arxigramma-Kαλημέρα καί καλή χρονιά!

Με τη νέα χρονιά θα έρθουν κάποιες αλλαγές στο ιστολόγιο.

 

Πρώτον, τα (σχεδόν απολύτως) ανοιχτά σχόλια ήταν μιά δοκιμή, που έλαβε τέλος. Δυστυχώς, κάποιο ποσοστό αναγνωστών έδειξε πως εμφορείται από ανωριμότητα, έλλειψη σοβαρότητας, βλακεία, κακία. Καί ανεδαφικότητα. Παρά τις άσχημες εποχές που περνάμε, ο καθένας βλέπει φώς καί μπαίνει καί ξερνάει την ψυχική του βρωμιά, λες καί δεν έχει άλλες δουλειές να κάνει. Λες κι έχει όλα του τα προβλήματα λυμένα, καί πάει να λύσει καί τα δικά μου.

Φυσικά, τα έμμισθα τρόλλς δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τέτοια -κατά τη γνωμούλα τους- «παιδική χαρά».

Ο λόγος που άνοιξαν τα σχόλια, είναι άλλος. Είναι ότι πρέπει να εκφραστούν περισσότεροι αναγνώστες. Κι αυτό, επειδή είμαι πεπεισμένος ότι πολλοί διαθέτουν «κλειδιά» που χρειάζονται σε άλλους. Οπότε, δεν πρέπει να περιμένουν τη δική μου διαμεσολάβηση. (Μη ρωτάτε, γιατί ο ένας έχει το απαραίτητο «κλειδί» του άλλου. Ταχίστως: στρατηγικό σχέδιο ασφαλείας, «άνωθεν».) Κι αυτό, με τη σειρά του, επειδή τώρα δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, να καθόμαστε με την άνεσή μας ν’ αναμασάμε τις γνώσεις που κερδίσαμε με το σταγονόμετρο. Ζούμε έσχατους καιρούς, καί τρέχουμε να προλάβουμε να γίνουμε αυτό που πρέπει να γίνουμε: μαχητές της αιώνιας Ελλάδας.

Τέλος πάντων, τα σχόλια που έχουν κάτι να πουν, θα περνάνε. Υβριστικά καί βλακώδη θα διαγράφονται – καί αναδρομικώς, αν ξεφεύγουν με την πρώτη. Καταστάσεις δεκαετίας 1990, όπου το Διαδίκτυο ήταν καινούργιο κοσκινάκι μου καί πού να σε κρεμάσω, καί συνδεόταν ο κάθε μαλάκας γιά να μπαχαλοποιήσει τα πάντα, πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Μένοντας στο θέμα, θα παρακαλούσα μερικούς αναγνώστες να μην κάνουν ειδικά ονομαστικές επιθέσεις. Αν, γιά παράδειγμα, ο -λέμε τώρα- δόκτωρ Σμίθ ή ο προφέσσωρ Τζόουνς είναι κάθαρμα καί σας έχει ζημιώσει, δεν έχει θέση η ιστορία αυτή να τη δημοσιοποιήσετε εδώ. Ανοίξτε δικό σας ιστολόγιο καί γράψτε ό,τι γουστάρετε. Σας παρακαλώ, δηλαδή.

 

Δεύτερον, επειδή όντως δεν έχω χρόνο, υπόσχομαι να μην ξαναπέσω στην παγίδα της επικαιρότητας. Τα γεγονότα τρέχουν τόσο πολύ, που δεν προλαβαίνω να σας δείξω τις κρυφές όψεις τους. Δεν θα προλάβαινα, ακόμη κι αν έγραφα 18 ώρες κάθε μέρα καί μου φέρναν έτοιμα όσα έχω ανάγκη.

Βασίζομαι στο ότι ο καθένας σας έχει ήδη εδώ καί χρόνια μιά σχετική «παιδεία» στο Παράξενο, ώστε να πιάνει με την πρώτη τις κρυμμένες όψεις της καθημερινότητας των ειδήσεων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα σχολιάζω / αναπτύσσω τέτοια θέματα, αλλά θα κοιτάζω να τα αποφεύγω.

