(προηγούμενο)

 

υνεχίζουμε στο ίδιο στύλ: τότε / τώρα / συναστρία / μεσοσημεία. Σήμερα θα εξετάσουμε το ωροσκόπιο του 3ου Πρωτοκόλλου του Λονδίνου (αυτό, που οι περισσότεροι εκλαμβάνουν ως την ουσιαστική ίδρυση της Νέας Ελλάδος – αλλά δεν είναι), καί μάλιστα σε δύο εκδοχές του: όπως φαινόταν ο ουρανός στο Λονδίνο, κι όπως φαινόταν στο Ναύπλιο, την προσωρινή τότε πρωτεύουσα της Νέας Ελλάδος. (Πάλι χάριτας έχομεν στον Παλαιό, γιά την ιστορική του έρευνα στις ώρες των ωροσκοπίων.)

 

«Τέστ Χόγκλαντ»

Παρενθετικώς, να πω ότι τα προηγούμενα ωροσκόπια (ειδικά τα …Λονδρέζικα!) τα πέρασα κι από το «τέστ Χόγκλαντ». Δηλαδή, κοίταξα στο Stellarium εάν Σείριος καί Βασιλίσκος βρισκόντουσαν σε «σημαδιακές» γωνίες αζιμουθίου καθ’ ύψος (πχ 33, ή 19.47 μοίρες, κτλ), τη στιγμή που άρχιζε η συνεδρίαση – ή έπεφταν οι υπογραφές. Ο ιστότοπος του Ρίτσαρντ Χόγκλαντ έχει κάνει καλή δουλειά, καί τα μαρτύρησε όλα!  🙂

Εδώ φαίνεται ένας πίνακας τέτοιων ιστορικών στιγμών, καί μάλιστα βλέπουμε καθαρά ότι το κόλπο τό ‘ξεραν «αυτοί» αρκετά πρίν το 1821. Καί πώς να μην το ξέρουν, αφού το ιδανικό τους είναι η αρχαία Αιγυπτιακή θρησκεία;!

[Ποιός Γιαχβέχας καί Κρόνος; όντως έτσι είναι. Ο κρυφός τους πόθος «αυτών» είναι η αρχαία Αίγυπτος, καί τ’ άλλα που τσαμπουνάνε είναι γιά παραλλαγή-απόκρυψη. Αλλά, μεγάλη ιστορία αυτή, καί δεν εισερχόμαστε. Μόνο μήν ξεχνάτε από πού ξεκίνησε ο Μωϋσής: ιερέας του Όσιρι ήταν. Καταλάβατε τώρα; ]

Το τέστ το έκανα εκ των υστέρων, αφού είχα τελειώσει την προηγούμενη συνέχεια. Κι εδώ (όπως στην Αστρολογία) ισχύει επίσης η «αρχή της πλειοψηφίας» : δηλαδή, αν δείς πληθώρα γωνιών 19.47, 13, 33, κτλ, τότε καταλαβαίνεις πως η ιστορική στιγμή προσχεδιάστηκε γιά τη συγκεκριμένη ώρα, με ακρίβεια λεπτού. Όμως, θεωρώ πως στα συνέδρια του Λονδίνου απλά περίμεναν να πάει σε συγκεκριμένο ύψος ο Βασιλίσκος (γιατί αυτός; απλούστατα, θυμηθήτε τον θυρεό της αγγλίτσας με το λιοντάρι), ως ελάσσον τελετουργικό να πούμε, καί τίποτε άλλο. (Διότι ο Σείριος δεν «βοηθούσε» με τις ταυτόχρονες θέσεις του καθ’ ύψος.)

Γι’ αυτό καί δεν δημοσίευσα τίποτε σχετικό, διότι θεώρησα το περιστατικό ασήμαντο. Αν καί, εάν διαπιστώσω στα επόμενα ωροσκόπια πληθώρα ταυτοχρόνων τέτοιων «σημαδιακών» γωνιών στο «τέστ Χόγκλαντ», θα σας ενημερώσω.

