(προηγούμενο)

 

ίκοσι ωροσκόπια ακόμη, είπα; Τί να σας κάνω, δεν δουλεύει πάντα σε υψηλές ταχύτητες το ρημάδι μου! Lol!!! Παραπάνω είναι. Βλέπετε, δεν συμπεριέλαβα στην αρίθμηση τα σύνθετα ωροσκόπια ταιριάσματος.

Σύνθετα, με τί; Ταίριασμα με τί;

Με τη Συστατική Πράξη Ιδρύσεως της Νέας Ελλάδας· το ωροσκόπιό της, δηλαδή – στις 13 Ιανουαρίου 1822, στις 15:45′ το απόγευμα, στην Επίδαυρο. Καί μάλιστα, με δύο μεθόδους:

  • Τη «συναστρία»,
  • καί τη σημερινή -ακριβέστατη- μέθοδο (του Ρόμπερτ Χάντ), τη μέθοδο των «μέσων σημείων».

Η πρώτη απλά τοποθετεί δύο (ίσως καί περισσότερα) ωροσκόπια μαζί, καί βλέπει αν κάποιο άστρο του ενός ωροσκοπίου κάνει γωνίες με κάποιο άλλο, στο άλλο ωροσκόπιο. (Εννοείται πως υπάρχουν ολόκληρα βιβλία γιά τις ερμηνείες των πιθανών αυτών σχέσεων στη συναστρία.)

Δεν γνωρίζω αν τη γνώριζαν στις αρχές του 19ου αιώνα. (Καί στο Διαδίκτυο δεν βρήκα τίποτε σχετικό· αν καί κατάλαβα -απ’ το ψάξιμο που έκανα- ότι αποδίδουν την πατρότητα της ιδέας στον Κάρλ Γκούσταβ Γιούνγκ. Άρα, μιλάμε περίπου γιά μέσα 20ου αιώνα.) Πάντως, είναι αρκετά παλιότερη της μεθόδου μέσων σημείων, κι ακόμη σήμερα τη δουλεύουν αρκετοί επαγγελματίες αστρολόγοι. Γι’ αυτό την παραθέτω. Επειδή, όμως, δεν είμαι σίγουρος γιά τα 1800-τόσο, θα παραθέτω (γιά κάθε ωροσκόπιο συνθήκης / πρωτοκόλλου) μονάχα μία συναστρία: αυτήν με τα σημερινά αστρονομικά δεδομένα. Εσείς, αν θέλετε εκτενέστερη μελέτη, κάντε αφαίρεση των ουρανίων σωμάτων που δεν γνώριζαν τότε.

Η δεύτερη βγάζει τη μέση τιμή των γωνιακών θέσεων ανά ζευγάρια (πχ Ήλιος στις 12 μοίρες Υδροχόου με Ήλιο στις 26 μοίρες Υδροχόου ίσον «Ήλιος» στις 19 Υδροχόου), καί φτιάχνει ένα εντελώς νέο ωροσκόπιο «μέσων τιμών»· όπου, φυσικά, τα εικονιζόμενα «άστρα» είναι ιδεατά, όχι πραγματικά. Είναι ακριβέστατη μέθοδος, ισχύει καί γιά πάνω από δύο ωροσκόπια (μέχρι κάπου δέκα), αλλά έχει κι αυτή ένα ελάττωμα: οι μέσες τιμές Ερμή καί Αφροδίτης μπορεί να βγούν σε αντίθεση με τη μέση τιμή του Ήλιου… κάτι, που στην πραγματικότητα είναι αδύνατον – λόγωι των τροχιών αυτών των πλανητών, που είναι πιό μέσα από την τροχιά της Γής. (Την Αφρροδίτη τη βλέπουμε έως άνοιγμα γωνίας σύν ή πλήν περίπου 35 μοιρών από τον Ήλιο, δηλαδή έως δύο ζώδια μακριά απ’ τον Ήλιο σε γενέθλιο ωροσκόπιο, καί τον Ερμή σε ακόμα μικρότερο άνοιγμα γωνίας. Αλλά ποτέ σε τετράγωνο, trine, ή αντίθεση.)