Εκείνο που θέλω, είναι να τελειώσω επιτέλους κάποια μεγάλα κείμενα (100++ σελίδων Α4 το καθένα), σε μορφή βιβλίου, τα οποία φιλοδοξώ ν’ αποτελέσουν βάση γιά τον καθένα, ώστε στο εξής να κάνει περαιτέρω έρευνες μόνος του. Επίσης, στα κείμενα αυτά φιλοδοξώ να ξεκαθαρίσω (όσο γίνεται, βέβαια) μία καί καλή τη βρωμιά που κυκλοφορεί, καί ανακυκλώνεται βιβλιογραφικώς καί διαδικτυακώς εδώ καί δεκαετίες.

(Γιά την οποία βρώμα, αδιαφορώ πλήρως ποιοί την προωθούν, με ποιούς τρόπους, καί με ποιά «αστέρια» του προφορικού ή γραπτού λόγου. Ν’ αδιαφορήσετε κι εσείς. Ώστε στο εξής να διαβάζουν τις σοφίες τους μονάχα οι ίδιοι μέσα στα βρωμερά μαγαζιά τους, κι όχι ν’ αποβλακώνουν τον κόσμο που διψάει γιά το καθαρό νερό της Ελλάδας.)

Γιά παράδειγμα, το θέμα του χριστιανισμού.

  • Κατά τη γνώμη των φανατικών (καί τυφλωμένων απ’ τις …κληρονόμους των Ελληνικών Μυστηρίων στοές) «αρχαιοθρήσκων», κάποια μέρα ξαφνικά …έπεσαν απ’ τον ουρανό κάποιοι κακοί, ονόματοι «χριστιανοί», καί μετά …ες έδαφος φέρειν, η σφαγή της Σκυθόπολης, η «Αντιγνώση» της Ζωγράφου, μπλά-μπλά-μπλά.
  • Κατά τη γνώμη των φανατικών (καί τυφλωμένων από εξ ίσου φανατικούς «γεροντάδες») χριστιανών, οι αρχαίοι μας πρόγονοι (σημειωτέον: ταυτοχρόνως, κι αυτωνών οι πρόγονοι) ήσαν …διεφθαρμένοι, ώσπου ξαφνικά (πάλι!) …έπεσε απ’ τον ουρανό κάποιος Χριστός, κι οι διεφθαρμένοι πρόγονοί μας ανέβλεψαν, μπλά-μπλά-μπλά.

Όμως, το ποιά σημαντικώτατη σχέση έχει με την όλη ιστορία η …Χόμς (ναί, η γνωστή από τις ειδήσεις πόλη της Συρίας, όπου στις μέρες μας γίνεται της κακομοίρας), ουδείς από τις δύο αυτές ομάδες νομπελιστών γνωρίζει. Κι ούτε ενδιαφέρθηκε ποτέ να μάθει. Αλλά κι αν έμαθε, κάνει συνειδητώς το κορόϊδο – γιά να προωθήσει τις φανατικές, εμπρηστικές, καί εν τέλει ανθελληνικές κωλοϊδέες του.

(Καί με το αζημίωτο, βεβαίως. Με εκδόσεις εντύπων, εκδηλώσεις, ομιλίες, κτλ. Τί το περάσατε; Πως ο καθένας είναι Εργοδότης, νά ‘χει τρύπιες τσέπες; )

Κι αν νομίζεις, αναγνώστη μου, ότι θα σου πω την ιστορία (με Χόμς καί Μέκκες) χαρτί καί καλαμάρι, θα σου δώσω στο πιάτο την απάντηση του ερωτήματος καί τέλειωσες… Άμ, δέ! 🙂 Εκεί ακριβώς αρχίζουν τα δύσκολα!!!

Δεν ξέρω, όμως, κατά πόσο στο εξής θα πετάξεις στον κάδο ανακύκλωσης τα κωλόχαρτα του καθενός, που πάει να σου βγάλει τα μάτια. Αλλά το ελπίζω, διότι αλλοιώς δεν θα έμπαινα στον κόπο.

 

Αυτά! Καί, όπως πάντα, σας υπόσχομαι εκπλήξεις!

Καλή χρονιά πάλι!

Advertisements