 

Εν πάσει περιπτώσει -καί με τη λογική του «τέστ Χόγκλαντ»-, φαίνεται πως:

  • Η συνεδρίαση γιά τη Συνθήκη του Λονδίνου (6 Ιουλίου 1827) άρχισε κάπου στις 10:58′ (Σείριος στις 13 μοίρες υπεράνω του ορίζοντος), κι οι υπογραφές έπεσαν κατά τις 11:26′ (Βασιλίσκος στις 13 υπεράνω).

(Αν έγινε μονάχα μισή ώρα συνεδρίαση, σημαίνει ότι οι αγγλίτσοι καπέλλωσαν Γάλλους καί Ρώσσους με έτοιμες λύσεις!)

  • Η συνεδρίαση γιά το 1ο Πρωτόκολλο του Λονδίνου (18 Νοεμβρίου 1828) έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Σείριος στις 13 μοίρες κάτω του ορίζοντος, στις 11:00′ το πρωΐ / Ήλιος στις 13 μοίρες άνω του ορίζοντος στις 11:22′ / Βασιλίσκος στις 33 μοίρες άνω, στις 11:41′.

(Συνεδρίαση μονάχα με 41 λεπτά διάρκεια; Συγκρινόμενη με την προηγούμενη, αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ! Lol!!!)

  • Στο 2ο Πρωτόκολλο του Λονδίνου (22 Μαρτίου 1829), έχουμε: Ήλιος στις 33 μοίρες άνω του ορίζοντος στις 12:06′ / Πανσέληνος καί Σείριος μαζί στις 33 κάτω (σχεδιάζανε στην αγγλίτσα τον θάνατο κάποιου, όπως μαρτυράει ο συνδυασμός) στις 12:24′ / Βασιλίσκος ανατολή στις 16:54′ καί 13 μοίρες άνω στις 18:20′.

(Εάν υπολογίσουμε τα άκρα στις ώρες, τότε η συνεδρίαση αυτή κράτησε 6 ώρες καί 14′ περίπου.)

Τούτων ειπωθέντων, όποιος έχει όρεξη να ξανα-ϋπολογίσει τα σχετικά ωροσκόπια με βάση αυτές τις «διορθωμένες» ώρες, ας το κάνει. (Εγώ είχα υποθέσει 12 μεσημβρία ακριβώς.) Επί της ουσίας, όμως, δεν νομίζω πως αλλάζει -σε σημαντικό βαθμό- κάτι, απ’ αυτά που έδωσα εδώ, παρεκτός από τους «οίκους» λιγάκι· κι ακόμη λιγώτερο, η θέση της Σελήνης.

Πάμε, τώρα, στα ωροσκόπιά μας.

 

γ1. 3ο Πρωτόκολλο του Λονδίνου στο Λονδίνο

Το περίφημο… ή, καλύτερα, διαβόητο 3ο Πρωτόκολλο!… (Καλά, τί ψυχολογικό καπέλλωμα μας έχουν ρίξει οι αγγλίτσοι, ώστε να νομίζουμε ότι τους χρωστάμε -κι αποκλειστικά σ’ αυτούς- την ανεξαρτησία μας;! Ισοδυνάμως, πόσοι χάνοι υπήρξαν καί υπάρχουν εδώ, που τσίμπησαν το δόλωμα; Αλλά, θα μου πείς, όταν στη μακάρια χώρα μας η μελέτη της Ιστορίας θεωρείται πάρεργο αργοσχόλων… τί να περιμένεις; )

 

i. Τότε

 

 

Τίποτε το ιδιαίτερο, εκτός από τα εξής:

Ότι οι αγγλίτσοι γουστάρουν τις όποιες εξελίξεις μ’ όλη τους την ψυχάρα (Ήλιος / Ουρανός σε συζυγία καί trine -ο Ήλιος- με Σελήνη), που -εννοείται- θα τις δημιουργήσουν αυτοί! (Ο Ήλιος παρεμποδίζει σε τετράγωνο την Παλλάδα-Ελλάδα.) Βέβαια, ο Κρόνος βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ήλιο, αλλά εδώ μετράει η συμμετοχή του σε γενικώτερο σχηματισμό (διότι ταυτόχρονα κάνει sextile με τη Σελήνη). Όθεν, αυτό ερμηνεύεται ως συνεισφορά δύναμης, όχι κόντρα. (Τα ίδια ισχύουν καί γιά την αντίθεση του Άρη με τη Σελήνη, αφού ο Άρης ενισχύεται από τον Ήλιο με sextile, γιά να κάνει ό,τι κάνει στο ωροσκόπιο αυτό.)

