριστός)…ή κεφαλών του δράκοντος…
Εβδομήντα δύο «καθιερωμένοι και αποδεκτοί» Μάγοι του Ναού, πεθαίνουν στη Βαβυλώνα, από βασανιστήρια και τελικές εκτελέσεις τους. Όσο κι αν προσπαθούσαν να φανερώσουν στους ανακριτές τους, όλα τα «μυστικά των Μάγων», εκεί που κολλούσαν και δεν έπαιρναν τα μυαλά των σχεδόν πάντα ημιμεθυσμένων Κοσσαίων, ήταν στο: «Η διαφορά είναι πάντα χρόνος»!
ο Μέγα-Αλέξανδρος…προσπάθησε να τους ξεριζώσει από το πρόσωπο της γης…κατόπιν σχετικού χρησμού από το μαντείο του Άμμωνος ! όπως και τους άρμοζε…
Πλούταρχος, «Βίος Αλεξάνδρου», 72,3
«…έως εξ Αμμωνος ήλθε μαντεία τιμάν Ηφαιστίωνα και θύειν ως ήρωϊ παρακελεύουσα. του δε πένθους παρηγορία τω πολέμω χρώμενος [ο Αλέξανδρος] ώσπερ επί θήραν και κυνηγέσιον ανθρώπων εξήλθε και το Κοσσαίων έθνος κατεστρέφετο, πάντας ηβηδόν αποσφάττων, τούτο δ’ Ηφαιστίωνος εναγισμός εκαλείτο»
Αλλά στη συνέχεια, όταν οι Κοσσαίοι θα άρχιζαν να ηρεμούν που και που, θα άρχιζαν να προσέχουν και μερικές διαφορές, στα ήθη και τα έθη των ειρηνικών Βαβυλωνίων. Έτσι, μετά από δύο τρεις αιώνες, και από «παρενέργειες συνουσίας» τους, με τους «γιους και τις θυγατέρες των ανθρώπων», θα προέκυπτε το ακόμη πιο στρυφνό αντίγραφο της «αρχαίας απορίας»: Πόσοι ήταν οι »μάγοι»…και πόσα τα μυστικά τους…
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 16, 2020 @ 09:30:39
Θρυλειται οτι ο Αριστοτελης ηταν δακτυλιδοφορος και μια και αναφερεσε σε χρονοτοπικα πεδια και εποχες ισως ο Αριστοτελης εκει στο οροπεδιο των Αρχαγγελων που ειναι στην ιδια ευθεια γραμμη με τον Ναο του Ολυμπιου Ζευ να δεχθηκε μια επισκεψη δια μεσου πυλης απο μια γυναικα που εδωσε στον νεαρο Αριστοτελο την εντολη να αναλαβει την τεχνωση του Νου του βασιλοπαιδα Εκλεκτου Αλεξανδρου Βασιλεα και κατοχο των 4Β .
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 16, 2020 @ 10:37:13
Για τις χαραγές σου τώρα…
Βαδίζεις πάνω σε μονοπάτια που χαράξανε »λάθος» αλλοι…
Φυσιολογικό. Το εχω κάνει και το κάνω ακόμα.
Για να βοηθηθείς όμως το πως αποτυπώνεται το 3+d σε μια επιφάνεια 2d…πρέπει να αποκρυποτγραφήσεις εικόνες χιλίων λεξών. Επίσης να καταλάβεις ότι εκτός την στάση…κίνηση του όντος αποτελεί και η κίνηση, όπως και ότι εκάστη εξ΄αυτών έχει και ταυτότητες και ετερότητες. Η δε ουσία ως προς την γέννηση…»δημιουργεί» την πληθύ των όντων. Μπορείς να τσεκάρεις δε την διαφορά γενέσεως και γεννήσεως…Ιησού Χριστου…και Ιησού Χριστού υιού Δαϋίδ…στα ευαγγέλια. Τα λένε χύμα κάτω από την μύτη σου.
Όσον αφορά την δομή κενού…της περιβάλλουσας τον κόσμο μας θάλασσας…όπως και τον »χώρο» από τον οποίο προήλθε ο κόσμος μας και το σύμπαν μας θα σου δώσω 2 εικόνες (υπάρχουν και άλλοι χώροι…πιο πέρα, αλλά αυτό είναι για αργότερα)…για καλύτερες χαραγές. Μην ξεχνάς ότι η Ευκλείδια γεωμετρία επεξηγεί τα τοπικά…ενώ η Ριμάνια…την καμπύλωση των υπερτοπικών.
να ψάξεις για τους χώρους…εφόσον μιλάμε για Ακάς…Gatakash, Mathakash…που συνιστούν το Brahmandakash …και μετά στο αντισύμπαν το νοερό που λέμε του Paramakash…για να πας και πιο πέρα. Επίσης να ψάξεις για τον Adi Narayan…που τον ξέρεις με άλλα ονόματα και κυρίως πως…»δημιουργεί» το μάτριξ και με τι είδους μαγιά.
Τα 2 σε ένα…
https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-f5337b4fc146712803e02d34b465c534
το αισθητόν…μαζί με το μερικόν
το πνευματικόν-νοερόν
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Ιον. 16, 2020 @ 11:19:15
Τότενες παλιά…η Βαβυλώνα είχε κρεμαστούς και κληρονομιά από τη «Βασιλεία του Χαμουραμπί» -μεθερμηνευόμενο ως «ευτυχία του λαού»-, να είναι Ένας ο Ιερέας του Ναού κι όλοι οι υπόλοιποι άνδρες που τον επικουρούσαν στο έργο του, οι Μάγοι (του). Οι μπάτλερς του…που always did it !!!
η κάρτα Ι γνωστή σήμερα ως Μάγος-Γάμος…δεν είναι παρά ο μπάτλερ
Ιερέας και Βασιλιάς ήταν το αυτό πρόσωπο, πρόσωπο που τον εξέλεγε η Σύναξη των Παρθενίδων του Ναού. Εγγυητές δε της αποδεδειγμένης παρθενίας των εκλεκτόρων του εκάστοτε Βασιλιά ήταν πάντα, οι Μάγοι του προηγούμενου Ιερέα, οι οποίοι ήταν απαραίτητα ευνούχοι και (φυσικά) άγαμοι. Πως λέμε άγαμοι θύται…άγαμοι μάγοι…!!!
Ματθ. 19,9 λέγω δὲ ὑμῖν ὅτι ὃς ἂν ἀπολύσῃ τὴν γυναῖκα αὐτοῦ μὴ ἐπὶ πορνείᾳ καὶ γαμήσῃ ἄλλην, μοιχᾶται· καὶ ὁ ἀπολυμένην γαμήσας μοιχᾶται.
Ματθ. 19,10 λέγουσιν αὐτῷ οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ· εἰ οὕτως ἐστὶν ἡ αἰτία τοῦ ἀνθρώπου μετὰ τῆς γυναικός, οὐ συμφέρει γαμῆσαι.
Ματθ. 19,12 εἰσὶ γὰρ εὐνοῦχοι οἵτινες ἐκ κοιλίας μητρὸς ἐγεννήθησαν οὕτω. καὶ εἰσὶν εὐνοῦχοι οἵτινες εὐνουχίσθησαν ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων, καὶ εἰσὶν εὐνοῦχοι οἵτινες εὐνούχισαν ἑαυτοὺς διὰ τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν. ὁ δυνάμενος χωρεῖν χωρείτω.
Ο Ωριγένης…πατώντας επί υποποδίου »όφεως σερνόμενου» πέτυχε τον »ευνουχισμό»…όχι με φυσικό τρόπο…όπως διέδωσαν πονηρώς οι πονηροί, αλλά με τον πρέποντα.
Οι Μάγοι, εκτός από τη διαχείριση της παρθενικότητας της εκλεκτορικής Σύναξης, ήταν ταυτόχρονα και διαχειριστές του συνόλου της γνώσης, που είχε συγκεντρωθεί από την ιστορία όλης της ανθρωπότητας ως παρακαταθήκη, εκεί στη Βαβυλώνα. Ήταν δηλαδή, οι «Θησαυροφύλακες του Βασιλιά». Όπως ας πούμε ο black knight περιξ της γης.
Μία από τις ελάσσονος σημασίας γνώσεις ήταν και το «χρήμα» (ή «νόμισμα»), ως απλού μέσου δίκαιης διανομής της «ευτυχίας», που μπορούσε εκάστοτε ο Βασιλιάς να προσφέρει στο λαό της Βαβυλώνας. Το «χρήμα» ποτέ δεν μπορούσε να αποτελέσει, εκεί στη Βαβυλώνα, ως μέσο αποθησαυρισμού και αποταμίευσης εκτός Ναού. Τότε γινόταν «κρίμα, προς οδύνη του λαού». Το χρήμα πρέπει να ρέει να κυκλοφορεί…να έχει μεγάλο velocity που λένε και οι οικονομοτέτοιοι…όπως και η λιμπερτάριαν παραβολή των ταλάντων.
Λουκ. 19,16 παρεγένετο δὲ ὁ πρῶτος λέγων· κύριε, ἡ μνᾶ σου προσειργάσατο δέκα μνᾶς.
Λουκ. 19,18 καὶ ἦλθεν ὁ δεύτερος λέγων· κύριε, ἡ μνᾶ σου ἐποίησε πέντε μνᾶς.
Λουκ. 19,20 καὶ ἕτερος ἦλθε λέγων· κύριε, ἰδοὺ ἡ μνᾶ σου, ἣν εἶχον ἀποκειμένην ἐν σουδαρίῳ.
στους 2…οι 3 αυγάτισαν με κυκλοφορία και επενδύσεις τα τάλαντα…και πήραν αμοιβή
ο τρίτος…τα έβαλε σε στάση.
