Σήματα, Σύμβολα κι Εμβλήματα !!!

σύντομο

Παλαιός

Μετά την χτεσινοβραδυνή παιδ(ε)ιά … είπα να κάνω ένα διάλειμμα … έλα ρε μην ανησυχείτε … όχι τέτοιου είδους διάλειμμα … άλλου … και από τα πολύ σοβαρά να πάμε στα πληροφοριακά, οπότε ηρεμήστε … ηρεμήστε !! … αλλά εντάξει αν μου «ξεφύγει» και ρίξω και κάτι, μην το πάρετε επί πόνου … άλλωστε μετά την τόση «εκπαίδευση» πρέπει να ‘χετε συνηθίσει.

Έγραψα λοιπόν δυό αράδες εκεί στο «Τα Μεγάλα – Ολέθρια Λάθη των Ελλήνων» για τα σύμβολα και κυρίως για την Σημαία και τον Ύμνο, και έγινε το έλα να δεις … όλα τα καλά μας παιδάκια, ομοθυμαδόν και ως συνήθως, χωρίς να δουν το νόημα, έμειναν σε λέξεις, και ξαμολήθηκαν διαγκωνιζόμενοι για την πρώτη θέση, ξεχνώντας αυτό που τόσες και τόσες φορές έχω γράψει, και με διαφορετικά λόγια είπα και χτές το βράδυ … ότι οι βλάκες δεν καταλαβαίνουν … διότι αν καταλάβαιναν δεν θα έκαναν ότι κάνουν … οπότε και δεν θα ήταν βλάκες … όθεν και δεν θα ήταν εδώ .

Αλλά θα μου ‘πείς :

… και καλά νέο είναι αυτό ;;

Νέο ;; … τι νέο !! … καθημερινό ψωμοτύρι είναι !!

  Θα τα σκίσουμε … (τα βάρδουλά σας) … είπεν ο χαζο-χαρούμενος φιόγκος … και παραληρώντας τα χάπατα, έτρεξαν να προλάβουν να πάρουν σειρά … μπας και μείνουν ρέστοι … και να γευτούν πρώτοι το «ξέ-σκισμα».

  Λεφτά … υπάρχουν … (στις τσέπες σας … για τα δικά μας παιδιά) … είπεν το άλλο ηλίθιο πιντί … και ξεσηκώθηκε το σύμπαν, κι’ έτρεξε να προκάνει το κάθε ζώον … να «πάρει» και … να γίνει και ο πρώτος μαλάκας.

  Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο … (το δικό σας … αφού δεν θα έχει μείνει ψαχνό) … είπεν το κοιμισμένο βόδι … και ουρλιάξανε τα ζωντόβολα από «ηδονή» στην θέα … των κουμπάρων.

  Θα επανιδρύσουμε … (την τσέπη μας στην καμπούρα σας) είπεν ο γκαβούλιακας … και αλαλάξανε ακόμη και τα κοτρώνια, ονειρευόμενα «αντ-λαγές».

  Θα μετα-ρυθμίσουμε … (την δική σας ζωή … προς όφελος της δικής μας) … είπεν ο τουρκο-λελές … και αναστενάξανε βίλες, πισίνες, «σαπιοκοιλιές», βουνά και λαγκαδιές.

  Θα σας κάνουμε γιουρο-πέους … (αλλά να ξέρατε που θα μπούν τα πέους) … είπεν ο νυφιτσο-θρουμποελιάς … και τα ζωντόβολα τρέξανε να συν-εισφέρουνε κι’ αυτά … «στο διάολο» … ας πάει και το παλιάμπελο.

  Θα σας μάθουμε αριθμητική … (και θα φέρουμε άλλους να «σας» δουλεύουν) … είπεν ο δρακουμέλ … και χάρηκε ο κάθε ζωβλάκας που ήρτε πακιστανο-αλπανά «κάνει ντουλιές».

  Θα …  θαθά … θα … (χέ χε χε χέ …αλλά που να δείτε μετά το … να … ναννά … νά) … είπεν ο μπεκρουλιάρης ξεγάνωτος ντενεκές … και μιλιούνια πέσανε και «φάγανε» μέχρι και τα … μπαλκόνια.

  Ελ’νίδες … ελ’νες … όταν λέμε ισόβια … εννοούμε ισόβια … (για σας και τα παιδιά σας) … είπεν και ο κουφαλογο-μπινές … και όλοι πήρανε ανάσα βαθιά κι’ αναστενάξαν ευτυχείς που πλέον … θα γινόμαστε «δημιο-κράχτες».

Αυτά έλεγαν φωναχτά … αλλά και ψιθυριστά από μέσα τους, τα διάφορα πουλημένα κοπρόσκυλα, που τα ελλαδοζωντόβολα, έγλυφαν … γλύφουν και ακολουθούν σαν κοιμισμένα ζόμπι.

Καλά αυτά ήταν ;; τελειώσαμε κιόλας ;;

Όχι ρε … αυτά ήταν έτσι … για προθέρμανση !!

Όμως εσύ δεν είπες ….

Εντάξει … εντάξει … σταματάω … συγγνώμη … παρασύρθηκα … πάμε λοιπόν … στο θέμα μας !!

Έλεγα λοιπόν ότι, από παλιά, αλλά κυρίως πλέον σήμερα, ακόμη και η κάθε κατίνα και η κουτσή μαρία, από κράτη, οργανισμούς, πολυεθνικές εταιρίες, εταιρειούλες, μπακάλικα και σουβλατζίδικα, ακόμη και ο κάθε μαλάκας που φτιάχνει μιά ιστοσελίδα ή ένα μπλόγκι … ψάχνει να βρεί ένα σήμα, ένα σύμβολο, έναν ύμνο, τραγούδι ή ήχο, που θα μοστράρει και θα τον αντιπροσωπεύει. και μπορεί το κάθε ζώον, να ψάχνει κάτι που θα του γυαλίζει, αλλά οι παραπάνω το δουλεύουν το πράγμα, και αν δεν μπορούν οι ίδιοι το αναθέτουν σε κάποιους … ειδικούς. Στα πολύ ψηλά … πατώματα … βέβαια, αυτό είναι ένα από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο που διατίθενται κεφάλαια και κεφάλια να το σχεδιάσουν … να σχεδιάσουν αυτό που θα χτυπήσει κέντρο και θα δημιουργήσει και έλξει τις επιθυμητές εκείνες καταστάσεις που βρίσκονται στα μυαλά και τις επιθυμίες εκείνων που σχεδιάζουν ή ονειρεύονται το σκοπούμενο.

Και τούτο γιατί, το σηματάκι, το σύμβολο, είναι αυτό με το οποίο έρχεται σε πρώτη (οπτική ή ακουστική) επαφή ο οποιοσδήποτε άλλος και αυτό που θα εντυπωθεί βαθιά μέσα του προκαλώντας συν-αισθήματα, έξεις, ροπές και καταστάσεις.

Όσο και να πάμε πίσω στο παρελθόν, όχι μόνο σε ανεπτυγμένες ή αναπτυσσόμενες κοινωνίες, αλλά και σε πρωτόγονες φυλές και καταστάσεις, μπορεί να μην δούμε οτιδήποτε άλλο, αλλά απαραιτήτως θα δούμε ένα έμβλημα, ένα σύμβολο εκεί μπροστά μπροστά να φράζει τον δρόμο μας, κάτι που ακόμη και ο τελευταίος «κάφρος» είχε επιλέξει να τον αντιπροσωπεύει, πράγμα το οποίο μας οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι η επιλογή ενός αντιπροσωπευτικού συμβόλου ήταν παλαιόθεν αν όχι ανέκαθεν βαθιά ριζωμένη επιθυμία, πεποίθηση και ανάγκη … κάτι το οποίο έγινε αίτιο και αποτέλεσμα πολλών και πολλών γεγονότων και καταστάσεων. Κάτω απ’ αυτήν την διαπίστωση λοιπόν λογικά πράττει ο καθένας προσπαθώντας να βρεί ή να σχεδιάσει-δημιουργήσει αυτό το ιδιαίτερο κάτι που θα κληθεί ως προπομπός του να βουτήξει και να πορευτεί στον στίβο της ζωής. Βλέπουμε λοιπόν έτσι κάποια να προκαλούν και να φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, και αλλά να μην επιτυγχάνουν τον επιθυμητό στόχο ή απεναντίας ακόμη και να προκαλούν αποστροφή, απέχθεια, ατυχία και καταστροφή.

Αν λοιπόν ένα σήμα (οπτικό ή ακουστικό) έχει τόση σημασία και βαρύτητα και παίζει τεράστιο ή καθοριστικό ρόλο για άτομα ή μικρές ομάδες, επιχειρήσεις κλπ. … τότε δεν μένει παρά να αναλογιστούμε τι μπορεί αυτό να σημαίνει για ένα κράτος, μια Φυλή, ένα Έθνος.

Ας μείνουμε λοιπόν στα πλαίσια του κράτους και της Φυλής, καθόσον από εκεί προήλθε και η αφορμή γι’ αυτό το άρθρο, αν και όλα όσα πούμε έχουν απόλυτη εφαρμογή παντού όπου γίνεται χρήση τους, από ατομικά μέχρι ομαδικά τοιαύτα.

Το Έμβλημα και η Σημαία, ως οπτικοποιημένα σύμβολα, και ο Ύμνος ώς ακουστικό τοιούτο, καθώς επίσης και το τυπωμένο Χρήμα, είναι τα καθοριστικά εκείνα στοιχεία, που όχι μόνο αντιπροσωπεύουν το κράτος και την Φυλή, στην σχέση τους με τους άλλους, αλλά και αυτά που διαμορφώνουν και καθορίζουν, την ποιότητα και την επιτυχή ή όχι πορεία του κράτους και της Φυλής.

Ως τέτοια λοιπόν, θα έπρεπε και θα πρέπει, να τυγχάνουν όχι απλώς της δέουσας προσοχής και σημασίας αλλά της απόλυτης και πρωταρχικής τοιαύτης, καθώς θα είναι αυτά που θα οδηγήσουν το παρόν και το μέλλον κράτους και Φυλής.

Η επιτυχής ή όχι επιλογή των, εκ των υστέρων βεβαίως, φαίνεται από την πορεία και την επιτυχία των πραγμάτων, καθώς και από την πρόοδο, ανάπτυξη, ευτυχία, φυσική, συναισθηματική και πνευματική κατάσταση των πολιτών και μελών κράτους και Φυλής.  

Δεινή κατάσταση, αυτομάτως ομιλεί περί αποτυχημένης επιλογής συμβόλων … συμβόλων που για κάποιους λόγους (διαφορετικούς σε κάθε περίπτωση) δεν είναι τα προσήκοντα, δέοντα και αντιπροσωπευτικά ως θα έπρεπε, ώστε να παράξουν καλά αποτελέσματα.

Ενώ αν η επιλογή ήταν καλή και σωστή θα βρούμε μόνο καλά αποτελέσματα και παντός είδους ανάπτυξη.

Ερχόμενοι τώρα στην περίπτωση της Ελλάδος και των Ελλήνων, και κοιτώντας την πορεία και την κατάστασήν μας από το ’21 και εντεύθεν, (για να μην πάμε στο μακρινό παρελθόν), βλέπουμε ότι κάθε άλλο παρά καλή, θετική, και αυτό που θα θέλαμε ή σαν Έλληνες θα περιμέναμε, είναι … η χώρα είναι υποτελές προτεκτοράτο από την αρχή μέχρι σήμερα, οικονομική κατάσταση χάλια διαρκώς, ανάπτυξη ασθενική για να μην ‘πώ μηδενική, πνευματική και συναισθηματική κατάσταση επίσης για τα μπάζα, συνεχείς πόλεμοι, εμφύλιες συρράξεις, εθνική κυριαρχία από τίποτα μέχρι πλήρως ξεπουλημένη, μηδενική αξιοπιστία … και μέλλον σκοτεινό και αόρατον.

Όλα αυτά σας κάνουν για σωστή επιλογή συμβόλων ;;

Πρός τι λοιπόν όλος αυτός ο ντόρος και ο ξεσηκωμός από τους διαφόρους εκείνους που εξανέστησαν για την δήθεν προσβολή των ;; Τούτο μόνο επειδή είναι κρετίνοες και άνοα ζωντόβολα, ηλίθια πιόνια κρατούντων (καταστάσεων), βολεμένοι του συστήματος, για μήπως κάτι περισσότερο ;; πράκτορες, εχθροί και ανθέλληνες που με τίποτε δεν θα ήθελαν να γίνει μιά αλλαγή που αυτομάτως θα σημάνει και δική τους χασούρα και ήττα ;;

Μετά μου λέτε γιατί … βρίζω … μα υπάρχει λογική … όταν δείχνεις αυτό που προκαλεί-οδηγεί στην καταστροφή, λέγοντας ότι πρέπει να αλλάξει ώστε να αναστραφεί, τουλάχιστον, η πορεία ολέθρου, να γίνεται αυτό αντικείμενο επίθεσης ;; … μάλλον κάτι δεν πάει καλά. 

Το ίδιο βεβαίως ισχύει και με όλα τα άλλα που κατά καιρούς έχω στηλιτεύσει … ας είναι όμως … σήμερα είπαμε θα μείνουμε στο εν λόγω.

Είπα λοιπόν, στο προηγούμενο άρθρο, λίγα σχετικά με την άγνωστη σε πολλούς ιστορία του Εθνικού Ύμνου … και έπεσαν να με φάνε … που κατηγόρησα τα μασώνια που έβαλαν (έδωσαν) την παρουσίαση του Εθνικού Ύμνου σε … αλλόφυλο*, παρόμοια όμως εκφράστηκαν, και για το ότι είπα, το πόσο λάθος και μη αντιπροσωπευτικός είναι ο Ύμνος.

=//=

*αλλόφυλο  ναι αλλόφυλο … και πείτε τον και βαφτίστε τον όπως θέλετε (οβραίο, κογκολέζο, μαό-μάο, ότι διάολο θέλετε [αν και έχω στοιχεία … και όχι βέβαια εκείνα που νομίζετε εσείς] …)  … διότι κοινώς χέστηκα το τι ήταν … αφού Έλληνας με τίποτα δεν ήταν, διότι αυτό είναι που μετράει.

=//=

Λοιπόν σήμερα θα σας το πάω ένα … μόνο ένα όμως … βήμα παραπέρα … και να δούμε πόσο θα πάρετε χαμπάρι.

Αντιγράφω λοιπόν μόνο τις 2 πρώτες στροφές, όπως δίνονται, και που μελοποιήθηκαν για την ανάκρουση, γιατί αν πάμε στο σύνολο, θα γίνει του κουτρούλη το πανηγύρι :

1

Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη

τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,

σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,

ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.

2

Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη

τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,

καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,

χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!

Τι παρατηρούμε λοιπόν εδώ ;;

Σε πρώτη φάση :

Πόλεμο, καταστροφή και βία.

Αυτό σας φαίνεται για κάτι που οδηγεί σε ανάπτυξη, πρόοδο και ευημερία ;; … μιλάει για Μέλλον ;;

Σε δεύτερη φάση :

Λευτεριά βγαλμένη από κόκκαλα, δηλαδή από Πεθαμένους-Σκοτωμένους και Μη Υπάρχοντες πλέον, και όχι δημιουργούμενη, καλλιεργούμενη και αναπτυσσόμενη στο διηνεκές, από Υπάρχοντες και Ζωντανούς.

Και όπως είπα … σας το πήγα μόνο ένα βήμα … και όχι παραπάνω …

Άντε όμως και ένα δεύτερο βηματάκι … έτσι για το καλό … και για να σκάσουν μερικοί μερικοί … χά χά !!

Όταν ένα κράτος, μια Φυλή φτιάχνει-δημιουργεί τον Ύμνο του … ήδη υπάρχει ως οντότητα, ή τουλάχιστον ξεκινάει άμεσα … άρα δεν κοιτάζει στο παρελθόν … και ούτε μένει κάν στο τώρα, καθώς και τούτο σε μια στιγμή είναι πλέον παρελθόν … αλλά στο Μέλλον … σ΄αυτό είναι που στοχεύει … προς αυτό είναι που βαδίζει !!!

Μήπως τώρα είσαστε σε θέση να δείτε το ΛΑΘΟΣ ;; ... για ακόμα τσού ;;

Άντε όμως να μην αφήσω παραπονούμενους και τους ελάχιστους άλλους.

Τι θα έπρεπε να λέει ένας Ύμνος ;;

Μα απλά να οδηγεί … που ;; … στο φώς !! να υμνεί το Φώς, την Ανάπτυξη, την Ευημερία, και όπως είπα παραπάνω, να κοιτάζει και να στοχεύει στο ΜΕΛΛΟΝ !!!

Δεν θα επαναλάβω εδώ όσα έγραψα εκεί στο «Τα Μεγάλα – Ολέθρια Λάθη των Ελλήνων» σχετικά με την συμπεριφορά μας προς τα σύμβολα όσο αυτά υπάρχουν και είναι όπως είναι, όποιος θέλει ας διαβάσει το εν λόγω άρθρο ολόκληρο (δεν θα χάσει … να κερδίσει έχει αν ανοίξει το μυαλό του) ή αν βαριέται ας διαβάσει μόνο το συγκεκριμένο κομμάτι δηλαδή το «Παρενθετικά και Σημείωση του κεφαλαίου 6 – εν Συνόψει».   

Σχετικά με το θέμα Σημαία (Σημαία της Ελλάδος) … δεν θα ασχοληθώ εδώ σήμερα (είχα σχετικά σχολιάσει στο εδώ ιστολόγιο παλαιότερα) αλλά για να αποκτήσετε μια ιδέα για το πως, ποιοί και προς τι σκοπό χειραγωγούν και κατευθύνουν τα πράγματα, θα σας παραπέμψω στην πολύ καλή συνέχεια άρθρων στο ιστολόγιο της Φιλονόης http://filonoi.gr με τίτλο «Σύμβολα καὶ οἰκόσημα…» (α έως θ) καθώς και μερικά ακόμα παρεμφερή όπως (Ὁ ἀετὸς καὶ οἱ Ἕλληνες – Τί συμβαίνει μέ τά σύμβολα; – Ποιά ναζιστικά (κι ὄχι μόνον) σύμβολα; – κλπ. κλπ.) και δείτε μόνοι σας συνδέσεις, προεκτάσεις και άλλα.

Θα κρατήσω λοιπόν το θέμα Σημαία, ίσως και εκείνο του χρήματος (χαρτονόμισμα) για μια επόμενη πιθανώς ανάρτηση.

Επανερχόμενοι στο προκείμενο όπως και πιο πάνω σημείωσα, θα έπρεπε να σκεφτούμε σοβαρά την αντικατάσταση των ήδη υπαρχόντων με κάτι νέο, κάτι που θα έχει σοβαρά μελετηθεί και σχεδιαστεί, εάν θέλουμε να υπάρξει αντιστροφή της καταστάσεως. Βέβαια δεν μπορεί να γίνεται λόγος ότι κάτι τέτοιο θα το αναλάβουν όλα τα πολιτικά, οικονομικά και λοιπά σκουπίδια του τόπου, αυτό πρέπει να το κάνουν ΕΛΛΗΝΕΣ.

Το ίδιο και εκ των ούκ άνευ είναι θέμα βεβαίως και της … Αισυμνητείας, εάν βεβαίως υπάρξει κάποτε κάτι τέτοιο.

Τέλος για να διασκεδάσω τις εντυπώσεις και μόνο, προς αυτούς που ερωτούσαν ποιά είναι τα Πραγματικά Σύμβολα και η Σημαία της Φυλής, χωρίς να τα αποκαλύψω βεβαίως, θα ‘πώ ότι τούτα είναι αυτά που Σκοπό έχουν να θυμίζουν την Φωτεινή Πατρίδα και παράλληλα τον Σκοπό, το Καθήκον και την Ιερά Ανειλημμένη Υποχρέωση της Φυλής.

Νομίζω είπα ήδη πολλά … δυστυχώς δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα.

ΤΕΛΟΣ