Ηλιοθεούγεννα

 

 

γράφει ο Παλαιός

 

 

«Τίποτα δεν μπορεί να επιβληθεί καλύτερα στον κόσμο από τη μωρολογία. Όσο λιγότερο καταλαβαίνουν τόσο περισσότερο θαυμάζουν…».

Γρηγόριος Ναζιανζηνός

 

«Αυτό το πιστεύω επειδή είναι απίστευτο!».

Τερτυλλιανός

 

 

Ήτανε Τροπές και άλλες … εποχές

ταν … εποχές, όπου σε υποανάπτυκτες κοινωνίες του βορείου ημισφαιρίου οι άνθρωποι καταγινόμενοι με γεωργοκτηνοτροφικές, αλιευτικές και κυνηγετικές δραστηριότητες, πορεύονταν στην ζωήν τους με βάση τον Ήλιο, οι πιό ξύπνιοι θεωρώντας αυτόν ως ένα φυσικό φαινόμενο, οι δε ηλίθιοι απο-προσ-δίδοντας του (και … ή και) θεϊκές ιδιότητες. Έτσι κι αλλιώς όμως και οι δυό κατηγορίες στήριζαν και διαμόρφωναν την ζωήν τους σε σχέση με την πορεία ανόδου-καθόδου του και την αύξηση-ελάττωση της διάρκειας του φωτός-ημέρας και του σκοταδιού-νύχτας. 

Παίρνοντας σαν βάση τις τέσσερις κύριες-διακριτές θέσεις και κατ’ αναλογίαν την διάρκεια-ποσού φωτός σκότους του ημερονυκτίου, πέραν της διευθέτησης των εργασιών τους, στήσανε γιορτές, χαρές και πανηγύρια … άλλοτε για να ξεκινήσουν συγκεκριμένες εργασίες, άλλοτε για να γιορτάσουν την περάτωσήν τους και άλλοτε απλώς για να γιορτάσουν το σημαδιακό της στιγμής, σφυρηλατώντας και συμπτύσσοντας οικογενειακές, κοινωνικές και εθνοφυλετικές σχέσεις και δεσμούς.

Κυρίως αυτό βασίσθηκε πάνω στα τέσσερα διακριτά σημεία-εποχές, των δύο Ισημεριών (Εαρινής και Φθινοπωρινής … με τον ισομερισμό φωτός-μέρας και σκοταδιού-νύχτας) και των δύο Ηλιοστασίων (Θερινού και Χειμερινού … όπου αντιστοίχως γιγαντώνεται η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας). Όπου και να κοιτάξει κάποιος, σε οποιονδήποτε λαό ή εποχή, θα ‘δεί αυτές τις τέσσερις στιγμές να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ζωή των ανθρώπων, από εργασιακής καθώς και  από κοινωνικής πλευράς.

Μικραίνοντας η διάρκεια της ημέρας-φωτός και χαμηλώνοντας ο Ήλιος στον ορίζοντα, το κρύο, οι βροχές και τα χιόνια παίρνουν το πάνω χέρι και οι άνθρωποι κλείνονται στα σπίτια τους, φορούν πολλά και βαριά ρούχα, και δυναμώνουν την φωτιά στο παραγώνι τους προσπαθώντας να κρατηθούν ζεστοί … και όσο μικραίνει η μέρα και ο Ήλιος βουτάει και πιό πολύ τόσο φουντώνουν την φωτιά και σφαλίζουν πόρτες και παράθυρα, μέχρι εκεί που η διάρκεια της μέρας και το ανέβασμα του Ήλιου είναι στο κατώτερο σημείο … μιά στιγμή που αντιστοιχεί κάπου στις 22-23 Δεκέμβρη της εποχής μας ή στις 0° μοίρες του Ζωδίου (και όχι Αστερισμού) του Αιγόκερω. Είναι η στιγμή που ο Ήλιος έχει την μικρότερη άνοδο σε σχέση με τον ορίζοντα και ταυτόχρονα η ανατολή του έχει μετατοπιστεί αρκετά Νοτιο-ανατολικά και η δύση του στα Νότιο-δυτικά, διαγράφοντας έτσι το μικρότερο τόξο πάνω απ’ τον ορίζοντα του κάθε τόπου (του βορείου ημισφαιρίου … και αναλογικά σε αντίθεση κατά ένα εξάμηνο στο νότιο ημισφαίριο).

