arxigramma-Kυκλοφόρησε μία περίεργη φήμη αυτές τις μέρες, πως η ΝΑΣΑ θέλει ντέ καί καλά να εισάγει καί δέκατο τρίτο ζώδιο στον ζωδιακό, τον Οφιούχο. (Σύνδεσμος στα Ελληνικά, σύνδεσμος στα Αγγλικά.) Γιά την ακρίβεια, υπάρχει μία εκπαιδευτική ιστοσελίδα της ΝΑΣΑ, η οποία μιλάει γιά τη διαφορετική αντίληψη περί ζωδιακού άλλων αρχαίων λαών, οι οποίοι περιλάμβαναν 13 ζώδια στην κοσμοθέασή τους.

Επίσης γιά την ακρίβεια, η Νάσα έγραψε γι’ αυτό το θέμα αρκετούς μήνες πριν, αλλά όλη η αντίδραση από την παγκόσμια αστρολογική κοινότητα αναδύθηκε σ’ όλη της την ένταση μόλις αυτές τις μέρες.

Τέλος, η απόπειρα να εισάγουν κάποιοι τον Οφιούχο ως 13ο ζώδιο δεν είναι η πρώτη. Ξανάγινε καί παλιότερα, καί πάλι αντιμετώπισε παγκόσμια κατακραυγή, έως ότου έσβησε.

Θα επιχειρήσω ένα σύντομο σχόλιο όλων αυτών.

 

Κατ’ αρχήν, είναι αδύνατον να μπεί ο Οφιούχος ως 13ο ζώδιο. Καί διότι το 13 δεν βολεύει γιά τις διαιρέσεις του κύκλου (πανάρχαιο πρόβλημα αυτό, που το αντιμετώπισαν με τις 12 διαιρέσεις – που τις κρατάμε μέχρι σήμερα), καί διότι ο Οφιούχος δεν βρίσκεται επάνω στην εκλειπτική.

Νά ‘τος!

%ce%bf%cf%86%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%87%ce%bf%cf%82

Γιατί, όμως, η τόση φασαρία;

Υποψιάζομαι πως από πίσω της κρύβεται ένα σχέδιο «κάποιων», οι οποίοι προσπαθούν να συνδυάσουν ουράνια γεγονότα με -προσχεδιασμένα απ’ αυτούς τους ίδιους- επίγεια. (Διότι πάντα παίζει η τελετουργία σ’ αυτούς τους λεβέντες!) Κι αν παρατηρήσετε την εικόνα, θα δήτε πως ο Άρης (πόλεμος; ) αυτές τις μέρες βρίσκεται ακριβώς λίγο πάνω από το γαλαξιακό κέντρο – το οποίο βρίσκεται εκεί που τελειώνει το πόδι του Οφιούχου. (Η εικόνα είναι της 20ης Σεπτεμβρίου 2016, περίπου στις 13:15′.) Το γαλαξιακό κέντρο θεωρείται (καί είναι) τεράστια πηγή ενέργειας, ώστε ο διερχόμενος Άρης να τη διαμορφώσει, «χρωματίζοντάς την» την προς το πιό πολεμικό.

Τώρα, θα μου πείς ότι η διέλευση του Άρη πάνω από το ίδιο σημείο του ζωδιακού γίνεται κάθε ενάμιση χρόνο περίπου, η δε διέλευση του Κρόνου (που φαίνεται λίγο παραπάνω) γίνεται απαρέγκλιτα κάθε 29 χρόνια περίπου. Οπότε, το επόμενο ερώτημα είναι: Ωραία, οι συγκεκριμένοι πλανήτες έτυχε να βρίσκονται στη συγκεκριμένη γειτονιά. Καί λοιπόν;

Καί λοιπόν… Ο Οφιούχος μπορεί να θεωρηθεί πως αντιπροσωπεύει τον Ασκληπιό… μαθητή του Προμηθέα (ναί, όπως ακριβώς το διαβάζετε),… που άρχισα να τον σκαλίζω αυτές τι μέρες. Με την επιφύλαξη, βέβαια, πως τα φίδια του Ασκληπιού δεν είναι τόσο μεγάλα, όσο η φιδάρα του Οφιούχου, κι απ’ την άλλη έχουν μούσια καί λέγονται «πωρίες».

 

Εν πάσει περιπτώσει, το ένστικτό μου λέει πως κάτι τέτοιοι συγχρονισμοί δεν είναι τυχαίοι. Πως η υπερδιάνοια, που αποκαλείται «Μάτριξ», κάτι ζητάει κι απ’ την αφεντιά μου κι απ’ τη Νάσα (καί τους κρυφούς κρατούντες του πλανήτη), η οποία Νάσα μάλλον στοχεύει κυρίως στην υποβολή συμβολισμού στην παγκόσμια κοινή γνώμη. (Ενώ τα δικά μου τα γραπτά, αντιθέτως, ποιός αδειάζει να τα χ..ει.) Με απώτερο σκοπό να κατευθύνει τα επερχόμενα γεγονότα του σχεδιασμού των κρατούντων εκεί που θέλει, χωρίς συνειδησιακή αντίσταση απ’ τα 7 δις του παγκόσμιου πληθυσμού.

Βέεβαια, πιό πριν έγραψα πως οι αστρολόγοι είναι, που κάνουν φασαρία γιά το θέμα αυτές τις μέρες (κι όχι η Νάσα), αλλά ποιός με βεβαιώνει πως δεν είναι στο κόλπο κι αυτοί;

 

Ειλικρινά, ακόμη δεν έχω καταλάβει πού ακριβώς πάει το πράγμα, μόνον ενστικτώδη προειδοποίηση έχω – καί θεώρησα καλό να γράψω δυό λόγια. Όμως, θα σας πω πως δεν πρέπει ν’ αλλάξει τίποτε στην κλασική αντίληψή μας περί ζωδιακού. Τέτοιες μαϊμούδικες (καί κρυφόθεν «σπρωχνόμενες») αλλαγές είναι απλά απαράδεκτες.

Όταν θα έχω νεώτερα, όταν θα έχω πιό ξεκάθαρη εικόνα, θα σας τα παρουσιάσω. Ως τότε, όμως, ρίξτε καί μιά ματιά στην ανάλυση (της 19ης Σεπτεμβρίου 2016) του Γκόρο Αντάτσι.

 

Υγ: Στις 22 Σεπτεμβρίου 2016 καί 17:30′ ώρα Ελλάδος, έχουμε φθινοπωρινή ισημερία. Πιθανώτατα συνδυάζεται με τα προηγούμενα.

(επόμενο)

 

Advertisements