arxigramma-Psiάχνοντας φιλμάκια ανά το Διαδίκτυο, έπεσα επάνω σ’ ένα ντοκυμανταίρ όχι απλώς καλό, αλλά συγκλονιστικό. Έχει να κάνει με ρομποτικά οπλικά συστήματα, που «αναπτύσσονται» – αν καί, γιά να είμαστε ακριβείς, ο ενεστώς έχει γίνει πρό πολλού αόριστος.

Το ντοκυμανταίρ το παραθέτω αμέσως. Δείτε το πρώτα…

Συμπεράσματα.

– Πρώτον, είμαστε πολύ κοντά στο απόλυτο της φονικής μηχανής.

Ρομπότς προγραμματισμένα να σκοτώνουν καί να …γλυτώνουν από εχθρικά πυρά. Ρομπότς αυτόνομα, δηλαδή που -έως έναν βαθμό- παίρνουν αποφάσεις από μόνα τους. Φονικές μηχανές με δύναμη πολλαπλάσια της ανθρώπινης, κι ομοίως ταχύτητα «σκέψης» καί πράξης. Με έτοιμες στη μνήμη τους τις άπειρες «παρτίδες σκακιού» γιά προσβολή καί διαφυγή.

– Δεύτερον, η Φύση είναι πάντα ο απόλυτος δάσκαλος, καί η αντιγραφή η ειλικρινέστερη μορφή κολακείας.

Ρομπότς με στερεοσκοπική όραση, αναγνώριση μορφών (pattern recognition), καί βάδισμα (συν ικανότητα αναρρίχησης καί λοιπές κινήσεις) βιολογικών οργανισμών. Τεχνητοί άνθρωποι, τεχνητά μουλάρια, τεχνητές σαύρες (που κουβαλάνε εκρηκτικά).

– Τρίτον, αυτό το ντοκυμανταίρ δεν είναι χθεσινό. Ακόμη κι αν είναι, οι κατασκευαστές τέτοιων μηχανών μας έχουν προειδοποιήσει τουλάχιστον από το 1984. Πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα πίσω! Καί πιό πριν, βέβαια, αλλά το 1984 όλοι είχαν δεί επιτραπέζιους μικρούς υπολογιστές – καί όσοι μέχρι τότε μιλούσαν γιά «φαντασιοπληξίες του Χόλλυγουντ», άρχισαν να χρησιμοποιούν το στόμα τους προσεκτικώτερα.

Το όλον συμπερασματικόν πακέτον μέχρι τώρα:

Έχουμε να κάνουμε με υπερόπλα σχεδόν αήττητα. (Το «σχεδόν» κολλάει στο ότι ο άνθρωπος είναι πλήρως αυτόνομος στη σκέψη, καί απρόβλεπτος.) Κι αυτό ΔΕΝ είναι ούτε φαντασία, ούτε συνομωσιολογία.

Αυτά τα υπερόπλα σκοπεύουν να τα …χρησιμοποιήσουν. Αλλοιώς δεν θα τα φτιάχνανε. Ούτε κι αυτό είναι φαντασία καί συνομωσιολογία.

Τότε, γιατί δεν τα χρησιμοποιούν ακόμη – πχ στη Συρία;

Διότι μέχρι στιγμής ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι, καί παίζουν σα μπεγλέρια τους ανθρώπους (καί τα βιολογικά ανθρωποειδή) καί τους λαούς με την ψυχολογία, τα λόγια, καί τον φόβο. Αυτά τα ρομποτικά όπλα θα χρησιμοποιηθούν στην τελική φάση του ξεκαθαρίσματος. Όπως …τότε…

Ακόμη δύο δεδομένα, που δεν τα δείχνει το ντοκυμανταίρ:

– Δυστυχώς, μεγάλο ποσοστό των σχεδιαστών καί κατασκευαστών αυτών των ρομποτικών οπλικών συστημάτων είναι ελληνικής καταγωγής. (Νά γιατί θεωρώ κάτι «ελληνοαμερικανούς» -καί όλους τους παρεμφερείς- γενίτσαρους, δούρειους ίππους, καί καμμένα χαρτιά γιά την Ελλάδα: επειδή ορκίστηκαν στο «Σύνταγμα» του διαόλου, καί ξεπούλησαν την πατρίδα τους -καί την ψυχή τους- γιά μερικές φωτοτυπίες, που παριστάνουν το νόμισμα. Ας με διαψεύσουν, έτοιμος είμαι να το δεχθώ, αλλά δεν το βλέπω.)

– Καί τα «μεγάλα κεφάλια» αυτών των σχεδιασμών της Νέας Ατλαντίδας είναι πάνω από βέβαιο πως αντιγράφουν επακριβώς την (παλαιά) Ατλαντίδα του 9600 πΧ – στη φάση της λίγο πριν εξορμήσει εναντίον των υπολοίπων λαών της εποχής.

Κι εμείς, ως λαός, τί πράττουμε;

Τί «εμείς»;

Εμείς, στην κοσμάρα μας!

Ενώ πλησιάζουν με καλπασμό οι καβαλλάρηδες-μακελλάρηδες της Αποκάλυψης του Γ’ ΠΠ, εμείς ασχολούμαστε με πολύ σπουδαία θέματα. Σπουδαιότητας λίγο παρακάτω απ’ τον …Θεό! Με το ποιός πολιτικός είπε τί, καί σε ποιόν.

Εγώ, ένα έχω να πω: Όσοι γρηγορούντες, μην ασχολείστε με πεθαμένα κρέατα. Γιά να μην …τους μοιάσετε.

Αρκετά ώς εδώ!

 

Advertisements