Κι ότι το (καί απώτατο) παρελθόν της Ελλάδας με τις ενδεχομένως απόκρυφες γνώσεις του (Αφροδίτη επάνω στον νότιο δεσμό της Σελήνης καί στους Ιχθύες) θα παρεμποδίζεται να ξαναβγεί στην επιφάνεια (Άρης σε τετράγωνο με Σελήνη).

Ειδικά τις ενάλιες αρχαιότητές μας (Αρροδίτη στους Ιχθύες) δεν θα τις ξαναδούμε. Αυτά θέλαν «αυτοί» τότε… να σκαλίζουν αυτοί καί μόνον το αρχαίο μας παρελθόν (καί να το εκμεταλλεύονται, εννοείται). (Δες πχ το όργιο αρχαιοκαπηλείας των Ντιλεττάντι, του Έλγκιν, κι άλλων παρεμφερών αγγλίτσων, όπως πχ του …Πουτσερέλλου – καί πρό του 1821, καί μετά το 1828. Πώς νομίζετε ότι γέμισε το Βρεττανικό Μουσείο μ’ Ελληνικές αρχαιότητες; Μιά ζωή στο πλιάτσικο, οι «πολιτισμένοι» της «αυτοκρατορίας» τους!) Κι όσο δίνουμε βάση σ’ αυτό το ωροσκόπιο, τόσο τους δίνουμε μεταφυσικά δύναμη, να ισχύουν οι βλέψεις τους.

Από το ωροσκόπιο αυτό, καταλαβαίνουμε ακόμη το εξής σημαντικό: ότι πολύ θα ήθελαν οι αγγλίτσοι να εμποδίσουν την Αφροδίτη με τον Κρόνο· αλλά δεν μπορούσαν να περιμένουν, διότι οι πολιτικές / πολεμικές / γεωπολιτικές εξελίξεις έτρεχαν (όπως κάνουν πάντα, άλλως τε – όσο κι αν είσ’ εσύ ένας από τους σχεδιαστές τους), ενώι ο Κρόνος κινείται γιαβάς-γιαβάς… καί οι «εραστές» της κυριαρχίας σ’ όλη την Ευρώπη ήταν πολλοί. Οπότε, περιορίστηκαν στον Άρη.

 

ii. Σήμερα

 

 

Τα ίδια (κόπρανα) όπως πρίν. Συν το ότι Ήλιος κάνει συζυγία με την Έριδα. Παναπεί ότι τους βοήθησε αρκετά το Μάτριξ τους αγγλίτσους. Αλλά, ας πάψουμε να τους τρέφουμε με νοητική ενέργεια εμείς! Κανένας δεν μας απελευθέρωσε το 1830, κι ούτε τους χρωστάμε τίποτε!

Επίσης, βλέπουμε πως ο Ποσειδώνας (μέγιστος θεός των Ατλάντων, μην ξεχνάτε) -μάλλον με ψευτιές- «κλείνει τα μάτια» της Ήρας, η οποία τρόπον τινά είναι φύλακας του μεσουρανήματος. Πάλι βοήθεια από το Μάτριξ, η αγγλίτσα! (Αλλά, ως πότε; Θα σταματήσει η τύχη της κάποτε.)