για να πει μετά Εκείνος
Λουκ. 19,26 λέγω γὰρ ὑμῖν ὅτι παντὶ τῷ ἔχοντι δοθήσεται, ἀπὸ δὲ τοῦ μὴ ἔχοντος καὶ ὃ ἔχει ἀρθήσεται ἀπ᾿ αὐτοῦ.
Λουκ. 19,27 πλὴν τοὺς ἐχθρούς μου ἐκείνους, τοὺς μὴ θελήσαντάς με βασιλεῦσαι ἐπ᾿ αὐτούς, ἀγάγετε ὧδε καὶ κατασφάξατε αὐτοὺς ἔμπροσθέν μου.
Σφαγή._!!!
Γιʼ αυτό οι παραβάτες εξορίζονταν από τη Βαβυλώνα και για εφτά τουλάχιστον χρόνια. Το χρήμα έπρεπε να κυκλοφορεί στην Αγορά, ανεμπόδιστο από τους «παραχαράκτες» (της ευτυχίας του λαού), μέχρι να επιστρέψει τα μεσάνυχτα πάλι στο Ναό. Το καθήκον δε μεταφοράς του χρήματος, από την Αγορά στο Ναό, το είχαν πάντα οι Παρθένες της Βαβυλώνας.
Έτσι λίγο πολύ πρόκοβε η Βαβυλώνα, σε περαιτέρω γνώση, ευνομία, δικαιοσύνη και λαϊκή ευτυχία, μέχρι τα μέσα του 21ου π.Χ. αιώνα.
Τότε ήταν που κατέβηκε από τον ξεπαγωμένο πρόσφατα μάλλον εξαιτίας κάποιου «κατακλυσμού» Βορρά λαός βάρβαρος, ύπουλος και μισάνθρωπος , οι Κ, ανήκοντες σε προηγμένο παρακλάδι των ανθρωποφάγων Πικτών, του σημερινού βρετανικού νησιωτικού συμπλέγματος.
Σαν να λέμε…τα ορκς του Μοργκοθ από την Ανγκμπαντ την σιδερένια φυλακή του βορρά…προ της πρώτης εποχής…
Οι εν λόγω χαμούρηδες κατέβηκαν στο Ελάμ από τα βορειοδυτικά
εξαιτίας των μεγάλων καταστροφών και κινδύνων από το λιώσιμο των πολικών πάγων, κατά το διάστημα 2.400-2.100 π.Χ. Ανήκαν στις προάριες φυλές του Υπερβορρά και σχηματίστηκαν σαν ξεχωριστός λαός, χάρη στην καινοτομία τους, να βγάλουν από τη διατροφική τους αλυσίδα, τα ανθρώπινα πτώματα, αρχής γενομένης να μην τρώνε ζωντανούς ανθρώπους, όπως συνέχιζαν να κάνουν απομεινάρια άλλων πικτογενών φύλων μέχρι και τον 11 μ.Χ. αιώνα.
Οι Βαβυλώνιοι, κέλτικης κυρίως προέλευσης και καταγωγής, αναγνωρίζοντας την ηθική και πολιτιστική εξέλιξη των Κοσσαίων και προκειμένου να τους αποσπάσουν παντελώς από τις επιρροές των άλλων πικτογενών φύλων, τους φιλοξένησαν και τους εγκατέστησαν στο χώρο μεταξύ Βαβυλώνας και Ουρ, παραχωρώντας τους ταυτόχρονα τη δυνατότητα να συναλλάσσονται στην Αγορά της πόλης τους, για την προμήθεια οικιακών αγαθών (τρόφιμα, ένδυση, φάρμακα κ.π.), έναντι τιμαριθμημένης αξίας χρυσού και «πολύτιμων πετραδιών». Κάθε δε επτά χρόνια, ο Ναός επέστρεφε όλο τον όγκο χρυσού και πετραδιών που συγκεντρωνόταν σʼ αυτόν, παρακρατώντας τη «Δεκάτη»(10%).
Τούτο δε οι Άρχοντες των Κοσσαίων βρήκαν «φρόνιμο και δίκαιο», όχι τόσο για το δικαίωμα της Βαβυλώνας, αλλά μάλλον, για να μην περιπέσει σε οκνηρία ο λαός τους και πάψει να εργάζεται, τόσο στους αγρούς και τα εργαστήρια, όσο και στα ορυχεία.
Έτσι κυλούσαν ειρηνικά τα χρόνια, μεταξύ Κελτών και Κοσσαίων, ώσπου έφθασαν μάλιστα στο σημείο οι Βαβυλώνιοι, να αποδεχθούν στο Ναό τους, παρθένες και ευνούχους, από τους νέους των Κοσσαίων…και εδώ…μπλέχτηκαν τα μπούτια….
Ματ. 7,6 “Μη δώτε το άγιον τοις κυσί μηδέ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αυτούς εν τοις ποσίν αυτών και στραφέντες ρήξωσιν υμάς”
Μόνον που την επιλογή των απεσταλμένων την έκαναν οι Άρχοντές τους, που φυσικά διάλεγαν κατά προτίμηση τα «δικά» τους παιδιά. Μέχρι το 1750 (πΧ) οι παρθένες και ευνούχοι του Ναού από τους Κοσσαίους είχαν φθάσει στο ένα τρίτο των σχετικών Συνάξεων.
Το 1746 όμως, ένα μέρος των Μάγων κι άλλο τόσο των παρθενίδων κέλτικης καταγωγής, και δοθείσης σχετικής ιστορικής ευκαιρίας, πρότειναν ως νέο Ιερέα (τους) έναν έφηβο εκ των Κοσσαίων, με παράστημα ανδρείο, όμορφο, αλλά και «ολιγόν τι θηλυπρεπή». Αρκούσε όμως εκείνο το «ολίγον τι», ώστε ο συγκεκριμένος έφηβος να μην δικαιούται να φορέσει, και το στέμμα της Βασιλείας, κατά τα ήθη των Κελτών.
Δημιουργήθηκε σχετικός σάλος. Οι άρχοντες των Κοσσαίων διαμαρτυρήθηκαν και άρχισαν οι συνέπειες των πρώτων φανατισμών. Σποραδικές ταραχές και βίαιες εχθροπραξίες, με διάφορες αφορμές, είτε μέσα στη πόλη της Βαβυλώνας, είτε εκτός αυτής, γρήγορα πύκνωσαν τα μαύρα σύννεφα της ιστορίας, πάνω από την ιερή πόλη. Μπλακ ολιβ οίλ ματερς και κακό συναπάντημα…»ρατσισμού» τουρλουμπουκηδόν. Τα μέσα τους δεν έχουν αλλάξει καθόλου…χιλιάδες χρόνια μετά. Σπονσορed…by xatzhpapariou & Sia skais co.
Ώσπου το βράδυ εκείνο έγινε η σφαγή…
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 16, 2020 @ 11:35:04
o Αχένατον πέθανε σεμνά και ταπεινά.
Μιλάμε για άνθρωπο γεννημένος να χριστεί άξια, ως πρώτος Ιερέας-Βασιλιάς του νέου Ναού, μετά τη σύλησή του από τους Κοσσαίους και τους επίορκους Μάγους.
Από το γράμματα «της Αμάρνα» μαθαίνουμε ότι είχε στείλει το 1362 χρυσάφι, προς τον βασιλιά της Βαβυλώνας, μόνον «δύο μανέχ», ποσότητα μικρή, έστω και ως συμβολική χειρονομία. Γιατί, πράγματι, στερημένος από το Σινά και χάρη στις φιλειρηνικές του διαθέσεις προς όλη την ανθρωπότητα, δεν είχε πλέον καθόλου «ταμειακά διαθέσιμα». Απλά, με τα «δύο μανέχ» ήθελε να κάνει πράξη, εκείνο που ο ίδιος δίδασκε εκείνη τη χρονιά, συμπληρώνοντας τα 30 του χρόνια: « Εάν έχεις δύο ενδύματα και σου ζητήσει το ένα ο αδελφός σου, εσύ να του δώσεις και τα δύο».
Σας θυμίζει…τα λόγια του Λόγου ? Σαφώς !
Διδασκαλία όμως που, όπως φάνηκε , δεν άρεσε, ούτε στους συνεπίκουρούς του ούτε στον αιγυπτιακό λαό, με συνέπεια να τον οδηγήσουν την ίδια χρονιά, σε θάνατο από «στενοχώρια και θλίψη». Ξεψύχησε, λίγη ώρα μετά, αφού ψιθύρισε προσευχόμενος: « Περίλυπος η ψυχή μου, ω Τατ (Θεέ μου. Προς βοήθειά σου εργολάβε…το τατ είναι αναφερόμενο στο νοερό σύμπαν…υπάρχει πιο πέρα και το σατ…και το λαβ…love), έως θανάτου!». Στα τέλη του 19ου με αρχές 20ου μΧ αιώνα, όταν ανοίχθηκε το φέρετρό του, ανακαλύφθηκε κάτω από τα κόκαλα των ποδιών του ένα λεπτό φύλλο χρυσού, με την τελευταία του προσευχή : « Αναπνέω την εξαίρετη πνοή Σου, θαυμάζω κάθε ημέρα την ομορφιά Σου, θέλω με πάθος να ακούσω τη γλυκιά φωνή Σου, έστω και με τη μορφή του βόρειου ανέμου. Δώσε μου το χέρι και βοήθησέ με να δεχθώ το πνεύμα Σου και να ζω από αυτό. Φώναζε με αιώνια με το όνομά μου και δεν θα χαθεί ποτέ !»
