arxigramma-Nόμιζα πως κάποια πράγματα καί κάποιες καταστάσεις έχουν ήδη ξεκαθαρίσει καί ξεπεραστεί, αλλά -ως φαίνεται- κακώς το νόμιζα. Κάκιστα.

Εννοώ, όχι σε προσωπικό επίπεδο. Αλλά σε επίπεδο κοινής αποδοχής καί συλλογικής αντίληψης.

Ταυτόχρονα, το «αδελφό» λάθος του λάθος …νομίσματος είναι πως δεν ξεκαθάρισα τη δική μου θέση. Κι όχι τίποτ’ άλλο, αλλά επειδή στον απρόσεκτο αναγνώστη φαίνεται πως σερβίρω κι εγώ μία απ’ τα ίδια με διαφόρους παραμυθάδες «του χώρου».

Έτσι, θα εξηγήσω όσο πιό αναλυτικά γίνεται τη θέση μου απέναντι σ’ αυτά τα ζητήματα, αλλά δηλώνω πως οι ακόλουθες εξηγήσεις θα δοθούν γιά πρώτη καί τελευταία φορά. Προσωπικά, δεν ξανασχολούμαι.

 

Το παραμύθι των «Έψιλον», στην αυθεντική εκδοχή του (διότι υπάρχουν καί παραλλαγές), έχει απάνω-κάτω ως εξής:

Κάπου στα μέσα του 20ου αιώνα, κάποια άτομα (κυρίως από τον χώρο των επιστημών) συνενώθηκαν σε μία μυστική ομάδα. Σκοπός τους ήταν να χρησιμοποιήσουν τις επιστημονικές (καί όποιες άλλες) γνώσεις τους, συν όσες γνώσεις θα μπορούσαν ν’ αποκομίσουν από τη συστηματική μελέτη αρχαιοελληνικών κειμένων (γνωστών στο ευρύ κοινό ή μη), ώστε να χτυπήσουν έως εξαλείψεώς του το σιωνιστικό κατεστημένο που κυβερνάει τον πλανήτη, καί να φέρουν την ανθρωπότητα σε ιδανική, «παραδείσια» κατάσταση. (Χωρίς πολέμους, χωρίς διατροφικό ή ενεργειακό πρόβλημα, κτλ.)

Με τους επιστήμονες αυτούς συνενώθηκε καί «είς εκτός Ελλάδος καί Βορείου Αμερικής ορθόδοξος αρχιεπίσκοπος».

Να μην τα πολυλογούμε, η «ομάδα Έψιλον» (όπως ονομάστηκε) κατασκεύασε υπερόπλα, ικανά να στείλουν όλους ανεξαιρέτως τους σιωνιστές στους προγόνους τους, τα οποία όμως δεν τα χρησιμοποίησε ακόμη. Γιατί; Διότι (α) διστάζει να προχωρήσει σε απώλειες ζωών, έστω κι αναγκαίες, (β) κρίνει πως δεν έφτασε ακόμη ο καιρός της χρήσης τους, (γ) δεν θέλει να προδοθεί στους σιωνιστές. (Γι’ αυτό καί γενικά δεν «σηκώνει το γάντι» στις προκλήσεις τους.)

Επίσης, η «ομάδα Έψιλον» θέλει να βρεί καί να επανενεργοποιήσει τα υπερόπλα, που άφησαν κρυμμένα οι αρχαίοι Έλληνες. Αυτά δεν τα χρησιμοποίησε ακόμη, διότι προφανώς …δεν τα βρήκε. (ΘΑ τα βρεί. Όταν ανεβούν στον Όλυμπο οι προπομποί της, «ν’ αρπάξουν την κεφαλήν της Μεδούσης».) Οι δε υπόλοιπες απαγορεύσεις, όπως καί τα υπερόπλα-ιδιοκατασκευές της «ομάδας Έψιλον», ισχύουν επίσης καί γιά τ’ αρχαιοελληνικά τοιαύτα.

Διάφορες παραλλαγές του παραμυθιού λένε πως η «ομάδα Έψιλον» υπήρχε καί στην αρχαιότητα, καί κατά καιρούς μάζευε γύρω της προσωπικότητες κάθε εποχής. (Από Φειδία καί Ωνάση, μέχρι όποιον θες.)

 

Πριν προχωρήσω στο ανελέητο ξύλο των συντελεστών του βρωμερού αυτού παραμυθιού, θέλω να σας πω ότι θεωρώ το μυαλό του ανθρώπου θείο δώρο. Αυτό το λέω, επειδή με τα γραπτά μου καί τον τρόπο σκέψης μου κάποιοι τσινήσανε. Απάνω-κάτω μου (την) είπανε πως δεν μπορούμε να πορευτούμε στη ζωή μας με τα προσωπικά μας συμπεράσματα, όπως κάνω εγώ.

