(προηγούμενο)

arxigramma-Sigmaυνεχίζουμε την ανάπτυξη της λύσης μας.

Το 6ο τζαμί:

tzami-06

Στην Άνω Κυψέλη. Ουδέν γνωρίζω.

Το 7ο τζαμί:

tzami-07

Παρομοίως, ουδέν γνωρίζω.

Το 8ο:

tzami-08

Κοντά στο γήπεδο της Ριζούπολης. Εκεί που βαφτίζονται οι νέοι «μάρτυρες του Ιεχωβά», αν δεν κάνω λάθος! 🙂 Τώρα, άπαξ και χτιστεί τζαμί, αυτοί με τους μεμέτηδες ή θα τα βρούν, ή θα σφαχτούν! Μέση οδός δεν υφίσταται. LOL!!!

Το 9ο:

tzami-09

Στις Τρείς Γέφυρες, στα Κτέλια! Εκεί υπάρχουν πολλά εγκατελειμμένα εργοστάσια, άρα θα βρεθεί εύκολα οικόπεδο.

Το 10ο:

tzami-10

«Θυμαράκια» λέγεται η περιοχή. Ουδέν γνωρίζω και γιά εδώ.

Το 11ο:

tzami-11

Στον λόφο του Κολωνού, ακριβώς. Πάλι θ’ ακουστούν τα ίδια, περί «πρασίνου – φύσης – αρμονίας με τους μιναρέδες», και ούτω καθ’ εξής. Δεν γνωρίζω αν ο λόφος είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, και τί έχει βρεθεί εκεί (αν έχει βρεθεί).

Με την ευκαιρία, θυμήθηκα ένα ηλίθιο αστείο: Πώς χαιρετούσαν τον Οιδίποδα οι φίλοι του; Με την έκφραση: «- Γιόοο, μαδαφούκα!» 🙂

Το 12ο:

tzami-12

Στη συνοικία του Κεραμεικού. Πάλι σε περιοχή (μεγάλου) αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Το 13ο:

tzami-13

Ανάμεσα Ομόνοια και Μοναστηράκι. Πάλι σε περιοχή, που όλο και κάποια αρχαία θά ‘χει από κάτω. Αλλά πόσο ταιριαστό, να χτιστεί τζαμί δίπλα στις οδούς Αρμοδίου και Αριστογείτονος! Ο εχθρός με τους εχθρούς!

Το 14ο:

tzami-14

Στον λόφο του Φιλοπάππου. Πάλι σε πάρκο, πάλι «δεν επιβαρύνουμε με δόμηση την περιοχή», κτλ κτλ κτλ. Βέβαια, το τί χαρά θα πάρουν οι περίοικοι, με το να τρώνε στη μάπα τα θρησκευτικά καθήκοντα αλλοδαπών, τα ραμαζάνια, και τ’ αυτομαστιγώματα, δε λέγεται!

Αφού τελειώσαμε με τ’ «αριθμημένα» τζαμιά (λες κι απαριθμούμε τα πρωταθλήματα της Μπαρτσελόνα! LOL!!!), πάμε στο κεντρικό:

tzami-kentriko

Ανάμεσα στο Πολυτεχνείο και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από τη μία μεριά, και το Πεδίον του Άρεως απ’ την άλλη. Έ, αυτό κι αν είναι λαχείο! Θ’ αντικαταστήσει ένα σωρό παρανόμους «χώρους προσευχής» της περιοχής, προς μεγίστην χαράν των «αντιεξουσιαστών», των «αντιφάδων», και των λοιπών αχρήστων κυνών του είδους. Τί, τώρα! Λίγο τό ‘χεις ν’ ακούγεται το «Αλλάχ ου α’ κ’μπάρ» από χλιδάτο τζαμί, αντί από βρωμερά υπόγεια;

Φυσικά, όλα τα προαναφερθέντα δηλητηριώδη ερπετά δεν άκουσαν ποτέ τους γιά τη δολοφονία Καντάρη εκεί κοντά.

Οπότε, φαίνεται πλέον καθαρά το τί θα γίνει.