Του έγραφα ο «Μπουρραμπουριάς Β΄, βασιλιάς του Καρυτουνιάς»…στον Αχένατον
«…Από τότε που η μητέρα μου και ο πατέρας σου συνήψαν φιλικές σχέσεις, αντάλλαζαν μεταξύ τους πολύτιμα δώρα και ποτέ δεν αρνήθηκε ο ένας να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του άλλου. Αλλά να που σήμερα ο αδελφός μου (εννοεί τον Αχνατόν) μου έστειλε ως δώρο δύο χρυσά μανέχ. Στείλε μου λοιπόν όσο χρυσάφι θα έστελνε ο πατέρας σου και εάν θέλεις να στείλεις λιγότερο από όσο αρμόζει σε σένα, στείλε μου τουλάχιστον τα μισά, από όσα θα έστελνε ο πατέρας σου. Γιατί μου έστειλες μόνον δύο χρυσά μανέχ;».
Κατά την ιστορική πραγματικότητα, ήταν η εποχή, που οι Κρονίδες και οι εκ των Αρίων Ατζέμ (κατοπινοί και ελληνιστί «Αχαιμενίδες» των γνωστών περσικών) της Δυτικής Ασίας (σημερινή περίπου «Μ. Ανατολής»), υποκινούμενοι από τους Κοσσαίους κατακτητές της ιερής Βαβυλώνας, είχαν σπάσει τους δεσμούς τους με τους Αιγυπτίους και τον εκεί μεταφερθέντα Ναό (της Βαβυλώνας), διεκδικώντας την επικυριαρχία και χρήση των χρυσωρυχείων του Σινά .
Ήταν δε γεγονός, ότι για τη μεταφορά και το (νέο) άνοιγμα του Ναού, από τη Βαβυλώνα στην Αίγυπτο, ο Μπουρραμπουριάς Α΄ είχε συνδιαλλαγή με τον Θούθμωση Γ΄, περί το 1461, έναντι του 50% της ετήσιας παραγωγής χρυσού και πετραδιών στο Σινά.. Συμβόλαιο, που στη συνέχεια είχε ανανεωθεί, χάρη και στις προσωπικές σχέσεις του Αμένοφι Γ΄ και της χήρας – μητέρας του Μπουρραμπουριά Β΄.
Όπως είπαμε και πιο πάνω…δεν ήταν τυχαίο, που ο Αλέξανδρος Β΄ ο Μέγας, χίλια και κάτι χρόνια μετά, σε ηλικία 30 ετών, πρώτα επισκέφθηκε τον Ναό στην Αίγυπτο και στη συνέπεια πήγε και εγκαταστάθηκε στην ανίερη πια Βαβυλώνα.
Στην Αίγυπτο, δεν είχε βρει εκείνο που αναζητούσε. Είχε όμως κατά νου, ότι ούτε ο Μπουρραμπουριάς Β΄ ούτε κανένας άλλος από τους ανίερους μάγους-ιερείς, σε Αίγυπτο και Βαβυλώνα, το είχαν πιάσει στα χέρια τους.
Ο Αχενατόν, τελευταίος γνωστός (ιστορικά) κάτοχός του, το είχε εμπιστευθεί σε ένα δωδεκάχρονο αγόρι, γιο έμπιστου υπηρέτη του, προερχόμενο από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αλλά έλπιζε, όχι αβάσιμα, ότι θα το εύρισκε πιο εύκολα, ξεκινώντας από τα παλαιοπωλεία κοσμημάτων της Βαβυλώνας, τους Ενεχυροδανειστές ή τους Αργυραμοιβούς που έβριθαν εκεί.
Οι τελευταίοι ήταν, ό,τι είχε απομείνει από της εποχή του κοσσαιικού «βδελύγματος», αλλά και εκείνοι θα έδιναν όλο το χρυσάφι κι όλα τα πετράδια τους, για να το αποκτήσουν…το precious εννοώ.
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Ιον. 16, 2020 @ 12:09:54
Ρεπετισιόν…για να τα ξαναπούμε όπως παλιότερα
Τα 78 κλειδιά των «μαγικών μυστικών», με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μαρτυρούν τον χρόνο. Ένα από αυτά, τον ορίζει. Τα υπόλοιπα ορίζουν τις 77 διαφορές, που τον προϋποθέτουν.
τα 22 ιερογλυφικά αραμαϊκά…διαβάζονται στα κάτοπτρα
δηλαδή…αν γράψεις Γιοντ, Χε, Βάου, Χε…»ελληνιστί» γίνεται ΙΗVΗ..επειδή όμως άλλο το πάνω-κάτω, άλλο το δεξιά-αριστέρα και άλλο το μπρος-πίσω…ως εικόνα γίνεται ΗVHI …και αν αντιστραφεί HΛΗΙ…και αν στροφάρει ως πρέπει…πάμε από το ανεστραμμένο είδωλο ειδώλου, στο ανεστραμμένο είδωλο, στο είδωλο..και από εκεί στο πρωτότυπο….ΙΗΛΗ…κοντά στην κραυγή προς τον Πατέρα…πάνω στον Σταυρό και στον Πατήρ Ηλί…του αείμνηστου Λάσκου.
Βέβαια…με τον ίδιο τρόπο απροκρυπτογραφείται και η εικών του 1ου θηρίου…που ποιεί το 2ο θηρίο…και το 666 !
Ο χρόνος κάνει το μηδέν και το άπειρο να υπάρχουν, επειδή ο ίδιος δεν είναι ούτε μηδενικός ούτε άπειρος. Απέναντι στο μηδέν και το άπειρο, ο χρόνος αντίκειται, είναι «αντικειμενικός». Τα πε και ο Αλβέρτος…στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.
Ως «τέτοιος», διαποτίζει με την παρουσία του κι όλες τις κάρτες Ταρώ, μέσα από τη συμβολική αλληλουχία των ιχνών του και των συμβόλων τους.
Ο πιο γνωστός αρχαίος σταθμός τους είπαμε και παλιότερα υπήρξε η χώρα των Αναριάκων, λαού «προ-Άριας» (πριν το 2.500 π.Χ.) ιστορικής παρουσίας, γύρω από τις δυτικές και βόρειες παρυφές του όρους Ινδοκούχ. Λεπτομέρειες υπάρχουν στις Βέδες…και στις Πουράνες.
Ο ίδιος ο Φερεκύδης…στις Ελληνικές Βέδες της 5μυχου…έγραψε για τις κάρτες…και αυτά τα είδανε οι 8+1…κάποιοι φευγαλέα, κάποιοι πιο αναλυτικά πίνοντας τον ελληνικό τους ανευ χειρομάντισσας.
Κατά τον δάσκαλο της πουτάνος του Πυθαγόρα, η «Δέλτος» του Μάγου, του μπάτλερ που λέγαμε, μεταξύ των υπόλοιπων 77, για τους Αναρίακες ήταν η «εβδομηκοστή έβδομη».
Η δε 78η, ήταν του Τρελού, του ζερό, του 108, του ΗΡ…του Χάρρυ Πότερ ! Του Τζάκ του σπουργίτη.
…κάπου εκεί ήταν γραμμένα τα ονόματα των έξι διασωθέντων από τα χέρια των Κοσσαίων μάγων…όποιος θέλει ας τα ψάξει στα παλιά…
Αυτά τα ήξερε και ο Διηόκης και ο διάδοχός του ο γιός του ο Κυναξάρης, αλλά και οι μαθητές του….γνωστότεροι και ως »Δίκαιοι»…του Τάγματος.
6Χ13=78…
τα υπόλοιπα μυστικά…απλά ότι ήταν ζωντανός ο «Αρχιερέας» και το όνομά του…Εκείνος ήταν ο κλειδοκράτορας, του «μαύρου χαρτιού» του Μάγου..και ας μην το είχε εκείνος στην κατοχή του, αλλά εκείνη…η κοινή σύζυγος των 11. Οι δρόμοι τους όμως διαφορετικοί.
Διαβάσανε λοιπόν εκείνο το βραδάκι οι παίκτες τόσο για τα μυστικά του ουρανού και της γης όσο και ότι ο Δηϊόκης και ο Κυναξάρης ακολουθούσαν παράδοση όμοια μʼ εκείνη των Αναριάκων, που ήθελε για το κρύψιμο Εκείνης στην Ιεριχώ.
Το ιερό μαγνητίζει. Φυσικά, τους βέβηλους, τους περίεργους και τους αφελείς. Όλους τους υπόλοιπους, με επίγνωση ή ανεπίγνωστα, τους… απωθεί. Έτσι ήταν (και είναι «αντικειμενικά») η ιεροσύνη, πολύ καιρό πριν το 710 π.Χ.: απωθητική και μοναχική. Εκείνη πράγματι, έκανε καταφυγή της τα ριζά δύο πανύψηλων βουνών, των Ιμαλαΐων και του Ινδοκαυκάσου με τον γνωστό μεσημβρινό. Εκεί θα συναντούσε τους γιους «Γομέρ και …», τους «Ινδο-Άριους κλπ»: ένας, από κάθε κλήρο(γένος). Έξι εκείνοι κι μία αυτή, θα αποτελούσαν την ιερή εφτάδα των Εκβατάνων:το Ιερόν.
Αρχικά «Ιερό» είχε μείνει στη λαϊκή γλώσσα των ασιατικών πληθυσμών, να είναι συνώνυμο της κατοικίας του «Ιερέα». Η παράδοση φθάνει μέχρι το 6200 π.Χ. περίπου, αφότου κινείται μεταξύ των υπόλοιπων ανθρώπων αδιακρίτως, ένα και μοναδικό πρόσωπο: «διαχρονικό»(ή «αιώνιο»;), άτακτα εμφανιζόμενο, στον ιστορικό τους βίο. Είναι ο Ιερέας. Μοναδικός και …ανεπανάληπτος. Ο επόμενος, θα πρέπει να είναι «Αρχιερέας»: ένας, μοναδικός και, επίσης, …ανεπανάληπτος!
Ο Γκάνταλφ-Μελιχισεδέκ…και ο Ερχόμενος !
