Σ’ όλους τους ποδοσφαιρόφιλους αναγνώστες.

Καί ειδικά στον απολαυστικής γραφής μάστορα Κάνθαρο,

παρ’ ότι είμαστε άλλου χρώματος!

arxigramma-Piοδοσφαιροποιήσεως του παρόντος ιστομπλογκίου συνέχεια! Αλλά σήμερα, στο σοβαρό.

Το μεγαλύτερο μέρος του σημερινού άρθρου έχει γραφεί εδώ καί καιρό, κάπου μετά το φετινό Πάσχα, πλην όμως μόλις τώρα είναι η ώρα να δημοσιευτεί. (Θα δείτε στο κλείσιμο του κειμένου το γιατί.) Έχει να κάνει με τις προσωπικές μου ποδοσφαιρικές παύλα οπαδικές συμπάθειες, που ακούνε στο όνομα «Ολυμπιακός Βόλου», καί παράλληλα με το είδος της έρευνας που διαβάζετε εδώ. Επίσης, θα δοκιμάσω να εφαρμόσω κάτι (κατά τη γνώμη μου) λίαν χρήσιμο: θα ξεκινήσω απ’ το ειδικό, γιά να καταλήξω στο γενικό (σε προσεχείς αναρτήσεις). Πιστεύοντας ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα καταλάβετε πολύ καλύτερα τα φαινόμενα, γιά τα οποία θα μιλήσουμε.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, λοιπόν, η ομάδα που υποστηρίζω, έχει μία ενδιαφέρουσα ιστορία. Μπορείτε να την βρείτε στο επίσημο σάϊτ του. Όπως έχει κι ένα ενδιαφέρον πρόσφατο παρελθόν, κι ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Μελετώντας τις παραπάνω σελίδες, βλέπουμε πως η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε έξω απ’ την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, παραθαλασσίως (στο ανατολικό κομμάτι της πόλης), από μιά παρέα φίλων που έπαιζαν ποδόσφαιρο, καί ήταν θαυμαστές του Ολυμπιακού Πειραιώς. Έτσι, το πρώτο της (ανεπίσημο) όνομα ήταν «Μικρός Ολυμπιακός». Καί το έμβλημα …το ίδιο με τους γαύρους!

Αργότερα, όταν τα πράγματα …επισήμεψαν καί σοβάρεψαν, η έδρα της ομάδας μετακινήθηκε προς το πάνω μέρος της πόλης, πάλι ανατολικά. Κοντά στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας, καί ακριβώς κάτω καί δυτικά απ’ την περίφημη Γορίτσα. (Ναί, με το «διπλό έψιλον», κτλ κτλ κτλ – αν καί οι τζαμπατζήδες καί ξαφνικοί …φυσιολάτρες της Γορίτσας θεατές των αγώνων της ομάδας μου, δεν τα πολυψάχνουν αυτά.)

Δυστυχώς, το σάϊτ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος δεν λειτουργεί αυτές τις μέρες, ώστε να δείτε ότι ο Άγιος Δημήτριος χτίστηκε (πρώτα ως ξύλινος) με τις σανίδες που …ξηλώθηκαν από τον Άγιο Κωνσταντίνο!!! (Όταν ο τελευταίος ξαναχτίστηκε ως πέτρινος.) Καί μάλιστα, τον καιρό που ο Ολυμπιακός Βόλου ανηφόρισε προς τη Νέα Δημητριάδα!

Εδώ πρέπει να κάνουμε μιά παρένθεση λίαν απαραίτητη. Το έμβλημα των δύο Ολυμπιακών (Πειραιώς καί Βόλου), ο «δαφνοστεφανωμένος έφηβος»…

olympiakos-efhbos

 

…πρώτον, δεν μπορεί να έχει σχέση με Ολυμπιακούς Αγώνες!

Διότι, εκεί τους στεφανώνανε με κλαδί άγριας ελιάς!

Εδώ βλέπουμε άτομο, που έχει νικήσει σε μουσικούς παύλα ποιητικούς αγώνες. (Οι οποίοι, βεβαίως, διεξαγόντουσαν παράλληλα με τους αθλητικούς.)

Δεν ξέρω τί ακριβώς είχε στο μυαλό του ο σχεδιαστής του εμβλήματος, αλλά βλέπουμε σαφώς ότι δεν σχεδίασε φύλλα ελιάς. Έτσι, ο εικονιζόμενος είτε μπορεί να είναι νικητής μουσικών αγώνων, είτε μία «μακρινή» εκδοχή του Απόλλωνα. Έστω, όμως, ότι είναι ο «Άγνωστος Ολυμπιονίκης». (Κατά το «Άγνωστος Στρατιώτης»!)