Όλη η πορεία, από την μεγαλύτερη άνοδο και έκταση τόξου, φτάνει στα κατώτερα όριά της εκεί στις 22-23 Δεκέμβρη, όπου για δυό-τρείς μέρες φαίνεται να σταματάει και να ακινητεί, μέχρι που, ξαφνικά, αρχίζει να παίρνει την πάνω βόλτα, αυξάνοντας μέρα με την ημέρα, πράγμα το οποίο γινόταν και γίνεται ξεκάθαρα ορατό μετά περίπου ένα επταήμερο όπου η ενέργεια άρχιζε να αυξάνει πράγμα που δημιουργούσε/εί χαρά και αισιοδοξία … έτσι εκεί γύρω γιόρταζαν την αναγέννηση και αύξηση του Φωτός και την μείωση του Σκοταδιού … και ήταν η γιορτή, το πανηγύρι για την γέννα, την αύξηση του Φωτός-Ήλιου … τα Ηλιούγεννα !!

Από εκεί και ύστερα, το σκοτάδι, αργά αλλά σταθερά, μειωνόταν και μειωνόταν, ενώ το Φώς αύξανε, και μαζί μ’ αυτό η χαρά, η διάθεση και η ενέργεια, που έπαιρνε την πάνω βόλτα … στιγμή χαράς, ευθυμίας και αισιοδοξίας, έστω και αν ακόμα το κρύο καλά κρατεί και το σκοτάδι δεν έχει νικηθεί … αλλά αφού το Φώς σηκώθηκε και άρχισε να παλεύει και να ‘χει κάθε μέρα από μιά νίκη ακόμα, η σιγουριά ότι θα κερδίσει και θα κατατροπώσει το σκοτάδι, ζωογονεί τους πάντες … και αυτό είναι ευκαιρία για χαρά και ξεφάντωμα … μια σιγουριά που πλέον είναι ξεκάθαρα ορατή σε 15 μέρες … όπου έχει πάρει φαλάγγι όλα τα καλικαντζάρια που προσπαθούν να κόψουν το Δέντρο (δείτε τις παραδόσεις και τους μύθους των λαών) που στηρίζει τον κόσμο … το ΦΩΣ !!

Θεωρώντας, όλο αυτό, είτε σαν φυσικό φαινόμενο, είτε σαν την μάχη θεών-ηρώων και δαιμόνων, οι διάφοροι λαοί το πέρασαν στην ζωή και στις αφηγήσεις τους, το έκαναν μύθο και πίστη … το έκαναν γνώση !!

 

 

Το σανοό … το σανοοοό … το σανοοοοό

Όμως !!

…ο εχθρός των ανθρώπων, καιροφυλακτούσε, και όρμησε να βουτήξει την ευκαιρία !! Το «Σύστημα» ενεργοποίησε τα πιόνια του που ‘στήσαν μια μινιατούρα του μεγάλου … ένα «σύστημα», και  που ‘κείνο έσιαξε ιερατεία και παπαδαριά … και βούτηξε την χαρά και το πανηγύρι των ανθρώπων και το έκανε θρησκείες, και στην θέση της Αύξησης του Φωτός τους φόρτωσε ένα μπάσταρδο … παιδί ή γονιό θεό … και από Ηλιούγεννα το κατήντησαν θεούγεννα !! … και το γύρισμα-την τροπή του Ήλιου, την αύξηση του Φωτός το είπανε Πύλη των θεών … και των τεράτων !! … πύλη της χειραγώγησης και της κόλασης των ανθρώπων !!

