Καλημέρες!

Ετούτη η ανάρτηση δεν είναι μεγάλη. Θα μπορούσε απλώς να μείνει στα σχόλια, αλλά θέλω να φανεί. Η ανάρτηση, που θα καλύψει το θέμα εκτενώς, θ’ ακολουθήσει από Δευτέρα.

Η παρούσα θέλει να δείξει ακόμη κάτι: πως επαγρυπνώ. Δεν μου ξεφεύγει τίποτε! 🙂

  • Ένα σημερινό σχόλιο αναγνώστη μου:
Μηπως η υπαρξη του "Σήφη" δηλωνει μαυρο τελετουργικο
ανοιγματος πυλης και οτι υπαρχει μεσα σε αυτην;
  • Κι ένα χθεσινό σχόλιο δικό μου προς αναγνώστη μου:
Στο Βατικανό έλαβε ξανά χώρα παράσταση, που είχε παιχθεί
καί στο Ίδρυμα Νομικού, στη Σαντορίνη. (Εδώ.)
Φαινομενικά, κουλτούρα με μιά νότα κοσμοπολίτικης χαζοχαρουμενιάς.
Μη φαινομενικά (στο Βατικανό), μαγικοθρησκευτική τελετή.
Με την οποία περίμεναν "ξύπνημα αναμνήσεων" από γυναίκες,
που έχουν ξαναζήσει στην αρχαία Καλλίστη προ εκρήξεως.
(Προ εκρήξεως, είχα παντρευτεί κι εγώ μία,
που σήμερα ...θυμάται αρκετά καλά.)
Το θέμα αυτό κάνει πολύ-πολύ-πολύ τζίζ (δεν θα πω περισσότερα),
καί το μαύρο ιερατείο δυστυχώς κάτι έχει μυριστεί, καί το κυνηγάει.
Ευτυχώς, δεν μπορεί να το φτάσει.
Δεν είναι τυχαία, όμως, η αναφορά μου σε Καλλίστη
στις αναρτήσεις αυτές. Τους πετάω το γάντι.

 

Έ, τ’ ήταν να το γράψω αυτό το τελευταίο!

Ο καλός ιστότοπος «Παράξενο» δημοσίευσε μία «σέλφυ» φωτογραφία μιάς κυρίας, αγκαλιά με μία από τις Καρυάτιδες του τάφου. Παρ’ ότι γράψανε πως η συγκεκριμένη φωτογραφία έκανε τον γύρο του Διαδικτύου (στα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης»), καί παρ’ ότι αργότερα αποκαλύφθηκε πως πρόκειται γιά τη γνωστή δημοσιογράφο Άννα Παναγιωταρέα, αναδημοσιεύω τη φωτογραφία όπως ακριβώς την είδα στο «Παράξενο»:

apo-Parakseno

 

Το σχόλιο το δικό μου το δημοσίευσα χθες το μεσημέρι. Την ανάρτηση του «Παράξενου» τη διάβασα χθες το απόγευμα. Χρόνος μεταξύ των δύο, κάτι λιγώτερο από πέντε ώρες.

Με την ευκαιρία, να πω ότι η γνωστή «Ελληνοφρένεια» έκανε μιά χοντρή πλάκα στο Υπουργείο Πολιτισμού. Έτσι, πολλοί μπορεί να μου πείτε να μην ασχολούμαι, αφού ουσιαστικά πρόκειται περί πλάκας.

Αμ, ΔΕΝ είναι!…

Όχι πως δεν εκτιμώ το χιούμορ της «Ελληνοφρένειας», στα πετυχημένα της. Ή τη στιγμιαία έμπνευση ακόμη καί προσώπων, που δεν βρίσκονται δά στην εφηβεία τους, που τους περνάει απ’ το μυαλό να κάνουν το ασυνήθιστο.

Αλλά εδώ κρύβονται πολλά περισσότερα, απ’ όσα φαίνονται εκ πρώτης όψεως. (Μπορεί αμέσως-αμέσως να βλέπετε την «απρόσωπη» καρυάτιδα μαζί μ’ αυτήν που έχει πρόσωπο. Μπράβο σας! Αλλά θέλετε κι άλλο …διάβασμα! Κι εδώ είμ’ εγώ, γιά φροντιστήριο! 🙂 )

Αυτός ο τάφος είναι ένας Νιαγάρας οιωνών, καί με κάνει να πολυβολώ στο πληκτρολόγιο – καί πάλι να μην προλαβαίνω. Χαλάλι, όμως, του Μπέμπη. Μπέμπης καί ξερό ψωμί!!!

Αναμείνατε.

Υγ: Όσοι-ες έχετε φάει κατακέφαλα την αφύπνιση, προσέξτε! Να τά ‘χετε τετρακόσια! ΜΗΝ εμπιστεύεστε άτομα, που δεν τα ξέρετε καλά, ή τίποτε «ομίλους μελετών», τίποτε «αρχαιολάτρες», καί τα ρέστα. Μακριά από δαύτους.

Συνεχίστε τη ζωή σας, σα να μην τρέχει τίποτε. Πάτε σινεμά, πάτε γήπεδο, πάτε να φάτε πίτσες καί σουβλάκια, πάτε εκδρομές, πάτε γιά ορειβασία, πάτε σε πανηγύρια, αλλά μακριά κι αλάργα από ξαφνικώς προκύψαντες «αρχαιόφιλους», ή «μυημένους», των οποίων κανείς δεν ξέρει το ποιόν.

Καί μη μιλάτε πολύ παραέξω! Ακόμη καί οι σύζυγοί σας, μπορεί να μη σας καταλάβουν ούτ’ αυτοί/ές.

 

Advertisements