Οι 6 επιζόντες ήταν κατά την παράδοση αθάνατοι. Με δυνάμεις και ικανότητες «θεϊκές»…like των 33 semigods δύο επίπεδα πάνω από εμάς στην κορυφή του τοπικού Μηρού, γνωστού ως Σουμερού (στο Brahmandakash αυτά που σου είπα προηγουμένως….έχε υπόψη σου ότι η γη στο κέντρο η middle earth είναι αναλόγως της κλίμακος και ο πλανήτης μας και το εσώτερο ηλιακό και το ηλιακό σύστημα και ο γαλαξίας….μέχρι και ορίζοντας γεγονότων της σύχγρονης φυσικής…το Gatakash που σου είπα προηγουμένως μέχρι και τα όρια του κόσμου). Θα χρειαζόταν κανείς να βγει από το καβούκι των θεσμών και των κοινωνικών του δεσμεύσεων, από όσα θεωρεί «φυσιολογικά», αν όχι και «αυτονόητα», για να μεταφερθεί και να κατανοήσει τη ζωή των ανθρώπων στη Βαβυλώνα, πριν απʼ την κοσσαίικη βεβήλωσή της. Πόσο μάλλον να αποδεχθεί σήμερα, ότι οι Βαβυλώνιοι τότε, πριν το 1750, είχαν πτεχνολογία, που μόλις αρχίζει να την προσεγγίζει, η «επιστημονική φαντασία»…
Άλλη εικόνα εργολάβε
Η κάθοδος των Βούδα…από οδούς…όφεων από κάποιον »τόπο παραδεισένιο» την Τραϋστρίμσα στην κορυφή του Μηρού….στα εδώ.
εδώ διακρίνεται και ένα beast…στο κέντρο…(αρκούντως αποκαλυπτική φωτό)
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQZoL7h8a50xDigHeQQBwXT5n_ekyjE6B4W8CCxAgNODUWxvLTW&s
και μην ξεχνάς boy
«οι ασθενείς έχουσι χρείαν Ιατρού» και όχι οι …Ιερείς ! Το ιερό, τους Ιερείς τους είχε μαγνητίσει, πριν εισέλθουν στο Ναό για να παραμείνουν. Η έννοια της «απώθησης» είναι ξεκάθαρη στη στάση του Ιησού Χριστού με το «Ποτήρι»!
και του Χάρρυ του Πότερ όταν το σκέφεται….
φιλιά προς το παρόν !
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Ιον. 16, 2020 @ 12:53:29
@aksiofotos
χμμ…πολλά λέγονται, λιγότερα ισχύουν
Το «οροπέδιο»…των Αρχαγγέλων είναι πιο πέρα. Δύσκολα πας εκεί…
Υπάρχουν όμως αναλογίες στα παρακάτω.
Αφού φτάσαμε εδώ…ας πούμε και για το Sadakash…και ας πάτε στο τέλος μόνοι σας !
το Sadakash έχει 2 παρτ να το πούμε έτσι…
του ΚεβαλΜπραχμα….(ο όρος Αβραάμ…και ο όρος Μπράχαμ…δεν έχουν ουδεμία διαφορά…όπως και ο Χριστός…από τον Κρίσνα)
και του ΣαμπαλίκΜπράχμα
όπου και το οροπέδιο των Ταξιαρχών μας Γαβριήλ και Μιχαήλ !!!
Ο εκ των Ασκληπιάδων (εκ του Μαχάονα) καταγώμενος Αριστοτέλης, έχασε έφηβος πατέρα και μητέρα. Τότε ανέλαβε την κηδεμονία του και των αδελφών του κάποιος φίλος του πατέρα τους ονομαζόμενος Πρόξενος.
Όλοι μαζί διέμεναν για κάποιο χρονικό διάστημα στην πατρίδα του Ατάρνα, αιολική πόλη της Μικράς Ασίας, απέναντι από την Λέσβο. Με αγάπη και ευγνωμοσύνη αναφέρει επανειλημμένως σε μερικά από τα έργα του ο Αριστοτέλης τους κηδεμόνες του εκείνους, τον Πρόξενο και την γυναίκα του. Και στην διαθήκη του, η οποία σώθηκε από τον Διογένη τον Λαέρτιο, ορίζει να στηθούν ανδριάντες σε εκείνους προς ένδειξη της ευγνωμοσύνης του.
Σε 17 του περί το 368 π.Χ. ο Αριστοτέλης έχοντας όπως φαίνεται ήδη την διαχείριση της εκ πατρικής και μητρικής κληρονομιάς σημαντικής περιουσίας του, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.
Υπήρξε ακροατής του Ευδόξου, φιλοσόφου και ιδίως μαθηματικού από την Κνίδο, ο οποίος είχε διατελέσει μαθητής του Πλάτωνα, αλλά κατόπιν ασπάσθηκε και δίδασκε τις ηδονιστικές δοξασίες του Αριστίππου, των οποίων κέντρο ήταν η φρόνηση και το μέτρο, δηλαδή δυο ηθικολογικές αντιλήψεις που επικρατούν σε όλο το έργο του Αριστοτέλη. Πρέπει να σημειωθεί ότι εκείνη την εποχή ο Πλάτωνας, του οποίου κυρίως αναφέρεται να είναι μαθητής ο Αριστοτέλης, έλειπε από την Αθήνα, είχε αναχωρήσει το 367 ή 366 για τις Συρακούσες και επέστρεψε μετά μία εξαετία.
Σε εκείνη την περίοδο της νεανικής ηλικίας του Αριστοτέλη αναφέρονται και πολλά από αυτά για τα οποία τον κατηγόρησαν διάφοροι, μεταξύ των οποίων και ο μέγας όρχις ψευδοφιλόσοφος των αναρχομπαχαλάκηδων και αριστερών που ντρέπονται να πουν ότι είναι αριστεροί, εθνικάρων…Επίκουρος. Οι δυνάμεις του της χοάνης του μη όντος έχουν τους εκλεκτούς τους πάντα…για να συμπαρασέρνουν τους αφελείς…και να τους κάνουν κοπριά…
Λέει ο Επίκουρος ότι ο Αριστοτέλης «νέος ών κατέφαγε την πατρική περιουσία, έπειτα δε συνεώσθη επί τω στρατεύεσθαι, κακώς δε πράττων εν τούτοις επί τω φαρμακοπωλείν, ήλθεν, έπειτα αναπεπταμένης πάσι της του Πλάτωνος Ακαδημείας εισώρμησεν εις αυτήν».
Φυσικά αυτά δεν αληθεύουν…Φαρισαϊκές παπαριές είναι, γίνεται φανερό από το ότι αυτός, αφού εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, έδειξε να είναι πολύ επιμελής και ασχολήθηκε με την μάθηση γενόμενος μαθητής του Πλάτωνα και διακρίθηκε γρήγορα πάνω από όλους, αυτό δε και αυτοί οι κατήγοροί του δεν τόλμησαν να το αρνηθούν.
Απεναντίας αναφέρεται σχετικά με την φιλοπονία του, ότι συχνά μελετώντας την νύχτα στο κρεβάτι του κρατούσε στα αριστερά μια χάλκινη σφαίρα, ώστε όταν αποκοιμιόταν να πέφτει και να ξυπνά από τον κρότο. Και αυτό που πιθανώς δίνει αφορμή για κακολογίες ήταν ότι ο Αριστοτέλης ο οποίος ήταν βραχύσωμος, ισχνός, με μικρά μάτια και φαλακρός, αρεσκόταν στον καλλωπισμό και στην επίδειξη. Ίσως δε και λόγω της ευπορίας του να διήγε δαπανηρότερη και κοσμοπολίτικη ζωή. Όντας μαθητής του Πλάτωνα μέχρι τον θάνατο αυτού (347 π.Χ.), διδάσκοντας δε ίσως τα τελευταία έτη της μαθητείας του την ρητορική στην Ακαδημία, αποχώρησε από αυτήν έπειτα, όταν την διεύθυνσή της ανέλαβε ο Σπεύσιππος. Και τότε, ίσως γιατί ήδη δεν τον έβλεπαν οι Αθηναίοι με καλό μάτι σαν ‘μακεδονίζοντα’ , έφυγε μαζί με τον Ξενοκράτη, επίσης φιλόσοφο και μαθητή του Πλάτωνα, στην Ατάρνα, όπου εφιλοξενήθη από τον τύραννο των Αταρνών και της Άσσου Ερμεία…και εδώ το ζουμί !
Μου αρέσει!Αρέσει σε 2 άτομα
Ιον. 16, 2020 @ 13:03:49
Ήταν δε ο Ερμείας απελεύθερος, ο οποίος αφού παρακολούθησε μαθήματα ρητορικής από τον Αριστοτέλη στην Αθήνα, με την αρετή και την αξία του έφθασε στο αξίωμα του τυράννου (ηγεμόνος) στην πατρίδα του και αναδείχθηκε προστάτης της αυτονομίας των ελληνικών πόλεων στην Μικρά Ασία, την οποία με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να καταλύσουν οι Πέρσες. Ο Αριστοτέλης έμεινε κοντά στον Ερμεία τρία χρόνια και κατόπιν έφυγε στην Λέσβο, όταν με προδοσία συνελήφθη ο Ερμείας από τους Πέρσες και φονεύθηκε Φαίνεται δε ότι ο θάνατός του πολύ λύπησε τον φιλόσοφο, γιατί συνδεόταν μαζί του με φιλία και ευγνωμοσύνη.Στην Μυτιλήνη ο Αριστοτέλης έμεινε για δυο χρόνια συγγράφοντας, ίσως και διδάσκοντας. Και πιθανώς μερικά από τα έργα του να είναι της εποχής εκείνης….
Εκείνη την εποχή, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τα «παιγνίδια της οικουμένης» παίζονταν ακόμη στην Αθήνα. Πολιτική, οικονομία και ηθική, επηρεάζονταν οικουμενικά, από «τις σκέψεις των Αθηναίων». Η αποπομπή του Αριστοτέλη από τα διοικητικά της Ακαδημίας, δεν ήταν παρά μία κίνηση της Ακαδημίας, για διπλωματικές πρωτοβουλίες του κατοπινού Τάγματος, «σ έναν κόσμο, που ρέπει προς τον γκρεμό».
