ο σκέφτηκα… το ξανασκέφτηκα… Έ, λοιπόν, στα σημερινά βάσανα της Ελλάδας, είναι λίαν πιθανό να προστρέξει βοήθεια …εξ ουρανού! Καί δεν κάνω καθόλου πλάκα!

“- Από πότε έγινες θεούσος, ρέ Εργοδότη;”

Άμ, δεν έγινα!

Απορείτε, έ;

Εξηγούμαι.

 

α. Άλλο τα υλικά, άλλο το τελικό φαγητό!

Σίγουρα έχετε ακούσει αμέτρητες φορές τη φράση: “Όπως επάνω, έτσι καί κάτω!”. Άλλο τόσο σίγουρα γνωρίζετε ότι οι αρχαίοι πολιτισμοί (ανάμεσά τους κι ο δικός μας), βασισμένοι στην αρχή αυτή, αναπαριστούσαν αστερισμούς στο έδαφος – πχ χτίζοντας ναούς καί μνημεία, στήνοντας μενίρ καί οδοδείκτες, κτλ.

Αυτό το γεγονός το έχουν πιστοποιήσει αρκετοί σύγχρονοι ερευνητές, με χαρακτηριστικώτερο παράδειγμα τις πυραμίδες της Γκίζας, που -λέγεται πως- αναπαριστούν τη ζώνη του Ωρίωνα. Ωστόσο, στην έρευνα αυτή υπάρχουν κάποια σημεία, που πρέπει οπωσδήποτε να διασαφηνιστούν καί να ξεκαθαριστούν:

  • Οι διαστάσεις της αναπαραστάσεως ενός αστερισμού στο έδαφος δεν είναι -πάντοτε- απαραίτητα ακριβώς όμοιες με τις αντίστοιχες ουράνιες. (Δηλαδή, δεν τηρείται πάντα ο μαθηματικός λόγος ομοιότητας των δύο σχημάτων.)

Αρκετές φορές είναι αλλαγμένες είτε οι γωνίες, είτε οι αποστάσεις των “άστρων” (δηλ. των μνημείων), σε σύγκριση με τις πραγματικές.

  • Οι αναπαραστάσεις των αστερισμών δεν είναι μονοσήμαντες.

Δηλαδή, μπορεί ένα ορόσημο να παίρνει μέρος σε δύο ή περισσότερες αναπαραστάσεις, επάλληλες (δηλ. αλληλοκαλυπτόμενες). Δυστυχώς, αυτό το γεγονός οι ερευνητές επιμένουν πεισματικά να το αγνοούν, υποστηρίζοντας ο καθένας τη δική του “ανακάλυψη” σχήματος αστερισμού σε αναπαράσταση… καί βγάζοντας λάθος τους υπόλοιπους!

  • Τα αλληλοκαλυπτόμενα σχήματα μπορεί ν’ αντιστοιχούν σε αστερισμούς, που δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους – σχέση διαδοχική (ζωδιακός), γειτονική, σχετιζομένων μύθων, ή όποια άλλη.
  • Η αναπαράσταση του αστερισμού μπορεί να είναι είτε ευθεία, είτε κατοπτρική, είτε άλλως συμμετρική.

Δηλαδή, μπορεί να έχουμε αναπαράσταση σα να έπεσε επακριβώς ο αστερισμός επάνω στο έδαφος, ή “καθρεφτισμένη”, ή τούμπα (τα πάνω κάτω, το κεφάλι στα ποδάρια).

Ως παράδειγμα, ο Αετός (Acquila) σε ορθή αναπαράσταση (όπως φαίνεται στον ουρανό).

 

Ο Αετός κατοπτρικώς.

 

Ο Αετός αναστρόφως.

 

  • Η αναπαράσταση του αστερισμού μπορεί να μή βρεθεί ποτέ της ακριβώς κάτω από τον ουράνιο αστερισμό.