Φτιάξανε από το πουθενά μύθους, και στήσανε θρησκείες … καπηλεύτηκαν ζωές και Διδασκαλίες εκείνων, που προσπαθούσαν να καλυτερέψουν την ζωή των ανθρώπων ή και να τους δείξουν τον δρόμο να απαλλαγούν απ’ το μαγκανοπήγαδο και να βγούν απ’ το μπουρδέλο του «Κόσμου Φυλακή» … και ρίξανε την ανθρωπότητα στον βούρκο, την οδήγησαν στα τάρταρα … την δέσαν χειροπόδαρα και της φορτώσαν ενοχές, συμπλέγματα, φόβους και ελπίδες … την αλυσόδεσαν στο παλούκι … και της αφαίρεσαν το δικαίωμα να παλεύει, την κατέστησαν έρμαιο … την δουλοποίησαν … και για ακόμη μία φορά της στέρησαν το δικαίωμα να είναι Λεύτερη, να Λάμψει και να … Δημιουργεί !!

 

 

Να ‘τα μας … του «κίτσου» τα γεννά

Μιάς και ζούμε στο σημερινό γ-ελαδιστάν (έτσι που, ‘σείς και οι προγονοί σας, καταντήσατε την χώρα των Ελλήνων) όπου, προς το παρόν, κυρίαρχο (αλλά όχι το μόνο βεβαίως) αποχαυνωτικό είναι ο χριστιανισμός … θα ξεκινήσω απ’ αυτόν.

Αφήνοντας στην άκρη την υπόθεση ή μη της ιστορικότητας, το τι, γιατί και ποιός, του «κίτσου» καθώς και όλο το ιλαροτραγικό τουρλουμπούκι των γραφτών, την χρονιά, τα διαδραματισθέντα και όλες τις αντιφάσεις τους … και θα πάμε, δι’ ολίγον, στο διά ταύτα.

Μέχρι περίπου το 300τόσο, δεν γιορταζόταν η γέννηση … ο δε Ειρηναίος και ο Τερτυλλιανός δεν την περιλαμβάνουν στον κατάλογο των εορτών.

… άλλωστε αυτό είναι σε αντίφαση-αντίθεση, με το καθιερωμένο βίτσιο της θανατο-πτωματο-λατρείας του χριστιανισμού … όπου γιορτάζονται οι θάνατοι μαρτύρων, αγίων, οσίων κλπ. ως ημέρα Μνήμης και πτωματο-κοδιψιασματο-μπουκιάσματος από την χριστιανική θρησκεία . 

…αλλά μετάααα … τσούπ, ήρθε ουρανοκατέβατη (όπως τόσα άλλα) !!

Τα Χριστούγεννα και η 25 Δεκέμβρη, φαίνεται να ορίζονται από τον πάπα Ιούλιο τον Α’  (πάπας από τις 6 Φεβρουαρίου 337 μέχρι τις 12 Απριλίου 352) κατά τον 4ον αιώνα … και λέγεται ότι κυρίαρχο ρόλο στον καθορισμό της ημερομηνίας γεννήσεως έπαιξε η φράση από το κατά Ιωάννην §γ-30«ἐκεῖνον δεῖ αὐξάνειν, ἐμὲ δὲ ἐλαττοῦσθαι.» … σε συνάφεια όπως είπαμε παραπάνω με την ήδη υπάρχουσα εορτή των Ηλιουγέννων … την αύξηση του Φωτός και την μείωση του Σκότους.

Αν και ο Ιωάννης είναι της γνώμης, χωρίς όμως να το ξεκαθαρίζει πλήρως, ότι, αυτό (η γέννηση δηλαδή) ήταν κατά την εποχή της «σκηνοπηγίας» η οποία και λαμβάνει χώρα το Φθινόπωρο … αλλά ας το αφήσουμε αυτό και πάμε να δούμε τι μας λέει ο Λουκάς στο §β-8 «Καὶ ποιμένες ἦσαν ἐν τῇ χώρᾳ τῇ αὐτῇ ἀγραυλοῦντες καὶ φυλάσσοντες φυλακὰς τῆς νυκτὸς ἐπὶ τὴν ποίμνην αὐτῶν.»