Κατά μία σύγχρονη ματιά, ήταν η κίνηση του αναδυόμενου «Ελληνισμού», ως μία οικουμενική πολιτική αντίρρηση, ενόψει των κινδύνων πολιτικού αφανισμού του…πράγμα που δεν βλέπουμε σήμερις…που έρχεται και το τυπικό τέλος του ψευδορωμέϊκου παρά την ηρωική αντίσταση μιας χούφτας…που θα υπάρξει !
Το ιστορικό χρέος που έπρεπε να επωμισθεί, ήταν να συνυπάρξει μεταξύ, αφενός του «περσικού δεσποτισμού» κι αφετέρου, της «Ρώμης».
Μέχρι να του αποκαλυφθεί από τη γυναίκα του την Πυθιάδα, το μυστικό του «δαχτυλιδιού της πριγκίπισσας Άτοσσας, ο Αριστοτέλης θεωρούσε το φόνο του Ερμεία, ως «ειδεχθές πολιτικό έγκλημα των Περσών».
Για την Ατόσσα την γνωστή μιλάμε…την Περσίδα.
Ποτέ του δεν είχε φανταστεί, ότι τελικά ήταν ένας «απλός φόνος, από εκδίκηση κάποιων εμπόρων», που δεν τους είχε «εξοφλήσει το τίμημα του δαχτυλιδιού». Του δαχτυλιδιού, που έπρεπε τώρα να παραδώσει, «σ’ εκλεκτό Μακεδόνα». Τελικά, υποκύπτοντας ίσως και σε προσωπικά του ανθρώπινα κίνητρα, έκρινε σωστό και φρόνιμο, να το εμπιστευτεί στην Ολυμπιάδα, για να το ενεχυριάσει εκείνη σε όποιον θα έκρινε, ως «εκλεκτό Μακεδόνα».
Η ιστορία και τα ανθρώπινα πάθη θέλησαν, το «δαχτυλίδι του βασιλέα Διηόκη», να φορεθεί σε τελευταίο ανδρικό χέρι, με τον Κύρο Α΄, τον «Μέγα». Εκείνος, λίγο πριν αναχωρήσει για την τελευταία του εκστρατεία προς τον Βορρά, όπου θα τον έβρισκε ο θάνατος, το είχε παραδώσει στην αγαπημένη του και έμπιστη κόρη, την θεία Άτοσσα. Μη μοναδική του παράκληση: «Ποτέ, μα ποτέ, να μη ξαναφορεθεί από ανδρικό χέρι»…α ρε Τόλκιεν πόσα ήξερες.
Για το «δαχτυλίδι του Διηόκη», εκείνη την εποχή, ο κοσσαίος Ραμπίριους, ο μεγαλύτερος τραπεζίτης της Βαβυλώνας (ο κόκκινος ασπίδας της εποχής κατά κάποιο τρόπο), θα έδινε «όλα τα πλούτη του κόσμου», προκειμένου να το αποκτήσει. Θα γινόταν, «ο Θεός των όπλων κι όλων των θησαυρών». Όμως, όσες απόπειρες και αν είχε κάνει, για να πλησιάσει την Άτοσσα, με τη δεδηλωμένη πρόθεσή του, να την ενισχύσει οικονομικά, μετά τον «αδόκητο θάνατο του Μέγα Βασιλέα», είχαν πέσει στο κενό.
Εκείνη είχε κλειστεί στο παλάτι και δεν εστιαζόταν και περνούσε όλη τη μέρα της, παρά μόνον με γυναίκες. Είχε διαδοθεί μάλιστα, σκόπιμα μάλλον από την ίδια ή τους αφανείς προστάτες της, ότι είχε αιμομικτήσει με τον εξ αίματος αδελφό της Καμβύση. Στις πλατείες και την αγορά κυκλοφορούσαν και φήμες, πως ήταν «μαθήτρια της Σαπφούς της Λεσβίας». Τα μάθαινε από τον Σμέρδι, τον παραδελφό της, τον μόνο άνδρα που επέτρεπε να εισέρχεται στα δώματά της, από τους «βασιλικούς». Χαμός ε…μπορεί να άκουγε και Φουρέϊρα.
Όταν ο Καμβύσης επέστρεψε από την εκστρατεία του στην Αίγυπτο, παραφρόνησε εντελώς, μαθαίνοντας ότι «η Άτοσσα είχε παραδώσει το δαχτυλίδι του Κύρου». Την πληροφορία θα την είχε, από γνωστό του ήδη και «έμπιστο άνθρωπο των μάγων και του Ραμπίριους». Λέγεται, ότι ο Καμβύσης κατέληξε σε αυτοχειρία του, αλλά η ιστορική ακρίβεια λέει, πως απλά «εξαφανίστηκε από την ιστορία».
Η ιστορία, του δαχτυλιδιού και όχι μόνο, ήθελε τον ένα σφετερισμό πίσω απ’ τον άλλο στο παλάτι, προκειμένου για τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας στην «Οικουμένη», αλλά κατά βάθος, για να ικανοποιηθεί η επιθυμία του κοσσαίου Ραμπίριους: να το αποκτήσει…πράγμα που δεν σταμάτησαν να κάνουν…οι «επίγονοί» του των διαφόρων επικυρίαρχων-φαρισαίων της σήμερον.
Ο Σμέρδις ο επίσης γνωστός Πέρσης είχε μιλήσει σε «μάγους», για το «δαχτυλίδι της Άτοσσας», σε μία εξομολόγησή του προς αυτούς, πως «το μόνο που δεν μπορώ να σας υποσχεθώ», αν θα έπαιρνε το σκήπτρο της βασιλείας, «είναι το δαχτυλίδι της Άτοσσας». Χρημάτισαν πολλές γυναίκες του παλατιού, για να της το αφαιρέσουν, μα καμία δεν είχε τολμήσει, παρά ταύτα να το επιχειρήσει. Ώσπου κάποια ημέρα, αφότου είχε μάθει για την εξαφάνιση του Καμβύση, την είδαν να μη το φοράει πια στο χέρι της.
Από την ημέρα εκείνη και μέχρι να το παραδώσει ο Ερμείας στον Αριστοτέλη, φαίνεται πως η ιστορία κυλούσε πιο πολύ, χάρη στην εξαφάνιση του δαχτυλιδιού, παρά εκείνης του Καμβύση. Το πραξικόπημα των Υστασπίδων, με την αναρρίχηση του Δαρείου στο θρόνο, από μία οπτική, θα μπορούσε να ειπωθεί, πως αρχικό του κίνητρο είχε την επιθυμία του Δαρείου να αποκτήσει το δαχτυλίδι, για να το πουλήσει στους «τραπεζίτες της Βαβυλώνας». Εκείνοι, θα τον «βοηθούσαν, να ενώσει την Οικουμένη, υπό τη σκιά Του»
κάτι σαν παγκοσμιοποίηση της σήμερον…ένα πράγμα
Το βδέλυγμα όλης της υπόθεσης έγκειτο στο γεγονός, ότι σ’ αυτήν έμελλε να εμπλακούν κι «όλοι οι θεοί», δια των ποικιλώνυμων αντιπροσώπων τους. Στη Βαβυλώνα ακόμη, εκείνο τον καιρό, τους αποκαλούσαν «μάγους».
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Ιον. 16, 2020 @ 13:13:47
…την ιστορία αυτή την ήξερε ο Σέρβος…πολύ καλά μάλιστα.
πιθανώς όμως να μην γνώριζε…ότι έτη ετών μετά…η γνωστή μάνα…το 1904, το έτος ιδρύσεως της banque d’orient-orient bank…όταν ο γιός της ήταν 4, θα έπαιρνε από τον ίδιο τον Αρχιερέα-Γκάνταλφ…το «κιτάπι’. Έναν φάκελλο με χαρτιά…προοριζόμενα για τον γιό…όταν θα μεγάλωνε, ασχέτως του ότι εκείνη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν γνώριζε ότι ήταν shareholder της εν λόγω μπανκγ.
«Αυτό που δεν πίστευαν εξ αρχής οι Κομμουνιστές ήταν, ότι τελικά η θρησκεία είναι ισχυρότερη από οποιοδήποτε κράτος», θα έλεγε μετά από καμιά 25αριά χρόνια ο Υποπρόξενος του Ελληνικού Κράτους στο Μπουένος Άιρες.
Και να το ‘λεγε σε κανένα Κομμουνιστή; Το ‘λεγε σε μία γυναίκα που μόλις είχε πηδήξει, καθώς προσπαθούσε να φορέσει το σώβρακό του. Που να το σκεφτεί, πάνω στο μεράκι να πηδήξει εκείνη την κρεολί καμαριέρα, ότι θα μπορούσε να ‘ταν Κομμουνίστρια και Καθολική ! χοχοχο…
Την επιστροφή του από το εξωτερικό την ανέμεναν στην Αθήνα και με αμοιβαίο ενδιαφέρον, η οικογένειά του και η «Κυβέρνηση εκείνου του καλοκαιριού» του γνωστού Κρητικού… Φυσικά, για την ιστορία, τον περίμεναν κι άλλοι, που καλύτερα να μην τους γνώριζε, τουλάχιστον η κυβέρνησις…
Tην εποχή εκείνη, ο Ελληνισμός διερχόταν ακόμη τη μεταβατική του φάση, από τη δεύτερη εξαιρετικά οδυνηρή και υπαρξιακά σημαντική καταστροφή, την απώλεια της «ανατολικής Ιωνίας». Από την πρώτη παρόμοια καταστροφή, εκείνη του 1893- 97, το πρόβλημα του νεογέννητου ελλαδικού κράτους θα ήταν μόνιμα «ζήτημα Τραπεζικών Κριτηρίων», για τους «αστικούς κύκλους των Αθηνών» και του «διεθνούς περίγυρού» τους. «Ελλάδα- Τουρκία : 0-12», αν ο ελληνοτουρκικός εκείνος πόλεμος θα ήταν ποδοσφαιρικό τουρνουά, στημένο από τύπους σαν τους δικούς μας, τον Πέο, τον έγκριτο νομικό και τους νορουάνηδες !