Διότι στα γεωγραφικά πλάτη πχ της Ελλάδας μεσουρανούν (δηλ. βρίσκονται ακριβώς πάνω από τα κεφάλια μας γιά μερικά λεπτά της ώρας) πολύ συγκεκριμένοι αστερισμοί, κι όχι όλοι οι σχεδόν 90 (ζωή νά ‘χουνε!). Πχ ο περίφημος Σταυρός του Νότου δεν μεσουρανεί ποτέ στην Ελλάδα. (Δεν φαίνεται κάν! Γιά ποιό μεσουράνημά του να μιλάμε; )

(Όπως βλέπετε, ο συγκεκριμένος αστερισμός αντιστοιχεί στα απαυτά του Κενταύρου!!!
Ίσως γι’ αυτό να έγινε περίφημος!
…Κι από δίπλα η αλογόμυιγα, που προφανώς ήρθε ελκόμενη απ’ τα τσίσια!
Ποιός Μάρκο ντέΣάντ με τα ασεβή του;!… Οι αστρονόμοι να δήτε! Καρα-lol!!!)

 

  • Μπορεί να έχουμε πολλαπλές αναπαραστάσεις ενός αστερισμού, πχ καμιά δεκαριά Ταύρους ανά την Ελλάδα.

Άρα, τί πρέπει να κάνουμε; Θα τις λάβουμε υπ’ όψη μας όλες;

  • Μπορεί να έχουμε αναπαραστάσεις σε κλίμακα ηπείρου ολόκληρης, πχ Ευρώπης.

Θα τις λάβουμε υπ’ όψη μας, ή μήπως πρέπει να περιοριστούμε μονάχα στην Ελλάδα;

 

Τέλος πάντων, εσείς αγνοήστε ΟΛΑ τα παραπάνω, που ενδεχομένως σας προβληματίζουν: την μή τέλεια αντιστοιχία, την επαλληλία, τη συμμετρία, τον προσανατολισμό, καί τα ρέστα. Υπάρχουν λόγοι που οι απεικονίσεις έγιναν έτσι (λίγο παράξενες, παναπεί), αλλά οι λόγοι αυτοί δεν είναι του παρόντος. (Η σχετική έρευνα είναι τεράστια, καί μην την ψάχνετε σε βιβλιογραφία – διότι, είτε δεν υφίσταται, είτε είναι υπερ-μυστική. Ό,τι βρεί ο καθένας μόνος του.) Μπορείτε ν’ αγνοήσετε τα “προβληματικά” δεδομένα, χωρίς ζημιά αυτού που ζητάμε να ψάξουμε.

Το ζουμί βρίσκεται στο εξής:

Όπως περνάνε οι πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος μπροστά από αστερισμούς καί τους “ενεργοποιούν” (βλέπε πχ Αστρολογία – Ουρανός στον Ζυγό, κτλ κτλ κτλ)…

…Λογικά “ενεργοποιούν” ΚΑΙ τις αναπαραστάσεις αστερισμών στο έδαφος!!!

Καλό;

Καλό!!!

Αλλά μή βιαστήτε να χαρήτε!

Μή βιαστήτε καθόλου.

 

β. Προβληματισμός

Εδώ (αφού δηλ. δεχθούμε ως πραγματική καί την ενεργοποίηση των αναπαραστάσεων αστερισμών), προκύπτουν άλλα χοντρά προβλήματα, όπως:

  • Αφού οι πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος περνάνε αποκλειστικά από την εκλειπτική (σύν / πλήν μιά απόκλιση κάποιων μοιρών πάνω ή κάτω), τί γίνεται με τους αστερισμούς που βρίσκονται (αρκετά) παραπάνω ή παρακάτω; “Ενεργοποιούνται” κι αυτοί;

Πχ ο Δράκων – αν έχουμε αναπαράσταση του Δράκοντος στο έδαφος της Ελλάδας (που έχουμε). Αυτός βρίσκεται ψηλά, αρκετά πάνω από την εκλειπτική· καί αποκλείεται να περάσει ποτέ πλανήτης του Ηλιακού μας Συστήματος από μπροστά του.

