(προηγούμενο)

arxigramma-Wmegaραία, βρήκαμε τις «τροχιές». Ένας κύκλος, όμως, έχει άπειρα σημεία. Επομένως, πού ακριβώς θα τοποθετήσουμε τις υπόλοιπες δέκα πυραμίδες;

Μ’ άλλα λόγια, ποιό είναι το νοητικό σχήμα (pattern) που κάθεται επάνω στις τροχιές καί ορίζει τις θέσεις των πυραμίδων;

Εδώ κάνουμε μία παρατήρηση, ότι δηλαδή οι ευθείες, που συνδέουν τον ναό της θεάς με τις -μέχρι στιγμής- δύο γνωστές πυραμίδες, βρίσκονται υπό καθορισμένες γωνίες δεξιοστρόφως από βορράν (δαβ). (Αυτές αναγράφονται καί στις αρχικές εικόνες που σας παρέθεσα, στην καταμέτρηση των αποστάσεων Ελληνικού καί Λυγουριού από το κέντρο του «12+1».) Η ευθεία προς την πυραμίδα του Ελληνικού είναι κεκλιμένη 218.12° δαβ καί η προς την του Λυγουριού 110.26° δαβ. Άρα, η διαφορά τους είναι 107.86°, δηλαδή 108°, δηλαδή 3 x 36° (+- σφάλμα θέσης θεμελίων).

Μην ξεχνάτε πως οι 36° είναι το άνοιγμα μιάς «μύτης» της πεντάλφας, η οποία πεντάλφα με τη σειρά της είναι συνώνυμη της χρυσής αναλογίας. Ενστικτωδώς, λοιπόν, καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να χωρίσουμε τον κύκλο σε δέκα ίσα «κομμάτια πίτσας» των 36° έκαστον, καί να ψάξουμε γιά πυραμίδες επάνω στις τομές τροχιών καί ακτίνων.

Ο πίνακας με τις γωνίες των ακτίνων (που οριοθετούν τα «κομμάτια πίτσας») προκύπτει ως εξής:

γωνίες_12+1_Αργολίδας

Έτσι, σχηματίζεται ένα πλέγμα από 12 μονοσημάντως καθορισμένες τροχιές x 10 μονοσημάντως καθορισμένες ακτίνες = 120 πιθανά σημεία γιά εντοπισμό πυραμίδας. (Εξαιρώντας, βέβαια, τα έξι που πέφτουν σε θάλασσα – δηλ. μας μένουν 114 σε ξηρά.) Νά ‘το:

120-σημεία

Καί το εσώτερο μέρος του – μιά που δεν διακρίνεται καλά στη συνολική εικόνα:

120-σημεία-εσώτερο

 

Στο σημείο αυτό, τελειώσαμε με τον «καμβά» του τοπογραφικού του «12+1» της Αργολίδας, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη πού πέφτουν οι πυραμίδες. Όμως… να ψάξουμε 114 σημεία; Γιατί; Δεν θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε εξ αρχής «νοητικά σχήματα» κατανομής των πυραμίδων καί να γλυτώσουμε το πολύ ψάξιμο;

Θεωρητικά ναί, στην πράξη όμως δεν γνωρίζουμε ακόμη τί να ζητήσουμε. Εντάξει, σας ομολογώ πως τα πιθανά patterns δεν είναι πολλά. (Το ξέρω εκ πείρας.) Αλλά καλύτερα να μην αποφύγουμε τον κόπο, τουλάχιστον αυτή τη φορά, διότι -ψάχνοντας λεπτομερώς- θα έχουμε όφελος. Στο κάτω-κάτω, είναι κακό να ξεκινάμε έρευνα με προαποφασισμένα συμπεράσματα. Μπορεί τα ερευνητικά δεδομένα να μας οδηγήσουν τελείως αλλού, καί -βλακωδώς- να χάσουμε χρόνο με την προσκόλλησή μας στ’ αγαπημένα μας στερεότυπα.

Τί ψάχνουμε, λοιπόν; Κατά βάσιν ψάχνουμε τετραγωνικές μορφές πλευράς 8 μέτρων περίπου. Μερικές φορές καί μεγαλύτερης, ας πούμε 16 μέτρα.

Τη διαδικασία ψαξίματος (καί στα 114 σημεία ενδιαφέροντος) την έκανα εγώ κι ήταν αρκετά επίπονη. Διότι έπρεπε κατ’ αρχήν να συνειδητοποιήσω τί βλέπω κάθε φορά, μέσα στους απέραντους οπωρώνες της Αργολίδας. Άλλο οι τετράγωνες στάνες, άλλο τα θεμέλια πυραμίδας! ΛΟΛ!!! 🙂 (Δυστυχώς, η ποιότητα της διαθέσιμης δορυφορικής εικόνας δεν είναι κι ό,τι καλύτερο.) Μετά, έπρεπε να ξεχωρίσω τις τυχαίες από τις σκοπούμενες μορφές, τις θέσεις κατεστραμμένων πυραμίδων μ’ ελάχιστα (ή καί καθόλου) υπολείμματα, καί να κρίνω εάν μία πυραμίδα -λίγο έως αρκετά- εκτός πλέγματος συμμετέχει στο πλέγμα ή όχι. Εν πάσει περιπτώσει, το αποτέλεσμα σας το παρουσιάζω παρακάτω.