Δεν είναι άμοιρο της αλήθειας αυτής το γεγονός, ότι οι τότε «κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις των Αθηνών, »πέτυχαν» στις ατιμωτικές αξιώσεις των τότε «εγγυητών» μας στις «διεθνείς αγορές», για τις σχεδιασθείσες ανταλλαγές πληθυσμών, δωρεά 9 εκατομμυρίων χρυσών λιρών Αγγλίας και για τη σύσταση της Τράπεζας της Ελλάδος».
Τα «τραπεζικά κριτήρια», για τον λαό της Ελλάδας, εφεξής και μέχρι σήμερα, θα ήταν κάτι σαν « τον Παρθενώνα, περιτυλιγμένο με αγκαθωτά συρματοπλέγματα». Έτσι θα περιέγραφε ο τότε ΥπΕξ την κατάσταση, στον πιτσιρικά υποπρόξενο και είχε γίνει νέος άνδρας, από την πρώτη τους εκείνη συνάντηση!
Κάποτε, αν ποτέ ο λαϊκός πληθυσμός αυτής της χώρας θα μπορεί να μάθει κι εκείνα που » γίνονται, αλλά δεν λέγονται» συστηματικά, θα μάθουμε και γιατί έγινε η ΤτΕ, από ποιους, πως και ποιοι είναι σαν πρόσωπα, οι μέτοχοι της ΤτΕ. Από τον Μάιο 1928 στην πραγματικότητα, άρχιζε ένα παίγνιο από διπρόσωπους παίκτες, που τις μπλόφες τους θα τις πλήρωνε ο Ελλαδισμός, όχι μόνον σε χρυσάφι, αλλά και μεγάλο ποτάμι αίματος και ιδρώτα…
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Ιον. 16, 2020 @ 13:18:51
Υπάρχει όμως και η τραγική ειρωνεία, κρυμμένη πίσω από την άγνοια!
Ως «χρυσάφι της Ελλάδας» το 1928, αλλά και σήμερα, θα μπορούσε να θεωρεί, εκτός από τον όποιο χρυσό κρύβει γεωγραφικά στα έγκατα της επικράτειάς της, και τα αποθέματα χρυσού, που είχαν συγκεντρώσει κυρίως οι «Έλληνες της Διασποράς» (σήμερα, «Ομογένεια»!!! ), η εν γένει «Εκκλησία των Ελλήνων» και «τινές των αλλοπίστων, εχόντων έννομα συμφέροντα…» στο «νέον ελληνικό κράτος». Για τα αποθέματα εκείνα ακριβώς και είχε συσταθεί η Τράπεζα της Ανατολής.
Συνιδρυτές και συνιδιοκτήτες της Τράπεζας της Ανατολής είναι η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος και η Εθνική Τράπεζα Γερμανίας. Αρχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Ανατολής ορίζεται το ποσό των δέκα εκατομμυρίων Χρυσών Γαλλικών Φράγκων (10.000.000 χγφ). Είναι αυτονόητο ότι οι συνιδρυτές της Ανατολής έκαναν εγγραφές και πώλησαν μετοχές της νέας τράπεζας πριν καν ξεκινήσει την λειτουργία της.
Το έτος 1906 η Τράπεζα Ανατολής ξεκινά τη λειτουργία της και αμέσως προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5.000.000 χγφ. Με συνολικό κεφάλαιο 15.000.000 χγφ αναπτύσσεται γρήγορα στη Βόρειο Ελλάδα, στη Μικρά Ασία και στην Αίγυπτο.
Το έτος 1910 κάνει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 10.000.000 χγφ και γίνεται κυρίαρχη στη Μικρά Ασία, Αίγυπτο και όχι μόνον.
Το έτος 1925 προχωρά σε δύο νέες αυξήσεις (μία στην αρχή και μία στο τέλος του έτους) του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 5.000.000 χγφ η κάθε μία και έτσι την επόμενη χρονιά (1926) η Τράπεζα της Ανατολής βρίσκεται με κεφάλαιο 35.000.000 Χρυσά Γαλλικά Φράγκα, διαιρεμένο σε 280.000 μετοχές των 125 χγφ.
Το έτος 1932 αποφασίστηκε η συγχώνευση της Τράπεζας της Ανατολής με την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (ΦΕΚ αρ.301/31-12-1932). Γιατί άραγε, αληθινά ?
Η απάντηση έρχεται γρήγορα…αν κάποιος θα γνώριζε ότι Στο Κιουτσούκ Τεκέ τζαμί της Δράμας κυριολεκτικά σε έναν τεκέ…
την ημέρα που θα περνούσε η Δράμα και η ενδοχώρα της στη δικαιοδοσία της Ελλάδας (1 Ιουλίου 1913 ), θα συναντούσε ο ΙΔ την αντιπροσωπεία της «Εθνικής Άμυνας των Ελλήνων» από την Σμύρνη. Η συνάντηση ήταν, παρά το πανηγυρικό κλίμα στην πόλη, «διακριτική και εξ απορρήτων». Από τους τρεις «Μικρασιάτες», ο ένας ήταν από την οικογένεια της μάνας , ο δεύτερος εκπροσωπούσε τον Γκάνταλφ κι ο τρίτος ήταν «εκπρόσωπος της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης». Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλων ήταν η «συζητούμενη σε πολλές στοές» ίδρυση, μίας μεγάλης «Τράπεζας της Μεγάλης Ιωνίας». Σε γενικές γραμμές, θα ήταν μία Τράπεζα που, εκτός από τον χρυσό «όλων των ορθόδοξων χριστιανών» ( Ελλήνων, Ρώσων και λοιπών Σλάβων της πρώην Κοσμοκρατορίας) και τον «χρυσό του νέου τουρκικού κράτους», θα αποσπούσε και την «Τράπεζα της Ανατολής», από τα χέρια των «πουλημένων της Ελλάδας»(Εθνική Τράπεζα). Ο ΙΔ, μετά από εκείνη τη συνάντηση, θα επεδίωκε να αποσταλεί στη ράσια την επόμενη χρονιά, ως μέλος του εκεί διπλωματικού σώματος. Θα τον ανέμεναν, εκτός από παράγοντες της εκεί ελληνικής κοινότητας και παράγοντες εντεταλμένοι για τα οικονομικά της ρώσικης εκκλησίας…
αυτά τα ολίγα boy περί Αριστοτέλη…και Αριστοτέλη !!! 🙂 και ελπίζω να σε συσκότησα διαφωτίζοντάς σε.
Μου αρέσει!Αρέσει σε 3 άτομα
Ιον. 16, 2020 @ 13:28:52
…
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 16, 2020 @ 13:33:59
ps-…το ξέχεσμα που ρίχνουν οι σκάϊς και ο χατζηπαπάρας…ως αναρχοκομμουνισταί των εξ-αχρείων καθημερινώς στον Τράμπ…το πλήρωσαν κάποιοι καραβοκύρηδες που μεταφέρανε παρανόμως μαύρο χρυσόν του Μαδούριου. Το μήνυμα προφανώς δεν ελήφθη…μιας και προφανώς έχουν ποντάρει όλοι στο κουτσάλογο…τον ανοΪκό πρώην βαισπρέσιτεντ του ομπάμπια. Μαύρο φίδι που τους έφαγε όμως…αν δεν βγει.
Μαύρο φίδι και το κράτος των Αθηνών…που σε μια τέτοια περίπτωση λίγο πριν ή λίγο μετά τις ελέκτιονς…θα αναγκαστεί σε ήττα (πύρρειο ή ατιμωτική θα δείξει) από τον σουλτάνο με παραχώρηση βέβαια κυριαρχίας ξηράς και θάλασσας.
Μου αρέσει!Αρέσει σε 2 άτομα
Ιον. 16, 2020 @ 14:09:18
ps-2 Το οξύμωρον είναι ότι στον πλανητικό πόλεμο που έχει ήδη αρχίσει η Ελλάς βρίσκεται μεταξύ των 2 συμπληγάδων και πιθανότητα το τέλος της θα είναι άδοξο ή μάλλον το τέλος άλλων
από την μία οι 33 του τοπικού Μερού (Semi-Gods ή ημίθεοι της Άσγκαρντ)…για την τάξη από το χάος, ήτοι σύσσωμη η old-fashioned Σιών εκφραζόμενη υπό μέρος των ρεμπουπλικανών και του νατοσ-νιάχου, τον Τραμπ και τον Βλαδίμηρο, τους ΚΚΚ (κλάν)…και την ασπίδα του Χόλλυγουντ (συμπεριλαμβάνεται ο Χούλκ και ο Iron Man)
και από την άλλη οι δυνάμεις του χάους (Ασούρας), ήτοι οι» αντισιωνιστές τζιχνατιστές» αφοί μουσλιμ, το ΚΚΚ τσαϊνιζ, ο που και λοιπές διεθνείς λέρες, η αλεμανία, το βαθύ σοσιαλιστικό state της ούσα και τα γνωστά ιδρύματα γκλίγκον, σωρρού, 3μερή και μπεργκερες μαζί με ροδόσταυλους, το σύνολο των μμε και λοιπές αστειότητες…και το ξέκωλο χόλλυγουντ τύπου ινσταγκραμ
το οξύμωρον έγκειται στο γεγονός ότι ενώ η αγία οικογένεια της γκρης ανήκουν προφανώς στο 2ον στρατόπεδον των πολέμιων του νατιβισμού ως φίλοι των »μπολιαστών»….εν τούτοις προστρέχουν γλύφοντας τον νιάχου και προσπαθούσανε μέχρι χτες να κρατάνε μια πισινή στον ντονάλτιο μπας εφόσον σαφώς και μπορεί να επανεκλεγεί (πράγμα που μάλλον χάθηκε…μετά τα ρεπόρτα που φύγανε για την ανηλεή προπαγάνδα των σκαϊρουφ-ουντένα ως επαγγελματικών αντιφά μέσων και είχε ως αποτέλεσμα να σκούζουν οι καραβοκυραίοι…για τα όσα έγιναν και θα επακολουθήσουν).