Άρα, αν περάσει πλανήτης από κάτω του, δηλαδή από τον Καρκίνο καί τον Λέοντα, “ενεργοποιείται” κι ο Δράκων; Καθώς καί όλοι οι πάνω καί κάτω αστερισμοί, οι ευρισκόμενοι στον ίδιο ουράνιο μεσημβρινό;

 

  • Αν υποθέσουμε πως έχουμε αναπαράσταση αστερισμού που μεσουρανεί στην Ελλάδα, η Γή μας (όπως γυρίζει γύρω από τον άξονά της) κάποια στιγμή θα φέρει την αναπαράσταση κάτω από τον αντίστοιχο ουράνιο αστερισμό. Τότε, μπορούμε διαισθητικά να υποθέσουμε πως η αναπαράσταση “ενεργοποιείται” κι αυτή, με διέλευση πλανήτη από τον αντίστοιχο ουράνιο αστερισμό.

Εντάξει… το καταλαβαίνουμε αυτό. Όμως, τί γίνεται σε δώδεκα ώρες, που η Γή θα φέρει την αναπαράσταση “πλάτη” στον ουράνιο αστερισμό; Εξακολουθεί η “ενεργοποίηση”; (Διότι οι πλανήτες κάνουν μήνες καί χρόνια να φύγουν μπροστά από έναν -ζωδιακό- αστερισμό, καί να προχωρήσουν στον επόμενο.)

Ή θα έχουμε “ενεργοποίηση” μονάχα κάθε που η αναπαράσταση έρχεται “πρόσωπο” με τον ουράνιο αντίστοιχο αστερισμό (καί γιά τα λίγα λεπτά της ώρας, που κρατάει αυτό) ;

 

  • Ακόμα χειρότερα, αν έχουμε -σε Ελληνικό έδαφος, εννοείται- αναπαράσταση αστερισμού, που δεν είναι κάν ορατός από την Ελλάδα. (Δεν γνωρίζω παράδειγμα τέτοιο, αλλά κάνουμε μιά υπόθεση.) “Ενεργοποιείται”, άρα γε, η αναπαράσταση, όταν περνάει ένας πλανήτης μπροστά από τον αντίστοιχο ουράνιο αστερισμό – άσχετα αν αυτός φαίνεται ή δεν φαίνεται από την Ελλάδα;

 

  • Ποιά Αστρολογία θα εφαρμόσουμε στις “ενεργοποιήσεις”; Καί πώς θα την εφαρμόσουμε;

Βλέπετε, καί μόνο στο γίγνεσθαι του Δυτικού πολιτισμού, υπάρχουν τρείς από δαύτες! Η κλασική (των ζωδιακών αστερισμών), η Αστρολογία των απλανών (πχ Κρόνος μπροστά από Αντάρη, κτλ), καί η Αστρολογία των αστεροειδών. (…Που την χρησιμοποιούν “αυτοί”, περιττό να προσθέσω.)

Ποιά απ’ τις τρείς; Ή, μήπως, καί τις τρείς;

Καί με ποιόν τρόπο;

Εντάξει, η κλασική Αστρολογία μας δείχνει απάνω-κάτω το ποιόν ενός ανθρώπου. Αλλά είναι σίγουρο πως ισχύουν οι ίδιοι κανόνες καί γιά τις αναπαραστάσεις (ζωδιακών καί μή) αστερισμών με μνημεία;

 

γ. Πρακτέον

Όλα τα παραπάνω οδηγούν μονάχα σ’ έναν δρόμο – καί δή, τον κλασικό, την πεπατημένη. Να κάνουμε ό,τι γίνεται πάντα στην έρευνα αγνώστων θεμάτων:

  • Να βγάλουμε συμπεράσματα, παρατηρώντας καί μελετώντας πρώτα το “συμπεριφορικό μοντέλο” των γεγονότων που προκύπτουν κατά τις “ενεργοποιήσεις” των αναπαραστάσεων αστερισμών. (Ή λίγο μετά απ’ αυτές, διότι πολλές φορές τα ουράνια γεγονότα επενεργούν ως “πυροκροτητές” – δεν παράγουν αποτελέσματα αμέσως, αλλά λίγο αργότερα.)
  • Κι αφού το κάνουμε αυτό καί φτάσουμε σε ασφαλή συμπεράσματα, τότε βεβαίως-βεβαίως μπορούμε να κάνουμε καί (ασφαλείς) προβλέψεις.