Καί δεύτερον, προσέξτε: αυτά τα περί «Αγνώστου Ολυμπιονίκου» μπορεί να ισχύουν γιά τον Ολυμπιακό Πειραιώς, αλλά δεν ισχύουν γιά τον ημέτερο Ολυμπιακό. Γιατί;

Ά, εδώ είναι η ιστορία μακρά, καί κάντε λιγάκι υπομονή.

Λοιπόν, όταν ο (βασιλιάς της Ιωλκού) Άκαστος έδιωξε τον Ιάσονα καί τη Μήδεια, έθαψε τον πατέρα του Πελία με μεγαλοπρεπή κηδεία, καί διοργάνωσε αθλητικούς αγώνες. Τα «Άθλα επί Πελίαι» (το τελευταίο γιώτα είναι υπογεγραμμένη), όπως έμειναν γνωστοί. Σ’ αυτούς τους αγώνες κέρδισε κάμποσες πρώτες νίκες καί πήρε τ’ αντίστοιχα στεφάνια ένας τοπικός ήρωας, ο Κύκνος, ο γυιός του θεού Άρη. Αυτός ακριβώς είναι ο εικονιζόμενος στο έμβλημα του Ολυμπιακού Βόλου! (Θυμάστε που σας ρωτούσα γιά το όνομα του «εφήβου»; )

Ο Κύκνος δεν ήταν κάτοικος Ιωλκού, αλλά μιάς άλλης πόλης της περιοχής, μικρότερης καί αρχαιότερης της Ιωλκού. Αυτό το ξέρουμε, επειδή η παράδοση λέει ότι ο τάφος του κάποια χρονιά παρασύρθηκε απ’ τις έντονες βροχοπτώσεις, καί τη συνακόλουθη πλημμύρα του ποταμού Αναύρου. Αν καί αγνοώ το όνομα της πόλης αυτής («Αρία», ίσως;…), γνωρίζω πως δεν ήταν η Ιωλκός, διότι το νεκροταφείο της Ιωλκού βρέθηκε, καί κείται κάποια χιλιόμετρα δυτικώτερα. Η πόλη του Κύκνου βρισκόταν λίγο παραπάνω απ’ το σημερινό «Εθνικόν Αθλητικόν Κέντρον» (ΕΑΚ), την έδρα του Ολυμπιακού Βόλου!

EAK

Μόνο που δεν θα σας πω πού, διότι δεν θέλω να μαζευτούν στην περιοχή διάφορα λαμόγια καί πρακτόρια, δήθεν «ερευνητές». (Δες πχ εδώ.) Την περιοχή του σημερινού Βόλου την έχουν οργώσει κυριολεκτικά διάφοροι τέτοιοι αλήτες, από την εποχή των Dilettanti ακόμη. (Κι έχω αποδείξεις γι΄ αυτό – άλλη φορά, όμως.) Δεν θέλουμε κι άλλους! Καί γιά να μη μπούν στον κόπο να μας κουβαληθούνε, τους πληροφορώ ότι αυτό που ψάχνουν μετά μανίας, ΔΕΝ πρόκειται να το βρούν –  που ν’ ανασκάψουν όλο το «διπλό έψιλον», κι όλη τη Γορίτσα, κι ό,τι γουστάρουν, μέχρι να βγάλουν πετρέλαιο! 🙂

Παρεμπιπτόντως, ποιοί έδωσαν εντολή να τρυπήσει ο περιφερειακός στη συγκεκριμένη θέση της Γορίτσας, τί έκλεψαν μέσα απ’ τη σπηλαίωση του λόφου, που βρήκαν, καί πώς ήξεραν πού ακριβώς να ψάξουν; Καί πού τα πήγαν αυτά που σούφρωσαν;

Τους λέω ότι τις απαντήσεις τις γνωρίζω, αλλά προς το παρόν δεν με απασχολεί σοβαρά η συγκεκριμένη κλοπή. Θα τιμωρηθεί κι αυτή… αργότερα… Αλλά αφ’ ενός δεν έγινε μεγάλο κακό (αντίθετα, έγινε καλό, διότι γλύκανε η «αύρα» της περιοχής), αφ’ ετέρου δεν επείγει η απόδοση ευθυνών. Η Ελλάδα σήμερα δυστυχώς έχει πιό επείγουσες δουλειές, από την επίσημη γνώση της προϊστορίας της. Έχει πρόβλημα επιβιώσεως.