Ωραία, λοιπόν! Αν είναι να μη βγάζουμε προσωπικά συμπεράσματα, έχουμε ως (μοναδική) εναλλακτική λύση τον συνδυασμό (α) ευπιστίας, (β) βλακείας, (γ) υπομονής. Μπορούμε, συνεπώς, να περιμένουμε υπομονετικά μέχρις ότου -γιά παράδειγμα- ο κάθε πολιτικός ή ο κάθε τραπεζίτης φιλοτιμηθεί να μας πεί ότι είναι απατεώνας καί μας ξεγελάει, με σκοπό να μας κλέψει. Μέχρις ότου ο εχθρός φιλοτιμηθεί να μας πεί πως είναι εχθρός, καί θέλει να μας σκοτώσει. Καί μέχρις ότου ο κάθε είδους γιαλαντζή «πνευματικός δάσκαλος» της εποχής μας φιλοτιμηθεί να μας πεί πως είναι ψεύταρος – καί τίποτ’ άλλο, παρά ένα χεσμένο ανθρωπάκι με φοβίες καί συμπλέγματα, που κρύβει εντέχνως αυτή την πλευρά της προσωπικότητάς του καί κοιτάζει να βολευτεί χρηματικώς καί σεξουαλικώς επάνω στην καμπούρα των «πιστών».

Όσοι γουστάρετε αυτή την οδό, ψάξτε με την ησυχία σας τα βιβλιοπωλεία καί τα ιντερνέτια (καί κάθε είδους σέχτες) γιά «αλήθειες εξ αποκαλύψεως» καί «σοφούς δασκάλους», αλλά μην ξαναπατήσετε εδώ.

 

Αμέσως-αμέσως, πριν κάν μπούμε στο περιεχόμενο του μύθου, το παραμύθι των «Έψιλον» μαζεύει επάνω του τις πρώτες ροχάλες, ως πιθανότατη προβοκάτσια. Βλέπετε, το κόλπο της «Αοράτου Αρχής» έχει επαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, καί οι εύπιστοι (παναπεί: με ανενεργή την εγκεφαλική λειτουργία εξαγωγής συμπερασμάτων) Έλληνες τσίμπησαν καί ξανατσίμπησαν σα χάνοι.

Τ’ είν’ αυτό, τώρα; Έ;

«Αόρατος Αρχή» σημαίνει πως κάπου υπάρχουν κάποιοι (απρόσιτοι καί πανίσχυροι) φίλοι καί προστάτες της Ελλάδας καί των Ελλήνων, οι οποίοι θα «καθαρίσουν» γιά χάρη μας. Αυτοί οι λεβέντες κατά κανόνα είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό, αλλά μερικές φορές τυγχάνουν καί γνωστοί.

Αυτό το βλακωδώς απλό κόλπο, όμως, όχι μόνον έπιασε αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά κόντεψε να μας ξεπατώσει ως έθνος. Ενδεικτικώς αναφέρω:

 • Τις «προφητείες» του 1453, ότι η Παναγία δεν θ’ αφήσει την Κωνσταντινούπολη στην τύχη της.

(«Προφητείες», που μεταμορφωθήκανε -μέσωι μεγαλοπρεπούς κωλοτούμπας- στο «…Είναι θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει!»)

Αν αυτά σας θυμίζουν τίποτε σημερινά… Ξέρω ‘γώ… Προφητείες «Θα πάρουμε -θα μας σερβίρουν στο πιάτο- την μΠόλιν» (κι η ΑΕΚ θ’ αποκτήσει γήπεδο στα Ταταύλα), γεροντάδες, κτλ κτλ… Καλά κάνετε που θυμάστε, άλλως τε το Αλτσχάϊμερ δεν είναι καλό, αλλά να με συμπαθάτε: εγώ αντιθέτως βλέπω το «τούρκεμα» – βλέπω τα συσσίτια του Ιερώνυμου στους λαθρομετανάστες. (Μπορεί να είμαι ανάποδο άτομο, ποιός ξέρει; )

 • Τις προσδοκίες των Ελλήνων του 1770 γιά το τί μαλαπέρδα θα ρίξει ο «Μόσκοβος» (δηλ. η Ρωσσία) στην Τουρκία.

