Μιά ματιά στα Δύσκολα του ’20

άντε να ‘δούμε τι μας φέρνει η χρονιά

 

 

Παλαιός

 

ε λίγες μέρες (04/02/2020 – 11:03) ξεκινάει το νέο ΦενγκΣουϊκό έτος, οπότε ας ρίξουμε δυο-τρείς πρακτικές συμβουλές για την χρονιά αυτή, και δή κάποιες που έχουν βαρύνουσα σημασία.

Κάθε χρονιά, οι ενέργειες -ευμενείς και δυσμενείς- αλλάζουν θέσεις-κατευθύνσεις, από τις οποίες μας επισκέπτονται, καλό είναι λοιπόν να ξέρουμε τί και από πού έρχεται, έτσι ώστε άν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις ευμενείς και να αποφύγουμε τις δυσμενείς – και κυρίως να γνωρίζουμε πώς πρέπει να χειριστούμε το κάθε τί … και βασικά να μην κάνουμε κάτι, που θα αποβεί σε βάρος μας· όπου κυρίως πάνω σ’ αυτό θα πούμε μερικά πράγματα.

 

Ξεκινάμε απ’ τα προσωπικά.

Λοιπόν, την χρονιά αυτή φροντίσετε τα ακόλουθα, εάν δεν θέλετε και ούτε επιζητείτε προβλήματα … Βέβαια, εσείς, όπως πάντα, μπορείτε ελεύθερα να δοκιμάσετε πόσο βαθιά πάει η τρύπα του λαγού … γράφοντας εκεί που δεν πιάνει μελάνι, τα παρακάτω, και περιμένοντας να δείτε άν και πόσο κρότο θα κάνουν, όταν σκάσουν στην καμπούρα σας.

Όπως είχαμε ‘πεί και πέρυσι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα :

1). Κατά πρώτον, βρείτε μιά πυξίδα.

2). Δεύτερον, μια κάτοψη του σπιτιού σας, πάρτε μια (φωτοτυπία) από το σχέδιο του μηχανικού, ή φτιάξτε μία μόνοι σας (ένα αναλογικό σκαρίφημα σε μιά κόλλα χαρτί).

3). Τρίτον, βρείτε και σημειώστε πάνω στην κάτοψη, το κέντρο του σπιτιού σας· έστω κατά προσέγγιση, εάν το σπίτι είναι μη ομαλού σχήματος [[δείτε στο τέλος του άρθρου μερικά δείγματα εύρεσης του κέντρου οικίας]]

4). Τέταρτον, από το κέντρο του σπιτιού σας, βρείτε την θέση του βορρά (κάνοντας χρήση της πυξίδος) και σημειώστε το στο σχεδιάγραμμα της κάτοψης.

5). Πέμπτον, με βάση το κέντρο του σπιτιού, στο χαρτί της κάτοψης, σχεδιάστε έναν κύκλο, και, με κάποιο μοιρογνωμόνιο, σημειώστε τις κατευθύνσεις, και προσθέστε όσο το δυνατόν (χοντρικά) τις διάφορες μοίρες, προσέχοντας οι να είναι σε ταύτιση με το σημείο του Βορρά, που σημειώσατε πιό πρίν. [[εκτυπώστε, το σχέδιο που σας δίνω, σε ένα διαφανές φύλο, και υπερθέτοντάς το, στην κάτοψη του σπιτιού σας, θα βρείτε εύκολα τους χώρους που πρέπει να προσέξετε μέσα στο ’20]]

 

Κατά την διάρκεια του εν λόγω έτους (04/02/20-03/02/21), δώστε βάση και προσοχή στα ακόλουθα :

Αποφύγετε πάσει θυσία, να ξεκινήσετε επισκευές, σκάψιμο, τρυπήματα κτλ. στις παρακάτω αναφερόμενες περιοχές του σπιτιού και του οικοπέδου σας. Αφήστε αυτά τα σημεία όσο το δυνατόν πιό ήσυχα γίνεται, και αν έχετε προγραμματίσει κάποια εργασία εκεί στο διάστημα αυτού του έτους, φροντίστε να την αναβάλετε για τον επόμενο χρόνο … Εάν, όμως, για κάποιον ιδιαίτερο λόγο αυτό δεν μπορεί να γίνει, τότε φροντίστε να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό επί του θέματος.