θυμίζει του 2 επικρατέστερους μνηστήρες…της Πηνελόπης τον Αντίνοο και τον Ευρύμαχο (που ήταν πιο ανεκτός από τον λαό της Ιθάκης)…που φυσικά μακελεύτηκαν άμα τη επιστροφή του μοναδικού που μπορεί να επιτύχει »παγκοσμιοποίηση»…μάλλον ολική κόσμηση κατά το ορθότερον…Οδυσσέως. Του 1080 δηλαδίς…με ότι αυτό συνεπάγεται !!!
Αιτία δε αυτή του μπαλανσαρίσματος αυτού του ελλαδικού γκούβερνου….και άθελα του (βάσει των παιχνιδιών που παίζει ο Θεός)…ο ερδογάνιος !!!
τραγουδάκι το γνωστόν σε διπλό bass cover (το ένα είναι slap) για τον φίλο μου τον Ταύρο !!! (ο μικρός είναι ο αγαπημένος μου ερασιτέχνης μπασίστας)
Μου αρέσει!Αρέσει σε 2 άτομα
Ιον. 16, 2020 @ 18:20:30
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 16, 2020 @ 22:18:18
Iσως το δακτυλιδι να ειναι υπο την κατοχη ενος πολυ ταπεινου ανθρωπου που το προστατευει επειδη δεν γνωριζει την σπουδαιοτητα του.Οτιδηποτε σημαντικο συντελεσε στην εξελιξη της ανθρωποτητας εγινε επειδη το υπερβατικο συναντησε το ορθολογικο.Η συνισταμενη των δυο δημιουργει την εξελιξη αρκει να υπαρχει ο καταλληλος συντονισμος με την Ιδεα.
Επομενως υπαρχει μια επιμελητεια που ρυθμιζει τις ταχυτητες των γεγονοτων προκρινοντας το γκριζο παρα την αντιθεση του δυαδικου συστηματος καλο κακο με ορους πολωσης.
Ενα γκριζο που εμεπριεχει την υπομονη στο σκοπο παραγματωσης του Σχεδιου
διασφαλιζοντας την λειτουργικοτητα των αγελλιοφορων ,την ετοιμοτητα των παρατηρητων .την ευθυγραμμιση με το συμπαντικο Χρονο οπως οριζει η ΤΡΙΕΤΗΡΙΚΗ ΠΑΝΤΟΤΕΛΕΙΑ.
Οταν ειμασταν παιδια υπηρχε ενα αστειο τραγουδι που ελεγε
που ντο που ντο το δαχτυλιδι,ψαξε ψαξε δεν θα το βρεις.
Σημερα κοιταμε να εχουμε τα χερια μας ελευθερα κατα την βουληση μας και ισως μας βρει το Δαχτυλιδι στο γυρισμα της Ιστοριας.
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Ιον. 17, 2020 @ 07:20:54
@aksiofotos
Όντως και μπράβο σου για την σύναψη, το »πούντο πούντο»…πηγάζει επακριβώς από την όλη ιστορία.
Όντως το άρρητο μπαίνει εντός του ρητού…όπως η διαγώνιος ενός τετραγώνου, στο τετράγωνο. Υπάρχουν ενέργειες και δυνάμεις. Η ανάγκη πείθει και τους θεούς…προς επιστροφή. Η θεία πρόνοια δε…προνοεί γι’ αυτά που αδυνατούμε να καταλάβουμε.
Αν καταλάβεις την διαφορά δυαδικού από δυικό θα έχεις κάνει ένα βήμα. Το δυικό ΕΝ στην »εξέλιξη» προς γένεση θα γίνει »δυαδικό». Όπου εμφανίζονται τέρατα, αναγκαστικά θα εμφανιστούν και οι killers τους. Αδυσώπητες καταστάσεις αυτές.
Στο τέλος της ημέρας της κρίσεως…αφανίζονται τέρατα και killers μαζί !
Το »γκρίζο» ανήκει σε αυτή την »δυάδα» και δεν είναι το χρώμα της »τομής» λευκού και μαύρου, είναι τρόπο τινά το ενάντιο του μαύρου. Το λευκό στέκει πέρα από αυτά.
‘Οντως η υπομονή εμπεριέχεται στην πραγμάτωση του σχεδίου της θείας πρόνοιας, αλλά σίγουρα υπάρχει πρόβλημα στην »λειτουργικότητα» των αγγελιοφόρων.
Ο χρόνος αφ’ εαυτού του είναι άπειρος, αιώνιος. Όταν δεν είναι τέτοιος, τότε κάτι τρέχει. Κάτι συμβαίνει, κάτι υπάρχει. Αυτό το κάτι, έχει ήδη μετρήσει και σκλαβώσει ένα κάποιο μέρος του χρόνου. Όλα όσα συμβαίνουν και υπάρχουν, έτσι ή αλλιώς, πάνω στην ουρά του χρόνου φορτώνονται.
Περίσσιος χρόνος, οι λευκές σελίδες που δεν έχουν γραφτεί στο βιβλίο του, θεωρείται το μέρος εκείνο του χρόνου, που είναι ακόμη ελεύθερο από φορτία, από ιστορία και είναι διαθέσιμος. Με άλλα λόγια είναι μέλλον. Ο περίσσιος χρόνος είναι, από γεννησιμιού του, η μεγάλη προσδοκία «θεών τε και ανθρώπων», είναι ο ανεκλάλητος λόγος ύπαρξης του Κόσμου και του Δημιουργού του. Είναι μία βεβαιότητα εκ των «ουκ άνευ», στοιχειακή προϋπόθεση όλων των βεβαιοτήτων του κόσμου μαζί και ξεχωριστά. Αν δεν υπήρχε αυτός, τίποτα δεν θα είχε αξία άρα, και παρόν. Παρόν και μέλλον μαζί, κάνουν τον «Αιώνα», αλλά και μόνο με το μέλλον, ο περίσσιος χρόνος παραμένει αιώνιος, άπειρος. Απ’ την αποδεδεγμένη αυτή αλήθεια ξεκινάει και παίρνει νόημα η δοξασία των ανθρώπων, περί «Κλήρου», κληρονομικότητας και Κληρονομιάς. Έννοιες θεοσκότεινες, έως και «θεουργικές».
Το πότε η έννοια και (πρακτική) σημασία του περίσσιου χρόνου εμφανίστηκε σε ανθρώπινο μυαλό, μόνον ένας Θεός μπορεί να μας το βεβαιώσει αληθινά.Εκείνο που έχει «ουσιαστική αξία», είναι το γεγονός ότι ο άνθρωπος, από εκεί και μετά, ξεκίνησε να μετράει τον περίσσιο (του ?) χρόνο. Έτσι έμαθε, μεταξύ άλλων, και για το Χρήμα και την … Αθανασία. Το χρήμα, και ιδιαίτερα αυτό που παράγεται από χρήμα τραπεζικό ή χρηματιστηριακό (αήρ κοπανιστός δηλαδή και πίσω από αυτόν μηδένα κοπανιστό), είναι χρόνος και μάλιστα μελλοντικός. Present value…future value.
Πρακτικά ό,τι εννοούμαι «χρήμα», τι συμβολίζει αν όχι μία πίστωση του μέλλοντος, με μία ή και πολλές αξίες του παρόντος; Πουλώ σε κάποιον ένα μήλο και εκείνος μου δίνει ένα Ευρώ. Τι μου δίνει δηλαδή; Απλά τη δυνατότητα, σε μελλοντικό χρόνο να αγοράσω (ενδεχόμενα κι απ’ τον ίδιο) κι εγώ ένα μήλο (ή κάτι ανάλογο).
Η πίστη, και κατά τον Παύλο (Προς Εβρ. Ια, 1), είναι «ελπιζομένων πεποίθησις», δηλαδή «βεβαίωσις πραγμάτων μη βλεπομένων». Η πίστη είναι ταυτόχρονα εγωισμός και απόλυτη αυτοάρνηση. Διότι δρω γιʼ αυτό που πιστεύω (Θεό ή χρήμα), σημαίνει δρω για μένα, αλλά η αξία της δράσης μου, δεν αποδίδεται σʼ εμένα. Την κατέχει, έτσι κι αλλιώς, ή ο Θεός ή το χρήμα (ή όποιο άλλο ουσιαστικό της πίστης σου). Η πίστη, έτσι κι αλλιώς, είναι ένα πάθος, πάθος όμως γένους και όχι είδους. Είναι δηλαδή επίθετο ανθρώπινο, που κάνει τον άνθρωπο γένος, από είδος. Είναι θεμελιακό στοιχείο «εξημέρωσης», προς «πολιτισμό», αν ως τέτοιον εννοήσουμε το γενικό πλαίσιο συνύπαρξης του ανθρώπου, με τα υπόλοιπα «οικόσιτα», προς ικανοποίησή του. Γιατί, κατά το βάθος της κάθε ανθρώπινης συνείδηση», το κάθε ζητούμενό της, προσδοκά την ικανοποίηση. Ο θάνατος αρχίζει τη μουρμούρα του, αφότου κανείς αρχίζει να μπαίνει σε ύφεση των προσδοκιών ικανοποίησης. Χωρίς την προσδοκία ικανοποίησης, ο κάθε άνθρωπος χάνει το νόημα της ζωής του. Το μέτρο της πίστης είναι ανάλογο με το μέγεθος της σκιάς, που φωτίζει στο βάθος της ψυχής-συνείδησης του κάθε ανθρώπου, η προσδοκούμενή του ικανοποίηση.
