άτι είχαμε πεί σε προηγούμενη ανάρτηση (εδώ, κάτ’-κάτ’) γιά τη Θήβα της κλασικής εποχής ως πιθανό «ομαγυρικό σημείο». Βέβαια, ο Παλαιός (ως έχων την …αντιπροσωπεία του θέματος! lol!!!) αντέτεινε πως δεν ήταν, αλλά η αφεντιά μου τυγχάνω της Σχολής του Ψαχουλέματος!  🙂  Οπότε, άμ έπος, άμ έργον, το έψαξα λιγάκι!

Θα σας δείξω τί ακριβώς έκανα, αν καί επιφυλάσσομαι πολύ γιά το τελικό συμπέρασμα. Η έρευνα αυτή (όπως καί κάθε έρευνα) χρειάζεται πληθώρα στοιχείων, ώστε να θεωρηθεί ολοκληρωμένη. Μ’ ένα μόνο παράδειγμα, μόνο ιδέες μπορεί να μας δώσει. Όχι σίγουρη γνώση.

 

Ξεκινάμε με την υπόθεση πως το ομαγυρικό σημείο αντιπροσωπεύει μιάς μορφής ενέργεια – μάλλον αιθερική, αλλά προς το παρόν δεν μας νοιάζει. Καί δεν μας ενδιαφέρει, διότι σ’ αυτή τη φάση μελετάμε την πιθανή συμπεριφορά του· προσπαθούμε να βγάλουμε το συμπεριφορικό μοντέλο του, που λέν κι οι επιστήμονοι. (Γιά να μορφώνεστε! Lol!!!)

Δεύτερη υπόθεση (επιβεβαιωμένη, όμως, σε άλλες περιπτώσεις ενεργειακών κέντρων) είναι πως το ομαγυρικό σημείο μετατοπίζεται με τα χρόνια. Τρίτη υπόθεση (ανεπιβεβαίωτη), πως μετατοπίζεται σ’ ευθεία γραμμή.

Τέταρτη υπόθεση, πως αυτό το ομαγυρικό σημείο βρισκόταν στην Αυλίδα το 2100 πΧ (έναρξη Τρωϊκής Εκστρατείας), καί στη Θήβα το 335 πΧ. Η πρώτη χρονολόγηση είναι δική μου, καί την έχω γράψει κατ’ επανάληψη (αιτιολογώντας την). Η δεύτερη είναι της Ιστορίας, καί είναι η χρονιά που ο Μέγας Αλέξανδρος έκανε τη Θήβα θερινή. (Με την εξαίρεση της οικίας Πινδάρου του μουσοποιού.)

Σαν πολλές υποθέσεις, σαν πολλά «εάν» δεν μαζεύτηκαν;

Ναί, αλλά αυτό ακριβώς σημαίνει η λέξη «έρευνα»! Αν τα ξέραμε όλα απ’ την αρχή, δεν θα κάναμε έρευνα!

 

Σ’ αυτό το σημείο, μαζεύουμε όλα τα παραπάνω στον χάρτη. Καί πρώτα, επιβεβαιώνουμε τη θέση της Αυλίδας.

Όχι. Το Γκούγκλ Έρθ μας δείχνει μιά Αυλίδα κατά φαντασίαν· κατά πραγματικότητα, δείχνει ραχούλες καί βρυσούλες. Η δέ ομώνυμη στάση του τραίνου βρίσκεται σε τελείως άλλο σημείο. Δεν μπορούμε να στηριχτούμε ούτε σ’ αυτήν.

Επομένως, πάμε αλλοιώς. Ψάχνουμε γιά καμιά χαρτογράφηση της προκοπής γιά την αρχαία Αυλίδα, καί τη βρίσκουμε στη Γουΐκι. Νά ‘τηνε:

Η Θήβα δεν έχει χρείαν έρευνας, διότι η σημερινή είναι χτισμένη καταποπάνω στην αρχαία! (Εδώ αναφωνούμε: «- Αθάνατη Ελλάς, με τα μυαλά που κουβαλάς!») Τώρα ξαναγυρνάμε στον σημερινό χάρτη, καί θέτουμε επ’ αυτού όλα τα στοιχεία – μαζί καί την χρονοαπόσταση:

Σχεδόν 27 χιλιόμετρα, διανυμένα (από το ομαγυρικό σημείο) μέσα σε 2100-335 = 1765 χρόνια. Άρα, σήμερα που θα βρίσκεται αυτό;

Απλή μέθοδος των τριών! (Ορίστε! Η δική μου νοημοσύνη είναι επιπέδου τουλάχιστον Ε’ Δημοτικού! Μην έχετε παράπονο! Καρα-lol!!!) Εάν 28,812 μέτρα αντιστοιχούν σε 1765 χρόνια, τότε πόσα μέτρα αντιστοιχούν σε 2018+2100 = 4118 χρόνια; Κάνοντας τις πράξεις, βρίσκουμε 62,556 μέτρα. Επομένως, προεκτείνουμε την ευθεία (υπό την ίδια γωνία των 242 μοιρών, που μας δείχνει το Γκούγκλι), ώστε να βρούμε το νέο τέρμα της:

Κάτι ακατοίκητα νησάκια στον Κορινθιακό. (Καί γιά την ακρίβεια, στο «μαχαιροειδές» εκ των τριών, που ονομάζεται «Φονιάς»! Lol!!!) Χμμμ… Δεν είναι εντελώς άνευ ενδιαφέροντος, όμως. Διότι εκεί η περιοχή είναι τίγκα στα σεισμικά ρήγματα καί τα επίκεντρα σεισμών!!! Μόλις λίγο παρακάτω βρίσκονται οι γνωστές Αλκυονίδες, που ταρακούνησαν την Αθήνα το 1981.