Πίσω, στα δικά μας. Προσέξτε, τώρα, πώς πάνε τα υπόγεια ρεύματα – ή το «φυλετικό ένστικτο», αν θέλετε:

Κατ’ αρχήν, πολλοί οπαδοί του Ολ. Βόλου, κάτοικοι Νέας Δημητριάδας, έχουν έναν έντονο τοπικισμό, θεωρώντας την ομάδα αυτή ομάδα της συνοικίας τους. Όχι όλης της πόλης του Βόλου. (Δηλαδή ενστικτωδώς τον θεωρούν ομάδα της Αρίας, όχι καί της Ιωλκού.) Στα πλαίσια αυτά, θεωρούν ως ασυζητητί φυσική έδρα της ομάδας το απαρχαιωμένο ΕΑΚ, κι όχι το σαφώς καλυτέρων προδιαγραφών -καί πολύ νεώτερο- Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Κατά δεύτερον, αν ο «γυιός του Άρη» (με το κατακόκκινο χρώμα) βρίσκεται μέσα σε συγκρότημα αθλητικών εγκαταστάσεων καί δίπλα σ’ εκκλησία με «πολεμικό» Άγιο… έ, δεν θες πολύ να καταλάβεις ότι όντως μιλάμε γιά τον Κύκνο!

Μετά την παραπάνω προεισαγωγή, φτάνουμε στο ψητό:

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι -δυστυχώς- δυσφήμως γνωστός στο πανελλήνιο κοινόν, από την υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων της χρονικής περιόδου 2009-2011. Τί είχε συμβεί; Θα εξηγήσω, γιά τους άσχετους μ’ αυτά αναγνώστες.

Από τη στιγμή που ο στοιχηματισμός σε αθλητικά γεγονότα έγινε ηλεκτρονικός (ή ημι-ηλεκτρονικός, στην περίπτωση του ΟΠΑΠ), άρχισαν καί τα παρατράγουδα. Δηλαδή, επειδή το on-line στοίχημα δίνει τη δυνατότητα ν’ αλλάζεις τις προτιμήσεις σου όσο διαρκεί ένας αγώνας, άρα -με καλή στρατηγική- να ΜΗ χάνεις, άρα να κερδίζεις ενδεχομένως τεράστια χρηματικά ποσά, γιά διάφορα λαμόγια παγκοσμίως μεταβλήθηκε πάραυτα στο παροιμιώδες «ανοιχτό βάζο με το μέλι». (Στο οποίο όλοι βάζουν μέσα δάχτυλο!) Μέσωι της στοιχηματικής διακίνησης μεγάλων χρηματικών ποσών άρχισε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, οι άγριες παραποιήσεις αποτελεσμάτων, κτλ.

Όχι πως δεν γινόντουσαν καί παλιότερα τέτοια πράγματα, αλλά εδώ παράγινε. Φτάσαμε στο σημείο το στοίχημα ν’ …ανασταίνει νεκρούς, ως ο Κύριοc Ημών! 🙂 Ομάδες ημιδιαλυμένες, που βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις, να κερδίζουν πρωτοπόρους – καί μάλιστα, με ευρεία διαφορά. Κτλ, κτλ.

Στην κατάσταση αυτή αντέδρασαν η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου (FIFA) καί η αντίστοιχη ευρωπαϊκή (UEFA).

  • Γιατί αντέδρασαν; Διότι η προϊούσα δυσφήμηση του ποδοσφαίρου (ως κατευθυνόμενου από λαμόγια) τους κατέστρεφε το προϊόν που πουλούσαν.
  • Πώς αντέδρασαν; Θέτοντας σ’ εφαρμογή ένα πρόγραμμα υπολογιστή, που παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις χρηματικές κινήσεις των παικτών στοιχήματος σ’ όλες τις στοιχηματικές εταιρείες.

Έτσι, εάν σ’ έναν αγώνα διακινούνται μεγάλα ποσά προς ύποπτο αποτέλεσμα (πχ η Αθλητική Συσπείρωση Κατωποταμιάς να κερδίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα), η Ουέφα αμέσως ειδοποιεί τις αντίστοιχες ομοσπονδίες. (Ώστε να τιμωρηθούν οι ομάδες καί οι παίκτες, που συμμετέχουν στη ματσαραγκιά.)

Όμως, αυτό είναι το εύκολο μέρος. Διότι, το δύσκολο μέρος είναι: (α) να ταυτιστεί το τερματικό με το φυσικό πρόσωπο που διακινεί το χρήμα (ώστε το επίδοξο λαμόγιο να παραπεμφθεί σε δίκη), καί (β) να ελεγχθεί το παράνομο στοίχημα της Άπω Ανατολής, από το οποίο καί ταΐζεται το κύκλωμα των στημένων αγώνων, ακόμη καί «μεγάλων» ομάδων με «περίεργα» αποτελέσματα.