Τέλος πάντων, κι αυτό διορθώνεται με την προσθήκη 180 μοιρών στη μέση τιμή Αφροδίτης / Ερμή που βρίσκουμε – καί μετά βγάζουμε την ερμηνεία. (Άλλο βιβλίο ετούτο! Εννοείται.)

 

Ακόμη μία παρατήρηση εδώ:

Μπορεί μέν κάποιοι πονηροί πίσω απ’ τις κουρτίνες να σχεδίασαν τη μέρα καί την ώρα των υπογραφών σε μιά συνθήκη έτσι, ώστε στην Ελλάδα να κάνουν κακό· μπορεί να είχαν καί κρυφή βιβλιογραφία στη διάθεσή τους, καί να γνώριζαν την ύπαρξη άστρων, που η υπόλοιπη ανθρωπότητα γνώρισε δεκαετίες μετά. Ωστόσο, αν διαπιστώσετε στα ωροσκόπια «διαβολικές συμπτώσεις», τότε δεν μιλάνε οι ποδίτσες, αλλά το Μάτριξ.

Μεγάλη ιστορία αυτή, καί δεν θα επεκταθούμε. Πάντως έχετε στο μυαλό σας αυτό που είπε ο Παλαιός, ότι το (έστω, τοπικό) Σύμπαν είναι ένα νευρωνικό δίκτυο – καί θα καταλάβετε πώς σκάνε μύτη κάποιες «συμπτώσεις».

 

Τούτων ειπωθέντων, θα συνεχίσουμε με υπολογισμό «γενεθλίων» καί συνθέτων ωροσκοπίων Πρωτοκόλλων καί Συνθηκών που μας αφορούν, γιά τα επόμενα χρόνια… μετά το 1822, καί μέχρι το περίφημο / διαβόητο (τρίτο) Πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830. Διότι υπάρχουν κάμποσα από δαύτα.

Εδώ, ο Παλαιός έκανε ένα ιστορικό άλμα, καί τα παρέλειψε. Ωστόσο, θεωρώ πως είναι κι αυτά σημαντικά, καί …λένε πολλά!

Πώς θα τα βρούμε; Εύκολα. Αν βαρυέμαστε να κατεβάσουμε βιβλία απ’ τα ράφια (που βαρυέμαστε, το ξέρω!  🙂  ), ανατρέχουμε στο Διαδίκτυο. Η πρώτη σελίδα που βρήκα εγώ, που μας τα δίνει όλα έτοιμα, είναι ετούτη εδώ. Εννοείται πως πρέπει να διαβάσουμε -από πλευράς Ιστορίας- πέντε πράγματα γιά τα συνέδρια αυτά, επειδή θα καταλάβουμε καλύτερα το τί θέλαν να πετύχουν με το κατάλληλο ωροσκόπιο οι διοργανωτές τους· ισοδυνάμως, θα καταλάβουμε καλύτερα το τί μας λένε τα ωροσκόπια των συνεδρίων.

Αυτές οι Συνθήκες κτλ είναι με χρονολογική σειρά (καί με την οικεία αρίθμηση ενοτήτων εδώ) οι εξής:

  • β4. Το Πρωτόκολλο της Αγίας Πετρούπολης (μεταξύ αγγλίτσας καί Ρωσσίας), στις 04 Απριλίου 1826.
  • β5. Η Συνθήκη του Λονδίνου (μεταξύ αγγλίτσας, Γαλλίας, Ρωσσίας), στις 06 Ιουλίου 1827.
  • β6. Το 1ο Πρωτόκολλο του Λονδίνου (πάλι μεταξύ αγγλίτσας, Γαλλίας, Ρωσσίας), στις 16 Νοεμβρίου 1828.
  • β7. Το 2ο Πρωτόκολλο του Λονδίνου, στις 22 Μαρτίου 1829.
  • β8. Η Συνθήκη της Αδριανουπόλεως, στις 14 Σεπτεμβρίου 1829.

