arxigramma-Otonπως γνωρίζετε, το παρόν ιστολόγιο σιχαίνεται την πολιτική επιπέδου καφενείου. (Με κόμματα, πολιτικάντηδες, κτλ.) Γι’ αυτό καί την αποφεύγει ως θεματολογία, όπως ο διάολος το λιβάνι.

Σήμερα, όμως, θα κάνουμε μιά εξαίρεση. Όχι γιά να παραβούμε τις αρχές μας, αλλά γιά να δείξουμε πόσο χαμηλά έχει πέσει ο μέσος δείκτης νοημοσύνης σ’ αυτήν εδώ τη χώρα.

Λοιπόν, πόσα λάθη μπορείτε να εντοπίσετε στην παρακάτω εικόνα; (Η είδηση, πχ από εδώ.)

πανώ-ΚΚΕ

Να σας βοηθήσω.

 

1. «ΕΕ καί ΝΑΤΟ»

Ο σκύλος ουδέποτε παρουσιάζεται σε τρίτους προ του αφεντικού του. Είναι αγένεια να λέμε πχ: «- Από ‘δώ ο Αζώρ, κι από ‘δώ ο κύριος Ταδόπουλος, το αφεντικό του!» Αγένεια, άγνοια των καλών τρόπων, καί βλακεία.

Το σωστό: «ΝΑΤΟ καί ΕΕ».

 

2. «…κάνουν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών»

Απ’ όσα ήξερα, το μεν ΝΑΤΟ είναι στρατιωτικός οργανισμός καί διαπράττει εγκλήματα κατ’ εξακολούθησιν καί κατά συρροήν, η δε ΕΕ είναι οικονομικός οργανισμός καί διαπράττει οικονομικά εγκλήματα κατ’ εξακολούθησιν καί κατά συρροήν. Τί έγινε τώρα; Άλλαξαν επάγγελμα αυτές οι κωλο-οργανώσεις κι έγιναν νεκροθάφτες; Καί αναλαμβάνουν κηδείες με βύθιση του πτώματος στη Μεσόγειο; Δεν νομίζω.

Το σωστό: «Δολοφονούν ανθρώπους καί γεμίζουν τη Μεσόγειο με τα πτώματά τους».

 

3. «Να σταματήσει τώρα το έγκλημα!»

Τί έχουμε εδώ; Τη Μαντάμ Σουσού, που δίνει διαταγές στους υπηρέτες της, ή τον Ξέρξη που μαστιγώνει τη θάλασσα; (Πάλι καλά που βάλαν το θαυμαστικό.)

Το έγκλημα δεν πρόκειται να σταματήσει από μόνο του, όσες εντολές (στο τρίτο ενικό πρόσωπο προστακτικής μέλλοντος) κι αν του δίνουν.

Το σωστό: «ΝΑΤΟ καί ΕΕ, σταματήστε τώρα αμέσως το έγκλημά σας!»

 

4. «Αλληλεγγύη καί άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων»

Δύο διαφορετικά πράγματα. Την μεν αλληλεγγύη τη δείχνει ο λαός μας από ένστικτο, οι δε προδοτικές κι απατεώνικες «Μ»ΚΟ επειδή παίρνουν χρήματα γι’ αυτό. Άρα, κανείς δεν χρειάζεται παρότρυνση γιά επίδειξη αλληλεγγύης.

Τα «άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων», τώρα, ποιός να τα πάρει; Σε ποιόν απευθύνονται; Στο «κράτος»; Δηλαδή, στον προϋπολογισμό; Δηλαδή, απαιτούν από τον ήδη αγρίως στριμωγμένο από χρέη Έλληνα να δώσει καί το βρακί του γιά τους «πρόσφυγες»; Καί γιατί -κατ’ αρχήν- δεν δίνουν οι ίδιοι το δικό τους (που είχαν την καλή αυτή ιδέα), αλλ’ αντιθέτως απαιτούν απ’ τους άλλους;

Απ’ την άλλη, δείχνει απύθμενη βλακεία κι απροσμέτρητο θράσος ν’ αναγνωρίζεις μεν ποιός είναι ο εγκληματίας, ποιός κατάχεσε τον πλανήτη, αλλά να καλείς δέ -εμμέσως πλην σαφώς- τον Ελληνικό Λαό να γίνει σκατατζής καί να καθαρίσει τα σκατά. Γιατί; το χρωστάγαμε;

Το σωστό: «ΝΑΤΟ καί ΕΕ, τσακιστήτε να επανορθώσετε τα εγκλήματά σας εις βάρος αθώων ανθρώπων!»

 

Όταν, λοιπόν, γράφει τέτοια πράγματα ένα κόμμα που αυτοαποκαλείται «επαναστατικό» καί «προοδευτικό», όταν σε τέσσερεις προτάσεις κάνει καμιά δεκαριά λογικά λάθη, πιστεύω ότι πήρατε μιά ιδέα του πόσο χαμηλά έχει πέσει ο δείκτης νοημοσύνης των νεο(ψευδ)ελλήνων, τουλάχιστον στις εκφράσεις του δημοσίου βίου.

Επομένως, γιά να ξαναπάρει μπρός το πανάρχαιο έθνος μας, θα χρειαστεί άγριο «ρησέτ» λίαν προσεχώς.

Βοήθειά μας!

 

Υγ: Εφ’ όσον «Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του!» (το θυμάστε αυτό το σύνθημα, πιστεύω), οι «αναρχικοί» (κι όλοι οι παρεμφερείς) θα πρέπει να χαίρονται. Τα ψάρια του Αιγαίου προβλέπεται να παχύνουν απ’ τα πτώματα των «προσφύγων».

Ούτε «κίχ» εδώ, λεβέντες!

Όχι όποτε σας συμφέρει να φτύνετε τους ανθρώπους, κι όποτε σας συμφέρει να την κάνετε γυριστή καί να τους θυμάστε! Υποκριτικά παλιοτόμαρα!

Advertisements