Ο κανονικός τίτλος του παρόντος θα ήταν κάτι σαν: “Πρόχειρη ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων”. Αλλά εδώ έγινε το έλα να δείς από (εκλογο)μαγείρεμα!

Εν πάσει περιπτώσει, προσωπικώς το θεωρούσα αναμενόμενο. Απλώς, με εξέπληξε το μέγεθος της αλλοιώσεως των στοιχείων (εξ ού καί ο τίτλος του παρόντος) καί η αυτοδυναμία του ζαβού.

(Μπερδεγουέη, όταν ο γάϊδαρος έχει την εποχή του κι ερωτοτροπεί, το προκύπτον θέαμα είναι υπεράνω πάσης περιγραφής! Καρα-lol!!!)

Όμως, το θέμα είναι απ’ όλ’ αυτά εμείς οι Έλληνες να βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα, γιά να ξέρουμε κάθε στιγμή πού βρισκόμαστε. Βλέπετε, αυτό εδώ ήταν απλώς ένας προσεισμούλης· διότι μετά έρχεται ακολουθία σεισμών, μαζί με τσουνάμι δώρο!

 

Λοιπόν… Ανέκαθεν ήμασταν κράτος σουρρεάλ, αλλά ετούτες οι βουλευτικές εκλογές χτυπήσανε ταβάνι!

  • Τ’ αποτελέσματα βγήκαν στο πίτς-φυτίλι, ενώι στις Ευρωεκλογές έκαναν τέσσερεις μέρες. (Ωρέ υπαλληλάρες!… Τέτοιος εργασιακός ζήλος, πιά; Μήπως τά ‘χατε έτοιμα, ωρέ;  🙂 )
  • Ποσοστά αποχής / ακύρων / λευκών, πέρασαν απ’ το κρεββάτι του Προκρούστη καί κόντυναν.
  • Αντιθέτως, τα ποσοστά όσων τελικά μπήκαν στο σαράϊ, κέρδισαν ύψος! (Προφανώς πέρασαν απ’ τη συρματομηχανή καί εφελκύστηκαν.) Νουδούλα καί κυρά (που λέει κι ο Κωτσόταυρος), μαζί με τον Σφύριζα αδιάφορα, πήραν ποσοστά που δεν τους έδιναν ούτε κάν οι πληρωμένοι γκαλλοπατζήδες! Ενώι ο Βεργής (γιά παράδειγμα) δεν βρήκε ούτε την ψήφο του – καί μιλάμε Πανελλαδικώς.
  • Μπήκαν στο μαγαζί Μπαρούφας καί Βδελλόπουλος, αλλά ποιούς καί πόσους ψηφοφόρους έπεισαν πραγματικά γι’ αυτό; Καί γιατί τους έπεισαν; Τί είχαν να παρουσιάσουν, που θα έπειθε τον ψηφοφόρο; (Άρα, “μπήκαν”, ή “τους έβαλαν”; )
  • Το Κιναιδάλ έβγαλε αυξημένο ποσοστό. Πού το βρήκε, εφ’ όσον το ποσοστό του Σφύριζα αδιάφορα ανέβηκε; (Συγκριτικά με τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις, εννοώ.) Βρήκαν ψηφοφόρους, που έφυγαν από άλλα κόμματα (δηλ. με ιδεολογικές διαφορές απ’ το Κιναιδάλ) ; Σιγά!

Καί, τέλος,

  • Βγήκε το Παρλιακούλι αυτοδύναμο, ενώι οι “Μεγάλες Δυνάμεις” άλλα σχεδίαζαν πρίν τις εκλογές.

(Όχι, δεν είχαν εναλλακτικό σχέδιο. Άλλαξαν απόφαση την τελευταία στιγμή. Περί αυτού, παρακάτω.)

Αυτά, ως πρώτες εκτιμήσεις της εκλογικής παραδοξότητος, εντελώς πρόχειρα.

 

[Δεν επεκτεινόμαστε σε ανάλυση του πλήθους του εκλογικού σώματος, σε σχέση με τον ολικό πληθυσμό της χώρας. Θα μπλέξουμε. Εκεί κι αν παίζει παραλογισμός!

Πάντως, αν πάρετε τα επίσημα στοιχεία τόσο του Υπ.Εσ., όσο καί της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (απογραφές 2001 καί 2011), θα δήτε κάτι σαν: πληθυσμός 10,300,000 / εκλογικό σώμα 10,300,000. Καί δεν κάνω πλάκα.]

 

Στο ψητό, όμως.

Εμείς, τί καταλαβαίνουμε απ’ όλ’ αυτά;

Τί να καταλάβουμε οι φτωχοί, παρά μιά προσπάθεια γρήγορου κουκουλώματος εν όψει καταστάσεων; (Μοιάζει κάπως σα βιαστικός γάμος μιάς …πολύ εγκύου, γιά ν’ αποφευχθεί το κοινωνικό σκάνδαλο! Lol!!!)

Ποιών καταστάσεων;

Όπως φαίνεται καθαρά:

 

(α) Το να γίνουν τα (όσα έμειναν) χατήρια των ξένων, χωρίς πολλά-πολλά πάρε-δώσε. Εξ ού καί η αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Καί κάτι ακόμη, που οι πολλοί δεν το πήραν χαμπάρι:

Ακόμη καί μέρες πρό των εκλογών, κι ενώ ο πολύς κόσμος ασχολούταν με τα γεωτρύπανα της Τουρκίας καί τις επιστολές του Ιησού, το κ@λόπαιδο έβγαζε διάφορες διατάξεις (με ισχύ νόμου) με ρυθμό ραπτομηχανής.