Τώρα, θα μου πείς, πώς να σκαλίσουμε το συμπεριφορικό μοντέλο;… Αυτό κι αν είναι πρόβλημα!!! (Διότι το μέν πνεύμα πρόθυμον, κτλ κτλ – lol!)

Ο μόνος τρόπος, είναι να έχουμε πολλούς εθελοντές, που θα ψάχνουν τις ειδήσεις των -ας πούμε- τελευταίων δέκα, είκοσι ετών, καί (ο καθένας στον τομέα του) θα κάνουν “αποδελτίωση”, δηλαδή θα ψάχνουν συγκεκριμένα γεγονότα. (Ξέρω ‘γώ, θανατηφόρα ατυχήματα με αεροπλάνα, ή πτωχεύσεις εμπορικών αλυσίδων, ή σπάσιμο παγκοσμίων ρεκόρ στον αθλητισμό.) Ακόμη καλύτερα, είναι να έχουμε λίγους εθελοντές, αλλά γατόνια στον προγραμματισμό υπολογιστών, καί να προγραμματίσουν μερικά κομπιούτερς να ψάχνουν ιστοτόπους με «αποδελτιωτικά» κριτήρια – καί να βγάζουν / αποθηκεύουν την χρήσιμη πληροφορία αυτομάτως. Κάπως, όπως κάνουν τα Διαδικτυακά ψαχτήρια – Γκούγκλ, κι έτσι.

[Παρένθεση: Φυσικά, καθόλου δε λέει απλά να βάλουμε εμείς το Γκούγκλ να ψάξει (όπως γίνεται συνήθως), διότι μετά πρέπει καί να διαβάσουμε όλες τις ιστοσελίδες που θα μας βγάλει η αναζήτηση – άρα, πάλι θ’ αργήσουμε τόσο, όσο κι αν διαβάζαμε παλιές εφημερίδες στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Καί σ’ αυτή τη φάση ο χρόνος μας πιέζει ΑΓΡΙΩΣ!!!]

Σε δεύτερη φάση, το κομπιούτερ θα βρεί την αντιστοιχία της χρονικής στιγμής του γεγονότος με την εικόνα του ουρανού.

…Πές, λοιπόν, ότι τα ξεπεράσαμε όλα τα πρακτικά / τεχνικά προβλήματα, καί βγάζουμε ασφαλή συμπεράσματα γιά προβλέψεις.

Τί προβλέψεις;

  • Μά,… πολύ απλά, πότε καί πού (θυμηθήτε το ρητό: «Ο μάγος είναι δυνατός στον τόπο του!») θα είμαστε δυνατοί γιά να δώσουμε χτυπήματα στον εχθρό…
  • …καί πότε καί πού θα είμαστε αδύναμοι, γιά να φυλαχτούμε εγκαίρως.

 

Κι αν, ρέ Εργοδότη, κάνουμε τζάμπα κόπο;… Μήπως η όλη βασική ιδέα είναι εσφαλμένη; Μήπως πρόκειται απλά γιά μαγικοθρησκευτικές τελετουργίες μεγαλοπρεπείς μέν …καί λιγάκι ακριβούτσικες (που κάποτε ταΐζανε κι εργολάβους, εκτός απ’ τους παπάδες – lol!!!), που όμως σήμερα απλά δεν έχουν κανένα νόημα; Εδώ, εσύ ο ίδιος μας είπες πως μερικές αναπαραστάσεις είναι ντίπ παρτσακλές!