Η σελίδα, που μας δίνει τις ημερομηνίες, λέει αρκετά ενδιαφέροντα – αν καί συντόμως. Εξ αιτίας της συντομίας αυτής, δυστυχώς παραλείπει πολλά… όπως πχ τους σιχαμερούς εμφυλίους μεταξύ μας, τη δολοφονία Ανδρούτσου, τη φυλάκιση του Κολοκοτρώνη (κι όχι μόνον), την επικράτηση μασωναλητών τύπου Μαυροκορδάτου (που κόντεψαν να τα τινάξουν όλα στον αέρα – καί σήμερα δίνουμε ονόματα δρόμων σ’ αυτό το παλιοτόμαρο… μπράβο μας στα μούτρα μας – με δέκα δάχτυλα), τον θυμό του Καραϊσκάκη, ο οποίος -δίκην νέου Αχιλλέα- παράτησε το Μεσολόγγι στην τύχη του, τα φέσια που μας φόρεσαν αγγλίτσοι κι οβριοί μαζί (ως «δάνεια της Ανεξαρτησίας»)… κι άλλα πολλά τέτοια κεχαριτωμένα.

Όπως δεν λέει ότι το Ναυαρίνο έγινε καί γι’ άλλον λόγο (πλην του διπλωματικού-γεωπολιτικού) : επειδή -με τις μαλακίες καί τα εγκλήματα των Μαυροκορδάτων- κινδύνευε να σβήσει η Επανάσταση, καί θα χάνανε τα λεφτά τους οι Ρότσιλντ!!! (Βλέπετε, ήδη είχαμε πάρει από την αγγλίτσα -στην πραγματικότητα, διάβαζε: Ρότσιλντ– ένα από τα δάνεια της Ανεξαρτησίας· όσο κατάφερε κι έφτασε μέχρις εδώ – μισό κι ανέσωστο, τέλος πάντων.) Διότι, σου λέει, είπαμε να βάλουμε τους αδελφούς μασωνοποδίτσες στο Ελλάντα να καπελλώσουν τους αγράμματους κλεφταρματωλούς (αφού πρώτα τους αφήσουν να κάνουν τη βρωμοδουλειά), αλλ’ αυτοί το παραχέσανε! Όχι καί να χάσει λεφτά ο Ρότσιλντ, δηλαδής!

Βέβαια, ο Κόδρινγκτων μετά τη ναυμαχία πέρασε ναυτοδικείο (καί αθωώθηκε – τί περιμένατε, δηλαδή; ), δήθεν-τάχαμ ότι ενήργησε εξ ιδίας πρωτοβουλίας, ενώι κανονικά (υποτίθεται πως) δεν έπρεπε να τα χαλάσει η αγγλίτσα με Αιγύπτιους καί τουρκαλάδες. Καθαρή σκηνοθεσία, μπας καί τσιμπήσει ο -πάντα ισχυρός καί υπολογίσιμος- Μέττερνιχ, ότι δήθεν η αγγλίτσα τηρεί τον λόγο της καί δεν σπάει τις υπογραφές της, που έβαλε σε έγγραφα με Αυστροουγγαρίες καί Ιερές Συμμαχίες! (Ο οποίος πονηρός Αυστριακός γέρων, όμως, φυσικά καί δεν μασούσε από τέτοια αγγλιτσοκαμώματα. Διότι, αν μασούσε, δεν θα διοικούσε ολόκληρη αυτοκρατορία. Τέλος πάντων, λεπτομέρειες.)

Τέλος εδώ το τζαμπέ φροντιστήριο Ιστορίας· να πάτε να διαβάσετε καί τίποτε από μόνοι σας!  🙂

 

Οι ημερομηνίες των ωροσκοπίων αυτών είναι πάλι είτε κατ’ ευθείαν στο νέο ημερολόγιο (σε όσες χώρες το είχαν ήδη υιοθετήσει), είτε εξ αναγωγής στο νέο ημερολόγιο (στις χώρες που πήγαιναν ακόμη με το παλιό, πχ εμείς καί η Ρωσσία)· οι δέ ώρες (αφού δεν προλαβαίνω να ψάξω λεπτομερείς ιστορικές αναφορές) λαμβάνονται στις 12:00 μεσημβρινήν ακριβώς.