Όμως είναι παράλογο, Χειμωνιάτικα οι βοσκοί να φεγγαρολούζονται αστεροσκοπούντες και διανυκτερεύοντας στους αγρούς, σε αντίθεση με την πρακτική, τα κοπάδια και οι βοσκοί να στανίζονται στα χειμαδιά λόγω του ψύχους.

Περισσότερο αυτό συνάδει με Φθινοπωρινή εποχή και όχι με Χειμερινή περίοδο … αλλά εντάξει δεν μου πέφτει και λόγος αν μερικοί μερικοί θέλουν να μαλακίζονται αγρίως … είπαμε «περί ορέξεως κολοκυθόπιτα».

Άλλωστε και ο Ρωμαϊκός μηχανισμός δεν είχε δείξει, τουλάχιστον απ’ ότι ξέρουμε, δείγματα ολικής μαλάκυνσης, ώστε να δεχτούμε ότι διέταζε απογραφή το καταχείμωνο, σε αντίθεση με την πρακτική, οι απογραφές να γίνονται το αργότερο μετά το πέρας της συλλογής των καρπών και πρίν την σπορά … πράγμα που οδηγεί πλησίον της Φθινοπωρινής Ισημερίας (τέλος Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη) !! … πόθεν λοιπόν τα γεννητούρια του «κίτσου» του λεβέντη χειμωνιάτικα ;;

Τούτο έγινε μόνο και μόνο επειδή εκείνο το «τσακάλι» ο παπίος, βλέποντας ότι κάποιοι από το πόπολο άντεχαν ακόμα κρατώντας τις γιορτές και τα έθιμά τους … των Ηλιουγέννων … αλλά και των άλλων λοιπών «κιτσαρίων» όπως άλλωστε τα χριστιανά έκαναν με όλες τις άλλες γιορτές, είπε να τους το χαλάσει … έτσι και έσμπρωξε τα γεννητούρια στις 25 Δεκέμβρη … το οποίο και φρόντισαν οι 3-τρείς παπάδες (αυτοί που ερχόσαντε !!  … το ξέρετε έτσι ;; … και τους οποίους δεν είχε πάρει είδηση το Ελλαδοπόπολο για τι φίδια έτρεφε στον κόρφο του ώστε να τους στείλει αδιάβαστους να γευτούν πρώτοι τα καλά της χάριτος) και μας το μαρτυράει εκείνος που θέλετε (τόσο βλήματα είστε) να χρυσοστομεί .

 

 

…όμως και πάλι άλλοι προκάμαν και πήραν την σειρά

Και να λέγαμε ότι ο χριστιανισμός πρωτοπορεί … πάει σιχτίρι !! … πάλι όμως τελευταίος και καταϊδρωμένος έρχεται … άλλοι και άλλοι προκάμαν και πήραν την πρωτιά !!

Αν δεν έχετε ακούσει για το «Sol invictus και Dies Solis Invicti … και για τον Ανίκητο Ήλιο» να τσακιστείτε να πάτε να μάθετε πάραυτα.

Εκεί … στην Ρώμη, αλλά και μετέπειτα στο Βυζάντιο, πολλοί αυτοκράτορες ήταν ένθερμοι οπαδοί του Ανίκητου Ήλιου … και γιορταζόταν, τα γεννητούρια του, για ένα 7ήμερο με 10ήμερο, μισό πρίν και μισό μετά την Χειμερινή Τροπή του Ηλίου.

Και για τον Διόνυσο πάλι έχουμε τον σκοτωμό του από τους Τιτάνες αλλά και την αναγέννησή του εκεί στο τέλος Δεκέμβρη όπου «οι κάργιες» ανέβαιναν στο βουνό και φώναζαν «ο Διόνυσος ξαναγεννήθηκε … ο Διόνυσος ζει» και σηκώναν και στολίζαν την ειρεσιώνη και αναρτούσαν ψηλά την επιγραφή «Εγώ είμαι που σε προστατεύω και σε οδηγώ, εγώ είμαι το ‘Αλφα και το Ωμέγα» (σας θυμίζει κάτι αυτό ;;) .

