arxigramma-sigmaίγουρα μάθατε τη «διπλή» είδηση των ημερών, ότι πέθανε ο (εκ της τριανδρίας της χούντας) Παττακός – καί ότι στο σπίτι του σημειώθηκε διάρρηξη καί κλοπή λίγες μέρες πριν πεθάνει. (Σύνδεσμος καί σύνδεσμος.)

Το παρόν μπλόγκι τυγχάνει παγερά αδιάφορο, όσον αφορά χούντες καί δημοκρατίες. Ούτε θ’ αρχίσει τα ηρωϊκά της πολυθρόνας γιά τον εκλιπόντα («- Αθάνατος!» καί παρεμφερή, που γράφτηκαν αυτές τις μέρες κατά κόρον), ούτε θα τον βρίσει. Διότι καί ξύλο έριξε στον κόσμο η χούντα του μακαρίτη, αλλά καί τα χαΐρια των …»δημοκρατών» τα είδαμε, δεκαετίες τώρα.

Άσε που η χούντα δεν κατέλυσε, δά, καμιά δημοκρατία της προκοπής. Όποιος ξέρει από Ιστορία, ξέρει πως από το 1944 μέχρι το 1967 καί «δημοκρατικό» ξύλο έπεφτε, καί κάτι βίες καί νοθείες έλαβαν χώραν. Κι άλλα πολλά παρόμοια. Καί κάτι παρακρατικές δολοφονίες, όπως του Γρηγόρη Λαμπράκη.

(Αλλά καί σε προηγούμενες εποχές συνέβαιναν τέτοια, διότι η νέα Ελλάς ανέκαθεν υπήρξε προτεκτοράτο. Όθεν, τα πολλά-πολλά δημοκρατικά …βλάπτουν σοβαρά τους …προτέκτορες. Άρα, «φερμπόττεν» – άμα πάρει πολύ αέρα ο λαός.)

Τέλος, να σημειώσουμε πως ο μακαρίτης υπήρξε τέκτων – καί, καθώς γνωρίζετε, στο παρόν ιστολόγιο αυτή η ιδιότητα «ρίχνει ασφάλειες».

 

Ο λόγος, που γράφεται αυτό το σημείωμα, είναι τελείως άλλος: πρόκειται γιά την κλοπή καθ’ εαυτήν. Δηλαδή, γιά την έλλειψη μυαλού του λαού μας, που είναι γεμάτος κατά φαντασίαν (καί κατά δήλωσιν) …νομπελίστες!!!

Πώς συνδυάζονται αυτά τα δυό;

Απλούστατα:

  • Όλοι αναπαρήγαγαν τα της κλοπής. (Οι κλέφτες μεταξύ άλλων έκλεψαν, λέει, τα …παράσημα του εκλιπόντος.)
  • Μά κανείς δεν κατάλαβε (ούτε εξήγησε) τί ακριβώς έγινε καί γιατί.

Λοιπόν, ξέρετε πολλούς κλέφτες να κλέβουν παράσημα; Στο Μοναστηράκι βρίσκεις όσα θες, άν θες να βρείς παράσημα. Δεν χρειάζεται να ρισκάρεις μπλέξιμο με τον νόμο καί φυλάκιση.

Τότε;

 

…Άχ, ξυπνοπούλια μου, που γεμίσατε τα ιντερνέτια αναλύσεις, κανείς δεν συνδύασε την κλοπή μ’ αυτήν εδώ τη φωτογραφία:

%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b1%cf%82

(Κλίκ απάνω της γιά το άρθρο προελεύσεως, να τη δήτε ολόκληρη.)

Όπως κοιτάζουμε, από αριστερά είναι ο Παττακός, στη μέση πίσω ο πατέρας του καταληψία του σχολείου του (καί κακήι τήι τύχηι σημερινού πρωθυπουργού της χώρας), καί δεξιά ο Μακαρέζος (το τρίτο μέλος της χουντικής τριανδρίας).

Λοιπόν, η συγκεκριμένη φωτογραφία κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό καί διαδόθηκε με την ταχύτητα καί την αποτελεσματικότητα ιού ασθενείας. («Έγινε βάϊραλ», που λένε καί στα χωριά! Λόλ!!!) Φυσικά, οι κυβερνητικοί κομματικοί κωλογλείφτες έσπευσαν να τη βγάλουν πλαστή. (Μερικά σάϊτς καί με το αζημίωτο, υποθέτω.) Διότι, όσο καί να πείς, η λέξη «χούντα» γιά τους πολλούς έχει αρνητικώτατη χροιά.

Πλαστή-ξεπλαστή, όμως, η φωτογραφία αυτή μας δίνει το «κλειδί» της κλοπής: οι κλέφτες δεν ήταν κλέφτες! Ήταν πρακτόρια, τα οποία έψαχναν στο σπίτι του μακαρίτη γιά το αρχείο του… μην τυχόν καί κρύβει κι άλλες τέτοιες εκπλήξεις εκεί μέσα. (Μπορεί να ήταν κι αυθεντικοί κλέφτες, συνεργαζόμενοι όμως κατά καιρούς με «υπερεσίες» – με το αζημίωτο, εννοείται. Μη σας εκπλήσσει, συμβαίνουν καί τέτοια.) Το αρχείο ήταν ο στόχος της κλοπής εξ αρχής. Κι επειδή δεν βρήκαν ούτε χρήματα, ούτε κοσμήματα, γιά να τα κλέψουν θολώνοντας τα νερά, «απαλλοτρίωσαν» τα …παράσημα!

Τελείως ερασιτεχνικό καί σχεδόν βλακώδες, αλλά έλα που κανείς από τους αναλυταράδες του εγχωρίου Διαδικτύου δεν πήρε πρέφα το τί ακριβώς παίχτηκε!

(Εντάξει, ρέ παιδιά, μή βαράτε! Σχηματικά μιλάω. Εκτιμώ τα μάλα τη νοημοσύνη μερικών -ελαχίστων- διαδικτυακών γραφιάδων. Απορώ, όμως, γιατί ειδικά αυτοί δεν ασχολήθηκαν καί γιατί δεν το ψάξανε το θέμα.)

Εννοείται πως ο Παττακός, ως παιδί άλλης εποχής, το όποιο αρχείο του θα το κρατούσε σε γραπτή μορφή. (Καμμία σχέση με υπολογιστές καί τέτοια.) Άρα, ευκόλως στοχευόμενο καί ανευρισκόμενο. Βλέπετε, οι κλέφτες, αν καί διέπραξαν βλακεία με τα παράσημα, σκέφτηκαν (πριν ξεκινήσουν) κάτι λογικό καί μάλλον έξυπνο, που πάλι -ώ, της απελπισίας!…- ούτε το σκέφτηκε, ούτε το ρώτησε δημοσίως κανείς (ούτε κάν τα κατά φαντασίαν γατόνια, που έβγαλαν την επίμαχη φωτογραφία πλαστή) :

Ποιός πρωτοδημοσίευσε τη «βάϊραλ» φωτογραφία με τον μπαμπά του Αλεξάκη, καί πού τη βρήκε;

Έ, λοιπόν, αυτό το «πού τη βρήκε» τους έκανε ν’ αρχίσουν το …ψάξιμο.

 

Αυτά – ως ελάχιστη συμβολή μου στην άνοδο του μέσου δείκτη νοημοσύνης των …ιθαγενών. 🙂

Τώρα, βέβαια, θα μου πείς καί τί έγινε, αν το αρχείο του Παττακού (ή οποιουδήποτε άλλου) περιέχει κι άλλα τέτοια; Στη μακάρια χώρα μας, σχεδόν ουδείς ενδιαφέρεται γιά ιστορικά θέματα, όπως σχεδόν ουδείς έχει το συναίσθημα της ντροπής. Εδώ ξεχνάνε τί έγινε μόλις πριν ελάχιστα χρόνια, αδιαφορώντας πλήρως γιά τις …αναμνήσεις! Οι δε πλέον αναίσχυντοι (πολιτικοί καί μη) πάνε να σε βγάλουν ψεύτη, ακόμη κι αν τους κολλάς τα περί του αντιθέτου βίντεο στη μάπα!

(«- Εγώ τα είπα αυτά;», ρωτάνε με ύφος Παναγίας. «- Ναί, ρέ παλιάνθρωπε, εσύ τα είπες αυτά! Κι εκτός από παλιάνθρωπος, είσαι καί μαλάκας, διότι πας να βγάλεις άχρηστες τις καταγραφές μηχανημάτων με τεχνολογία του 21ου αιώνα!», είναι η απάντηση. Τί να σας κάνω, δεν είμαι «άνκορμαν» της τηλεόρασης, να τους βάλω δημοσίως να κολυμπήσουν στα σκατά τους κάτι τέτοιους θρασείς.)

Εδώ έχεις παιδιά υπουργών με παραβατική συμπεριφορά, που φάγανε ποινικές κυρώσεις, καί δεν τρέχει τίποτε γιά τους γονείς τους! Στο ποιός ήταν συνεργάτης της χούντας θα κολλήσουμε; Σ’ αυτά τα …ξεπερασμένα «ηθικίστικα» …κολλάει ο «κοσμάκης», όχι η μανδάμ Εξουσία.

Τίποτε δεν έγινε (επί της ουσίας), επομένως. Απλά, οι κλέφτες έφεραν εις πέρας τη διατεταγμένη αποστολή τους.

Αλλά, προσωπικά, δεν μπορούσα να τ’ αφήσω ασχολίαστο!

 

Advertisements