(προηγούμενο)

arxigramma-Piαραμένουμε στο προηγούμενο θέμα, με το φονικό καί την τοιχογραφία στη μονή Περιβλέπτου, καί σημειώνουμε κάποια συμβολικά. Συν καταιγισμό ειδήσεων… που φαινομενικά δεν έχουν σχέση με το θέμα μας, ούτε είναι δυνατόν (με πρακτική καθημερινή λογική, τουλάχιστον…) να προξενεί κάποιο άτομο εξεπίτηδες τα γεγονότα, που περιγράφονται στις ειδήσεις αυτές.

Όλ’ αυτά υπέπεσαν στην αντίληψή μου χθες το βράδυ, δηλαδή αρκετές ώρες αφ’ ότου είχα τελειώσει καί δημοσιεύσει την ανάρτησή μου. Ωστόσο, θεωρώ απαραίτητο το να τ’ αναφέρω.

Πάμε να τα δούμε.

1. Στην τοιχογραφία, πάνω αριστερά υπάρχει μιά «ξεκάρφωτη» γατόφατσα:

Αnalhpsis-Megalou-Aleksandrou-2

Κατά τα φαινόμενα, υπαινιγμός στον λέοντα της Αμφιπόλεως, που βρισκόταν στο κέντρο καί ταυτόχρονα στο υψηλότερο σημείο του μημείου. Αιλουροειδή, γάρ, καί τα δύο.

Επίσης, ο Αλέξανδρος φαίνεται τουλάχιστον 45-50 ετών, καί ντυμένος με ρούχα Αιγυπτίων, Ασσυρίων, Βαβυλωνίων, Περσών, κάτι τέτοιο. (Παρατηρήσεις της Μάγιας αυτά.) Λογικά τα ρούχα (ξέρουμε πως υιοθέτησε ανατολίτικους τρόπους, άλλως τε υπήρξε καί βασιλεύς της Περσίας – οι δε Αιγύπτιοι τον θεωρούν καί δικό τους φαραώ), αλλά η ηλικία δεν κολλάει καθόλου.

Τα παραπάνω μου δείχνουν ότι ο ζωγράφος μάλλον είχε ενοράσεις, καί δεν πήρε τις γνώσεις του από κάποιον παλιότερο σε κάποια αδελφότητα φυλάξεως μυστικών. Υπάρχει, βέβαια, καί το ενδεχόμενο να ήθελε να ζωγραφίσει συμβολικά, αλλά δυστυχώς δεν πιάνω το νόημα. Υπάρχει καί τρίτο ενδεχόμενο, αυτό το άτομο να ξεκίνησε το ίδιο αδελφότητα φυλάξεως μυστικών.

2. Φαίνεται, όμως, πως πράγματι κάτι «παίζει», διότι μόλις χθές δημοσιεύθηκε η είδηση πως φολιάζουν γάτες στο Λεβεντοχώρι Ηλείας. Ίσως αυτές τις συμπτώσεις ( ; ) τις σκαρώνει ο «παγκόσμιος φαρσέρ», που λένε κάτι συγγραφείς μυστηρίου, ίσως… δεν ξέρω.

Αλλά το συμβολιστικό νόημα κάνει μπάμ.

  • Λέων-Ήλιος, Ηλεία.
  • Γάτες, αντί του λέοντα (της Αμφίπολης).
  • Έ, κι οι λεβέντες… Μακεδόνες, Μ. Αλέξανδρος.

Το όλον μήνυμα: «Ματαιοπονείτε με τον τάφο, ώ Έλληνες, όλα όσα εκτιμάτε είναι νεκρά. Κι αν δεν είναι, θα τα σκοτώσουμ’ εμείς».

3. Πηγαινοέρχονται οι Σαουδάραβες στην Κρήτη – καί οι Άραβες γενικώς, διότι, λέει, τους αρέσει. (Ρέ, δεν σας είπα να ξεκουμπιστείτε; Προσθέτω καί το: «- Να μην ξαναπατήσετε!»)

Ο τυχών αναγνώστης θα μου μιλήσει γιά τίποτε προοπτικές πετρελαίου, μοιρασιά, μίζες, κτλ. Ο μη τυχών αναγνώστης θα ψάξει να βρεί ποιές περιοχές στην Περιφέρεια Κρήτης θέλουν ν’ αγοράσουν οι λεγάμενοι. Καί, συνδυάζοντας την «Ανάληψη» του Μ. Αλεξάνδρου (της τοιχογραφίας), μαζί με ένα κάποιο ψάξιμο στα Γκούγκλια, θα καταλάβει πάρα πολλά. Κυρίως, ότι ο Μ. Αλέξανδρος ξαναβρίσκεται εν ζωήι, καί δεν κάνω καθόλου πλάκα.

Αν καί θέλω όσο τίποτε να ΜΗΝ είναι ορατά τα ίχνη του Μπέμπη (γιά την προστασία Του), ήδη σας είπα δημοσίως πολύ περισσότερα απ’ όσα πρέπει. Αλλά μίλησα, με μόνο σκοπό να φωτιστείτε καί να ελπίζετε στο καλύτερο οι ειλικρινείς. Να καταλάβετε πως γι’ αυτό το σοβαρώτατο θέμα δεν μιλάω αέρα-πατέρα.

Φοβάμαι, όμως, ότι οι «μη τυχόντες» αναγνώστες είναι ελάχιστοι.

4. Στις χθεσινές ειδήσεις «παίξανε» επίσης Κουστώ κι αρχαία ευρήματα από αρχαία ναυάγια. (Στις θάλασσες, ακριβώς μπροστά από πιθανές μελλοντικές …βίλλες…) Καί φωτιές στη Φθιώτιδα καί βόρεια Βοιωτία – καί Φωκίδα, κάμποσες μέρες πριν. Καί στον κάμπο των Φαρσάλων, επίσης αυτό το καλοκαίρι. Φαινομενικά (γιά τα Φάρσαλα), δίπλα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Μη φαινομενικά, «Καίμε τις περιοχές του προγόνου του Αλέξανδρου, του Αχιλλέα».

Ευτυχώς, οι φωτιές σβήσανε. Αλλά οι συμφορές συνεχίστηκαν.

Είχαμε καί θανάτους καί τραυματισμούς καλόγερου καί πυροσβεστών. (Ίσον, «Σας πατάμε από κάτω καί τη σημερινή θρησκεία σας, Έλληνες, καί όσους από εσάς πάνε να γιατρέψουν το κακό».)

Όλα τα παραπάνω δείχνουν υπερκινητικότητα «κάποιων» στα παρασκήνια. Να τρέξουν να προλάβουν. (Εφ’ όσον διαφαίνεται σαφώς ότι πήραν χαμπάρι την επανενσάρκωση του Μπέμπη.) Αλλά, όσα καί να κάνουν…

…Το πουλάκι πέταξε!

Τώρα, το μόνο που πρέπει ν’ αναμένουν, είναι Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ.

Καί δεν θ’ ακούσουμε παρακάλια.

Υγ: Ούτε δώρα θα δεχθούμε. Τη στιγμή που θ’ αποδώσουμε τιμωρία, δεν μπορούμε να τα πάρουμε μόνοι μας, δηλαδή; 🙂

(επόμενο)

Advertisements