α είμαι σύντομος.

Δεν μας φτάνουν όλα τ’ άλλα πού ‘χουμε στο κεφάλι μας, έχουμε καί κάτι έμμισθα πρακτορο-τσόλια, που πάνε να …καθησυχάσουν τον κόσμο. Να τον αποκοιμίσουν -ως …αναισθησιολόγοι- πριν το σφάξιμο.

Τα επιχειρήματά τους, με τα οποία έχουν γεμίσει το εγχώριο Διαδίκτυο, πάνε περίπου ως εξής:

  • «- Δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος με την Τουρκία!», λένε.
  • «- Μήν ακούτε μαλακίες από πολεμοκάπηλους / ηλίθιους / φασίστες!» (κτλ κτλ κτλ – από αρνητικούς χαρακτηρισμούς, έχουν εξαντλήσει το λεξικό).
  • «- Εδώ έχουμε σοβαρώτερα προβλήματα ν’ ασχοληθούμε, κι ο Ερντογάν τα δικά του! Δεν θα γίνει πόλεμος!»

Υπάρχει κι ακόμη ένα τέτοιο επιχείρημα (της όπισθεν οπής) : δηλαδή το ότι θα μας …σώσουν οι ηπαπαραίοι (αφού κατέφθασε ο στόλος τους). Παναπεί, με το που θα δεί ο Έκτος Στόλος την τουρκίτσα να ορμάει, θα πάει να την κάνει «ντά! ντά! ντά!» (Κακό παιδί!)  🙂  Δυστυχώς γιά τους εξυπνάκηδες αυτούς, όμως, αν καί πολύ θα ήθελαν να το επικαλεστούν κι αυτό (αφού πληρώνει καλά η πρεσβεία), το συγκεκριμένο επιχείρημα είναι πλέον καμμένο χαρτί. Άρα, μή χρησιμοποιήσιμο.

 

Δεν ξέρω αν σας πείθουν, πάντως η Ιστορία της χώρας μας έχει τελείως αντίθετη γνώμη.

  • Το 1974, κάτι παρεμφερείς προδότες έλεγαν πως: «- Μιά άσκηση κάνουν οι Τούρκοι, δεν τρέχει τίποτε καί που πλησιάζουν τις ακτές του νησιού!».
  • Καί το 1915, κάποιοι προύχοντες του Πόντου απέτρεπαν τον κόσμο από το να πάει εγκαίρως στα βουνά να σωθεί, αφού: «- Με τους Τούρκους τα πήγαμε μιά χαρά μέχρι σήμερα! Δεν θα μας πειράξουν τώρα!»

Βέβαια, στην Ελλάδα -ως πρόσφυγες- αυτοί απέφευγαν τους συγχωριανούς τους (γιά να μή φάνε ξύλο), αλλά τη ζημιά την είχαν ήδη κάνει. (Μάλλον βλάκες οι συγκεκριμένοι …προυχοντίδηδες, παρά προδότες – αλλά επιβεβαιώνοντες μέχρι κεραίας τον γράφοντα, που λέει ότι: καί ο προδότης, καί ο βλάξ πρέπει να τουφεκίζονται, ως επιφέροντες ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, αδιαφόρως αρχικών κινήτρων.)

 

Λοιπόν, αγαπητό μου αγανωστικό κοινόν: αν θέλετε να φαντασιώνεστε, φαντασιωθήτε πχ με καυτό σέξ σε τίποτε παραδείσια νησιά. Αλλά μην είστε καθόλου σίγουροι γιά τη διατήρηση της …ειρήνης στο Αιγαίο καί τα Βαλκάνια!

 

Advertisements