Ακούστε.

 

δ. Τα τρομερά τα μυστικά που ξέρουν…

Το ότι η αναπαράσταση αστερισμού δεν είναι καθόλου, μά καθόλου μιά απλή ιδιοτροπία των αρχαίων ιερατείων, αλλά φέρει αποτελέσματα, μπορώ να σας το βεβαιώσω προσωπικώς. Πολύ πάνω, καί πολύ πέρα από “ερευνητές” καί “μυητικές” σέχτες (που δήθεν τάχαμ “γνωρίζουν μυστικά”) καί τα ρέστα.

Εδώ, αναγκαστικά θα πω δημοσίως κάτι που δεν ήθελα… Αλλά γνωρίζω μιά αναπαράσταση του Ηριδανούκαί ξέρετε πολύ καλά τί έγινε εκεί, κάποτε. (Γιά τους τεμπέληδες: εκεί έπεσαν τα κομμάτια-μέλη του νεκρού Φαέθωνα.) Εντάξει, παραδέχομια πως πρόκειται γιά ειδική περίπτωση, διότι τη συγκεκριμένη αναπαράσταση την έφτιαξε η Φύση, όχι οι άνθρωποι. Οι τελευταίοι, απλώς έβαλαν άσφαλτο από πάνω.

Ίσως το παράδειγμά μου να μην είναι ενδεδειγμένο, αλλά…

….Έ, λοιπόν, καί στις δύο “όχθες” του γήϊνου αυτού “Ηριδανού” υπάρχουν εικονισματάκια σκοτωμένων από τροχαία, καί δή νέων, όπως ακριβώς στην πανάρχαιη ανοιξιάτικη πομπή έξι αγοριών κι έξι κοριτσιών προς τιμήν του Ωραίου Νέου! Καί μάλιστα, ευρισκόμενα ακριβώς στις θέσεις των άστρων του αστερισμού!!!

Μάλιστα, πολύ φοβάμαι ότι επίκεινται άλλοι δύο θάνατοιτέσσερεις, αν η πομπή περιλάμβανε 7+7 παιδιά – όπως με τον Θησέα στην Κρήτη), διότι κάποια “άστρα” δεν έχουν ακόμη εικονισματάκι. Κι εύχομαι μ’ όλη μου τη δύναμη να ΜΗ συμβεί αυτό.

Η αναπαράσταση αστερισμού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

(Άλλως τε, κάτι σας είχα πεί παλιότερα γιά την Αμφίπολη καί τον Ωρίωνα. Μάλλον ανώδυνο εκείνο.)

 

Βάλτε, τώρα, στον λογαριασμό το ότι κάθε αστερισμός έχει το δικό του (πανάρχαιο Ελληνικό) “συμπεριφορικό μοντέλο”,…

…ή να το αποκαλέσω καλύτερα “μαγικό κλειδί”…

…καί ίσως καταλάβετε τί ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ εργαλείο έχουμε στα χέρια μας!… που περιμένει να το ενεργοποιήσουμε!!!

 

ε. Ο Ηνίοχος κρατάει γερά τα χαλινάρια!

Κάτι, γιά το τέλος.

Εφ’ όσον μιλάω δημοσίως γιά τέτοια πράγματα, μήπως κάνω κακό στην Ελλάδα; Διότι δίνω έτοιμες λύσεις σ’ “αυτούς” – που καί το κατάλληλο προσωπικό έχουν, καί τα υπερ-κομπιούτερς, καί τον διαθέσιμο χρόνο. Άσε που μπορεί να εξαπολύσουν τις ορδές των νέων Γότθων τους (παναπεί, τους μπαχαλάκηδες τάχαμου «αντιεξουσιαστές»), γιά να καταστρέψουν τις αναπαραστάσεις των αστερισμών. (Θυμηθήτε πχ το -σαφώς μαγικοτελετουργικό- σπάσιμο των Ερμών.)

Καλή ερώτηση!… Καί ξεκαθαρίζω: Ό,τι λέω, κι ό,τι θα πώ, προορίζεται μονάχα γιά Έλληνες πατριώτες. Οι κάθε είδους λοιποί αποκλείονται – καί από δική μου φροντίδα, καί …ούτως, ή άλλως.

Όσον αφορά «αυτούς», τώρα, καί τη γνώση που αποκτούν με γραπτά σαν τα δικά μου:

Πρώτον, “αυτοί” μπορεί ήδη να τα έχουν σκαλίσει αυτά (θυμηθήτε τις φωτογραφίες των αγγλίτσων στην Αμφίπολη…). Βλέπετε, δεν είναι ντίπ ηλίθιοι. Αντιθέτως, τουλάχιστον οι ηγεσίες τους, τα ιερατεία τους, αποτελούνται από πολύ έξυπνα άτομα. (Άρα, ως εχθροί είναι υπολογίσιμοι. Δεν πρέπει ποτέ να τους υποτιμήσουμε.)

Μέχρι κάποιον βαθμό, εννοείται – διότι τα Ελληνικά Μυστήρια ΔΕΝ προορίζονται γιά τα δοντάκια αλλοδαπών καί αλλοφύλων.

Καί δεύτερον, δεν είπα (κι ούτε πρόκειται) το ποιούς αστερισμούς έχω εντοπίσει σε αναπαραστάσεις εδάφους στην Ελλάδα – καί πού. (‘Ντάξ, έχω πεί κάποια πράγματα, αλλά λείπουν πάρα πολλά υλικά ακόμη, γιά να δέσει το γλυκό.) Ή, ακόμα χειρότερα, τί μπορούν να κάνουν αυτοί οι αστερισμοί μέσωι των αναπαραστάσεών τους.

“- Μα, ρέ Εργοδότη, αρκεί ‘αυτοί’ να βάλουν μπρός τα γεωγραφικά συστήματα των κομπιούτερς τους καί των δορυφόρων τους, να βάλουν κριτήρια ψαξίματος, καί να ξετρυπώσουν στο πί καί φί όσα πάς να κρύψεις εσύ!”

Κι όμως! Πάντα κάτι θα τους λείπει! Χέ-χέ-χέ!!!  🙂  Η ταχύτερη φόρμουλα 1, αλλά χωρίς βενζίνη, θα φάει προσπέρασμα ακόμη κι από τρίκυκλο ποδηλατάκι νηπίου!

Αυτό το λέω, επειδή τα ορόσημα στις αναπαραστάσεις των αστερισμών μπορεί να είναι καί πράγματα, που ούτε κάν θα τους περάσουν απ’ το μυαλό. Κι εννοείται: αν ξέρω εγώ τις απαντήσεις, σιγά μην τους τις πώ!

Είναι η μοίρα τους, τί να τους κάνω;! Αιωνίως θα φτάνουν στην πηγή, αλλά νερό δεν θα πίνουν! Τά ‘πε η Μυθολογία μας (γιά τον Τάνταλο πχ), αλλά ποιός “μάγκας” Δυτικός (Ατλάντειος) ακούει…

Έ, άμα δεν ακούνε καί δεν συμμορφώνονται (να μην κάνουν τζάμπα κόπο), ας τρώνε διαρκώς τα σκ@τά των Ελλήνων! Ποιός τους φταίει;

 

Υγ 1: Το πραγματικά θλιβερό στην όλη ιστορία, η πληγή που δέ λέει να κλείσει, είναι οι νέοι μας με τα πτυχία. Ρίχνω στη θάλασσα του Διαδικτύου τέτοια ΘΕΜΑΤΑΡΑ, αλλά κατά πάσα πιθανότητα (σχεδόν πάω στοίχημα προς τούτο) ΔΕΝ θα βρεθούν πέντε-δέκα νέοι,…

  • καί πατριώτες,
  • καί προγραμματιστές / χακεράδες ολκής,
  • καί εργατικοί,
  • καί αφιλοχρήματοι,