Βέβαια, μπορούμε (αν ξέρουμε τί ακριβώς ζητάμε να δούμε αστρολογικώς) με λίγο παίξιμο στα δεδομένα ώρας να καταλάβουμε πότε ακριβώς έπεσαν οι υπογραφές κάθε φορά, διότι εδώ δεν υπάρχει «κώλυμα παραδοξότητας». Τί εννοώ; Το εξής: εάν, γιά παράδειγμα, τα μεγάλα αφεντικά λέγανε να ξεκινήσει η διάσκεψη στις 3:41′ τα ξημερώματα, οι συμμετέχοντες (άπαντες ποδίτσες) θα το κάνανε χωρίς αντίρρηση. Δεν περιλαμβάνανε φουστανελλοφόρους χωρικούς αυτές οι διασκέψεις, να κάνουν …περίεργες ερωτήσεις!

Τέλος πάντων, προχωράμε στο ζουμί. (Καί συγνώμη γιά τις ολίγον αλαλούμ ετικέττες, που έδωσα στις εικόνες των ωροσκοπίων. Η σειρά είναι σωστή, πάντως – καθώς καί οι υπολογισμοί. Μην ανησυχείτε!)

 

β4. Πρωτόκολλο Αγίας Πετρούπολης, 04/04/1826

Πάλι εαρινή ισημερία με το παλιό ημερολόγιο!… που ίσχυε τότε (καί) στη Ρωσσία. (Μη σας κάνει εντύπωση, είπαμε πόθεν ο σχεδιασμός γιά κάτι τέτοια.)

 

i. Τότε

 

 

Το ωροσκόπιο αυτό βγάζει μιά ξαφνική μεγάλη, ορμητική, «φωναχτή» (Ήλιος επάνω στο μεσουράνημα) συμπάθεια προς την Ελλάδα (Ήλιος σε συζυγία με Αφροδίτη στον Κριό, καί σε τετράγωνο με Ουρανό), η οποία βγαίνει από μιά αίσθηση αποδόσεως δικαίου, λόγωι του παρελθόντος της Ελλάδας. (Δίας, Σελήνη, Ήρα σε T-square με δεσμούς Σελήνης.) Ο Δίας κάνει επίσης σχεδόν grand trine (ισόπλευρο τρίγωνο, «πυροστιά») με Ερμή καί Παλλάδα (ο Ερμής ξεφεύγει λίγο από το αποδεκτό όριο των 6 μοιρών γιά γωνία 120 μοιρών με Παλλάδα)… δηλαδή, πάλι το αρχαίο παρελθόν της Ελλάδας είναι το αίτιο, που προκάλεσε το συνέδριο αυτό. Τέλος, η Σελήνη καί η Ήρα κάνουν ένα «ξού» στον Κρόνο, με γωνία 90 μοιρών.

Το ωροσκόπιο αυτό βγάζει καθαρό, αγνό φιλεληνισμό από καρδιάς· δεν θα με εξέπληττε καθόλου, αν μάθαινα ότι το διοργάνωσε από τα παρασκήνια ο Καποδίστριας.

 

ii. Σήμερα

 

 

Η προηγούμενη ερμηνεία ενισχύεται· αγάπη προς τη Νέα Ελλάδα, που θα κλείσει πληγές (Αφροδίτη σε συζυγία με Χείρωνα) του παρελθόντος καί ίσως καί του μέλλοντος (Πλούτων σε 60 / 120 μοίρες με δεσμούς Σελήνης), με τη σύμφωνη γνώμη όλων (Αθηνά Παλλάς καί Ποσειδώνας μονοιασμένοι). Ο μόνος παράταιρος είναι όντως ο Κρόνος, που τα βρίσκει μονάχα με την Έριδα! (Trine 120 μοίρες.)

 

iii. Σύνθετο με συναστρία

 

 

Τί να λέμε;! Αγάπη καί αρμονία, να ξανασηκωθεί στα πόδια της αυτή η χώρα με το φανταστικό παρελθόν!