 

 

Τι εδώ … τι εκεί και παρακεί  … απ’ το γέλιο να σου φύγει το βρακί

Για να μην μακρηγορούμε … παρόμοιες θεωρήσεις προϋπάρχουν του χριστιανισμού :

 • Αίγυπτος … Ώρος
 • Ινδία … Κρίσνα
 • Περσία  … Ζαρατούστρα
 • Περσία … Μίθρας
 • Βαβυλώνα … Ταμούζ
 • Φρυγία … Άττις
 • Φοινικοσυρία … Άδωνις
 • Ελλάδα … Ερμής
 • Ελλάδα … Διόνυσος
 • Ελλάδα … Ηρακλής

και τελευταίος και καταϊδρωμένος 

-Παλαιστίνη … ο «κίτσος»!!

 

 

Τι ‘χες μανωλιόμ’ … τι ‘χα πάντα !!

ΌΛΟΙ αυτοί έχουν κοινά, αλλά άν όχι απολύτως όλα, τουλάχιστον τα περισσότερα στοιχεία.

 • Γεννήθηκαν εκεί στην Χειμερινή Τροπή
 • Γεννήθηκαν από «παρθένα» … μανία με τις παρθένες … άλλες με το κρίνο άλλες με αχτίδες, σπόρους, βροχή, δροσοσταλίδες και πάει λέγοντας.
 • Όλες οι «παρθένες» και οι γύρω απ’ αυτές είχαν σχέση με το γράμμα «Μ»
 • Όλοι γεννήθηκαν σε Φάτνες ή σε Σπηλιές
 • Όλοι εκεί γύρω στα 30 την κοπανήσανε για να αφιερωθούν και φωτιστούν
 • Όλοι δοκιμάζονται από κάποιον σατανά ή διάολο-δαίμονα.
 • Όλοι κάνουν θαύματα και κηρύττουν σε κάποιο βουνό-λόφο
 • Όλοι πεθαίνουν και ανασταίνονται ή αναγεννιόνται
 • κλπ. κλπ. … βαρέθηκα … ψάξτε μόνοι σας … θα βρείτε ένα κάρο ομοιότητες … εκτός πιά και είστε εκ πεποιθήσεως οριστικά και αμετάκλητα δηλωμένοι … αόμματοι !!

Το πώς αποκαλούνταν και ήταν γνωστοί όλοι αυτοί ;; … έχει πολύ γέλιο το πράγμα !!

 • «Βασιλεύς των Βασιλέων»,
 • «Υιός του Θεού», 
 • «Φως του κόσμου», 
 • «ο Αμνός του Θεού» 
 • «ο Μοναχογιός Του», 
 • «ο Αγαπημένος Υιός Του», 
 • «ο Καλός Ποιμένας»
 • «Η αλήθεια», 
 • «το Φως»,
 • «το Α και το Ω», 
 • κλπ. κλπ.

Άσε πιά με τους σταυρούς … ίσιους, στραβούς, λοξούς και τσι μποτάνας το κάγκελο … ψύχωση είχανε πάθει «τα πιδιά» με δαύτους ;; γιά από το ίδιο κέντρο βγαίναν τα καλούδια αυτά διαχρονικά ;;

Άααα και που είστε … αν θέλετε … βάλτε στον γούγλη να σας βρεί τις «Βρεφοκρατούσες» … τους τσομπαναραίους «με τα αρνάκια στην πλάτη» … ακόμη και ο σημερινός πάπιος φορτώθηκε ένα … εκεί ρε να δείτε πλάκα … θα σας πέσουν οι μασέλες από το γέλιο !!