Το πάθος εμπνέει καθετί μεγάλο στις πράξεις μας, και απʼ αυτό παίρνουν φτερά οι ιδέες μας, απʼ αυτό γεννιέται ακόμη και η προσδοκία της αθανασίας ή ακόμη και η ασύδοτη ελευθερία της ατομικότητας. Κάθε κίνηση του απείρου, καταξιώνεται, μέσω του πάθους. Το μέγιστο πάθος είναι εκείνο που προσμένει το αδύνατο. Είναι εκείνο που ποθεί το άτομο, και όσο περισσότερο εκείνα εναντίον των οποίων μάχεται είναι ουσιαστικά (πράγματα) μεγάλα και ισχυρά, τρομερά, όσο περισσότερο ο σκοπός και τα εμπόδια είναι υψηλότερα (θόλος-θάλλος), τόσο μεγαλύτερο και επίφοβο γίνεται και το ίδιο το άτομο. Τι είπαμε για τα τέρατα ? Η πίστη, ως πάθος, έχει μία σχέση πολύρροπη, με το χρόνο… Αναζητά το χρόνο, γιατί δεν υπάρχει πίστη, παρά μόνον αν υπήρξε ιστορικό γεγονός. Γιατί η πίστη η ίδια είναι ιστορικό γεγονός, είναι εν χρόνω (παρόν) και προς χρόνο (μέλλον). Δεν υπήρξε πάντα η πίστη. Αν υπήρχε από πάντοτε, θα ήταν ενύπαρξη, δεν θα ήταν πια, η πίστη. Γιατί αυτή υπάρχει, μόνον όταν ζητάει κι όταν παίρνει χρόνο. Χρειάζεται πάντα, μία συναλλαγή χρόνου: «ελεύθερου χρόνου».
Σου εύχομαι να τον βρείς !
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Ιον. 17, 2020 @ 12:42:06
το μέρος εκείνο του χρόνου, που είναι ακόμη ελεύθερο…ερχεται απο αλλη διασταση…
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 17, 2020 @ 13:04:08
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 17, 2020 @ 13:20:23
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 17, 2020 @ 13:23:29
Αγαπητέ Τελίτσα σε ευχαριστώ για την αφιέρωση. Δείχνει πόσο καλά με ξέρεις, όπως αναμενόμενο θα πρέπει να ήταν από εσέ το σε ποια από τα σχόλιά σου θα έβαζα like.
Ο μικρός μπασσίστας πράγματι φοβερός! Και μάλιστα σε ένα από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια των ΡεντΧοτ. Και τα δυο του bassline άψογα. Αναρωτιέμαι αν αρκείται σε αυτό το ερασιτεχνικό επίπεδο ή ήδη κερδίζει χρήματα ως επαγγελματίας σε παραγωγές – τζαζο-φανκο-σόουλ του Μάρκους Μίλλερ π.χ. (του μπαμπά του Fender Jazz Bass)
Αχ.. μού θύμισες ωραία ξέγνοιαστα χρόνια που το ‘τσίμπαγα» κι εγώ (slap)
God Bless You!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 17, 2020 @ 13:53:52
@Ταύρε
μπορώ να σου ομολογήσω αγαπητέ…ότι μου έχει έρθει μια κ-λαβ…να ματώσω τα δάκτυλά μου και να γκρεμίζω τα κρύσταλλα παίζοντας τα δύσκολα…(μάλλον λόγω λοκ ντάουν εικάζω)
π.χ.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 17, 2020 @ 14:00:44
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 17, 2020 @ 14:15:44
@ …
Μην μού θυμίζεις τις φουσκάλες! χαχαχα
Καλά και τα σκληρά φυσικά! Το συγκεκριμένο κομμάτι πολύ δυνατό!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 18, 2020 @ 08:37:17
@Τρισ-α-τέλειον:
Τον Γύπαρη τον έκανες ποιητή! 🙂
Λοιπόν, μιά που έθιξες το θέμα, ποτέ δεν μάθαμε ποιός ήταν που τηλεφώνησε στον Γύπαρη (ή του τηλεφώνησε ο Γύπαρης), κι έδωσε ο τελευταίος εντολή να εκτελέσουν τον Δραγούμη.
Ο ίδιος ο Γύπαρης, σε απολογία του το 1935 ισχυρίστηκε ότι τον πήρε τηλέφωνο ο (μακαρίτης πιά) Μπενάκης καί του έδωσε την εντολή. Πράγμα, όμως, που δεν στέκει – άσε που οι νεκροί δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ισχυρισμούς άλλων!
Προσωπική απάντηση, όμως – καί με στοιχηματάκι: Το μοιραίο τηλεφώνημα έγινε από / προς την πρεσβεία της αγγλίτσας!
(…Διότι, είπαμε: Είναι αυτό, εφ’ όσον ΔΕΝ μπορεί να είναι κάτι άλλο!)
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ιον. 18, 2020 @ 09:03:22
@Τρισ-α-τέλειον, πάλι – καί όλους-ες:
Πέταξα μιά πολύ χοντρή σπόντα, αλλά δεν την έπιασε κανείς! Καί θεωρώ πως οφείλω να την κάνω πενηνταράκια.
Πρόκειται γιά το επίθετο «Ζαχάρωφ» καί τις παραλλαγές του.
Γιά μένα, ισχύουν ασυζητητί τα εξής τινά:
1. Ότι αποτελεί παραφθορά του «Χαζάρωφ»… γιά να μή δίνει στόχο. (Ξέρετε την ιστορία, που λέει ο Καίσλερ, ότι οι Χάζαροι είχαν το συνήθειο ν’ αλλάζουν ταυτότητες – σαν τους κακοποιούς, λέω εγώ, διότι ο Καίσλερ αυτό δεν το λέει.)
2. Ως άμεσο πόρισμα του παραπάνω: ότι όλοι, όσοι το φέρουν, είναι ιουδαϊκής καταγωγής (χαζαρικής).
3. Ότι οι περισσότεροι, απ’ όσους το φέρουν, έχουν κάνει ζημιά στην Ελλάδα.
4. Ότι, αν κάποιος πληροί μία από τις παραπάνω συνθήκες, θα πληροί καί τις υπόλοιπες.
Παραδείγματα:
Σέρ Μπαζίλ Ζαχάρωφ. Επάγγελμα: «τουλουμπατζής» (αντλιωρός) στην Τουρκοπυροσβεστική Κωνσταντινουπόλεως. Έρχεται στην Ελλάδα, καί συνομιλεί ως ίσος προς ίσον με τον πρωθυπουργό Σκουλούδη (το ότι ήταν κι οι δυό τέκτονες, δεν το εξηγεί αυτό), εξελίσσεται δέ ταχύτατα σε μεγαλέμπορο όπλων… καί κρεμάει μεγαλοπρεπώς τον Ελληνικό Στρατό το 1921-22 από προμήθειες όπλων καί πυρομαχικών.
Ζαχαριάδης. Νεαντερταλόφατσα (βαθουλωμένα μάτια), ίδια με τη νεαντερταλόφατσα του Πουλιόπουλου. (Οι νεώτεροι αναγνώστες να πάνε να ψάξουν, γιά να μάθουν!) Καί προφανώς ίδιας καταγωγής.
Ουδέν έτερον σχόλιον.
Αντρέϊ Ζαχάρωφ. Διάσημος φυσικός, ιουδαίος της ΕΣΣΔ. Φανερός «αντιρρησίας» στο καθεστώς, τότε. (Παρά την ηγεσία του -κατά 99% επίσης ιουδαίου- Μπρέζνιεφ.) Δεν τον πείραξε κανείς, ενώι τους τυχαίους «αντιρρησίες» τους έτρωγε το σκοτάδι.
Πάμε, τώρα, στον Σωφρόνιο Ζαχάρωφ του Έσσεξ… κατά τη γνωμάρα μου, δεν ήταν τυχαίο, που αυτός (καί ουδείς έτερος) έγινε κολλητός του Μπαλφούρ. (Καί μπράβο σου, Τρις-α-τέλειε, που τονίζεις σωστά το επίθετο αυτό στη λήγουσα, διότι το άτομο ήταν Νορμανδικής καταγωγής. Κάνεις λάθος, όμως, που θεωρείς ότι δεν είχε σχέση με τον λόρδο, που ήθελε ιουδαϊκό κράτος στην Παλαιστίνη. Γιά το ίδιο σόϊ επρόκειτο.)
Με την ευκαιρία, προσωπικώς δυσπιστώ τα μέγιστα, όταν βλέπω «Άγγλους» (τύπου Μπαλφούρ) καί ιουδαίους (πχ Σεραφείμ Ρόουζ) να πλησιάζουν την Ορθοδοξία. Δεμπανα λένε ό,τι θέλουν οι παπάδες κι οι καλοί πιστοί… εγώ με κάτι τέτοια ρίχνω ασφάλεια.
Καί, τέλος:
Όταν ένα πρόσωπο που αγαπάμε κάνει λάθος, ή έστω νομίζουμε πως κάνει λάθος, δεν το προσπερνάμε έτσι.
Αυτά τα λέω γιά τον Διηνέκη, κι όλους όσους ενθουσιάστηκαν με την πιθανή έλευση στην Αθήνα (ως πρέσβειρας της Ρωσσίας) της κυρίας Ζαχάροβα.
Καλώς να ‘ρθεί, η γυναίκα, αλλά… Παιδιά, συν-Έλληνες, προσγειωθήτε! Μην ενθουσιάζεστε τόσο εύκολα!
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο