ρθε η στιγμή να προσθέσω κι εγώ δυό λόγια.

Φαίνεται πως κανείς δεν αντελήφθη την πραγματική δυναμική του συγκεκριμένου συλλαλητηρίου. Ούτε οι διοργανωτές, ούτε η τρισ-ανόητη πλειοψηφία (κόμματα, Εκκλησία, “πατριώτες” του γλυκού νερού), που του γύρισε την πλάτη, ούτε το σύνηθες “άγνωστο” παρακράτος, που ετοιμάζεται να κάνει “ντού”. (Κούνια που το κούναγε…)

Γιά την Ελληνικότητα της Μακεδονίας θα φωνάξει ο κόσμος. Σωστά. Όμως:

  • Εάν αφεθεί το συλλαλητήριο στην ησυχία του, αρκεί μιά μικρή σπίθα γιά να εκτραπεί από τον αρχικό του σκοπό καί ν’ αρχίσει να ζητάει κι άλλα, διότι ο κόσμος κουβαλάει πολύ θυμό. Η δέ -φερόμενη ως- κυβέρνηση να πέσει την αμέσως επόμενη μέρα (Δευτέρα, 22/01/2018), καί να βρεθεί αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες εσχάτης προδοσίας.
  • Εάν την πέσουν οι παρακρατικοί στο συλλαλητήριο, έ! Τότε είναι που χίλια τοις εκατό η κυβέρνηση θα πέσει καί θα κάτσει στο σκαμνί – με τις ίδιες βαρύτατες κατηγορίες!!!

Μπρος γκρεμός καί πίσω ρέμα, δηλαδή, γιά το γκουβέρνο. (Δεν περίμενες τέτοια τόμπολα, Αλεκσάκι, σωστά; Καί πού να δείς τί …γραββάτα θα φορέσεις στην πλατεία Συντάγματος, λίαν προσεχώς!…)

 

Βλέπετε, εδώ δεν “συν-λαλεί” ο κόσμος γι’ απώλεια εισοδήματος. Δεν έχουμε (πονηρώς χειραγωγούμενους) “Αγανακτισμένους”. Η συγκεκριμένη διαμαρτυρία στοχεύει στην υπεράσπιση της ίδιας της ύπαρξης της Ελλάδας, δηλαδή την ίδια την ύπαρξη τη δική μας! Δηλαδή, νύν υπέρ πάντων ο αγών. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια.

Επομένως, με βάση τα παραπάνω, πιστεύω ότι η τρισάθλια αυτή -φερόμενη ως- κυβέρνηση θα παίξει το (κατά τη γνώμη της ολόσωστο) τελευταίο της χαρτί. Δηλαδή (κι εφ’ όσον τόσο της κόβει), θα ρίξει τους παρακρατικούς επάνω στο συλλαλητήριο γιά επίθεση στα ίσα, αδιαφορώντας αν υπάρξουν κι ανθρώπινα θύματα. Καί, δυστυχώς, δεν εννοώ μόνο τραυματισμούς. Η πρόσφατη επίθεση με σαφή ανθρωποκτόνο πρόθεση κι ευθεία βολή φωτοβολίδας επάνω σε άτομο (τη «δική τους» δικηγόρο), υπό τα αδιάφορα βλέμματα των ματατζήδων, έδειξε προς τα πού πάνε τα πράγματα. Οι παρακρατικοί δεν έχουν πλέον ενδοιασμούς να σκοτώσουν εν ψυχρώι. (Αν υποθέσουμε πως είχαν ποτέ… διότι οι νεκροί της Μαρφίν άλλο δείχνουν.)

Οπότε, ένα βασικό μέλημα των διοργανωτών οφείλει να είναι η αποτελεσματική περιφρούρηση του συλλαλητηρίου. Την οποία πρέπει ν’ αναλάβουν οι λέσχες εφέδρων, που θα κατεβούν στη συγκέντρωση. Φυσικά, οι έφεδροι πρέπει να κατεβούν “οπλισμένοι”, κι όποιον παρακρατικό συλλαμβάνουν, να τον αφήνουν ανάπηρο εφ’ όρου ζωής. Καί δεν τρέχει μία! (Τί θα πεί μετά στο όποιο δικαστήριο; “- Πήγα να σκοτώσω, αλλά δεν μ’ άφησαν!”; Αυτό θα πεί; ) Διότι, ΜΗΝ περιμένετε από τους ματατζήδες να επιβάλουν την τάξη, όπως έχουν υποχρέωση… Έχουν αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι δεν πάνε με τον πολίτη καί το δίκιο, αλλά με τους σκατιάδες.