να τους αναθέσω έργο…

Είναι ο χαρακτήρας μου· πρώτα αυτός, καί μετά η φιλοσοφία μου, που με ωθούν στο να μήν απογοητεύομαι καί να μην τα παρατάω – παρά τις αντιξοότητες που συναντώ. Τώρα, όμως. Στην ηλικία μου. Διότι, είκοσι χρόνια πρίν, θα κατέβαζα άγρια καντήλια. Θα ευχόμουνα να τους κάτσουν στο λαιμό οι καφέδες, των πτυχιούχων τεμπελαράδων καφενοβίων καί συμφεροντολόγων νέων… πράγμα που έτσι κι αλλοιώς θα γίνει σύντομα. (Αν κι από άλλες αιτίες, όχι τις δικές μου κατάρες.)

Πανάκριβο διακοσμητικό τοίχου, τελικά, τα πτυχία! Δίνεις δέκα χιλιάρικα ευρώ γιά κάτι, που μπορείς να το τυπώσεις με τον εκτυπωτή σου! Κι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι -στο Ελλάντα- ακριβούτσικο διακοσμητικό τραπεζιού· αλλά ευτυχώς δεν κοστίζουν τόσο πολύ, όσο ένα πτυχίο.

(Θα μου πείς, τώρα, ότι -κατά Παλαιόν- οι περισσότεροι έχουν ως διακοσμητικό το ίδιο το κεφάλι τους! Στα πτυχία θα κολλήσουμε; )

Αλλά, βρεθούν-δέ βρεθούν, δεν χαλιέμαι· η ζωή είναι πράγματι σύντομη. Ο δέ ελεύθερος χρόνος του καθενός μας, ακόμη συντομώτερος. Πότε να γίνεις κάποιος, πότε να φτάσεις σε κάποιο επίπεδο γνώσεων καί ικανοτήτων, καί πότε ν’ αρχίσεις να (μετα)δίδεις καρπούς, που θα τους βρούν έτοιμους οι νεώτεροι; Με μένα αυτό (κουτσο)συνέβη, επειδή από πολύ μικρό παιδάκι είχα μιά αγάπη γιά τα βιβλία, υπέρ πάν άλλο. Αλλά, φυσικά, ας μήν περιμένει κανείς να πλακωθώ -καί δή, πάλι μόνος μου- ΚΑΙ στη Java, γιά να προγραμματίσω όσα προτείνω εδώ!

Όμως, εφ’ όσον φοβάμαι πως αυτή μου η προσπάθεια (γιά δημιουργία μιάς διάδοχης κατάστασης στις νεώτερες γενιές Ελλήνων) θα πάει στον βρόντο, το ενδιαφέρον μου μετατοπίζεται σιγά-σιγά στο πώς θα επιβιώσω (μαζί με τα αγαπημένα μου πρόσωπα) έως (πολύ) μετά τα επερχόμενα γεγονότα.

Στο κάτω-κάτω, θα σωθεί όποιος αξίζει να σωθεί – όποιος το παλαίψει, δηλαδή. Οι υπόλοιποι, λός πούλος – καί τη συνείδησή μου την έχω ήσυχη.

 

Υγ 2: Όπως συμβαίνει πάντα… Η ιδέα του κειμένου είναι μέν εντυπωσιακή, αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο, μα τόσο απλή. Μπροστά στα μάτια μας ήταν! Όλων, όσων ασχολούμαστε με το Παράξενο. Κι όμως, ποιός την πήρε χαμπάρι τόσον καιρό από τους διαφόρους “ερευνητάδες” παγκοσμίως – εμού συμπεριλαμβανομένου;

Έστω, ποιός την διατύπωσε φανερά; Διότι κάτι έχει αξία καί μπορεί να σου πιστωθεί, μόνον αν το διατυπώσεις φανερά.

Μάλλον χρειάζεται να δουλεύουμε το μυαλό μας λίγο παραπάνω, απ’ όσο έχουμε συνηθίσει. Ή μου φαίνεται; 🙂