Αν, τώρα, σε κάποια απ’ αυτές τις κατευθύνσεις, γίνουν εργασίες από τον γείτονα, ή αν η κατεύθυνση αυτή είναι πρός τον δρόμο, και ξεκινήσουν εκεί εργασίες από κάποια υπηρεσία (δήμο, νερό-αποχέτευση, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ), πράγματα τα οποία δεν μπορείτε βέβαια να αποφύγετε και να αναβάλετε, τότε πάλι καλό είναι να ζητήσετε συμβουλές από κάποιον ειδικό.

Παρακάτω, ακολουθούν οι τέσσερεις πιό δύσκολες κατευθύνσεις, που δεν πρέπει με τίποτε να πειράξετε (και εάν μπορείτε χρησιμοποιήστε αυτούς τους χώρους του σπιτιού σας όσο το δυνατόν λιγότερο) κατά την διάρκεια αυτής της χρονιάς, (σας δίνω με ανοχές, και όχι επ’ ακριβώς, τις μοίρες, ώστε να περιλαμβάνουν πλήρως τα όρια των συγκεκριμένων δυσμενών κατευθύνσεων) :

Η πιό δυσμενής απ’ όλες είναι η Ανατολική κατεύθυνση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι άλλες δεν είναι επίφοβες, στο να προκαλέσουν προβλήματα.

 

Δυσμενείς Φενγκουϊκά κατευθύνσεις κατά το 2020 :

α).  Ανατολικά (065-115°)

β).  Νότια (140-220°) και μεγαλύτερη προσοχή (170-195°)

γ).  Βόρεια (340-020°) αλλά ιδιαίτερα (350-010°)

δ).  Επίσης και το κέντρο του σπιτιού

Υπάρχουν και διάφορες άλλες, προβληματικές κατευθύνσεις, για διάφορα άλλα θέματα, όμως αυτό χρειάζεται εξειδικευμένες γνώσεις, και έτσι δεν είναι θέμα γενικής αναφοράς, ούτε και χειρισμού από κάποιον που δεν έχει γνώση του αντικειμένου.

 

Παρατηρήσατε μήπως κάτι ;;

Λείπει η βασικότερη κατεύθυνση … αυτή που θα βοηθούσε να βάλετε μυαλό !! … αλλά δυστυχώς, αυτή η γνώση μου διαφεύγει, για την ώρα … όταν την βρώ … μείνετε ήσυχοι, θα σας την κοπανήσω κατευθείαν στο δόξα πατρί !! … χάχά !! 

 

Ίσως πολλοί αναρωτηθούν : μα δεν υπάρχει και κάποια καλή κατεύθυνση ;;

Βεβαίως και υπάρχουν καλές ετήσιες κατευθύνσεις, όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, διότι πάντα μετρούν τα γενέθλια στοιχεία (ναι και τα οικήματα έχουν τέτοια) οπότε, οτιδήποτε καλό μπορεί να εμποδιστεί και να εξανεμιστεί, εάν συμβεί στην συγκεκριμένη θέση να γίνεται του κουτρούλη ο γάμος, οπότε μόνο εάν υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία (και η γνώση χειρισμού των) μπορούμε να πούμε τι θα γίνει.

Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για τις δυσμενείς ετήσιες κατευθύνσεις, ΌΜΩΣ, εδώ το θέμα μας είναι να προστατευθούμε, έτσι και αλλιώς, σε κάθε περίπτωση, οπότε αν τύχει τα γενέθλια στοιχεία της κατευθύνσεως να είναι καλά, τότε απλά θα μειώσουν τις επιπτώσεις, ΑΛΛΆ εάν τύχει να είναι και αυτά δυσμενή, και ‘μείς πάμε γυρεύοντας, τότε αυτά που θα σκάσουν με δύναμη στην καμπούρα μας θα είναι πολύ επίπονα.

Επιπλέον, η πρόθεσή μου είναι, να σας βοηθήσω να αποφύγετε το να κάνετε μαλακίες, που θα πληρώσετε ακριβά, και όχι να σας δώσω μια μελέτη εκμετάλλευσης των στοιχείων του χώρου σας· γι’ αυτό, βρείτε έναν ειδικό επί του θέματος, και «ασημώστε», που λένε κι οι γιούφτισες !!

 

Τα Γενικά

Ας δούμε τώρα (χοντρικά), πώς και τι θα αντιμετωπίσει η χώρα, στις διάφορες περιοχές της.

#). Κέντρο – Κεντρική Χώρα … πάταγος … φωτιές, «ατυχήματα» και … αίμα !!

α). Βόρεια – Μακεδονία, δεν πάμε καλά – ένταση !! … το πράγμα προχωράει … και όχι για καλό μας !!

β). Βορειοανατολικά – Θράκη, και εδώ όχι καλά … πολλά «νερά» κυλάνε.