Έ, λοιπόν, όχι μόνο φάγαμε μεγαλοπρεπές κρέμασμα απ’ τον «Μόσκοβο», αλλά ο τρελλαμένος Σουλτάνος της εποχής εκείνης απαίτησε την ολοκληρωτική σφαγή μας. (Τελικά, δηλαδή, τη μαλαπέρδα δύο αυτοκρατοριών την εισπράξαμε εμείς. Τώρα, αν η φάση σας θυμίζει τίποτε σημερινά… Ξέρω ‘γώ… Θυμηθήτε, όμως, πως εμένα μέχρι στιγμής δεν με είδατε να χειροκροτάω κανέναν «Μόσκοβο». Όχι πως γουστάρω τους Τουρκαλάδες, εννοείται.)

 • Τα ίδια καί το 1807 – αν καί σε μικρότερη κλίμακα. (Ξανά κρέμασμα απ’ τον «Μόσκοβο».)
 • Τα της -δήθεν- «Φιλικής Εταιρείας», κατά τις παραμονές του 1821. (Συμφωνώ με τον δημοσιογράφο Σπ. Χατζάρα, συγγραφέα του βιβλίου «Η επανάσταση των Φιλογενών», πως ουδέποτε υπήρξε τέτοια «Εταιρεία».)
 • Την δήθεν «προφητεία του Αγαθάγγελου», κατασκεύασμα κάποιων γραφείων καί «περιστυλίων» κατά Οξφόρδη μεριά.

(Εύπιστε ανιστόρητε μαλάκα, τυχαίε αναγνώστη του παρόντος ιστολογίου, αν η Ελληνική γλώσσα του 1279 είναι η γλώσσα της γιαλαντζή «προφητείας», εγώ θα πάω μόνος μου καί άοπλος στα τζιχάντια καί μπροστά τους θα σκουπίσω τον κώλο μου με το Κοράνι.

Αλλά, αν τα μασωνοτζιμάνια οι προφέσσορες της Οξφόρδης του 19ου αιώνα πήγαιναν να μιμηθούν επακριβώς τη γλώσσα του Πτωχοπρόδρομου, οι αγράμματοι Έλληνες χωρικοί της εποχής -το ακροατήριον του Παπουλάκου, παναπεί- δεν θα καταλάβαιναν γρύ από το κείμενο της «προφητείας».

Τώρα, το να μιλήσω σε χαϊβάνια γι’ ανάστροφη γλωσσική ανάλυση του κειμένου της «προφητείας», καί πως μ’ αυτή αποδεικνύεται ότι το κείμενο το κατασκεύασαν άτομα, που οι εγκεφαλικές συνάψεις τους δούλευαν επάνω στην Αγγλική του Σαίξπηρ ως πρωτεύον εκφραστικό υπόστρωμα λόγιας γλώσσας… καλύτερα να πάω να μιλήσω σε τζιχαντιστές γιά Κβαντική Φυσική. Το ίδιο κάνει.

Γιά τον ίδιο λόγο, δηλ. το ότι λόγια απευθυνόμενα σε ακροατήριο χαζών είναι χαμένα εξ ορισμού, δεν αναλύω το γιατί η «προφητεία» αυτή φαίνεται να εκπληρώνεται στην εποχή μας. Τί ν’ αναλύσω, ωρέ χαζοβιόληδες;

 • Το ότι η γεωπολιτική των μέσων του 19ου αιώνα -εποχή …συναρμολογήσεως της «προφητείας»- είναι ίδια κι απαράλλαχτη με τη σημερινή;
 • Το ότι τα διεθνή θέματα –«Ανατολικόν Ζήτημα», κτλ- της εποχής εκείνης δεν λύθηκαν ακόμη σήμερα;
 • Το ότι οι -ομολογημένες ή ανομολόγητες- επιθυμητές λύσεις από μεριάς των «ισχυρών» παραμένουν οι ίδιες;
 • Ή το ότι καί οι τότε «ισχυροί» -Ρωσσία, αγγλομασωνία, κτλ- παραμένουν ακριβώς οι ίδιοι, ενάμιση αιώνα μετά;

Πώς, λοιπόν, να μην «εκπληρωθεί» μιά «προφητεία», που βασίζεται σε αναλλοίωτα γεωπολιτικά δεδομένα; )

Συνεχίζω με τη διαχρονική φόλα της «Αοράτου Αρχής».

