arxigramma-Aν κι είναι περισσότερο από φανερό, ότι ήδη μπήκαμε σε εποχή «τελικής ευθείας» πρό του Γ’ ΠΠ, όπου όλα μα όλα θα γίνουν «ώπα!», πάρα πολλοί συμπατριώτες μας έχουν περιπέσει σε βαρειά κατάθλιψη, αντί να ελπίζουν το καλύτερο. Ο λόγος; «- Θα μας κάνουν καί χειρότερα!…» (Οι κακήι τήι τύχηι σήμερα κυβερνώντες την Ελλάδα, εννοείται.)

Καί πολύ σωστά φοβούνται οι συνΈλληνες – διότι τα αντιλαϊκά μέτρα (φόροι καί σφοδρή εκθεμελίωση του «κοινωνικού κράτους») πέφτουν βροχηδόν.

Δεν ξέρω αν μπορώ να τους παρηγορήσω. Όμως:

  • Κάποτε, τον Όσιρι τον κομμάτιασαν οι Τιτάνες. Αλλά ο Όσιρις αναστήθηκε (με τη βοήθεια της Ίσιδας – πάντα χρειάζεται η γυναίκα!), καί τους έκανε βίδες κι εξαρτήματα.
  • Κάποτε, τον Διόνυσο τον κομμάτιασαν οι Τιτάνες. Αλλά ο Διόνυσος αναστήθηκε, κι έπραξε κι αυτός τα δέοντα στα φίδια. (Να σημειώσουμε τα -σύμφωνα με τον μύθο- 14 κομμάτια του πτώματος του θεού, καί το ζάρι τη σβούρα.)
  • Κάποτε ο Φαέθων ανατινάχτηκε, κι έγινε άπειρα κομμάτια. Αλλά… (Ναί! Μιά μέρα θα γίνει αυτό που υπονοώ!)

Σήμερα, η Ελλάδα είναι ήδη κομμάτια. Από τους απόδημους Έλληνες σ’ όλη τη Γή (από Αλάσκα καί Ιαπωνία, μέχρι …Φορταλέτζα!), μέχρι τους Ελληνογενείς ανά τη Μεσόγειο κι αλλού, που απλώς θυμούνται την καταγωγή τους σε διάφορες καλοκαιρινές φιέστες, καί πλέον ού. (Κουβέντα, δηλαδή, να επανενωθούν με τη «βάση» τους σ’ ενιαίο κρατικό σχήμα.)

Καί πάνε (οι νύν κρατούντες στον πλανήτη) να την μεταβάλλουν την Ελλάδα σ’ ακόμη μικρότερα. Νά κάτι «περιφέρειες» (πώς αλλοιώς θα δημιουργούσαν θέσεις γενικού γραμματέα, να βολευτούν μερικά ακόμη κομματόσκυλα – με τον περιφερειάρχη να μπορεί να βάζει …φόρους δικούς του), νά κάτι ηττοπαθή καί δόλια κηρύγματα περί «ανεξάρτητης Κρήτης» ή «ανεξάρτητης Θράκης» (επειδή το ψευδοκράτος των Αθηνών δεν ενδιαφέρεται), δε θέλει πολύ να ξεσαλώσουν οι προδότες καί να πειστούν οι βλάκες, ώστε όλοι ομού να σηκώσουν ανεξάρτητα καπετανάτα.

Πρόσφατο, άλλως τε, είναι το παράδειγμα της Γιουγκοσλαυΐας.

Έ, λοιπόν…

…Αφού, βρέ Έλληνα, κάθε μέρα αναβιώνεις το μυστήριον του Διονύσου, το «κομμάτιασμα που ξαναγίνετ’ Ένα»,

tabli

καί μάλιστα πολλές φορές συνοδευόμενο με κρασάκι, τί φοβάσαι; Τί δεν βλέπεις μπροστά σου; Τί δεν καταλαβαίνεις;

Η Ελλάδα πολύ σύντομα θα ξαναγίνει αυτό που πάντα έπρεπε να είναι. Η ενιαία, ομοούσιος, κι αδιαίρετος κυρίαρχος του πλανήτη. Κι αλοίμονο σ’ όσους τολμήσουν να μας εναντιωθούν.

Υγ: Στα επόμενα άρθρα θα τα πούμε καλά με τον σαηεντολόγο, που σκέπτεται να καταργήσει τις καμπάνες, ανασύροντας κάποιο νομοσχέδιο μιανής …υβρίδιας. Θα τα πούμε καλά καί με τους δυό.

Κι αν οι μωαμεθανοί λαθρομετανάστες στην Ελλάδα «προσβάλλονται» απ’ τις καμπάνες, έχει να πέσει -λίαν συντόμως- …κέρασμα (με βούρδουλα, αν χρειαστεί) γουρουνίσιου γύρου με απ’ όλα καί μπύρας, που θα καταπιούν μέχρι να σκάσουν! Οποιανού δεν τ’ αρέσει η ιδέα (καί «προσβάλλεται»), δρόμο από τώρα. Τελευταία ευκαιρία του. Διότι μετά, εν τώι Άδηι (τον …χριστιανικό) ουκ έστιν μετάνοια.

Advertisements