(Ονόματα δεν γράφουμε, υπολήψεις δε θίγουμε. Άντε… ‘ντάξ’… Θ’ αφήσουμε μερικά να μας …ξεφύγουν! 🙂 Μιά «βασίλισσα», αν έχετε ακουστά, κάτι άλλοι «διάβολοι» με ηπαπαραίους πρόσφατους ιδιοκτήτες, κτλ.)

Ειδικά αν αυτές οι «μεγάλες» ομάδες χρωστάνε τ’ άντερά τους σε δάνεια, καί η τράπεζα (μέχρι την αποπληρωμή) ασκεί ασφυκτικό έλεγχο μέχρι καί στα έσοδα της μπουτίκ. Πώς θα βγάλει το χαρτζηλίκι του ο πρόεδρας, καί δεν θα πάρει χαμπάρι η τράπεζα; Έ; Παντελονιάζοντας το παραδάκι από Σιγκαπούρη μεριά. (Κι από διάφορα άλλα εξωτικά μέρη, διότι ουδείς πρόεδρας είναι γεωγραφικός ρατσιστής: Μακάο, Χόνγκ Κόνγκ, φορολογικούς παραδείσους -τύπου «Νήσοι του Σολομώντος»- των διαφόρων όφφ-σόρ εταιριών, κτλ.) Ούτω πώς. Καί δεμπάνα λές εσύ, κυρά-Ουέφα, ό,τι θές.

Η Ουέφα, λοιπόν, είχε ειδοποιήσει το ημέτερον μαγαζάκιον ΕΠΟ (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) γιά πέντε «ύποπτους» αγώνες αγώνες του Ολυμπιακού Βόλου, κι από ‘κεί καί μετά έγινε ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα! Χωρίς να προηγηθεί ταυτοποίηση των φυσικών προσώπων, που διακινούσαν τεράστια ποσά στον στοιχηματισμό των αγώνων αυτών, χωρίς να οριστεί δικάσιμος, χωρίς … χωρίς…, η αθλητική ηγεσία της Ελλάδας απεφάσισεν καί διέταξεν την προφυλάκιση του νύν δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, καί την διάλυση της ομάδας! Με το «έτσι γουστάρω».

Παρεμπιπτόντως, γιά τα ίδια παραπτώματα κατηγορήθηκαν τότε κι άλλες ομάδες (από μνήμης αναφέρω τον Λεβαδειακό, τον Αστέρα Τρίπολης, τον Ατρόμητο). Αλλά τη βγάλανε καθαρή, αφού μεσολαβήσανε γι’ αυτές διάφοροι «μπαρμπάδες στην Κορώνη». (Καί πρόσφατα κατηγορήθηκε παρομοίως μία πρασίνη ομάς, γιά την οποία δεν ανακινήθηκε κάν θέμα.) Την πλήρωσαν μονάχα ο Ολυμπιακός Βόλου καί η Καβάλα.

(Μπερδεγουέη, προς άσχετους ξερόλες: Οι Ηρακλειδείς -ή «γριές», ως είναι πανελληνίως γνωστοί 🙂 – έπεσαν την ίδια εποχή λόγωι χρεών. Άλλη περίπτωση αυτή. Καί με την ευκαιρία: Ωρέ «γριές», συγχωνευθείσες με την Αθλητική Ένωση Ποντίων! Μας την είπατε με πανώ, που ψηφίσαμε Μπέο γιά δήμαρχο. ‘Ντάξ’, γνώμες είν’ αυτές. Αλλά εσείς, ώ εραστές του πρωταθλήματος της Βαρντάρσκα, συνειδητοποιήσατε ότι ψηφίσατε εκ νέου την χαζαρόσαυρα; Ά; )

Αυτή ήταν καθαρά μία πολιτική αυθαίρετη απόφαση της τότε αθλητικής ηγεσίας, η οποία έκανε τα χατήρια άλλων, φιλικών της ομάδων. (Βασικά, της εξής μίας: της πρασίνης ομάδος, που λέγαμε.) Οι οποίες «άλλες ομάδες» στον Ολυμπιακό Βόλου έβλεπαν την άνοδο ενός επικίνδυνου ανταγωνιστή – καί εν τέλει βασιλιά, στον θρόνο που ως τότε καθόντουσαν αυτές. (Ο οποίος θρόνος έφερνε κάθε χρόνο χρήμα από τας Ευρώπας. Κουτσό, στραβό, λειψό, πάντως χρήμα.) Καί φυσικά, δεν έλειψαν τα φαιδρά, όπως πχ η παγκόσμια πρωτοτυπία (βλακείας) να τιμωρείται ο φερόμενος ως δωροδοκών, αλλά όχι καί ο δωροδοκούμενος… Τον οποίο ούτε κάν αναζητούσε -ουδέ αναζητάει μέχρι σήμερα- κανείς υπεύθυνος της αθλητικής δικαιοσύνης! (Της ποιάς; Μη μασάτε, απλώς προσπαθώ να είμαι κόσμιος.) Όπως ποτέ δεν αναζήτησε τους παίκτες στοιχήματος, πίσω απ’ τα ύποπτα τερματικά.