γ). Ανατολικά – Νησιά Αιγαίου, θα «μας πάρει» ο διάολος … ας προσέχαμε !!

δ). Νοτιοανατολικά – Κυκλάδες & Δωδεκάνησα, και η ένταση συνεχίζεται  !!

ε). Νότια – Κρήτη, σύντεκνοι, γιά ελάτε στα συγκαλά σας !! … ανάγκη ηρεμίας … παντοειδώς !!

ς). Νοτιοδυτικά – Πελοπόννησος, σχετική ηρεμία, εκτός από το βορειοδυτικό μέρος.

ζ). Δυτικά – Δυτική χώρα, Επτάνησα, κουνήματα και φωταψίες.

η). Βορειοδυτικά – Ήπειρος & Δυτικό κομμάτι Μακεδονίας, σχετική ησυχία !!

 

Μαζί με όλες τις δύσκολες καταστάσεις, που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, έχουμε κι αυτές που παίζουν παγκόσμια, κι εκείνες που δείχνει ο χάρτης της χώρας -λέμε γι’ αυτά εκεί στα ‘‘Τα Σχέδια και τα επερχόμενα (;)’’ έχουμε επίσης και τις δυσκολίες που προκαλεί το ετήσιο κύλισμα των ενεργειών. Βέβαια, σχεδόν όλα, αντιμετωπίζονται στο μέτρο του δυνατού, εάν υπάρχει θέληση, μυαλό και γνώση, πράγματα που όμως σε ‘μας είναι σε πλήρη έλλειψη, οπότε θα συνεχίσουμε να λουζόμαστε όλα τ’ άσχημα, είτε μέχρι να πάμε ολοκληρωτικά στον διάολο, είτε εάν βρεθεί κάποιος και μας δανείσει τα αναγκαία (θέληση, μυαλό και γνώση), να προσπαθήσουμε ν’ αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις, και όσα στραβά μέχρι εκείνη την στιγμή θα έχουμε κάνει.

 

Στην συνέχεια δείτε δυό-τρία σχέδια, τρόπου εύρεσης του κέντρου, της κάτοψης του σπιτιού, και ένα σχέδιο ΦενγκΣουϊκού Μοιρογνωμονίου, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ώστε να βρείτε ποιοί χώροι του σπιτιού σας επιβαρύνονται, την χρονιά αυτή. 

 

α.  Σύμμετρες Κατόψεις

 

β.  Ελλιπείς Κατόψεις

 

Το κέντρο στις Ελλιπείς κατόψεις το βρίσκουμε εύκολα εάν συμπληρώσουμε το σχήμα, όπως φαίνεται στα δείγματα, ώστε να αποκτήσει κανονικότητα.

 

γ.  Ασύμμετρες Κατόψεις

 

Ο πιό απλός τρόπος (εκτός τού μαθηματικού) είναι να πάρετε την κάτοψη και αφού αφαιρέσετε το έξω μέρος του χαρτιού, μετά να κρεμάστε την κάτοψη, από το σημείο κάθε γωνίας, βάζοντας ένα μικρό βαρυδάκι σε μία καρφίτσα ώστε το σχοινάκι να δείξει πού πέφτει η γραμμή βάρους. Τέλος θα δείτε ότι όλες αυτές οι γραμμές κάπου συναντήθηκαν – εκεί είναι και το ΚΕΝΤΡΟ της κάτοψης.

Βέβαια, δεν θα βρείτε και πολλά τέτοια οικήματα, που πέρα από την έκφραση των εικαστικών μαλακιών αρχιτεκτόνων και μηχανικών, ενεργειακά δεν προσφέρονται και καλό είναι να αποφεύγονται.

Χρησιμοποιήστε και το ακόλουθο ΦενγκΣουϊκό διάγραμμα – Μοιρογνωμόνιο, υπερθέτοντάς το επί της κατόψεως, ώστε φέροντας σε σύμπτωση, τα Κέντρα, και την κατεύθυνση του Βορρά, να δείτε ποιοί χώροι είναι επιβαρυμένοι αυτήν την χρονιά.

Προτείνω καλύτερα να το εκτυπώσετε σε μιά (ή περισσότερες) διαφάνειες, θα σας εξυπηρετήσει πιό καλύτερα.

 

ΦενγκΣουϊκό διάγραμμα – Μοιρογνωμόνιο

 

 

Υγ.  Καλό μήνα και … Εύχομαι στον καθέναν σας, μια χρονιά χωρίς δυσκολίες,ερωτήσεις όμως επί των προκειμένω, δεν πρόκειται ν’ απαντηθούν !!