(προηγούμενο)

arxigramma-O  «φιλότεχνός» μας, λοιπόν, διέταξε να του φέρουν το δαχτυλίδι. Εννοείται, ο ίδιος άμεσα δεν έκανε απολύτως τίποτε. Έβαλε ενδιάμεσους, που κι αυτοί έβαλαν άλλους, κτλ, ώσπου στο τέλος κατέληξαν στα ερασιτεχνικά βλήματα της ληστείας. Τους αποκαλώ ερασιτέχνες καί βλάκες, διότι οι τυχόν πραγματικοί επαγγελματίες κλέφτες δεν θα πήγαιναν μέρα-μεσημέρι γιά ληστεία. Θα εξουδετέρωναν τον συναγερμό τη νύχτα. Τη μέρα, αυξάνονται κατακόρυφα οι αστάθμητοι παράγοντες αποτυχίας.

Καί, βεβαίως, ούτε θ’ άκουγαν τις εντολές του εργοδότη τους. Ο πραγματικός επαγγελματίας κλέφτης ακούει μόνο το κεφάλι του. Ο «εντολοδότης» του περιορίζεται στην «παραγγελιά», καί πλέον ού. Δεν παριστάνει τη «νταντά» του κλέφτη.

«Εντολές», είπα;

Ναί.

Ο «φιλότεχνος» έδωσε σαφείς καί συγκεκριμένες εντολές, τις οποίες τα τσουτσέκια του τις μετέφεραν στους ληστές. Είμαι σίγουρος πως τους διέταξε να ληστέψουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία καί ώρα,

Olympia_2012-02-17

(Κι όπως βλέπετε, πρόκειται γιά καθαρή τελετουργία, με τον Βασιλίσκο ακριβώς τη στιγμή που δύει στον ορίζοντα της Αρχαίας Ολυμπίας, καί τον Άρη ακριβώς δυτικά, στις 13° αζιμούθιο. Ο Ήλιος μόλις είχε ανατείλει, στη μία μοίρα αζιμούθιο. Διακρίνετε ξανά τον σύνδεσμο με τους Ατρείδες; Τον Πέλοπα, συγκεκριμένα.)

…καθώς καί το να επιστρέψουν τα κλοπιμαία συγκεκριμένη μέρα (ίσως καί ώρα). Η ημέρα της επιστροφής ήταν η 4η Δεκεμβρίου 2012, γιά να τηρηθεί η χρυσή αναλογία. Εννοείται πως οι ημερομηνίες των γεγονότων ήταν προσχεδιασμένες. (Ακόμη καί η 20η Μαρτίου 2014. Δεν είναι, δά, κάτι το τρομερό ο υπολογισμός των κινήσεων ενός αστεροειδούς, μερικά χρόνια πριν αυτές συμβούν.) Κι εννοείται πως ο «φιλότεχνος» δεν είπε τίποτε σε κανέναν παρακατιανό, γιά το τί θα γινόταν το δαχτυλίδι μετά.

Όλον αυτόν τον καιρό, «επισήμως» οι λεβέντες μας φύλαγαν τα κλοπιμαία κρυμμένα σε χωράφι, κοντά στον τόπο κλοπής. Αντιθέτως, κατ’ εμένα φύλαγαν τα πάντα, εκτός απ’ το δαχτυλίδι – το οποίο ταξίδεψε μέχρι τη Τζιού Γιάρκ κι έμειν’ εκεί.

Σ’ αυτό το σημείο, όμως, οι ληστές τσίνησαν. Τους έπιασε η απληστία, κι αναρωτήθηκαν (δικαίως) γιατί -παρά την αμοιβή τους- να διατρέξουν τόσο κίνδυνο γιά χάρη ενός μουρλού, που θα …επέστρεφε τα ευρήματα. Φοβούμενοι πλέον, όχι το …τέλος του κόσμου στις 21/12/2012, αλλά μήπως οι εντολοδότες τους τους τη φέρουν μετά την 4η Δεκεμβρίου 2012 (ή ακόμη καί πριν – διότι οι παλιάνθρωποι δεν έχουν μπέσα), έσπευσαν να κάνουν τα δικά τους, καί να βρουν αγοραστές. Κι έπεσαν στο δόκανο. Δηλαδή, χάλασαν άθελά τους το τελετουργικό σχέδιο.