Προφανώς, ο Ολυμπιακός Βόλου δωροδοκούσε ή τον εαυτό του, ή φαντάσματα!

Ως κερασάκι στην τούρτα, ήρθαν κάτι απομαγνητοφωνημένες υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από την ΕΥΠ… Οι οποίες δήθεν μαρτυρούσαν τους ενόχους. Κολοκύθια με τη ρίγανη! Πέραν του ότι οι υποκλοπές δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν ως στοιχείο σε κανένα εγχώριο δικαστήριο, είναι εντελώς ηλίθιο να νομίζει κανείς ότι οι πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων συζητάνε …τηλεφωνικώς μεταξύ τους γιά το πώς θα στήσουν αγώνες. (Γι’ αυτό καί κάποιες χιλιάδες σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών απέδωσαν ουσιαστικώς μιά τρύπα στο νερό.) Άνθρωποι (ενδεχομένως καί του υποκόσμου), παναπεί, που διακινούν εκατομμύρια (ενδεχομένως καί παράνομα), να είναι τόσο αφελείς, ώστε να μαρτυράνε τα μυστικά τους στο τηλέφωνο!!!

Όπως είναι εντελώς ηλίθιο να νομίζει κανείς ότι οι δωροδοκίες γίνονται με ανταλλαγή χρημάτων κάτω απ’ το τραπέζι, στην πιτσαρία του κοινού γνωστού. Καί μάλιστα, παραμονές του αγώνα.

Αλλ’ αυτά ακριβώς πιστεύουν διάφοροι ΑΡΔ «αθλητικών» πατσαβουροφυλλάδων κι εκπομπών, οι οποίοι μας σκοτίσανε τον έρωτα με τα «στημένα» του Ολυμπιακού Βόλου, πουλώντας οπαδηλίκι στους δικούς τους συνοπαδούς. Τί να κάνουμε, όμως; Το μυαλό δεν χαρίζεται. Ή τό ‘χεις, ή δεν τό ‘χεις. Κι αυτοί, δεν τό ‘χουν.

(Αν ρωτάτε πώς γίνονται οι δωροδοκίες των συντελεστών ποδοσφαιρικών αγώνων στον 21ο αιώνα, μπορώ να σας απαντήσω. Αλλά θ’ απαιτηθεί ένα ακόμη άρθρο μεγέθους σαν το σημερινό. Δεν έχω χρόνο, καί δεν είναι της θεματολογίας μου. Ίσως κάποια μέρα… Αλλά δεν υπόσχομαι τίποτε.)

Αφού μπήκαμε στο θέμα, φτάνουμε στα δικά μας τα «τρελλά»…

Ένα καλό χρονικό της «υπόθεσης των στημένων αγώνων» βρίσκεται εδώ, προς το κάτω μέρος του κειμένου, από το οποίο παίρνουμε κι εμείς τις ημερομηνίες που θα μας χρειαστούν. Λοιπόν, μιά ματιά στους -οικείους μας, πλέον- αστεροειδείς, γιά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, θα μας κάνει να χαζέψουμε εντελώς!

– «Αστεροειδείς», ρέ Εργοδότη; Ξέραμε ότι είσαι ημίτρελλος, αλλά η κατάστασή σου σοβάρεψε!

Τί να κάνω, ρέ παιδιά; Αφού, γιά όποιον «βλέπει» σαν εμένα, το πράγμα είναι προφανές: Τους φοράει ως στεφάνι ο Κύκνος, άρα η μοίρα του ταυτίζεται με τις κινήσεις τους! (‘Ντάξ’, φύλλα δάφνης φοράει! Το βλέπω, δεν είμαι στραβός. Σας διαφεύγει, όμως, ότι ο Φαέθων, απ’ όπου καί οι αστεροειδείς, είναι γυιός του Απόλλωνα.)