Αφού αποφασιστούν οι χώροι ανεγέρσεως, οι άδειες θα εκδοθούν τάχιστα. Τυχόν αντιρρήσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ή περιοίκων, ή περιβαλλοντικών οργανώσεων, θα πεταχτούν στα σκουπίδια ασκαρδαμυκτί. (Μπάααα!!!… σπάνιο αυτό στην Ελλάδα, ν’ αυθαιρετεί η εξουσία! Τί να σας πω! 🙂 ) Και δεν υπάρχει πρόβλημα να γκρεμιστούν πολυκατοικίες, γιά να γίνει χώρος, διότι από χρήμα, όσο γουστάρεις! Εδώ είναι το Σκατάρ, μπάρμπα!

– «Κατάρ!», ρε Εργοδότη! «Κατάρ» είναι το σωστό! Με πρωτεύουσα τη Ντόχα!

– Ά, ευχαριστώ γιά τη διόρθωση, διότι τελευταία βαρυακούω! Νόμιζα πως είναι «Σκατάρ», με πρωτεύουσα τη «Μπόχα»! Μπαρδόν, δηλαδής! 🙂

Όχι, γιά να καταλάβετε γιά ποιές «επενδύσεις» συζητάει κάθε τρεις και λίγο ο Χαβραμόπουλος με τους εκπροσώπους του συγκεκριμένου κρατιδίου!

Μεταξύ μας, δηλαδή: Τί «επενδύσεις», και παπάρια! Τί επενδύσεις να κάνουν οι λεβέντες στην Ελλάδα; Λέτε να τους πήρ’ ο πόνος να ξανανοίξουν κανένα κλειστό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας, και να παράγουν κελεμπίες (αντί γιά μπλουτζήν) ; Πλλλλάκα με κάν’ς; Απλούστατα, τα άτομα είναι «μπροστινοί» (αν μ’ εννοείς) της …Σουηδικής Αραβίας (που λένε και τα μικρά του δημοτικού), και ξεπλένουν τζιράρουν off-shore χρήμα… το οποίο θα πάρουν πίσω κάποια στιγμή – και δη, αυγατισμένο. Δεν θα «επενδύσουν» γιά την ψυχή του πατέρα τους, όπως καταλαβαίνετε. Τον λογαριασμό των τζαμιών στο τέλος πάλι ο μαλάκας ο Έλληνας φορολογούμενος θα τον πληρώσει.

Μόνο κάτι Αλβανοί και κάτι Βόσνιοι δεν δώσαν δεκάρα γιά τα τσιμεντένια τζαμιά, με τα οποία τους γέμισαν οι …Σουηδάραβες.

Ταυτόχρονα, βεβαίως-βεβαίως, οι …Καταραμένοι και οι Σουηδάραβες προωθούν τα σχέδια των παγκοσμίων εξουσιαστών – με πρόσχημα τα «θρησκευτικά δικαιώματα των μεταναστών» (και τ’ αρχίδια μας κουνιώνται).

Συνεχίζω:

Γιά να δικαιολογηθούν τα έξοδα των τζαμιών, όλο και κάποιος διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας θα κληθεί, να βάλει το χεράκι του – ώστε να δοθεί λαμπρότητα στα οικοδομήματα αυτά. (Και δικαιολογία στην υπέρβαση δαπανών!) Πιστεύω ότι θα φωνάξουν καμιά Ζάχα Χαντίντ. Είναι και μωαμεθανή, είναι και νοστιμούλα γιά τα χρονάκια της (άρα, όλο και κάποιο πολιτικό γεροντοκαμάκι θα κορδώνεται δίπλα της σ’ επίσημες δεξιώσεις – τί, δηλαδή; οι μωαμεθανές δεν διαθέτουν απαυτό; 🙂 ), εν ολίγοις είναι το κατάλληλο προσώπατο γιά τη δουλειά. Είμαι σίγουρος πως, εκεί που θα της ζητηθεί να εκφωνήσει κανέναν δεκάρικο, θα πει: «- Τεράστια πρόκληση γιά μένα, να σχεδιάσω τζαμιά στην Ελλάδα του πολιτισμού!» (κτλ κτλ κτλ), άρα όλοι (; ) ευχαριστημένοι.

Τελειώσαμε εδώ με το θέμα μας; Άπαγε της βλασφημίας, ώ αναγνώστα! Σαφέστατα όχι!

Έχει ακόμη αρκετούτσικο πράμα.

(επόμενο)

Advertisements