Με προβληματίζει πάρα πολύ το γεγονός, ότι η πρώτη (καί μοιραία) συνάντηση με «αγοραστές» κλείστηκε τόσο χρόνο μετά τη ληστεία. Βεβαίως, οι ληστές πάντα αφήνουν να περάσει κάποιος χρόνος, ώστε να ξεχαστεί η πράξη τους. Αλλά, πάλι, πάνω από εννέα μήνες; Πολύ ύποπτο μου φαίνεται. Άρα, δεν σκόπευαν εξ αρχής να πουλήσουν.

Τώρα, γιά τη σεμνή τελετή της 2ας Δεκεμβρίου, οι ειδήσεις δεν αναγράφουν ώρα. Άρα, δεν μπορώ να σας πω αν ήταν μέρος του σχεδίου, ή όχι. (Μάλλον όχι.)

Κάτι τελευταίο: γράφτηκε πως οι ληστές είχαν μαγαζιά στο Μοναστηράκι. Χμμμ… καί κάποιος άλλος έχει γραφείο εκεί κοντά. Κι αυτοί, που προστατεύουν αυτόν τον «κάποιον», είναι οι τελικοί εντολοδότες των ληστών.

Λογικό. Δένει.

ΧΡΥΣΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Θα με ρωτήσετε, τώρα, πώς ισχυρίζομαι ότι όλ’ αυτά δεν είναι τυχαία; Πώς έβγαλα τελικό συμπέρασμα; Στο κάτω-κάτω, η σηματοδότηση της χρυσής τομής μεταξύ 17/02/2012 καί 20/03/2014 μπορεί να γίνει καί ανάποδα, με το κοντύτερο τμήμα προς την πλευρά της 20ης Μαρτίου. Ναί, δε λέω. Καί προκύπτει η ημερομηνία Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013.

kloph-ekleipsh-2

Άρα, πρέπει να ψάξουμε το τί συνέβη στη συγκεκριμένη ημερομηνία. Όμως, επειδή από τις στρογγυλεύσεις των δεκαδικών έχουμε ανακρίβεια + ή – μιάς μέρας, ψάχνουμε από Σάββατο, 1η Ιουνίου 2013, μέχρι Δευτέρα, 3η Ιουνίου 2013. Βεβαίως, τα γεγονότα που ψάχνουμε πρέπει να είναι μάλλον τοπικού χαρακτήρα (όπως είναι η επιστροφή των κλοπιμαίων), ή συμβολικά. Καί με τη βοήθεια της Γουΐκι, βρίσκουμε -στις 01/06/2013- στον τομέα των αθλητικών ειδήσεων καναδυό, αρκούντως χαρακτηριστικές!

  • Η Μπάϋερν Μονάχου κερδίζει τη Στουττγάρδη στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, καί γίνεται η πρώτη Γερμανική ομάδα, που πετυχαίνει το «τριπλό στέμμα» (δηλ. κύπελλο, πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λήγκ).
  • Καί ο ίππος «Άρχων του Κόσμου» (σημ: !!!!!) κερδίζει το Ντέρμπυ του Έπσομ (ή «Κλέψομ», κατά Μπόστ) στην αγγλίτσα.

Γιά το δεύτερο γεγονός, δεν χρειάζεται εξήγηση. Γιά το πρώτο… Λοιπόν, ο θυρεός της Βαυαρίας περιέχει τρία λιοντάρια – συν κάτι που μοιάζει με (επίσης) τρία λιονταρόσκυλα, ωσάν Κέρβερος-μαϊμού.

Ακόμη… Μήπως υποψιάζεστε πόσες μέρες απέχει η ληστεία από την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών (διάβαζε ξανά: Ολυμπία, Πέλωψ) Αγώνων του Λονδίνου, την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012; 161!!! (Διάβαζε: χρυσή τομή 1,618 .)