Κοιτάξτε – καί καραφλιάστε:

2011-08-23

Πρώτη-πρώτη σημαντική ημερομηνία η 23η Αυγούστου 2011, στην οποία ανακοινώθηκε η …εξωπέταξη του Ολυμπιακού Βόλου από κάθε επαγγελματική κατηγορία (δηλ. ουσιαστικά η διάλυσή του) καί κάηκε ο Βόλος. Με την ευκαιρία, ρίξτε ένα βλέφαρο στο ακόλουθο απόσπασμα του συνδέσμου, όπου σας παραπέμπω:

episodia_19-50

Η αρχή της σύγκρουσης με τους εμβάτσους έγινε ακριβώς στις… Αλήθεια, το διακρίνετε το «υπερδιαστατικό 19.47»; (Πού ξεφεύγεις εύκολα απ’ το Μάτριξ, καημένε!…)

Στην εικόνα του ουρανού, παρατηρούμε την έκλειψη του Βασιλίσκου από τον Ήλιο, καί την παρουσία εκεί κοντά των αστεροειδών 582-Ολυμπία (!!! – δεν υφίσταται αστεροειδής «Ολύμπικ» ή «Ολύμπιακ»), 55-Πανδώρα (δηλ. η ψεύτικη γυναίκα-«δούρειος ίππος» του Δία εις βάρος του Προμηθέα), 37-Fides (ίσον πίστη, εμπιστοσύνη, το νομοταγές), καί 337-Devosa (!!! Δηλαδή, «Διαστροφούλα»; 🙂 ).

Η πλάκα είναι πως «Βασιλίσκος» υπήρξε καί επί Γής… Ο εικονιζόμενος:

PGeroulanos

Το άτομο αυτό (κλίκ στην εικόνα) είναι Πασόκος, γυιός αρχιάτρου των πάλαι ποτέ Ανακτόρων. Κι αφού τώρα το Πασόκ (κυβερνάει-ξεκυβερνάει) πάει κατά διαόλου, προαλείφεται γιά υπαρχηγός σε κάποιο μελλοντικό …κόμμα βασιλοφρόνων, με αρχηγό κάποιο απ’ τα παιδιά του Κοκού, του τέως βασιλέως! Δηλαδή, όχι κανονικός βασιλιάς, αλλά …βασιλίσκος!!!

Τυγχάνει καί …δίς πράσινος, ως οπαδός της πρασίνης ομάδος που λέγαμε. (Αλλά θρυλείται στον Βόλο πως τυγχάνει επίσης καί …Πανδώρα! Ήτοι… γιαλαντζή γυναίκα! 🙂 )

(Αφήνω ασχολίαστον τον αστεροειδή «Ντεβόζα»! ΛΟΛ!!!)

Την παρουσία της Αφροδίτης με τις αρχαίες, απόκρυφες γνώσεις, θα τη σχολιάσω στο κλείσιμο του κειμένου.

Παρεμπιπτόντως… Δε μου λες, …δεσποινίς: Από Αχαρνών-Σουρμελή μας τη χώσατε, ή από «Προμηθέα»;

Πάμε, όμως, παρακάτω.

Η επόμενη ημερομηνία, που …επιβλέπεται από τον ουρανό, είναι η 10η Οκτωβρίου 2011. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν δηλώνεται ως συμμετέχων σε καμμία κατηγορία. (Η συμμετοχή της ομάδας στην ερασιτεχνική Δ’ Εθνική, όπως προτάθηκε από τα μεγάλα κεφάλια της Αθήνας, θεωρήθηκε -καί ήταν- ένας ακόμη εξευτελισμός της ομάδας.)

2011-10-10

Ουσιαστικά, ο Ολυμπιακός Βόλου έσκυψε στις πληγές του καί μπήκε σε διαδικασία ψυχικής αυτοΐασης. Κοντά στον Βασιλίσκο η «212-Μήδεια» καί η «16-Ψυχή». Λίγο μακρύτερα η «6-Ήβη», η «88-Θίσβη», η «97-Κλωθώ» (η πρώτη των Μοιρών, δηλαδή), καί η (άγνωστης σ’ εμένα σημασίας) «760-Massinga».

Συνεχίζουμε.

Στις 7 Ιουνίου 2012, το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ομάδας μεταβιβάζεται στον κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη, ξενοδόχο το επάγγελμα, καί ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Valis Resort» στην Αγριά Βόλου.

2012-06-07

Κοντά στον Βασιλίσκο πλέει ο αστεροειδής «136-Αυστρία»… με τον μεγαλύτερο σύλλογο οργανωμένων οπαδών του Ολ. Βόλου να ονομάζεται …«Αούστριαν Μπόϋς»!!! (Γράψτε το Γερμανικά, ωρέ! Δεν μιλάνε Αγγλικά στην …Βόρεια Αυστρία! «Οεστερράϊχερν Γιούνκερν» είν’ το σωστό!)