 

iv. Σύνθετο με μεσοσημεία

 

 

Μία απ’ τα ίδια, στο πιό ενισχυμένο. Τί να πρωτοπροσέξεις;! Το πιό αξιοπρόσεκτο, πάντως, είναι το T-square Δία καί Σελήνης με Αφροδίτη καί Πλούτωνα: το παρελθόν της Ελλάδας επανέρχεται με δύναμη!

 

β5. Συνθήκη του Λονδίνου, 06/07/1827

Επειδή στην αγγλίτσα ίσχυε ήδη (από τον 16ο αιώνα) το Γρηγοριανό ημερολόγιο, δεν χρειάζεται εδώ να κάνουμε αφαίρεση των 12 / 13 ημερών της διαφοράς των ημερολογίων, διότι οι ημερομηνίες είναι ήδη δοσμένες σύμφωνα με το νέο ημερολόγιο. Όπως δεν χρειάζεται καί σε καμμία άλλη συνθήκη (απ’ όσες ακολουθούν στο κείμενο), που υπεγράφη στο Λονδίνο. (Τα ίδια θα ίσχυαν καί γιά συνθήκες -σχετικές με την Ελληνική Επανάσταση, εννοείται- υπογεγραμμένες στο Παρίσι· αν κι εκεί δεν υπεγράφη καμμία, επειδή η Γαλλία ήταν αποδυναμωμένη μετά το Βατερλώ.)

 

i. Τότε

 

 

Ώ, ρέ, μάνα μου!… Θύμωσε το κατεστημένο, καί τράβηξε τη χατζάρα απ’ τη θήκη γιά καυγά! (Κρόνος / Ήλιος / Άρης σε συζυγία επάνω στο μεσουράνημα.) Καί χωρίς καλωσύνες! (Κρόνος σε τετράγωνο με Δία.) Με εντονώτατη την επιθυμία να την πεί στους πάντες! (Δύο διαδοχικές sextiles -γωνίες 60 μοιρών, δηλαδή- Ερμή / Δία / Σελήνης.) Υπέρ της Ελλάδας – καί από τούδε καί στο εξής. (Η οποία Ελλάδα εκπροσωπείται εμμέσως από την Παλλάδα, σε ένα μεγαλοπρεπές grand trine με τον βόρειο δεσμό της Σελήνης καί το «τραινάκι» Κρόνου / Ήλιου / Άρη.)

 

ii. Σήμερα

 

 

Ό,τι παραπάνω, συν νευρική διάθεση. (Ουρανός σε τετράγωνο με Χείρωνα.) Συν νοητική σύγχυση, καί ψέμματα… Πολλά ψέμματα. (Ποσειδώνας σε αντίθεση με «τραινάκι» Κρόνου / ‘Ηλιου / Άρη.)

Το ποιός θα τα λουστεί τα ψέμματα, θα φανεί αμέσως παρακάτω.

 

iii. Σύνθετο με συναστρία

 

 

Δυστυχώς, είναι η Νέα Ελλάδα αυτή, που θα εισπράξει ψευτιές κι έχθρα. (Κρόνος / Ήλιος / Άρης σε αντίθεση με Ήλιο / Ερμή / Παλλάδα της Επιδαύρου, επάνω στα οποία άστρα βρίσκεται κι ο Ποσειδώνας του Λονδίνου.) Κι η Παλλάς αυτών σε αντίθεση με τον Άρη τον δικό μας (θυμηθήτε το επεισόδιο του Τρωϊκού Πολέμου, με τον Διομήδη που τόξευε κρυμμένους θεούς, καθ’ υπόδειξη της θεάς Αθηνάς), παρά το ότι βρίσκεται σε συζυγία με την Αφροδίτη μας.

Τόσες πολλές συμπτώσεις ( ; ) μάλλον δείχνουν ότι τη μέθοδο της συναστρίας την ήξεραν καί τότε! (Μόνο που, αν την ήξεραν, δεν την έβγαζαν παραέξω.) Όπως κι ότι στα Λονδίνα ήξεραν αυτό που είπε ο Παλαιός, γιά το πραγματικό γενέθλιο ωροσκόπιο της Νέας Ελλάδας.

