αν σήμερα, 13 Αυγούστου ήταν. Το 490 πΧ.

 

 

 

Υγ 1α: Όταν εμείς προασπίζαμε την ελευθερία της αγνώμονος γαϊδουρο-Ευρώπης στον Μαραθώνα, οι -ρασοφορεμένοι, ή μή- πρόγονοι κάποιων άλλων -ρασοφορεμένων, ή μή- υμνούσαν ανοιχτά (καί μεγαλοπρεπώς) τον Κρόνο… ύστερα από χιλετίες σιωπής. (Γιά προσέξτε τη χρονολογία στον σύνδεσμο! Κατ’ άλλους, η χρονολογία είναι επίσης το 490 πΧ.)

Γι’ αυτό, κρατάτε μικρό καλάθι γι’ αυτούς, ακόμη κι αν δεν θέλουν λαθρομετανάστες στη χώρα τους. Δεν είναι φίλοι μας. Καί μάλλον δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ.

Υγ 1β: Έ, ρέ, γλέντια!… Ο ναός του Κρόνου στη Ρώμη στέγαζε καί το κρατικό θησαυροφυλάκιο, λέει. Αλλά κι όταν οι Ρωμαίοι του Τίτου κάνανε την Τζερούσαλεμ οικόπεδο καί μπήκανε στα «άδυτα των αδύτων» του ναού του «Σολομώντος» (του ναού του Κρόνου, λέμε!), όπου μέχρι τότε έμπαινε μονάχα ο αρχιερέας των ιουδαίων, βρήκαν έναν άδειο χώρο μ’ ένα …χρηματοκιβώτιο!!! (Νομίζω είναι ο ιστορικός Τάκιτος, που τα καρφώνει αυτά.)

Ρέ, δεν αλλάζουν αυτοί, που να περάσουν εκατομμύρια χρόνια! Καρα-lol!!!

Όμως, αναρωτηθήτε: Ποιά η σχέση αυτών των Κρονίων παραδοπίστων ανθρωπαρίων μ’ εμάς τους Έλληνες, που ό,τι κάνουμε το κάνουμε γιά το κέφι μας (κι όχι γιά τον παρά), αποδεικνύοντας έτσι περιτράνως ότι είμαστε άνω θρώσκοντες με εκ Θεού δοθείσα ελευθερία;

Καμμία!!! Εις τους αιώνας των αιώνων, αμήν!!!

Υγ 2: Ο ουσιαστικός εμπνευστής κι αρχηγός των εκστρατειών των Περσών εναντίον μας, ήταν επίσης καραμπινάτος πιστός του Κρόνου – καί καθόλου Πέρσης. Μαρδόνιος, τ’ όνομα. Με την πουτάνα αδερφή του – κάποια Εσθήρ, αν έχετε ακουστά. Οι ίδιοι οι (Άρειοι και φυλετικώς συγγενείς μας) Πέρσες δεν τραβούσαν ιδιαίτερα ζόρια μ’ εμάς, εφ’ όσον οι φόρου υποτελείς σ’ αυτούς πόλεις μας πληρώνανε τακτικά τον φόρο τους.

Αλλά τί να κάνουμε;! Τρίχα από …μωϋνί (ακόμη κι εβραίϊκο) σέρνει καράβι. (Μόνο καράβι;! Ολόκληρον πολυεθνικό στόλο έσυρε τότε!)

(Βρέ, καί τελείως ξυρισμένο νά ‘ναι, πάλι τα ίδια κάνει… εάν ο ανήρ -κάν βασιλεύς των Περσών ήι- τυγχάνει χμ… «απρόσεκτος»!  🙂  )

Υγ 3: Η 13η Αυγούστου, καί σε κάπως μικρότερο βαθμό η 12η, είναι «πύλες». Γι’ αυτό στον Μαραθώνα οι Έλληνες πολεμιστές έβλεπαν φασματικές μορφές (πχ Εχετλαίος). Έχει κι η συγκεκριμένη περιοχή το κατιτίς της, μεταφυσικώς… Πιστεύω ότι, από πλευράς μας, δεν ήταν τυχαία η επιλογή του πολεμικού πεδίου καί της ημέρας της μάχης.

Επίσης, την 12η καί την 13η Αυγούστου του 1943, κι επίσης γιά τον λόγο ότι τυγχάνουν «πύλες», έλαβαν χώραν οι δύο φάσεις του διαβοήτου πειράματος της Φιλαδέλφειας· πρώτα η μή επανδρωμένη, καί την επόμενη ημέρα η επανδρωμένη.

Υγ 4: Εάν η κόρη σου, Βαρουφάκη, «ταλαιπωρήθηκε» απ’ την εκμάθηση των αρχαίων Ελληνικών στο σχολείο, καί γι’ αυτό ευχήθηκε να είχαν νικήσει οι Πέρσες, με τέτοιο ενδεχόμενο σήμερα θα μάθαινε αρχαία Περσικά (καθώς καί σημερινά, με το Αραβικό αλφάβητο), καί θα φορούσε μπούρκα – συν το ότι θα λουζόταν όλες τις συνέπειες του μωαμεθανισμού. Δεν θα είχε άλλη εναλλακτική.

Είσαστε ντίπ γιά τα πανηγύργια· καί κόρη (που πέταξε τέτοιο τούβλο), καί πατέρας (που το βρήκε χαριτωμένο, καί το δημοσιοποίησε). Αλλά, θα μου πείς… ποιός έχασε τη λογική του, γιά να τη βρούν οι πωλητικοί του εγχωρίου προτεκτοράτου καί τα τέκνα τους; (Κι απ’ όσα γνωρίζω, στο γραφείο απωλεσθέντων δεν έχει δηλωθεί ούτε απωλεσθείσα ευφυΐα.)