Αλήθεια, κάνατε τοπογραφικό σχέδιο γιά εκείνο το κτηματάκι του παππού στο χωριό; Το δηλώσατε «στας Αρχάς»;

Πράγμα που σημαίνει ότι το ξεπούλημα της χώρας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό… καί θα συνεχιστεί.

(β) Το να προλάβουν την -απρόβλεπτη, πλέον- Τουρκία, η οποία (ως ψείρα) χόρτασε καί βγήκε στον γιακά.

Τόσο ο Ερντογάν, όσο κι οι Κεμαλικοί που θα τον διαδεχθούν, παίζουν τα ρέστα τους καί ακροβατούν στα όρια της ανοχής των Δυτικών. Κι επειδή είναι καί αισθάνονται (γιά πολλούς λόγους – δηλ. κυρίως εξ αιτίας της ρευστότητας των τρεχουσών γεωπολιτικών αλλαγών) στριμωγμένοι, γι’ αυτό γίνονται καί απρόβλεπτοι.

Άρα, μιά αυτοδύναμη κυβέρνηση στην Ελλάδα υποτίθεται ότι θα συγκρατήσει τον εγχώριο κρατικό μηχανισμό απ’ την τωρινή κατάρρευση, ώστε να παρουσιάσει μιά κάποια στρατιωτική αντίσταση – σε περίπτωση πολέμου με τους Τούρκους.

Παναπεί πως, αν χρειαστεί, ακόμη μερικές εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί δικοί μας, προς δόξαν της Δύσεως. (Καί φυσικά, μετά τον πόλεμο, αντί γιά εθνικά οφέλη, θα εισπράξουμε σκατά από “συμμάχους” καί μή. Γνωστή ιστορία.)

 

(γ) Εάν δεν τους κάνουμε όλα τα χατήρια των Δυτικών (καί μή), να υπάρχει εναλλακτική εις βάρος μας – ώστε να πειθαρχήσουμε.

Αθροίστε τα ποσοστά (όχι τις έδρες) των …“ιδεολογικώς” συγγενών κομμάτων της νέας Βουλής, καί θα διαπιστώσετε ότι ο λαός κόπηκε στη μέση! Που σημαίνει πως, αν είμαστε “απείθαρχοι” …τοις εκείνων ρήμασιν, θα πέσει σύρμα να σφαχτούμε μεταξύ μας! (Τί μου θυμίζει!… Τί μου θυμίζει!…)

Βέβαια, τα ποσοστά αυτά είναι μαϊμούδικα· αλλά μετράει η υποβολή της ιδέας στο συλλογικό ασυνείδητο. Ψυχολογικός πόλεμος, παναπεί. Ό,τι ακριβώς κάνουν οι προεκλογικές δημοσκοπήσεις.

 

Αυτά, προχείρως.

 

Επαναλαμβάνω, ετοιμαστήτε γιά ΠΟΛΥ θερμό καλοκαίρι. (Καί δεν εννοώ τους τυχόν τσακωμούς των μπάχαλων με τους μπράβους των εργολάβων, που θέλουν να μετατρέψουν τα Εξάρχεια σε Μανχάτταν καί να τα μοσχοπουλήσουν σε Κινέζους, ή άλλους.)

Πάντως, πλησιάζει η ώρα της Ελλάδας να γίνει …Ελλάδα!

 

Υγ 1: Μού τη σπάει, που θα σπάνε πλάκα μαζί μου τα φιλαράκια μου, που προπαγανδίζανε την αποχή. Διότι, σου λέει, πάς-δεν πάς ρέ παπάρα να ψηφίσεις, τελικά έβγαλαν αυτό που ήθελαν! Ορίστε, πάρ’ το στα μούτρα σου!

Δεν ξέρω, όμως, αν θα σπάνε πλάκα καί με -πχ- τα φορολογικά αγγούρια που ετοιμάζει το παρλιακό… Δεν ξέρω αν σε κανένα μήνα θ’ αυτομουντζώνονται στον καθρέφτη! Διότι -αν μή τί άλλο- η σιωπή σημαίνει συγκατάθεση (έως συνενοχή)! (Αρχαίο νομικό αξίωμα του Ρωμαϊκού Δικαίου: Tacitus consensus est.) Τουλάχιστον εγώ (που ψήφισα κάτι άλλο, καί δεν πήρα την Ελλάδα στο λαιμό μου), τη συνείδησή μου την έχω ήσυχη.

Άντε, με βλέπω πάλι να ξαναπαίζω τον ρόλο του καλού μπαμπά, που παρηγορεί! Τό ‘χει το παρόν ιστολόγιο, να προσφέρει τζάμπα ψυχοθεραπεία! Lol!!!

Υγ 2: Επίσης φάνηκε καθαρά το «ζμπρώξιμο» των «Ελληνοποιημένων» στον Σφύριζα αδιάφορα. (Ακολουθώντας την προεκλογική προτροπή του «αρχηγού» των εν Ελλάδι μεμετιών, του θρασέως ασχημόφατσου Έλ Γαϊδούρ.) Μόνο που δεν ήταν αρκετό!

Κουφάλες λάθρο, που μου το παίζετε κι άνετοι με τα «ντικαιώματα» καί τα επιδόματα!… Σ’ αυτή τη φάση μάθατε το εκλογομαγείρεμα, καί το ότι άλλοι κάνουν κουμάντο – όχι εσείς· που καταλαβαίνω ότι αυτά σας έτσουξαν στα κωλαράκια σας, αλλά έτσι είναι η ζωή!

Όμως, είναι πολλά ακόμη, που έχετε να μάθετε!… Τί νομίζατε; Ότι τα αγγούρια στοχεύουν μόνο τα οπίσθια των γηγενών;