 • Το -μετά το 1829- διαχρονικό καπέλλωμα της «φίλης» καί «συμμάχου» αγγλίτσας, η οποία κατανοεί άριστα το «τί εστί Έλλην» – καί προστατεύει τους γεννήτορες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. (Όπως στη Σμύρνη το 1922, ας πούμε.)
 • Το -μετά το 1947- διαχρονικό καπέλλωμα της «φίλης» καί «συμμάχου» ηπαπάρα, η οποία κατανοεί άριστα το «τί εστί Έλλην» – καί προστατεύει τους γεννήτορες του δυτικού πολιτισμού. (Όπως στην Κύπρο το 1974, ας πούμε.)

Μετά από την παραπάνω «προϋπηρεσία» του Έλληνα των τελευταίων 550 καί πλέον ετών σε κατάποση παπατζήδικων δηλητηρίων, λογικό είναι που σήμερα πολλοί συμπατριώτες μας φάγανε καί τη σύγχρονη τούρτα …«Αοράτου Αρχής», την «ομάδα Έψιλον». Κι όχι μόνο τη φάγανε (καί γέμισαν σαντιγύ τα μουστάκια τους), αλλά γλείψανε καί τον δίσκο.

 

Πάμε τώρα στο παραμύθι καθ’ εαυτό.

Αναλύοντας τα βασικά στοιχεία του παραμυθιού της «ομάδας Έψιλον», ακόμη κι αν δεν πρόκειται γιά προβοκάτσια «Αοράτου Αρχής», καταλαβαίνουμε πως στην καλύτερη περίπτωση μπορεί όντως να πρόκειται γιά μιά ομάδα επιστημόνων από ορθόδοξες χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλόκ. Διότι μόνον εκεί βρίσκεται «ορθόδοξος αρχιεπίσκοπος εκτός Ελλάδος καί Βορείου Αμερικής». Καί διότι μόνον εκεί βρίσκονται επιστήμονες, που διάβασαν «σωστά» τον Μάξγουελλ και τηρούν την παράδοση του Τέσλα.

Αν θέλουμε να είμαστε ακριβέστεροι, μιλάμε μονάχα γιά Σερβία καί Ρωσσία (όπου βρίσκονται καί οι κολλητοί χουλιγκάνοι του «Θρύλου»! ΛΟΛ!!!) – καί με την προϋπόθεση οι ομόδοξοι αυτοί λεβέντες της «ομάδας» να τυγχάνουν ακραιφνείς φιλέλληνες.

Ωστόσο, τα υπόλοιπα στοιχεία συνηγορούν στο ότι πρόκειται γιά παραμύθι, καί δή βιαστικά στημένο. Γιατί; Διότι διαπράττει τη μέγιστη πατάτα, ν‘ αγνοεί την αρχαία Ελλάδα. (Πατάτα που διαπράττουν καί οι «νεοεθνικοί» σε άλλους τομείς.) Διότι στην «εψιλονιακή» παραμυθολογία όλα ξεκινάνε από το σήμερα. Το τώρα. Μη σου πω, το προσεχές μέλλον! ΘΑ πάνε στον Όλυμπο οι «προπομποί» της «ομάδας Έψιλον». ΘΑ βρουν τα κρυμμένα υπερόπλα των αρχαίων Ελλήνων. ΘΑ τα ενεργοποιήσουν ξανά, ώστε να συντρίψουν τους εχθρούς της Ελλάδας…

…Και βέβαια, ώσπου ο μέλλων να γίνει ενεστώς κι αόριστος, έχουμε μερικές χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων. Μερικά εκατομμύρια ανέργων. Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πτωχεύσεις. Καί κάμποσες χιλιάδες πιθανές κατασχέσεις σπιτιών.

Κι η Ελλάδα; Πού βρίσκεται σ’ όλ’ αυτά η Ελλάδα; Τί σχέση έχει η Ελλάδα με «ομάδες Έψιλον» καί λοιπά παρεμφερή παπατζηλίκια;

Καμμία! Καμμία απολύτως.

 

Εφ’ όσον δεχόμαστε ότι (όχι η καταγεγραμμένη, αλλά) η ανιχνεύσιμη Ιστορία της Ελλάδας πάει μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια πίσω, τότε υποχρεωτικά θα προσδώσουμε στους προγόνους μας χαρακτηριστικά, τα οποία θα σας τ’ αναλύσω αμέσως.

Αν όχι, τότε προσωπικά παύω να συζητάω το θέμα.

Αφού, λοιπόν, συμφωνούμε, τότε θα δεχθείτε πως οι πρόγονοί μας δεν επέζησαν επί τόσα χρόνια χωρίς οργάνωση καί χωρίς τη λήψη στοιχειωδών μέτρων γιά το μέλλον. Γιά τις όποιες δύσκολες εποχές έμελλε να έρθουν, εννοώ. Οι πρόγονοι, λοιπόν, ήσαν προνοητικοί κι οργανωτικοί, χωρίς αμφιβολία.