Μάλλον… αλλά παραείναι πολλά τα σχετικά στοιχεία υπέρ.

 

iv. Σύνθετο με μεσοσημεία

 

 

Ωραία λόγια (μέσος «Ερμής» σε συζυγία με μέση «Αφροδίτη» – στον Ερμή προσθέτουμε 180 μοίρες), που περιγράφουν έναν πόλεμο με ευνοϊκή εξέλιξη (Ήλιος 120 μοίρες με Άρη). Μόνο που πάνω απ’ το παρελθόν καί το μέλλον της Ελλάδας πέφτει κάτι σαν πέπλο σκοτεινής νύχτας. (Σελήνη καί Λίλλιθ σε αμοιβαία sextiles / trines με δεσμούς Σελήνης – καί sextile μεταξύ τους. Ο δέ Πλούτων «τραντάζει» τους δεσμούς της Σελήνης με γωνίες 90 μοιρών.) Ψευδαισθήσεις μεγαλείου γιά ξαφνική βοήθεια ισχυρών συμμάχων, ακόμη καί του Θεού. (Δίας καί Ουρανός / Ποσειδών σε T-square με Ήλιο.) Αλλά η Παλλάς τσακώνεται με την Έριδα! (Σε συζυγία.)

 

β6. 1ο Πρωτόκολλο του Λονδίνου, 16/11/1828

 

i. Τότε

 

 

Επεκτεινόμενη μυστικοπάθεια καί επεκτεινόμενες συνωμοσίες («τραινάκι» Ερμή / Ήλιου / Δία στον Σκορπιό), μυστική εχθρότητα απέναντι στην Ελλάδα (το προηγούμενο «τραινάκι» απέναντι από την Παλλάδα), που θα εκφραστούν μέσα από πολεμικές / ένοπλες ενέργειες. («Τραινάκι» καί Παλλάδα σε T-square με Άρη.) Το κατεστημένο εμποδίζει οποιαδήποτε πρόοδο (Κρόνος σε αντίθεση με Ουρανό), ενώι το μέλλον παρουσιάζεται ρόδινο (Αφροδίτη επάνω στον βόρειο δεσμό Σελήνης). Όμως, όλα αυτά είναι απολύτως αποδεκτά. (Ήλιος trine Σελήνη.)

Στο συγκεκριμένο συνέδριο (μ’αυτό το ωροσκόπιο!) πιθανώτατα αποφασίστηκε η δολοφονία Καποδίστρια. (Ο Καποδίστριας έφτασε στην Ελλάδα -μετά από «περιπέτειες», υπό την σκαιή καί θρασύτατη συμπεριφορά των αγγλίτσων- στις 28 Ιανουαρίου 1828, καί αμέσως ανέλαβε την ηγεσία της χώρας· άρα, τον καιρό του κωλοσυνέδριου αυτού ήταν ήδη ηγέτης της Ελλάδας, καί ήδη τους έμπαινε στο μάτι των αγγλίτσων.)

 

ii. Σήμερα

 

 

Η απόλυτη κακία: ο Άρης σε συζυγία με Έριδα καί αντίθεση με Λίλλιθ. Ο Ποσειδώνας κάνει σεγόντο (60 μοίρες, θεωρείται ευνοϊκή γωνία) στα ψέμματα των συνομωτών Ήλιου-Ερμή στον Σκορπιό, ενώι ένας πληγωμένος ο ίδιος (δηλαδή ανάστροφος) Χείρων δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, ως το κέντρο του T-square με Κρόνο κι Ουρανό.