 

 

Συμπερασματικώς

Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, η λαθροχειρία και η αντιγραφή πάει σύννεφο … και άντε τώρα εμείς να βρούμε άκρη ποιός και πότε έκανε την αρχή … πάντως ένα είναι σίγουρο, ότι όλοι οι επόμενοι είχαν αντιγράψει τους προηγούμενους … κορόϊδα ήτανε να το αφήσουν, αφού δούλευε το πράγμα … και τα χάπατα τρώγαν μετά βουλιμίας τον σανό που τους δίνανε … γιατί λοιπόν να το αλλάξουν ;; … πράγμα που άλλωστε συνεχίζει επί των ημερών μας εν έτει 2018, με ζωντόβολα που κόπτονται υπέρ αυτού, διατεινόμενοι, ενώ ταυτόχρονα μασούν σανό, ότι αυτοί δεν είναι Ζά να τρώνε ότι σανό τους πετάνε … έεε είναι ή δεν είναι λοιπόν να παίρνεις φόρα και να κοπανάς το κεφάλι σου στον τοίχο ;; … και να δείτε (πάω στοίχημα ρέ !!) που πάλι σε λίγο καιρό, κάποιον παρόμοιο σανό θα βρούν να σας δώσουν μέσω της πανθρησκείας που μαγειρεύουν … μπορεί και όλους αυτούς σε ένα !! … έτσι που να ‘χετε να διαλέγετε (νομίζοντας) … χάπατα !!

Γελάω δε με μερικούς που θέλουν λέει να αφαιρέσουν κάποια πράγματα από τον Χριστιανισμό, [[ώστε να μείνει το Ελληνορθόδοξον κομμάτι, αλλά ποιό διάολο είναι αυτό κανείς από δαύτους δεν μπορεί να ‘πεί, αφού στην ουσία είναι ανίκανοι να ‘δούν όλες τις βλακείες που υπάρχουν]] ενώ στην ουσία χρειάζεται πλήρες γκρέμισμα ή κάτι σαν αυτό με τους στάβλους του Αυγεία που έκανε ο Ηρακλής, ώστε να γίνει δυνατόν να φύγουν όλα τα σκατά, αλλά και δεν ξέρω πόσο είναι δυνατόν κάτι τέτοιο και δεν θα μείνουν εισχωρήσεις και η μπόχα που έχει διαποτίσει τα πάντα, άλλωστε ο Ηρακλής στάβλους καθάρισε και όχι κτήριο για διαμονή. Πέραν τούτου, ποιοί θα κάνουν την κάθαρση ;; … αυτοί που μέχρι σήμερα στήριζαν το καλώς έχειν … τα παπαδαριά που επιζητούν την συνέχεια της καταστάσεως και την ύπαρξη των «πτωχών τω πνεύματι» λέγοντας κάτι σαν τα αείμνηστα εκείνα λαβράκια που παρατίθενται στην αρχή του άρθρου ή τα μαστουρωμένα ηλίθια ψώνια ;;

Πρώτο και κύριο όμως είναι να καθοριστεί η ιστορικότητα (γιατί δυστυχώς έτσι σκατά που τα έκαναν, ούτε αυτό είναι δήλον), το ποιός ή ποιοί ήταν που έδρασαν εκείνη την εποχή, τι είπαν και τι έκαναν, στην πραγματικότητα, και όχι τα παραμύθια που πιασαρίστηκαν στα ζωντόβολα … και μετά να ψαχτεί αν μπορεί πλέον να βρεθεί τι ακριβώς ειπώθηκε (αφού δεν άφησαν και τίποτε απείραχτο τα καθάρματα) … όπου κατά την γνώμην μου, από τα ήδη υπάρχοντα στα παραδεκτά κείμενα, είναι θαύμα αν μπορούν να κρατηθούν δυο-τρείς άντε το πολύ πέντε φράσεις όλες κι όλες, και αυτές κακά χαλκεύματα από την Ελληνική Γραμματεία … για ποιόν λοιπόν Χριστιανισμό θα μιλήσετε τότε ;; … μήπως για ‘κείνον της κοπτοραπτικής και χάλκευσης των «αγίων, καθολικών, οικουμενικών και αποστολικών ιερών θεοπνεύστων συνόδων» του μαγκουριάσματος, των αφορισμών, των δηλητηριάσεων και δολοφονιών, όπου μιά επόμενη οικουμενική αφόριζε την προηγούμενη και πάει λέγοντας ;; … όπου ο υποτιθέμενος υιός του θεού δεν ήξερε και δεν μπορούσε να τα ‘πεί απλά και κατανοητά στους ανθρώπους, αλλά χρειαζόταν όλα τα μπάσταρδα εκείνα υποκείμενα της παπαδοκρατίας, για να εξηγήσουν τα λόγια του, και να ‘πούνε τι στην ουσία εκείνος εννοούσε και ήθελε να ‘πεί ;;