 

iii. Συναστρία

 

 

Τα ψέμματα του Ποσειδώνα της αγγλίτσας πάνω στον Ήλιο μας, η Λίλλιθ η δική τους επάνω στη Σελήνη μας, η Λίλλιθ η δική μας επάνω στην Παλλάδα τους. Βαμπιρίζουν ενέργεια από μας, ενώι μας έχουνε ναρκωμένους. Αυτό λέει το συγκεκριμένο ωροσκόπιο!

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο.

 

iv. Μεσοσημεία

 

 

Όϊ, μάναμ’!… Μέσος «Κρόνος» σε τετράγωνο με μέση «Αφροδίτη» (στους Ιχθύες)!… (Ίδια ερμηνεία, όπως πρίν: «παρεμπόδιση» του παρελθόντος μας.) Ο οποίος Κρόνος ενισχύεται από την αντίθεση Ερμή / Ήρας / Έριδος με Σελήνη. Ο δέ Πλούτων δίνει δύναμη στον Ήλιο του ωροσκοπίου, με γωνία 60 μοιρών. Ταυτόχρονα, Ουρανός καί Ποσειδών παρεμποδίζουν τον Χείρωνα από το να θεραπεύσει ο,τιδήποτε. Ο δέ Κρόνος παρεμποδίζει την δύουσα Παλλάδα-Ελλάδα, η οποία με τη σειρά της παρεμποδίζει την Αφροδίτη. Καταιγισμός από σφαλιάρες, δηλαδή.

Ακόμη καί το «σήμα της ειρήνης» Παλλάδος / Χείρωνα / Κρόνου / Σελήνης δεν περπατάει, επειδή συμμετέχει σ’ αυτό ο Κρόνος. (Γιά την ακρίβεια, συμμετέχουν δύο «κακεργέτες», όπως έλεγε η παλιά Αστρολογία: ο Κρόνος κι η Σελήνη.)

Πάλι είχε βοήθεια απ’ το Μάτριξ, η αγλίτσα! Αλλά, είπαμε: ΜΗΝ ταΐζετε το τέρας!

 

γ2. 3ο Πρωτόκολλο του Λονδίνου στο Ναύπλιο

Όπως λέμε: «Οι ‘Τάϊμζ’ στον Βόλο»! Έτσι ακριβώς!  🙂  (Πάντως, μην αμφιβάλλετε! Υπήρχε προ ετών ένα -αξιοπρόσεκτο- εφημεριδάκι απόψεων καί σχολιασμού μ’ αυτόν ακριβώς τον τίτλο, που το μοιράζανε δωρεάν στις ενταύθα καφετέριες. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη.)

 

i. Τότε

 

 

Μόνον οι «οίκοι» αλλάζουν στο Ναύπλιο, τα υπόλοιπα παραμένουν ακριβώς τα ίδια.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι -στον ουρανό του Ναυπλίου- ο Ήλιος βρίσκεται στο μεσουράνημα, ο Κρόνος στο ναδίρ (νομίζω είναι η ισχυρώτερη γωνιακή θέση του), κι ο Άρης φυλάει τα μπόσικα στη δύση. (Ίσως φυλάει καί τη Δύση από μας!  🙂  )

 

ii. Σήμερα

 

 

Τα ίδια, με την προσθήκη της Έριδος στο μεσουράνημα – ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

 

iii. Συναστρία

 

 

Όπως καί στο Λονδίνο.

 

iv. Μεσοσημεία

 

 

Τα ίδια (σχεδόν), όπως καί στο Λονδίνο. Διαφοροποιείται ο Δίας στο μεσουράνημα, καί το γαλαξιακό κέντρο δύει.

 

Υγ: Στο Λονδίνο, Ήλιος στις 13 μοίρες άνω του ορίζοντος στις 11:33′, καί Βασιλίσκος στις 13 μοίρες κάτω του ορίζοντος στις 11:58′. Στο Ναύπλιο, Ήλιος στις 33 μοίρες άνω του ορίζοντος στις 11:36′, Βασιλίσκος στις 33 μοίρες κάτω του ορίζοντος στις 11:48′.

Μάλλον το είχαν υπολογίσει από πρίν, στην αγγλίτσα.

 

(επόμενο)