Όμως, το ζουμί (καί τί ζουμί!) βρίσκεται αλλού. Κάνω την εξής σκέψη: Εάν η ληστεία ήταν προσχεδιασμένη, καί αν τόσο η ληστεία, όσο καί η έκλειψη του Βασιλίσκου από την Ηριγόνη είναι γεγονότα σε μία ενιαία σειρά τομών χρόνου, σχετιζομένων με τη χρυσή αναλογία, τότε:

  • (α) Ποιά είναι η χρονική αφετηρία της σειράς αυτής, στην οποία συνέβη το εναρκτήριο γεγονός;
  • (β) Ποιά ήταν/θα είναι τα υπόλοιπα γεγονότα της συγκεκριμένης σειράς, καί πότε έλαβαν/θα λάβουν χώραν;

Αυτό το βρίσκουμε, αν λύσουμε μία απλή μαθηματική εξίσωση: εάν αυτό το σημείο, δηλαδή η ημέρα-αφετηρία των χρονικών τομών, προηγείται x μέρες της μέρας της ληστείας, τότε η μέρα της έκλειψης του Βασιλίσκου είναι όσο το x επί 1.618 . Δηλαδή, λύνουμε την εξίσωση: x+762 = x*1.618 . (762 μέρες είναι η διαφορά ανάμεσα στη μέρα της ληστείας καί τη μέρα της έκλειψης του Βασιλίσκου.)

Σχηματικώς, ψάχνουμε το εξής:

xronotomes-alytes-1

Φυσικά, θα επιλύσουμε την εξίσωση, καί θα βρούμε το x.

Μήπως, όμως, βιαζόμαστε λιγάκι;

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ

Γιά να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να παραδεχθούμε ότι αυτό το πρόβλημα δεν επιδέχεται μονοσήμαντη λύση. Ωραία, κάθε χρονικό σημείο απέχει από τη χρονική αφετηρία των γεγονότων τόσο, όσο το προηγούμενό του επί 1.618, κι όσο το επόμενό του διά 1.618 . Όμως, τί θα γινόταν…

  • Αν ανάμεσα στις 17/02/2012 καί 20/03/2014 μεσολαβούν κι άλλα σημεία (ημερομηνίες) της σειράς;
  • Αν η ημερομηνία 17/02/2012 είναι η πρώτη της σειράς, καί δεν υφίσταται άλλη πριν απ’ αυτή;

Αυτά τα δύο ερωτήματα συνοψίζονται σχηματικώς στο κλασικό πρόβλημα της μαθηματικής συνδυαστικής: να τοποθετήσουμε 2 μπαλλάκια διαφορετικού χρώματος (δηλ. σαφώς διακρινόμενα μεταξύ τους) σε ν θήκες, όπως ακριβώς φαίνεται στο παρακάτω σκίτσο:

mpallakia1_original

Με μόνη την προϋπόθεση ότι τα μπαλλάκια θα τοποθετηθούν με την ίδια σειρά: πάντα το ίδιο χρώμα αριστερά, πάντα το ίδιο δεξιά. Πρώτα η μικρότερη ημερομηνία στ’ αριστερά, διότι ο χρόνος δεν πάει ανάποδα! Εάν, τώρα, έχουμε τη φαεινή ιδέα γιά ακριβώς 13 θήκες (στο σκίτσο δεν τις ζωγράφισα όλες, διότι δεν χώραγαν – οι θέσεις των υπολοίπων έξι θα υπερέβαιναν το πλάτος της οθόνης σας!), καί θα δείτε ξεκάθαρα το γιατί (αν δεν το φανταστήκατε ήδη), τότε η συνδυαστική μας δίνει: 13!/(11!*2!) = 78 συνδυασμούς. Δηλαδή, τα μπαλλάκια μπαίνουν στις θήκες με εβδομήντα οκτώ πιθανούς τρόπους.

Επίσης, ένα άλλο ενδεχόμενο είναι η ημερομηνία «αφετηρίας» να βρίσκεται μετά τις 20/03/2014. Δηλαδή, να είναι ημερομηνία «τερματισμού» – κι όσο πάνε τα διαστήματα απ’ αυτήν, να μειώνονται διαιρώντας διά 1.618 .

mpallakia2_original

Πράγμα που σημαίνει, ακόμη 78 συνδυασμοί. 156 εν όλωι!

