ε τόσον θόρυβο που γίνεται εσχάτως, έχουμε παραζαλιστεί!

 

Απ’ τη μιά, μ’ όλους αυτούς τους «επιστήμονες» που μαζεύτηκαν, καί δικαιολογούν στις τηλεοράσεις τον κουραδοϊό.

Δόκτωρ ο ένας, προφέσσωρ ο άλλος… πτυχία ο ένας, μεταπτυχιακά ο άλλος… σούπερ πανεπιστήμια στις ηπαπάρα ο ένας, Νομπέλ ο άλλος, διεθνείς διακρίσεις ο τρίτος,… ακούει ο απλός κοσμάκης καί σαλτάρει! Σου λέει, «- Πώπώωω!!! Τί θεούληδες επί Γής έχουμ’ εδώ, καί πού να φέρουμ’ εμείς αντιρρήσεις;!»

Απ’ την άλλη, έχουμε τους «επιστήμονες» της επιτροπής γιά τα 200 χρόνια απ’ το 1821.

Δόκτωρ ο ένας, προφέσσωρ ο άλλος… πτυχία ο ένας, μεταπτυχιακά ο άλλος… πανεπιστημιακή έδρα ο ένας, επιστημονικά συνέδρια ο άλλος… καί νάαααα, κάτι βιογραφικά, τόσα – με το συμπάθειο! Πού να τη βγάλει πέρα καί με δαύτους ο λαουτζίκος!

Από παρακεί, έχουμε τους τεχνολογο-επιστημονο-κομπιουτεράδες! Σέρν ο ένας, μας τα σέρν’ ο άλλος… «- Ορίστε πού πάει η ανθρωπότης, κυρίες καί κύριοι! Τεχνολογία, ναούμ! Θα σας μπεί το πέντε τζή στον πισινό σας, θέλετε-δέ θέλετε, διότι έτσι είν’ η πρόοδος!» Πού να τα βγάλουμε πέρα καί με δαύτους! (Άσε που, αν δεν μπορούμε να την πούμε σε κανέναν,  θα μας αποκαλεί «κοτοπουλάκια» ο Παλαιός! Καρα-lol!!!)

Οπότε, αν κάτι δεν μας αρέσει με δαύτους τους επιστήμονοι, τί κάνουμε, ωρέ λεβέντες; πώς την παλεύουμε;

ΔΕΝ την παλεύουμε!

Άρα, δεν έχουμε ελπίς;

Παρηγορηθήτε, διότι έχουμε καί παραέχουμε! Γι’ αυτό είμ’ εγώ εδώ, γιά να σας σώσω! (Αφού σας σώζω σε κάθε παρόμοια περίπτωση, τί σας πιάνει πανικός; έ;  🙂  )

Δώστε βάση, θα κάνουμε σένια ανάλυσις!

 

Τί είναι όλοι αυτοί οι δόκτορες καί οι προφέσσορες;

Επιστήμονοι!

Έχουν μυαλό;

Παίζεται από εξυπνάδα, αλλά σαφώς έχουν από πονηριά. Πολλή από δαύτη!

Μπορείς εσύ να τους κρίνεις;

Όχι, παρεκτός αν είσαι στο επίπεδό τους (καί παραπάνω)… αλλά, πάλι, σε τυχούσα δημόσια κόντρα μεταξύ σας θα σε βγάλουν μαλάκα. Καί ποιός μπορεί να κρίνει, αν έχεις δίκιο; ο αμαθής κοσμάκης, ως διαιτητής (ούτως ειπείν) ; σαφώς όχι.

Μπορείς να τους ταπώσεις καί να τους κάνεις ρόμπα με επιστημονικά βιβλία;

Μπορείς, αλλά ουσιαστικά δεν μπορείς. Διότι: (α) πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι τα επιστημονικά βιβλία (καί οι ιστοχώροι) -που επικαλείσαι- λένε την πάσα αλήθεια, (β) γιά ένα βιβλίο αλήθειας, υπάρχουν άλλα δέκα ψεμμάτων, (γ) πού να τα διαβάσεις όλα; δεν γίνεται! Απ’ την άλλη, υπάρχουν κι «επιστημονικά» βιβλία που τυπώνονται, απλώς γιά …να τυπωθούν!!! Τί μου λές, τώρα, γιά σοβαρή επιστημονική βιβλιογραφία;

Άρα, τί υπονοείς, ρέ Εργοδότη; ότι με δαύτους χάσαμε απ’ τα αποδυτήρια;

Βρέεεε!!! Συνέλθετε!!! Τί σας είπα παραπάνω; δεν σας είπα ότι έχουμε ελπίδες;

Προσέξτε, όμως· λίγο μυαλό χρειάζεται (που δυστυχώς δεν τό ‘χετε ούτ’ αυτό, γι’ αυτό καί σας στολίζει ο Παλιούρας με κάθε ευκαιρία!  🙂  ), καί η λύση είναι μπροστά μας!