 

iii. Σύνθετο με συναστρία

 

 

Δεν βλέπω μεγάλο συσχετισμό με το ωροσκόπιο της Επιδαύρου. Δείγμα ότι δεν τους ένοιαζε ιδιαιτέρως των αγγλοποδιτσάκηδων η όποια διακήρυξη στην όποια Επίδαυρο, ώστε να προβούν καί σε σχεδιασμούς συνθέτων ωροσκοπίων (με προϋπόθεση ότι ήξεραν τότε τα της συναστρίας)· το ωροσκόπιο του 1ου Πρωτοκόλλου του Λονδίνου δείχνει αποφασιστικότητα να δράσουν μόνοι τους (εναντίον της Ελλάδας). Καί, υποθέτω βασίμως, έκαναν ρουά μάτ στους συνυπογράφοντες Γάλλους καί Ρώσσους – δηλαδή, τους παρέσυραν σε συμφωνία, πχ παρουσιάζοντας το κακό της Ελλάδας (μικρή εδαφική έκταση του νέου κράτους, κτλ κτλ) καί ως δικό τους συμφέρον.

 

iv. Σύνθετο με μεσοσημεία

 

 

Έ, ναί!… Η Ελλάδα (εκπροσωπούμενη εμμέσως, πλην σαφώς από την Παλλάδα Αθηνά) τσακώνεται (σε τετράγωνο 90 μοιρών) με όχι λίγα άστρα: Ερμή, δεσμούς Σελήνης, Ήλιο, γαλαξιακό κέντρο, Αφροδίτη, Σελήνη!!! Το δέ κατεστημένο λέει: «- Σκάστε!» (Κρόνος αντίθεση με Ερμή.)

Δεν χρειάζονται περισσότερα, νομίζω.

 

β7. 2ο Πρωτόκολλο του Λονδίνου, 22/03/1829

Θυμίζω ότι στην αγγλίτσα ίσχυε το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Επομένως, η ημερομηνία αυτή αναφέρεται στα ίσα (πάλι) στην εαρινή ισημερία! …γιά ευνόητους λόγους.

 

i. Τότε

 

 

Το συνέδριο αυτό το έκανε η αγγλίτσα ως «ρελάνς», επειδή ο Καποδίστριας ήδη τους την είχε πεί των αγγλίτσων, που ήθελαν πολύ περιορισμένα τα σύνορα της Νέας Ελλάδας. Τα σύνορα μεγάλωσαν μεν λίγο, αλλά το περιλαίμιο των Ελλήνων μετατοπίστηκε από τον γεωγραφικό στον οικονομικό τομέα· προβλεπόταν μεγάλος φόρος υποτέλειας στον σουλτάνο. (Καί, μή σας μένει καμμία αμφιβολία, η αγγλίτσα σίγουρα θα τσέπωνε την ετήσια μίζα της απ’ αυτή την «εξυπηρετησούλα» στον σουλτάνο.)

Αυτά όλα φαίνονται μ’ έναν ορμητικώτατο Ήλιο στην πρώτη μοίρα του Κριού κι επάνω στο μεσουράνημα (κι επάνω στο παρελθόν καί το μέλλον – τους δεσμούς της Σελήνης, δηλαδή), σε trine με τον αναποδιασμένο Κρόνο (λεφτά, κατεστημένο, τσιγκουνιά) επάνω στον ωροσκόπο.

Αξιοπρόσεκτο, τα ζευγάρια εραστών καί συζύγων: ο Άρης σε 60 μοίρες με την Αφροδίτη – κι ο Δίας στον Τοξότη, σε «ιερό γάμο» ( ; ) με την Ήρα! Η δε Παλλάδα κάνει T-square με Δία / Ήρα καί Αφροδίτη. Δηλαδή, μυρίζει κάποιος «γάμος» τριγύρω· αλλά υποθέτω ότι μεταφορικώς αυτή η διάταξη λέει ότι άλλοι είναι οι πρωταγωνιστές του γάμου, κι άλλοι οι καλεσμένοι (η Παλλάς-Ελλάς), καί μάλλον πρόκειται γιά τον «γάμο» του αυτοκρατορικού ζεύγους της αγγλίτσας (μεταφορικώς, ως «Δίας» καί «Ήρα»). Κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι.

(…Αν καί ο τότε μονάρχης της αγγλίτσας, ο Γεώργιος ο Δ’, ήταν χωρισμένος καί είχε έντονο παρελθόν γκομενοκυνηγού.)