Στα πλαίσια αυτά, είναι 1000% σίγουρο πως συγκρότησαν ομάδες, ιερατεία, αδελφότητες. Αφ’ ενός γιά να διατηρήσουν τη μνήμη του παρελθόντος (δέντρο χωρίς ρίζες δεν υφίσταται), αφ’ ετέρου γιά ν’ αμυνθούν απέναντι στους εχθρούς της Ελλάδας. Η γνώση είναι δύναμη, από τότε ακόμα που ο άνθρωπος περπάταγε στα τέσσερα. Γι’ αυτό, η προχωρημένη γνώση δεν χαρίζεται καί δεν κοινοποιείται. (Εκτός αν τη βρουν κι άλλοι, οπότε απαξιώνεται ως όπλο.)

Έτσι, η καλλιέργεια των ικανοτήτων του ανθρώπου (πχ πρόβλεψη του μέλλοντος), ή τα όποια επιτεύγματα του πολιτισμού (πχ υπερόπλα) δεν αφέθηκαν στην τύχη τους. Όποιος το αντίθετο νομίζει, πρόβλημά του.

Σπάω πολλή πλάκα (αν κι έχω βαρεθεί εδώ καί χρόνια τις λεκτικές μάχες με χαζούς), όταν ρωτάω «εψιλονιακούς» καί «νεοεθνικούς» αν δέχονται πως τα αρχαιοελληνικά μαντεία όντως προέβλεπαν το μέλλον. Εκεί να δεις φάτσες!… απορημένες, στεναχωρημένες καί στριμωγμένες μαζί.

(Αυτά κάνει η ηλίθια εγωπαθής αντίληψη, ότι μπορείς να φτιάξεις σκορδαλιά χωρίς σκόρδο. Ή ομελέττα, χωρίς να σπάσεις αυγά. Ή «νεοεθνική» Ελληνική θρησκεία ά λά κάρτ, στην οποία βάζεις μέσα ό,τι γουστάρεις εσύ -πχ τον Επίκουρο-, κι αποκλείεις άλλα -πχ τ’ αρχαία μας Μυστήρια- με το ίδιο κριτήριο, του ξερολισμού. Κατά τ’ άλλα, κάτι τέτοιοι λεβέντες βεβαιώνουν τους πάντες πως …υπεραμύνονται των αρχαίων μας αξιών. Ναί, πώς;! Δεν γίνεται αυτό, αγάπες μου, μονάχα με συμπλήρωση εντύπου υπεύθυνης δήλωσης. Μην ξεχνάτε, δέ, πως ο δρόμος γιά την Κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.)

Κι ενώ η απάντησή τους στο ερώτημά μου είναι η σιωπή βουδδιστή μοναχού, αν το τραβήξω, ξεκινάει μιά σωκρατική διαλεκτική, που είναι ικανή να τους αποτρελλάνει. Κι επειδή αρνούμαι πλέον να προσπαθώ να πείσω τούβλα ανεπίδεκτα, πάρτε τη συνέχεια γραπτή – γιά πρώτη καί τελευταία φορά, ξαναθυμίζω.

Ξαναρωτάω, λοιπόν: Είναι δυνατόν μονάχα το μαντείο των Δελφών (ως ένα μέσα στα πολλά αρχαία μαντεία) να έδινε χιλιάδες προβλέψεις κατ’ έτος, καί -αν πουλούσε παπατζηλίκι «ήξεις-αφήξεις»– στατιστικά να μην έκανε λάθη ποτέ του;

Απάντηση: Σιωπή.

Ερώτηση: Οι εσφαλμένες προβλέψεις του όποιου μαντείου δεν θα οδηγούσαν σε απαξίωσή του, ή καί σε βρωμόξυλο στους ιερείς του; Άλλως τε, ήταν γνωστές οι «ιδιοτροπίες» των Δελφών. (Ελαφρός Μηδισμός, φιλοχρηματία, επίτηδες εσφαλμένες προφητείες -πχ κόρη Αριστόδημου-, άρνηση …παροχής υπηρεσιών, όπως πχ στον χρησμό γιά τα «ξύλινα τείχη».)

Απάντηση: Σιωπή.

Ερώτηση: Εφ’ όσον δεχόμαστε ότι τα μαντεία όντως έβλεπαν το μέλλον, δεν είναι λογικό να υποθέσουμε πως είδαν το τί ερχόταν κατά τους χριστιανικούς αιώνες;

Απάντηση: Σιωπή.

(συνεχίζεται)

 

Advertisements