(Πολλά θα μπορούσα να γράψω καί γιά το έμβλημα των «Αούστριανς», αλλά ήδη είπα πολλά δημοσίως. Τα λοιπά… απαγορεύονται! Κάνουν τζίζ! ‘Ντάξ’… Το «γύρω-γύρω αστεροειδείς» του Παγασητικού, το είδατε. Αλλά τα λοιπά δεν τα είδατε, κι ευτυχώς. Τέτοιες γνώσεις δεν σε τσουρουφλίζουν απλώς, σε καίνε ολόκληρον. Γι’ αυτό, μη  ρωτάτε.)

Λιγάκι παρακεί, οι αστεροειδείς «88-Θίσβη» (ξανά – πολύ τραγική η ιστορία αυτής της Θίσβης, θυμίζει την Ηριγόνη του Ικάριου), «96-Αίγλη», καί «386-Siegena». Γιά τη Σιέγκενα δεν γνωρίζω, αλλά η Αίγλη, εκτός από αρχαία Ελληνίδα νύμφη (μία απ’ τις Αίγλες είναι αδερφή του Φαέθωνα!!!!!),…

…είναι ανακαινισμένο ιστορικό ξενοδοχείο του παλιού Βόλου, ευρισκόμενο στην παραλία της πόλης.

Λίγους μήνες πριν το …τέλος του κόσμου, 🙂 στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 (συμμετρική ημερομηνία), ο Ολυμπιακός Βόλου δικαιώνεται μερικώς, επανεισερχόμενος στις επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου, στη Β’ Εθνική («Football League»). Πάνω απ’ τα κεφάλια μας καί κοντά στον Βασιλίσκο…

2012-09-12

…Η «103-Ήρα» (που βοηθάει τον Ιάσονα), η «26-Proserpina» (Προσπερίνη – από το λατινικό ρήμα γιά το «αναδύομαι»), ο «739- Μάντεβιλλ» (Ολλανδός φιλόσοφος, που έζησε στην Αγγλία καί συνέγραψε τον «Μύθο των μελισσών»), καί δύο Μούσες που τραγουδάνε χαρούμενα, η «27-Ευτέρπη» (της Μουσικής) καί η «30-Ουρανία» (της Αστρονομίας). Καί πιό δεξιά, η «221-Ηώς». (Η χαραυγή της νέας εποχής της ομάδας, προφανώς.)

Στις 11 Ιανουαρίου 2013, το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας μεταβιβάζεται στον κ. Δημήτρη Καραγιάννη, αρχιτέκτονα το επάγγελμα.

2013-01-11

Καί όντως, βλέπουμε δίπλα στον Βασιλίσκο τη μεγαλοπρεπή παρουσία της «376-Γεωμετρίας»!!! Επίσης, βλέπουμε τη …συμπεθέρα του Αίσονα καί της Πολυμήδης, τη μαμά της Μήδειας (καί σύζυγο Αιήτη, κι αδελφή Κίρκης καί κουνιάδα του Μίνωα) «100-Εκάτη». Κι ακόμη μιά βασίλισσα, την «108-Εκάβη» της Τροίας (σύζυγο Πριάμου). Δεξιώτερα βρίσκονται η «201-Πηνελόπη» καί η «472-Ρώμη».

Εδώ τελειώσανε τα ιστορικά γεγονότα. Καί πες μου, αναγνώστη μου, αν είμαι τρελλός, ή αν πρόκειται γιά συμπτώσεις διαβολικές των διαβολικών!

Ή, αν όντως κάτι τρέχει στους ουρανούς, ως επί Γής.

Συνεπώς, γιά να εξαλείψουμε κάθε αμφιβολία περί της διανοητικής καταστάσεως ημών (το ξέρω, ρέ, χάλια είναι! 🙂 ) , είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τη μεθοδολογία μας στην πρόβλεψη του μέλλοντος!

Λοιπόν, η πλήρης δικαίωση της ομάδας μου θα έρθει στις 20 ή 23 Σεπτεμβρίου 2015.

Η 20η πέφτει Κυριακή, καί η 23η Τετάρτη. Τις Κυριακές γίνονται συνήθως οι αγώνες πρωταθλήματος, καί τις Τετάρτες οι αγώνες κυπέλλου. Αλλά οι τρείς αυτές μέρες δεν διαφοροποιούν σημαντικά την εικόνα του ουρανού, η οποία δείχνει…

2015-09-20

…τον «μπαμπά» Άρη δίπλα στον Βασιλίσκο, μαζί με την Αφροδίτη των αρχαίων αποκρύφων γνώσεων. Μαζί με τον Δία (καλή τύχη, δικαιοσύνη, χρήματα), καί μαζί με την «136-Αυστρία» καί την «582-Ολυμπία»! Όλα τα καλά παιδιά μαζί!!!