Δυστυχώς φοβάμαι ότι, όσο καλή διάθεση και προσπάθεια και να υπάρξει, όσο ειδικευμένοι πανεπιστήμονες και έξυπνοι άνθρωποι και να αναλάβουν αυτό το έργο (της κάθαρσης και αποκατάστασης), τούτο θα είναι απόλυτα δύσκολο να επιτευχθεί λόγω της καταστροφής, αλλοίωσης και παραχάραξης, όλων των πηγών, που έχει μεσολαβήσει. 

Λόγω όλων αυτών, προσωπικά το θεωρώ χαμένη υπόθεση !!  Άλλωστε από την πρώτη στιγμή, έχω δηλώσει απλά και ξεκάθαρα ότι, για πολλούς και ποικίλους λόγους, τους οποίους έχω εκθέσει λεπτομερώς σε άρθρα και σχολιασμούς στο παρελθόν, θεωρώ κάθε θρησκεία εκ προοιμίου εχθρική και ανασταλτικό παράγοντα, για την ευτυχία και την απελευθέρωση της ανθρωπότητος … πράγμα το οποίον βεβαίως και δεν είναι απλά προσωπική άποψη, αλλά αποδεικνύεται διαχρονικά, για όλες, μηδεμιάς εξαιρουμένης των θρησκειών … αφού όλη η λειτουργία τους βασίζεται στην χειραγώγηση και την αφαίμαξη, την επιβολή του φόβου και την πώληση ελπίδας !! … δείτε ξανά τα ωραία εκείνα (στην αρχή του άρθρου) που δηλώνουν κάποιοι μεγαλοσχήμονες του χριστιανισμού … για να έρθετε επιτέλους στα ίσια σας και να κατανοήσετε περί τίνος ουσιαστικά πρόκειται.

 

 

Επιλογικά

Αν και πάμπολλες φορές το έχω διευκρινίσει, πολλοί συνεχίζουν να με κατηγορούν ως «αντί», συγχέοντας το «αντί με το εναντίον» ενώ εγώ δεν είμαι ούτε το ένα ούτε το άλλο και διότι στην ουσία απαξιώ να ασχοληθώ με τέτοιες μαλακίες, αλλά άντε το πολύ πολύ να είμαι «ενάντιος και όχι αντί» σε κάτι ή κάποιον … και ο μόνος λόγος που κάποιες φορές γράφω μερικά, είναι απλώς και μόνο για να παρακινήσω, αν αυτό γίνει δυνατόν, κάποιους να σκεφτούν και να χρησιμοποιήσουν την Λογικήν τους, ώστε να ‘δούν όλες αυτέ τις μπαρούφες, τις βλακείες και τον σανό που τους πασάρουν ώστε να μπορέσουν ν’ απαγκιστρωθούν και να βγούν από τον βόθρο.

Σκοπός μου (δουλειά δεν είχα) δεν είναι ν’ αποδομήσω όλον αυτόν τον κόπρο, αφού ούτε ένα μικρό κομμάτι του δεν μπορεί να σταθεί κάτω από το καθάριο βλέμμα της ερεύνης και της Λογικής, και καθώς ουσιαστικά τίποτε δεν έχει να προσφέρει σε ανθρώπους που έχουν επιλέξει να εθελοτυφλούν και απλώς, για την τιμήν των όπλων και μόνο, σκούζουν, ότι δεν είναι ηλίθιοι, χάπατα και ζωντόβολα, αλλά σκεπτόμενοι πολιτισμένοι άνθρωποι … τρομάρα τους !!