 

ii. Σήμερα

 

 

Τα ίδια, με τον Πλούτωνα να ενισχύει τη θέση του Ήλιου με μιά συζυγία.

Συμπερασματικώς, όμως, δεν πρόκειται γιά ωροσκόπιο που βγάζει πολλή δύναμη· καί πράγματι, πρίν κλείσει χρόνος, αντικαταστάθηκε από το 3ο Πρωτόκολλο του Λονδίνου.

 

iii. Σύνθετο με συναστρία

 

 

Δεν βλέπω κάτι το άξιο προσοχής.

 

iv. Σύνθετο με μεσοσημεία

 

 

Πάλι δεν παρατηρώ κάτι το άξιο προσοχής, εκτός (πάλι!) απ’ τα ζευγάρια εραστών καί συζύγων: Η Αφροδίτη trine με τον Άρη, ο Δίας σε «ιερό γάμο» ( ; ) με την …Έριδα, κι ο Κρόνος σε trine με τις «σκοτεινές κυράδες» Σελήνη καί Λίλλιθ. Δύναμη, πάντως, δεν βλέπω – καί δεν βγάζω κάποιο νόημα απ’ τα ζευγάρια. Γιά εμπόλεμη Επανάσταση, εξουσία, χρήματα γινόταν η φασαρία· όχι γιά τσόντες. Lol!!!

 

β8. Συνθήκη της Αδριανουπόλεως, 14/09/1829

Εκείνη την εποχή, το ημερολόγιο τόσο της Ρωσσίας, όσο καί της Τουρκίας ήταν το Ιουλιανό (το παλιό). Άρα, η ημερομηνία της Συνθήκης ήταν η 1η Σεπτεμβρίου με το παλιό – η έναρξη του εκκλησιαστικού (καί σχολικού) έτους, σύμφωνα με το πάλαι ποτέ ημερολόγιο της Αλεξάνδρειας. Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη (καί δή, «εσωτερική») σημασία αυτή η ημερομηνία, πλην της αναφοράς στην παράδοση.

 

i. Τότε

 

 

Τίποτε το ιδιαίτερο (παρεκτός πάλι από «ιερό γάμο» Δία-Ήρας). Ο Ήλιος με τον Άρη καί την Παλλάδα στην Παρθένο μάλλον δηλώνουν λεκτικής φύσεως αψιμαχίες με τον εχθρό, κι όχι πραγματικό πόλεμο. Το ωροσκόπιο αυτό φαίνεται καθαρά πως προέκυψε εξ ανάγκης (όταν σταμάτησαν οι εχθροπραξίες), καί δεν είναι προσχεδιασμένο. Δεν υπάρχει κάν ο προσχεδιασμός να υφίσταται αντίθεση Ήλιου-Σελήνης (που θα ήταν συμβολικώς ο χριστιανισμός, που πατάει από κάτω το ισλάμ). Άλλως τε, αυτό θ’ απαιτούσε να υπογραφεί η συνθήκη μιά μέρα πρίν, καί πιό πρωϊνή ώρα.

Όχι, δεν είναι προσχεδιασμένο.

 

ii. Σήμερα

 

 

Τα ίδια. Όμως, ο Πλούτωνας σε συζυγία με Σελήνη καί αντίθεση με Ερμή δείχνει επιθυμία γιά μυστικά πρωτόκολλα ισχυρών δεσμεύσεων μέσα στη συνθήκη.

 

iii. Σύνθετο με συναστρία

 

 

Τίποτε το ιδιαίτερο. Λίθοι καί πλίνθοι καί κέραμοι ατάκτως εριμμένοι.

 

iv. Σύνθετο με μεσοσημεία

 

 

 

Ούτ’ εδώ κάτι το ιδιαίτερο. Γενικώς, δεν φαίνεται από το σύνθετο ωροσκόπιο μεσοσημείων ότι η Συνθήκη της Αδριανουπόλεως επηρέασε τις εξελίξεις υπέρ ημών.

 

(επόμενο)