Στα σχήματα που θ’ ακολουθήσουν:

  • Μία πυραμίδα σίγουρη σημειώνεται με μαύρη κουκκίδα στο συνολικό πλέγμα των 120 σημείων.
  • Μία πυραμίδα αμφίβολη σημειώνεται με κίτρινη κουκκίδα στο πλέγμα.
  • Μία πυραμίδα που δεν τη βλέπουμε, αλλά θά ‘πρεπε να υπάρχει, σημειώνεται με μώβ κουκκίδα στο πλέγμα.
  • Οι πιθανές πυραμιδικές μορφές βρίσκονται πάντα αριστερά από το ερωτηματικό.

Θα σημειώσουμε επάνω στο πλέγμα ό,τι βρήκαμε, καί στο τέλος, μετά καί το τελευταίο ξεσκαρτάρισμα των δεδομένων, οι υποκρυπτόμενες μορφές θα φανούν πολύ καλά. Σας υπόσχομαι ότι τα συμπεράσματα της έρευνάς μας είναι λίαν ενδιαφέροντα!

 

Ξεκινάμε από την πυραμίδα της Δαλαμανάρας, διότι δεν τη βλέπουμε αμέσως μεν, αλλά στο Διαδίκτυο μας βεβαιώνουν πως υπάρχει. Αυτή πρέπει να βρισκόταν σε μία από τις δύο θέσεις, που ορίζονται από τα ερωτηματικά. (Στον πίνακα γωνιών έδωσα μιά τιμή «μέσου όρου» των δύο πιθανών θέσεων της πυραμίδας της Δαλαμανάρας. Ευτυχώς, δεν μας αποπροσανατόλισε πολύ αυτό.)

πιθανές-πυραμίδες-Δαλαμανάρα

Ο αριθμός επάνω αριστερά σε κάθε τέτοια φωτογραφία είναι ο αριθμός ακτίνας, ακολουθούμενος από τον αριθμό τροχιάς. Η ακτίνα της Δαλαμανάρας είναι η πρώτη, κι αριθμούμε ακολουθώντας τη φορά των δεικτών του μηχανικού ρολογιού. Πριν συνεχίσουμε με τα κοντινά πλάνα των πιθανών πυραμιδικών θέσεων, θα κάνω κάτι ανορθόδοξο: ιδού από τώρα τα δύο τελικά διαγράμματα (ώστε να ξέρουμε τί ακριβώς βλέπουμε) – καί κρίνετε μόνοι σας, αν όντως υπάρχουν πυραμίδες στις συγκεκριμένες θέσεις. (Αυτά προέκυψαν στο τέλος της έρευνάς μου, αλλά τα παραθέτω από τώρα.)

120-σημεία-πυραμίδες

Και το εσώτερο πλέγμα, που καταντάει αόρατο στη συγκεντρωτική απεικόνιση:

120-σημεία-εσώτερο-πυραμίδες

 

Στο πρώτο οπτικό «σκανάρισμα» των πυραμιδικών θέσεων, βρέθηκαν (ή σχεδόν) οι εξής πυραμίδες – πλην πυραμίδας Δαλαμανάρας:

Πιθανή πυραμίδα «1-1»:

πιθανή_1-1

Ώπα!!! Τόσο κοντά στο κέντρο καί τόσο εκτός πλέγματος; Δε μπορεί!… Αποκλείεται να σημαδέψανε τόσο πολύ λάθος. Ν’ απογοητευτούμε; Να τα παρατήσουμε από τώρα;

Όχι, καί όχι! Διότι η αιτία της ασυμφωνίας πράγματι δεν είναι η ανικανότητα μετρήσεων. Άλλη είναι – αλλά, περί αυτής, στις παραγράφους των τελικών συμπερασμάτων.

Συνεχίζουμε.

Πιθανή πυραμίδα «4-4»:

πιθανή_4-4

Πιθανή πυραμίδα «6-5»:

πιθανή_6-5

Πιθανή πυραμίδα «6-8»:

πιθανή_6-8

Πιθανή πυραμίδα «7-1»:

πιθανή_7-1

Πιθανή πυραμίδα «7-8»:

πιθανή_7-8

Πιθανή πυραμίδα «8-2»

πιθανή_8-2

Πιθανή πυραμίδα «8-7»:

πιθανή_8-7

Πιθανή πυραμίδα «9-4»:

πιθανή_9-4

Πιθανή πυραμίδα «10-8»:

πιθανή_10-8

Πιθανή πυραμίδα «10-10»:

πιθανή_10-10

Αυτές ήταν όλες οι πυραμίδες, που -υποθέτω πως- διέκρινα.

Ξαναρίξτε μιά ματιά στα τελικά διαγράμματα. Αν δεν καταλάβατε τί αρχίζει να φαίνεται, η λύση παρακάτω.

(επόμενο)

 

Advertisements