Σ’ αυτό το σημείο, κανονικά θά ‘πρεπε ν’ αρχίσω συστηματικούς υπολογισμούς, γιά να βρω καί τις 156 χρονοσειρές. (Καί είναι φανερό, ότι κάθε φορά θα έβρισκα διαφορετικές ημερομηνίες. Διότι, αν μη τί άλλο, εάν κάποιοι σχεδίασαν τα γεγονότα, η απόσταση του πρώτου «πλανήτη» από την ημερομηνία-αφετηρία είναι λίγο ή πολύ αυθαίρετη.) Όμως, η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς… καί τους αφελείς πρωτάρηδες σαν εμένα, τους έχοντες άγνοια κινδύνου! 🙂 Ξεκίνησα την έρευνά μου με τις υποθέσεις ότι: (α) οι δύο δοθείσες ημερομηνίες είναι διαδοχικοί όροι της σειράς (δηλ. χωρίς άλλους όρους απ’ ανάμεσα), (β) ότι η ημερομηνία-αφετηρία δεν είναι καμμία από τις δυό τους, (γ) ότι η αφετηρία βρίσκεται αριστερά (δηλ. στο παρελθόν) της 17/02/2012.

Αλλά δεν χρειάστηκε να πάω πιό μακριά απ’ αυτά. Ούτε χρειάζεται.

Νομίζω, δηλαδή. Διότι, εσείς κάλλιστα είστε ελεύθεροι-ες να με αγνοήσετε, μιά που γνωρίζετε πλέον τη μέθοδο – κι ενδεχομένως θα βρείτε όσα δεν πρόκειται να βρω εγώ.

ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ

Βρίσκουμε ότι η ημέρα-αφετηρία προηγείται της μέρας της ληστείας κατά x = 1,232.76 μέρες. Δηλαδή, είναι η Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2008, + ή – μία ημέρα. (Επαναλαμβάνω, «παίζει» η στρογγύλευση, λόγωι των δεκαδικών ψηφίων.)

xronotomes-lymenes-1

Εφ’ όσον, τώρα, βρήκαμε την ημέρα-αφετηρία, μπορούμε κάλλιστα να διατάξουμε τις δύο γνωστές μας ημερομηνίες επάνω στη γραμμή του χρόνου, ξεκινώντας από τις 02/10/2008. Μπορούμε να βρούμε καί τις ενδιάμεσες «τομές» της γραμμής, διαιρώντας διαδοχικά αρκετές φορές με 1.618 το x = 1,232,76 που βρήκαμε. Η πρώτη επεξεργασία του προβλήματος, μας δίνει τον ακόλουθο πίνακα ημερομηνιών (+/- 1 ημέρα) :

(Οι ημερομηνίες με γκρίζο φόντο είναι τα αρχικά δεδομένα του προβλήματός μας.)

hmeromhnies-1

Γιατί έβαλα 8 (οκτώ) ημερομηνίες ανάμεσα στην (αναμφισβήτητη, πλέον) αφετηρία καί την 17η Φεβρουαρίου 2012; Γιατί δεν έβαλα περισσότερες, ή λιγώτερες; Αυτό προκύπτει εκ των υστέρων, επειδή ήδη είχα προχωρήσει στην ανάλυση που θα σας παρουσιάσω αμέσως. Εάν, μάλιστα, υποθέσουμε ότι οι συνολικές «τομές» του χρόνου στο πακέτο μας είναι 13, όσο ο Ήλιος καί οι 12 πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος (σιγά, που δεν το είχατε καταλάβει! 🙂 ), ανοίγουμε χαλλλαρά το συμβολιστικό χρηματοκιβώτιο!

hmeromhnies-1b

Ψάχνοντας, τώρα, στη Γουΐκι γιά επιβεβαιωτικά γεγονότα, οι «συμπτώσεις» είναι εκπληκτικές! (Ή δεν θά ‘πρεπε να είναι; )

Κατ’ αρχήν, ο Οκτώβριος του 2008 (έχει καί στα Ελληνικά τα αντίστοιχα άρθρα, αλλά ίσως δεν έχουν μεταφραστεί όλες οι ειδήσεις) βρίσκει τις ηπαπάρα στη κορύφωση της κρίσης του τραπεζικού συστήματος, καί ο Θάμνος τζούνιορ υπογράφει το διάταγμα γιά χορήγηση 700 δις ντάλλαρζ προς τις τράπεζες (ναί, τις καημένες!) στις 3 Οκτωβρίου. (Με την ευκαιρία, διορθώνουμε καί τον πίνακά μας: τις 2 του μήνα τις κάνουμε 3.)