Επίσης: στον κάθε συλλαμβανόμενο παρακρατικό, βγάλσιμο της κουκκούλας, φωτογραφία με το κινητό, ξεβράκωμα, καί ξανά φωτογραφία με το κινητό. (Γιά να φανεί η τυχόν περιτομή. Διότι θα έχουμε αρκετούς αλλοδαπούς …φιλοξενούμενους ανάμεσα στους παρακρατικούς.)

Τέλος, μου φαίνεται καλή ιδέα οι διοργανωτές να ζητήσουν καί τη συνδρομή των οργανωμένων οπαδών των ομάδων, οι οποίοι εκείνη τη μέρα πρέπει να τηρήσουν αυστηρή ανακωχή μεταξύ τους.

 

Η αποτελεσματική περιφρούρηση περιλαμβάνει καί “σχέδιο μάχης”, το οποίο θα λάβει υπ’ όψη του τη ρυμοτομία της περιοχής. Οι παρακρατικοί αρέσκονται να συγκεντρώνονται στην Καμάρα κι ο κύριος όγκος τους θα κατεβεί από την Εθνικής Αμύνης, αλλά η περιφρούρηση πρέπει να κλείσει αποτελεσματικά κάθε πρόσβαση ξένων στοιχείων στο συλλαλητήριο. (Καί ν’ αντιμετωπίσει άλλο τόσο αποτελεσματικώς όσους καταφέρουν να παρεισφρύσουν.)

Δε λέω περισσότερα. Άλλως τε, γι’ αυτό μιλάω τελευταία στιγμή, γιά να υπάρξει αιφνιδιασμός. Καί φυσικά υπάρχουν άνθρωποι της διοργάνωσης, που περισσότερο στρατηγικό μυαλό έχουν από μένα σε τέτοια θέματα – αν δεν τα έχουν ήδη σκεφτεί προ αρκετών ημερών.

 

Ο καιρός γιά την ημέρα καί ώρα του συλλαλητηρίου δίνεται ως ψιλόβροχο, με μιά ελαφρά κίνηση του Βαρδάρη. (Κλίκ επάνω στην εικόνα γιά σύνδεσμο.)

Τα βλέπετε κι εσείς, αλλ’ αποτολμώ ακόμη μία πρόβλεψη: σήμερα, Παρασκευή 19/01/2018, αύριο Σάββατο, καί μεθαύριο Κυριακή (μέρα του συλλαλητηρίου), θα ξεσκιστούν να ψεκάζουν πάνω από τη Θεσσαλονίκη. Όθεν, καλού-κακού όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μαζί τους μιά μικρή σπαστή ομπρέλλα. Διότι πιθανόν το προβλεπόμενο ψιλόβροχο να …ενηλικιωθεί ξαφνικά!…

Όμως, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Μιά όμορφη ιδέα θα ήταν οι ομπρέλλες να είναι ομοιόμορφες, στα χρώματα της σημαίας μας!

Ή σκέτες γαλάζιες καί σκέτες άσπρες, οπότε οι διοργανωτές να καθοδηγήσουν τον κόσμο να πάρει θέσεις, ώστε να σχηματίζεται μιά τεράστια Ελληνική σημαία! Καί μετά λήψεις από πάνω με ντρόουν, να γίνει χαμός στο Διαδίκτυο!!!

Εντάξει, είναι αργά να υλοποιηθούν αυτά, διότι έπρεπε κάποιος να τα σκεφτεί (καί να τα πεί) εγκαίρως. Αλλά δεν πειράζει. Στα υπ’ όψιν, γιά άλλη φορά.

 

Τούτων ειπωθέντων, εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στο συλλαλητήριο, κι ένα πανέμορφο, παραδεισένιο μέλλον στην Ελλαδάρα μας!

 

Υγ: Το ψευδοκράτος της Φυρόμπουρδας θα διαλυθεί εντός του 2018. (Θα με θυμηθήτε!) Αλλ’ αυτός δεν είναι λόγος να κάνουμε την πάπια, καί να μη συμμετέχουμε σε συγκεντρώσεις γιά τα εθνικά μας θέματα. Λοιπόν, ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο!!!

 

Advertisements