Πάμε τώρα στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, καλούμε το αρχείο καταγεγραμμένων σεισμών της περιοχής (βγάζει γιά όλη την Ελλάδα, αλλά κάνουμε μεγέθυνση του χάρτη – να δούμε καθαρά την περιοχή που μας ενδιαφέρει), καί παίρνουμε το αποτύπωμα στον χάρτη:

Αναμενόμενη εικόνα. Γίνεται ένας μικροχαμός από σεισμούς, διότι από την περιοχή περνάνε δύο ρήγματα. Χοντρικά, ένα από τις βόρειες κι ένα από τις νότιες ακτές του Κορινθιακού.

 

Στο σημείο αυτό, χαμογέλασα πονηρά. Μπά μπά μπά, τί βλέπω;! Σημειωμένο επίκεντρο ακριβώς πάνω από τον Φονιά;! Βάζω το πονδίκιον καταποπάνω στο λαδί κυκλάκι, να δω τα στοιχεία του σεισμού (δεν φαίνεται ο πονδικοκέρσωρ στην εικόνα), καί το χαμόγελό μου έφτασε στ’ αυτιά μου! Lol!!! Όχι μόνον «Πυθαγόρεια» ώρα, αλλά καί πολύ σημαδιακή ημερομηνία!!! (Ακόμη καί η χρονιά «παρηχεί» με κεκαλυμμένο τρόπο την χρυσή αναλογία: 2016, δηλαδή 1.62 . Δηλαδή 1.618 πάλι.)

«- Γιατί, ρέ Εργοδότη; Τί γιορτάζουμε στις 28 Ιουλίου;»

Σήμερα, τίποτε. Στην αρχαιότητα, όμως, ήταν το αποκορύφωμα της γιορτής των Παναθηναίων!!!

Οπότε, σκεφτόμαστε… Ονειροπολούμε, αν θέλετε. Αλλα χωρίς περιορισμούς!

Κάτι «γεροντάδες», λέει, κάτι είπαν γιά μελλοντικό καταστροφικό σεισμό, ξαναλέει. Αλλά…

Φυσικό σεισμό, όμως;

«- Ναί!», απαντάει ο λαός.

«- Όχι!», απαντάει ο Εργοδότης!  🙂

Οι αριθμοί δεν ψεύδονται. Ουδέποτε ψεύδονται. (Εκτός απ’ την περίπτωση μαγειρεμένης στατιστικής πολιτικού χαρακτήρα.) Κι οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ένα είδος νοημοσύνης – είτε το δέχεστε, είτε όχι.

 

…Θα σταθεί επάνω στο νησάκι η μετενσαρκωμένη ιέρεια της Γαίας. Θα ζητήσει ειδική άδεια από τον Δία καί τη Γαία. Θα προφέρει τον πανάρχαιο εξορκισμό. Ο σεισμός θα στείλει στοχευμένα κύματα…

…κι οι σαράβαλες πολυκατοικίες με τα παράνομα τζαμιά στα υπόγεια, θα μεταβληθούν σε μιλφέϊγ.

Έλα μετά καί πές μου, με τί ταχύτητα θα φύγουν απ’ την Ελλάδα τα λάθρο. Μόνο που δεν έχουμε τόσα πολλά χρυσά μετάλλια, ν’ απονείμουμε!  🙂

Η Πατρίδα μας δεν είπε ακόμη την τελευταία της λέξη!

 

Αλλά, μπά… Όλ’ αυτά είναι της αχαλίνωτης φαντασίας μου. Ποιά αρχαία Ελλάδα, ποιά ιέρεια καί κολοκύθια μετά ριγάνεως! Ας …λογικευτούμε ξανά! Κάτσε ν’ αλλάξουμε στάση στον καναπέ μας, διότι οσονούπω αρχίζει τούρκικο σήριαλ. Να προλάβουμε να παραγγείλουμε καί πίτσες!

 

Υγ 1: Να προλάβω το …θεωρείο της παράστασης, πρίν μου την πεί! Lol!!! Όλα τα παραπάνω, γιά μένα ήταν θέμα το πολύ πέντε λεπτών στη σκέψη μου. (Καί μιάμισης ώρας στο γράψιμο.) Άρα, όταν ασχολούμαι καί με τέτοια θέματα, δεν σπαταλώ πολύτιμο χρόνο (από τα σχέδια γιά την απελευθέρωση της χώρας μας).

Έκανα, όμως, τον κόπο να καθήσω να γράψω πέντε πράγματα, γιά να δείξω τον δρόμο στους αναγνώστες μου.

Υγ 2: Λίγη εξυπνάδα αν έχουμε, θα προεκτείνουμε το ευθύγραμμο τμήμα της πορείας ( ; ) του ομαγυρικού σημείου καί προς την άλλη πλευρά. Προς βορειοανατολικά. Τί δείχνει; Προς τα πού τραβάει;

Τροία!!!

(Καί που μαζέψανε τον Αχιλλέα απ’ τη Σκύρο; Καί που ο Θησέας πέθανε στη Σκύρο;…Έ; Αρχίζει να μαζεύεται πακέτο σχετικών πληροφοριών!)

Τώρα… τί μπορεί να σημαίνει αυτό; Ειλικρινά, δεν γνωρίζω. Γιά έρευνα πρόκειται, είπαμε! Κι αυτό το τελευταίο, δεν το έψαξα ακόμη.

 

Advertisements