Αν μεγαλώσουμε λιγάκι την «διακριτική ικανότητα τηλεσκοπίου» στο «Cartes du Ciel», θα δούμε καί τις κυρίες «6-Ήβη», «10-Υγεία» (θα βρούμε την υγειά μας…), «101-Ελένη», «104-Κλυμένη», «148-Γαλλία», «169-Ζήλεια» (!), «173-Ινώ» (ναί, η σχετική με το χρυσόμαλλο δέρας, κι επίσης ζηλιάρα! 🙂 ), καί «209-Διδώ». Ολόκληρο …χαρέμι, που κάνει χορευτικά, να χαρούμε κι εμείς, οι αγνοί φίλαθλοι! ΛΟΛ!!!

Επίλογος

Από την πρώτη στιγμή που έζησα τα γεγονότα αυτής της θλιβερής ιστορίας, ακλόνητη πεποίθησή μου υπήρξε το ότι οι ποδίτσες Αθηνών καί περιχώρων δεν κατασπάραξαν απλώς μιά καλή ομάδα εκτός Αθηνών, γιά το ποιός θα μοιραστεί το ετήσιο χρήμα των πρώτων θέσεων του εγχωρίου πρωταθλήματος, που οδηγεί στα Ευρωπαϊκά κύπελλα.

Κι αυτό έπαιξε ρόλο, αλλά απείρως σημαντικώτερο ρόλο έπαιξε η διαχείριση πληροφορίας. Το νταβατζηλίκι της πληροφορίας (ειδικά της ερευνητικής), που επιχειρούν οι «κύριοι» αυτοί. (Δες πχ τα -αποβλακωτικά της νεολαίας- κωλοέντυπα «έρευνας», που χρηματοδοτούν στα κρυφά.)

Βλέπεις, αναγνώστη μου, ουδείς επιτρέπεται να ψάχνει το παρελθόν αυτής της χώρας καί του λαού μας, διότι αφ’ ενός τα πάντα αρχίζουν κάπου το …5,000 πΧ (ναί! σιγά!…), εφ’ όσον το λέει η «Παλαιά Διαθήκη», κι αφ’ ετέρου: Όσο περισσότερο πάμε προς το παρελθόν, τόσο υψηλότερους πολιτισμούς συναντάμε. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό. (Πχ γνώσεις γιά κατασκευή υπερόπλων. Με πιάν’ς τώρα; )

Ο Ολυμπιακός Βόλου έπρεπε να εξαφανιστεί απ’ τον χάρτη, διότι δημιουργούσε συνειρμούς ανεπιθύμητους στους κρατούντες. Διότι, ο απλός κόσμος, εκεί που θά ‘βλεπε ποδοσφαιρικούς αγώνες, μπορεί ν’ αναρωτιόταν στο ημίχρονο γιά την Ιωλκό (της οποίας τη θέση επισήμως ουδείς …γνωρίζει ακόμη – έτσι λένε, τουλάχιστον). Κι αργότερα, να ξυπνούσαν τίποτε αναμνήσεις κι …αναζητήσεις γιά την Αρία, ή τη Διμένεα. (Ποιά ήταν αυτή; Άσ’ το γιά τώρα.) Ή γιά την Ατλαντίδα του 10,000 πΧ. Ή την Αιγηΐδα, του 100,000 πΧ. Ή τίποτε …διεκδικήσεις γιά καμιά Κολχίδα! Διότι, ο κάθε ξένος αλήτης …επιτρέπεται να κουβαλιέται εδώ, καί να λαθρανασκάπτει τα πάντα. Εμείς …όχι.

Η παρουσία της Αφροδίτης των αρχαίων αποκρύφων γνώσεων δίπλα στον Βασιλίσκο, εμένα αυτά ακριβώς μου είπε.

Επίσης, να πω τον λόγο, γιά τον οποίο δεν δημοσίευσα το άρθρο νωρίτερα. Διότι ήξερα (από την ανάλυση, που σας παρουσίασα) πως δεν θα βλέπαμε φέτος Α’ Εθνική, αλλά ο απλός φίλαθλος συνήθως έχει τις προλήψεις του, καί δεν ήθελα ν’ αποτελώ …μαυρόγατα! Βάλε καί το ότι την ημέρα του μπαράζ με την Ξάνθη ο «μπαμπάς» Άρης (που παίζαμε στο γήπεδό του) ήτανε σε σύνοδο με τη Σελήνη… κακά μαντάτα, δηλαδής.

Αυτά!

Καλή τηλεθέαση του υπόλοιπου Μουντιάλ, καλή αναμονή γιά τις ομάδες σας από φθινόπωρο, τέλος η ποδοσφαιροποίηση, καί τα ξαναλέμε με τα δικά μας!

 

Advertisements