 

Από κάποιον έξυπνο, ποιός είναι εξυπνότερος; Κι από κάποιον που έχει διαβάσει ΤΑ (επιστημονικά) βιβλία, ποιός έχει διαβάσει περισσότερα; Ά;

Έλα, εύκολο είναι!

Η Τεχνητή Νοημοσύνη, γιά το πρώτο ερώτημα· καί το Διαδίκτυο, γιά το δεύτερο. (‘Ντάξ’, το Διαδίκτυο δεν διαβάζει, ακριβώς ειπείν, αλλά τά ‘χει όλα με το νί καί με το σίγμα στους σκληρούς δίσκοι του!)

Οπότε, εμείς τώρα, ως γατόνια που είμεθα, θα κάνουμε τις εξής ενέργειες κατά σειράν:

 • Θα βάλουμε τον Μπουγά να μας βρεί κάμποσα χρήματα (δεν χρειάζονται πολλά).
 • Θ’ αγοράσουμε μερικά δυνατά γκουμπιούτερζ, θα τα δικτυώσουμε, καί θα εκμισθώσουμε μερικούς κομπιουτεράδες καί χακεράδες, μαζί με τον Σπυρόπουλο (που όντως ξέρει από δαύτα).
 • Θα στήσουμε μιά παράγκα. (Ή γιάφκα, αν θες. Στο γκαράζ του σπιτιού μας, κατά προτίμηση – ως είθισται στους κομπιουτεράδες, που «έγιναν πλούσιοι με το τίποτε, απλά με μιά φανταστική ιδέα». Live your myth, κι εμείς! Γιατί όχι, δηλαδή; εμείς στο πηγάδι κατουρήσαμε; )
 • Θα βάλουμε τον Κωτσόταυρο, που ξέρει κόσμο καί είναι καί κοινωνικός (καί ευχάριστο άτομο), να κάνει τα κοννέξια.
 • Θα βάλουμε στο ταμείο τη Φωτεινή, που δεν οικειοποιείται βαλίτσες με λεφτά. (Άρα, είναι έντιμο άτομο.)
 • Θα βάλουμε τον Παλαιό να ρίχνει συστηματικό Διαδικτυακό χέσιμο στους «νέους Κιού»…. (μήν αντιδράτε, έχει κι αυτό τον σκοπό του) …αν κι αυτός αναλαμβάνει κι από μόνος του τέτοιες πρωτοβουλίες. Δεν χρειάζεται παραινέσεις.

Καί μετά απ’ αυτά, θα βγάλουμε βρώμα στην πιάτσα, στόμα με στόμα:

Θες, φίλος, να σου φτιάκουμε διδακτορική διατριβή (καί «θέση» υποψήφιου προφέσσορα, άμα λάχει) στο πίτς-φυτίλι; Δώκε τόσα, πάνε έξω γιά μπύρες με τα φιλαράκια σου, κι αύριο το πρωΐ θα την έχεις τυπωμένη καί βιβλιοδετημένη!

Πώς;

Έ!

 • Η Τεχνητή Νοημοσύνη των χακεράδων μας θα σκαλίζει όλο το ιντερνέτι,
 • θα βρίσκει αυτά που θέλουμε,
 • θα φτιάχνει από δαύτα μιά επιστημονική σαλάτα «μάστερ σέφ»…
 • καί μέσα σε δευτερόλεπτα, αφού πατήσουμε το Enter, θ’ αρχίσει ο εκτυπωτής να ξερνάει χαρτί τυπωμένο.

Τόσο απλά!

Μάλιστα, θα φτιάκουμε καί τιμοκατάλογο:

 • Καθαρή καί σωστή εργασία με καινούργια (επιστημονικώς απολύτως ορθά) πράγματα, τόσα.
 • Εργασία με επιστημονικοφανείς «κουφαμάρες» τρεχαγύρευε, να παλαβώσουν προφέσσορες καί πρυτάνεις καί να σε κάνουν ομοφώνως διδάκτορα, χωρίς να ρωτάνε πολλά-πολλά (πχ «Quadral αντισπίν στην αντιύλη»), τόσα.
 • Εργασία με σπουδαιοφανή θολούρα (με σάλτσες που γεμίζουν σελίδες, παναπεί), γιά ηλίθιους γόνους πλουσίων οικογενειών (που «φοιτούν» σε κάτι σχολές του κώλου – «Ιστορίας του Κινηματογράφου», καί τέτοια), πχ «Το νόημα του τελετουργικού χορού των ανθρωποφάγων γύρω απ’ το καζάνι με τον ιεραπόστολο», τόσα. Όπου εδώ το «τόσα» ανεβαίνει κατακόρυφα.
 • Εργασία με επιστημονικοφανές χέσιμο σε αξίες καί αξίους (πχ ήρωες του 1821), που μάλιστα προκαλεί πολύ άσχημα τις πεποιθήσεις του λαού («αποδόμηση» ονομάζεται αυτό), πχ «Ο Μεγαλέξανδρος ήταν LBQTI-πώς-διάολο-λέγεται-αυτό», τόσα. Όπου εδώ το «τόσα» είναι υπερυψηλώτατο, να φτιαχτούν από λεφτά μέχρι καί τα εγγόνια μας.