Εφ’ όσον, τώρα, συμβολικώς το χρήμα = χρυσός = Λέων = Ήλιος, καταλαβαίνετε ότι αφ’ ενός πετύχαμε τον «Ήλιο» του «ηλιακού μας συστήματος», καί αφ’ ετέρου ότι μία χρηματοπιστωτική κρίση ισοδυναμεί με μαύρισμα του Ήλιου. Με «μαύρο Ήλιο»!!! Τα δε παπατζηλίκια «υπάρχουν-δεν υπάρχουν ντάλλαρζ» ισοδυναμούν με δακτυλιοειδή έκλειψη Ηλίου.

Η δεύτερη ημερομηνία της σειράς μας, στην οποία συνέβη αναγνωρίσιμο γεγονός -καί τί γεγονός!…-, είναι η 9η Δεκεμβρίου 2008. Είναι η μέρα της κηδείας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κατά την οποία κάηκε η Αθήνα γιά τρίτη ημέρα στη σειρά.

Το γεγονός αυτό κάθε άλλο παρά τοπικού ενδιαφέροντος ήταν. Ήταν η κορυφή ενός διεθνούς παγόβουνου. Βλέπετε, πολλά είχαν γραφεί τότε, ότι ξένες πρεσβείες είχαν ειδοποιήσει -μήνες ολόκληρους πριν- τους υπηκόους τους ν’ αποφύγουν την Αθήνα από 6 έως 9 Δεκεμβρίου 2008. Χώρια τα φορτηγά που βρέθηκαν με τις καρότσες τους γεμάτες πέτρες, δείγμα ότι τα επεισόδια ήταν προσχεδιασμένα καί απλώς το άτυχο παιδί υπήρξε η αφορμή που ζητούσαν «κάποιοι». (Αν δεν ήταν ο άτυχος μαθητής, θα ήταν κάποιος ή κάτι άλλο.) Πράγματα, που ακόμη καί σήμερα δεν έχουν ξεκαθαρίσει, κι ούτε τα σκαλίζει κανείς.
Λεπτομέρεια, ίσως σημαντική: η μητέρα του Γρηγορόπουλου είναι ιδιοκτήτρια χρυσοχοείου.

Εδώ, θέλω να επιστήσω την προσοχή σας σε κάτι: Παρέθεσα τον πίνακα, παρά το ότι δεν βρίσκω άμεση (έστω καί συμβολική) αντιστοιχία της κηδείας του Γρηγορόπουλου με την Αφροδίτη (ίσως τη Λιβιτίνα; την Επιτυμβία Αφροδίτη των Ρωμαίων; μάλλον τραβηγμένο). Η εξήγηση πως τελικά ίσως υπάρχει κάποια σχέση -που ακόμη δεν τη βλέπω-, θα σας δοθεί παρακάτω.

Τα Μαθηματικά ήταν παιχνιδάκι, αλλά… Αναλύοντας τους πίνακες, παρατήρησα ένα πολύ περίεργο φαινόμενο, που (γιά να είμαι ειλικρινής) δεν το περίμενα. Κάντε, όμως, λίγη υπομονή.

Μία τρίτη ημερομηνία, που κάτι μας θυμίζει, είναι η 21/01/2009. Το σωστό είναι μία μέρα πίσω, διότι στις 20 Ιανουαρίου 2009 ορκίστηκε ο …Ακχενάτεν γιά την πρώτη θητεία του! (Ξαναδιορθώνουμε εδώ τον πίνακα.) Όπως τοποθέτησα τις ημερομηνίες, αυτή αντιστοιχεί στη Γή, τον πλανήτη μας. Έμ, βέβαια: «πλανητάρχης», σου λέει!