Είχα λοιπόν κάποιο κόψιμο και κάθισα να γράψω τα παραπάνω ;; … ποσώς !! … διότι όπως είπα δεν με ενδιαφέρει η μαλακία που κουβαλάει ο καθένας στην κεφάλα του αν αυτό που έχει επιλέξει το λούζεται μονάχος του !! … αρχίζει όμως να με ενδιαφέρει όταν αυτό επιβάλλεται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, και στα κεφάλια των άλλων … έτσι προσπαθώ να δείξω στα χάπατα τον σανό που τα ταΐζουν … να τους δείξω κάποια πράγματα και να τους παρακινήσω σε Σκέψη και Λογική … άνευ των οποίων θα παραμείνουν ες αεί έρμαια των καταστάσεων και των επιτηδείων … αυτός και είναι ο λόγος που σκότωσα κάποιες ώρες τυραννώντας τα δάχτυλά μου στο πληκτρολόγιο … από εκεί και πέρα όπως πάμπολλες φορές έχω γράψει ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει ότι σκατά θέλει για το κεφάλι του … αρκεί να τα κρατήσει εκεί … και θα παραμείνω υπέρμαχος αυτού μέχρι τέλους, άλλωστε αυτό επιτάσσει ο Νόμος της Πρώτης Αρχής !!

 

 

Σημείωση

Υγ-1.  Δεν είχα πρόθεση και σκοπό να ταράξω την νιρβάνα σας και να εμποδίσω την χώνευση του μασαμπουκιάσματος γαλοπούλων, γουρουνοπούλων, αμνοεριφίων, βοοειδών και λοιπών ζωντανών και ψώφιων, έτσι που να γίνω αίτιος, κάποια απ’ αυτά, μαζί με μελοκούραδα και κουραδομπιέδες, να σας καθίσουν στον λαιμό ή στο στομάχι … όμως ας όψεται μιά «ψυχή», που επέμενε ότι κάτι έπρεπε να γράψω (βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι ποσώς είχε κάτι τέτοιο στην κεφάλα της -η ψυχή- … αλλά ας πρόσεχε !! … εγώ την προειδοποίησα ότι το κρίμα στον λαιμό της) … οπότε αν μπορείτε να φανταστείτε ποιός ή ποιά μπορεί να είναι … χά χά … βαράτε του !!

Υγ-2.  Είναι όμως να απορεί κάποιος, όταν ακούει και βλέπει μερικούς μερικούς να ξεσκίζονται (τουλάχιστον στα λόγια) για το καλό και την ανάσταση της Ελλάδος και ταυτόχρονα να μένουν δέσμιοι τραγελάφων σαν το παραπάνω … πραγμάτων που με καμμία Λογική δεν συνάδουν !! … πώς ρε παιδιά θα γίνει δυνατόν να απαγκιστρωθεί η Ελλάδα και οι Έλληνες από τον πάτο του βόθρου που έχουν αλυσοδεθεί ;; … χωρίς την ύπαρξη Λογικής, χωρίς την αποδέσμευση και απεμπλοκή από πράγματα και καταστάσεις τα οποία εκείνα τα ίδια ή παρόμοια την έσυραν στην δεινή θέση που βρίσκεται ;; … πώς οι Έλληνες θα μπορέσουν να αντιδράσουν χωρίς Σκέψη και Λογική στα κεφάλια τους ;; … πώς θα ανακάμψουμε και θα στήσουμε ξανά την Πάλαι Ποτέ Ελλάδα ;; … πώς αυτό θα γίνει μπορετό μένοντας με τα σκατά που ήταν αίτια και υπαίτια για την πτώση και την κατάντια μας ;;

Εγώ δεν βλέπω καμμία τέτοια πιθανότητα, καμμία προοπτική !! … μακάρι να κάνω εγώ λάθος και ‘σείς να το μπορέσετε !! … αν και όποιος θέλει να σέρνει μαζί του τα σκατά μόνο σκατόμυγες και άλλα παρόμοια θα καλεί μέχρι να χωνέψει και να γίνει απόλυτα, και ο ίδιος, ένα μαζί τους … με τα σκατά !!

 

ΤΕΛΟΣ