[Βεβαίως, σωστά το σκεφτήκατε, καί δεν διαφωνώ καθόλου! Αυτά όλα τα καμώματα όντως θυμίζουν τις πουτάνες. (Καί διατί να το κρύψωμεν, άλλως τε; lol!!!) Οι οποίες, στην ερώτηση: «- Πόσο πάει;», απαντάνε πχ: «- Εκατό, διακόσια, πεντακόσια.» Γιά να καταλάβετε, η προτελευταία περίπτωση απ’ τις παραπάνω είναι το «πεντακόσια»! Η δέ τελευταία, είναι τα χοντρά βίτσια – μαστίγωμα, κοπρολαγνεία, τέτοια πράγματα.

Αλλά, έτσι είναι η ζωή!… Αυτές πουλάνε το κορμί τους, εμείς πουλάμε το μυαλό μας. Ό,τι έχει ο καθείς γιά πούλημα. Δέ ‘ν’ κακό, υπάρχουν καί χειρότερα. Σκεφθήτε πχ πως οι πωλητικοί πουλάνε τη συνείδησή τους!]

Καλή ιδέα (νομίζω), καί θα χεστούμε στο τάλληρο! (Οπότε, ποιός έχει ανάγκη μετά γιά τυχαίες βαλίτσες με χαρτονομίσματα, να τον κυνηγάνε εμβάτσοι καί κακοποιοί αντάμα; Έ; ) Κι αφού υπάρχει που υπάρχει εξαπανέκαθεν το εμπόριο συγγραφής επιστημονικών εργασιών από τρίτα αφανή πρόσωπα, γιατί να μην πρωτοπορήσουμε εμείς μέσα στον 21ο αιώνα, ανυψώνοντάς το σε δυσθεώρητα τεχνοσοφιστικέ πλαίσια (νά ‘χουμε καί το μονοπώλιο) ; Ά;

Αφού την έχουμε που την έχουμε την περισσευούμενη εξυπνάς;!

Άσε που δεν θα μας κολλάει κανένας, επιστημονικώς πως… διότι, άμα μας κουνηθεί κανένας, ένα τηλεφώνημα να κάνουμε με το κινητό, καί μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα θα τον έχουμε κάνει ρεζίλι, δεμπανάναι καί νομπελίστας!!! (Πώς; απλούστατα, η Τεχνητή Νοημοσύνη μας θα μας έχει στείλει αστραπηδόν sms στο κινητό μας, με τις σωστές απαντήσεις!)

Να δείς, μετά! Σου κουνιένται πχ ο ιεροψάλτης καί τα κυβερνητικά τρόλλς στο Διαδίκτυο, δήθεν ότι ο κουραδοϊός είναι επιστημονικώς έτσι κι έτσι κι έτσι, ή το βουλώνουν μία καί καλή – καί βγαίνουν στην ανεργία;  🙂

 

Καί κάτι τελευταίο, διότι μάλλον δεν το πιάσατε: είναι ο ρόλος του Παλαιού στην όλη ιστορία.

Στοιχειώδες κι αυτό, αγαπητέ Γουώτσον! Αφού, ό,τι καί να γράψει ο Παλαιός, οι περισσότεροι κάνουν το αντίθετο… Έ! Αν ξεχέζει την υπερτεχνολογική υπερομάδα μας, όλοι θα κάνουν το αντίθετο: θα τρέχουν να πιάσουν επαφές μ’ αυτούς που γράφουν διδακτορικές εργασίες στα γρήγορα, καί θ’ ανεβαίνουν οι εισπράξεις κατακόρυφα!  🙂

Τώρα, βέβαια, είναι σίγουρο πως θα βρεθούν καί μερικοί συνομωσιολόγοι, που θα λένε ότι όλοι είναι στο κόλπο, διότι η υπερομάδα μας λαδώνει μέχρι καί τον -δήθεν αντιδρώντα- Παλιούρα. Δεμπανα λένε!…

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα τους κάνει ρόμπες ξεκούμπωτες!  🙂