Τέταρτη ημερομηνία είναι η 21η Ιουλίου 2009, κατά την οποία η ΝΑΣΑ επιβεβαίωσε την πρόσκρουση κομήτη (δηλ. κομμάτι του Φαέθωνα) επάνω στον πλανήτη Δία, που παρατηρήθηκε δύο μέρες πρίν (στις 19 του μήνα). Προσέξτε πώς το γεγονός γυροφέρνει την περίφημη «πύλη» της 20ης Ιουλίου!… (Γι’ αυτό καί στον πίνακα δεν γράφω ούτε 21/07, ούτε 19/07. Αναγράφω κατ’ ευθείαν 20/07.)

Τέλος, η 20/03/2014 (ημέρα της έκλειψης του Βασιλίσκου από την Ηριγόνη) αντιστοιχεί στον Ποσειδώνα, τον μέγιστο θεό των Ατλάντων. (Η Ατλαντίδα επιτίθεται, προφανώς.)

Αυτές είναι οι τρανταχτές αντιστοιχίες που βρήκα. Παρά το γεγονός, ότι δεν έχω ακόμη αποσαφηνίσει τις υπόλοιπες αντιστοιχίες, ωστόσο πιστεύω ότι το σύνολο ημερομηνιών που έψαχνα, είναι ακριβώς αυτό – καί κανένα άλλο.

Επομένως, ο τελικός πίνακας με τις διορθωμένες ημερομηνίες (σημειωμένες με αστερίσκο), συν τις δύο ημερομηνίες των δύο εξωτάτων «πλανητών» (Πλούτωνα καί Πάνα), είναι ο παρακάτω:

hmeromhnies-1c

Προφανώς η 4η Αυγούστου 2017 θα είναι η μέρα, κατά την οποία οι εμπόλεμοι του Γ’ ΠΠ θα είναι πιά ελεύθεροι να κλαίνε τους νεκρούς τους (Πλούτων)… Δηλαδή, θα είναι η λήξη του Γ’ ΠΠ. Ποιός το προφήτεψε, να δείς, καί πώς τό ‘πε… «- Ή τρείς μέρες, ή τρείς μήνες, ή τρία χρόνια θα βαστάξει!»

Νά ‘τα τα τρία χρόνια, από τις 20/03/2014! Ή, μάλλον, από τις 23/08/2014.

Αλλά δεν τελειώσαμε εδώ…

ΑΤΡΕΙΔΕΣ

Νομίζατε πως θα γλυτώναμε απ’ το βρωμόσογο έτσι, εύκολα; Άμ, δέ! 🙂

Με τις δύο αρχικές ημερομηνίες, προσέχουμε σχεδόν αμέσως ακόμη δύο προκύπτουσες χρονοσειρές – απ’ τις συνολικές 78 της μίας κατεύθυνσης (δηλ. της προς το μέλλον). Εφ’ όσον η 17/02/2012 αντιστοιχεί στον Πέλοπα καί η 20/03/2014 στην Ηριγόνη, τότε απ’ ανάμεσα μπαίνουν τόσα χρονικά σημεία, όσες είναι καί οι ενδιάμεσες γενιές των Ατρειδών. Αυτά είναι σταθερά καί αμετάβλητα, εφ’ όσον οι γενιές των Ατρειδών είναι δεδομένες. Αλλά έχουμε δύο εκδοχές:

  • είτε να θεωρήσουμε ως «Ήλιο» (δηλ. αρχική ημερομηνία) τον Τάνταλο,
  • είτε τον Πέλοπα.

Τότε, οι δύο πίνακες που προκύπτουν (πάλι με επίλυση εξισώσεων χρυσής τομής), είναι:

Atreides-1a

καί:

Atreides-2

Οι αριθμοί που βλέπετε αριστερά από τα ονόματα των Ατρειδών, είναι οι αύξοντες αριθμοί των αντιστοίχων αστεροειδών. (Από εδώ.) Προσέξτε τον αριθμό του Αγαμέμνονα!!! Προσέξτε, επίσης, το ότι Πέλοπας καί Πενθίλος δεν έχουν καταστεριστεί.

Καί μας μένει η «γραφειοκρατική» εξέταση των γεγονότων επάνω στις αντίστοιχες ημερομηνίες.

(επόμενο)

Advertisements